|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba-Szampon L'oreal Casting - wątek zbiorczy
Jak obstawiacie
: jak często można by (jak najczęścięj) farbować włosy Castingiem bez wyraźnego uszczerbku na ich zdrowiu...?
|
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
przepraszam za off ale nie moglam sie powstrzymac
myslalam ze to jakis casting, nie wiedzialam ze to rodzaj farby
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
hej ja uzywałam castinga kolor brąz i przyznam ze na poczatku byl prawie czarny ale i tek jestem zadowolona .prawie wogóle sie nie spiera pod warunkiem ze sie uzywa odzywek i balsamów to kolor jest lsniący nic sie z nim nei dzieje troszke jasnieje w miare czasu ale w zaden sposób nie widac rudawych przebłysków jak to jest przy kazdym innym brązie wiec tylko sie ciszyc napewno do niej niedlugo wróce
|
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
farby są bardziej trwałe lub tak mocne że wogole nie można pozbyć sie koloru, przekonałam sie o tym na własnej skórze. Szamponetki są nic nie warte bo kolor bardzo szybko schodzi, jeśli chcesz dobrze pofarbować włosy i nie niszczyć ich tak ja to robią farby ogólnie dostępne w drogeriach idz do profesjonalisty który zrobi to fachowo, zwróć uwagę na to czy pod czas farbowania śmierdzi amoniakiem(nieprzyjemny gryzący zapach), to znak że fryzjer używa taniej farby zawierającej amoniak która kupił w jakiejś hurtowni drogeryjnej. Unikaj ja ognia farb Palette bo ich nie da sie później pozbyć czy rozjaśnić
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Mam zamiar w srode odswiezyc kolor Bursztynu to wkleje zdjecia ;D
|
|
|
|
#546 |
|
Przyczajenie
|
Dziś farbowałam włosy Castingiem ratując się po tragicznym zabiegu fryzjerskim.Kolor jasny brąz położony na pasemkach w kolorze a raczej w dwóch kolorach platynowych na czubku głowy i rudych na grzywce.Kolor nie wyszedł mi równomiernie(niestety) .Nie mam o to pretensji do castinga.
Dziewczyny poradźcie mi .. Może powinnam jeszcze raz zafarbować castingiem?Jaki trzeba zachować odstęp pomiędzy farbowaniem ? Ta farba (poleciła mi ją miła pani w Rossmanie) wogóle nie zniszczyła mi włosów.Są teraz takie miękkie i lśniące. |
|
|
|
#547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, możesz śmiało spróbować jeszcze raz
|
|
|
|
#549 |
|
Przyczajenie
|
Trzymałam nieco krócej 15 min.Jasny Brąz przykrył pasemka rude ślicznie, tylko platynowe pasemka nie chwyciły równo.Będę potrzebowała pomocy przy farbowaniu bo nieszczęśliwie platyna jest na czubku i z tyłu głowy.
Dzięki za szybką odpowiedź Najważniejsze ,że już mogę podjąć sie ponownej koloryzacji |
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
ja w grudniu farbowalam odcieniem medium brown wyszedl calkem ciemny ale po ok pieciu myciach spłukał sie to ladnego srednio/ciemnego brazu, ktory sie trzymal praktycznie bez zmian az do polowy lutego tego roku
teraz juz prawie castingu na glowie nie ma ale farba jest rzeczywiscie rewelacyjna a splukujac sie nie wchodzuly rudawe kosmki jak w przypadku innych farb farby uzywalam juz kilka razy i za kazdym bylam w szoku jak dlugo ona sie trzyma tymbardzieej ze myje wlsy co 2-dn a i najwazniejsze ona naprawde nie niszczy wlosow |
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Ja zupełnie przypadkiem natknęłam sie na ta farbę w drogerii, zachwycil mnie kolor Burgund. Przepięknie wyszedł na włosach, piękne refleksy sie robią, włosy sa w świetnej formie po farbowaniu, mięciutkie i lsniące. jestem bardzo zadowolona. Ciekawe jak długo kolor utrzyma sie na włosach.
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis dorwalam w drogerii Karmel z serii Glossy Chocolate
![]() Z farbowaniem musze niestety poczekac az mi sie zmyje Mrozny Kasztan
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Loreal Casting - gdzie mogę kupić???
Witajcie Dziewczyny
Slyszalam ze wkrótce ma się pojawić w naszych sklepach farba Loreal Casting nowe odcienie - Caramel i Praline. Moze ktoras z Was wie kiedy mniej wiecej te odcienie mogą pojawic sie w sklepach? Dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Loreal Casting - gdzie mogę kupić???
I jeszcze jedno pytanie (choc jest o tym watek ale tam nie ma konkretnych info
![]() Jaka jest najlepsza farba i odcien,numer zeby z jasnego bladu przejsc na karmel? |
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Farbowałam nim włosy tylko raz- oberżyną. Kolor wyszedł zupełnie inny niż na zdjęciu, ale jak dla mnie na plus. Niestety długo się nie trzymał, szybko zrobiłam się ruda tak jak większość. Teraz znowu chcę wrócić do oberżynowego kolorku, ale to spieranie na rudo mnie przeraża
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
jak się pojawią w sklepach to na pewno znajdziesz
jeszcze ich nie ma choć też słyszałam, że mają być.. nie wiadomo tylko kiedy do tej serii zalicza się też chyba chocolate
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wyczytałam na innym watku dot tego samego tematu ze gdzies na stronach internetowych mozna kupic te odcienie.
Proszę o linki do tych stron
|
|
|
|
#560 | |
|
Moderator
|
Cytat:
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
casting i jego nakładanie
witam, otóz kupiłam sobie dzisiaj casting i chciałabym go nałożyć, tylko, że przeczytałam, że nalezy go nakladać na nieumyte włosy tylko wilgotne, moj problem polega na tym, że mam a włosach "troche" żelu
i wiem, że kolor może nie chwycić zbytnio. I dlatego pytam was wizażystki czy moge umyć włosy na następnie rzucić na nie farbke?? czy może sie z nimi coś stać?pomoże mi ktoś? Edytowane przez kasiuniap1987 Czas edycji: 2008-03-20 o 17:24 |
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Kasiunia
ja tez uzywam castingu co prawda raz uzywalam i to w grudniu ale jestem bardzo zadowolona dzisiaj tez nakladam zeby odswiezyc kolor-bursztyn ja przed nalozeniem myje wloski dokladnie ale nie szamponem tylko woda zeby byly oczyszczone z chemii i nakladam casting i nic sie z nimi nie dzieje jesli chcesz miec ciemny intensywny kolor to trzymaj nawet 40 min--ja tak zrobilam, a jesli chcesz mniej intensywny to normalnie jak pisze producent Pozdrawiam!!! Dziewczyny, dzisiaj nakladam bursztyn, ale zdjecia zrobie jutro przy dziennym swietle Pozdrawiam!!!
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-03-23 o 16:18 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edytowania i multicytowania |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: casting i jego nakładanie
Kiedys zadalam takie samo pytanie. Rozczesalam dokladnie wlosy i nalozylam Casting i u mnie wszystko ladnie sie pokrylo. Jesli nadal sie obawiasz to moze naloz go innym razem. Ja bym nie nakladala go na umyte wlose, bo obawialabym sie mimo wszystko wiekszego ich zniszczenia.
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: casting i jego nakładanie
Ja zwykle wybieram jako dzien farbowania taki dzien, w ktorym nigdzie nie wychodze i wiem, ze nie bede musiala nakladac jakichkolwiek pianek, zeli, czy lakierow, bo sobie wymyslilam, ze oblepione pianka wlosy moga chwycic farbe nierownomiernie.
Na stronie Castinga w "Poradach Experta" jest filmik, z ktorego wynika, ze (cytuje mniej wiecej): "Przed nalozeniem makijazu wazne jest zapewnienie skorze odpowiedniego nawilzenia. To samo dotyczy koloryzacji, rowniez wlosy musza byc do koloryzacji odpowiednio przygotowane, by uzyskac jak najlepszy efekt. Dlatego radze moim klientkom aby na dzien przed koloryzacja uzyly jakiejs intensywnej maski do wlosow suchych i lamliwy, poniewaz im gladsza bedzie powierzchnia wlosa, tym rownomierniej beda wchlanialy farbe, zapewniajac tym, samym rownomierny efekt koloryzacji" |
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Włoski farbowane odcieniem BURSZTYN CASTINGA:
Jestem zadowolona, trzymalam 40 minut i mimo to wloski nie ucierpialy
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
czyli przed farbowaniem nie powinno sie myc wlosow szamponem? W takim razie jak umyje je dzien wczesniej i na drugi dzien zmocze woda i nałoze farbe to bedzie ok?(dodam ze uzywam jedwabiu do wlosow, mam przed farbowaniem z niego zrezygnowac?) pomozcie, bo to bedzie moje 1 farbowanie i sie nei znam na tym zbytnio
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
ja tak robilam,jednego dnia mylam wlosy a drugie farbowalam,ale z jedwabiu podczas tego mycia dzien wczesniej zrezygnuj,bo moze Ci slabiej zlapac
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
No ja właśnie zafarbowałam miodowym blondem
drugi raz. Pierwszy farbowałam w listopadzie... no i musiałam odświeżyć. Jak mi sie uda wrzucę fotki
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
jenny87: Wielkie dzieki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

: jak często można by (jak najczęścięj) farbować włosy Castingiem bez wyraźnego uszczerbku na ich zdrowiu...?

jeszcze ich nie ma choć też słyszałam, że mają być.. nie wiadomo tylko kiedy