Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-21, 15:14   #1561
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
karla_92 - jakby moja mam się dowiedział, że kupiła mszczotkę za 30 zł tez by mi dała na robiaki - choć sama na siebie pracuję i mogę kupować co mi sie podoba (ale tak nie robię). Powiedziałaby "masz za duzo pieniędzy to mi oddaj"-stała śpiewka mojej mamusi kochanej
Nie mam inny ale rozstaw i długość zębów jest ten sam, mam taki plastikowy z rączką jakies 3 zł kosztował (pomarańczowy) - w zwykłym sklepie kupiłam.
Gorzej bedzie jak jej sie szczotka spodoba i bedzie chciala taka sama
Narazie to chyba kupie jakis porządny grzebien albo szczotke drewnianą jesli mi powiecie że ona nie niszczy bardzo wlosow Bo chyba nie niszczy nie? (oczywiscie jak sie obchodzi z wlosami delikatnie)

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Będzie off top ehhh ja na szczęście z moją tak nie mam. Jak kupiłam pierwszą szczotkę za 30zł to nic nie mówiła, jak kupiłam drugą (za 35zł) to tez nic nie powiedziała. Jak mieszam w łazience jakieś mixy to też nic nie mówi. Ostatnio nawet przyszła żeby jej jakąś maskę na włosy zrobić bo ma suche (bo kremy to już wcześniej dawała sobie tuningować)
To masz super Mame
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 07:06   #1562
szumasima
Raczkowanie

Blonndee, ty masz FASTa z Nisimu, prawda? Chciałam spytać, czy na początku wypadały ci mocno włosy. Umyłam dopiero drugi raz i strasznie dużo ich wypada, wcześniej nie wypadały prawie w ogóle.
szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 07:22   #1563
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
Blonndee, ty masz FASTa z Nisimu, prawda? Chciałam spytać, czy na początku wypadały ci mocno włosy. Umyłam dopiero drugi raz i strasznie dużo ich wypada, wcześniej nie wypadały prawie w ogóle.
Ja tez mam nisim i wogole nie wypadaja

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 13:30   #1564
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
tak, mam nisim fast mi nie wypadaly, bo to co mialo wypasc juz mi dawno emigrowalo a jesli ci wypadaja to nie jest zly znak, byc moze nowe, zdrowe wlosy wypieraja te stare, stad to wypadanie, a za miesiac bedziesz miala mnostwo 'igielek'/'antenek'
Stary 2008-03-22, 14:10   #1565
Jolie2601
Zakorzenienie

Ehhh się wczoraj wzięło i napsuło. Ponieważ nie wiadomo, czy posty uda się odzyskać to piszę ponownie.
Otóż wczoraj zdawałam relację z poczynań wcierki z ekstraktem ze skórki jabłka. Używałam jej mało sumiennie, ale po 16 dniach (3-może 4 użycia wcierki) włosy urosły mi o 1,2 cm. Jestem mile zaskoczona i oczywiście zmotywowana do systematycznego wcierania.

Karla pytała czy ocet jabłkowy też może być. Prawde powiedziawszy nie jestem pewna. Ekstrakt to głównie oligomery procyjanicynowe i to one mają taki wpływn na porost. Jednak spotkałam się nie raz ze stwierdzeniem, że całe dobrodziejstwo jabłkowego inwentarza przechodzi do octu, więc możiwe, ze też by miał takie działanie. Jednak ocet to także (a raczej głównie) kwas wiec istnieje szansa na wysuszenie skóry (podrażnienie?) Można by zakrólikować, ale z maly stężeniem. Nie wiem czy nie lepiej zmiksować świeżą skórkę i stosować jako okład?

Dodam jeszcze, że wcerka poza jabłkiem składa sie z wody pokrzywowej, ekstraktu z pestek winogron i kilku kr olejku romzarynowego.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 14:29   #1566
Terpsychoraa
BAN stały

....

Edytowane przez Terpsychoraa
Czas edycji: 2008-05-09 o 11:31
Terpsychoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 14:37   #1567
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Karla pytała czy ocet jabłkowy też może być. Prawde powiedziawszy nie jestem pewna. Ekstrakt to głównie oligomery procyjanicynowe i to one mają taki wpływn na porost. Jednak spotkałam się nie raz ze stwierdzeniem, że całe dobrodziejstwo jabłkowego inwentarza przechodzi do octu, więc możiwe, ze też by miał takie działanie. Jednak ocet to także (a raczej głównie) kwas wiec istnieje szansa na wysuszenie skóry (podrażnienie?) Można by zakrólikować, ale z maly stężeniem. Nie wiem czy nie lepiej zmiksować świeżą skórkę i stosować jako okład?
Wiem, myślalam o stosowaniu tego octu jako płukanke/wcierke (lącznie z ziołami) czyli w małym stężeniu Najpierw poszukam z samej skorki, a jak nigdzie nie znajde to kupie z całych jabłek. Dzieki za odp
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 14:45   #1568
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terpsychoraa Pokaż wiadomość
Jolie, możesz napisać jak 'przyrządzasz' i używasz tej miksturki?
Jak większość mazideł, przyrządzona na oko. W ilości ok 50ml z czego połowę stanowiła woda pokrzywowa (reszta woda destylowana). rozpuszczałam w niej (na ciepło) małymi porcjami ekstrakt z jabłka (w ilosci ok2%), potem pestki winogron w ilości ok 3% a na koniec kapnęlam olejkiem rozmarynowym. Ot taki mixik

Stosowanie: jak każdą inną wcierkę- wcieram w skalp (przy oazji wykonując masaż) i nie zmywam.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-22, 15:41   #1569
Voirrey
Raczkowanie

Jolie - te wszystkie produkty pochodzą z Thanatosa/Mazideł? Chodzi mi o ekstrakty:
http://thanatos.com.pl/product_info....products_id=33
http://thanatos.com.pl/product_info....products_id=45
czy to te? Czy może istnieje możliwość dostania ich bez konieczności zamawiania z neta?

A woda pokrzywowa to np. z Barwy?
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 15:57   #1570
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Voirrey Pokaż wiadomość
Jolie - te wszystkie produkty pochodzą z Thanatosa/Mazideł? Chodzi mi o ekstrakty:
http://thanatos.com.pl/product_info....products_id=33
http://thanatos.com.pl/product_info....products_id=45
czy to te? Czy może istnieje możliwość dostania ich bez konieczności zamawiania z neta?

A woda pokrzywowa to np. z Barwy?
Wodę pokrzywową mam z Barwy, a ekstrakty od Thanatosa. Obawiam się, że poza sklepami internetowymi ich nie dostaniesz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-22, 16:05   #1571
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Wodę pokrzywową mam z Barwy, a ekstrakty od Thanatosa. Obawiam się, że poza sklepami internetowymi ich nie dostaniesz
Dziękuję za odpowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-22, 16:23   #1572
iwon1
Raczkowanie

Witam wszystkich, tak na wstępie miałam problem z wypadającymi włosami - załatwiłam się dwukrotnie farbą loreal casting i strasznie mi wypadały, mój rytuał na włosy jest taki: od 05.02 zażywam czosnek w tabletkach i belissę, 03.03 szampon dermena i vitapil, 11.03 - picie pokrzywy wraz ze skrzypem (mieszam), 19.03 - dołączył szampon babydream a dwa dni potem dokupiłam pokrzepol. Oprócz tego piję galaretki spożywcze a czasami nawet samą żelatynę, kawę zawsze słodzę miodem, obecnie nabyłam ziołomiód pokrzywowy i też nim słodzę. Nadmieniam, że od ostatniego malowania czyli 04.03 do 21.03 (17 dni) włosy urosły mi 1,1 cm, żeby zmierzyć uczciwie znalazłam siwy włos wyrwałam i zmierzyłam. Same mierzenie odrostów włosów prawie czarnych w moim przypadku byłoby nieścisłe dlatego, że włosy przy głowie wypłukują się najszybciej co w efekcie daje większe odrosty- złudzenie że urosły tak dużo, ale siwy włos jest tego najlepszym potwierdzeniem. W sumie zawsze włosy rosły mi w miarę szybko i bez żadnych ponaglaczy ale teraz po zbyt dużej utracie włosów chciałabym je w miarę szybko zagęścić i czekam aż zapełni się głowa antenkami. Serdecznie pozdrawiam wszystkie dziewczyny
iwon1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 16:32   #1573
iwon1
Raczkowanie

acha, robiłam też dwa czy trzy razy wcierki z czosnku (okropnie śmierdzi ale powstrzymało to wypadanie włosów) robiłam taki lotion z dwóch ząbków czosnku i pół szklanki dość ciepłej wody, potem przesedzałam i do butelki z atomizerem i tak spryskiwałam skórę głowy, niestety włosy śmierdzą dość długo szczególnie jak zmoczyłam do mycia, Stosuję jeszcze wax i kallos mleczną a włosy spłukuję na koniec wodą z dodatkiem octu jabłkowego. Muszę stwierdzić że włosy mam lepsze niż kiedykolwiek, ładnie błyszczą jak nigdy dotąd.
iwon1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 17:38   #1574
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż wczoraj zdawałam relację z poczynań wcierki z ekstraktem ze skórki jabłka. Używałam jej mało sumiennie, ale po 16 dniach (3-może 4 użycia wcierki) włosy urosły mi o 1,2 cm. Jestem mile zaskoczona i oczywiście zmotywowana do systematycznego wcierania.
I znowu kusisz
A mierzyłaś włoski od ostatniego podcinania, po miesiącu? Ile urosły?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 17:43   #1575
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
I znowu kusisz
A mierzyłaś włoski od ostatniego podcinania, po miesiącu? Ile urosły?
tylko to co na odrostach (po tych 16dniach). Sęk w tym, że nie zanotowałam sobie kiedy to było i mi całkiem wyleciało. Muszę odszukać post z wtedy. A to będzie już miesiąc?

Edit: ok odszukałam. Podcięcie miało miejsce 19.02 br dziś mamy 22.03 a miesięczny przyrost wynosi (tu już z dokładnością grzej niż na odrostach) ok.2cm. Zatem większy udział ma przyrost przy użyciu (kilkukrotnym) wcierki. Ewidentnie muszę ją bardziej regularnie stosować. Może będzie 3cm na miesiac
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-22, 18:02   #1576
virka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko to co na odrostach (po tych 16dniach). Sęk w tym, że nie zanotowałam sobie kiedy to było i mi całkiem wyleciało. Muszę odszukać post z wtedy. A to będzie już miesiąc?

Edit: ok odszukałam. Podcięcie miało miejsce 19.02 br dziś mamy 22.03 a miesięczny przyrost wynosi (tu już z dokładnością grzej niż na odrostach) ok.2cm. Zatem większy udział ma przyrost przy użyciu (kilkukrotnym) wcierki. Ewidentnie muszę ją bardziej regularnie stosować. Może będzie 3cm na miesiac
Czyli całkowita długość, to 77 cm?
No to dwa centymetry, dobre i to
Ja właśnie muszę też zmierzyć, bo podcinałyśmy w tym samym okresie i jestem bardzo ciekawa

Stary 2008-03-22, 18:06   #1577
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Czyli całkowita długość, to 77 cm?
No to dwa centymetry, dobre i to
Ja właśnie muszę też zmierzyć, bo podcinałyśmy w tym samym okresie i jestem bardzo ciekawa
Tak 77- od czubka głowy (mierzone z tyłu). No dobre i 2cm- ale jak tak dalej pójdzie to będzie i więcej. [mam nadzieję]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-22, 18:18   #1578
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak 77- od czubka głowy (mierzone z tyłu). No dobre i 2cm- ale jak tak dalej pójdzie to będzie i więcej. [mam nadzieję]
Trzymam kciuki , choć wiesz, że w nagłej potrzebie nie jesteś

Stary 2008-03-22, 22:18   #1579
ulna
Raczkowanie

Hurra udało mi się dorwać rzepę, i będę się nią bawić po świętach, bo obiecałam mamie, ze w świeta dam rzepie spokój, az nie mogę się doczekać!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 10:22   #1580
blonndee
Wtajemniczenie

a ja jutro mam oficjalne mierzenie wloskow po 3tygodniach nisimu, rzepki z lopianem i rozmarynem, drozdzy z jajem, mlekiem kokosowym, woda brzozowa i czyms tam jeszcze, pokrzepolem, seboradinem i doustnie taurynka, biotynka i vitapil. bylo 15cm na gorze, 5cm nad karkiem i odrost na gorze 5cm [chociaz ten odrost moze byc malo pomocny bo rozjasnialam miodem i rumiankiem...]
widze, ze mi bardzo urosly, teraz tylko kwestia ile
Stary 2008-03-23, 11:35   #1581
koonikpolny
Raczkowanie

A ja sie musze pochwalić, stosuje całą serie seboradinu, tonik naprzemian z goldwellem, szampon + balsam codziennie, a od wczoraj też ampułki. No i widzę, że ruszyły <jupi>

Tylko mam do was dziewuszki pytanie, czy po tych ampułkach tez macie wrażenie ze włosy są jakby takie... nie pierwszej świerzości ? :pTakie jakby tłuste... :p
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 12:19   #1582
Terpsychoraa
BAN stały

wlasnie zamierzam zrobic zakupy na thantos.com.pl i zastanawiam sie co powinnam zakupic na pewno pestki z winogron i ekstrakt z jabłka. hmm.. cos jeszcze? polecacie cos?

aaa jeszcze mam prosbe, czy mozecie mi napisac ile gdzies powinnam tego kupic ;p na ile starcza te 5g pestek winogron czy ekstraktu z jablek :P? bo nie bardzo sie orientuje. .

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-05-15 o 14:17 Powód: przywrocenie postu
Stary 2008-03-23, 12:24   #1583
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koonikpolny Pokaż wiadomość
A ja sie musze pochwalić, stosuje całą serie seboradinu, tonik naprzemian z goldwellem, szampon + balsam codziennie, a od wczoraj też ampułki. No i widzę, że ruszyły <jupi>

Tylko mam do was dziewuszki pytanie, czy po tych ampułkach tez macie wrażenie ze włosy są jakby takie... nie pierwszej świerzości ? :pTakie jakby tłuste... :p
Hmm...ja szczerze mówiąc nic takiego nie zauważyłam. Wydają mi się być raczej normalne - pod koniec następnego dnia dopiero widzę, ze mi się przetłuszczają, ale to być może sprawka odżywki.

A jak długo stosujesz już Seboradin? Możesz podać ile tak mniej więcej urosły Ci w tym czasie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 12:33   #1584
Emilcia_1616
Zakorzenienie

a jak uzywacie skorki jablka? nigdy o tym nie slyszalam, naprawde taka dobra?
Stary 2008-03-23, 12:37   #1585
Terpsychoraa
BAN stały

a czy ktoras z was stosuje nisim fast przy malowanych wloskach (tzn. z odrostami:P) bo wiem, ze na farbowane nie działa(tak jest napisane przy produkcie) jednak pan z firmy napisal, ze jesli sa odrosty to mozna go stosowac. jednak czy na pewno bedzie on dzialal tak jak powinien? i ile cm powinny miec odrosty? bo zastanawiam sie nad jego kupnem i nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-05-15 o 14:18 Powód: przywrocenie postu
Stary 2008-03-23, 12:39   #1586
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
a jak uzywacie skorki jablka? nigdy o tym nie slyszalam, naprawde taka dobra?
Parę postów wyżej Jolie podała przepis na wcierkę ze skórki jabłka i pestek winogron

Edit: ups... za późno
Stary 2008-03-23, 12:46   #1587
Terpsychoraa
BAN stały

....

Edytowane przez Terpsychoraa
Czas edycji: 2008-05-09 o 11:33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 13:03   #1588
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
a czy ktoras z was stosuje nisim fast przy malowanych wloskach (tzn. z odrostami:P) bo wiem, ze na farbowane nie działa(tak jest napisane przy produkcie) jednak pan z firmy napisal, ze jesli sa odrosty to mozna go stosowac. jednak czy na pewno bedzie on dzialal tak jak powinien? i ile cm powinny miec odrosty? bo zastanawiam sie nad jego kupnem i nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto
Zamiast sie zastanawiać przejrzyj strony w tył. Nawet ja która ma gdzieś nisin wiem czy na jakie włosy się stosuje, tyle razy była odpowiedź.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 13:05   #1589
Mortishia
Raczkowanie

WESOŁYCH ŚWIĄT WSzyTSKIM I UDANEGO ZAPUSZCZANIA WŁOSÓW

Ja zaczełam stosować ampułki narazie użyłam 4 ,ale no są rewelacyjne do tego szampon tej samej firmy włosy są juz zdrowsze na pewno. Poza tym w ciągu niecałego miesiąca jakiś 1 cm zyskałam i wyciętych wzorków nie widać
Stary 2008-03-23, 13:19   #1590
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
a ja jutro mam oficjalne mierzenie wloskow po 3tygodniach nisimu, rzepki z lopianem i rozmarynem, drozdzy z jajem, mlekiem kokosowym, woda brzozowa i czyms tam jeszcze, pokrzepolem, seboradinem i doustnie taurynka, biotynka i vitapil. bylo 15cm na gorze, 5cm nad karkiem i odrost na gorze 5cm [chociaz ten odrost moze byc malo pomocny bo rozjasnialam miodem i rumiankiem...]
widze, ze mi bardzo urosly, teraz tylko kwestia ile
a potem dochodź po czym najlepiej rosły
Cytat:
Napisane przez koonikpolny Pokaż wiadomość

U mnie się tak dzieje jak czasami przesadzam z ilością alkoholu na skalp.
Cytat:
wlasnie zamierzam zrobic zakupy na thantos.com.pl i zastanawiam sie co powinnam zakupic na pewno pestki z winogron i ekstrakt z jabłka. hmm.. cos jeszcze? polecacie cos?

aaa jeszcze mam prosbe, czy mozecie mi napisac ile gdzies powinnam tego kupic ;p na ile starcza te 5g pestek winogron czy ekstraktu z jablek :P? bo nie bardzo sie orientuje. .
To nie muszą być pestki winogron, równie dobrze mogą być skórki (a nawet lepiej by było) ja po prostu dostałam pestki jako próbkę. Z ekstraktów można jeszcze wypróbować pokrzywę, piperynę czy saw palmetto. Co do ilości-> nie wiem jakie interesuja Cię stężenia, nie wiem jaką objętość chcesz robić i nie wiem z jakich ekstraktów więc nie odpowiem. Stronę bądź 2 wstecz podałam wzór do przeliczania stężenia na masę, tam wszystko znajdziesz.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości