|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My Style Diary po polsku IV
Praline napisz proszę, skąd ta prześliczna sukienka??
|
#3512 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Praliś, mnie się podoba pierwszy zestaw z sukienką białą. Świetny jest! Lubię połączenie biała sukienka i czarne rajstopy, podoba mi się to. Peep toe w białym kolorze też moim zdaniem pasują, tworzą kontrast
Druga sukienka nie w moim typie, pewnie przez to rozcięcie przy biuście, ale Ty zgrabnie w niej wyglądasz, pasuje Ci. ![]() A odnośnie koloru, uważam, że nie każdy musi lubić na sobie żywe barwy, wg mnie szarości, beże, czernie itp są bardziej eleganckie. Nie każdemu dobrze jest w kolorze. Osobiście lubię ożywienie w postaci mocnego akcentu kolorystycznego, ale w dodatkach, butach, czy kolczykach. Torby jednak też wolę w stonowanych barwach . To już indywidualne podejście każdego i nie powinno się na siłę wplatać barwy w swoje zestawy, bo jest modna, czy "za dużo u mnie szarego" .
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę wdzięczna za linka |
|
|
|
|
#3517 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
Praline droga! Absolutnie nie bierz do siebie tych "życzliwych" uwag a propo koloru. Bo niby kto powiedzial, ze wszyscy maja sie ubierać we wszystkie kolory, być chodzącymi tęczami czy choinkami?? mi sie podoba, ze masz swój styl i się go trzymasz.. Ja wyznaje zasade, ze less is more i ze nie kazdemu dobrze w zywych intensywnych kolorach. Poza tym podobno jest tak, ze ludzie podswiadomie stronią od kolorow w ktorych nie wygladaja dobrze, Ty jestes na to swietnym przykladem bo w "Twojej" gamie kolorystycznej prezentujesz sie swietnie
![]() Powiem, ze nie rozumiem tych wizazowych prób "uszczesliwiania na sile", a szczegolnie przez osoby ktore nie wklejaja tu swoich zdjec, wiec tak naprawde trudno ocenic czy maja swoj styl, a jesli maja to jaki i czy w sumie warto brac sobie ich uwagi do serca.. co innego konstruktywna krytyka, a co innego moje widzimisie bo ja lubie, bo mi sie wydaje, ze.. Moim skromnym zdaniem prezentujesz sie swietnie, a przeciez to tak troche jak w sporcie "nie zmienia sie zawodnikow w druzynie ktora wygrywa' pozdrawiam Cie serdecznie i mam nadzieje, ze te "zyczliwosci" wiedzacych lepiej nie zniechęcą Cie do wstawiania tutaj swoich zestawow, bo byloby strasznie szkoda ![]() edit: aaa i jeszcze ocenianie odcieni ciuchów (i tego czy pasuja do siebie tonowo) które sie widzialo tylko na zdjeciu w monitorze- bezcenne
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie to są butki typowo na lato i pewnie dlatego nie pasują mi do rajtek ![]() u mnie też dzisiaj śnieży, a już chciałam założyć baleriny ![]() a co do komentarzy nt kolorystyki Twoich zestawów również uważam, że powinnaś przymknąć na nie oko mi szarość Twoich zestawów bardzo odpowiada, pewnie dlatego, że sama jakoś nie szaleję z kolorami
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przejrzałam,bardzo dużo Waszych zdjątek
i jestem zachwycona każdą z Was! Gratuluję wyczucia smaku i gustu!
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka z rozcięciem tak jak już Ci pisałam super wygląda nałożona na gładką, jednokolorową bluzkę- na gołe ciało jeszcze jej nie nosiłam ![]() Buziaki i dziękuję za tak konstruktywne podejście do sprawy! Cytat:
![]() czytając Twoje słowa, zrobiło mi się baaardzo miło!Nie napisałaś mi tylko, ze coś jest ładne/nie ale podeszłaś do tej sprawy profesjonalnie ![]() Cieszę się, że są jeszcze takie osoby jak Ty icorozumieją takie jak ja ojj już nie będę w taki sposób dalej pisać, bo posądzona zostanę o wazelinkę, a tak nie jest! Wyznaję maksymę, że należy zwracać uwagę nie na to co się mówi, ale kto. Nie załamię się przecież, że nie mam szarych ubrań i dodatków w tym samym(identycznym) odcieniu...przecież to nie o to chodzi. Umiem przyjąć krytykę, ale nie będę kryła, że za nią nie przepadam( a czy jest tu ktoś to kocha być krytykowany?)To, że z czymś się nie zgadzam nie oznacza, że jestem nieomylna i mam rację. Przecież to tylko subiektywne odczucia.Krytykę przyjmuję, jak nie raz to pokazałam w tym i poprzednich edycjach MSD...wiele rzeczy nauczyłam się właśnie dzięki krytyce! Poza tym lubię dyskusje, fajnie jak rozmówca potrafi jakoś przekonać mnie do swoich racji, a nie tylko obrusza się na moje słowa. Uważam, że ten wątek służy właśnie wymienianiu spostrzeżeń odnośnie zestawów, nie tylko chwaleniu ale i wytykaniu co jest nie tak. Przepraszam za taki wywód, ale jakoś mnie natchnęło aaa Twoje słowa są priceless !!! :P Cytat:
Do tego zestawu uznałam, że nawet nieźle wyglądają i mogłabym tak wyjść na ulicę, hihi. Jak będzie w końcu lato na pewno w rajtkach nie wyjdę:P ale jak będzie taka wczesna wiosna to myślę, że tak się ubiorę. Co do kolorów, jak byłam troszkę młodsza to lubiłam żywe barwy...zmieniło się to jakoś na przełomie tych ostatnich dwóch lat. Zauważyłam, że lepiej czuję się w bardziej stonowanych barwach. Moim ukochanym zestawieniem jednal ijest i nadal pozostanie połączenie bieli i czerni Mam nawet juz upatrzoną kieckę b&w
|
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo jak czytam pewne wpisy tutaj to zaczynam się obawiać że co niektórzy za bardzo się angażują ![]() masz racje, ze nikt nie przepada za krytyką, jednak krytyka "krytyce" nie równa i chyba każdemu łatwiej jest przyjąć konstruktywną krytykę, która ma na celu uświadomienie nam czegoś niż zwykłe krytykanctwo, które nie niesie za sobą żadnych rzeczowych argumentów, a za cel ma tylko.. nie wiem.. chyba sprawienie przykrości tudzież dopieczenie drugiej osobie.. zabawnym jest też, że krytykanctwo jest domeną własnie tych ludzi, którzy krytyki wobec siebie szczerze nie znoszą.. jak to mówią są ludzie i ludzie a ze w przyrodzie musi być zachowana równowaga to nie sposób takich niemiłych sytuacji uniknąć..na szczęscie tak jak powiedzialas to tylko i wyłącznie od Ciebie zależy, które uwagi weźmiesz do siebie a które puścisz mimo uszu.. z góry przepraszam za ten nieco OT ale pewnych rzeczy przemilczeć się nie da
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka jest na ramiaczkach szerokich, ale pod spod ubralam zwykla koszulke wlasnie z takimi oto bufkami
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wiosenny (w Poznaniu ładna dzisiaj pogoda, chociaz nadal jest chłodno). Zrobiony na prędce, zdjęcie cykneła mi siostrzenica. Brakuje mi torebki, no i bermudy są w prążki i w beżowej tonacji.
