Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-22, 23:01   #1681
Śnieżka
Zakorzenienie

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Cytat:
Napisane przez Surya Pokaż wiadomość
dziękuję za powitanie jestem po pierwszym kubeczku muszę przyznać, że nawet mi smakuje ale ja jestem przyzwyczajona chyba już do zieleniny, bo o 2 lat piję zieloną herbatkę

Witaj
A ja dzisiaj wypilam juz trzecia pokrzywke z drugiego opakowania
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 23:34   #1682
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Mogę się dołączyć? Staż mały, tylko 5 dni z pokrzywą, ale zapowiada się na dłuższy romans...

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 12:33   #1683
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Mogę się dołączyć? Staż mały, tylko 5 dni z pokrzywą, ale zapowiada się na dłuższy romans...
No to ja już cię witam:
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 14:12   #1684
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Ja też witam (mimo iż jestem na detoksie)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 16:10   #1685
Surya
Rozeznanie

jestem już po moim 2 kubeczku pokrzywy już nie mogę doczekać się jutra, żeby znów ją wypić szkoda, że to trzeba czasu i umiaru, a nie tylko litrów napoju, żeby wypięknieć....tak to w ciągu dnia mogłabym wypić tygodniową rację i w ten sposób przyśpieszyć cały ten proces
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 17:28   #1686
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Surya Pokaż wiadomość
jestem już po moim 2 kubeczku pokrzywy już nie mogę doczekać się jutra, żeby znów ją wypić szkoda, że to trzeba czasu i umiaru, a nie tylko litrów napoju, żeby wypięknieć....tak to w ciągu dnia mogłabym wypić tygodniową rację i w ten sposób przyśpieszyć cały ten proces

No wlasnie
Ja to taka jestem ze juz zaraz,wiecej szybciej strasznie niecierpliwa ale cóż pije i czekam nawet efekty widze
Stary 2008-03-23, 18:05   #1687
ulna
Raczkowanie

Kurcze, strasznie trudno o tą cierpliwość...
Stary 2008-03-23, 19:21   #1688
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulna Pokaż wiadomość
Kurcze, strasznie trudno o tą cierpliwość...
Nom,trudno .Ale ja zaczelam robic tak ze nie myslalam oj kiedy to pomoze po prostu zrobilam taki nawyk,godz.19pije pokrzywe i tyle smak jest dla mnie znosny wiec jest ok
cera mi sie zrobila gladsza a wlosy no ogolnie nie zuwazylam nic takiego...chyba ze troche mniej sie przetluszczaja
Stary 2008-03-23, 20:02   #1689
FioletowaEmka
Raczkowanie

Wiecie czego się boję - że jak odstawię pokrzywę po jakimś czasie, wszystkie osiągnięte efekty, czyli mniejsze przetłuszczanie włosów i buźki, itd. pójdzie na marne i wszystko wróci do poprzedniego stanu.
Odstawiła któraś z Was pokrzywę na dłuższy czas niż miesiąc odwyku? Było jakieś pogorszenie stanu cery czy włosów?

FioletowaEmka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 20:05   #1690
Arwena_
Raczkowanie

GG do Arwena_

Ale mi nudno bez pokrzywy...Ja odstawiłam, ale nie na dłuzej niz miesiac, nie pomoge, ale jak poczekasz jeszcze troche to powiem ; p
Arwena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 20:12   #1691
noell88
Rozeznanie

FioletowaEmka

u mnie sie efekty utrzymywaly(okolo 2 mies), az do czasu ostrego imprezowania-jak zwykle cera dostaje w dupe

ale potem znowu zaczelam pic pokrzywe, zrobilam sobie dwie parowk(niezalecane przez kosmetyczke, ale zalecane przeze mnie, moja mama, babcie i prababcie...) i wszystko wrocilo do normy
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 20:44   #1692
Roksi
Raczkowanie

Fajny wątek. Chyba też zacznę pić pokrzywę
Roksi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 21:35   #1693
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksi Pokaż wiadomość
Fajny wątek. Chyba też zacznę pić pokrzywę
zachęcam
Stary 2008-03-23, 21:36   #1694
kermi20
Przyczajenie

noell88
a jak sie przyzadza ta parowke zalecana przez Twoja mame, babcie i prababcie???
kermi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 01:23   #1695
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kermi20 Pokaż wiadomość
noell88
a jak sie przyzadza ta parowke zalecana przez Twoja mame, babcie i prababcie???
No właśnie? Też jestem ciekawa
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 02:07   #1696
noell88
Rozeznanie

parowka-oczyszczanie cery przez uzycie pary.

bierze sie miske lub garnuszek, zalewa wrzatkiem 3-4 torebki pokrzywy. nakrywasz glowe recznikiem i nachylasz sie nad naczyniem. powinno sie zrobic taki 'namiocik', aby para leciala na twarz. wtedy pory sie lekko otwieraja, potem moja mama, mistrz w tym fachu, wyciska mi jakies syfki. ktos tu kiedys napisal ze mowi sie, ze cos pory sie nie domykaja po tym, ale albo ja nie wiem co to sa pory, albo jestem kosmitka, bo nie zauwazylam czegos takiego u siebie

mozna to tez praktykowac z innymi ziolami, kiedys babcia mi opowiadala co kiedy jest dobre, ale juz zapomnialam.

jest to tez dobre na oczyszczenie zatok i lekka inhalacje.

trzeba jednak pamietac zeby nie przesadzic z ta para. wystarczy kilka chwil. para tez umie poparzyc. i tak jak w normalnej saunie-nie chuchamy
Stary 2008-03-24, 02:17   #1697
noell88
Rozeznanie

aaaaaaaaaaach zapomnialam zaznaczyc jedna rzecz(sorki troszke pozno pisze )

mam cere normalna, sklonna raczej do suchosci i takich typowych pryszczy dla nastolatek nie mialam, tylko takie biale syfki, ktore latwo wyskakuja lub kaszaki.

z tego co pamietam nie jest to zalecane do skory tlustej, ktora sie tym charakteryzuje wlasnie ze ma rozwarte pory i w tym tkwi jej problem.

na tlusta cere dobry jest ogorek lub brzoskwinia
Stary 2008-03-24, 10:24   #1698
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaach zapomnialam zaznaczyc jedna rzecz(sorki troszke pozno pisze )

mam cere normalna, sklonna raczej do suchosci i takich typowych pryszczy dla nastolatek nie mialam, tylko takie biale syfki, ktore latwo wyskakuja lub kaszaki.

z tego co pamietam nie jest to zalecane do skory tlustej, ktora sie tym charakteryzuje wlasnie ze ma rozwarte pory i w tym tkwi jej problem.

na tlusta cere dobry jest ogorek lub brzoskwinia
ja mam tłustą...
jak ogórek czy brzoskwinia?
Stary 2008-03-24, 10:24   #1699
ulna
Raczkowanie

a moze poradzisz coś na cerę mieszaną?
Ps. sorry za offtop...
Stary 2008-03-24, 10:36   #1700
tenarr
Raczkowanie

pję pokrzywę już od niemal dwóch miesięcy. Ciężko stwierdzić czy działa na cerę, bo mam nadwrażliwą, mieszaną, zanieczyszczoną, całą w zaczerwienieniach, rozszerzonych porach i popekanych naczynkach (wiem, że brzmi strasznie - naczynkowa jest odziedziczona po mamie, nadwrażliwą sama sobie stworzyłam, skutecznie niszcząc specyfikami przeciwtrądzikowymi i tapetą) - no i tutaj wielkich efektów jak na razie nie widzę, ale za to:

dużo mniej, dużo dużo mniej wypadających włosów, i nowe "antenki" . Na włosy pokrzywa działa naprawdę rewelacyjnie

zastanawiam się, czy ma jakieś właściwości, jeśli chodzi o żołądek? - bo z nim mam często problemy

od wczoraj uzupełniam kurację herbatą mate, która też często pojawia się w tym wątku, dlatego też zdecydowałam się na mały off top i wrzucam link do strony na temat mate i jej właściwości(może wkrótce pojawi się taka strona o pokrzywie

serdecznie Was pozdrawiam w ten wstrętny zimowy lany poniedziałek

http://www.yerbamateforum.pl/
tenarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 10:38   #1701
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Mirelko-pytałam o skrzyp, bo specyfiki z Herbapolu wydają mi się trochę drogie. Myślałam, że może znalazłaś jakiś tańszy a dobry. Ale po tym co dziewczyny tu napisały raczej zostanę przy Herbapolu
Może sprobujesz phyto pharmu? Ja moge porownac te 2 firmy na podstawie bratka i musze powiedziec ze obydwie smakuja tak samo, a phyto pharm tańszy i jeszcze każda torebka zapakowana jest oddzielnie i ma taki sznureczek z karteczka do zaparzania (mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi)

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
parowka-oczyszczanie cery przez uzycie pary.

bierze sie miske lub garnuszek, zalewa wrzatkiem 3-4 torebki pokrzywy. nakrywasz glowe recznikiem i nachylasz sie nad naczyniem. powinno sie zrobic taki 'namiocik', aby para leciala na twarz. wtedy pory sie lekko otwieraja, potem moja mama, mistrz w tym fachu, wyciska mi jakies syfki. ktos tu kiedys napisal ze mowi sie, ze cos pory sie nie domykaja po tym, ale albo ja nie wiem co to sa pory, albo jestem kosmitka, bo nie zauwazylam czegos takiego u siebie

mozna to tez praktykowac z innymi ziolami, kiedys babcia mi opowiadala co kiedy jest dobre, ale juz zapomnialam.

jest to tez dobre na oczyszczenie zatok i lekka inhalacje.

trzeba jednak pamietac zeby nie przesadzic z ta para. wystarczy kilka chwil. para tez umie poparzyc. i tak jak w normalnej saunie-nie chuchamy
To chyba byłam ja I nadal sie tego trzymam. Ponoć kosmetyczki tego nie polecają. Zreszta z wyciskania też nic dobrego bo raz ze bakterie sie przenosza, a 2 że moga zostac blizny. Jak ktos chce sprobowac to prosze bardzo ale ja wole nie eksperymentowac chociaż musze powiedziec ze mnie korci Wiem że ponoc jeszcze rumianek jest dobry do tego celu. Bratek zapewne też
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:02   #1702
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To chyba byłam ja I nadal sie tego trzymam. Ponoć kosmetyczki tego nie polecają. Zreszta z wyciskania też nic dobrego bo raz ze bakterie sie przenosza, a 2 że moga zostac blizny. Jak ktos chce sprobowac to prosze bardzo ale ja wole nie eksperymentowac chociaż musze powiedziec ze mnie korci Wiem że ponoc jeszcze rumianek jest dobry do tego celu. Bratek zapewne też
Mam to samo, też mnie korci- na szczęście zamiast paluchami operuję patyczkami do uszu- dużo bardziej higienicznie
A co do parówek- dobra będzie też szałwia, ale i kilka kropli olejku eterycznego dodanego do gorącej wody. Po takim zabiegu wystarczy spłukać twarz zimna wodą i przetrzeć tonikiem. Pory powinny się "podomykać"

Żeby nie wyszedł totalny off top to dodam, że odkąd zaczęlam przerwę pokrzywową trochę mi się cera popsuła, ale nie wiem na ile to kwestia braku pokrzywki a na ile innych czynników (wiosna, cykl etc)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:17   #1703
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Mam to samo, też mnie korci- na szczęście zamiast paluchami operuję patyczkami do uszu- dużo bardziej higienicznie
Ja też I przynajmniej pazury sie nie wbijaja
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 13:57   #1704
Surya
Rozeznanie

a ja zaraz zaparzę sobie kubeczek pokrzywki może zastosuję tez kiedyś parówkę...pamiętam, ze kiedyś robiłam ale jakoś nie widziałam zbawiennych efektów...może dlatego, że mam tłustą cerę
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 14:48   #1705
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Może sprobujesz phyto pharmu? Ja moge porownac te 2 firmy na podstawie bratka i musze powiedziec ze obydwie smakuja tak samo, a phyto pharm tańszy i jeszcze każda torebka zapakowana jest oddzielnie i ma taki sznureczek z karteczka do zaparzania (mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi)

jak mi sie skonczy to chyba kupie z tym sznureczkiem wygodniejsze do zaparzania
Stary 2008-03-24, 14:55   #1706
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
A co do parówek- dobra będzie też szałwia, ale i kilka kropli olejku eterycznego dodanego do gorącej wody. Po takim zabiegu wystarczy spłukać twarz zimna wodą i przetrzeć tonikiem. Pory powinny się "podomykać"

Żeby nie wyszedł totalny off top to dodam, że odkąd zaczęlam przerwę pokrzywową trochę mi się cera popsuła, ale nie wiem na ile to kwestia braku pokrzywki a na ile innych czynników (wiosna, cykl etc)

Po takiej parówce rumiankowej świetnie robi zielona glinka- nie wiem na ile to dobry pomysł, ale pory w kazdym bądź razie są ładnie zamknięte.

A tak w ogóle to zapomniałam o Was pokrzywki, o wątku tez . Pokrzywę oczywiście piję, sama juz nie wiem ile czasu minęło, ale kończy mi się drugie opakowanie i wnioskuję, że to 2 miesiące.

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 16:07   #1707
ulna
Raczkowanie

Cytat:
Ohoho! Jak znajdę czas i szałwię to sobie popróbuję!

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 18:38   #1708
FioletowaEmka
Raczkowanie

Gdyby ktoś chciał jeszcze poznać działanie pokrzywy zachęcam do przeczytania:

"Liść pokrzywy (Folium Urticae) służy do leczenia chorób przewodów moczowych (środek moczopędny), układu oddechowego, nieżytów żołądkowo - jelitowych (środek przeciw biegunkowy), jest środkiem pomocniczym w leczeniu cukrzycy, hamuje krwotoki. Wpływa dodatnio na procesy przemiany materii, pobudza działalność gruczołów wydzielania wewnętrznego i zwiększa ilość krwinek czerwonych. Jak wynika z powyższego wyliczenia, pokrzywa jest cennym lekiem ogólnie wzmacniającym i "czyści krew". Stosunkowo niedawno stwierdzono obecność zarówno w liściach jak i korzeniach pokrzywy związków pobudzających organizm człowieka do zwiększonego wytwarzania substancji chroniących przed inwazją wirusów a także przed tymi rodzajami nowotworów, które są wywoływane przez odpowiednie wirusy onkogenne."

Stary 2008-03-24, 19:06   #1709
Ewa_20
Raczkowanie

To i ja się przywitam
Piję pokrzywę jakoś od początku marca, kończy mi się 1 opakowanie, jutro skoczę po kolejne. Efekty na razie nie zarejestrowane, smakować mi smakuje i jakoś tak przyjemnie, szczególnie gdy czytam o innych wyżej wymienionych zaletach naszego zielska
Ewa_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 19:10   #1710
FioletowaEmka
Raczkowanie

Patrzcie co przypadkiem znalazłam - dla lubiących zieloną hebratkę > http://www.mniammniam.pl/sklep/index...8&srt=&id=3181 <

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości