|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
ja to mam mnóstwo piosenek, które mi coś przypominają. (mam tak od dzieciństwa.)
one nie muszą mi się podobać, ale coś w nich jest "mojego". |
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
Hm..pierwszy raz się pocałowaliśmy jak leciał jakiś kawałek Iron Maiden (nienawidzę)
a było to w barze (ależ to romantyczne- zadymiony bar i heavy metal )
|
|
|
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby czesciej takie wnioskiCytat:
hip-hop ale w stylu rumby.. jak to mowi moja kolezanka uczaca tanca i chcemy ja na pierwszy taniec...
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często niestety te tradycje na temat świadków biorą się po prostu z przesądów, no ale już nie mnie w to wnikać. Dwóch facetów może być swiadkami, tak samo jak dwie kobitki, małżeństwo, para czy osoby kompletnie się nie znające. Nie ma tak naprawdę żadnego "przepisu", który mówiłby o tym, że świadkami mogą być tylko i wyłącznie osoby różnej płci i stanu wolnego. Moi rodzice mieli 2 kobitki jako świadków, mój brat będzie miał tak samo, bo on ma tylko siostrę (czyli mnie) a jego przyszła żona ma dwie siostry. Więc doszli do wniosku, że nie ma sensu szukać sobie kogoś na siłę, tylko po to, żeby to ładniej wyglądało. Ja jestem cały czas zdania, że o jakości małżeństwa nie decydują żadne przesądy czy tradycje, tylko ludzie którzy tworzą to małżeństwo. Słyszałam o parze, która przestrzegała wszystkich ślubnych przesądów, ślub był w czeRwcu, panna młoda oczywiście miała coś nowego, starego itd. Czyli można by powiedzieć-gwarancja szczęścia. A tu co? Po 10 latach małżeństwa, chyba nawet w swoją 10 rocznicę ślubu wzięli rozwód
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wezniemy naszych braci, ja nie mam siostry Tż też nie, więc zostają nasi bracia. Mogłabym wziąć moją kuzynke, ale jest za młoda, ma 16 lat dopiero, z kolei żadna z kuzynek mojego Tż nie wchodzi w grę, zdecydowanie wolimy nasze rodzeństwo. No i tym sposobem rozwiązał się problem wyboru świadków tzn też nie do końca bo każdy z nas ma 2 braci i jeszcze nie zdecydowaliśmy, który z nich będzie pełnił honory
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mijają Wam święta? My leżymy, albo jemy cały czas
to nasze jedyne zajęcie Dziś po południu jedziemy do teściów Teściówka zapewne będzie się o wesele wypytywać i będzie po raz n-ty pokazywać swoją listę gości, na szczęście mamy tę samą wizję co do zaproszonych osób ze strony Tż. Uciekam Do wtorkuech coś mi się nie udało edytować i stąd post pod postem Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-03-24 o 12:01 Powód: dopisek |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już padam z przejedzenia a jeszcze czeka mnie disiaj obiad z rodziną...kto to wogóle wymyślił, żeby się tak obżerać w święta...
My wczoraj mieliśmy spotkanie teściów i o dzw temat wersela nie został nawet poruszony. Ostatnio zaczęliśmy się interesować mieszkaniami i ten temat był cały czas poruszany. Najważniejsze sprawy związane za ślubem mamy już załatwione, zrobiłam sobe jakiś czas temu liste co jeszcze zostało do zrobienia i myślę, że po wakacjach weźmiemy się za wykreślanie klejnych rzeczy ![]() ZAŁATWIONE Kościół 08.08.2009 godz 18.00 Sala – Sevilla – Niwna koło Rawy mazowieckiej Fotograf www.utrwalacz.com.pl Zespół - Five - Radom Kamerzysta Nauki Fryzjer czesać mnie będzie ciocia narzeczonego a i świadek to fryzjer wiec będzie opieka przez całe wesele Kosmetyczka tutaj też koleżanka Świadkowie wybrani, poinformowani, zgoda jest DO ZAŁATWIENIA tutaj lista jest dłuższa... Suknia i dodatki - tu będzie najgorzej chyba... Bielizna Buty Zaproszenia Dekoracja kościoła (dekoracje sali mamy w cenie) Tort Garnitur (albo co innego – w planach surdut ) Buty Koszula i cos pod szyje Kwiatki -dla panny młodej -do butonierek -dla świadkowej -na stoły -dla rodziców Zapowiedzi Ksiądz (a właściwie chyba z 6 księży - ale to tylko zaprosić trzeba ) Oprawa mszy skrzypce albo kwartet(znajomy ksiądz obiecał, że on się tym zajmie) Alkohol - to zostawiamy naszym tatom My tylko sie zajmiemy alkoholami dodatkowymi do drinków Pojazd - będziemy szukać śród znajomych Podróż poślubna - pewnie wjedziemy w zimę po ślubie bo ja będę 2 tygodnie po ślubie szła do pracy a narzeczony tydzień po chyba, że na tydzień jakimś cudem uda się nam gdzieś wyskoczyć Noclegi dla przyjezdnych Będziemy szukać po rodzinie mieszkającej na miejscu i znajomych Sprawy w USC Kurs tańca (??) Obrączki - wstępnie, a nawet bardzo wstępnie upatrzone |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
annfas widze, ze juz wszytsko masz slicznie zaplanowane
wraz z tym, co trzeba jeszcze zrobica mój TZ od wczoraj od 17 jest na kawalerskim. porwali pana młodego (bo on myslał, ze gdzies pójda sobie popić) i na mazury w 10 osób do domku kolegi skoczyli tak na jedną noc. dzis juz wracaja, ale nie wiem nawet o której. a ja cała noc miałam głupie sny z serii, ze były tan jakies panienki, ze TZ mnie zdradził itp. wiec ledwo na oczy z niewsypania patrza
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://kamilmag.wrzuta.pl/audio/v1Ed...ss_from_a_rose
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy na oku (a właściwie na uchu) kilka piosenek na pierwszy taniec
Te dwie najbardziej by nam odpowiadały jak na razie ![]() http://starter46.wrzuta.pl/audio/am8...jde_jak_na_bal http://debica.wrzuta.pl/audio/aWvMkK...e_-_podaruj_mi |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda to ostatnie godziny Swiat Wielkanocnych, ale mimo tego skladam najserdeczniejsze zyczenia.
Cytat:
Lub nawet wogole sie nie pyta tylko od razu robi bukiet. Za kazdym razem TZ dostaje upust, tak wiec mysle, ze i u niego bedziemy robic wiazanki. ![]() Oboje z TZ tez sie zastanawiamy czy nie wziac dwoch facetow za swiadkow. Ja mam malo kolezanek. Z jedna nie mam juz tak dobrego kontaktu, druga jest prawoslawna a z tego co wiem to ksieza nie sa zbyt chetni do tego aby prawoslawni byli swiadkami podczas slubu koscielnego. Dziwne to bo mimo niewielkich roznic wiary modlimy sie do jegnego Boga... Siostr ciotecznych tez nie chce mi sie prosic na swiadkow. ![]() Wczoraj rozmawialam z siostra cioteczna, ktora miala brac slub w tym samym miesiacu co My Od razu powiedzielismy, ze planujemy juz na powaznie wziac slub w lipcu. Zgodzila sie przesunac swoj slub o miesiac na przod Takze luzik Za to nie podoba mi sie jak postapil z nia jej narzeczony... Ja bez problemu poszlam wczoraj z TZ do babci na sniadanie. U. przyszla sama. R. mial dojsc. Z tymze ponoc dopiero o 17... Kurcze. Dziadkowi i J. troche 'nudno' bylo siedziec razem. Wiadomo, jak to chlpy, lubia popic w wiekszym gronie Jacek tez mialby o czym z mlodym pogadac... O 13 wzial wiec ode mie tel i zadzwonil do R. Ten odebral i powiedzial, ze on przyjedzie dopiero o 17 to mamusia go wczzesniej nie pusci, bo dopiero teraz obiadek robi i zjesc musi. TZ na to, ze u nas tez pelne talerze stoja i glodny nie wyjdzie. R, ciagle, ze nie, nie i nie. J. juz wiecej na R. nie naciskla i sie rozlaczyl. Ale U. siedziala sama i troche glupio jej bylo patrzec jak my - gruchajaca parka sobie siedzimy a ona sama. Nie dziwie sie jej, bo za pewne sama bym sie tak czula, wiec poprosila mnie o tel i zadzwonila do R. z prosba by przyjechal wczesniej. A ten do niej z pretensjami, ze J. dzwoni, teraz ona, to moze jeszcze ja zadzwonie i sie rozlaczyl... Siedzielismy wszyscy do 17.30. W miedzyczasie przyszedl brat U. z dziewczyna, z ktora jest 10 miesiecy. Kurcze, jej tak jak i memu J. nie bylo problemu przyjsc do rodziny swego partnera a jemu to ciezko! Oj, jakby bym oim facetem to ja bym mu pokazala! MisQa, dowiedzialam sie nieco o Zejerze. Ponoc wlasciciele tego lokalu to znajomy rodziny U. (mojej siostry citecznej, ktora sama sie zastanawia czy tam nie zrobic swego wesela). Jej rodzinka organizowala juz tam sporo imprez i byli zawsze zadowoleni. Do czasu sylwka, kiedy to ponoc wedlina sie im zepsula... Ale ile w tym prawdy, tego nie powiem. Nie moge sie doczekac. MisQa, a co za zespol zamowiliscie? Bo ja mam jeden na oku, swietnie graja. Zespol sklada sie z facetow i jednej babki, ale nazwy nie pamietam. Musze przejzec film, na ktorym z T bylismy swiadkami (pozwolillismy sobie skopiowac ), to moze gdzies nazwa tego zespolu sie przewinie. ![]() Mi z naszego pierwszego spotkania najbardziej w pamieci utkwila piosenka o nazwie "Call on me"
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh.... co do zejera to znajomi byli ostatnio tam na jakiejs imprezie i sporo jedzenia reklamowali, ale to moze temu, ze post i ze nie schodziło. Ale juz postanowilismy ze powiemy ze bylismy wlasnie na takiej imprezie i ze jezeli to sie powtorzy u nas to od razu wzywamy sanepid . a zespół Mirage. To taki białorusko - discopolowy Bylismy na weselu gdzie grali i bardzo nam sie spodobało
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sie tyczy chlopskiego stolu to wysle aby tescia wynajac do wyrobu swojej kielbasy. Robi takie, ze palce lizac, a poza tym bedzie wiadomo co sie je. ![]() A o zespole nie slyyszalam.
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga ale z tego co wiem to świadkowie nie muszą być ludźmi wierzącymi, są oni potrzebni w kościele tak na prawdę tylko do podpisania dokumentów urzędowych, przecież może być nawet tak, że jedna ze tron sobie ślubujących jest niewierząca.
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisalam tylko jakie miałam sny, przeciez wpływu na sny nie mam prawda?? a co do panienek to nie było, niech by tylko spróbowali jakies miec to bym go chyba pogoniła
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki już (praktycznie) po świętach
My mamy taki nasz kawałek---> "Niecierpliwi" Andrzeja Piasecznego. Lubimy ją oboje, a gdy TŻ prosił mnie, żebym została jego żoną, to robił to właśnie przy dźwiękach tej piosenki ![]() W Wielkanoc stuknął nam rok od zaręczyn... Jeeezu, nie wiem kiedy to przeleciało! I wiecie co? Nie dostałam drugiego pierścionka!
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
ja tez bym nie chciała dostac drugiego pierscionka, bo wtedy nie mialby juz takiego znaczenia
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet gdybym dostała drugi pierścionek, to największe znaczenie miałby dla mnie ten pierwszy
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Moja siostra cioteczna ma kolezanke, ktora tez ma byc druhna i jest niewierzaca i siostra obawia sie, ze ksiadz moze miec do tego jakies ale nawet mimo tego, ze ta druhna nie bedzie nic robila, bo nawet dokumentow podpisywac nie bedzie, tylko ja to bede robic ![]() Swego czasu moj brat cioteczny bral slub koscielny i cywilny oddzielnie mimo, ze mogl wziac konkordatowy. Chcial aby swiadkiem na jednym i na drugim slubie byla prawoslawna dziewczyna. Ksiadz sie nie zgodzil. Tym samym brat mial innych swiadkow na slubie koscielnym a innych na slubie cywilnym.
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Kochane!
Szczerze piszę, że ten wątek mnie przeraża. Jakiś czas mnie nie ma - wchodzę a tam 15 stron więcej. Rozrasta się.... aż strach ![]() Wyczytałam trochę i widzę, że z kościołem niektóre mają pozałatwiane, może też już czas to zrobiś - jakoś się nie śpieszę Sukienki oglądam jest fajna stronka sklepów w Zduńskiej Woli - nawet jeśli to daleko to tu jest sporo wzorów w jednym miejscu. http://www.galeriazdunskawola.pl/ U mnie narazie trwa szukanie zespołu , jeden mamy na oku ale to 2800 za wesele a jak razem z poprawinami to 4000. Jak widać wszystko co z weselm zwiazane jest drozsze niz sie spodziewalam. I powiem wam jedno dobrze zaplanowac wczesniej bo potem nie ma terminow i innych sopraw i sie czlowiek stresuje. Tak to musialam dopisac, bo sie moje niektore kolezanki dziwia, ze slub za ponad rok a my JUŻ organizujemy, a jednak to wcale nie jest tak duzo czasu.... Buziaki
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. nie było mnie kilka dni, a teraz mam pół wizażu w plecy do przeczytania
![]() Jak minęły święta? |
|
|
|
#1463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze umysly czasem lubia platac namtakie figielki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
a wy byscie sie zgodziły aby na wieczorach kawalerskich waszych TZ były jakies panienki?? bo ja swojemu juz powiedziałam, ze niech dobrze zagada z kolegami bo jak beda jakies panienki to moze juz zapomniec o slubie
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ze beda... z tym ze jak to mowi TZ bardziej dla jego niewyzytych kolegow niz dla niego... sam mi powiedzial ze do niczego niedojdzie a ja mu ufam... wiec niemartwie sie.. ale patrzac na moja szurnieta przyjaciolke ktora bedzie swiatkiem u mnie tez sie pojawi jakis facet... wiem bo juz mi to zapowiedziala... mi niezalezy i podchodze do tego tak samo jak moj tz to sa osby bardziej dla walnietych przyjaciol niz dla nas..
my jestesmy sobie wierni i bardzo sie kochamy wiec nie mamy nic przeciwko...edit: ale zazdrosna i tak bede..
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez mu ufam, ale na żadne panienki nie wyrazam zgody, tak samo jak nie chce aby u mnie byli jacyś faceci. dla mnie to troche smiesznie, jak faceci nagle na wieczorze kawalerskim staja sie jakimis napalonymi "zwierzetami" i dla nich tylko paninki w głowie
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uch...ależ jeste pełna po tych świętach.W niedziele objadałam się w rodzinnym gronie,a wczoraj byłam na obiedzie u tesciów przyszłych i też pojechałam po bandzie z jedzeniem,bo teściowa świetnie gotuje i kurcze przyjechałąm z tż do mnie i już myslałąm ze się powalę na łózko i bedę relaksować,wchodze a tu cały pokój gości i co??a to jajeczko,a to sałateczka i teraz siedze i nie moge się ruszać
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez sie przejadłam po tych swietach
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jestem z siebie dumna - nie przejadłam się, a wręcz czuję niedosyt. moje odchudzanie działa. ps. w niedzielę rano dostałam okresu!!!
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie tez to niejest wyraz normalnosci... i sama tez niechce zeby i u mnie byl facet i u niego byla laska... ale co mam zrobic mimo ze mowilam przyjaciolce ze niechce to ona swoje.. i tak jaka mowie bardziej wydaje mi sie to dla niej i kolezanek niz dla mnie. To samo tyczy sie tz i jego kumpli... a ze to serio sa napaleni *** to moge sie spodziewac wszytskiego.. ale wiem ze oni to robia dla siebie a haslo "wieczor kawalerski" jest dla nich tylko przykrywka.. czasem sie zastanawiam jak w tym towarzystwie uchowal sie moj romantyk..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

a było to w barze (ależ to romantyczne- zadymiony bar i heavy metal
)

Chyba tyle kosztuje sama nazwa "bukiet ślubny". Mój TŻ ma taką ulubioną kwiaciarnię, zawsze tam kupuje mi kwiaty i ta Pani bardzo go lubi, TŻ jest stałym klientem, więc myślę, że się dogadamy
Kurcze. Dziadkowi i J. troche 'nudno' bylo siedziec razem.
Siedzielismy wszyscy do 17.30. W miedzyczasie przyszedl brat U. z dziewczyna, z ktora jest 10 miesiecy. Kurcze, jej tak jak i memu J. nie bylo problemu przyjsc do rodziny swego partnera a jemu to ciezko! Oj, jakby bym oim facetem to ja bym mu pokazala! 

w rodzinnym gronie,a wczoraj byłam na obiedzie u tesciów przyszłych i też pojechałam po bandzie z jedzeniem,bo teściowa świetnie gotuje
i kurcze przyjechałąm z tż do mnie i już myslałąm ze się powalę na łózko i bedę relaksować,wchodze a tu cały pokój gości