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolorów to zgadzam się że nie każdemu we wszystkim dobrze....przede wszystkim trzeba się dobrze czuć... do tej pory pamietam jak kupiłam bratu fajną koszulkę w brązowo zielone paski... sama w sobie świetna ale chyba tylko raz założył bo wypadało... bo nie przapada za paskami :P i tymi kolorami chyba też
Ja uwielbiam kobiety ubrane na biało/czarno/szaro/... kojażą mi się ewidentnie z klasą i szykiem (nie mówię o jeansach i koszulkach tylko o sukienkach spódnicach żakietach płaszczach itd ) Ale osobiście siebie nie widze w tych kolorach . Wiem że z natury jestem roztrzepana itd i poza tym do typu urody mi np szary nie zabardzo pasuje. no chyba że ożywiam go dodatkami jakimiś typu kolczyki/korale. Ogólnie uwielbiam kolory.. ale nie wszystkie na sobie A jakby wszyscy się ubierali dokładnie tak jakie są trendy na dany sezon to byłoby bez sensu i po ulicach chodziłyby same klony. A Praline jest świetnym przykładem że klasyczne kolory nie muszą wiać nudą. Praline jak widzę stawia na formę ubioru Bo nie dość że zawsze wszystko dobrane jest ładnie kolorystycznie to mimo klasycznych kolorów jej zestawy zawsze mają jej charakter i się wyróżniają.Ale się dyskusja rozwiązała...:P
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ogólnie podoba mi się Poza tym śliczna z ciebie dziewczyna .
|
|
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie za oknem jest tak[załącznik} nawet ktoś zrobił bałwana btw. ładne masz nogi:P Cytat:
|
|||
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie nie napiszę już nic nowego ale muszę wyrazić swoje zdanie
![]() Otóż uważam że komentowanie-szczególnie dość ostre lub zupełnie niekonstruktywne ze strony osób które nie wklejają tu swoich zdjęć i nie wiadomo czemu ich opinia ma służyć jest bez sensu. Wieczne słodzenie sobie też nie jest ok, zauważyłam że jak coś sie nie podoba to po prostu pomija się ten zestaw nie komentując go-może właśnie konstruktywna krytyka i rada pomoże danej osobie, ukierukuje ją itd. A co do kolorów-jak widać np. po moich zestawach kolory to kolczyki, opaski, zawsze czerwone pazurki i delikatne dodatki-nie lubię kolorowych toreb i kiedy ktoś pisze że za mało kolorów jest w zestawie to ciśnie mi się na język text "przecież właśnie o to chodzi"-jak ubieram się na szaro czarno od stóp do głów to robię to celowo bo lubię minimalizm i żółta torba zepsuła by cały efekt. Zielona małą torebeczkę mogę nosić do balerin, rurek i tiszertu- wiosną latem ale na codzień kocham minimalizm i nie zamierzam tego zmieniać, fajnie gdyby ktoś napisał że np. ta spódnica nie jest dobra do twoich nóg itp. ale z tymi kolorami to przesada. |
|
|
|
#3533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Reszta ma siedziec cicho albo sie 'zachwycac'? Hmmmmm ....
|
||
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, w Poznaniu nie jest aż tak ciepło
, a wkleiłam ot tak sobie zestaw, bo sie nie moge ciepełka doczekac W Poznaniu na szczescie dzisiaj ładnie, ale chłodno. Słoneczko jest, opadów (jakichkolwiek) brak i mam nadzieje, ze z dnia na dzień będzie coraz cieplej Praline dzięki za komplement, ale z nóg nie jestem za bardzo zadowolona Apropo Twojego załacznika to U nas wczoraj troche pruszyło, ale snieg zaraz topniał. Masakara!
|
|
|
|
#3535 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
kittyyy
N4TI farfala justysia171 SarahMoon ![]() canile eevvaa dziekuje pomysl, wykonanie szablonu i pomalwoanie go na scianie to robota mojej mamy od dawna podobaly mi sie takie sablony, ale na all ceny byly wtedy bardzo wysokie, a samodzielne wykonanie nie rozni sie od kupionego![]() Oleczka spodnica z zary Sweet sashka dzieki Tobie ja kupilam, bo gdybys nie pokazala w marcowych zakupach bym nie wiedziala ze taka jest w h&m, tez ja uwielbiam ![]() Poppet spodnica w pepitke? o ta Ci chodzi? bo wklejalam juz z nia zestaw ![]() nicegirl dziekuje slicznie! Praline znowu powiało stylem retro z Twoich zestawow bardoz podoba mi sie ta biala sukieneczka , lubie laczenie letnich ubran z "ciezkimi" dodatkami jak czarne rajstopy, fajny ten zestaw z sukienka z RE i sweterek w kokardki![]() AsikL alez stylowo! wszystko do siebie pasuje! pokazesz sie w tej spodnicy ?ile kosztowala? broszka rowniez fajna
|
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak przecież też się może zdarzyć
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam na myśli niekonstruktywną i bezsensowna krytykę w stylu jaki opisałam canile-nie mówię o tobie ale ogólnie, jeśli coś nie jest w twoim stylu i nie masz nic do powiedzenia to ok ale jeśli coś ewidentnie jest nie tak w zestawie to warto powiedzieć takiej osobie co można poprawić itp. |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To, że np nie wklejam swoich zestawów i pewnie tego szybko nie zrobię bo cenię sobie jeszcze resztkę swojej anonimowości w necie nie znaczy, że nie będę komentować innych (przecież nie jest to wątek tylko dla osob wklejajacych swoje zestawy)Chętnie sama wolałabym usłyszęc jakieś rady a nie tylko zachwyty Wątek służy przecież do wypowiedzenia swojego zdania na temat przedstawianych zestawów większość bardzo mi się podoba i lubię ogladać ten wątek A to, że ktoś napisze, że np nie wiem sweter jakoś mi nie pasuje do całości to nie jest żadna bezsensowna krytyka tylko zwykłe spostrzeżenie Poza tym myślę, że to , że dziewczyny pisały o braku koloru nie miały prze to też nic złego na myśli Ja sama już pisałam , że lubuje sie w kolorystyce szaro-czarno-granatowej, generalnie ciemniej i jak mi ktoś z domu/otoczenia mówi, że wyglądam smutno itp to nie biorę sobie tego do serca jako krytykę czy złośliwość a poprostu zwykłe spostrzeżenie czy odczucie tych osób Wydaje mi się, że ta całą dyskusja jest trochę zbędna bo jak juz pisałam nikt nikogo nie obraził, Praline i tak ma swój styl i będzie się go trzymać a w razie czego sama też umiałaby się obronićMam nadzieje, że ten post nie zostanie odczytany jako jakiś atak na kogoś bo tak nie jest ![]() Zakręciłam się ale chłopak mnie popędzał
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
praline nie zrozumiałaś mnie. "Tak jak mówiłaś" odnosiło się nie do tego zdania które zaznaczyłaś tylko do kolejnego. Jednym słowem zgodziłam się z Tobą.
Skomentowałabym resztę, ale skoro ja nie wklejam tu swoich zdjęć /ekhm/.. to nie warto mnie słuchać. Tak? Tak.
|
#3540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na nogi nie masz co narzekać ![]() Cytat:
też czasem lubię proszaleć z grubymi rajtamiCytat:
W moim przyszłym zawodzie- przyda mi się dobrze bronić ![]() Cytat:
Jeżeli źle Cię zrozumiałam to przepraszam- nie tak to miało wyglądać ![]() Warto słuchać każdego, nie jestem aż taką ignorantką. Po prostu nie zrozumiałam za bardzo co masz konstruktywnego do przekazania a propos moich zestawów? Szanuję to, że każdy ma inny gust...i jak coś nie będzie Ci grało w innych moich propozycjach to pisz śmiało. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

wogole skad sa te zolte buty? 
z Poznania, z żadnego sieciowego sklepu, już raz pisałam
śliczne masz te wszystkie butki