Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-21, 23:21   #1621
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Honcia to prawda niby choroby, wada serca a silny chłopak. Muszę go jeszcze poduczyc podpierania przy siadzie bo zapomina sie i leci na podłogę głową. Dziś zaczął też pierwsze kroki raczkowania. Gazetka z biedronki tak go zaciekawiła. Najlepszego z okazji urodzin

Dzanet hahha ja ostatnio też się doliczyłam i uwierzyć nie mogłam, jakby mi rok gdzieś uciekł. Ten sam rocznik jestem tylko ja z grudnia

Justyna zdrówka dla Was

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 07:58   #1622
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jeszcze raz dziękuję za życzenia

Cierpliwość dzięki za życzenia odnośnie męża najważniejsze żeby mi się nie popsuł Esiulę ucaluj mocno od ciotki

Justynko przytulam mocno nie mozesz w pracy zalatwić kilku dni wolnego i odpocząć?

U nas choroba. M rzęzi, kaszle i od rana ma katar z glutami po pas...gorączki brak. Inhaluję i obserwuję. Najgorsze, ze u nas nie ma żadnwgo pogotowia pediatrycznego i w razie W z ambulatorium kierują dopiero na oddział moze doczekamy do jutra .

Spokojnej niedzieli mamusie i dzidziusie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 08:47   #1623
fiazo
Zakorzenienie

Honcia odciągaj katar jak najczęściej, oklepuj co godzinę i inhaluj by wywołać kaszel. A jaki ma kaszel?

Synek
Stary 2017-01-22, 09:16   #1624
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Honcia odciągaj katar jak najczęściej, oklepuj co godzinę i inhaluj by wywołać kaszel. A jaki ma kaszel?
Dziękuję będę oklepywać, nie wiedziałam, że trzeba. Kaszel jest mokry i wyraźnie jej się odrywa ta wydzielina bo potem ją połyka. Nosimy ją caly czas w pionie zeby jej bylo łatwiej oddychać. Teraz katar już mniejszy, pewnie z nocy więcej wydzieliny było.

Stary 2017-01-22, 09:37   #1625
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jeszcze raz dziękuję za życzenia

Cierpliwość dzięki za życzenia odnośnie męża najważniejsze żeby mi się nie popsuł Esiulę ucaluj mocno od ciotki

Justynko przytulam mocno nie mozesz w pracy zalatwić kilku dni wolnego i odpocząć?

U nas choroba. M rzęzi, kaszle i od rana ma katar z glutami po pas...gorączki brak. Inhaluję i obserwuję. Najgorsze, ze u nas nie ma żadnwgo pogotowia pediatrycznego i w razie W z ambulatorium kierują dopiero na oddział moze doczekamy do jutra .

Spokojnej niedzieli mamusie i dzidziusie
Esiulka ucałowana przesyła buziaki-obśliniaki dla ciotki i kuzynki
A nie macie nigdzie nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej? My takie miejsce wczoraj odwiedziliśmy :/ Estera ma zapalenie ucha Zdrowia dla Marcelki i sił dla rodziców
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 10:05   #1626
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A nie macie nigdzie nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej? My takie miejsce wczoraj odwiedziliśmy :/ Estera ma zapalenie ucha Zdrowia dla Marcelki i sił dla rodziców
Dziękujemy
O rajuśku to biedna Esia oby szybko przeszło bo to bolesne cholerstwo

Nocna i świąteczna opieka to u nas stary lekarz, taki oblech który nie zaszkodzi ale i nie pomoże

Ale ale ale. Mamy ząbka!!! podjarałam się

Stary 2017-01-22, 10:46   #1627
fiazo
Zakorzenienie

Cierpliwość zdrówka

Honcia jak mokry to dobrze. Oklepywać warto bo wtedy lepiej wydzielina wychodzi i katar wyskakuje. Ogólnie mówi się o oklepywaniu 15min po inhalacji. A jak dotykasz klatki albo pleców to czujesz coś pod rękami w czasie oddychania. Jak połyka wydzieline to potem może brzuszek boleć. Po nocy zawsze więcej kataru. Brawo za ząbka!

Mój Tomuś stanął przy bujaczku!

Synek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-22, 10:52   #1628
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Honcia wszystkiego naj z okazji urodzin, spełnienia marzeń o kolejnym potomku i innych, skrytych. Jakaś imprezka była z ciachami? I gratki za ząbka.

Współczuję chorowitkom.

My odpuściliśmy wyjście do koleżanki. Pojechaliśmy na lody tradycyjnie w sobotę są wegańskie, czyli takie które mogę jeść. Naszła mnie ochota na falafel, ale wszędzie było daleko, na lody pojechaliśmy autobusem, żeby nie musieć ich przekładać z fotelików. Przypomnieliśmy sobie, że naprzeciwko lodów jest bar przekąskowy i tam sobie podjedliśmy. Dziś mamy iść do szwagra na urodziny na imprezę niespodziankową na 13-tą, ale nie wiem czy się doczłapiemy, bo dopiero trwa drzemka, a syf w mieszkaniu straszny. Miłej niedzieli.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Łoł, gratki, robi szybkie postępy.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 11:11   #1629
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Cierpliwość zdrówka

Honcia jak mokry to dobrze. Oklepywać warto bo wtedy lepiej wydzielina wychodzi i katar wyskakuje. Ogólnie mówi się o oklepywaniu 15min po inhalacji. A jak dotykasz klatki albo pleców to czujesz coś pod rękami w czasie oddychania. Jak połyka wydzieline to potem może brzuszek boleć. Po nocy zawsze więcej kataru. Brawo za ząbka!

Jak trzym ręke na klatce to nic nie czuję. Katar teraz leje się jak woda z kranu ale to po inhalacji chyba
Tomaszek idzie jak burza! Dzielny chlopczyk

MariaF dziękuję za życzenia impreza byla na dzień babci połączona z urodzinami

Stary 2017-01-22, 12:17   #1630
fiazo
Zakorzenienie

Honcia to dobrze że nie czujesz nic na klatce. Katar odciągaj. Jak po inhalacji wypływa katar to znaczy że inhalacja działa i jest sens ja robić.

Synek
Stary 2017-01-22, 12:25   #1631
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Cierpliwosc zdrówka dla Esi,
Honcia zdrówka dla Marcelinki. Ja teraz jestem na urlopie bo muszę go wykorzystać z tamtego roku a i tak w hotelu pracy nie ma. Ale co z tego jak w nocy nie śpię, na dniu odpocząć też nie mam jak bo młody śpi max 20 min. A potem jęczy. Ja nie wiem może pójdę do lekarza jutro z nim. Dziś w nocy bujanie na stojąco 1,5 h bo coś dolegalo, paracetamol nie pomagał, w końcu padł i spaliśmy razem. Rano wstał z czerwonym okiem i wysypka wokół oka na czole i skroni. Po przemyciu woda i posarowaniu bepatenem przeszło. Uczelnie na pewno ale nie wiem na co.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-22, 12:33   #1632
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Honcia zdrowka i gratki za ząbka 😘💪👏

Cierpliwość tez zdrowka, dla Esi. Moja Zosia miała, kropelki szybko pomogły

Fiazo brawa dla synka, silny chłop! 💪
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 12:59   #1633
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia to dobrze że nie czujesz nic na klatce. Katar odciągaj. Jak po inhalacji wypływa katar to znaczy że inhalacja działa i jest sens ja robić.
Inhalacje to zawsze u nas pierwsza linia obrony
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Cierpliwosc zdrówka dla Esi,
Honcia zdrówka dla Marcelinki. Ja teraz jestem na urlopie bo muszę go wykorzystać z tamtego roku a i tak w hotelu pracy nie ma. Ale co z tego jak w nocy nie śpię, na dniu odpocząć też nie mam jak bo młody śpi max 20 min. A potem jęczy. Ja nie wiem może pójdę do lekarza jutro z nim. Dziś w nocy bujanie na stojąco 1,5 h bo coś dolegalo, paracetamol nie pomagał, w końcu padł i spaliśmy razem. Rano wstał z czerwonym okiem i wysypka wokół oka na czole i skroni. Po przemyciu woda i posarowaniu bepatenem przeszło. Uczelnie na pewno ale nie wiem na co.
Moze ta wysypka yo potówka była? Gabi spał pewnie przytulony do Ciebie i się spocił za bardzo. Jak jesteś na urlopie to pewnie mąż pracuje caly czas? Jeśli nie to wręcz mu synka i idź spać do drugiego pokoju

Stary 2017-01-22, 15:19   #1634
zebrah
Rozeznanie

Cześć Czerwcówki i Czerwcowiątka

My jesteśmy właśnie po maratonie trzydniówki: zaczął Rafek, potem Leoś i na końcu ja (tylko bez wysypki, za to z bólem wątroby na koniec).

Widzę że na wątku też epidemia chorób :-( Fiazo, Honcia, Cierpliwość, Kiara zdrówka!

Dziewczyny jak oceniacie swoją formę fizyczną w porównaniu sprzed ciąży? Ja chcę kupić rowerek w tym tygodniu- średnio chce mi się ćwiczyć na macie, a z wychodzeniem na fitness nie ma szans jak chłopa ciągle w domu nie ma.
Powoli myślę, że za te 5 miesięcy trzeba wrócić do ludzi, do pracy więc wdrażam program wychodzenia z zadresowania i zakluchowania...
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 17:13   #1635
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia sto lat, wszystkiego najlepszego

Witam u nas wszystko do dupy, ja mam angine, staremu dziś się zaczyna, młody marudny i boję się że też złapie od nas. Ja gruba i brzydka, mam dość siebie, że starym się kłócimy nie potrafimy się dogadać. Młody budzi się w nocy i zjada więcej niż przez cały dzień. W nocy wypija trzy cztery razy po 150-180 ml a w dzień nie więcej niż 90. A od rana nic nie mogę w niego wcisnąć. Dopiero po 14 zjada i obiad i mleko i deser i kaszkę. Próbuje go przestawić ale wszelkie próby podania mu wody czy mniejszej ilości mleka spotyka się z płaczem i nerwami męża.co mnie strofuje i już nie wiem czy dobrze robię, i ręce mi opadają.
Przepraszam mam zły humor, nie mam czasu żeby odpocząć, żeby wykurowac się, mam wszystkiego dość. chciałabym uciec gdzieś daleko od mojego życia.
Może jutro humor się polepszy. Pozdrawiam
Zdrowiejcie szybciutko!
Moja w nocy je 120-150, w dzień 90, czasem 120, więc podobnie jak Twój Gabryś.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
O, fajnie, że jesteś, myślałam ostatnio co tam u Was Zdrówka dla Esterki!

Cytat:
Dziękujemy

Nocna i świąteczna opieka to u nas stary lekarz, taki oblech który nie zaszkodzi ale i nie pomoże

Brawo za ząbka! No i niech szybciutko kaszel przechodzi

Cytat:

Wooow, ale ruszył z kopyta!

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

My jesteśmy właśnie po maratonie trzydniówki: zaczął Rafek, potem Leoś i na końcu ja (tylko bez wysypki, za to z bólem wątroby na koniec).

Widzę że na wątku też epidemia chorób :-( Fiazo, Honcia, Cierpliwość, Kiara zdrówka!

Dziewczyny jak oceniacie swoją formę fizyczną w porównaniu sprzed ciąży? Ja chcę kupić rowerek w tym tygodniu- średnio chce mi się ćwiczyć na macie, a z wychodzeniem na fitness nie ma szans jak chłopa ciągle w domu nie ma.
Powoli myślę, że za te 5 miesięcy trzeba wrócić do ludzi, do pracy więc wdrażam program wychodzenia z zadresowania i zakluchowania...
Moja forma przed ciążą była równie żenująca jak teraz Ale kurde muszę się wziąć za jakieś ćwiczonka (myślałam o Mel B), bo w sierpniu idziemy na wesele
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 17:19   #1636
fiazo
Zakorzenienie

Zebrah ja już wagę mam sprzed ciąży, przed powrotem do pracy fryzjer i kosmetyczka, parę nowych ciuchów i już . Ćwiczyłam trochę jak dzieci były zdrowe. Teraz nie mam kiedy

Synek
Stary 2017-01-22, 18:11   #1637
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Dziękujemy

Gratulacje!!
Cytat:
Cierpliwość zdrówka

Brawo!!! Silny chlopak!
Cytat:

Zdrowia dla wszystkich bo czytam.ze co chwila kogoś rozklada.

Weekend u nas spokojnie

Polecam wam fajną książeczkę http://www.rudymspojrzeniem.pl/2017/...-i-daniel.html

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 20:24   #1638
Lena_Marlena
Rozeznanie

Czesc! Jestem padnieta na Maxa. Dzień pełen wrażeń, rano kupiliśmy samochód, później wycieczka do Ikei
Mowilyscie o krzesłach i fartuszkach-co prawda antilopa nie posiadam, ale fartuszek dziś zakupiłam
Mały dostał zabawkę- takie drewniane klocki na drutach do przesuwania, zachwycony, ale uderzeniem tym wszystkim i podłogę tak czy inaczej jest 10 min spokoju: D

Franek przesądzony do spacerowy, podoba mu się ze wszystko widzi ale woli opierać się o palak zamiast być przypiety do oparcia co mnie trochę martwi, ale jeśli mam go na oku to pozwalam. Muszę zamówić jakąś wkładkę do wózka bo trochę lata, taki mały jest w tej wielkiej przestrzeni
Trochę więcej zachodu z przekladaniem go z fotelika do wózka i z samym wozeniem i składaniem spacerówki ale długo jeździł bez marudzenia więc warto

Co do nosidla widziałam dziś w Ikei jednego bobasa w nosidle i pomyślałam że głupia jestem ze nie wzięliśmy
My mamy manduce, dostaliśmy od rodziny nie próbowałam jeszcze wrzucać go na plecy, ale mało nosimy się na rękach więc nie miałam potrzeby bardziej się pewnie przyda wiosna, jak będzie można zrobić szybki wypad do sklepu

Justynka, trzymaj się: * będzie lepiej

Forna? A co to?
Hahahaha U mnie leży i kwiczy. Hahahha słownik w tel robi sobie ze mnie jaja bo zamiast "kwiczy" proponuje "cwiczy"

Franek od kilku dni ładnie sam wstaje na nóżki, ale jest spryciarz bo robi to tylko jak ma kogoś obok bo wie że w razie czego ktoś to złapie a raczkuje tak że wszędzie co pełno, między pokojami już się przemieszcza. Także dziś lub jutro zamawiamy bramkę do schodów.

Zdrówka dla wszystkich.

Honciu spełnienia marzeń!

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Ps miałam okres 11 grudnia i do tej pory cisza. Wg apki 43 dni. Bardzo nie chciałam tego okresu ale jak już przyszedł to mógłby być regularny. Ostatnio miałam lekkie bóle menstruacyjne i myślałam że się pokaże a tu nic. Ehh.

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-22, 21:07   #1639
201711281320
Konto usunięte

Heloł!
My dzisiaj intensywny dzień. Przed południem CH, potem korzystając z nieobecności starszaków w domu zjedliśmy z tz obiad na macu (Ignaś na szczęście nas jeszcze nie wsypie :P), potem pojechaliśmy do teściów po dzieciaki, bo byli u nich na weekend i uczyli się jazdy na nartach.

Ignaś miał bardzo dużo wrażeń i nie wiem czy to przez to ale zasypiał mi wieczorem godzinę. Tak się wiercił że masakra.

Cytat:
Honcia sto lat, wszystkiego najlepszego

Witam u nas wszystko do dupy, ja mam angine, staremu dziś się zaczyna, młody marudny i boję się że też złapie od nas. Ja gruba i brzydka, mam dość siebie, że starym się kłócimy nie potrafimy się dogadać. Młody budzi się w nocy i zjada więcej niż przez cały dzień. W nocy wypija trzy cztery razy po 150-180 ml a w dzień nie więcej niż 90. A od rana nic nie mogę w niego wcisnąć. Dopiero po 14 zjada i obiad i mleko i deser i kaszkę. Próbuje go przestawić ale wszelkie próby podania mu wody czy mniejszej ilości mleka spotyka się z płaczem i nerwami męża.co mnie strofuje i już nie wiem czy dobrze robię, i ręce mi opadają.
Przepraszam mam zły humor, nie mam czasu żeby odpocząć, żeby wykurowac się, mam wszystkiego dość. chciałabym uciec gdzieś daleko od mojego życia.
Może jutro humor się polepszy. Pozdrawiam
O rany! Współczuję... Ja nie wiem jak Ty dajesz radę. Oby Gabrysiowi się wreszcie poprawiły te nocki. Może przez to uczulenie nie mógł spać. Nie jadł nic nowego?
Zdrówka!

Cytat:
Dziękujemy

Zdrówka dla Marcelinki i gratuluję ząbka
Jak był u nas na święta mój brat to ich córka też miała taki mokry kaszel bez innych objawów i okazało się że to zapalenie oskrzeli. Chyba bym na Twoim miejscu pojechała do lekarza jutro ją osłuchać na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
My odpuściliśmy wyjście do koleżanki. Pojechaliśmy na lody tradycyjnie w sobotę są wegańskie, czyli takie które mogę jeść. Naszła mnie ochota na falafel, ale wszędzie było daleko, na lody pojechaliśmy autobusem, żeby nie musieć ich przekładać z fotelików. Przypomnieliśmy sobie, że naprzeciwko lodów jest bar przekąskowy i tam sobie podjedliśmy. Dziś mamy iść do szwagra na urodziny na imprezę niespodziankową na 13-tą, ale nie wiem czy się doczłapiemy, bo dopiero trwa drzemka, a syf w mieszkaniu straszny. Miłej niedzieli.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Łoł, gratki, robi szybkie postępy.
Myślałam, że to słowo to jakiś słownikowy błąd ale wujek google mnie oświecił Nie wiedziałam że coś takiego istnieje.

Doczłapaliście na imprezkę?

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Zdrowiejcie szybciutko!
Moja w nocy je 120-150, w dzień 90, czasem 120, więc podobnie jak Twój Gabryś.

O, fajnie, że jesteś, myślałam ostatnio co tam u Was Zdrówka dla Esterki!

Brawo za ząbka! No i niech szybciutko kaszel przechodzi

Wooow, ale ruszył z kopyta!

Moja forma przed ciążą była równie żenująca jak teraz Ale kurde muszę się wziąć za jakieś ćwiczonka (myślałam o Mel B), bo w sierpniu idziemy na wesele
Mogłabym się podpisać pod tym zdaniem

Cierpliwość zdrówka dla Esi
Skąd takie paskudne choróbska się cały czas przyplątują? Czekam na wiosnę, może wtedy będzie lepiej...

Lena nowe auto? To teraz już tż pewnie zamieszka w tym garażu Sprzedaliście to jego ukochane poprzednie?

fiazo Tomuś szaleje. Niby taki chorowitek a tu proszę jaki silny
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-22, 21:14   #1640
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Australia jak Ty coś podsumujesz...

Śliweczka- no tak najgorzej to się kryć przed własnymi dziećmi

Lena- brawa za wstawanie na nóżki!

Leoś pospał 2 godzinki, obudził się i ani myśli spać dalej. Szaleje na podłodze i zajada drewniany śrubokręt Rafka.
Stary 2017-01-22, 21:19   #1641
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Leoś pospał 2 godzinki, obudził się i ani myśli spać dalej. Szaleje na podłodze i zajada drewniany śrubokręt Rafka.
Nooo, te frytki na macu są takie słone że masakra! Dzieci zdecydowanie nie powinny ich jeść

Teraz Leoś szaleje? O matko! Dziękuję Bogu, że Ignaś nigdy nie obudził się w środku nocy wyspany!
Stary 2017-01-22, 21:23   #1642
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
My dzisiaj intensywny dzień. Przed południem CH, potem korzystając z nieobecności starszaków w domu zjedliśmy z tz obiad na macu (Ignaś na szczęście nas jeszcze nie wsypie :P), potem pojechaliśmy do teściów po dzieciaki, bo byli u nich na weekend i uczyli się jazdy na nartach.

Mogłabym się podpisać pod tym zdaniem

Piona!

Cytat:

No co? Taka prawda

A jak tam leosiowe rozszerzanie diety? Pochwal się czym mąż go poczęstował? Sushi, owoce morza?

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Nooo, te frytki na macu są takie słone że masakra! Dzieci zdecydowanie nie powinny ich jeść

Teraz Leoś szaleje? O matko! Dziękuję Bogu, że Ignaś nigdy nie obudził się w środku nocy wyspany!
Nie mów hop... ale ja również dziękuję, w swoim imieniu...
Stary 2017-01-22, 21:39   #1643
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Piona!

No co? Taka prawda

A jak tam leosiowe rozszerzanie diety? Pochwal się czym mąż go poczęstował? Sushi, owoce morza?

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Nie mów hop... ale ja również dziękuję, w swoim imieniu...
Kurde, nie strasz. Chyba zaraz to wygumuję co napisałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-22, 22:20   #1644
zebrah
Rozeznanie

Leoś spróbował dzisiaj Jogobelli oczywiście. Wkurzam się już nawet nie na to rozszerzanie, ale na jedzenie z łyżki dorosłego. Całe szczęście, że nie ma jakiś wysypek, czy bóli brzucha z takimi eksperymentami. Od małego wie że musi być twardy a nie miękki przy takiej rodzinie
Stary 2017-01-22, 23:37   #1645
ania230
Zakorzenienie

MariaFrancesca próbuję Ciebie i Honcie nadrabiać Ale nie zawsze mam na to czas...

U mnie trochę się porozumienialo. Zdecydowanie lepiej się dogaduje z tz-em. Jak jest w domu ma wolne to zawsze do sklepu sobie wyjdę na 1-2 godz a on z Maja zostaje.... Teraz się nie boi. Jest bardziej kontaktowa i świetnie się że sobą bawią.

Maja mówi tata, ja,nie,tak,da zębów jeszcze nie mamy.
Ćwiczymy w domu bo mamy za słabe rączki. Ładnie leży na brzuszku bez płaczu potrafi nawet do 2 godzin leżeć i się bawić.
Częściej zaczyna się sama podnosić ale jeszcze daleka droga przed nami
Od 22 lutego zaczynamy na NFZ rehabilitacje. Co parę dni mamy ćwiczenia więc mam nadzieję że dużo nam pomogą
Maja bardzo ładnie je...Dalej jej głównie słoiczki i kaszki. Co jakich czas daje rosół i warzywa.

Co u mnie zaczęłam ćwiczyć, nie jem słodyczy
Dalej czekam na termin rozprawy.
Kupiłam maszynę do szycia chce zacząć szyć...mam mnóstwo pomysłów i chce je zrealizować.
Znalazłam taka dorywcza prace ...nic konkretnego Ale parę groszy co miesiąc mi wpada

Może dasz się przekonać na fb?
Cieplutko Was pozdrawiam

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Honciu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Spełnienia marzeń!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-23, 01:13   #1646
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś spróbował dzisiaj Jogobelli oczywiście. Wkurzam się już nawet nie na to rozszerzanie, ale na jedzenie z łyżki dorosłego. Całe szczęście, że nie ma jakiś wysypek, czy bóli brzucha z takimi eksperymentami. Od małego wie że musi być twardy a nie miękki przy takiej rodzinie
Zuch chłopak
Stary 2017-01-23, 02:31   #1647
fiazo
Zakorzenienie

Zebrah haha twardy chłopak

Mój wyjątkowo wcześnie zasnął. Nie wiem wymęczył się wstawaniem czy co. Taki przyklejony był to myślę nakarmię i tak pewnie wstanie i o 21 będę go bujać do spania. A on 20 już w łóżeczku spał.

Synek
Stary 2017-01-23, 07:02   #1648
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wieczorem odwiedziliśmy w domu naszą panią pediatrę. Marcelka ma zajętą krtań i lekko czerwoną błonę w uszku. Dostaliśmy Nebbud do inhalacji i Dicortinef do ucha. Ma przejść. W nocy popłakiwała przez sen ale nie gorączkowała i nawet niewiele kaszlała.
Cytat:

My wczoraj też zaliczyliśmy 2forU i było pyyyszne
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
MariaFrancesca próbuję Ciebie i Honcie nadrabiać Ale nie zawsze mam na to czas...

U mnie trochę się porozumienialo. Zdecydowanie lepiej się dogaduje z tz-em. Jak jest w domu ma wolne to zawsze do sklepu sobie wyjdę na 1-2 godz a on z Maja zostaje.... Teraz się nie boi. Jest bardziej kontaktowa i świetnie się że sobą bawią.

Maja mówi tata, ja,nie,tak,da zębów jeszcze nie mamy.
Ćwiczymy w domu bo mamy za słabe rączki. Ładnie leży na brzuszku bez płaczu potrafi nawet do 2 godzin leżeć i się bawić.
Częściej zaczyna się sama podnosić ale jeszcze daleka droga przed nami
Od 22 lutego zaczynamy na NFZ rehabilitacje. Co parę dni mamy ćwiczenia więc mam nadzieję że dużo nam pomogą
Maja bardzo ładnie je...Dalej jej głównie słoiczki i kaszki. Co jakich czas daje rosół i warzywa.

Co u mnie zaczęłam ćwiczyć, nie jem słodyczy
Dalej czekam na termin rozprawy.
Kupiłam maszynę do szycia chce zacząć szyć...mam mnóstwo pomysłów i chce je zrealizować.
Znalazłam taka dorywcza prace ...nic konkretnego Ale parę groszy co miesiąc mi wpada

Może dasz się przekonać na fb?
Cieplutko Was pozdrawiam

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Honciu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Spełnienia marzeń!!!

Aniu super, ze z tżem lepiej Majeczce ćwiczenia na pewno pomogą. I pięknie mówi! Moja od 2dni jak nakręcona powtarza bababa ale czy świadomie ciężko powiedzieć O! A maszynę ja bym też chciała ale funduszy brak no i za chwilę będę miala zajęcie w ogrodzie i wieczny niedoczas

Zebrah moja forma to raczej brak formy... Coś zaczelam ćwiczyć ale idzie mi jak po grudzie, nie zawsze mi się chce o i tak...

Stary 2017-01-23, 08:10   #1649
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale mi zrobiłyście smaka na Maca Póki co owsianka musi mi wystarczyć
Stary 2017-01-23, 09:01   #1650
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dziękujemy za życzenia zdrowia Na szczęście Estera nie gorączkuje i ogólnie nie widać po niej ze jest chora (dopóki się ucha nie dotknie).
honcia a jakie macie dawkowanie tych kropelek do ucha? Bo mamy te same, a na świątecznej pomocy trafiliśmy na takiego gbura-lekarza, że nic a nic mu nie ufam a dal jej dużo większą dawkę niż nasz pediatra ostatnio Sarze (na początku roku ona miała zapalenie ucha :/).
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości