![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Honcia to prawda niby choroby, wada serca a silny chłopak. Muszę go jeszcze poduczyc podpierania przy siadzie bo zapomina sie i leci na podłogę głową. Dziś zaczął też pierwsze kroki raczkowania. Gazetka z biedronki tak go zaciekawiła. Najlepszego z okazji urodzin
Dzanet hahha ja ostatnio też się doliczyłam i uwierzyć nie mogłam, jakby mi rok gdzieś uciekł. Ten sam rocznik jestem tylko ja z grudnia ![]() Justyna zdrówka dla Was |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeszcze raz dziękuję za życzenia ![]() Cierpliwość dzięki za życzenia odnośnie męża ![]() ![]() ![]() Justynko przytulam mocno ![]() U nas choroba. M rzęzi, kaszle i od rana ma katar z glutami po pas...gorączki brak. Inhaluję i obserwuję. Najgorsze, ze u nas nie ma żadnwgo pogotowia pediatrycznego i w razie W z ambulatorium kierują dopiero na oddział ![]() Spokojnej niedzieli mamusie i dzidziusie ![]() ![]()
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nie macie nigdzie nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej? My takie miejsce wczoraj odwiedziliśmy :/ Estera ma zapalenie ucha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rajuśku to biedna Esia ![]() ![]() ![]() Nocna i świąteczna opieka to u nas stary lekarz, taki oblech który nie zaszkodzi ale i nie pomoże ![]() Ale ale ale. Mamy ząbka!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Cierpliwość zdrówka
Honcia jak mokry to dobrze. Oklepywać warto bo wtedy lepiej wydzielina wychodzi i katar wyskakuje. Ogólnie mówi się o oklepywaniu 15min po inhalacji. A jak dotykasz klatki albo pleców to czujesz coś pod rękami w czasie oddychania. Jak połyka wydzieline to potem może brzuszek boleć. Po nocy zawsze więcej kataru. Brawo za ząbka! Mój Tomuś stanął przy bujaczku! |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Honcia wszystkiego naj z okazji urodzin, spełnienia marzeń o kolejnym potomku i innych, skrytych.
![]() Współczuję chorowitkom. My odpuściliśmy wyjście do koleżanki. Pojechaliśmy na lody ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Łoł, gratki, robi szybkie postępy.
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tomaszek idzie jak burza! Dzielny chlopczyk ![]() MariaF dziękuję za życzenia ![]() ![]()
![]() |
#1631 |
Rozeznanie
|
Cierpliwosc zdrówka dla Esi,
Honcia zdrówka dla Marcelinki. Ja teraz jestem na urlopie bo muszę go wykorzystać z tamtego roku a i tak w hotelu pracy nie ma. Ale co z tego jak w nocy nie śpię, na dniu odpocząć też nie mam jak bo młody śpi max 20 min. A potem jęczy. Ja nie wiem może pójdę do lekarza jutro z nim. Dziś w nocy bujanie na stojąco 1,5 h bo coś dolegalo, paracetamol nie pomagał, w końcu padł i spaliśmy razem. Rano wstał z czerwonym okiem i wysypka wokół oka na czole i skroni. Po przemyciu woda i posarowaniu bepatenem przeszło. Uczelnie na pewno ale nie wiem na co.
#1632 |
Konto usunięte
|
Honcia zdrowka i gratki za ząbka 😘💪👏
Cierpliwość tez zdrowka, dla Esi. Moja Zosia miała, kropelki szybko pomogły Fiazo brawa dla synka, silny chłop! 💪 |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
Cześć Czerwcówki i Czerwcowiątka
![]() My jesteśmy właśnie po maratonie trzydniówki: zaczął Rafek, potem Leoś i na końcu ja (tylko bez wysypki, za to z bólem wątroby na koniec). Widzę że na wątku też epidemia chorób :-( Fiazo, Honcia, Cierpliwość, Kiara zdrówka! ![]() Dziewczyny jak oceniacie swoją formę fizyczną w porównaniu sprzed ciąży? Ja chcę kupić rowerek w tym tygodniu- średnio chce mi się ćwiczyć na macie, a z wychodzeniem na fitness nie ma szans jak chłopa ciągle w domu nie ma. Powoli myślę, że za te 5 miesięcy trzeba wrócić do ludzi, do pracy więc wdrażam program wychodzenia z zadresowania i zakluchowania... |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w nocy je 120-150, w dzień 90, czasem 120, więc podobnie jak Twój Gabryś. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wooow, ale ruszył z kopyta! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Zebrah ja już wagę mam sprzed ciąży, przed powrotem do pracy fryzjer i kosmetyczka, parę nowych ciuchów i już . Ćwiczyłam trochę jak dzieci były zdrowe. Teraz nie mam kiedy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weekend u nas spokojnie ![]() Polecam wam fajną książeczkę http://www.rudymspojrzeniem.pl/2017/...-i-daniel.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1638 |
Rozeznanie
|
Czesc! Jestem padnieta na Maxa. Dzień pełen wrażeń, rano kupiliśmy samochód, później wycieczka do Ikei
![]() Mowilyscie o krzesłach i fartuszkach-co prawda antilopa nie posiadam, ale fartuszek dziś zakupiłam ![]() Mały dostał zabawkę- takie drewniane klocki na drutach do przesuwania, zachwycony, ale uderzeniem tym wszystkim i podłogę ![]() Franek przesądzony do spacerowy, podoba mu się ze wszystko widzi ![]() ![]() Trochę więcej zachodu z przekladaniem go z fotelika do wózka i z samym wozeniem i składaniem spacerówki ale długo jeździł bez marudzenia więc warto ![]() Co do nosidla widziałam dziś w Ikei jednego bobasa w nosidle i pomyślałam że głupia jestem ze nie wzięliśmy ![]() My mamy manduce, dostaliśmy od rodziny ![]() ![]() ![]() Justynka, trzymaj się: * będzie lepiej ![]() Forna? A co to? Hahahaha U mnie leży i kwiczy. Hahahha słownik w tel robi sobie ze mnie jaja bo zamiast "kwiczy" proponuje "cwiczy" ![]() Franek od kilku dni ładnie sam wstaje na nóżki, ale jest spryciarz bo robi to tylko jak ma kogoś obok bo wie że w razie czego ktoś to złapie ![]() Zdrówka dla wszystkich. Honciu spełnienia marzeń! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Ps miałam okres 11 grudnia i do tej pory cisza. Wg apki 43 dni. Bardzo nie chciałam tego okresu ale jak już przyszedł to mógłby być regularny. Ostatnio miałam lekkie bóle menstruacyjne i myślałam że się pokaże a tu nic. Ehh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||||
Konto usunięte
|
Heloł!
My dzisiaj intensywny dzień. Przed południem CH, potem korzystając z nieobecności starszaków w domu zjedliśmy z tz obiad na macu (Ignaś na szczęście nas jeszcze nie wsypie :P), potem pojechaliśmy do teściów po dzieciaki, bo byli u nich na weekend i uczyli się jazdy na nartach. Ignaś miał bardzo dużo wrażeń i nie wiem czy to przez to ale zasypiał mi wieczorem godzinę. Tak się wiercił że masakra. Cytat:
Zdrówka! Cytat:
![]() Jak był u nas na święta mój brat to ich córka też miała taki mokry kaszel bez innych objawów i okazało się że to zapalenie oskrzeli. Chyba bym na Twoim miejscu pojechała do lekarza jutro ją osłuchać na wszelki wypadek. Cytat:
![]() Doczłapaliście na imprezkę? Cytat:
![]() Cierpliwość zdrówka dla Esi ![]() Skąd takie paskudne choróbska się cały czas przyplątują? Czekam na wiosnę, może wtedy będzie lepiej... Lena nowe auto? To teraz już tż pewnie zamieszka w tym garażu ![]() fiazo Tomuś szaleje. Niby taki chorowitek a tu proszę jaki silny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliweczka- no tak najgorzej to się kryć przed własnymi dziećmi ![]() Lena- brawa za wstawanie na nóżki! Leoś pospał 2 godzinki, obudził się i ani myśli spać dalej. Szaleje na podłodze i zajada drewniany śrubokręt Rafka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz Leoś szaleje? O matko! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piona! ![]() Cytat:
![]() A jak tam leosiowe rozszerzanie diety? Pochwal się czym mąż go poczęstował? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
Leoś spróbował dzisiaj Jogobelli oczywiście. Wkurzam się już nawet nie na to rozszerzanie, ale na jedzenie z łyżki dorosłego. Całe szczęście, że nie ma jakiś wysypek, czy bóli brzucha z takimi eksperymentami. Od małego wie że musi być twardy a nie miękki przy takiej rodzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
MariaFrancesca próbuję Ciebie i Honcie nadrabiać Ale nie zawsze mam na to czas...
![]() U mnie trochę się porozumienialo. Zdecydowanie lepiej się dogaduje z tz-em. Jak jest w domu ma wolne to zawsze do sklepu sobie wyjdę na 1-2 godz a on z Maja zostaje.... Teraz się nie boi. Jest bardziej kontaktowa i świetnie się że sobą bawią. Maja mówi tata, ja,nie,tak,da ![]() Ćwiczymy w domu bo mamy za słabe rączki. Ładnie leży na brzuszku bez płaczu ![]() Częściej zaczyna się sama podnosić ale jeszcze daleka droga przed nami ![]() Od 22 lutego zaczynamy na NFZ rehabilitacje. Co parę dni mamy ćwiczenia więc mam nadzieję że dużo nam pomogą ![]() Maja bardzo ładnie je...Dalej jej głównie słoiczki i kaszki. Co jakich czas daje rosół i warzywa. Co u mnie ![]() ![]() Dalej czekam na termin rozprawy. Kupiłam maszynę do szycia ![]() Znalazłam taka dorywcza prace ...nic konkretnego Ale parę groszy co miesiąc mi wpada ![]() Może dasz się przekonać na fb? Cieplutko Was pozdrawiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Honciu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Spełnienia marzeń!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Zebrah haha twardy chłopak
Mój wyjątkowo wcześnie zasnął. Nie wiem wymęczył się wstawaniem czy co. Taki przyklejony był to myślę nakarmię i tak pewnie wstanie i o 21 będę go bujać do spania. A on 20 już w łóżeczku spał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wieczorem odwiedziliśmy w domu naszą panią pediatrę. Marcelka ma zajętą krtań i lekko czerwoną błonę w uszku. Dostaliśmy Nebbud do inhalacji i Dicortinef do ucha. Ma przejść. W nocy popłakiwała przez sen ale nie gorączkowała i nawet niewiele kaszlała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zebrah moja forma to raczej brak formy... Coś zaczelam ćwiczyć ale idzie mi jak po grudzie, nie zawsze mi się chce o i tak...
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mi zrobiłyście smaka na Maca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zadomowienie
|
![]() Dziękujemy za życzenia zdrowia ![]() honcia a jakie macie dawkowanie tych kropelek do ucha? Bo mamy te same, a na świątecznej pomocy trafiliśmy na takiego gbura-lekarza, że nic a nic mu nie ufam a dal jej dużo większą dawkę niż nasz pediatra ostatnio Sarze (na początku roku ona miała zapalenie ucha :/).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.