|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
Nie mają ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajszy dzien bez wizazu byl horrorem!
mykam juz na pociag do domku, pewnie nie odwiedze przez swieta Was, bede tesknić! I wszystkim życzę jajecznych świąt!
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ukradli jakieś radia czy cóśA teraz już jesteśmy u rodziców TŻ-ta, więc internet tylko przez komórkę ( nie lubię bo wolny), ale przynajmniej jest wizaż. Nudzi mi się, Tulip, ja bym z ochota poszła do roboty w święta, gdyby nie to, że jestem poza Wrocem, to chętnie bym Cię zastąpiła |
|
|
|
|
#3664 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dołączam się do wielkanocnych życzeń - zdrowych, spokojnych i wesołych świat dla wszystkich! I może nieco więcej słońca...
|
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Ja także życzę Wam wszystkim zdrowych, wesołych i pachnących Świąt Wielkiej Nocy spędzonych w miłej atmosferze i z osobami, które kochacie. I oczywiście pięknych prezentów od zajączka
![]()
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim forumowiczkom i forumowiczom z serca życzę błogosławionych świąt Zmartwychwstania Pańskiego.
Niech nadchodzący czas świętowania będzie obfity w radość i pokój serca oraz wniesie wiele nadziei i ciepła w wasze codzienne życie.
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo dzis dostalam takich wierszykow i po wersie przestalam czytac. |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także życzę Wam samych ciepłych, rodzinnych, spokojnych chwil, również Tym, którzy świąt jako takich nie obchodzą
|
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Wiedźma
|
Wobec wszechogarniającej fali życzeń pozostaje mi tylko popłynąć z prądem:
Życzę Wam pełnego rodzinnego ciepła i wiosennego słońca Jarego Święta. Pozwolę sobie "pożyczyć" Wam tradycyjnie: niech Matka Ziemia da Wam wiele szczęścia i wszelkiej pomyślności na cały rok, niech Wam się urodzajnie rozwija i obfity owoc daje wszystko, cokolwiek zechcecie zasiać. ![]() Tak sobie myślę, że szkoda, że Chrześcijaństwo przejmując rodzime obrzędy takie jak topienie Marzanny, budowanie wiechy, malowanie pisanek, czy Dyngus nie zechciało przejąć jednego z moich ulubionych obrzędów towarzyszących Jaremu Świętu: sadzenia drzewka. To o wiele piękniejsza tradycja, niż lanie się wodą...
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz poszukam cos w googlach, brzmi pieknie. Ah - Wzajemnie Sabbath! |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Życzenia dla Wizazanek
Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób szczerze życzy Michał._________________________ _____________________ Ja rowniez zle sie wczoraj czulem bo nie moglem zajrzec na forum Bardzo sie zzylem z wami![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez teza20 Czas edycji: 2008-03-22 o 21:00 |
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Raz jeszcze - miłych świąt!
|
|
#3675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jako, że wczoraj wizaż padł (przez prawie godzinę próbowalam go wczytać - skończyłam o 1
) to pewnie połowę pogubiłam... Ale co zauważyłam, to odpowiadam :Cytat:
Po wielkim byczeniu się 2 dni w 5gwiazdkowym hotelu ponad rok temu, gdzie miałam cudowne, dookoła podświetlane lusterko, zapragnęłam takie mieć. No i dostałam - tylko wmontowane 2 żarówki oświetlały dość "stronniczo", a baterie rozładowywały w 2 użycia... I TŻ wymienil na diody - jest ich więcej, więc znacznie lepiej oświetlają. A baterie wystarczają na 3-4 tygodnie ![]() Tylko one niby są biale, ale chyba poprzez te różne ścianki światło jest niebieskie Na szczęście już się przyzwyczaiłam Ale jak mam coś nowego to idę i sprawdzam w łazience, gdzie mam naprawdę białe światło ![]() ![]() Cytat:
Wszystko zaślinione, niestety...Cytat:
![]() No to jak można je umyć stojąc stabilnie na balkonie, to już lepiej... Po prostu one raczej nietypowe w takim razie - do większosci trzeba sobie na czymś stanąć, a to coś z reguły mało stabilne jest... Jeszcze cztery tygodnie wytrzymasz - potem się nabiegasz przy Małej ![]() Mówią, że nieszczęścia to parami chodzą. O TŻ wiecie. A wczoraj zmarła moja Babcia. W sumie byłam już gotowa na to, bo od 2 lat była ciężko chora, a ostatnie miesiące były już bardzo nieciekawe, ale mimo to jakoś tak... Nie byłam zżyta, ale bardzo ją lubiłam. W wieku 80 lat jeszcze pisała wiersze - wyobrażacie to sobie? Ksiądz idiota wyznaczył pogrzeb na... Poniedziałek Wielkanocny. Drobiazg, tylko, że ja jestem o 600 km dalej i raczej chyba nie pojadę w takim układzie, bo musiałabym jutro w południe wyjechać, a mój Ojciec nie ma żadnych szans na zdobycie biletu (zza oceanu). Gdyby pogrzeb był w środę, zdążyłby...
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3677 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Dodać mogę po pierwsze to, że nastrój świąt rodzimowierczych jest nie tyle mniej wzniosły niż na przykład chrześcijańskich, ale taki odczuwalnie bliższy człowiekowi i naturze. Podczas wszelkich obchodów (także i Jarego Święta) szuka się związków z naturą, pamięta się o Matce Ziemi. To jest ten rodzaj szacunku dla sił i praw natury, który udało się Frankowi Herbertowi pokazać, kiedy opisywał Fremenów. Po drugie, niektóre zwyczaje Chrześcijaństwo zaadaptowało "po swojemu" czyli na przykład w sposób uwłaczający godności kobiet. Rodzimowierczy Dyngus nie był zwyczajem zlewania kubłami wody piszczących i uciekających dzierlatek, które potem jeszcze musiały "zapłacić" za tę wątpliwą przyjemność. Dyngus był ceremonią "podlewania" człowieka jako istoty wzrastającej z Matki Ziemi. Miał zapewniać zdrowie i pomyślność, nie szybkie wyjście za mąż (bo też i Rodzima Wiara nie piętnuje niezamężnych kobiet jak tradycja chrześcijańska) więc i kobiety i mężczyźni zarówno pragnęli poddać się temu obrzędowi. Podczas świąt rodzimych wiele zwyczajów ma nie tylko pozostawać w zgodzie z Matką naturą, ale i pomagać jej. Na przykład zwyczaj rozpalania ogni na wzgórzach miał pomóc Słońcu ogrzać ziemię, a zakopywanie jedzenia na miedzach nakarmić ją. To właśnie w połączeniu ze zwyczajem wspólnego sadzenia drzewka uczy ludzi troski o ziemię, daje poczucie bliskości z nią. Wśród Rodzimowierców wielu jest ludzi z zacięciem ekologicznym. To naturalna konsekwencja. My w tym roku nic jeszcze nie posadziliśmy, Musiałabym kilof kupić, żeby rozbić zmarzniętą ziemię... Ale niech no tylko zrobi się cieplej... ![]() edit: Annmarie, przykro mi. Najważniejsze nie jest to, czy będziesz tam ciałem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Wiem, że brzmi to głupio, ale cóż mądrzejszego mogę napisać poza tym, że współczuję? Jeśli Twoja Babcia przeżyła osiemdziesiąt lat zachowując otwartość i wrażliwość, które pozwalały Jej nadal pisać wiersze to z pewnością wykorzystała swój czas najlepiej, jak mogła.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-03-23 o 00:22 Powód: zeżarło mi kąsek tekstu i wyszedł bezsens |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podepnę się pod nie jeśli pozwolisz
|
|
#3679 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Truskawciu annmarie dziękuje, wiecie za co
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Ja również życzę Wam wszystkim ZDROWYCH SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT.
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
annmarie - wyrazy współczuczucia
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie, bardzo mi przykro z powodu babci. Trzymaj się, kochana
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi. Taka smutna wiadomosc w takim raczej wyjatkowym okresie...
Wirtualne usciski i zycze duzo spokoju i mam nadzieje, ze uda Ci sie zarzyc na pogrzeb. Tak, wyczytalam juz. Bardzo mi sie podoba. Musze poczytac wiecej o Wierze Rodzimej. Te zwyczaje zwiazane z Jarym Swietem sa bardzo ladne, takie pozytywne i ludzkie. |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie,Przyjmij najszczersze wyrazy wspolczucia
![]() ![]() ![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowa. Czasem to więcej niż trzeba - po prostu poczuć, że gdy w całym zamieszaniu świątecznym napisze się coś, co odbiega od ogólnego nastroju, można przeczytać ciepłe słowa zrozumienia. Niby nic, a pomaga...
Teza - będę pamiętać...
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Annmarie, współczuje Ci z całego serca.
To okropne, ale ten tylko wie co to znaczy, kto stracił kogoś bliskiego. Rodzina jest taką dziwną "instytucją", że nawet jak nie jesteśmy z kimś bardzo zżyci, wiemy, że ta osoba zawsze była, że w naszej rodzinie jest jej miejsce i dlatego, kiedy członka rodziny już między nami nie ma, zawsze odczujemy ten brak. Przykro mi strasznie, że musiało Cię to spotkać akurat w Święta. Trzymaj się dzielnie. |
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Anmarie- współczuję Ci bardzo. Dosłownie. Sama nie tak dawno straciłam ukochaną Babcię. Nie ma dnia, żebym o niej nie myślała... Wiem, jak to boli stracić kogoś, kto od zawsze był w Twoim życiu.
Trzymaj się, bądź dzielna. |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie
![]() Chwilę temu rozbiłam termometr. Nie wiem jak wyzbierać te cholerne kuleczki z dywanu Z podłogi jakoś poszło, ale i tak część pewnie powłaziła w szczeliny
|
#3690 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ja osobiście "hoduję" rtęć, co się rozbije to hop to pojemniczka. No ale racja, z dywanu to niebardzo :/ Nie wiem co poradzić. Może pojemniczek po jajku niespodziance czy coś z ostrym dziubkiem?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób szczerze życzy Michał.
) to pewnie połowę pogubiłam... Ale co zauważyłam, to odpowiadam
Na wspinaczkę górska mam ciut za ciężki tyłeczek.