|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
Czy ktoś z Was mógłby napisać mi kilka takich wskazówek dietetycznych? Jakich składników nie łączyć ze sobą? Kiedy nie jeść białek, kiedy węglowodanów, ile faktycznie pić tej wody itp. Na razie nie będę ćwiczyć, ale ważne jest dla mnie, żeby zmienić nawyki żywieniowe. Jakbyście mogły, to podajcie też przykładowe posiłki, które robicie sobie do pracy
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie pamiętam dokładnego tytułu ale co byś nie wpisała to ci wyskoczy ![]() nie utożsamiam się ze wszystkimi porównaniami ale część mnie przekonała. Ja jestem zdania, że trzeba jeść wszystkiego po trochu... staram się jeść trochę na zasadzie "bez obróbki jest lepsze"... wybieram proste składniki. Mięso jem ale w sumie bardzo mało bo czuję się gorzej jedząc ten specjał (bardzo lubię mięso ale nie lubię tego ociężenia po nim, więc jem tylko wtedy gdy mnie najdzie na smak )jem wtedy gdy jestem głodna i właściwie to nie bawię się w jakieś diety cud typu niełączenie produktów, grupa krwi czy wybrane składniki... jem wszystkiego po trochu tym sposobem zrzuciłam do września 10kg... teraz waga mi stoi w sumie bo sobie odpuściłam trochę i pozwalałam sobie na ciasteczka i cukierki ale mimo wszystko jakiś nawyk jedzenia w większości rzeczy hmm prostych mi został... moje przykładowe śniadanie to: 1. jogurt nat, banan, borówki, płatki owsiane górskie, (a jak miksuję blenderem to zamiast borówek gruszka albo jabłko) 2. owoc 3. jajka na miękko (rzadko) 3. biały ser, łyżka jog. nat, szczypta soli, szczypior i to wszystko na chlebie razowym (czasem na zwykłej bułce z biedry xD np orkiszowej chociaż wiem, że tego orkiszu to tam mniej niż kot napłakał) przykładowy obiad to: 1. makaron durum, pomidory w puszce, oliwa z oliwek, cebula, bazylia, (opcjonalnie tuńczyk) 2. rosół z krajanką kocham całym sercem ![]() 3. pieczona pierś z kurczaka (obtoczona papryką mieloną), ryż/kasza kuskus/kasza jęczmienna/kasza pęczak..., warzywo np pomidor z cebulką/ buraczki czy co tam mam... 4. rosół z warzywami (no, zupa bez ziemniaków ), czasem dodam kaszę to jest coś a'la krupnik bez ziemniakówkolacja podobna do śniadania w sumie w międzyczasie skubnę owoca, ciastko, kawałek czekolady czy coś tam co mi się nawinie... staram się jeść jak jestem głodna a nie co 3h... wody piję ok 1,5l dziennie, ale w sumie najwięcej na noc... nie wiem czy to dobrze czy nie... tak mi pasuje
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Naczelny Hipster
|
Korzystała któraś z was ze strony kiwi.com? Zazwyczaj kupuje bilety lotnicze bezpośrednio ze stron poszczególnych przewoźników (przelotników?
), kiwi mi wyszukało bardzo korzystne połączenia i wolałabym kupić od razu całość na raz, a nie po kolei, jeden bilet tu, jeden tam i tak dwa razy Nigdy nie korzystałam, google pokazuje dobre opinie, wiec szukam potwierdzenia
|
|
|
|
#2735 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Korzystam z różnych OTA, ale nigdy nie słyszałam o kiwi, a siedzę na forum lotniczym ns stronie linii to nie pamiętam, kiedy coś kupiłam Edytuje jednak istnieje i jest to opcja sprawdzona, ale raczej mimo wszystko bardziej opłaca się tam kupować loty long haul imo. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2017-01-23 o 12:32 |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2738 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A próbowałam schudnąć różnymi innymi rzeczami, nawet z samymi jogurtami w diecie na czele.Moje pytanie: Co byście poleciły odwiedzić w Katowicach? Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że będę miała czas tak od 16 w górę, a potem innego dnia od 20 w górę, no i to koniec lutego, więc jakieś zoo itd. odpadają. Jak szukam w Google to tego jest na pęczki, a ciężko tak samemu przerzucić przez sito, jak nigdy tam nie byłam i najchętniej poszłabym wszędzie.
|
|
#2741 |
|
Konto usunięte
|
Muzeum Śląskie (i tak naprawdę całe otoczenie, budynek NOSPRu genialny), Nikiszowiec.
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, siostra na dniach będzie rodzić. Dla dzieciaka prezent mam, ale chciałabym dać po małym prezencie również rodzicom. Co może się przydać mamie od razu po porodzie? Myślałam o jakimś zestawie do kąpieli, olejek czy kule. Podrzućcie pomysły co Wy chciałybyście dostać albo dostałyście od bliskich
jakiś balsam na rozstępy? Ale nie wiem czy to nie będzie taktowne
Edytowane przez PixieDust Czas edycji: 2017-01-23 o 16:51 |
|
|
|
#2743 |
|
Konto usunięte
|
Ogólnie kosmetyk to bardzo fajny pomysł
ale jakiś taki ładnie pachnący olejek czy coś takiego - jak najbardziej.
|
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos do kapieli to bardzo dobry pomysl napewno milo bedzie sie zrelaksowac w wannie po ciezkim dniu..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za to ucieszyłabym się z jakiegoś ciucha który ukryje sflaczały brzuch no ale zostaje jeszcze tatuś... hmm tak dla dwojga to może taki zestaw koszulek mama tata czy coś w ten deseń fajne do sesji zdjęciowej albo po kubku mamusi i tatusia ![]() sama nie wiem... może termos albo kubek termiczny bo tak się słyszy, że mama to ma czas wypić kawę ale dopiero jak jest zimna kule do kąpieli mogą być ![]() świeczka z yankee też fajnie jak zapach dobrany ![]() może zestaw taki z gipsu do zrobienia śladu nóżki malucha? też fajna pamiątka
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Tata to akurat dostanie alkohol
także jego mamy z głowy. Głównie tutaj chodzi o pomysły dla mamy
|
|
#2747 |
|
Konto usunięte
|
Tej świeczki to pewnie długo nie zapalą przy maluszku. A ja bym się właśnie miło poczuła, gdyby ktoś kupił coś niezwiązanego z macierzyństwem, czyli żadne tam odlewy ani koszulki z napisem mama.
Pomyślałabym też o kosmetyku, który ma podwójne lub szybkie działanie, jak np balsam pod prysznic, bo na długie kąpiele nie ma za bardzo zwykle czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2748 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70050621]Tej świeczki to pewnie długo nie zapalą przy maluszku. A ja bym się właśnie miło poczuła, gdyby ktoś kupił coś niezwiązanego z macierzyństwem, czyli żadne tam odlewy ani koszulki z napisem mama.
Pomyślałabym też o kosmetyku, który ma podwójne lub szybkie działanie, jak np balsam pod prysznic, bo na długie kąpiele nie ma za bardzo zwykle czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A dlaczego mają nie palić świeczki przy maluszku? Świeczkę można palić w sypialni albo w łazience jako element relaksacyjny... |
|
|
|
#2749 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;70049956]
sama nie wiem... może termos albo kubek termiczny bo tak się słyszy, że mama to ma czas wypić kawę ale dopiero jak jest zimna [/QUOTE]ale super pomysł, muszę zapamiętać
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Takie prezenty typu kubek/koszulka odpadają, chce kupić coś praktycznego
dzięki dziewczyny za propozycje, kosmetyki to chyba dobry pomysł
|
|
#2751 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Kopnienta a jeszcze pytanie swoją drogą, gdzie dostanę taki zestaw do odlewu z gipsu?
|
|
#2753 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;70050651]A dlaczego mają nie palić świeczki przy maluszku? Świeczkę można palić w sypialni albo w łazience jako element relaksacyjny...[/QUOTE]
Nie wiem, ja bym przy dziecku nie paliła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie jakiś sprawdzony suplement/sposób na polepszenie koncentracji?
Nie jestem raczej typem gapy i roztrzepańca. Niestety ze względu na to, że jestem obecnie narażona od dłuższego czasu na silne stresy w sferze prywatnej, widzę, że mi zdolności koncentracji poleciały. Nawet nie tyle zapominam o różnych rzeczach, co właśnie co i rusz coś przeoczę, nawet starając się wszystko dokładnie zrobić. O ile w domu to jakoś mogę znieść, bo wiem, że to w końcu kiedyś minie, o tyle w pracy jest gorzej. Nie robię żadnych dużych błędów, ale niestety mój szef lubuje się w wynajdywaniu wszelakich drobnych niedociągnięć (nawet jeśli absolutnie na nic nie mają one wpływu), wytykaniu ich, a często ich wyolbrzymianiu. Przez to tylko się irytuję i męczę tam każdego dnia jeszcze bardziej. A jednak muszę w tym miejscu jakoś wytrwać do czasu znalezienia czegoś lepszego, więc może coś mogę zrobić, żeby być bardziej "ogarnięta"?
|
|
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Czym sprać plamy żółte plamy po olejku tamanu z pościeli- vanish nie pomaga
?
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzeniona
|
Niech mi ktoś wyjaśni fenomen. Siedzę wieczorem, włos rozczochrany, stwierdzam, że popróbuję sobie jakieś fryzury. Nawet nie biorę grzebienia, gdzieś tam staję przed lustrem na odwal z wsuwką w zębach i tu biorę warkocz, tu wkładam opaskę, tu coś i efekt jest taki, że mogłabym nagrać tutorial na youtube. Kiedy próbuję powtórzyć tę fryzurę w "normalnych" warunkach, zawsze wychodzi beznadziejna. Jak, dlaczego?!
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo Nawet głupi kucyk mi lepiej wychodzi jak nie trzeba
|
|
|
#2760 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70051336]Nie wiem, ja bym przy dziecku nie paliła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale DLACZEGO? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;70050881]ale super pomysł, muszę zapamiętać [/QUOTE]hahaha ja to mogę wymyślać i wymyślać a jak przychodzi co do czego i sama muszę kupić to mam zagwozdkę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

)
kocham całym sercem
), kiwi mi wyszukało bardzo korzystne połączenia i wolałabym kupić od razu całość na raz, a nie po kolei, jeden bilet tu, jeden tam i tak dwa razy
Nigdy nie korzystałam, google pokazuje dobre opinie, wiec szukam potwierdzenia 
ns stronie linii to nie pamiętam, kiedy coś kupiłam
I trzeba koniecznie sprawdzić zgodność swojego modelu (dokładnie) ze szkłem. A jak chcesz jeszcze taniej i możesz czekać to na aliexpress są za psie grosze.

?
Nawet głupi kucyk mi lepiej wychodzi jak nie trzeba