|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
**___**
_**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__ ** ___**__*____*__**_____**_ _* ____**_**__**_**________* * ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* _____**_____** _______*****_______ Zajączka pięknego, dyngusa mokrego, Miłości wiecznej, drogi tylko mlecznej Świąt w szczęście owocnych Życzy kurczaczek wielkanocny |
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ale dziwnie było wczoraj bez wizażu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mogłam jechać do galerii za kurtką, zamiast brać od razu pierwszą strasznie drogą (w sumie płaciła teściowa, ale to nie zmienia faktu). Miałby Mikołaj dwie Fajna stronka Też jestem melancholikiem Mikołaj próbował raczkować Potem jeszcze dwa razy.
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Hejo z wieczora
![]() Wpadam tylko na chwilkę złozyć Wam życzenia: ŻEBY SMIAŁY SIE PISANKI, UŚMIECHAŁY SIĘ BARANKI, MOKRY ŚMIGUS ZRASZAŁ SKRONIE, DUŻO SZCZĘŚCIA SYPĄC W DŁONIE Idę się robić na bóstwo a potem podobieram się do męża
![]()
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za świąteczne życzenia!
My również życzymy WAM WSZYSTKIM i MALUCHOM i RODZINOM WESOŁYCH i UDANYCH ŚWIĄT!!! ostatnie dni upłynęły zbyt szybko, przygotowania, przygotowania, przygotowania....
|
#305 |
|
Konto usunięte
|
ewa, super, że Miki zabiera się za raczkowanie.
Dziękujemy wszystkim za życzenia, zmykam do męża , piwko sobie pijemy.
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
uuu wszyscy ucztują
Wesołego ucztowania
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ha pierwsza
Witam w świąteczny poranek U nas fajna pogoda póki co - oby tak dalej ![]() Dziękuję za wszystkie życzonka raz jeszcze Przed 14:00 idizemy do mamy na obiadek - już mam smaka ![]() My wczoraj byliśmy i naszych przyjaciół na imprezce i wypiłyśmy we dwie 2 l wina I wcale nie byłam pijana, przyszliśmy do domku no i tak się sobą zajmowaliśmy, że poszliśmy spać o 3:00 i dzis jestem mały cyrkiel ![]() EDIT: ojjjjjjjjj nie pierwsza jestem :-( Cześć Patrilla
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
minisia ale na razie tylko my dwie
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane.
przede wszystkim przyjmijcie najlepsze zyczenia oraz podziekowania za zyczenia od mojego ksieciunia nie bylam dwa dni ale w piatek wizaz nie odpalal a wczoraj i dzis jest nam ciezko.. Adrian ma 4 zabka: gorna lewa dwojke i marudzi krzyczy placze nie spi juz od dwoch nocy.. co 20 minut budzi sie z placzem i jest bardzo nieszczesliwy poza tym przyplatal sie do nas katar ![]() mam nadzieje ze to tylko hipochondria bo nie chce aby Adi Ladi cos zlapal. ps. zrobilam dzis kilka zdjec wiec wybiore jakies do albumiku
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie!
Właśnie wróciliśmy od mojej rodzinki z Warszawy. Mąż drzemie, Klaudia się bawi to ja korzystam z chwili wolnej. ewa brawa dla Mikołaja ![]() kropka oby Adi nic nie złapał, i tak się biedaczek męczy z ząbkami Klaudia przez cały dzień spała dziś tylko godzinkę. Mogę się założyć, że po kąpieli padnie przy jedzeniu. Ale dobrze, będę miała wieczór dla siebie. Wczoraj oglądałam film "Ranczo Wilkowyje" ale się uśmiałam.
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam życzyć wam i waszym pociechom wesołych i spokojnych świąt. Niech te jajka smakują wam i maluszkom.
Krzyś zjadł dzisiaj wszystkiego po troszku ze święconki, a najbardziej to smakowała mu kiełbasa .Mój syn dziękuje za życzenia z okazji ukończenia 9 miesiąca wszystkim ciotkom Nie pisałam wam, ale też już przeżyłam upadek mojego dziecka z łóżka, myślałam, że zawału dostanę, ale spadł na 4 łapki i nic mu się nie stało, ale płacz był straszny. To było w nocy, myślałam, że Karol go trzyma, a ja poszłam robić mu herbatkę, bo tak było gorąco (mąż napalił w kominku). No i teraz to już wszędzie się pakuje, nawet na schody, kilka razy przyciął sobie palec w szufladzie i gdzieś się uderzył. Już nie korzystam z bujaczka, bo Krzysiek sam z niego uciekł, a był przypięty tylko, że luźno .
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam ksieciunia dzisiejhszego do albumiku
i tu tez go pokaze.. jedyny moment kiedy dzis nie marudzil: DSCN1788.jpg ech.. glowa mnie boli i gardlo ![]() Ewa ja tez sie przylanczam do gratulacji dla Mikunia Kasiu no te dzieci teraz to trzeba pilnowac 24/7.. ja czasem mowi ze moj to jak stonka. wszedzie wlezie gdzie mu nie wolno
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() Widzę, że odpoczywacie po świątecznym obżarstwie ![]() My byliśmy na śniadaniu u teściów a ok 16 już w domku. Jutro zmykamy na 14 do mojej babci i Oliwia pozna swoją półtora miesięczną ciocię ![]() Ja też biegnę leniuchować bo Oliwcia śpi. Jeszcze raz Wszystkiego Dobrego
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_mw współczuję upadku
Anula123 Pola dziś dzień gościnny tez cały rozregulowany ze spaniem padła po 19 ![]() kropka241 dla Adiego za zęby i bóle (wiem mamy to samo) a teraz Pola świąteczna
|
|
#316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6983531]ewa, super, że Miki zabiera się za raczkowanie. [/quote] ![]() Cytat:
Cytat:
Mikołaj też spał godzinę. Cytat:
Taki teraz etap, że dzieci poznają otoczenie na własnej skórze - dosłownie. Cytat:
Ale piękna! To jest ta sukienka, którą chciałaś sprzedać chyba? Przydała się jednak. Zdjęcie w kojcu jest genialne. Pola tak słodko siedzi z tymi rączkami złożonymi, a pies ekstra (co to za rasa i ile ma?) No, jedno święto z głowy W kościele Mikołaj przespał całą mszę. Nie braliśmy wózka, bo jak to w święta - tłumy. Spał u mojej mamy na kolanach. Potem byliśmy u moich dziadków, była też moja mama i jeszcze trochę rodzinki. Na śniadanie Mikołaj znowu nie chciał kaszki, ale chleb później zjadł. Obiad też normalnie. A potem dopiero przed 21 wypił już na śpiąco i zasnął od razu. Ale zanim wypił popłakał trochę, co w ogóle nie jest podobne do mojego dziecka. Dziąsełka go bolą. Jeszcze ząbek żaden nie wyszedł. A to Miki w nowej kurtce:
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
slicznie wyglada w tej sukieni
taka dama![]() z pieskiem tez slodziutkie my nie pozwalamy wchodzic mlodemu do psiego lozka.. Adi i tak molestuje tego psa a chcemy go nauczyc ze jak pies jest w koszu to trzeba go zostawic ![]() Cytat:
kurtka fajniutka
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
kropka,
Wszystkie fotki przesliczne. A ja gapa zapomniałam dzisiaj zabrać aparatu gdy pojechaliśmy do moich rodziców. Poza tym bylismy dzis na długim spacerze, bo pogoda całkiem dopisała, Dobranoc dziewczyny, zmykam do moich mężczyzn. Młody nie chce spac, łazi po łóżeczku i sobie gada.
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Patrilla Polcia jest śliczna i taka słodycz w tej sukienusi ewa.nea kurtawa super - ja uwielbiam takie kurteczki ![]() I jak tam raczkowanie Mikiego??? kropka biedny Adi Niech te ząbki wychodzą, bo się męczy on i wy ![]() kasia dobrze, ze nic się Krzysiowi nie stało I jak się mieszka na nowym???Może wkleisz jakieś fotki jak mieszkacie ![]() Zdjęcia jak coś dodam do albumiku jutro, bo zaraz idę spać ![]() Byliśmy na obiadku u mamy mojej i wróciliśmy do domku po 22:00. Hania szybko okąpana, butla i padła jak mucha mimo, ze miała normalnie dwie drzemki w ciągu dnia ![]() Ja mam taki pełny brzuchol, że zaraz wybuchne ![]() Dobra babki idę spać
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Kancia: wysmażyłam tego posta
:http://bobo-blog.glam.pl/ a co do tego sangwinika, to wikipedia niestety nie zawsze jest wiarygodna . najlepsza jest jeśli chodzi o informatykę, bo to nerdzi ją tworzą głównie. szukałam trochę o tych sangwinikach, bo też coś innego (choć jak przez mgłę) pamiętałam i znalazłam np. coś takiego:http://www.sobolewski.biz/test_wyniki/sangwinik.html btw - prawie 100% o mnie ![]() u nas chłopcy z okazji świąt dostali jedzenie w miseczkach, do jedzenia łyżkami jeszcze im daleko , ale łapkami dzielnie próbowali i oczywiście połowa wylądowała pod stołem ![]() Barwa: i jakie słowo wychodziło z tych literek bo strasznie jestem ciekawa
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w duszy ![]() Rudolfina ma 1.5 roku i jest staffikiem czyli staffordshire bull terrierem ![]() kropka241 ja pozwalam na kontakty pod kontrolą, bo i tak nie da sie uniknąć a to było zapoznanie z posłaniem, żeby sie wydawało mniej atrakcyjne Rudolfina jest co tydzień kąpana, ale teraz gubi strasznie włos i łazi po całym domu(nie mamy drzwi), a butów na spacerze nie nosi staram się odkurzać co 3 dni ale mam andzieje ze będzie ok naszych przyjaciół syn wychował sie przy włochatym seterze irlandzkim , który do czyściochów nie należy i ma sie dobrze - ale czasem sen mi to z powiek spędza ....ale naprodukowałam miłego Świętowania
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna bardzo Ci dziekuje
fajnie to napisałas chodzi do koscioła co 2 dzien i jest typowa babcia ale ona strasznie chciała wiedziec ja czułam sie głupio jak cholera moja mam patrzyła na mnie kątem oka a na jej twarzy była mina mówiąca a może jednak będzie chrzest koniec konców powiedziałam, ze na razie chrztu nie ma to babcia oczywiscie zaczeła juz wszystko planowac i załatwiac z ksiedzem TZ coś tam zazartował. A ja po raz kolejny musiałam zbywac zbywac i zbywac wkurza mnie to juz. Nie jestem typem olewacza, ktory ma w i tak duzo mnie to kosztuje ![]() no to sie wyzaliłam Przepraszam ![]() dzieciaczki sliczne księzniczka Apolonia w swojej sukni Mikus wystrojony chyba do wyjscia ![]() no a Aduś pięknota z perełkami ![]() ewa a pokażesz nam jakieś spontaniczne zdjęcia Mikołaja bo ja jestem strasznie ciekawa bo zawsze pokazujesz pozowane ![]() barwa no własnie co to było za słowo
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu udzielam wsparcia TO TWOJE (wasze) DZIECKO - i WASZE sprawy!!! nikt nie powinien decydować za WAS i babci trzeba to na spokojnie wytłumaczyć, a jak sie nie da po prostu ignorować ...
trzyma sie kochana i walcz o swoje zdanie i decyzję na każdy temat ( a mężowi też wypada coś o wsparciu wspomnieć )
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilko u nas tez jest tak ze mlody bawi sie z psem
ale zdajemy sobie spawe z tego ze nie unikniemy picia wody z psiej miski czy wyjadania suchej karmy Kanciu kurcze wspolczuje my spedzilismy swieta w swoim gronie wiec na sniadanie byla jajecznica, okolo poludnia zrobilam nalesniki, a obiad bylo spaghetti ![]() jestem chora glowa mi peka gardlo boli.. czuje sie jakby mnie ktos wyrzygal
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny! u nas śnieg pruszy!!!
z lania nici... a co do słówka, kurcze, przepraszam, ale myślałam, że pisałam Wam już, w tym wirze przedświątecznym mi umknęło, zapomniałam już co to było, ale na wytłumaczenie mam to, że było zupełnie bez sensu, nie mogę się teraz do małej dodzwonić, napiszę Wam póżniej! to słówko miał tylko syn Pani od ang i jego najlepszy kolega, Pani wytłumaczyła, że to coś z rodzaju abrakadabra angielskiego. cóż, klucz tak mówił, no comments! Wesołego lanego poniedziałku!!! pełnych sikawek!
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
kropka mnie tez rozłozylo 2 dni temu
katar sie leje, juz kaszel lapie
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia tak sobie poogladalam suwaczki i wy z tz w sumie niedlugo za jakies 3 miesiace bedziecie 2 lata po slubie z tz
czyli zaraz po slubie zaczeliscie dzialac i robic Apuska![]() ja sie wczoraj dowiedzialam ze moj kuzyn bedzie mial dzieciatko. jakos na Boze Narodzenie. bardzo sie ciesze ja po aspirynie czuje sie juz troche lepiej.. na szczescie Adrian jest dzis duzo fajniejszy niz przez ostatnie 2 dni. jakby tak jeczal caly dzien to bym chyba skoczyla z okna
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, ,my też jesteśmy z Tobą.
barwa, to se Pani umyśliła z tym abrakadabra. ![]() U nas pogoda zimowa, byliśmy na godzinnym spacerze, zmarzliśmy niemiłosiernie. ![]() ewa, ja tez bym chciała fotke Mikusia rozbawionego. Zmykam się oporządzic, bo niedługo wpadnie szwagier z żoną, potem chrzestna Maksa z mężem, a całkiem pod wieczór nasza zaprzyjaźniona para znajomych. Czyli będę w swoim żywiole. ![]() Edit: a co do zwierząt, to trzeba uważać, ale nie przesadzajmy, fajnie, że dzieci maja kontakt z psiakami czy kotkami. |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
kropka w maju braliśmy slub a w listopadzie ząciązylismy
zaraz po odstawieniu tabletek
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Witam już prawie po świętach
![]() U nas cały dzień sypie śnieg, nosa poza dom nie wysadziliśmy, wieczorem tylko do kościoła i bez spaceru będzie. No jeszcze tylko wieczorem będzie wizyta bo dzwonił Wicio i pytał kiedy może przyjśś polać swoją Olivkę ![]() Ja w końcu się wyspałam , jeju jaki mi tego brakowało, dzisiaj wstaliśmy o 12 hihi. Teraz Olivka śpi, nie dziwię się w taką pogodę. Więc wyspałam się dosłownie i niedosłownie i musi mi starczyć do następnego dłuższego wolnego czyli do 1 maja, wtedy znowu jedziemy na narty Moja Olivka os kilku dni pokazuje swój charakterek, na słowo nie wolno reaguje straszynym płaczem . Gdy ładnie się bawi i zaczyna się nudzić zaraz człapie do "kabelków" wtedy istro mówię nie wolno ona patrzy mi w oczy i zaraz lecą łzy jak grochy a po chwili jest mega beeek. I wtedy udaję, że jej nie widzę to ona po prostu człapie do zabawek i dalej się bawi, ale wystarczy żeby ktoś załośnie na nią popatrzył albo jej pożałował to jest histeria na maxa. Dlatego w sobote na maxa spięłam się z bratową, nigdy za soba nie przepadałyśmy a TŻ jej nie znosi ale przedwczoraj to już na maxa przegięła. Biliśmy u nich z prezentami dla dzieci, Olivka grzecznie się bawiła ale w końcu spodobał jej się odtwarzacz DVD wspięła się na paluszki i zaczęła przy nim majstrować, powiedziałam , że nie wolno Olivka ocywiście łzy jak grochy, a Wiolka głupi tekstem do małej u cioci możesz się tym bawiś tylko w domu masz takie głupie zakazy, wzięła ją na ręce i złośliwie razem majstrowały przy DVD. TŻ wziął małą pokazał jej jakąś zabawkę i był spokój. Po jakimś czasie Oliwka weszła pod biurko i zaczęła ciągnąć kabel, więc znowy to samo, a ta idiotka wyjęła wtyczkę w prądu dała ją Olivce i powiedziała, że teraz może się bawić. Myślałam, że mnie krew zaleje. TŻ bez słowa wziął Livusię i powiedział, że musimy już iść, wrrrrrr a podobno głupota ma jakieś granice... Ja nie wtrącam się do tego jak ona wychowuje Karolę i Igora.... No ale szkoda słów. Sorrki ale musiałam się wygadać.... Buziaki dla wszystkich chorowitków No i nie mogłam się powstrzymać i trochę fot mojego szczęścia, dawno tego nie robiłam ![]() 1. sobotnie święcenie jajek i mina pt "satysfakcja po stłuczeniu pisanek" 2. i 6. dzisiaj poranne powitanie z zającem 3. ulubiony kuzyn Wicio 4. tyle ciekawych rzeczy jest w moim koszyczku 5. idziemy święcić jajka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

a Ty kochana to rób wiosenne porządki w szafie bo gdzie pomieścisz te wszystkie kiecki za zęby 
, mogłam jechać do galerii za kurtką, zamiast brać od razu pierwszą strasznie drogą (w sumie płaciła teściowa, ale to nie zmienia faktu). Miałby Mikołaj dwie

I wcale nie byłam pijana, przyszliśmy do domku no i tak się sobą zajmowaliśmy, że poszliśmy spać o 3:00 i dzis jestem mały cyrkiel 

.

czyli zaraz po slubie zaczeliscie dzialac i robic Apuska