Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-24, 19:25   #1441
nonie_
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Dziewczyny ale lecicie z postami, podczytuję ale cieżko się wbić

Tak jak piszecie taras/ogródek dobra rzecz my mamy domek w bardzo spokojnej okolicy, teraz w lecie bardzo często córka spała na dworze pod oknem a ja coś sobie w domu ogarniałem. Straszny komfort wrócić ze spaceru i nie musieć spiacego dziecka wyciągać/budzić i wnosić do domu tylko móc zostawić spokojnie w pobliżu w zasięgu oka

My zwierząt nie mamy i chyba prędko mieć nie bedziemy. W domu rodzinnym psy i koty były zawsze, spały z nami i sa do tej pory strasznymi pupilami. Jednak moj mąż czegoś takiego nie za bardzo toleruje, ma alergię, zreszta ja tez teraz widzę jak wyglada dom bez zwierząt i ze zwierzętami (chodzi o czystość, o sierść, w domu rodzinnym jej jej pełno ). Choć nie chciałabym zeby moje dzieci wychowywały sie bez zwierząt i kiedyś myśle wypracujemy jakiś kompromis w tym temacie.

Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja jeszcze nic nie przytyłam, myśle ze to ze względu na to ze cały czas karmię starszą córkę, w pierwszej ciąży na tym etapie (16tydzien) miałam juz chyba z piec kilo na plusie albo i więcej a w sumie przytyłam 23 wiec cieszy mnie to teraz ze waga nie idzie w górę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:26   #1442
morelle_
Zakorzenienie

Nonie nareszcie witamy
U mnie waga w dół
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:30   #1443
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nonie nareszcie witamy
U mnie waga w dół

Obiecuje poprawę

Stary 2017-01-24, 19:31   #1444
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość

Obiecuje poprawę

Hehe
Stary 2017-01-24, 19:33   #1445
electric blue
Zadomowienie

U mnie na razie +2kg (15tydz)
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:36   #1446
Carolles
Zadomowienie

U mnie tez +2 i tez 15 tydz

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:47   #1447
xzora
Zakorzenienie

Ja sie zważę w czwartek w gabinecie - obstawiam +5kg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:49   #1448
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Leżaczek i ksiażką oj tak nie mogę się doczekać wakacji, albo chociaż wiosny jak myślę o wakacjach to przeraża mnie, że będę mieć wielki brzuch i ledwo człapać, a przy tym będzie mega upał heh :-P

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

[/COLOR]

Mi też dentystka dała jakieś inne znieczulenie i ogólnie jakoś tak z nadmierną troską mnie traktowała, że aż mi było dziwnie, a na koniec powiedziała, że byłam bardzo dzielna poczułam się taka malutka i normalnie czekałam na naklejkę dzielnego pacjenta, czy coś
Ja też jak sobie pomyśle o wielkim brzuchu i upale to już mi się robi słabo

heh. naklejka dzielnego pacjenta. Ciekawe czy to jeszcze dają?
To bardzo miłe, że tak się o nas troszczą

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
a propos ciasteczek owsianych polecam super przepis: http://zielonysrodek.pl/ciasteczka-owsiane-z-zurawina/

wychodzą zawsze, przepis jest banalny, są po prostu przepyszne, niezależnie od tego, czy robione z żurawiną, czy bez

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Ja na świadomą mamę idę w piątek, a bezpiecznego malucha 16.02
Wyglądają pysznie.

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
@nulkaa3 gratuluję
@orangemisia co robiłaś u dentysty? Ja jadłam wczoraj krowke i kawałek plomby mi wypadł . Mam paniczny lęk przed dentystą od dziecka, teraz mam wizytę na 14.02 i zastanawiam się czy możliwe jest jakieś znieczulenie, czy lepiej przetrzymać na żywca...?

Byłam na rutynowym przeglądzie. I miałam robioną jedną dziurkę.
Ja też nie znosiłam dentysty. Jednak tego bardzo lubię i się dzięki niemu nie stresuje. Oczywiście,że można wziąć znieczulenie. Tylko trzeba uprzedzić dentystę,że jest się w ciąży to da takie specjalne(łagodniejsze). Ja nic nie dam sobie zrobić bez znieczulenia.

Cytat:
Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja jeszcze nic nie przytyłam, myśle ze to ze względu na to ze cały czas karmię starszą córkę, w pierwszej ciąży na tym etapie (16tydzien) miałam juz chyba z piec kilo na plusie albo i więcej a w sumie przytyłam 23 wiec cieszy mnie to teraz ze waga nie idzie w górę.

Jak na razie ok.-1kg. (15t3d)

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:49   #1449
xzora
Zakorzenienie

Odnośnie termometrów - wasze opinie potwierdziły się z komentarzami jakie czytałam - do ucha dokładniejsze od tych bezdotykowych, ale tez podobno ciezko zmierzyć. Dzisiaj kupiłam zwykły elektroniczny, zeby mieć na teraz, a potem na spokojnie coś kupię.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:52   #1450
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja sie zważę w czwartek w gabinecie - obstawiam +5kg

yhym u mnie to samo masakraaa na pocieszenie robię właśnie pizzę mam to gdzieś w sumie dziś nawet do lidla nie doszłam bez wstąpienia po bułkę i kabanosy po drodze ale pyszneee były na świeżym powietrzu mniam
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 19:54   #1451
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Moja doktor na prenatalnych jak mówiła że chyba dziewczynka to też wspominała że na tym etapie narządy są bardzo podobne do siebie i żeby się jeszcze nie nastawiać.Liczę że teraz 06.02 dowiem się czegoś więcej

Same zobaczcie po prawej dziewczynka po lewej chłopiec, trzy pierwsze zdjęcia od góry to do 18tc, a te ostatnie po 20tc
Rzeczywiście, nie spodziewałam się takiego podobieństwa

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
jest szansa, że nasz fiutek zaniknie haha zawsze bardzo chciałam córkę ale co ma być to będzie

My mieliśmy psiaka 14 lat.. po tym jak odszedł i jak bardzo to wszyscy przeżyliśmy, nie zdecydowaliśmy się już na kolejnego.. pies to cudowny przyjaciel
na zdjęciu już staruszek achh aż normalnie czuję jego mięciutką sierść

Kiedyś jakaś dziewczynka gdy byłam na spacerze krzyknęła: "mamo, mamo! patrz! baranek!"
Też się boję tego momentu i również nie chciałabym żadnego innego psiaka.

Cytat:
Dziewczyny ale lecicie z postami, podczytuję ale cieżko się wbić

Tak jak piszecie taras/ogródek dobra rzecz my mamy domek w bardzo spokojnej okolicy, teraz w lecie bardzo często córka spała na dworze pod oknem a ja coś sobie w domu ogarniałem. Straszny komfort wrócić ze spaceru i nie musieć spiacego dziecka wyciągać/budzić i wnosić do domu tylko móc zostawić spokojnie w pobliżu w zasięgu oka

My zwierząt nie mamy i chyba prędko mieć nie bedziemy. W domu rodzinnym psy i koty były zawsze, spały z nami i sa do tej pory strasznymi pupilami. Jednak moj mąż czegoś takiego nie za bardzo toleruje, ma alergię, zreszta ja tez teraz widzę jak wyglada dom bez zwierząt i ze zwierzętami (chodzi o czystość, o sierść, w domu rodzinnym jej jej pełno ). Choć nie chciałabym zeby moje dzieci wychowywały sie bez zwierząt i kiedyś myśle wypracujemy jakiś kompromis w tym temacie.

U mnie waga jak dotąd, czyli do 14t bez zmian

Co do zwierząt to ja jestem straszna psiara. Moja psina dostaje zawsze udka z rosołu i brat, który u mnie bywa wyzywa mnie, że Luśka ma lepiej niż on, bo ja jej jeszcze mięso z kości obiorę Co do sierści to akurat mojej suni sierść nie leci, ale też do domu nie wejdzie dopóki łapek jej nie umyję/wytrę. Dodatkowo moja teściowa uwielbia psinkę i chętnie bierze ją do siebie, gdy z Tż wyjeżdżamy.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
yhym u mnie to samo masakraaa na pocieszenie robię właśnie pizzę mam to gdzieś w sumie dziś nawet do lidla nie doszłam bez wstąpienia po bułkę i kabanosy po drodze ale pyszneee były na świeżym powietrzu mniam
Tak dla pocieszenia, ja też właśnie zjadłam domową pizze. Ale to wszystko przez Tż, ja wcale jej nie chciałam
Stary 2017-01-24, 20:00   #1452
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Odnośnie termometrów - wasze opinie potwierdziły się z komentarzami jakie czytałam - do ucha dokładniejsze od tych bezdotykowych, ale tez podobno ciezko zmierzyć. Dzisiaj kupiłam zwykły elektroniczny, zeby mieć na teraz, a potem na spokojnie coś kupię.

Noworodkowi nie zmierzysz w uszku bo wynik jest nie miarodajny ,tak malutkie dziecko ma za waski ten kanalik
Ja przy Bartku mialam ten bezdotykowy i jak mierzylam i wynik byl powyzej 37,5 to mierzylam jeszcze elektrycznym o miękkiej końcówce w pupce tylko odejmujesz wtedy 0,5 stopnia

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

U mnie 14t6d i -2kg 😁

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 20:10   #1453
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Byłam na rutynowym przeglądzie. I miałam robioną jedną dziurkę.
Ja też nie znosiłam dentysty. Jednak tego bardzo lubię i się dzięki niemu nie stresuje. Oczywiście,że można wziąć znieczulenie. Tylko trzeba uprzedzić dentystę,że jest się w ciąży to da takie specjalne(łagodniejsze). Ja nic nie dam sobie zrobić bez znieczulenia.

Muszę poczytać o tych znieczuleniach w takim razie skoro można. Ja się załamałam, mam strasznie słabe zęby, plomby kiepsko mi się trzymają .
Serio dziewczyny, to już drugi raz w roku jak plomba wypadła mi przy jedzeniu krówek! Po pierwszym razie nie jadłam ich aż do wczoraj i znów zonk.

U mnie też waga nie skończyła, maksymalnie mam 0.5 kg do przodu. Ale u mnie to chyba dobrze, bo mam lekką nadwagę. Po tym jak w 2015r odstawiłam tabletki anty przytyłam w ciągu roku mimo braku w zmianie diety prawie 10kg . Ale chyba nie tylko odstawienie ale i niedoczynność tarczycy, o której nie wiedziałam miała na to wpływ. Po ciąży planuje wrócić do formy z 2015 .

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 20:13   #1454
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
16t2d Załącznik 6867711
Lekarz nam nie mówił płci ale ja tu widzę ptaszka
No siusiak jak nic

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
ojej ja też widzę ! może faktycznie

Super są

Dziewczyny a ja mam do Was takie pytanie, czy Wy macie już jakieś wycieki z sutków ?? ;/ Mi się zaczęło od kilku dni, czytałam o tym, że około 18 tygodnia może u niektórych zacząć się laktacja i nie ma ona wpływu na późniejszą ilość pokarmu, ale to internety... czy Wy wiecie coś na ten temat ????

moze tak być, pokarm ponoć jest w piersiach od ok.polowy ciazy.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja tam widzę chłopca jak nic

Mi lekarz mówił, że w ciąży jest temp Podwyższona. Ja mam 37.2 cały czas

A bierze jakieś leki?
Ja też mam astmę i alergię. Jak ojciec przyniósł do domu psa to był miesiąc dramatu. Później skończyła się alergia na psy.

Miałam jako dziecko parkę

Ja tak nie mam.
W ogóle chyba faktycznie nie będę mieć pokarmu. Coś tak myślę.

Owczarek?

Lubię koty w prążki, chodź mój jest czarno biały

nie myśl tak że nie będziesz mieć pokarmu, nie ma czegoś takiego

W ogóle polecam dziewczyny blog Hafiji

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, dzisiaj mamy notariusza, wreszcie kupujemy działkę na której zamierzamy się budować 😊 od sierpnia walczyliśmy, bo działka ma 0,5 h i Agencja Nieruchomości Rolnych musiała nam wydać zgodę na kupno. Dzisiaj świętujemy
Super gratuluję!!

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Czekam na męża, pojechał do pizzerii po moja ulubiona pizzę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 20:17   #1455
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No siusiak jak nic

moze tak być, pokarm ponoć jest w piersiach od ok.polowy ciazy.

nie myśl tak że nie będziesz mieć pokarmu, nie ma czegoś takiego

W ogóle polecam dziewczyny blog Hafiji

Super gratuluję!!

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Czekam na męża, pojechał do pizzerii po moja ulubiona pizzę

Mniam mniam
Stary 2017-01-24, 20:21   #1456
nonie_
Zadomowienie

A no właśnie, miałam tez do kp nawiązać - nie nastawiajcie się od początku na to ze pokarmu nie bedzie. Laktacja zaczyna się w głowie! Dużo daje spokój, cierpliwość, fakt początki mogą nie byc kolorowe ale jak ma człowiek nastawienie dobre i chce karmić to warto to przezwyciężyć nam karmienie poszło od początku super, ale ja przeczytałam praktycznie od deski do deski bloga hafiji, teoretycznie byłam przygotowana jak na egzamin, wiedziałam o trudnościach i czego mniej więcej się spodziewać takze nastawienie daje bardzo bardzo dużo. Nie miałam doświadczenia z żadną doradczynią laktacyjną, nawet w szpitalu do mnie nie zajrzała, do wszytskiego doszłam sama, wiec macie przykład ze jesli się chce to się da. Osobiście siara w pierwszej ciąży leciała mi tylko wtedy jak ścisnelam mocno sutek - także na pewno nie jest to żaden wyznacznik.

Widzę ze wszytskie z waga w miarę podobnie mamy

Stary 2017-01-24, 20:27   #1457
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Potwierdzam ja podeszlam do kp ze jak sie nie uda to dam butle i tym sposobem butla wjechala wieczorem po wyjsciu ze szpitala teraz juz czytam HAFIJE od poczatku jej istnienia i powiedzialam do sobie ze tym razem nie kupie ani butelek ani smoczkow zeby mnie nie korcilo

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 20:29   #1458
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Z tym znieczuleniem to nawet jakby wziąć zwykle to nie powinno zaszkodzić przy tak małej dawce .
Ale jak są łagodniejsze to czemu nie

Mnie brzuch latem tez trochę przeraża ale nie tak jak ciagle karmienie dziecka i nie spanie w nocy :p

Stary 2017-01-24, 20:40   #1459
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Potwierdzam ja podeszlam do kp ze jak sie nie uda to dam butle i tym sposobem butla wjechala wieczorem po wyjsciu ze szpitala teraz juz czytam HAFIJE od poczatku jej istnienia i powiedzialam do sobie ze tym razem nie kupie ani butelek ani smoczkow zeby mnie nie korcilo

Trzymam w takim razie teraz kciuki za powodzenie 🏻
Mnie dziwi trochę moja jedna znajoma która tak strasznie niby chciała karmić i od początku było gadanie jak mi zazdrości tej bliskości z córka, a jak sama urodziła i pojawiły się pierwsze trudności to nie słuchała moich rad i przy pierwszej lepszej okazji podała butlę karmiła dwa tygodnie i do tej pory jęczy ze 'pokarm jej zanikl' Bzdura totalna a tak jak mówisz, jak mm i butla jest w domu to kusi ja nie miałam. Smoczek był ale córka sama go odrzuciła i nie chciała od początku

Stary 2017-01-24, 20:55   #1460
morelle_
Zakorzenienie

Nie ma jakiegoś krótkiego wpisu na tym blogu? Jakiegoś podsumowania? Nie jestem w stanie przez to przebrnąć....
Stary 2017-01-24, 20:56   #1461
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj lecicie z postami
W nawiązaniu do zwierząt w domu- ja mam dużego chłopca i nie śmierdzi co trzy miesiące się niestety lini ale go czeszę i jakoś dajemy radę.
W nawiązaniu do wagi to u mnie stanęła w tym tyg na -5kg teraz pewnie będzie szła w górę
A jeśli chodzi o karmienie to poczytam tego bloga, o którym piszecie, ale moja mama ma takie nastawienie że pokarm się zawsze znajdzie więc będę na pewno słuchać jej rad w razie gdyby było coś nie tak

Stary 2017-01-24, 21:24   #1462
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj lecicie z postami
W nawiązaniu do zwierząt w domu- ja mam dużego chłopca i nie śmierdzi co trzy miesiące się niestety lini ale go czeszę i jakoś dajemy radę.
W nawiązaniu do wagi to u mnie stanęła w tym tyg na -5kg teraz pewnie będzie szła w górę
A jeśli chodzi o karmienie to poczytam tego bloga, o którym piszecie, ale moja mama ma takie nastawienie że pokarm się zawsze znajdzie więc będę na pewno słuchać jej rad w razie gdyby było coś nie tak

Mama karmiła piersią?

Moja mama z naszej trójki karmiła tylko mnie 10 miesięcy i do tej pory jest zdziwiona i nie wie jak to zrobiła przy rodzeństwie miała zastoje i zapalenie piersi, wiec gorączka i te sprawy a jak wiemy dawniej nie pozwalano karmić gdy kobieta miała gorączkę. Wiec jesli chodzi o kp to nie odzywała sie bo stwierdziła ze nie ma podstaw zeby mi coś doradzać czy sugerować.

W ogóle mam kochaną mamę która się nie wtrąca i mówi co myśli tylko wtedy kiedy ją o coś zapytam

Stary 2017-01-24, 21:31   #1463
myszowata1313
Rozeznanie

1485289603325.jpg1485289616777.jpg
Ja bym nie miala serca zeby psa na dworze trzymac. Moja Psotka jest czlonkiem rodziny i nie smierdzi. Moze i sie lini i wszedzie jest siersc ale ale.. nie oddalabym jej za zadne skarby swiata. Tyle radosci co daje to nie mozna tego opisac ja sie wychowywalam z psem to i moje dziecko/dzieci (kiedys) tez beda ze zwierzakami.
Aa i nie moge sie zgodzic ze psi jezyk to siedlisko zarazkow. Jak polize po ranie to sie szybciej zagoi.

U mnie waga -3kg (16tydz)

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 21:56   #1464
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Muszę poczytać o tych znieczuleniach w takim razie skoro można. Ja się załamałam, mam strasznie słabe zęby, plomby kiepsko mi się trzymają .
Serio dziewczyny, to już drugi raz w roku jak plomba wypadła mi przy jedzeniu krówek! Po pierwszym razie nie jadłam ich aż do wczoraj i znów zonk.

U mnie też waga nie skończyła, maksymalnie mam 0.5 kg do przodu. Ale u mnie to chyba dobrze, bo mam lekką nadwagę. Po tym jak w 2015r odstawiłam tabletki anty przytyłam w ciągu roku mimo braku w zmianie diety prawie 10kg . Ale chyba nie tylko odstawienie ale i niedoczynność tarczycy, o której nie wiedziałam miała na to wpływ. Po ciąży planuje wrócić do formy z 2015 .

To możemy sobie przybić piętkę. Ja przytyłam 8 kg od czasu kiedy walczę z niedoczynnością tarczycy i miałam w tym samym czasie operację macicy. Też się boję tycia w ciąży, bo wiem, że powrót do poprzedniej wagi w moim przypadku może być bardzo trudny. Ale również plany mam zacne, w końcu od czego jest wizażowe wsparcie
Stary 2017-01-24, 22:09   #1465
Adriannaa88
Raczkowanie

Potwierdziło się! Jednak będzie synek 😊 Ładnie się dziś pokazał.
Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku, ładnie rośnie waży około 165 gram.
Odstawiam w tym tygodniu stopniowo duphaston cieszę się bardzo 😊😊😊
Na następnej wizycie będę miała badania połówkowe szczegółowe mierzenie sprawdzanie itp takie drugie badania prenatalne.

Stary 2017-01-24, 22:13   #1466
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku, ładnie rośnie waży około 165 gram.
Na następnej wizycie będę miała badania połówkowe szczegółowe mierzenie sprawdzanie itp takie drugie badania prenatalne.

Gratuluje dobrych wiesci i synka

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 22:14   #1467
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 22:17   #1468
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Moje gratulacje! !
Stary 2017-01-24, 22:45   #1469
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-24, 22:48   #1470
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

No to gratulację !!

ja się trochę boję ,że dużo przytyję i że jak będzie malec to nie będę się wysypiać to mnie chyba najbardziej przeraża może to głupie ale jak jestem niewyspana to jestem okropna nie do życia i pewnie będę chodzić jak zombie...porodu też się nie boję traktuję to jako naturalną fizjologię i bardzo chce to przeżyć.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości