|
|
#181 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Zauroczyłam się w chłopaku z brzydkimi zębami
Autorka przede wszystkim powinna moim zdaniem się dobrze zastanowić, czy naprawdę ją te jego zęby odrzucają, czy wcale nie tak bardzo, ale boi się co ludzie powiedzo. Jeśli to drugie, to w moim przekonaniu jest dla nich szansa. Jeśli to pierwsze, to ja to czarno widzę.
|
|
|
#182 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie kiedyś odrzuciło od faceta coś banalnego, co potem w innym nie przeszkadzało ani trochę. Mogę nie szaleć za np. odstającymi uszami, ale jeśli ma je ktoś, kogo kocham, to nie każę mu do łóżka zakładać nauszników Przytulać też lubię nie tylko same śliczności. Tyle z teoretyzowania, a co Autorka czuje, to już wie wyłącznie ona. Choć na moje oko żadne to zauroczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to jest jak byk "co ludzie powiedzo". Co powiedzo te wszystkie dziewczyny, które go odrzuciły, co powie jej/ich towarzystwo, co powiedzo ludzie, gdy zobaczą te zęby i uświadomią sobie, że (w mniemaniu autorki) prawdopodobnie nikt go nie chciał, itd. To "bardzo dziwne uczucie" jest na sto procent właśnie uczuciem... wstydu. Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2017-01-18 o 20:23 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie zwróciłam uwagę na tamtego posta i się zastanowiłam, czy to przypadkiem nie jest "również", a "jedynie". Warto żeby autorka szczerze z samą sobą o tym podyskutowała.
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moim zdaniem tak. Strach przed opinią innych może (wiem, gwarancji nie ma) z czasem zblednąć, zniknąć, bo się może zacząć pod wpływem uczucia i szczęścia mieć te opinie w nosie. W przypadku "również" jest gorzej, ciężko walczyć z własnymi preferencjami i tu moim zdaniem szanse na happy związkowy end są żadne.
|
|
|
#187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tu nie ma żadnego albo albo. Za bardzo się boi by mieć w nosie cokolwiek, o wiele za bardzo żeby móc się czuć szczęśliwą, czy chłopak ma zęby czy nie. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Ale burzliwie się tutaj zrobiło. M.in właśnie przez te wyolbrzymienia i wmawiania mi tego co myślę i czuję.
Sprawa wygląda tak. Chłopak mi się podoba. Jest przystojny, fajnie zbudowany. Jego oczy są hipnotyzujące. Jego zęby widać zazwyczaj wtedy gdy się śmieje. Gdy coś mówi, nie rzucają się aż tak w oczy. Na początku znajomości moją uwagę przykuwały właśnie te zęby. Z czasem zaczęłam się w nim zauraczać. Teraz widuję go mniej, po prostu rzadziej na siebie trafiamy. Raz w tygodniu może. Coś w tym stylu. Ale piszemy codziennie. Doskonale znam siebie i wiem, że jest to na pewno zauroczenie, fascynacja. I tak jest to możliwe. Bo jak inaczej mogłabym nazwać ten stan, w którym codziennie o nim myślę, czekam na wiadomości od niego, uśmiecham się do siebie i zamyślam idąc ulicą? Po prostu widzę, że dzieje się ze mną coś nie tak. I znam siebie. Znam ten stan, który niestety trwa i trwa. A co do spotkania i ciemności. To był przypadek, że było ciemno. I całkiem możliwe, że właśnie dzięki temu zauroczeniu przestaną mi przeszkadzać jego zęby. Nie byłam w stanie tego sprawdzić. |
|
|
|
|
#189 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Natomiast tu jest kwestia delikatna, rozmawiamy o zaangażowaniu uczuciowym, a nie koleżeństwie. I trzeba bardzo ostrożnie postępować, żeby nie zrobić chłopakowi dużego kuku.
|
|
|
|
#190 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
"?Ja se tak piszę ironicznie, ale chyba napisałam dokładnie to, co doradziłyby jej specjalistki od kompromisów
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Rozwijające się uczucie często dodaje obiektowi uczuć uroku w oczach osoby zafascynowanej, autorka pewnie na to liczy.
|
|
|
#192 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, autorko, dobrze, ale jak wytłumaczysz i co zrobisz z tym uczuciem WSTYDU (bo to nie żadne "dziwne uczucie" tylko wstyd) z powodu tego, że w Twoim mniemaniu (sama to napisałaś) będziesz jedyną dziewczyną, która go zechciala? Bo tego już się nie da niczym wytłumaczyć. Jednocześnie zauroczenie i takie rozkminy?
To jest akurat prosta droga do tego, że nigdy nie będziesz go traktować z należytym szacunkiem. Bo tamta wypowiedź jest niestety przejawem braku szacunku do tego chłopaka i pewnej (moim zdaniem) pogardy w stosunku do niego. Prócz "co ludzie powiedzo" oczywiście. Gdy jestem kimś zafascynowana, ostatnim, co przychodzi mi do głowy jest to, jakie on miał wcześniej powodzenie i ile osób chciało z nim stworzyć związek. Ważne, że ja chcę
Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2017-01-20 o 10:42 |
|
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Czarno to widzę. Choć nie zapominaj autorko, że zęby zawsze można wybielić i wyprostować. Obyś nie straciła kogoś kto mógłby być miłością twojego życia z powodu głupich zębów
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Jestem wewnętrznie rozdarta bo wiem, że w dużej mierze macie rację. Z jednej strony nie chcę przekreślać kogoś, kto mógłby być miłością mojego życia. Z drugiej strony nie chcę go też krzywdzić. Wydaje się, że jest to taka błaha sprawa, a jednak nie jest to takie proste jak się wydaje.
Z tym co ludzie powiedzo - jestem straszna wiem, ale niestety mam taki charakter, że wszystko analizuję i właśnie stąd przychodzą mi takie myśli do głowy. Ale bardzo często mam też tak, że mam to wszystko gdzieś. Co pomyślą inni. itp |
|
|
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
To może daj spokój facetom, dopóki nie dojdziesz do ładu ze sobą?
|
|
|
|
|
#197 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sprawa nie jest błaha, bo to nie drobiazg tylko wierzchołek góry lodowej, która akurat w tej sytuacji objawia się w ten sposób. Nie szukając pomocy przekreślasz siebie. A on, choćby był najcudowniejszym facetem pod słońcem i zakochał się w Tobie na zabój i dożywotnio, to i tak nie sprawi, że "wszystko będzie dobrze". Za pewne sprawy musisz się zabrać sama, bo nikt inny ich nie ogarnie. |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
Szczególnie, że gdyby znał prawdę, sam pogoniłby Cię na cztery wiatry?
"Brzydzisz mnie, ale możemy się pospotykać po ciemku". Toż to miłość! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka go nie zostawi, bo ma zbyt duże problemy sama ze sobą, pewnie za jakiś czas założy wątek z jakąś dramą związaną z tym związkiem
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Jakie problemy mam ze sobą? |
||
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Duże. Ze swoją samooceną przede wszystkim.
Lekarz będzie przesadą, ale wykorzystywanie drugiego człowieka do jakichś eksperymentów już nie. Super |
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakich eksperymentów? |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak to jakich? "Może to jest do przeskoczenia, a może nie, się zobaczy". "Może będę się dalej wstydzić tego chłopaka i znajomości x nim, a może nie". To nie są eksperymenty? Jest mi strasznie żal tego chłopaka. Bo to się na pewno dobrze nie skończy. Po przeczytaniu Twoich wątków o wyglądzie już to wiem. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co? Czyli o co chodzi? Jesteście po prostu kolegami, uważasz, że nie ma żadnych uczuć, ale myślisz o tym, co by było, gdybyście byli w związku? |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co więc rozkminiać jakiś związek, skoro on Cię nie chce?
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- A kto powiedział, że mnie nie chce? Po prostu wydaje mi się, że nic do mnie nie czuje. Gdyby niczego ode mnie nie chciał, nie poznalibyśmy się na uczelni, nie rozmawialibyśmy ze sobą, nie proponowałby mi spotkań, nie pisałby codziennie itp. Tak mi się wydaje. Ale nie przesadzajmy od razu z uczuciami bo to nie jest tak hop siup. |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież już wcześniej się spotykaliście. Zaprosił Cię na randkę, prawda? To oznacza, że jest zainteresowany. Dobrze, było jedno spotkanie. Ale będą kolejne, bo Ty nie zamierzasz rezygnować. Co zrobisz, gdy kiedyś zechce Cię pocałować? I, swoją drogą, to jest boskie . Ty piszesz, że już jesteś zauroczona, dawno czegoś takiego nie czułaś, ale on NA PEWNO jeszcze nic nie poczuł. Czyli Ty MOGŁAŚ już poczuć coś i to niby coś tak mocnego, ale on nie. Czemu?
Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2017-01-20 o 17:37 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Przytulać też lubię nie tylko same śliczności. 

To jest akurat prosta droga do tego, że nigdy nie będziesz go traktować z należytym szacunkiem. Bo tamta wypowiedź jest niestety przejawem braku szacunku do tego chłopaka i pewnej (moim zdaniem) pogardy w stosunku do niego. Prócz "co ludzie powiedzo" oczywiście. Gdy jestem kimś zafascynowana, ostatnim, co przychodzi mi do głowy jest to, jakie on miał wcześniej powodzenie i ile osób chciało z nim stworzyć związek. Ważne, że ja chcę
. Ty piszesz, że już jesteś zauroczona, dawno czegoś takiego nie czułaś, ale on NA PEWNO jeszcze nic nie poczuł. Czyli Ty MOGŁAŚ już poczuć coś i to niby coś tak mocnego, ale on nie. Czemu?