|
|
#811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Cytat:
No, ale to na taniej odzieży i było bardzo dobrej jakości bez śladów noszenia więcej niż dziewczęcego nie kupiłam. Kupilam za to 2szt białych body, jedne białe spodenki i jeden kombinezon rozpinany cały na długości - on akurat kremowy w jakieś owieczki czy coś takiego.
|
||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
A taka bluzeczka z falbankami mogła by być ładna
mam na myśli coś w tym stylu IMG_1484819000.049148.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin też zalecał przed wdrożeniem antybiotyku.
|
|
|
|
|
#815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie dojechałam do lekarza, a już miałam 3 zaproszenia na kawę. .. w dodatku jeden koleś miał obrączkę! Nie cierpię takich.
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się dziwić sama bym Cię zaprosiła Tez takich facetów nie lubię .., Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mówię ,że kolorowe mi się nie podobają ale nie takie mega dzieciowe chociaż mam w rodzinie jedną ciotkę co pewnie takie przyniesie
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak jak napisała Serenely ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam u swojej pani ginekolog , fasolka ma 67 mm
Po 12:30 mam dzwonic o prenatalne jeszcze dzisiaj bede miala ale nie wiem czy na oddziale czy w gabinecie prywatnie wieczorem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostalam globulki , pierwsza ciaze mialam prawie cala ,jak sie raz przypaleta to ciezko wyleczyc. W ciazy ph sie zmienia i szybko o infekcje :-/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, u mnie tez pewnie ktoś takie przyniesie :P wcale mnie to nie zdziwi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydawało, ze tez miałam infekcje, chociaż lekarz stwierdził ze nie. Także nie wiem czy ten probiotyk pomógł, ale ma bardzo dobre opinie - gynomed vaginal.
|
|
|
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekamy na relacje z wizyt!
Dla chorych dużo zdrowia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś juz u mnie za późno na CRP ale jutro zrobię.
Xzora chlopaki mają goraczke i zawalona tchawice, wiec mają antybiotyk. Janie mam goraczki tylko gardło i zatoki wydzielina różna, czasami.lekko ropna, wiec stad juz decyzja o antybiotyku. Ale nie wiem sama czy tonie wirus po prostu... ogolnie czuję się mega chora :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
CRP można robić o dowolnej porze, to nie morfologia.
Chyba, że lab nieczynne.
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
na stronie mojego szpitala znalazłam takie informację:
1. Blok Porodowy. Nowoczesny blok porodowy został oddany do użytku w 2016 roku. W jego skład wchodzą: sala przedporodowa (czterołóżkowa), 4 sale porodowe do porodów rodzinnych oraz sala ścisłego nadzoru poporodowego, gdzie przebywają pacjentki na obserwacji po porodach powikłanych. Wszystkie sale posiadają własny węzeł sanitarny. Blok porodowy dysponuje nowoczesną salą do wykonywania cięć cesarskich. Rodząca może korzystać z aktywnych form porodu (przy braku przeciwwskazań) z użyciem:
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
Pacjentka po porodzie fizjologicznym pozostaje na sali porodowej z dzieckiem przez 2 godziny (obserwacja poporodowa). Następnie przekazywana jest na pododdział położniczy. Położnica po cięciu cesarskim przebywa w sali dla pacjentek po porodach powikłanych od 6-12 godzin. Noworodek może przebywać razem z matką (jeżeli nie ma wskazań wymagających przekazania go na Oddział Noworodkowy). 2. Pododdział Położniczy. Po porodzie pacjentki trafiają na pododdział położniczy. Dla pacjentek po porodach zabiegowych i cięciach cesarskich w oddziale znajdują się sale dwu- i czteroosobowe, każda z dostępem do łazienki i stanowiskiem do przewijania noworodka. Położnica może przebywać ze zdrowym noworodkiem przez całą dobę lub nakarmione dziecko może oddać na Oddział Noworodkowy pod opiekę personelu. Położnica pozostaje na oddziale do czasu wypisu dziecka. Na pododdziale położniczym znajdują się również dwu- i trzyosobowe sale, tzw. rooming-in, na których położnica przebywa z noworodkiem przez cały czas pobytu w szpitalu. Każda sala posiada łazienkę i stanowisko do pielęgnacji noworodka. Badanie i ważenie noworodka odbywa się w obecności matki. W czasie pobytu na pododdziale pacjentka uczona jest technik i zasad karmienia piersią oraz pielęgnacji noworodka. 3. Pododdział Ginekologiczny, Na pododdziale ginekologicznym wykonuje się zabiegi diagnostyczne i lecznicze o profilu ginekologicznym oraz onkologii ginekologicznej:
UWAGI OGÓLNE:
Kobieta w ciąży do torby do porodu powinna przede wszystkim zapakować: - dowód osobisty - kartę przebiegu ciąży - oznaczenie grupy krwi i Rh - wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae(GBS) - wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży - wynik badania na obecność HIV - HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej, lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B - inne istotne wyniki badań i/lub konsultacji np.: konsultacja okulistyczna, kardiologiczna, ortopedyczna itd. - leki (jeśli je zażywamy) Na czas porodu i pobytu w szpitalu: - ubranie dla mamy (1 lub 2 koszule, lub dłuższe T-shirty, szlafrok, ew. rozpinany sweter lub bluza, ciepłe skarpetki, kapcie i klapki pod prysznic)) - przybory toaletowe,ręcznik,kosmety ki - koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia - kilka par majtek (najlepiej siatkowe, jednorazowe) - staniki do karmienia i wkładki laktacyjne Dla dziecka na pobyt może się przydać kilka pieluch jednorazowych(są one też dostępne w szpitalu),chusteczki jednorazowe ,kilka ubranek. Resztę rzeczy uszykować w torbie na powrót do domu: - ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski), - odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka - krem ochronny, - fotelik samochodowy dla noworodka Przyda się też - telefon komórkowy-aby poinformować najbliższą rodzinę o nowym potomku ![]() , ładowarka - oraz aparat fotograficzny -dla chętnych ![]() ![]() Dla taty wymagany jest zestaw jednorazowy: fartuch,ochraniacze na buty ( sprzedawane są w szpitalu)-całe 5zł ![]() wychodzi na to że te sexi gaciorki mogę mieć |
|
|
|
#829 |
|
*sportaddict*
|
Piękne to body
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Przylozylam reke do prawej strony brzucha pod pepkiem na wysokości jajników i poczułam takie bulgotanie. Chyba trochę za wcześnie na ruchy 15+2, ale to było przyjemne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam o 18:20 mam sie stawic na oddziale patologii ciazy to zrobi mi prenatalne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja tesciowa juz zapowiedziała ze teraz po sklepach sobie polata juz widze te wynalazki. Ja lubię brązy delikatne i beze i nawet już taką pościel widziałam i osłonki na łóżeczko muszę kupuć przed nią bo jakieś oczo☠☠☠ki dostanę. Morelle zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia w ciagu siedmiu dni musze przyjść i podpisać deklarację wyboru położnej i wtedy bede miala zajecia od. 21 lutego sześć spotkań raz w tygodniu i do tego gimnastyka. Nawet udało mi się dostać do położnej która została mi polecona wiec super. Miałam jak pisałam wcześniej dwie szkoły rodzenia ale na jednej z grup na fb dowiedziałam się ze robią przekrety z terminami spotkań do nfz i teraz dziewczyny wzywane są na przesluchania do policji wiec zrezygnowałam. |
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupujecie w ogóle pościele? U mnie trwa wojna, bo ja chcę kupić tylko prześcieradeł sporo, a do tego śpiworek na chłodniejsze dni (taki w całości rozpinany, z napami na ramionach), a matki obie (moje i męża) naciskają na pościel. Oczywiście jeśli kupią, to po prostu nie będę jej używać
Ale wolałabym, żeby ogarnęły się jakoś ze swoim myśleniem. Poduszki w ogóle nie widzę potrzeby dawać, zresztą to niebezpieczne, zainwestuję tylko w klin pod prześcieradlo na wypadek ulewania. Kołdra mnie przeraża, wszelkie kocyki na noc też - widzę oczami wyobraźni dziecko, które się pod tym dusi, bo przypadkowo zarzuci na twarz. W życiu bym nie usnęła chyba. Jak to rozwiązujecie? Wszędzie w poradach tych nowszych aniżeli babcine czytam, że optymalnym wyjściem jest body/śpioszki i ew. śpiworek do tego (na chłodniejsze dni). A te z tą pościelą w kółko
|
|
|
|
#835 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Może na zimę jak już będzie te 6 miesięcy skończone to zaczę używać kołderki ale i tak od dołu łóżeczka. Nie przejmuj się tym gadaniem Jak coś dostaniesz to schowaj do szuflady i wyciągniesz w miarę potrzeby
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku maluch nie ma tak skoordynowanych ruchów żeby sam się nakryl. Poza tym w lipcu to upał będzie wystarczy coś na długi rękaw i przykryć pieluszka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#838 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Starszego pokolenia nie nauczysz ![]() Ja pokazałam w pracy ten kosz mojżesza a jedna babeczka mi powiedziała, żeby jeszcze nie kupować bo za wcześnie i zapeszę
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, ja obiecałam mężowi, że przestanę chodzić na obiady do jego rodziny, jeśli jeszcze raz usłyszę "musisz jeść mięso, nałóż sobie podwójną porcję, bo z mięsa są witaminy i inaczej szkodzisz dziecku"! Dodam, że mieso to jedyna rzecz nadal budząca we mnie odrazę, zwłaszcza w formie niezbyt cienkich schabowych albo gulaszu z żyłkami, fuj.
|
|
|
|
#840 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Co prawda mięso jem ale zawsze odpowiadam, że jem DLA naszej dwójeczki a nie ZA No ale ja mam teraz mega apetyt to może nic aż takiego mi nie mówią
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

ale ranne z was ptaszki

mi się wydawało, ze tez miałam infekcje, chociaż lekarz stwierdził ze nie. Także nie wiem czy ten probiotyk pomógł, ale ma bardzo dobre opinie - gynomed vaginal.