Panny Młode 2009 cz.II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 15:03   #1561
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
prezydent nie ma nic do gadania tylko kongres
a siostra mieszka w NJ ma pół godziny do nowego york
no tak kongres decyduje o wszytkim .. no ale od prezydenta wszystko zalezy czy podpisze czy nie ... wiec chyba jednak ma cos do gadania ....
o to wsumie nie daleko odemnie ja do NYC mam jakas godzinke

a bylas juz w stanach?
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:08   #1562
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no tak kongres decyduje o wszytkim .. no ale od prezydenta wszystko zalezy czy podpisze czy nie ... wiec chyba jednak ma cos do gadania ....
o to wsumie nie daleko odemnie ja do NYC mam jakas godzinke

a bylas juz w stanach?
kongres zatwierdza a preydent podpisuje i tyle jego wkładu
ja nie byłam w US nie mam wizy ale szykuję sie do składania wnisoku na wrzesień tego roku TZ był 3 razy teraz będzie 4 jego siostra też była i mama wszystkim się podobało można by pomyślec, że nie byłam to skąd mogę wiedziec jak tam jest z TV? ale TZ mówił, że na prawdę jest fajnie inne życie inna mentalność nikt na nikogo z góry nie patrzy nawet jak w piżamie do sklepu pojedzie hehe to musiało być super

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:14   #1563
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
kongres zatwierdza a preydent podpisuje i tyle jego wkładu
ja nie byłam w US wizy ale szykuję sie do składania wnisoku na wrzesień tego roku TZ był 3 razy teraz będzie 4 jego siostra też była i mama wszystkim się podobało można by pomyślec, że nie byłam to skąd mogę wiedziec jak tam jest z TV? ale TZ mówił, że na prawdę jest fajnie inne życie inna mentalność nikt na nikogo z góry nie patrzy nawet jak w piżamie do sklepu pojedzie hehe to musiało być super
wiec jednak ma cos do gadania ....
bo gdy prezydent nie podpisze to nici z pracy kongresu ...

a jesli chodzi o stany to fakt zycie jest tutaj inne ale nie ma az tak rozowy jak niektorzy twierdza ...
mysle ze najlepszym wyjsciem byl by dla ciebie przylot na wakacje i przekonanie sie samej sobie ... bo ludzie za rozni i rozne rzeczy nam sie podobaja
Stary 2008-03-25, 15:15   #1564
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
My na razie nie zamierzamy brać kredytu. Na początku zamieszkamy z rodzicami Tż, którzy mają dom. Nie chcemy zaczynać wspólnego życia z kredytem na karku. Ja nie pracuję, Tż jest na ostatnim roku i na pewno by było ciężko. W przyszłości planujemy budowę domku . Uważam, że obecnie bardziej opłacalna jest budowa domu niż kupno mieszkania .
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Wiemy, Kasiu, wiemy

Pod warunkiem że ma się działke.

Akutat siedze w temacie, bo rodzice TZta sie swiezo wybudowali i urzadaja dom.

Działka - 100-150 tys. niekoniecznie uzbrojona. teraz jest wymóg, ze aby sie wqybudowac, trzeba miec min 800m2.
Dom stan surowy - 400tys
Wyposarzenie - 100tys

Nie licze ogrodzenia, kostki dookoła, równania terenu, ogrodu itp.
Boże jakie sumy
Normalnie kopara mi obleciała...
Ja też bym chciała jakiś nieduży zgrabny domek,ale przy takich cenach to chyba wybuduję,ale budę dla psa o wymierach 2 na 2m2...
Stary 2008-03-25, 15:16   #1565
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wiec jednak ma cos do gadania ....
bo gdy prezydent nie podpisze to nici z pracy kongresu ...

a jesli chodzi o stany to fakt zycie jest tutaj inne ale nie ma az tak rozowy jak niektorzy twierdza ...
mysle ze najlepszym wyjsciem byl by dla ciebie przylot na wakacje i przekonanie sie samej sobie ... bo ludzie za rozni i rozne rzeczy nam sie podobaja
heh ale uwierz, że mój TZ powiedział mi też te złe strony(np: podatki) a na wakacje może pojadę żeby się przekonać a nie, że mnie TZ wywiezie
nie jestem z tych co myślą, że ledwo samolot w stanach wyląduje a pracodawcy się rzucają przed nimi prosząc by pracowali u nich

Stary 2008-03-25, 15:18   #1566
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała jakiś nieduży zgrabny domek,ale przy takich cenach to chyba wybuduję,ale budę dla psa o wymierach 2 na 2m2...
nie mozesz tak myslec
glowa do gory wiara to juz polowa sukcesu

p.s hehe ale z ta buda to wystrzelilas
Stary 2008-03-25, 15:23   #1567
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
heh ale uwierz, że mój TZ powiedział mi też te złe strony(np: podatki) a na wakacje może pojadę żeby się przekonać a nie, że mnie TZ wywiezie
nie jestem z tych co myślą, że ledwo samolot w stanach wyląduje a pracodawcy się rzucają przed nimi prosząc by pracowali u nich
ale podatki placi sie tylko gdy ma sie wlasny dom a wy pewnie na poczatku bedziecie cos wynajmowac prawda?
a z tymi podatkami to fakt urwanie glowy - np. placi sie co roku za szkoly nawet gdy nie ma sie dzieci ...
a z praca bylo roznie czasem nadarzy sie okazja ze znajdzie sie prace od razu a czasem potrwa to troche dluzej .. no i oczywiscie poczatkowe stawki nie sa wygurowane ... no ale od czegos trzeba zaczac
Stary 2008-03-25, 15:23   #1568
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwi_83 Pokaż wiadomość
MAGiALENA JUZ NIE moge sie doczekac tego kalendarza bedziesz robic o wszystkich parach slubujacych ?
o wszystkich z 2009 r. tylko najpierw musze pozbierać te Wasze daty. jakby coś się zmieniało, to dawajcie znać na PW.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:28   #1569
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale podatki placi sie tylko gdy ma sie wlasny dom a wy pewnie na poczatku bedziecie cos wynajmowac prawda?
a z tymi podatkami to fakt urwanie glowy - np. placi sie co roku za szkoly nawet gdy nie ma sie dzieci ...
a z praca bylo roznie czasem nadarzy sie okazja ze znajdzie sie prace od razu a czasem potrwa to troche dluzej .. no i oczywiscie poczatkowe stawki nie sa wygurowane ... no ale od czegos trzeba zaczac
no z podatkami to dobre płąć za szkłoe mimo, że nie chodzisz, płąć za kościoł mimo, że nie chodzisz jejku niektóre sa takie śmieszne, że masakra
my raczej chcemy kupić jakiś dom może być nawet do remontu
szczerze to te kartonowe domki sa drogie ok 300tyś $ za taki karton ale z kredytem nie będzie problemu raczej, jesli sie ma pracę

z pracą to różnie szukałąm ostatnio w necie i dzieki bogu, że robię taki kierunek studi ów jaki robię bo jest bardzo dużo ofert tego typu, chociaż w us czasem liczy się nie tylko papierek, ale też umiejętności

a jeśli chodzi o wynajem to raczej nie była taka opcja, że TZ jedzie najpierw sam na ok 6miesięcy i poprosił by siostrę by u niej mieszkać i odłożyłby trochę $ i ja bym dojechałą, ale to wszystko jeszcze się okaże

Stary 2008-03-25, 15:34   #1570
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
no z podatkami to dobre płąć za szkłoe mimo, że nie chodzisz, płąć za kościoł mimo, że nie chodzisz jejku niektóre sa takie śmieszne, że masakra
my raczej chcemy kupić jakiś dom może być nawet do remontu
szczerze to te kartonowe domki sa drogie ok 300tyś $ za taki karton ale z kredytem nie będzie problemu raczej, jesli sie ma pracę

z pracą to różnie szukałąm ostatnio w necie i dzieki bogu, że robię taki kierunek studi ów jaki robię bo jest bardzo dużo ofert tego typu, chociaż w us czasem liczy się nie tylko papierek, ale też umiejętności
no tak ceny sa nieziemskie
a jesli chodzi o kredyty ... no coz nie wiem czy bedzie az tak latwo ... musicie miec jakas historie kredytowa i wogole wymagaja duzo papierow wiem cos o tym po znajomi ostatnio kupowali dom ...
a jesli chodzi o prace to co studiujesz??

p.s moze mi sie wydaje ale czy ty przypadkiem nie wyobrazasz sobie z Twoim TZ ze zycie w ameryce jest proste? bo z tego co piszesz wnioskuje ze myslisz ze o przylocie do stanow od razu praca dom i piekne zycie w ameryce ... a mozesz sie niestety rozczarowac
Stary 2008-03-25, 15:37   #1571
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ceny sa nieziemskie
a jesli chodzi o kredyty ... no coz nie wiem czy bedzie az tak latwo ... musicie miec jakas historie kredytowa i wogole wymagaja duzo papierow wiem cos o tym po znajomi ostatnio kupowali dom ...
a jesli chodzi o prace to co studiujesz??

p.s moze mi sie wydaje ale czy ty przypadkiem nie wyobrazasz sobie z Twoim TZ ze zycie w ameryce jest proste? bo z tego co piszesz wnioskuje ze myslisz ze o przylocie do stanow od razu praca dom i piekne zycie w ameryce ... a mozesz sie niestety rozczarowac
przeciez pisałam wyżej, że tak nie jest wiem o kredytach, że trzeba mieć historię kredytową i wiem, że nie od razu będzie nas stać na ten dom ale z czasem na pewno damy rade a studiuję Finanse i bankowość

poza tym nie będziemy tam sami jest tam Tz siostra, więc coś na pewno doradzi i wogóle

Stary 2008-03-25, 15:38   #1572
annfas
Zakorzenienie

My gdybyśmy mieli działkę to nawet byśmy nie myśleli o mieszkaniu tylko byśmy stawiali dom a tak trzeba doliczyć ok 100 tys na działkę. Niestety działki nie mamy ani nikogo od kogo byśmy mogli ją w spadku dostać dlatego będziemy kupować mieszkanie. Złożyliśmy podanie w spółdzielni o mieszkanie, za ok 1,5 roku będą u nas oddawać nowy blok metr2 ma kosztować od 2100, na podaniu napisaliśmy m4 to jest ok 66 m2. oczywiście mi marzy się chociaż mały domek, ale jednak domek ale jest marzenie ściętej głowy...

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:40   #1573
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
o masz tutaj pisałam

Stary 2008-03-25, 15:43   #1574
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
My gdybyśmy mieli działkę to nawet byśmy nie myśleli o mieszkaniu tylko byśmy stawiali dom a tak trzeba doliczyć ok 100 tys na działkę. Niestety działki nie mamy ani nikogo od kogo byśmy mogli ją w spadku dostać dlatego będziemy kupować mieszkanie. Złożyliśmy podanie w spółdzielni o mieszkanie, za ok 1,5 roku będą u nas oddawać nowy blok metr2 ma kosztować od 2100, na podaniu napisaliśmy m4 to jest ok 66 m2. oczywiście mi marzy się chociaż mały domek, ale jednak domek ale jest marzenie ściętej głowy...
My dlatego kupujey mieszkanie. Dom TZ dostanie w spadku
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:47   #1575
katia0117
Zadomowienie

hehe zważywszy na aktualny kurs dolara można się pokusić o prognoze,że jak tak dalej pójdzie to niedługo za złotówkę będzie można kupić z 5 $
Moje zdanie na temat tzn American dream jest takie,że Ci którzy pojechali tam pare lat temu,ok mieli szansę się ustawić,ale na dzien dzisiejszy Ci,co teraz dalej sądzą,że w USA mozna się dorobić majątku,chyba grubo się mylą...teraz coraz więcej ludzi jeździ tam ze wzgledów turystycznych bo niewatpliwie,pod tym wzgledem ten kraj jest atrakcyjny,ale nic poza tym.Kolejną sprawą są te wszystkie wizy,papiery etc...Uważam,że Amerykancy są strasznie chamscy pod tym wzgledem,nie chcą dawać wiz,jakby byli normalnie jakimś rajem na ziemi i obcy nie mają wstepu.Unia powinna zrobić wizy dla Amerykanców w tym wypadku...
Stary 2008-03-25, 15:51   #1576
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
hehe zważywszy na aktualny kurs dolara można się pokusić o prognoze,że jak tak dalej pójdzie to niedługo za złotówkę będzie można kupić z 5 $
Moje zdanie na temat tzn American dream jest takie,że Ci którzy pojechali tam pare lat temu,ok mieli szansę się ustawić,ale na dzien dzisiejszy Ci,co teraz dalej sądzą,że w USA mozna się dorobić majątku,chyba grubo się mylą...teraz coraz więcej ludzi jeździ tam ze wzgledów turystycznych bo niewatpliwie,pod tym wzgledem ten kraj jest atrakcyjny,ale nic poza tym.Kolejną sprawą są te wszystkie wizy,papiery etc...Uważam,że Amerykancy są strasznie chamscy pod tym wzgledem,nie chcą dawać wiz,jakby byli normalnie jakimś rajem na ziemi i obcy nie mają wstepu.Unia powinna zrobić wizy dla Amerykanców w tym wypadku...
włąśne się zastanawiam dlaczego Polacy nie wprowadza wiz dla amerykanów "jak bóg kubie..."
nawet gdybym miałą zarabiac tutaj porównywalnie z tym co w Usa i zarówno tutaj jaki tam miałbym zycie na średnim poziemoie to wole tam mieszkać
nigdy nie chciałam mieszkać w Polsce zawsze, ale tutaj się urodziałm i skończe tutaj studia, nikt nie mówił, że tam będzie łatwo od razu będę miała dom samochód i dolary na koncie

Stary 2008-03-25, 16:06   #1577
kaska87
Zakorzenienie

ja na razie spadam bo TZ przyszedł

Stary 2008-03-25, 16:40   #1578
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
włąśne się zastanawiam dlaczego Polacy nie wprowadza wiz dla amerykanów "jak bóg kubie..."
dolar spada, to jesli chodzi o prace niedługo sie nie bedzie opłacało tam jeździc, wiec ja tez bym była taka hamska i tez bym dla nich wizy wprowadziła a co??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 17:26   #1579
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
od razu będę miała dom samochód i dolary na koncie
...
Stary 2008-03-25, 17:28   #1580
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
przeciez pisałam wyżej, że tak nie jest wiem o kredytach, że trzeba mieć historię kredytową i wiem, że nie od razu będzie nas stać na ten dom ale z czasem na pewno damy rade a studiuję Finanse i bankowość

poza tym nie będziemy tam sami jest tam Tz siostra, więc coś na pewno doradzi i wogóle

no ale napisalas ze od razu myslicie o kupna domu ... a to wcale nie jest takie latwe ....
rozumiem ze jest tam siostra twoje TZ i bardzo dobrze przynajmniej nie bedziecie musieli zaczynac wszystkiego od poczatku .. no ale ona domu wam napewno nie kupi
Stary 2008-03-25, 17:33   #1581
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam sie z Toba jak najbardziej wszystko co napisalas jest PRAWDA .... cena dolara? - lepiej nie komentowac ... juz na sama mysl wakacji w PL dostaje drgawe ... a podobno wszystko tak strasznie podrozalo ( zywnosc ) ... fakt wczesniej bylo ze wszystkim latwiej zalatwic papiery kupic dom .. teraz wszystko sie pozmienialo ( ze wzgledu na ataki terrorystyczne ) mlodym ludzim nie oplaca sie wyjezdzac do stanow bo do krajow europy maja blizej no i funt drozszy ...
amerykanie mysla ze sa pepkiem swiata .. wszyscy musza sie starac zeby do stanow przyleciec a oni? ... dopiero od niedawna maja paszporty bo wczesniej wystraczyly prawo jazdy .. .jestem jak najbardziej za tym zeby UE zrobila wizy dla ameryki !!
Stary 2008-03-25, 17:35   #1582
annfas
Zakorzenienie

Funt też już nie jest taki w cenie. Jeszcze niedawno kosztował grubo ponad 6 zł. Teraz niewiele ponad 4,50

Stary 2008-03-25, 17:40   #1583
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Funt też już nie jest taki w cenie. Jeszcze niedawno kosztował grubo ponad 6 zł. Teraz niewiele ponad 4,50
powaznie? czyzby powodem tego byl jakis sposob zeby pozbyc sie polakow i reszty ??
Stary 2008-03-25, 17:48   #1584
annfas
Zakorzenienie

Jak byłam w lutym w londynie to kupowałam za 4,80 chyba a skupuuja zawsze taniej. teraz funt cały czas spada...

Stary 2008-03-25, 17:49   #1585
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam w lutym w londynie to kupowałam za 4,80 chyba a skupuuja zawsze taniej. teraz funt cały czas spada...

uuu to nie za wesolo
Stary 2008-03-25, 18:12   #1586
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wszytsko spada, bo sie złotówka umacnia

Stary 2008-03-25, 18:21   #1587
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wszytsko spada, bo sie złotówka umacnia
no ja slyszalam ze sztucznie oslabiaja funt i dolara zeby "zmusic" polakow do powrotu ... ale ile w tym prawdy
Stary 2008-03-25, 18:24   #1588
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no ja slyszalam ze sztucznie oslabiaja funt i dolara zeby "zmusic" polakow do powrotu ... ale ile w tym prawdy
pierwsze słysze
ale nie sądze aby to była prawda

Stary 2008-03-25, 18:31   #1589
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
pierwsze słysze
ale nie sądze aby to była prawda
no ale troche to dziwne ze tak gdzie duzo polakow wszytko zmienijsza swoja wartosc a zloty coraz drozszy ... moze to zbieg okoliczonosci
Stary 2008-03-25, 18:39   #1590
ivoclar
Rozeznanie

no a my na wiosne(hehe narazie to snieg) zaczynamy kopać fundamenty pod nasz domek (działke dostałam od rodziców 175arow)pozowlenia juz mamy ostatnie przyszło tydzień temu ,projekt juz dostalismy od architekta jeszcze tylko ostatnie poprawki (bo planuje miec wkazdym pokoju garderobę ,nie chce duuzych szaf)i bedzie gotowe.juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy urządzali nasze gniazdko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości