Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-17, 12:33   #811
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto coś kupić w Organique? Oprócz słynnego peelingu, mnie podrażnia
Słynnego peelingu nie miałam, ale bardzo lubiłam masło do ciała Bloom Essence i maskę do włosów Anti-Age. Zresztą teraz też noszę się z zamiarem zamówienia ze 2 maseł (zwłaszcza Spicy mnie interesuje).
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 15:47   #812
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Chyba coś się jednak dzieje z Dr. Organic Polska, bo na fb ma właśnie nową nazwę "Organic Skin Care".

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 15:56   #813
Sicilia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Chyba coś się jednak dzieje z Dr. Organic Polska, bo na fb ma właśnie nową nazwę "Organic Skin Care".
Właśnie zauważyłam to samo. Udostępnili jeden post z DOZ, gdzie wyprzedają resztki Dr. Organic. Wypisałam się z tego fanpage'a. Wygląda mi to na przejecie 14 tys fanów Dr. Organic do czegoś innego.

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 16:06   #814
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Sicilia Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam to samo. Udostępnili jeden post z DOZ, gdzie wyprzedają resztki Dr. Organic. Wypisałam się z tego fanpage'a. Wygląda mi to na przejecie 14 tys fanów Dr. Organic do czegoś innego.
A miałam nadzieję, że może zmiana dystrybutora, no zobaczymy, jeszcze poczekam A ten post DOZ jest z marca.

Stary 2017-01-17, 16:24   #815
Kinga4452
Raczkowanie

Dostałam zamówienie z Lavande - krem do twarzy na dzień, krem myjący i gratis żel złuszczający i próbki. Jeszcze było -13% w piątek trzynastego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170117_161815[1].jpg (121,9 KB, 51 załadowań)
Kinga4452 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 19:11   #816
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
Ja go mam w najjasniejszym kolorze, uzywam tez podkladu Annabelle golden fairest. Avril jest bardziej pomaranczowy w porownaniu z golden od Annabelle i ciemniejszy, ale na twarzy u mnie tego nie widac, ma delikatne krycie. Powiedzialabym ze wpada w beż bardziej niz w żólty porównując z żółtym Annabelle, roz na pewno nie. Z drogeryjnych to bym go porownala z jasnością i kolorem z tego co pamietam Healthy mix 51 albo Revlon CS 150.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O dzięki , czyli nie dla mnie. Informacja dla Łodzianek-widziałam kolorówkę i pędzle Purobio stacjonarnie (nie mają szminek tradycyjnych).
Za Galeria Łódzką w gorę 2 sklep po tej samej stronie co GŁ
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 21:13   #817
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto coś kupić w Organique? Oprócz słynnego peelingu, mnie podrażnia
Ja miałam niedawno próbkę tej maski:
https://www.organique.pl/sklep/kremy...ksykujace.html
Skład jak to organique, ale ciekawość wzięła górę i poprobowalam. Niezła, żelowa, bardzo nawilzajaca. Uspokajajaca. Nie powodowała zaskornikow, co u mnie się zdarza. Zapomniałam się i ponosilam ją dłużej niż zaleca producent, ale nie podrażniła. Gdyby miała lepszy skład pewnie bym kupiła w pełnym opakowaniu.

Mam małą zagwostkę. Do wykorzystania w douglasie mam kupon rabatowy no i żal nie skorzystać. Tylko, że do wykorzystania stacjonarnie, a z naturalsów stacjonarnie to ja mogę co najwyżej JMO tylko włosowe albo douglas naturals
No więc pytanie moje czy macie coś z tego do polecenia? Tak myślę nad szamponem JMO albo odżywką.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga4452 Pokaż wiadomość
Dostałam zamówienie z Lavande - krem do twarzy na dzień, krem myjący i gratis żel złuszczający i próbki. Jeszcze było -13% w piątek trzynastego

Fajne zakupy zazdraszczam

Edytowane przez Persefona_12
Czas edycji: 2017-01-17 o 20:46
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-18, 13:01   #818
Persefona_12
Zadomowienie

Na Naturativ dziś -45 % na niektóre kosmetyki.
Stary 2017-01-18, 13:17   #819
havana
Zadomowienie

Znacie coś podobnego do "i+m phyto balance krem balansujący do twarzy"? Nie mam mu właściwie nic do zarzucenia, poza krótkim terminem ważności, ale może znacie lepszy Chodzi mi o coś bardzo lekkiego na dzień, ale nie wodne serum. W tym stylu fajny był Verima Juvenil (chyba już niedostępny w Polsce), a na przykład konopny Uoga Uoga niby miał być mega leciutki, tymczasem moje wrażenia i większy niż zwykle błysk na twarzy mówiły co innego Mam jeszcze aktualnie Zatik Rose Neroli Blossom Moisturizer, z nim bywa raz lepiej, raz gorzej.
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-18, 14:04   #820
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga4452 Pokaż wiadomość

piękne zakupy. Uwielbiam Antipodes.

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Ja miałam niedawno próbkę tej maski:
https://www.organique.pl/sklep/kremy...ksykujace.html
Skład jak to organique, ale ciekawość wzięła górę i poprobowalam. Niezła, żelowa, bardzo nawilzajaca. Uspokajajaca. Nie powodowała zaskornikow, co u mnie się zdarza. Zapomniałam się i ponosilam ją dłużej niż zaleca producent, ale nie podrażniła. Gdyby miała lepszy skład pewnie bym kupiła w pełnym opakowaniu.

Mam małą zagwostkę. Do wykorzystania w douglasie mam kupon rabatowy no i żal nie skorzystać. Tylko, że do wykorzystania stacjonarnie, a z naturalsów stacjonarnie to ja mogę co najwyżej JMO tylko włosowe albo douglas naturals
No więc pytanie moje czy macie coś z tego do polecenia? Tak myślę nad szamponem JMO albo odżywką.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Fajne zakupy zazdraszczam

Ja lubię odżywkę Citrus, Shine on, serum przeciw przetłuszczaniu.

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Znacie coś podobnego do "i+m phyto balance krem balansujący do twarzy"? Nie mam mu właściwie nic do zarzucenia, poza krótkim terminem ważności, ale może znacie lepszy Chodzi mi o coś bardzo lekkiego na dzień, ale nie wodne serum. W tym stylu fajny był Verima Juvenil (chyba już niedostępny w Polsce), a na przykład konopny Uoga Uoga niby miał być mega leciutki, tymczasem moje wrażenia i większy niż zwykle błysk na twarzy mówiły co innego Mam jeszcze aktualnie Zatik Rose Neroli Blossom Moisturizer, z nim bywa raz lepiej, raz gorzej.

Próbowałaś Lavera MY AGE na dzień? Bardzo fajny, lekki krem. Zostawia na twarzy delikatny mat. Mam mieszaną skórę i bardzo go lubię w lecie.
Stary 2017-01-19, 10:16   #821
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Jeszcze jest marka kolorówkowa Physicians Formula, azjatycki Benton (trzeba patrzeć na składy), Clochee (ale mają niekoniecznie dobre kosmetyki), Phenome, Santaverde, no i średnio składowe Stenders i Stara mydlarnia i rękawice Glov, jednak nie mam pojęcia jak z dostępnością tych marek stacjonarnie.

Stary 2017-01-19, 10:54   #822
havana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
[Próbowałaś Lavera MY AGE na dzień? Bardzo fajny, lekki krem. Zostawia na twarzy delikatny mat. Mam mieszaną skórę i bardzo go lubię w lecie.
Z Lavery próbowałam jedynie dawno temu fluidu z miętą i nie podobał mi się, ale już nie pamiętam dlaczego Muszę poszukać czy nie mam jakiejś próbki tego My Age. Dziękuję
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-19, 16:41   #823
sylwiusaka
Zadomowienie

Kilka razy wypróbowałam krem - maskę Orientany i zapowiada się niezle, rano skóra jest jędrna i wygładzona. Choć u mnie pewnie lepiej będzie sprawować się latem, bo teraz poliki mam trochę przesuszone. Ostatnio nałożyłam na serum i było znacznie lepiej.

Przetestowałam już prawie wszystko z zestawu Hemp Oil dr Organic (krem do twarzy dałam teściowej, dla mnie byłby zbyt treściwy) i serum pod oczy jest moim faworytem. Lekkie, ale bardzo dobrze pielęgnuje, więc jeśli ktoś nie lubi kremów pod oczy, to serum spokojnie można używać zamiast kremu.
Krem do rąk Hemp Oil jest ok, ale mógłby być bardziej treściwy. Przez chwilę zostawia śliską warstwę na skórze, ale nie jest to uciążliwe, bo wchłania się dość szybko.
Serum do ust dobre, odżywcze, przy popękanych ustach może być bardzo pomocne. Podoba mi się też aplikacja z tubki, wygodniejsza od sztyftu.
Żel pod prysznic (jeszcze nie używałam) pachnie podobnie do kremu do rąk - trochę miętowo, reszta jest prawie bezzapachowa.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 13:19   #824
esteme
BAN stały

Mam kilka marek naturalnych, które lubię:
Vianek
Biolaven ( szczególnie ich płyn micelarny - jest boski)
sylveco ( polecam peeling enzymatyczny do twarzy).

Jeśli chodzi o peeling do ciala to od jakiegoś czasu stosuję tylko kawowe. Nawiliżają, dobrze ścierają oraz mam wrażenie,że zmniejszaja cellulit. Z wszystkich najbardizej spodobał mi się Skin.Team. Jest niedrogi, pojemnosć jest spora. Ładnie pachnie oraz skóra po jego zastosowaniu jest śliska i nawilżona jak po balsamie.
esteme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-20, 14:39   #825
chimay
Zakorzenienie

Ma ktoś doświadczenia pomadkami ochronnymi amerykańskiej marki Badger? Szukam czegoś konkretniejszego, najchętniej bym kupiła pomadkę L'occitane, ale drogawa jest.
Poza tym wpadła mi jeszcze w oko różana Alteya.
Stary 2017-01-21, 17:55   #826
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ma ktoś doświadczenia pomadkami ochronnymi amerykańskiej marki Badger? Szukam czegoś konkretniejszego, najchętniej bym kupiła pomadkę L'occitane, ale drogawa jest.
Poza tym wpadła mi jeszcze w oko różana Alteya.
Ja mam mandarynkową od Badger- bardzo przyjemny produkt; mam ją już od dawna, bo nie używam jej zbyt często (nie mam jakichś specjalnych potrzeb), ale bardzo ją lubię, bo fajnie nawilża, trzyma długo i ładnie, delikatnie pachnie, a w smaku też niczego sobie, jakby co Nie zauważyłam, żeby zmieniła swoje właściwości od czasu zakupu
Do zadań specjalnych typu ekspozycja na zimno, wiatr i słońce używam jednak eosa z filtrem spf15

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-01-21 o 17:57
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-21, 18:05   #827
kajaccn
Rozeznanie

Moje łupy:

VIVI- Winter Cream
VIVI- balsam do ust
Nourish- mleczko uczyzszajace do twarzy
BalmBalm- woda rozana
Argonauti- czerwona glinka
i+m- krem do rak
Studio 78- szminka w odcieniu 'let's get married'

Vivi to litewska marka, dostalam te kosmetyki w prezencie od rodziny mojego faceta Vivi ma do konca stycznia fajne promocje (codziennie inna) widzialam juz -35% a nawet -45 %
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170121_174010.jpg (169,1 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez kajaccn
Czas edycji: 2017-01-21 o 18:16
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-23, 09:42   #828
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaccn Pokaż wiadomość
Moje łupy:

VIVI- Winter Cream
VIVI- balsam do ust
Nourish- mleczko uczyzszajace do twarzy
BalmBalm- woda rozana
Argonauti- czerwona glinka
i+m- krem do rak
Studio 78- szminka w odcieniu 'let's get married'

Vivi to litewska marka, dostalam te kosmetyki w prezencie od rodziny mojego faceta Vivi ma do konca stycznia fajne promocje (codziennie inna) widzialam juz -35% a nawet -45 %
A na jakiej stronie są te promocje?
Stary 2017-01-23, 11:26   #829
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Kobitki czy któraś z was robi albo robiła kiedyś zakupy w ecco-verde? Chciałam się dowiedzieć co to za niespodzianka przychodzi w dniu urodzin.

Wysłane z Huawei P8 Lite
Stary 2017-01-23, 14:24   #830
kajaccn
Rozeznanie

Cytat:
A na jakiej stronie są te promocje?
Na stronie http://vivi.lt/lt , jest tez angielska wersja strony. kosmetyki VIVI dostalam a reszte mam z boxu niespodzianki, na ktory ktory mam abonament.
Stary 2017-01-24, 12:27   #831
fifruwajka
Raczkowanie

Na stronie Douglasa -20% na kosmetyki naturalne.

Zapraszam!
fifruwajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 12:46   #832
chimay
Zakorzenienie

Jakoś się nie mogę zdecydować na żadną pomadkę ochronną, chyba się przejadę do drogerii kupić Cattiera, które miałam już parę razy i uważam za bardzo porządne.

Czy ktoś miał krem pod oczy kiwi Antipodes? Była dyskusja przy okazji wyprzedaży w TKMaxx, ale już nie pamiętam, kto się w co tam obłowił. Bo relacja cena - skład (żadnych rewelacyjnych substancji) nie zachęca do kupna i nie wiem, czy jest sens ładować 30 euro, skoro mogę zostać przy o wiele bogatszych składowo koreańskich.
Stary 2017-01-24, 14:03   #833
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś się nie mogę zdecydować na żadną pomadkę ochronną, chyba się przejadę do drogerii kupić Cattiera, które miałam już parę razy i uważam za bardzo porządne.

Czy ktoś miał krem pod oczy kiwi Antipodes? Była dyskusja przy okazji wyprzedaży w TKMaxx, ale już nie pamiętam, kto się w co tam obłowił. Bo relacja cena - skład (żadnych rewelacyjnych substancji) nie zachęca do kupna i nie wiem, czy jest sens ładować 30 euro, skoro mogę zostać przy o wiele bogatszych składowo koreańskich.

Próbowałaś pomadki Alterry? Ja bardzo sobie chwalę tą z granatem.

Krem z Antipodes jest bardzo dobry Świetnie nawilża.
Stary 2017-01-24, 14:08   #834
201705250955
Konto usunięte

Cytat:

A jakie kremy koreańskie polecasz i gdzie kupujesz? Używam sporo naturalnych kosmrtykow do pielęgnacji, do ciała całkowicie naturalna pielęgnacja, ale właśnie z twarzą jeszcze nie mam 100% sprasdzojuch produktów o dobrym działaniu

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 15:30   #835
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałaś pomadki Alterry? Ja bardzo sobie chwalę tą z granatem.
Tak, ale nie lubię ze względu na olej rycynowy, od którego mam odruch wymiotny. Niestety w wielu pomadkach obecny i bardzo wyczuwalny, a w niemieckich to wręcz obowiązkowy.

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
A jakie kremy koreańskie polecasz i gdzie kupujesz? Używam sporo naturalnych kosmrtykow do pielęgnacji, do ciała całkowicie naturalna pielęgnacja, ale właśnie z twarzą jeszcze nie mam 100% sprasdzojuch produktów o dobrym działaniu

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Używam su:m37, w próbkach kupowanych na ebayu, bo pełnowymiarowy słoiczek to około 80 euro. Tylko że to nie jest eko marka, pod pojęciem bogatszego składu mam na myśli ilość i rodzaj składników aktywnych, których ta marka używa bardzo dużo. Tutaj skład mojego ulubionego Flawless Regenerating Eye Cream KLIK
. Nie wiem, czy chcę go zamieniać na coś głównie z olejami.
Stary 2017-01-24, 15:42   #836
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale nie lubię ze względu na olej rycynowy, od którego mam odruch wymiotny. Niestety w wielu pomadkach obecny i bardzo wyczuwalny, a w niemieckich to wręcz obowiązkowy.

Używam su:m37, w próbkach kupowanych na ebayu, bo pełnowymiarowy słoiczek to około 80 euro. Tylko że to nie jest eko marka, pod pojęciem bogatszego składu mam na myśli ilość i rodzaj składników aktywnych, których ta marka używa bardzo dużo. Tutaj skład mojego ulubionego Flawless Regenerating Eye Cream KLIK
. Nie wiem, czy chcę go zamieniać na coś głównie z olejami.

Rycynowy nie robi na mnie wrażenia

Po każdym azjatyckim specyfiku mam straszny wysyp Mam jedną sprawdzoną maskę i tyle.
Stary 2017-01-24, 16:28   #837
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Rycynowy nie robi na mnie wrażenia

Kiedyś prawie zwymiotowałam w autobusie, bo posmarowałam usta błyszczykiem Lily Lolo.

Cytat:
Po każdym azjatyckim specyfiku mam straszny wysyp Mam jedną sprawdzoną maskę i tyle.
No fermenty zdecydowanie nie każdemu służą. Co to za maska?
Stary 2017-01-24, 18:08   #838
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Kobitki czy któraś z was robi albo robiła kiedyś zakupy w ecco-verde? Chciałam się dowiedzieć co to za niespodzianka przychodzi w dniu urodzin.

Wysłane z Huawei P8 Lite
A to może chodzi o rabat, bo niektóre sklepy wysyłają kod rabatowy z okazji urodzin.

Cytat:
Na stronie http://vivi.lt/lt , jest tez angielska wersja strony. kosmetyki VIVI dostalam a reszte mam z boxu niespodzianki, na ktory ktory mam abonament.
A gdzie zamawiasz taki box?
Stary 2017-01-24, 20:58   #839
kajaccn
Rozeznanie

ja akurat mieszkam w niemczech i tam tez zamawiam ten box, nazywa sie "Vegan beuty basket"
Stary 2017-01-24, 22:57   #840
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
ja akurat mieszkam w niemczech i tam tez zamawiam ten box, nazywa sie "Vegan beuty basket"
dzięki

Dziewczyny, jak tam Wasze paczki ze 100% pure? Dzisiaj dostałam zamówienie, a w nim dwa primery (zamawiałam tylko jeden). Wy też macie jakieś gratisy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości