Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-20, 18:13   #991
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u gin.

Mąż jak się dowiedział, że chce dziś spytać o płeć to był mega smutny, że nie może być ze mną.
No i dziecko go posłuchało.
Całe usg machało nogami, tylko zbliżyłyśmy się do pupy to nogi to siebie nieodrodne potomstwo tatusia i tak z naście razy. Także nie dało rady.
Oficjalnie jestem w 5mc - termin przesunął się na 30.06 przy Cc to będzie połowa mies. Raczej bym wolała koniec czerwca.
Jeszcze poczekam co powie drugi gin.

Ruchów nie będę szybko czuć bo mam tak ułożone łożysko, że nad dzieckiem jest mięsień macicy. Gin mówiła, że działa jak poduszka. Szkoda.
Mój brzuch też mały jest na ten miesiąc. Ale nie narzekam
o to mnie dogoniłaś hehe bo ja 27.06 ale nawet przez myśl mi przeszło ,żeby przejść do czerwcówek poza tym różnie to się może dzidzi zachciec super ,że wszystko w porządku tylko szkoda ,że się zasłoniło może to taka wstydnisia rośnie hehe ja też mam łożysko tak jak Ty a tak bardzo się nie mogę doczekać aż poczuje ruchy...

byłam w pepco i za niecałe 3 dyszki kupiłam 3 bodziaki na 68 już bo na 62 trochę mam i 2 pieluchy flanelowe a jeszcze TZ ma przywiezć torbę ciuszków dziś od kolegi nic już ciekawego nie było bo poprzebierane ale u mnie osiedle pełne mamusiek więc nie ma co się dziwić.Dzisiaj posprzątałam poszłam na małe zakupy miałam klientkę i krzyż mnie tak łupie nowa przypadłość 5 msc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170120_180642.jpg (91,0 KB, 55 załadowań)
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 18:15   #992
faithworkswonders
Wtajemniczenie

U nas pierwsza ciaza to wpadka ,a w ta zaszlam za pierwszym razem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 18:20   #993
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
o to mnie dogoniłaś hehe bo ja 27.06 ale nawet przez myśl mi przeszło ,żeby przejść do czerwcówek poza tym różnie to się może dzidzi zachciec super ,że wszystko w porządku tylko szkoda ,że się zasłoniło może to taka wstydnisia rośnie hehe ja też mam łożysko tak jak Ty a tak bardzo się nie mogę doczekać aż poczuje ruchy...

byłam w pepco i za niecałe 3 dyszki kupiłam 3 bodziaki na 68 już bo na 62 trochę mam i 2 pieluchy flanelowe a jeszcze TZ ma przywiezć torbę ciuszków dziś od kolegi nic już ciekawego nie było bo poprzebierane ale u mnie osiedle pełne mamusiek więc nie ma co się dziwić.Dzisiaj posprzątałam poszłam na małe zakupy miałam klientkę i krzyż mnie tak łupie nowa przypadłość 5 msc
Zobaczymy
Fajne te ciuszki. Muszę tam podjechać
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 18:21   #994
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Grzeczne masz dziecię, słucha tatusia

Ale Ci ludzie muszą być szczęśliwi u mnie w rodzinie tez para nie mogła zajść w ciążę kilka lat aż w końcu Teraz na początku stycznia urodził im się zdrowy synek nie wyobrażam sobie co ludzie muszą czuć jak ciągle się nie udaje... my staraliśmy się 3 cykle i dla mnie była już to wieczność. A Wy dziewczyny dlugo staralyscie się ?

U nas cieżko określić od kiedy się staraliśmy od czerwca ale te dni zawsze były jak mojego męża nie było a wszystko przez delegacje. Az tu nagle w październiku mi się poprzestawiało i magiczne dni wypadły w weekend. I udało się za pierwszym razem. Już zapowiedziałam że po porodzie zadbam o porządne zabezpieczenie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 18:28   #995
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Nam się udało w 3 cyklu, cieszę się że tak szybko, bo martwiłam się, że to może długo potrwać
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 18:30   #996
SteveS
Zakorzenienie

U nas starania równe 12 cykli, z czego w jednym biochemiczna/wczesne poronienie.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 19:12   #997
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:
Jestem po wizycie u gin.

Mąż jak się dowiedział, że chce dziś spytać o płeć to był mega smutny, że nie może być ze mną.
Całe usg machało nogami, tylko zbliżyłyśmy się do pupy to nogi to siebie nieodrodne potomstwo tatusia i tak z naście razy. Także nie dało rady.
Oficjalnie jestem w 5mc - termin przesunął się na 30.06 przy Cc to będzie połowa mies. Raczej bym wolała koniec czerwca.

Ruchów nie będę szybko czuć bo mam tak ułożone łożysko, że nad dzieckiem jest mięsień macicy. Gin mówiła, że działa jak poduszka. Szkoda.
Rewelacyjnie wyglądasz Piękna sukienka
Musisz już zostać z nami 😊😊
Cytat:
Lekarz polecił kupić witaminy producenta Adamed, to chyba są te mama dha. Któraś je bierze?

Ja biorę Mama Dha Premium. W tym miesiącu kupiłam przez internet połowę taniej.

Dziś znów byłam w Pepco. Kupiłam spodenki rozm. 68 i 74 body 58 i 74 skarpetki i rajstopki po kilka sztuk
Wszystko po 3 - 4 zł
Mąż pyta po co takie duże juz kupuje. .... Jest okazja trzeba korzystać i robić zapasy.
Niestety nie mamy co liczyć że dostaniemy coś od kogoś w większej ilości. Znajomi już wszystko wydali po dziecku. Moi znajomi spodziewają się dziecka i czekają az ktoś im coś da jakby coś im się w ogóle należało i nic chyba nie kupią do dnia porodu. A jak ja mówię że planuję kupić to czy tamto to patrzą dziwnie. Takie dziwne pretensjonalne podejście

Stary 2017-01-20, 19:20   #998
morelle_
Zakorzenienie

Też mam takie podejście jak Ty

Zjadłam właśnie 2 kawałki pizzy
Stary 2017-01-20, 19:29   #999
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja siedzę właśnie w Burger Kingu.. jestem taka okropna!! jak tu oprzeć się pokusie...

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 19:29   #1000
karolinuuusia
Zakorzenienie

Pizza to moje ulubione jedzenie i nie przypominaj mi o niej

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-01-20 o 19:42
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 19:31   #1001
morelle_
Zakorzenienie

Stary 2017-01-20, 19:33   #1002
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj mi smaka robicie na wszystko
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 19:40   #1003
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie u gin.

Szkoda, ze płeć niepotwierdzona, ale widocznie macie się dowiedzieć wspólnie z TZ
W sukience wyglądasz ekstra! Brzucha nic nie widać.

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa

Trochę mu smutno, że nie będę lipcówką.

Pozwolicie mi zostać?
Nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość

Tez dzisiaj byłam w Pepco i kupiłam te same szare body u mnie nie było cen po 3zl - body za 5,99, a pajace za 9,99zl - kupiłam po 1 sztuce.

Odnośnie czasu zajścia w ciąże to mi ciężko określić, bo nie tyle staraliśmy się, co po prostu uprawialiśmy seks. Myśle, ze ok trzy cykle to były okolice dni płodnych z bardzo małym prawdopodobieństwem zajścia i ciazy rzeczywiście nie było. Raz na 100% miałam dni płodne i ciąży brak, a za drugim razem kiedy na 100% były dni płodne była tez ciąża.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 19:44   #1004
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Szkoda, ze płeć niepotwierdzona, ale widocznie macie się dowiedzieć wspólnie z TZ
W sukience wyglądasz ekstra! Brzucha nic nie widać.

Nie ma innej opcji

Tez dzisiaj byłam w Pepco i kupiłam te same szare body u mnie nie było cen po 3zl - body za 5,99, a pajace za 9,99zl - kupiłam po 1 sztuce.

Odnośnie czasu zajścia w ciąże to mi ciężko określić, bo nie tyle staraliśmy się, co po prostu uprawialiśmy seks. Myśle, ze ok trzy cykle to były okolice dni płodnych z bardzo małym prawdopodobieństwem zajścia i ciazy rzeczywiście nie było. Raz na 100% miałam dni płodne i ciąży brak, a za drugim razem kiedy na 100% były dni płodne była tez ciąża.

Dziękuję

Aż żałuję, że nie pojechałam do Pepco!
Może w środę bo będę jechać na te warsztaty.

Xzora szkoda, że nie mamy już tego samego terminu. Zostałaś sama na 07.07
Ciekawe co mi powie drugi gin
Stary 2017-01-20, 20:02   #1005
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Odnośnie czasu zajścia w ciąże to mi ciężko określić, bo nie tyle staraliśmy się, co po prostu uprawialiśmy seks. Myśle, ze ok trzy cykle yto były okolice dni płodnych z bardzo małym prawdopodobieństwem zajścia i ciazy rzeczywiście nie było. Raz na 100% miałam dni płodne i ciąży brak, a za drugim razem kiedy na 100% były dni płodne była tez ciąża.

u mnie tez nie było nic za 3 zł ale te ,które kupiłam i tak tanie

mi aż głupio mówić bo tyle par ma problem ale też się nie staraliśmy i za pierwszym razem wyszło ale byłam pewna ,że nie zajdę bo miałam wcześniej polipa bardzo rozregulowane miesiączki i tyłozgięcie więc lekarz specjalne pozycje kazał uskuteczniać jakbym chciała dzidzie a w sumie to TŻ mnie wrobił hehe później stwierdził ,że chciał spróbować co z tego wyjdzie i czy faktycznie mam taki problem i jak szłam do lekarza to nawet nie podejrzewałam tym bardziej ,że robiłam test 2 tyg.przed wizytą bo miałam zakrapianą imprezę i nic nie wyszło...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:10   #1006
taedio
MerDer 4ever

Hej
Na wczorajszej wizycie wszystko dobrze, dziec sie ruszał, na płeć za wcześnie niestety. Za 3 tyg następna wizyta.

Morelle super sukienka i super w niej wyglądasz chociaż ja tam trochę brzuszka widze, może zdjęcie z boku bardziej by pokazało

Mój "niedobry" mąż kupił mi pączka i eklerka juz śladu po nich nie ma oczywiście
IMG_1484939453.941874.jpg

Stary 2017-01-20, 20:22   #1007
Adriannaa88
Raczkowanie

Pizza mniam 😍

My się staraliśmy prawie 1,5 roku. Ciężko było. ... badania nasienia u męża ja mialam badanie drożności jajowodów były monitoringi cyklu brałam Clo itp itd.
Aż nadszedł miesiąc gdy odpuściłam totalnie i udało się 😀😀
Dużo zależy od psychiki i od nastawienia.

Stary 2017-01-20, 20:22   #1008
Carolles
Zadomowienie

Ja tez miałam dzis do pepco jechac i w ogole na szoping ale nie mialam weny w ogole sie zle czuje dzis.

A jesli chodzi o starania to u nas byla czysta miłość Żadne parcie na dziecko i w sumie to dobrze wyszło.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:23   #1009
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Rewelacyjnie wyglądasz Piękna sukienka
Musisz już zostać z nami 😊😊

Ja biorę Mama Dha Premium. W tym miesiącu kupiłam przez internet połowę taniej.

Dziś znów byłam w Pepco. Kupiłam spodenki rozm. 68 i 74 body 58 i 74 skarpetki i rajstopki po kilka sztuk
Wszystko po 3 - 4 zł
Mąż pyta po co takie duże juz kupuje. .... Jest okazja trzeba korzystać i robić zapasy.
Niestety nie mamy co liczyć że dostaniemy coś od kogoś w większej ilości. Znajomi już wszystko wydali po dziecku. Moi znajomi spodziewają się dziecka i czekają az ktoś im coś da jakby coś im się w ogóle należało i nic chyba nie kupią do dnia porodu. A jak ja mówię że planuję kupić to czy tamto to patrzą dziwnie. Takie dziwne pretensjonalne podejście

Nie rozumiem jak można mieć takie podejście jak Ci znajomi. Fajnie jak się coś dostanie, ale ja wyznaje zasadę "umiesz liczyć licz na siebie".

Ja trochę ciuszkow dostawałam dla synka, ale powiem szczerze że z używek mało co mi się podobało i prawie nie korzystałam. Bardziej mnie później te siatki wkurzaly jak tak stały i zajmowały miejsce :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:33   #1010
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej
Na wczorajszej wizycie wszystko dobrze, dziec sie ruszał, na płeć za wcześnie niestety. Za 3 tyg następna wizyta.

Morelle super sukienka i super w niej wyglądasz chociaż ja tam trochę brzuszka widze, może zdjęcie z boku bardziej by pokazało

Mój "niedobry" mąż kupił mi pączka i eklerka juz śladu po nich nie ma oczywiście
Załącznik 6861836

Oczywiscie, że mam - w końcu jestem w ciąży normalnie mam wklęsły
Tylko myślałam, że będzie większy.
Stary 2017-01-20, 20:35   #1011
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hihi świetna i krój fajny.

I.nie rubcie mi smaka na pyry z gzikiem bo zwariuje!!

U mnie 4 dzien walki z tym wirusem! Epidemia jak nic:/ tyle ze o ptasiej nie słyszałam.

Ja właśnie ostatnio wybierałam witaminy, wszystkie przestudiowałam i wybrałam prenatal clasic- swietny prosty skład i 39 zl za 90 tabletek ,w internetach .. ew dobry skład ma też Mama dha ... tyle ze wlasnie z DHA i już drożej i dwie dziennie:/

Ja sie marwie jak sie ma moje dzieciątko przy tym.moim.stanie nie do życia...

Dziś właśnie kupiłam pierwszy raz witaminy Pharmaton Matruelle. Ginekolog mi je polecił, mają fajny skład

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:39   #1012
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Grzeczne masz dziecię, słucha tatusia

Ale Ci ludzie muszą być szczęśliwi u mnie w rodzinie tez para nie mogła zajść w ciążę kilka lat aż w końcu Teraz na początku stycznia urodził im się zdrowy synek nie wyobrażam sobie co ludzie muszą czuć jak ciągle się nie udaje... my staraliśmy się 3 cykle i dla mnie była już to wieczność. A Wy dziewczyny dlugo staralyscie się ?

Dokladnie to rok. Tylko tak jak juz niektore dziewczyny pisaly. Bez parcia na dziecko ale tez bez zabezpieczenien.

Tez dzis zabralam tz do pepco. Moge uznac ze zakupy udane. U mnie tez nie bylo nic za 3zl chyba ze czapeczki i kupialm ale juz takie na 74 ale nie moglam sie oprzec <3

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:40   #1013
morelle_
Zakorzenienie

Hehe kupowanie takich rzeczy wciąga
Stary 2017-01-20, 20:42   #1014
orangemisia
Zadomowienie

morelle super sukienka, bardzo sexy i piękna figura

My się starliśmy jakieś 4 miesiące. U nas jednak słowo 'staranie' to za dużo powiedziane. Po prostu odstawiłam tabletki i kochaliśmy się kiedy mieliśmy na to ochotę Ogólnie to dla mnie było wielkie zaskoczenie,że tak szybko się udało. Mam bardzo nieregularne miesiączki plus pęcherzyki na jajnikach,więc teoretycznie nie powinno tak szybko to pójść

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:43   #1015
Evet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Dokladnie to rok. Tylko tak jak juz niektore dziewczyny pisaly. Bez parcia na dziecko ale tez bez zabezpieczenien.

Tez dzis zabralam tz do pepco. Moge uznac ze zakupy udane. U mnie tez nie bylo nic za 3zl chyba ze czapeczki i kupialm ale juz takie na 74 ale nie moglam sie oprzec <3

Ja wyciągnęłam mamę dziś do pepco. Było bardzo mało ubranek i poprzeceniane tak o 1-5zł w dół. Nie było co wybrać.
Evet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 20:44   #1016
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
morelle super sukienka, bardzo sexy i piękna figura

My się starliśmy jakieś 4 miesiące. U nas jednak słowo 'staranie' to za dużo powiedziane. Po prostu odstawiłam tabletki i kochaliśmy się kiedy mieliśmy na to ochotę Ogólnie to dla mnie było wielkie zaskoczenie,że tak szybko się udało. Mam bardzo nieregularne miesiączki plus pęcherzyki na jajnikach,więc teoretycznie nie powinno tak szybko to pójść
dziękuję

Myślę, że jak się wyluzuje i o tym nie myśli to pomaga
Stary 2017-01-20, 20:57   #1017
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję

Myślę, że jak się wyluzuje i o tym nie myśli to pomaga
Ja też znam parę,która 12 lat sie "starała" o dziecko. W końcu dali sobie spokój i wypełniła sie pustka w ich życiu

My wracamy z tz od tesciowej. Mam siatkę słoików, przetworow i słodyczy i normalnie zaraz w drodze pozarlabym opakowanie merci i zagryzla korniszonami ale w obecnym moim stanie nie mam na nic ochoty. I gdzie te zachcianki ciążowe i jedzenie "za dwoje"

Stary 2017-01-20, 21:02   #1018
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ja też znam parę,która 12 lat sie "starała" o dziecko. W końcu dali sobie spokój i wypełniła sie pustka w ich życiu

My wracamy z tz od tesciowej. Mam siatkę słoików, przetworow i słodyczy i normalnie zaraz w drodze pozarlabym opakowanie merci i zagryzla korniszonami ale w obecnym moim stanie nie mam na nic ochoty. I gdzie te zachcianki ciążowe i jedzenie "za dwoje"

A co Ci jest bidulko?
Stary 2017-01-20, 21:14   #1019
Carolles
Zadomowienie

Czasami mam takie dni jak dzis, że nie trawię nic. Pierwszy konkretny posilek zjadlam dzis o 15.
Po prostu nie moge patrzec na jedzenie i strasznie mi z tym źle nie wiem czy Wy tez otwierając lodówkę macie ochotę zwymiotować? Sory ze tak bezposrednio ale tak dzis mam. A juz sie ucieszylam ze mi przechodzi bo mialam tydzien spokoju i jadlam wszystko a teraz znowu.

No coz juz nie narzekam 😊 uroki ciąży.

Stary 2017-01-20, 21:21   #1020
Mała!
Zakorzenienie

Ja tak miałam, ale już minęło... wcinam.wszystko już... nawet podczas choroby apetyt mi dopisał... waga pewnie poszła do góry...cóż :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości