|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
o to wsumie nie daleko odemnie ja do NYC mam jakas godzinke ![]() a bylas juz w stanach? |
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie byłam w US nie mam wizy ale szykuję sie do składania wnisoku na wrzesień tego roku można by pomyślec, że nie byłam to skąd mogę wiedziec jak tam jest z TV? ale TZ mówił, że na prawdę jest fajnie inne życie inna mentalność nikt na nikogo z góry nie patrzy nawet jak w piżamie do sklepu pojedzie hehe to musiało być super
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo gdy prezydent nie podpisze to nici z pracy kongresu ... a jesli chodzi o stany to fakt zycie jest tutaj inne ale nie ma az tak rozowy jak niektorzy twierdza ... ![]() mysle ze najlepszym wyjsciem byl by dla ciebie przylot na wakacje i przekonanie sie samej sobie ... bo ludzie za rozni i rozne rzeczy nam sie podobaja
|
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Normalnie kopara mi obleciała... Ja też bym chciała jakiś nieduży zgrabny domek,ale przy takich cenach to chyba wybuduję,ale budę dla psa o wymierach 2 na 2m2...
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jestem z tych co myślą, że ledwo samolot w stanach wyląduje a pracodawcy się rzucają przed nimi prosząc by pracowali u nich
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi podatkami to fakt urwanie glowy - np. placi sie co roku za szkoly nawet gdy nie ma sie dzieci ... a z praca bylo roznie czasem nadarzy sie okazja ze znajdzie sie prace od razu a czasem potrwa to troche dluzej .. no i oczywiscie poczatkowe stawki nie sa wygurowane ... no ale od czegos trzeba zaczac
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my raczej chcemy kupić jakiś dom może być nawet do remontu szczerze to te kartonowe domki sa drogie ok 300tyś $ za taki karton ale z kredytem nie będzie problemu raczej, jesli sie ma pracęz pracą to różnie szukałąm ostatnio w necie i dzieki bogu, że robię taki kierunek studi ów jaki robię bo jest bardzo dużo ofert tego typu, chociaż w us czasem liczy się nie tylko papierek, ale też umiejętności a jeśli chodzi o wynajem to raczej nie była taka opcja, że TZ jedzie najpierw sam na ok 6miesięcy i poprosił by siostrę by u niej mieszkać i odłożyłby trochę $ i ja bym dojechałą, ale to wszystko jeszcze się okaże
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o kredyty ... no coz nie wiem czy bedzie az tak latwo ... musicie miec jakas historie kredytowa i wogole wymagaja duzo papierow wiem cos o tym po znajomi ostatnio kupowali dom ... a jesli chodzi o prace to co studiujesz?? p.s moze mi sie wydaje ale czy ty przypadkiem nie wyobrazasz sobie z Twoim TZ ze zycie w ameryce jest proste? bo z tego co piszesz wnioskuje ze myslisz ze o przylocie do stanow od razu praca dom i piekne zycie w ameryce ... a mozesz sie niestety rozczarowac
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie będziemy tam sami jest tam Tz siostra, więc coś na pewno doradzi i wogóle
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
My gdybyśmy mieli działkę to nawet byśmy nie myśleli o mieszkaniu tylko byśmy stawiali dom a tak trzeba doliczyć ok 100 tys na działkę. Niestety działki nie mamy ani nikogo od kogo byśmy mogli ją w spadku dostać
dlatego będziemy kupować mieszkanie. Złożyliśmy podanie w spółdzielni o mieszkanie, za ok 1,5 roku będą u nas oddawać nowy blok metr2 ma kosztować od 2100, na podaniu napisaliśmy m4 to jest ok 66 m2. oczywiście mi marzy się chociaż mały domek, ale jednak domek ale jest marzenie ściętej głowy...
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
o masz tutaj pisałam
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
hehe zważywszy na aktualny kurs dolara można się pokusić o prognoze,że jak tak dalej pójdzie to niedługo za złotówkę będzie można kupić z 5 $
![]() Moje zdanie na temat tzn American dream jest takie,że Ci którzy pojechali tam pare lat temu,ok mieli szansę się ustawić,ale na dzien dzisiejszy Ci,co teraz dalej sądzą,że w USA mozna się dorobić majątku,chyba grubo się mylą...teraz coraz więcej ludzi jeździ tam ze wzgledów turystycznych bo niewatpliwie,pod tym wzgledem ten kraj jest atrakcyjny,ale nic poza tym.Kolejną sprawą są te wszystkie wizy,papiery etc...Uważam,że Amerykancy są strasznie chamscy pod tym wzgledem,nie chcą dawać wiz,jakby byli normalnie jakimś rajem na ziemi i obcy nie mają wstepu.Unia powinna zrobić wizy dla Amerykanców w tym wypadku...
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet gdybym miałą zarabiac tutaj porównywalnie z tym co w Usa i zarówno tutaj jaki tam miałbym zycie na średnim poziemoie to wole tam mieszkać nigdy nie chciałam mieszkać w Polsce zawsze, ale tutaj się urodziałm i skończe tutaj studia, nikt nie mówił, że tam będzie łatwo od razu będę miała dom samochód i dolary na koncie
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie spadam bo TZ przyszedł
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co??
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale napisalas ze od razu myslicie o kupna domu ... a to wcale nie jest takie latwe .... rozumiem ze jest tam siostra twoje TZ i bardzo dobrze przynajmniej nie bedziecie musieli zaczynac wszystkiego od poczatku .. no ale ona domu wam napewno nie kupi
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z Toba jak najbardziej wszystko co napisalas jest PRAWDA .... cena dolara? - lepiej nie komentowac ... juz na sama mysl wakacji w PL dostaje drgawe ... a podobno wszystko tak strasznie podrozalo ( zywnosc ) ... fakt wczesniej bylo ze wszystkim latwiej zalatwic papiery kupic dom .. teraz wszystko sie pozmienialo ( ze wzgledu na ataki terrorystyczne ) mlodym ludzim nie oplaca sie wyjezdzac do stanow bo do krajow europy maja blizej no i funt drozszy ... amerykanie mysla ze sa pepkiem swiata .. wszyscy musza sie starac zeby do stanow przyleciec a oni? ... dopiero od niedawna maja paszporty bo wczesniej wystraczyly prawo jazdy .. .jestem jak najbardziej za tym zeby UE zrobila wizy dla ameryki !!
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Funt też już nie jest taki w cenie. Jeszcze niedawno kosztował grubo ponad 6 zł. Teraz niewiele ponad 4,50
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w lutym w londynie to kupowałam za 4,80 chyba a skupuuja zawsze taniej. teraz funt cały czas spada...
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
wszytsko spada, bo sie złotówka umacnia
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie sądze aby to była prawda |
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
no a my na wiosne(hehe narazie to snieg) zaczynamy kopać fundamenty pod nasz domek (działke dostałam od rodziców 175arow)pozowlenia juz mamy ostatnie przyszło tydzień temu ,projekt juz dostalismy od architekta jeszcze tylko ostatnie poprawki (bo planuje miec wkazdym pokoju garderobę ,nie chce duuzych szaf)i bedzie gotowe.juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy urządzali nasze gniazdko
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

można by pomyślec, że nie byłam to skąd mogę wiedziec jak tam jest z TV? ale TZ mówił, że na prawdę jest fajnie inne życie inna mentalność nikt na nikogo z góry nie patrzy nawet jak w piżamie do sklepu pojedzie
. Uważam, że obecnie bardziej opłacalna jest budowa domu niż kupno mieszkania