|
|
#3631 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Tak dziś wieczór spędziłam
20170119_235924.jpg
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
La Mary -polecam Neostrata Bionic Eye,oraz Clinique Pep Start Eye...
Kawa dziołszki |
|
|
|
#3633 |
|
Gang Iren
|
No to kawa ☕
|
#3634 |
|
Gang Iren
|
Ja oczywiście z innej półki cenowej, ale mój ulubiony pod oczy to ten
52_5907609336170_p_piel_bh_roll.png
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie NIE nie czytam Was
Nie mogę wydawać pieniędzy, muszę odbudować się finansowo i Soso wyskoczyła z cudnym kremem Martina i co kupić? z czego zrezygnować? ![]() Miałam córkę dwa miesiące na utrzymaniu, a opłacenie jej czynszu doprowadziło mnie na krawędź bankructwa Do tego święta, jej przylot, mój wyczyn u stomatologa...Dojście do poprzedniego stanu finansowego jeszcze chwilę mi zajmie. Kama jak ja Cię kobieto rozumiem. Twoje spostrzeżenia są moimi Caffe czy marka nowa? hmmmm nie mam pojęcia. Koleżanka kosmetyczka pracuje na ich produktach już od jakiegoś czasu. To ona mnie namówiła na ten krem: https://www.organicseries.pl/produkt...eniajacy-15ml/ fajny, pachnie ziołowo. Pełna ocena za jakiś czas. Ja bezproblemowo ocenię ile kcal spaliłam, jaką odległość pokonałam. Większy problem mam z oceną kaloryczności posiłków. Mocno zaniżam oczywiście Dlatego dobrze sprawdza się u mnie waga w kuchni, aplikacja do liczenia spożytych kcal. Po tygodniu mam przelicznik w oczach, i tak trwa to jakiś czas. Muszę wracać do liczenia co jakiś czas, mam lekkość w spożywaniu kcal widać ![]() Bagiennie u mnie dziś na chodnikach
|
|
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
Anyżkowa rozumiem Cię, oj rozumiem. Zaledwie kilka dni temu osiągnęłam mistrzostwo w wydawaniu kasy w gabinecie dentystycznym
Może Kamlisa ma mniejsze stawki i warto podjechać do niej?Dziewczyny, poczytałam o M. Gebhardt i zamówiłam krem pod oczy z awokado. Do koszyka dorzuciłam kolejny krem pod oczy z żeńszeniem ( nie wiem tak do końca po co? ) i tonik shea Michell kremy z NeoStraty miałam ale nigdy jakoś kremu pod oczy. Chyba że zaczynam mieć problemy z pamięcią Kamlisa szkoda kasy na Shiseido Oczywiście przyjemność stosowania bardzo na + ale najdroższy krem nie zatrzyma starzenia się cery ( ogólnie skóry ) Nie przeczę że ja do dziś studzę swoje emocje, gdy wchodzę do perfumerii. Jestem nieugięta Jedynie kolorówkę nie potrafię zastąpić innymi odpowiednikami. Ale jestem już w taaaakim wieku, że nie eksperymentuję. Z drugiej strony ( u mnie zawsze ta druga strona skądś wyłazi ...) jak takim cacuszkom można nie ulec Dodam jeszcze że moja pierwsza wizyta u dr med.est. zaczęła sie właśnie od zadania mi pytania o pielęgnację. Ja durna z próżności, zadufania tudzież ostrej bufonady rzuciłam kilkoma markami perfumeryjnymi. Dr zachowywała pokerową twarz...Niczego z twarzy nie dało się wyczytać, najmniejszej mikroekspresji. A nie była to twarz o jeden botoks za dużo Dr kazała mi "te luksusy" zdenkować i przygotowała mi na kolejną wizytę pielęgnację globalną ani aging. I nie było tam żadnego Diora, Estee i in. Nie muszę pisać, jak czułam się po tej pierwszej wizycie? U nas wodno-błotny dzień, kawa x2 wypita i chce się kolejnej... Dziewczyny narzekacie na wagę... niedługo wiosna...nowalijki... lżejsza dieta. Ja natomiast całe życie miałam niedowagę. Aktualnie ważę 49 kg. Niestety mogę chodzić bez stanika... Smutek...Co wolicie? Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-01-20 o 14:18 |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend
udało się, chociaż nie było łatwo ![]() Rano była jazda bez trzymanki. Gołoledź, ale teraz już na drogach tylko mokro Czas się zabrać za przygotowywanie kolacji i wina Miszka- Jeszcze raz dziękuję ciasto już pieczesz?LaMary- 49 kilo ????? ojejku, to bardzo mało. Nigdy tyle nie ważyłam, no może mając 10-11 lat. |
|
|
|
#3638 |
|
Gang Iren
|
Ja mam 53 kg, przed ciążą z Kacprem miałam 48
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy tylko ja stosuję kremy do twarzy także pod oczy?
Szczerze mówiąc jest to bardzo praktyczne... A Citisme jest bardzo, bardzo łagodny i nie podrażnia, więc po co mi inny krem skoro tego pewnie i tak nie zdążę zużyć przed upłynięciem daty ważności? |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Haha... Caffe nie tylko ty, ja również
![]() Sobota, jak miło Kawa i dzień dobry tvn sprzątanie i prasowanie itp poczeka ![]() Dzisiaj dzień babci, jutro dziadka. Młody chory, więc zaprosiliśmy dziadków do nas
|
|
|
|
#3641 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Ja czasem używam pod oczy, a czasem nie. Aussie, zdrówka dla Młodego!
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Większość kremów do twarzy stosuję również pod oczy. Kremy pod oczy były dla mnie zawsze za suche, za tępe, za mało nawilżały. Jednak opis masełka, ciut cięższej konsystencji skusił mnie
LaMary mój opiekun zębowy ( ) to moja rodzina. Mój wyczyn u niej to licówki, taka była moja fanaberia za którą płaciłam. Teraz mam uśmiech holiłudzki ![]() 49 kilo przy jakim wzroście? bo to dość istotne, i jaki masz procent masy mięśniowej ? to również bardzo istotne. |
|
|
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
49 kilo przy jakim wzroście? bo to dość istotne, i jaki masz procent masy mięśniowej ? to również bardzo istotne.[/QUOTE]
No...nie jestem wysoka, raptem 165 cm taka do kochania ![]() O masę mięśniową lepiej nie pytać... ![]() Dzisiaj rano weszłam na wagę:48,8 załamka Fakt, że jak pracuję zapominam o jedzeniu w domu też różnie... Chociaż lubię dobrze zjeść jeśli chodzi o kremy pod oczy to spieszę z wyjaśnieniem dlaczego stosuję, otóż używam kremy do twarzy z wit. c i wit.a. Niby stężenia małe ale potrafią zrobić z cery Saharę. Niestety w/w kremy nie służą mojej skórze pod oczami. Rano często mam spuchnięte powieki tudzież zdarzają się worki pod oczami
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo, nie jestem jednak jedyna
![]() Lubię konkretne konsystencje kremów pod oczy, więc masełka mi służą ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Jakże bym mogła zapomnieć? Polecę wam jeszcze jeden genialny krem pod oczy, absolutnie no1: ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- [1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;69958041] jeśli chodzi o kremy pod oczy to spieszę z wyjaśnieniem dlaczego stosuję, otóż używam kremy do twarzy z wit. c i wit.a. Niby stężenia małe ale potrafią zrobić z cery Saharę. Niestety w/w kremy nie służą mojej skórze pod oczami. Rano często mam spuchnięte powieki tudzież zdarzają się worki pod oczami [/QUOTE]LaMary, ja stosuję 20% vit C pod oczy i jest to super odświeżająca kuracja Opuchnięcia poranne mogą być spowodowane również składnikami kremu... Kilka lat temu zdarzyła mi się ta przypadłość, zmieniłam krem i problem zniknął. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Aha - to może być również alergia, kołdry i poduszki z pierza to u mnie już zamierzchła przeszłość. Nigdy więcej! ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- ......... Gdzie jest Kama? Jak Twoje samopoczucie? Przesyłam dobre wibracje ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dla syna, u nas tylko katar
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
LaMary słaba ta waga Twoja. Bieganiem nie zrobisz masy
Raczej spalisz tę odrobinę którą masz ![]() Mówię to ja - osoba kochająca ćwiczenia siłowe. Moją wagę przemilczę, bo zawsze przypomina mi się wypowiedź jednego pana na tym forum, który twierdził, że waga powyżej chyba 55 kg to już otyłość ![]() ![]() Dodam, że jestem szczupłą kobietą Dziś wproszę się na imieniny przyjaciółki. Od świąt przyjaciółka czuje się urażona i ma prawo się tak czuć bo zawaliłam. I dziś, w dzień jej imienin, niespodziewanie wpadnę do niej z kwiatami, szampanem i pralinami. Z życzeniami, powiem że ją kocham. Przecież mnie nie wygoni, nie ?
Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2017-01-21 o 14:13 |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe, oczywiście można stosować krem pod oczy ten sam, co do twarzy, chyba, ze tamten jest specyficzny i silny - matujący, antybakteryjny itp. wtedy może podraznic. No ale ja po prostu nie chce się pozbawiać przyjemności
![]() Na moje oko to nie ejst nowa szata kremu Hauschki, ale inny krem. jest augenbalm i augencreme. Jakos nie widze by wcisnęli ten gesty balsam do opakowania z pompka...O ile pamiętam zawsze były 2 kosmetyki pod oczy - krem i balsam. hauschka ma niezłe kosmetyki, ale irytowała mnie duza zawartość alkoholu. przynajmniej tak dla mnie pachniały...Nie draznia mnie specjalnie, ale jednak nie musze się zewnętrznie alkoholizowac ![]() LaMary, owszem, wiem, ze kremy nie zastapia medycyny estetycznej Tez już dawno wyszłam z kosmetyków perfumeryjnych i to raczej ja zaginam lekarzy estetycznej, nie odwrotnie Nie kupiłabym tych kremów w cenie regularnej, ale po prostu miałam na nie chęc. Cudów nie będzie, ani po Eveline Gosi, ani po La Mer za niebotyczna sume. Kupujemy to, co nam pasuje i dobrze pielegnuje. Natomiast naprawdę zauważyłam spłycenie doliny łez, a jedyne, co zmieniłam to włąsnie krem pod oczy Shiseido ![]() Caffe, uzywam phytocyjane szampon ( to metalowe opakowanie ) i ampułki. Szkoda, ze cena wysoka...A dokupiłam volume, dla tz antyłupiezowy i jeszcze jakies ampułki. Za krotko, by powiedzieć na pewno, ze mniej mi wypadają, ale ładnie się po duecie prezentują i dłużej sa swieze...Ostatnio patrze z zazdroscia na dziewczyne, która jest u nas na stazu. Z zazdroscia, nie zawiscia, bo bardzo miła no i wszystko na swiecie ma swój czas, jak mawiał Kohelet ( albo Eklezjasta )...Dwadziescia pare lat, szczupła, ładna dziewczeca, swieza uroda - gładka cera, duże oczy, wypukłe usta, sliczny uśmiech, białe zęby...Nie maluje się, nie potrzebuje, wygląda swiezo i naturalnie. Ja tez tak kiedys miałam Ale nagle bez makijażu człowiek wygląda już tylko naturalnie...i zaniedbanie ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Oczywiście miałam nie kupować tego kremu Gebhard, bo nie potrzebuje kremu pod oczy. No ale takie opinie...i cena przyzwoita...poległam... Powoli koncze oprozniac szuflady w lodówce z kremów Znowu sa tam warzywa Jeszcze jakies nędzne 3 sztuki się poniewierają. Byłoby super...ale jest jeszcze szafka... Na szczęście nie jestem jedyna uzytkowniczka - przy mnie pozywi się mąż, mama i tesciowa ![]() Ten Henriksen na pewno i drogi i niedostępny...i za wysoko... ![]() Anyz, na pewno się ucieszy ![]() Caffe, dziekuje za życzenia Nie wyszłam jeszcze do końca z choroby, ale już znowu hantelki w robocie. Tak, LaMary, nie bieganie, a mase miesniowa trzeba wyrabiać I odpada bieganie do siłowni...Anyż to specjalistka ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Henriksena nie ma najwyraźniej w Polsce...jak miło...i kwaśne te winogrona i za wysoko... ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- i ciągle zapominam: łądna ta puzzle, Gosia
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Kama, Henriksen jest dostępny w wielu sklepach zagranicznych, to znaczy takich które sprzedają na całą Europę - i nawet z darmową przesyłka. Shopping nie zna granic, he, he...
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- No i gdzie są wszyscy??? Nikt kawy nie robi... |
|
|
|
#3649 |
|
Gang Iren
|
Ja już o drugiej kawie myślę
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewana wizyta u przyjaciółki udała się w pełni. Zamurowało ją, wycałowałyśmy się i byłyśmy obie szczęśliwe.
Biesiadowanie przeciągnęło się do rana. Wina wypiłyśmy litry. Z tego też powodu niedziele miałam przeznaczoną na rekonwalescencję Na obiad wprosiłam do ciotki. A tam podano mi kołduny Dziś dzień już normalny, poniedziałek, w pracy, przy drugiej kawie. To mój nowy zakup, który już opuścił magazyn https://www.zalando.pl/melvin-hamilt...1n003-q11.html i jak ja mam stanąć finansowo na nogi ![]() mam słaby charakter. Kama ja nie specjalistka. Cały czas w fazie amatorszczyzny jestem |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
No i był sobie weekend. Dlaczego tak szybko minął ?
![]() Kolejny szary dzień, ale nie marudzę..zawsze może być gorzej ![]() Dzisiaj po pracy mam misję. Musze zrobić dostęp do 7 liczników na wodę....... Chyba nie muszę dopowiadać z czym do się wiąże..... Anyżkowa- wiedziałam, że ci się uda z przyjaciółką. Super pomysł miałaś Miłego dnia
|
|
|
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
Anyżkowa, spotkania z przyjaciółką bezcenne
Ja również celebruję takie spotkania i uważam za jedyny w swoim rodzaju luksus. Mam kilka przyjaciółek które kocham miłością dozgonną Kamlisa, również zamówiłam ten krem Gebhardta ( nie pamiętam czy tak się pisze czy wymyśliłam nową markę hehe...) Koniec złudzeń po 40. Jeśli kobieta nie chce wyglądać na przemęczoną czy chorą musi pokochać makeaup Chociaż absolutne minimum: podkład i tusz ![]() W kinie nie byłam ponieważ... gdyż...dzień babci i dziadka świętowaliśmy Nietoperek83 pielęgnacja skuteczna nie zależy od upodabań koleżanki tylko od rodzaju cery Obecnie stosuję Environ retinol 1, Medik8 CE tetra i hydra8 na noc też tej marki ( ta marka to moje odkrycie , korres: serum i krem na noc black pine, L'orient olejki, Sesdermę krem i serum vit c ( krem na razie czeka Ale najlepsze serum to La squalana. Polecam I oczywiście kremy pod oczy I teraz pisząc uświadomiłam sobie, ile tego stoi na półce Ale jeśli jesteś rocznik 83 to retinol i vit c wystarczy Zapomniałam o zabiegach z medyc. estet. Przeczytaj moje wcześniejsze posty. Zmieniło się tylko to, że przyzwyczaiłam się - oj bardzo - do braku kurzych łapek ( co za paskudna nazwa ) i częściej odwiedzam gabinet hehe... ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Anyżkowa, buty sztyblety śliczne. Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-01-23 o 15:43 |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mgliście dzisiaj...zagubiłyście się w tej mgle ?
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również poranna mgła. Dziś mam trochę czasu więc spędzam go aktywnie, najpierw bieżnia, potem wioślarz i na deser dwie godziny jogi - czuję się jak nowonarodzona
Anyż, fajne botki. Ja też kupiłam w tym samym sklepie, tylko sznurowane. Kama, tak wiem że to ten lżejszy krem, miałam go kiedyś - tylko balsamu w nowej szacie graficznej nie ma (przynajmniej ja nie znalazłam) stąd moja panika że to cudo zniknie na zawsze... jak tyle innych świetnych kosmetyków których produkcji zaprzestano. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Gosia, a ty jak - ćwiczysz? Pamiętam, że miałaś w planach. Ostatnio ćwiczymy jogę, całą rodzinką, nawet mój przedszkolak "trenuje". Znalazłam fajne filmy trenerek na youtube i w ten sposób przemycam trochę ćwiczeń dla siebie. |
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
Dziś odebrałam paczuszkę z kosmetykami Martiny Gebhardt. Krem pod oczy z bio-awokado bez namysłu otworzyłam
Drugi krem i tonik pokochała moja koleżanka z pracy. Przytuliła >mój ci on, mój...< I co, okrutna miałam pozostać...![]() Zapach kremu mhy... Intensywna woń mocno dojrzałej róży ( podobno damsceńska a to jakaś hybryda wśród róż podobno ). Nie śmiem napisać: zapach nie pierwszej świeżości bo skojarzenia z dojrzałością całkowicie zrozumiałe ![]() Krem z żeń -szeniem i kolorystycznie, i jeśli chodzi o nutę zapachową identyczny. Jeśli krem mnie nie uczuli to adieu Shiseido! Otrzymałam dodatkowo dwie próbki: * Vianek krem do twarzy z ekstraktem z korzenia cykorii. Nie wiedziałam, że producentem jest Sylveco. na próbce (o dziwo! ) nie podano składu ![]() *Sylveco Łagodzący krem pod oczy. Mniemam, że to zrozumiały dodatek w razie wystąpienia podrażnień po kremie Gebhardta ![]() Zawstydziłyście mnie dziewczyny... Ćwiczę od soboty, w domu. Oczywiście zerknęłam tu i ówdzie. Nawet zadzwoniłam do prozdrowotnego klubu. Jednak stawiam pytanie otwarte: co w tym czasie z dziećmi?? Nie miałam, nie mam i nie zamierzam mieć niańki. Tż niestety nie okazał zrozumienia zatem na razie ćwiczę w domu. Oby do wiosny ![]() Dziś czy dzisiaj? Chyba dzisiaj... Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-01-24 o 16:15 |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś też poprawnie.
Przyszły moje buty. Wykonanie doskonałe. Tylko dziwnie się w nich czuje. Jutro jeszcze przymierzę, popatrzę i zdecyduje czy się polubimy. Mam cudownego mechanika samochodowego. Nasza znajomość zaczęła się od ustalenia, że nie lubię wydawać na auto. Zrozumiał. Dziś wymienił mi coś tam w nadkolu, co już strasznie waliło. Płacąc za usługę pytam co jest jeszcze do zrobienia. Odpowiada, że nic pilnego. Dopytuję co będzie za chwile pilne. Mówi, że coś tam w okolicach kół. Pytam za ile to coś i kiedy. Odpowiedź: za jakiś czas, nie martw się. Będzie tanio i w odległej przyszłości. No cudowny ![]() LaMary faktycznie z dziećmi ćwiczyć to problem. Nie jestem za tym, żeby dzieci w siłowni były. Jakiś czas o tym rozmawiałyśmy tu. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Aussi a gdzie Ty masz 7 liczników na wodę ? Ja mam 4 liczniki prądu w pracy, no ale to inna bajka. |
|
|
|
#3657 |
|
Gang Iren
|
Caffe, ćwicz. 3 razy w tyg się staram. Rowerek, brzuszki, nożycw itp. I hula hop zaczęłam kręcić. Takie z wypustkami mam, cała poobijana jestem
Ćwiczę jak szarańcze już śpią. Najwygodniejsze to dla mnie. Później już tylko prysznic i wskakuję w piżamkę
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, też mam w domu hula hop, ale bez wypustek
. Nie dziwię się, że jesteś cała poobijana.La Mary, Kamlisa jak wrażenia po zastosowaniu kremu z awokado? Uczulił? Pytam, bo zastanawiam się nad zakupem ![]() Anyżkowa, buty super . Lubię takie.Dziewczyny, podziwiam Was za motywację do ćwiczeć .
|
|
|
|
#3659 |
|
Gang Iren
|
Maskotka i co, kręcisz tym swoim? Pokażesz jakie masz? W sumie to nie wiem czy dobre kupiłam, moźe takie gładkie jest lepsze?
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znowu coś uczuliło
![]() W związku z powyższym na ćwiczenia znowu nie poszłam Anyżkowa- brawa dla mechanika ![]() LaMary- i jak wrażenia po kremie? uczula? określenie zapach wybitnie podziałało na moją wyobraźnie. Hmmm, da się go przeżyć ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Może Kamlisa ma mniejsze stawki i warto podjechać do niej?
Jedynie kolorówkę nie potrafię zastąpić innymi odpowiednikami. Ale jestem już w taaaakim
wieku, że nie eksperymentuję. Z drugiej strony ( u mnie zawsze ta druga strona skądś wyłazi ...) jak takim cacuszkom można nie ulec
udało się, chociaż nie było łatwo 

Raczej spalisz tę odrobinę którą masz
) i ampułki. Szkoda, ze cena wysoka...A dokupiłam volume, dla tz antyłupiezowy i jeszcze jakies ampułki. Za krotko, by powiedzieć na pewno, ze mniej mi wypadają, ale ładnie się po duecie prezentują i dłużej sa swieze...
Na szczęście nie jestem jedyna uzytkowniczka - przy mnie pozywi się mąż, mama i tesciowa