|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
JA czekamna swoje zamowienie z 04
a wzielam tusz WONDER po opiniach na KWC i tutaj kremik z hiacyntem cienie vision bo nawet je lubie i kosmetyczke z tego mini katalogu juz sie nie moge doczekac zwlaszcza tuszu ![]() a z 5 wzielam sobie podklad T-Balnce oraz baze pod podklad i ten naszyjnik nowy i poki co tyle ![]() czekam z niecierpliwoscia na nowy katalog ![]() ![]()
#4293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję wszystkim za wypowiedzi odnośnie pędzli z minikatalogu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
ja zamowilam sobie ten do cieni i jestem zachwycona jest jeszcze lepszy od tego co mialam wczesniej, bardzo fajnie rozprowadza sie cienie i pacynka i pedzelek slicznie cieniuje i tez ladnie rozporwadza
![]() a kremik tulipanowy moim zdaniem bardziej wyraznie pachnie niz hiacyntowy.. od wczoraj testuje oba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
ale w sumie jak do torebki sie wlozy perfumke ( ja czasem mam nawet dwie), puderek jakis blyszczyk czy cos i duzy kremik to juz za ciezko, a tak taki maluski to mozna nosic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
masz w domu cennik?? jakikolwiek. to jak masz, to weź go sobie do łapki, popatrz na cene dla konsultanta, oblicz 30 % tej własnie ceny i dodaj ( do ceny konsultanta oczywiście), otrzymasz w ten sposób cenę katalogową. jeżeli wciąż to jest niejasne, to radzę porozmawiać ze swoim sponsorem, który już na poczatku mógł Cię uswiadomić, że nie masz rabatu 30 % tylko to jest marża jaką sobie narzucasz przy sprzedaży kosmetyków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() @lele: po Twoim opisie załuję, że nie wzięłam jednak tego pędzelka, chociaz miałam go w koszyku i w ostatnim momencie wyrzuciłam ![]() No nic, może jeszcze będzie w promocji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Przyczajenie
|
marża 30 % = rabat 23 %
policzcie na piechotę jak nie umiecie kalkulatorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Nadal odsyłam do stron 131-132 dla zrozumienia działania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
No nieee znowu ta dyskusja o procentach
![]() Raz na zawsze: 30% => MARŻA, która wpada konsultantkom do kieszeni, gdy sprzedają produkty. CK - CH => rabat w złotówkach, który mają konsultantki. CH można wyliczyć ze wzoru CK / 1,3 Ale po co liczyć, kiedy jest cennik? ![]() Po co sobie tym w ogóle zaprzątać głowę? ^^ Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nadal ja i hammie prosimy kogoś kto ma ciemny puder normalizujący w kompakcie z lusterkiem aby załączył zdj buźki żeby kolor było widać bo nie wiem jak to wygląda czy jest taki strasznie ciemny.? niby pisaliście, że jet jasny ale sama nie wiem ;(
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
kochana ale zdjęcie nie odda Ci rzeczywistości tak dokładnie, wrecz zwykle zniekształca kolor, więc najlepiej wybierz się do filii i sama wypróbuj na sobie, bo wiadomo, że każda skóra ma inny odcień i puder może wyglądać zypełnie inaczej na mnie a inaczej na Tobie.
a jak Ci się nie chce iśc do biura, to sobie go zamów i ewentualnie zrób zwrot jak Ci nie będzie odpowiadał |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
no to ja powiem tak: jesli uzywasz podkładów w kolorze light ivory, natural beige to jasniejszy odcien prasowanego
jesli sand to ten ciemniejszy
#4305 |
Zadomowienie
|
Zreszta o ile dobrze kojarze, to nie byla mowa o normalizujacym, tylko o tym najnowszym pudrze prasowanym, ze to on jest w katalogu jak brazujacy, a wcale taki nie jest. Wydaje mi sie, ze ciemniejszy normalizujacy tez nie jest bardzo ciemny, choc nie wiem na 100%, bo ja uzywam jasniejszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
hmm..to chyba to natural beige bo jak patrzę na dziewczynę na str. 66 w kat 5 to ja mam troszke od niej ciemniejsza cerę ale ona ma chyba rozjaśnioną retuszem;/ a ten jasny to jest taki jasny że na każdym kolorze cery będzie jasny czy on się dopasuje.??
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jesli nie jestes pewna jaki odcien podkładu pasuje do Twojej buźki to ja niestety pudru Ci nie dobiorę... bo po katalogu to gucio a nie dopasujesz...
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Raczkowanie
|
wszelkie nieporozumienia o te 30 % biorą się od samego poczatku, gdy przychodzisz do przyszłego sponsora i on Cię okłamuje, że masz kosmetyki 30 % taniej, bo już nieraz słyszałam takie słowa z ust różnych sponsorów w filii. a tu psikus, powinni powiedzieć, że możesz sprzedać kosmetyki o 30 % drożej niż je nabywasz. a to znaczna różnica. także apeluję do wszelkich przyszłych sponsorów!!!! nie okłamujcie nowych konsultantów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
ja usłyszałam: pewnie chcesz wiedzieć co z pieniążkami, no więc dostajesz 30 % z tego co zarobisz oprocz tego masz jeszcze bonusy..bla..bla..
![]() |
#4313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
witam drogie wizażanki!
Zostałam konsultantką Oriflame tydzien temu. Szczerze mówiąc, najbardziej skusiło mnie to, że mogę taniej kupowac kosmetyki. Jednak chciałabym też na tym zarabiac (wow... dziwne, prawda? ![]() pozdrawiam serdecznie i swiatecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szukaj tam gdzie się pojawiasz.. np. znajomi, rodzina, osoby z zajęć dodatkowych... pomysłów jest zawsze masa. gorzej z ich realizacją.
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie masz pomysłu, kto mógłby nim zostać? Polecam: http://www.oriflame.pl/consultantSer...atarzynaczarny ("Jak prawidłowo wykonać listę znajomych") ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mogę powiedzec po krótce? lojalnosc wobec klienta to podstawa
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Do której godziny trzeba złożyć zamówienie w filii, żeby przyszło drugiego dnia?Zaznaczam, że filia czynna u mnie od 8.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie mam w domu synka co ma 2 tyg
![]()
#4320 |
Rozeznanie
|
Internetowo trzeba zamówić do godziny 13, aby odebrać paczkę w filii na następny dzień.
Ja stosowałam poprzednią serię dla swoich pociech i wszystko było ok, teraz zmienił się jeden składnik bo zamiast wyciągu z rumianku jest wyciąg z kwiatu lipy o ile się nie mylę i na pewno warto spróbować, a czy dziecku odpowiada ten kosmetyk, to już bardzo indywidualna sprawa.. Słynny Johnson bardzo uczula a jest dla noworodków i niemowląt. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.