Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-24, 17:25   #1411
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki badań i mam bakterie w moczu ;/
nie martw się na zapas ja miałam 2 miechy prawie bez antybiotyku i dałam radę sama wyleczyć świetny ziołowy lek furoxin z pokrzywą żurawiną i bakteriami tymi dobrymi i pij dużo wody ja piłam z 8 dużych szklanek codziennie,siusiu nie wstrzymuj i osobny ręcznik !

Co do zwierzaków to też nie wierzę żeby nawet jakieś puchate wielkie psy chciały siedzieć cały dzień na mrozie albo w upale.Psy to zwierzęta domowe wilki żyją w lesie ale to wilki nie psy...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:28   #1412
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Zwierzęta są super.
Mój kot był pierwszy, potem SIS przyniosła mieszankę Goldena z Labladorem. Kot go wychowywał i ten psiak ma już 7 lat, a czasami myśli że jest kotem wyobraźcie sobie jak taki wielki pies spaceruje po oparciu łóżka. .. bo przecież kot też tak robi
Labladory są super, uwielbiam w nich tą radość

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Albo mieso surowe.

Ja to tylko nie wiem jak sie zorganizuje zeby zwierzaki nie wchodzily do sypialni w nocy przez 1 rok bo potrafia skubane drzwi otworzyc. A kotek uwielbia spac nam na szyi/glowie i troche strach...Załącznik 6867256

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
właśnie to mnie w kotach przeraża. Ogólnie od dziecka zawsze miałam psa, kota nigdy i koty dla mnie czasami są mega creepy, szczególnie jak tak gapią się gdzieś i rozszerzają źrenice

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
Noooo ja się tak cieszę bardzo chciałam, by to była córeczka i udało się !

Dziękuję

Vadi super kotek

a to mój piesek Szarik
czy tam na zdjęciu widać dyskotekową kulę? a pies mega słodki

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ojej słodka i tez mam Lusie i kota Lucka

Wczoraj mnie tak rozbolała głowa, ze wpadłam na pomysł żeby zmierzyć sobie temperaturę bardzo rzadko to robię bo nigdy jej nie mam ale jednak ciaza wszystko zmienia i miałam podniesiona do 37,2 :/ wypiłam herbatę z cytryna i zjadłam łyżkę miodu i połknęłam czosnku trochę, teraz mam 36,9 wiec nie dużo mniej, myślałam ze mi spadnie do rana bardziej ale chyba jednak będę musiała jakiś paracetamol wziąć co myślicie ? Może najpierw spróbuje naturalnie

ja bym leczyła się naturalnie jak nie bedziesz dawać rady to wtedy ewentualnie coś bierz

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Super, w razie czego będę się z Toba kontaktować Piwnica by nam się przydała przede wszystkim do pszczół - musimy mieć pomieszczenie gdzie będą trzymane zimą puste ule, ramki, musi być osobne pomieszczenie do wybierania i rozlewania miodu, inaczej weterynarz nie podpisze odbioru (kontrola jest co roku). Tylko problem jest taki ze teren jest delikatnie mokry, w pobliżu płynie rzeczka, na działce jest już staw (musimy go oczyścić i pogłębić). I pytanie czy piwnicę robić w ziemi czy może wgl osobny projekt na cały budynek gospodarczy obok domu...
macie własny miodek? ja co roku z pracy zamawiam od koleżanki 3 miody jej ojciec ma pasiekę na Mazurach i teraz jak boli mnie gardło to spadziowo-malionowy niesamowicie mi je łagodzi a nie boicie się latających pszczółek po ogródku?

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Moja doktor na prenatalnych jak mówiła że chyba dziewczynka to też wspominała że na tym etapie narządy są bardzo podobne do siebie i żeby się jeszcze nie nastawiać.Liczę że teraz 06.02 dowiem się czegoś więcej

Same zobaczcie po prawej dziewczynka po lewej chłopiec, trzy pierwsze zdjęcia od góry to do 18tc, a te ostatnie po 20tc
o rany ale podobne

Cytat:
Ostatnio czytałam, że mają wyprowadzić podatek od psa. Najpierw byłam zła, ale teraz uważam że bardzo dobrze. Ludzie zastanowią się 10 razy zanim wezmą psa. Zmniejszy się ilość maltretowanych i zaniedbanych zwierząt.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Jak byłam niedawno na zakupach to znowu mi było słabo bo laska przyszła do restauracji z psem. Posadziła go na krześle i karmiła tym samym widelcem jak dziecko. To już była przesada jak dla mnie.
Uwielbiam psy i psa u rodziców zawsze wyprzytulam i pocałuję w czoło (psy mają czoło? ) ale brzydzi mnie coś takiego, moja znajoma też tak robi i jeszcze pozwala się wylizać po twarzy przecież psy wąchają kupy i liżą sobie tyłki... raz ją tak okropnie wysypało, że skończyło się długim leczeniem

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Etusia też mam w przyszłą środę wizytę 😄 o której masz? Ja o 17.30 ☺

Co do termometru my mamy taki bezdotykowy na podczerwień kosztowal na allegro ok 150zl. I powiem szczerze ze szału nie ma bo jak mierze na głowie i pod pachą to pokazuje inne wartości aczkolwiek pod pachą jest zawsze bardziej wiarygodny wynik. Zaletą jest to ze szybko mierzy temp a od znajomych słyszałam ze lepsze są termometry które mierzą temp w uchu. A ogólnie to najlepsze rteciowe tylko trochę trzeba czekać na wynik...

ja mam elektroniczny i szczerze mówiąc jakoś mu nie ufam i wydaje mi się, że takie oszukują i moim zdaniem te z rtęcią najlepiej pokazują temperaturę tam nie ma jak coś źle zadziałać tylko ciekawe, czy takie jeszcze można kupić?

Dzisiaj mam okropny dzień, dopiero co zaczęłam żyć... wymiotowałam 5 razy, a w ciągu dnia zjadłam tylko budyń i kaszę gryczaną z kotletem i ogórkiem, ale nawet obiadu nie dokończyłam, a go zwróciłam... jednak raczej to nie jest wynik mdłości ciążowych, a świństwa, które złapałam :/ mój brzuch jest prawie płaski i jak na 14 tydzień zastanawiam się, czy dziecie tam jeszcze jest :-P może jutro zrobię zdjęcie bo dzisiaj mi się nie chce

co do alergii to moja mama ileś lat temu podjęła bardzo dobrą decyzję o odczulaniu mnie. Trwało to 7 lat, ale dzięki temu nie biorę żadnych leków miałam okropną alergię na trawy i zboża wręcz nie mogłam funkcjonować. Bardzo jej za to dziękuję, więc jakbyście kiedyś się zastanawiały to bardzo polecam. Wydaje mi się, że teraz to może trwać krócej niż kiedyś no i pamiętam, że szczepionki były specjalnie ściągane z za granicy jakby nie patrzeć jak zaczęłam się odczulać było to 20 lat temu jak to brzmi a ja czuję się wciąż taka młodziutka

Moje dziecię na pewno będzie wychowywać się z psem bo rodzice mają i nie wyobrażam sobie tego inaczej, a jak będzie takie 7 letnie to pozwolę mu wybrać swoje zwierzątko zwierzęta to sama pozytywna energia
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:32   #1413
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja kupiłam rtęciowy termometr niedawno
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:36   #1414
Mała!
Zakorzenienie

Głowa mi pęka... a jeszcze wierciliśmy dziś u synka 😬 bo wieszaliśmy szafke na resoraki fajny ma ten.pokój ciekawe czy łatwo sie nim podzieli

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:40   #1415
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Labladory są super, uwielbiam w nich tą radość

właśnie to mnie w kotach przeraża. Ogólnie od dziecka zawsze miałam psa, kota nigdy i koty dla mnie czasami są mega creepy, szczególnie jak tak gapią się gdzieś i rozszerzają źrenice

czy tam na zdjęciu widać dyskotekową kulę? a pies mega słodki

ja bym leczyła się naturalnie jak nie bedziesz dawać rady to wtedy ewentualnie coś bierz

macie własny miodek? ja co roku z pracy zamawiam od koleżanki 3 miody jej ojciec ma pasiekę na Mazurach i teraz jak boli mnie gardło to spadziowo-malionowy niesamowicie mi je łagodzi a nie boicie się latających pszczółek po ogródku?

o rany ale podobne

Uwielbiam psy i psa u rodziców zawsze wyprzytulam i pocałuję w czoło (psy mają czoło? ) ale brzydzi mnie coś takiego, moja znajoma też tak robi i jeszcze pozwala się wylizać po twarzy przecież psy wąchają kupy i liżą sobie tyłki... raz ją tak okropnie wysypało, że skończyło się długim leczeniem

ja mam elektroniczny i szczerze mówiąc jakoś mu nie ufam i wydaje mi się, że takie oszukują i moim zdaniem te z rtęcią najlepiej pokazują temperaturę tam nie ma jak coś źle zadziałać tylko ciekawe, czy takie jeszcze można kupić?

Dzisiaj mam okropny dzień, dopiero co zaczęłam żyć... wymiotowałam 5 razy, a w ciągu dnia zjadłam tylko budyń i kaszę gryczaną z kotletem i ogórkiem, ale nawet obiadu nie dokończyłam, a go zwróciłam... jednak raczej to nie jest wynik mdłości ciążowych, a świństwa, które złapałam :/ mój brzuch jest prawie płaski i jak na 14 tydzień zastanawiam się, czy dziecie tam jeszcze jest :-P może jutro zrobię zdjęcie bo dzisiaj mi się nie chce

co do alergii to moja mama ileś lat temu podjęła bardzo dobrą decyzję o odczulaniu mnie. Trwało to 7 lat, ale dzięki temu nie biorę żadnych leków miałam okropną alergię na trawy i zboża wręcz nie mogłam funkcjonować. Bardzo jej za to dziękuję, więc jakbyście kiedyś się zastanawiały to bardzo polecam. Wydaje mi się, że teraz to może trwać krócej niż kiedyś no i pamiętam, że szczepionki były specjalnie ściągane z za granicy jakby nie patrzeć jak zaczęłam się odczulać było to 20 lat temu jak to brzmi a ja czuję się wciąż taka młodziutka

Moje dziecię na pewno będzie wychowywać się z psem bo rodzice mają i nie wyobrażam sobie tego inaczej, a jak będzie takie 7 letnie to pozwolę mu wybrać swoje zwierzątko zwierzęta to sama pozytywna energia
Oj biedaczku
Co złapałaś?

Ja bym chciała Goldena Retriever

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Nie korzystasz z ikonek z Wizażu tylko chyba z tel?
One są małe i nie widzę czy to smutna buźka czy uśmiechnięta.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Głowa mi pęka... a jeszcze wierciliśmy dziś u synka 😬 bo wieszaliśmy szafke na resoraki fajny ma ten.pokój ciekawe czy łatwo sie nim podzieli

Pewnie chce brata
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:41   #1416
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:

Miód mamy własny, mamy nr sprzedaży bezpośredniej, także możemy też legalnie sprzedawać Ogólnie ja się pszczół nadal boję, mam alergię prawie na wszystko 😀 tylko raz mnie użądliła pszczoła w polik - ale mój tż szybko zareagował i wszystko wyssał z miejsca użądlenia, reakcji organizmu nie było 😊 Na szczęście wiosną i latem pszczoły są tak zajęte zbieraniem nektaru z kwiatów, że na mnie nie zwracają uwagi jak kładę się na lezaku z książką 😃
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 17:44   #1417
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedaczku

Co złapałaś?

Ja bym chciała Goldena Retriever

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Nie korzystasz z ikonek z Wizażu tylko chyba z tel?

One są małe i nie widzę czy to smutna buźka czy uśmiechnięta.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Pewnie chce brata

Z aplikacji korzystam mam tylko te buźki z telefonu. Muszę sobie kupić tableta bo kompa już nie używam
Stary 2017-01-24, 17:46   #1418
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Z aplikacji korzystam mam tylko te buźki z telefonu. Muszę sobie kupić tableta bo kompa już nie używam
Aaa ok bo ja z tel, ale normalnie z przeglądarki i te ikonki są mini

Ja myślę o nowym laptopie bo w starym nie działa ekran - jest podłączony do stacjo, bateria - musi być na kablu, co druga litera na klawiaturze mam Ekranową, ale pisz sobie po jednej literce

Od kilku tyg mąż mnie namawia na nowego bo mój by sobie zaadaptował jako dysk. Jednak mam sentyment i lubię ten stary

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-01-24 o 17:48
Stary 2017-01-24, 17:48   #1419
Mała!
Zakorzenienie

Właśnie, że chce siostrę nawet powiedział że musimy kipic jej różowego resoraka bo on.się lalkami bawić nie bedzie

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-01-24 o 17:49
Stary 2017-01-24, 17:49   #1420
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, że chce siostrę nawet powiedział że musimy kipic jej różowego resoraka

Wow no to pełen szacun
Stary 2017-01-24, 17:50   #1421
Mała!
Zakorzenienie

Tylko właśnie potem dodal, ze on się lalkami nie umie bawić
Fajny jest juz caluje brzuszek i mowi do.niego

Stary 2017-01-24, 17:52   #1422
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko właśnie potem dodal, ze on się lalkami nie umie bawić
Fajny jest juz caluje brzuszek i mowi do.niego

Dzieci są boskie
Stary 2017-01-24, 17:53   #1423
Mała!
Zakorzenienie

No to prawda zwłaszcza własne świat inaczej wygląda

Stary 2017-01-24, 18:02   #1424
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Już się nie mogę doczekać aż będę miała swoje dzieciątko
Stary 2017-01-24, 18:08   #1425
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
nie martw się na zapas ja miałam 2 miechy prawie bez antybiotyku i dałam radę sama wyleczyć świetny ziołowy lek furoxin z pokrzywą żurawiną i bakteriami tymi dobrymi i pij dużo wody ja piłam z 8 dużych szklanek codziennie,siusiu nie wstrzymuj i osobny ręcznik !
oby to nie było nic poważnego biorę na razie żuravit, zobaczymy co jutro lekarz powie..

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Już się nie mogę doczekać aż będę miała swoje dzieciątko
ja też ale jak zawsze byłam pewna że dam radę, że nic mi nie będzie straszne, bo zajmowałam się małymi dziećmi od zawsze tak teraz bierze mnie czasem przerażenie czy rzeczywiście podołam w tej roli i czy będę miała wystarczająco siły po nieprzespanej nocy

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:09   #1426
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Moja doktor na prenatalnych jak mówiła że chyba dziewczynka to też wspominała że na tym etapie narządy są bardzo podobne do siebie i żeby się jeszcze nie nastawiać.Liczę że teraz 06.02 dowiem się czegoś więcej

Same zobaczcie po prawej dziewczynka po lewej chłopiec, trzy pierwsze zdjęcia od góry to do 18tc, a te ostatnie po 20tc
O jej bardzo podobne to może u mnie jeszcze dziewczynka będzie :P tak jak mi się wydawało :P

Cytat:
odebrałam wyniki badań i mam bakterie w moczu ;/
Nie przejmuj się na zapas, pij dużo

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Na zewnątrz a w nocy bedzie spał w piwnicy przy mrozach.

Wiem, że są takie rasy ale ja nie znoszę zapachu zwierząt w domu wiem ze jak sie o nie dba to nie czuć itd ale nic do mnie nie przemowi w tym temacie niestety

Wiesz co ja mam suczkę i ona w ogóle nie śmierdzi ale to zależy wydaje mi się od psa bo miałam tez psa o tez nie śmierdział
Jak dla mnie to pies musi być w domu, Tż chce większego który do domu średnio się nadaje nawet by się złe czuł na dłużej ale przez to właśnie nie jestem przekonana zawsze miałam psa w domu ...
Cytat:
Ja tylko taki mam misze kupić jakiś elektryczny jak będzie dziecko

Spadziowy miód jest bardzo dobry ale ciężko mi go dostać ostatnio ... malinowy tez słyszałam ze ok ale nie mam obok pojęcia tak jak podobno wrzosowy

Stary 2017-01-24, 18:14   #1427
Werka3333
Raczkowanie

Cytat:

a
No właśnie ja tez elektronicznym tak do końca nie ufam... A rteciowe można na allegro kupic tylko są podpisane jakoś inaczej 😉

A wogle dziewczyny pisałam wam o tych warsztatach dla kobiet w ciąży bezpieczny maluch a dzisiaj znalazłam jeszcze jedne - mama wie ☺ tylko sa w dużych miastach ale ze Wy tu większość z Wrocławia lub Poznania to popatrzcie sobie a na nich jest fajny fizjoterapeuta Pawet Zawitowski 😉
1485278042825.jpg

Werka3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:23   #1428
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja tez elektronicznym tak do końca nie ufam... A rteciowe można na allegro kupic tylko są podpisane jakoś inaczej 😉

A wogle dziewczyny pisałam wam o tych warsztatach dla kobiet w ciąży bezpieczny maluch a dzisiaj znalazłam jeszcze jedne - mama wie ☺ tylko sa w dużych miastach ale ze Wy tu większość z Wrocławia lub Poznania to popatrzcie sobie a na nich jest fajny fizjoterapeuta Pawet Zawitowski 😉
Załącznik 6869181

znalazłam już to wcześniej ale zapisy tylko na razie na 2 miasta na marzec trzeba zaglądać co jakiś czas
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:24   #1429
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Spadziowy miód jest bardzo dobry ale ciężko mi go dostać ostatnio ... malinowy tez słyszałam ze ok ale nie mam obok pojęcia tak jak podobno wrzosowy

Ogólnie spadziowy ciężko dostać w większości regionów Polski. Najłatwiej go dostać na południu Polski. My mieliśmy spadziowo-leśny (taki mieszaniec, bo u mnie nie ma lasów typowo iglastych). A wrzosowy jest pyszny, taka galaretka, ale zbieranie tego miodu jest dość pracochłonne, bo jest bardzo gęsty na etapie kiedy jest jeszcze w ramkach)
Stary 2017-01-24, 18:32   #1430
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Ogólnie spadziowy ciężko dostać w większości regionów Polski. Najłatwiej go dostać na południu Polski. My mieliśmy spadziowo-leśny (taki mieszaniec, bo u mnie nie ma lasów typowo iglastych). A wrzosowy jest pyszny, taka galaretka, ale zbieranie tego miodu jest dość pracochłonne, bo jest bardzo gęsty na etapie kiedy jest jeszcze w ramkach)

A dobrze słyszałam ze wrzosowy jest najzdrowszy ? Teraz sama nie wiem jaki mam ale codziennie jem łyżeczkę :P

Stary 2017-01-24, 18:36   #1431
morelle_
Zakorzenienie

Werka dzięki
Stary 2017-01-24, 18:40   #1432
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A czy lekarz pytał was czy chcecie poznać płeć. Bo moja gin powiedziała że na razie minie powie bo to za wczesnie ale było to 5 stycznia natomiast drugi gin u którego byłam 10 nie pytając mnie o zdanie powiedział na co mu wyglada ale jeszcze jest za wczesnie na 100%.

Teraz mam wizyte 26 i 31 zobaczymy co mały pimpek pokaże. Ostatnio tylko pomachal do taty i siedział grzecznie.
Mnie lekarz najpierw zapytał czy chce znać płeć

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hejka
O masakra faktycznie podobne! To ja nie wiem jak mój lekarz mógł określić płeć w 12 tygodniu!! Co prawda nie wzięłam jego słów na serio i czekam na wizytę 02.02 ciekawe czy potwierdzi

U mnie lekarz na prenatalnych już określił płeć. On niby był pewny na 80%, ale ja jakoś nie do końca mu wierzę. To trochę za wcześnie

Cytat:
Nikt nie mówi o spaniu w 1 łóżku.

Nie rozumiem jak można w zimie trzymać psa poza domem. Jak widzę zwykłe budy i jeszcze psa na łańcuchu to sobie myślę, że nie wszyscy powinni mieć psa.
U mnie w domu zwierzęta są na równi z ludźmi.
Popieram w 1000%

Cytat:

Kocham swojego psa i daje mu czasem buziaczki, ale nigdy nie pozwalam mu się lizać po twarzy. Przecież to siedlisko bakterii itp.

Życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Moje dziecko też będzie się wychowywać ze zwierzętami. Na pewno z psem, a później zobaczymy

Cytat:
Miód mamy własny, mamy nr sprzedaży bezpośredniej, także możemy też legalnie sprzedawać Ogólnie ja się pszczół nadal boję, mam alergię prawie na wszystko 😀 tylko raz mnie użądliła pszczoła w polik - ale mój tż szybko zareagował i wszystko wyssał z miejsca użądlenia, reakcji organizmu nie było 😊 Na szczęście wiosną i latem pszczoły są tak zajęte zbieraniem nektaru z kwiatów, że na mnie nie zwracają uwagi jak kładę się na lezaku z książką 😃
Uwielbiam miód,ale nie znoszę pszczół. Mój wujek ma kilka uli. Nigdy nie lubiłam do niego przychodzić latem w odwiedziny. Raz mnie u niego użądliła pszczoła w sam środek czoła

Cytat:

Dzisiaj byłam u dentysty. Powiedziałam mu,że jestem w ciąży żeby zastosował inne znieczulenie. On mi pogratulował i przez całą wizytę nawijał o dzieciach. Opowiedział mi pół swojego życia. Jak to było przy pierwszym dziecku,że taki 'wychuchane' itp., a jak przy drugim,że już zupełnie inaczej. Ogólnie uwielbiam tego faceta

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:44   #1433
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedaczku
Co złapałaś?

Ja bym chciała Goldena Retriever [COLOR="Silver"]

:

nie wiem co gorączki nie mam, ale strasznie boli mnie głowa, gardło no i te wymioty

Cytat:
Leżaczek i ksiażką oj tak nie mogę się doczekać wakacji, albo chociaż wiosny jak myślę o wakacjach to przeraża mnie, że będę mieć wielki brzuch i ledwo człapać, a przy tym będzie mega upał heh :-P

Cytat:
oby to nie było nic poważnego biorę na razie żuravit, zobaczymy co jutro lekarz powie..[COLOR="Silver"]
a masz jakieś objawy np. pieczenie, ból? jeśli nie to lekarz może kazać powtórzyć badanie

Cytat:
w zeszłym roku dostałam jeszcze gryczany był pyszny ale w tym roku nie sadzili gryki i pszczółki nie przyniosły zawsze mnie bawiło jak np. komuś się skończył miód i pytał tej koleżanki, czy ma jeszcze jakiś i mówiła, że nie bo teraz pszczółki śpią

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam u dentysty. Powiedziałam mu,że jestem w ciąży żeby zastosował inne znieczulenie. On mi pogratulował i przez całą wizytę nawijał o dzieciach. Opowiedział mi pół swojego życia. Jak to było przy pierwszym dziecku,że taki 'wychuchane' itp., a jak przy drugim,że już zupełnie inaczej. Ogólnie uwielbiam tego faceta
Mi też dentystka dała jakieś inne znieczulenie i ogólnie jakoś tak z nadmierną troską mnie traktowała, że aż mi było dziwnie, a na koniec powiedziała, że byłam bardzo dzielna poczułam się taka malutka i normalnie czekałam na naklejkę dzielnego pacjenta, czy coś
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:45   #1434
vadi
*sportaddict*

Cytat:
dzięki właśnie wysłałam zgłoszenie
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 18:48   #1435
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
A ja się pochwalę, dzisiaj mamy notariusza, wreszcie kupujemy działkę na której zamierzamy się budować �� od sierpnia walczyliśmy, bo działka ma 0,5 h i Agencja Nieruchomości Rolnych musiała nam wydać zgodę na kupno. Dzisiaj świętujemy
super!!!
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie chciałabym garażu osobno tylko z przejściem do domu. W zimie czy ulewie przechodzi gdzies tam do auta
Też tak myślę. Moi rodzice mają garaż z wejściem do domu i jest to bardzo wygodne rozwiązanie, nie tylko ze względu na pogodę, ale też z przynoszeniem zakupów z auta
Cytat:
mnie głowa boli, z przodu jakby zatoki i z tyłu głowy..
Mnie też ostatnio z przodu zatoki bolały, zrobiłam sobie inhalację olejkiem eukaliptusowym i (odpukać) przeszło.
Cytat:
Suczki nie śmierdzą przynajmniej moja
Moja też nie śmierdzi, ale to może kwestia typu sierści.
Cytat:
Nie rozumiem jak można w zimie trzymać psa poza domem. Jak widzę zwykłe budy i jeszcze psa na łańcuchu to sobie myślę, że nie wszyscy powinni mieć psa.
U mnie w domu zwierzęta są na równi z ludźmi.
Popieram Nie wyobrażam sobie trzymania psa w budzie, nie musi przecież spać od razu w łóżku, wystarczy wydzielić mu część jakiegoś pomieszczenia na kojec.
U nas w domu psa traktuje się jak członka rodziny

Upiekłam owsiane ciastka, omnomnom ale dobre Chyba zjem wszystkie

W moim mieście warsztaty bezpieczny maluch są 31go, idę z mężem. Nie wiem tylko czy wytrzymamy do końca, bo mają trwać prawie 4h Dziewczyny, który wybierają się we wcześniejszych terminach, dajcie znać jak wrażenia

Znalazłam jeszcze warsztaty świadoma mama http://www.swiadomamama.pl/events

Edytowane przez electric blue
Czas edycji: 2017-01-24 o 18:54
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:02   #1436
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nie boli mnie ani nie piecze. Dwa dni pod rząd czułam bol jakby pęcherza więc coś na rzeczy jest i zaczęłam brać od wczoraj zuravit

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:06   #1437
vadi
*sportaddict*

a propos ciasteczek owsianych polecam super przepis: http://zielonysrodek.pl/ciasteczka-owsiane-z-zurawina/

wychodzą zawsze, przepis jest banalny, są po prostu przepyszne, niezależnie od tego, czy robione z żurawiną, czy bez

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Ja na świadomą mamę idę w piątek, a bezpiecznego malucha 16.02
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:13   #1438
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
A dobrze słyszałam ze wrzosowy jest najzdrowszy ? Teraz sama nie wiem jaki mam ale codziennie jem łyżeczkę :P

Nie ma czegoś takiego jak najzdrowszy miód Wszystkie są najzdrowsze - każda odmiana miodu ma swoje charakterystyczne działanie związane z zawartością enzymów zawartych w nekarze roślin i enzymów dodawanych przez pszczoły w różnym okresie roku.
Stary 2017-01-24, 19:21   #1439
elaweronika
Rozeznanie

@nulkaa3 gratuluję
@morelle ja się wybieram na bezpiecznego malucha, ale u mnie dopiero 7.02 , daj znać czy warto .
@faith piękny brzuszek <3
@karolinuuusia trzymam kciuki za wizytę jutro
@mała! Wow jaki synek uroczy!
@orangemisia co robiłaś u dentysty? Ja jadłam wczoraj krowke i kawałek plomby mi wypadł . Mam paniczny lęk przed dentystą od dziecka, teraz mam wizytę na 14.02 i zastanawiam się czy możliwe jest jakieś znieczulenie, czy lepiej przetrzymać na żywca...?

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:25   #1440
morelle_
Zakorzenienie

Odnośnie przepisu na ciastka owsiane, kiedyś koleżanka Wysłała mi ten przepis:
https://youtu.be/8IDGy1AaOmc

Szybko się robi i są pyszne. Dziewczyna trochę Chaotyczna, jednak ciastka super.
Często robię i szybko znikają.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości