![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008
Jestem jestem, ale więcej napiszę jutro.
Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
wieczór był cudowny, to tak w podsumowaniu... musze tylko dziecku przestawic godziny spania, bo ona przewaznie ok 19-20 juz spi... a dobrze by bylo jej przestawic na 20-21 choc... bo o 6-7 to ona jest wyspana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym napisac coś więcej, ale nie mam siły. Od 6 dni mam okres. Nie wiem czy to normalne po porodzie, zeby to tyle trwało. Boli mnie ciągle brzuch i mocno krwawię. Ciągle tylko zmieniam podpaski bo przeciekają po godzinie! Tampony super też na długo nie starczają... Najgorszy jest ten ból.
Gratuluję dzieciaczkom udanych chrztów. Milenko - a tak się bałaś ![]() ![]() A to ja ze swoją Ksiezniczka ![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Jolu przepięknie wyglądasz, i córeńka jaka urocza... normalnie prześlicznie wygląda w fioletowym... i ta opaska... a właśnie apropo opaski... nie trzeba jej co chwile poprawiać? Trzyma się główki?
A co do okresu,to sama nie wiem... ja miałam pierwszy 12 dni,ale nie taki mocny... słabiutki, tak troche tylko ze mnie leciało... może warto skonsultować to z lekarzem a właśnie, nie wiecie... Adatka w szpitalu znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Jezu! Mam nadzieję, ze już jest dobrze! Nie dość, ze poród okropny to jeszcze nie koniec męki. Trzymam za nią kciuki.
Poczekam dwa dni zmoim okresem - jeśli nic się nie zmniejszy to będę się kontaktowała z gin. A opaska jest super, nie spada i trzyma się łądnie głowki ![]() Dziękuję za komplementy Basiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
no zobaczymy co tam u Adatki,jak cos napisze to dam znac...
a co do opaski,to gdzie wkoncu kupilas i ile placilas? ja tez taka chce, i taka by nie spadala... bo znajoma ostatnio kupial swojej corce i tragedia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę, zaczęłam się bac jeszcze bardziej. Agatka biedna dostała krwotoku, ze mnie tez leci, ale to chyba nie krowotok... Już sama nie wiem. Kidyś miałąm takie okresy tygodniowe, dlatego chce jeszcze dwa dni przeczekać, moze minie.
Basia- opaska H&M, kosztowała ok 7 zł. Niestety nie było wyboru kolorów, tylko taki blady róz. Ale jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
Dziękujemy za komplementy ![]() ![]() Jolu mi też bardzo się podoba opaska Alusi,i generalnie super wyglądacie.Jeżeli chodzi o Twoje krwawienie to u mnie też było inne niż niegdyś jednak skończyło się po tygodniu a mój doktor powiedział mi że jezeli intensywne krwawienie utrzymuje się ponad tydzień to należy się skonsultować z nim więc może jednak przynajmniej zadzwoń do swojego gina będziesz spokojniejsza. Basiu bardzo ładne zdjęcia. Justynko rozumiem że brałaś antybiotyk że odstawiłaś Polę ,ja tam mam zapalenie zatok i nie stosuję leków poza wapnem i spray do nosa od zapalenia zatok więc karmię normalnie ,czas też spędzamy razem staram się tylko nie całować Poli chociaż to bardzo trudne. Izunia dzięki za kciuki ,akcja z kupą fakt była ostra i pewnie przejdzie jako legenda do opowieści rodzinnych.Jak tylko znajde czas powrzucam więcej fotek. Pozdrawiam Mamusie ![]()
![]() |
#909 |
Wtajemniczenie
|
Milenka - ja wcale nie z grzeczności mówię, ze ładnie wygladasz. Po prostu wyglądasz bardzo dobrze i nie widac zmęczenia.
Co do okresu - to w sobotę zaczeło się mocniejsze krwawienie, więc dzisiaj jest 5 dzień, dlatego poczekam jeszcze dwa. Jesli się nic nie zmniejszy wtedy będę interweniować. AL śpi, więc i jak idę poleżeć. A i jeszcze wrzuce foteczki z dzisiaj ![]() ![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
A to nasza Majka podczas swojej pierwszej ważnej uroczystości.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wasze pociechy są prześliczne
![]() wszystkie wyglądaja jak księżniczki i są takie słodziutkie. Jolu - okresem się nie martw. Ja miałam bite siedem dni i przez cały czas towarzyszył mi silny ból brzucha i mocne krwawienie. To jest normalny pierwszy okres po porodzie, następny powinnaś mieć już łagodniejszy. Nie masz się czym martwić. Wszystko jest tak jak być powinno ![]() Biedna Adatka ![]() Izuś - walczymy z nałogiem razem ![]() ![]() Basiu - no no.. widzę że wieczór był udany. Fotki na blogu mówią same za siebie że wieczór bardzo romantyczny. My z mężusiem w poniedziałek mielismy taki wieczór z białym winkiem ![]() ![]() Ach pochwalę się jeszcze że moja córcia spała od 22.00 do 8.30 ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Mój mąż opanował swój własny język z córką. Potrafi tak do niej zagadać że mała śmieję się w głos, do tego stopnia że kończy się to czkawką i nie możnością wydobycia więcej głosu. Ostatnio tak głosno się chichrała że słyszałam ich będąc w łazience. Poleciałam odrazu po telefon żeby nagrać ten śmiech i pisk radości. Po dwuch minutach nagrywania zorientowałam się że nie nacisnełam ok
![]() na szczęście wczoraj udało mi się nagrać ten cudowny śmiech. szkoda że zapomniałam kupić kasete do kamery, bo wyszło by to dużo lepiej. Dziewczyny Wasze maluchy też już przewracają się na boczek? Ja widzę że jeszcze trochę i Amelia wyląduje sama na brzuszku. Po nocy jakbyście widziały jej łóżeczko ![]() A właśnie jak kładziecie maluchy w łóżeczkach? Bo moja mała tak się rozkopuje że i tak ląduje na pleckach i jedną ręką za szczebelkami i kołderką podciągniętą pod nos
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Jolu - Alusia naprawde urocza
![]() Okresu jeszcze nie miałam, ale po tym, co piszecie z Karoliną, juz zaczynam się bać ![]() Milenko - w 100% zgadzam się z Jolą! Wyglądasz po prostu super ![]() Wiolu - słodziutka ta Wasza Majunia ![]() ![]() Karolina - rozdziała mojego życia z papierochami w jednaj z ról pierwszoplanowych uważam za zamknięty. Nawet o nich nie myślę. Zresztą Tż-cik urwałby mi głowę (słusznie zreszta), gdybym nawet wspomniała coś o powrocie do palenia. Małgosia nie jest taka silna jak Amelka. Ani myśli przewracać się na bok leniuch jeden... No, ale wszystko w swoim czasie. W końcu tata i dziadek to byli sportowcy, więc mała może ducha kultury fizycznej odziedziczyła ![]() Na głośny smiech też musimy troche poczekać ![]() Co do spania, to u nas świetnie sprawdza się śpiworek ![]() Teraz kupiłam taki: http://www.90n.pl/sklep/product/p/46...it,beige.html# (rozmiar 85 cm). A ja właśnie się lenię ![]() ![]()
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Izuś a podkładasz Małgosi coś pod boczek żeby nie spała na wznak?
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
Tak Milenko, bez antybiotyku by się nie obeszło. Ale juz jest ok - dzisiaj w nocy ją karmiłam, niestety mimo wszystko musiałam dac dodatkowo butelaszkę, bo jednak to było mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
Izuniu dziękujemy za miłe słowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
Wiola - ślczny Twój aniołeczek
![]() Karolina - dzięki za info o okresie. Tak myslałam, ze to nic nie normalnego i mnie upewniłas. Jeszcze dwa dni się pomęcze i moze przejdzie. Iza - nie bojaja sie okresu ![]() ![]() Co do papierosów to AKYSZ AKYSZ!!! Czyli wynocha wynocha ![]() ![]() Dopiero wstałam. Troszkę pospalam i mąż mnie telefonem zbudził. Kurcze byłam nieprzytomna bo myślalam, ze jest rano a ja całą noc przespałam... Trzeba chyba obiadek jakiś zrobić... nie - mam gołąbki. Wytarczy odgrzac ![]() Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Karolinka - Małgosia śpi na pleckach, tylko głowe ma przechyloną. Bardzo się złości, gdy próbuję kłaść ją na boczku - spała tak tylko przez pierwszy miesiąc.
Wiolu - cieszę się, ze już lepiej ![]() ![]() ![]() Jolu - teraz to ja tez jestem wielka przeciwniczką tytoniowego dymu ![]() ![]() A poniżej Małgoś w swoim pierwszym spiworku ![]() ![]()
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Izuś - Małgosia wygląda slicznie w tym spiworku. dziękuję
![]()
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Adatka czuje sie juz lepiej
![]() ![]() Adatka prawdopodobnie nie będzie musiała mieć przetaczanej krwi i całe szczęscie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
Małgosia jest śliczna. Ma bardzo mądre oczy
![]() No- kamień z serca. Teraz niech Agata szybko wraca do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
a swoja droga spiworek jest rewelacyjny, a maleńka wygląda przesłodko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
Iza - pytałaś czy Ala lubi się bawić na macie. Tak lubi, gapi się na konika albo... na żyrandol
![]() Dziecko śpi a ja sobie różowe winko popijam ![]() Spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
my maty jako tako nie mamy... tzn mam taka podstawową, bez pałąku z zabawkami, taką ala kocyk... nawet na blogu są zdjęcia... tutaj mała się średnio zajmie sobą... natomiast pewnie gdyby była taka z zabawkami i jak ma Jola to jak najbardziej... co do żyrandola, to chyba najlepsza zabawka i zajmowacz czasu mojej małej... nieraz jak ją położę w leżaczku to potrafi patrzeć, gadać, chichrać się i krzyczeć na lampę
![]() ja mam czerwone winko nalane, mąż ogląda mecz, a ja sobie patrzę po necie co tam i jak tam ![]() a tak poza tym to kupilam sobie ekstra okularki przeciwsloneczne wczoraj,az za cale 7,99zl ![]() edit. dorzucam zdjęcie okularków... oczywiscie fota nie oddaje uroku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() Karolina - a co z ochraniaczami? Nie używasz ch, skoro boisz się, że Amelka wsadzi rączke między szczebelki łóżeczka? Joluś, pytałam o matę, bo Małgosia jest nią póki co średnio zainteresowana. Bardzo za to polubiła lezaczek i karuzelkę. Jak zaczarowana wpatruje sie w misie nad swoja głową ![]()
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
Basia - okulary szałowe!
Iza - moja mała nie rozkopuje się w nocy, ale tak głową obraca, ze już ma wytarte włoski i wyglada jak mnich ![]() Zaraz dam małej butle przez sen (bo śpi już) i idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Milenka, jak widzę, jak zwykle kokietuje
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o papieroski - cóż, też wiem co znaczy uzależnienie, i wiem też jak miło jest sobie pomyśleć - od 8 lat nie palę (niedługo minie 9). Naprawdę nie warto się w to bawić - palacze nie dość, że rujnują swoje zdrowie to jeszcze są brzydcy (ziemista cera, żółte zęby, szara skóra itd) i najzwyczajniej śmierdzą. Tak, tak. Niepalący wyczują palaczy na kilometr. Można pawia puścić ![]() Pojawił się też w naszym wątku problem chorób i karmienia - ja podczas karmienia brałam już antybiotyki, teraz pigułki i dowcipnie ![]() ![]() Święta znieśliśmy dobrze, Ania pierwszy raz przejechała 260 km (w jedną stronę) i jak na swój wiek zachowała się dzielnie. Oczywiście drogę do dziadków i powrotną musiała porządnie odespać - ale jestem z niej bardzo dumna ![]() Acha - będę pewnie pisać jeszcze rzadziej, bo od piątku będę miała w domku pod opieką w sumie trójkę dzieci... Dołączy do Łukasza i Ani córeczka mojej przyjaciółki (też musiała zrezygnować z przedszkola). Pewnie nie będę miała czasu na takie luksusy jak pisanie na forum ![]() Pa, trzymajcie się ciepło, bo zima wraca (w Szczecinie zadymka)
![]() Edytowane przez gocha06_75 Czas edycji: 2008-04-29 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() już nie ![]() nie mam siły nadrabiać wątku ![]() powiedzcie ile razy i po ile śpią wasze maleństwa w ciagu dnia? Karolka śpi mi raz 1,5 w porywach do 2 godzin, a potem chwyci jeszcze jakąś drzemkę tak na 15-20 min. i na tym koniec. ![]()
![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
no więc co do Łucji,to śpi dużo więcej w ciągu dnia... rano przeważnie jest tak, że wstaje ok 6-7, potem godzinkę się pobawi i śpię co najmniej godzinę, nieraz dwie, różnie to bywa... potem znowu pobawimy się, coś zje... i przeważnie w południe znowu jakaś drzemka... z godzinę albo i dłużej... ogólnie jak tak pomyślę, to jest ok 4 takich spań w ciągu dnia, choć nigdy na to nie zwracałam uwagi... może sprawdzę dziś jak to z nią jest i dam znać
![]() ![]() no i w nocy spi,gdzies od 19-20 do 4-5, potem jeszcze podrzemie godzine lub dwie, no i potem tak jak pisalam, zabawy troche i idzie spac dalej ![]() poza tym ADATKA do mnie pisala... ... że dzisiaj jest już o wiele wiele lepiej, sama wstaje z łóżka i chodzi, jest ok - przestało jej sie tak strasznie kręcić w głowie. Zaraz ma do niej przyjsc lekarz i sie moze dowie kiedy wyjdą z Marcelą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.