|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje? | |||
| Polskie morze |
|
2 | 20,00% |
| Zagraniczne |
|
8 | 80,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Strony internetowe noclegów godnych polecenia w Polsce i nie tylko
Kochani!
Ja jak szukam ciekawego miejsca do spania w Polsce lub w Europie to najpierw przeglądm tysiące stron interetowych z ofertami. Przegladam i przeglądam, aż trafię na coś co mnie zauroczy. Dlatego ja uważam, że fajnie by było znać adresy stron noclegów godnych polecenia. Może jaednak skusicie się na rozwinięcie tego wątku???
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobra strona z noclegami, których nie znalazłam na innych:
www.maxmedia.pl Atutem jest także precyzyjna wyszukiwarka
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawy pomysł.
Mam nadzieję, że jeżeli uważam własny obiekt za godny polecenia to również mogę tu o nim wspomnieć? ![]() W takim razie samodzielne mieszkanie na Helu najbliżej dużej plaży, z łazienką, otwartą kuchnią, pralką lodówką, TV itd. Ceny konkurencyjne. Od października do marca promocja dwa tygodnie w cenie jednego. A opłaca się, ponieważ w tym czasie na Helu jest najwięcej z całej Polski olejków eterycznych oraz jodu. Świetnie to uodparnia na cały rok. Polecane dla osób z małymi dziećmi. Strona: www.alfa.lezak.pl Informacje również pod numerem telefonu 0604757325 Kolejny obiekt to już nie mój Jest to hotel **** w Szczyrku, jak ja tam byłam nazywał się Gronie, teraz go przechrzcili chyba na Exploris. W obiekcie restauracja, bar, sauna i solarium. Godne polecenia są apartamenty, również z kominkiem. W apatamentach w łazienkach jacuzzi. Obiekt ma ładny ogródek i można wyporzyczyć tam rowery. Strona: http://www.exploris.pl/pl/index.php?s=52 Jak będę miała więcej czasu i jeszcze sobie coś przypomnę to napiszę
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do noclegów w Europie mogę też polecić też hotel Klaus kilka kilometrów od Wiednia, akurat w dobrym miejscu jeśli chcemy się tam zatrzymać jadąc np. do Włoch (lub spowrotem ). W hotelu restauracja, sauna, solarium, basen odkryty i chyba łaźnie parowe (nie wiem napewno, nie miałam okazji wykorzystać śpiąc tam jedną noc...). Również w hotelu znajduje się sala konferencyjna. Śniadanie w cenie.Strona: www.hotel-klaus.at Jeżeli komuś z Was zebrało by się na zwiedzanie Pompeii we Włoszech to najbliżej znajduje się hotel Vittoria. Klimatyzowane pokoje. Przy hotelu restauracja. Śniadanie w cenie. Strona: http://www.pompeihotelvittoria.com/ |
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#249 |
|
Podróżniczka
|
http://www.hej.pl - kwatery, pensjonaty, hotele na Slowacji
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
http://popracy.pl , polecam gdyz mozna w ogloszeniach zostawic namiary na siebie i na to jaki pokoj nas interesuje i w jakim terminie chcemy jechac, nasze ogloszenie zostanie wysłane do baz turystycznych i gdzies nastepnego dnia dostaniemy oferty zwrotne.
Dobre gdy ktos szuka na ostania chwile i mu sie nie chce wykonywac 1000 polaczen (no moze przesadziłam)
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
na noclegi w europie - szczegolnie jesli komus zalezy na cenie polecam www.hostelworld.com; ostatnio bylam w Paryzu i udalo mi sie znalezc przytulny hotelik niedaleko Palace de Clichy (Montmarte i Moulin Rouge) za 26 euro za os - pokojiki malutki ale czyste,lazienka w kazdym i do tego w cene wliczone sniadanko,internet bezprzewodowy itp. Hotel nazywa sie Darcet - polecam
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Przytanek Alaska - Zakopane
http://przystanekalaska.tatrynet.pl/ http://www.turystyka.z-ne.pl/opis_ob...pane2&lang=pol czysto i schludnie, niezbyt drogo (35zl/os), przemily, wyrozumialy wlasciciel, spokojna okolica - blisko na szlaki (niedaleko Dolina Białego i Strążyska), obok sklep spozywczy. w zimie przydatne lancuchy na opony. |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Podróżniczka
|
http://www.moje.tatrynet.pl/noclegi.htm
Zakopane - tanio, skromnie, czysto |
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie na wakacje
Dużo ofert wczasów w Polsce na stronie www.fajnewczasy.pl
Lepiej zaklepać wczasy wcześniej . Bardziej atrakcyjne i niższe ceny
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
manuela ma rację lepiej wcześniej gdzieś podzwonić i zaklepać kwaterkę, w necie jest mnóstwo ogłoszeń trzeba tylko poszukać i wysłać kilka maili.
2 lata temu pojechałam z TŻ w ciemno i cały dzień szukaliśmy pokoju w kilku miejscowościach, wkońcu się udało ale warunki katastrofa, mimo to pobyt wspominam bardzo miło, wkońcu w pokoju tylko spaliśmy bo pogoda była piękna i non stop siedzieliśmy na plaży |
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja polecam polskie Roztocze i agrokwatere w Borowinie
![]() http://www.wakacje.agro.pl/oferty/in...s&s=1&sort=&c= Do tej pory nigdzie nie wracałam drugi raz ,tutaj, warto. Uwielbiam gofry z owocami pani Lucynki i szalone jazdy terenówką po lesie .Polecam Wam to miejsce, nie hotel ale ludzie wspaniali,odpoczywa się na całego,piękne okolice. |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie na wakacje??
Mam do was prośbę. Chcemy po ślubie się gdzieś wybrać, ale nie mamy jeszcze pomysłu. Ja chciałabym gdzieś za granicę, ale to koszt niestety. Macie może jakieś linki bądź pomysły, czy też sprawdzone biura podróży???? Chcielibyśmy 7 dni wycieczki i zamknąć z kosztami w 2000zł. Nie wiem czy to w ogóle możliwe. Jakieś last minute albo coś. Pomóżcie proszę
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie na wakacje??
Witajcie! Kochane prosze o jakieś porady, ciekawe propozycje..otóż z moim męzczyzna planujemy wyjazd na wakacje, ale nie moze sie zdecydować gdzie pojechać, dwa lata temu bylismy na Krecie, a w tym roku, chcielismy wybrac inne miejsce, intersuje nas wyjazd do 2tys na osobe, moze znacie, bylyscie w jakims ciekawym miejscu ( hotel tez mozecie napisac) godnym polecenia
Dziekuje za wszelkie propozycje wyjazdow. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt za was ofert szukac nie ebdzie ,zajrzyj na forum gazety tam sa oceny,polecane hotele,ciekawe rozmowy. dodoatowo wakacje.pl troche pozno sie zabierasz za szukanie ,najlepsze oferty juz wykupione ,teraz wyzsze ceny ew. mozna skorzystac z last minute ale do tego trzeba miec urlop w kazdej chwili i niestety brak czasu na przemyslenie sprawy ,sprawdzenie hotelu. |
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Korfu, cudowna wyspa.
Albo Litwa, to już całkiem z innej beczki, ale piękny kraj
|
|
|
#264 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
- polskie morze. Trzęsacz - jest tam unikatowy kościółek nad brzegiem morza - warto zobaczyć!Polecam ośrodek ze SPA - byście wypoczęli podwójnie: www.villahoff.pl Super atmosfera, wygoda i komfort - polecam gorąco!!! Sprawdzone
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
podobnie jak msbovary proponuje nasz bałtyk, gorzej z pogodą ale ponoć wakacje maja być cieplutkie. My w tym roku tradycyjnie do Rewala, piękne miasteczko, bliskość Miedzyzdrojów, swinoujscia, kołobrzegu sprawia ze mozna naprawdę ciekawie spędzić urlop.
My wybieramy sie tutaj: http://www.anna.morze.net.pl/ czyściutko, bliziutko centrum i morza
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
No cóż.. Polskie morze trzeba promować i z całą pewnością jest piękne, ale niestety pogoda nie jest zapewniona, a siedzieć w ośrodku/hotelu to żadna przyjemność, a kasy wydaje się mnóstwo by ten czas sobie umilić.. Dlatego polecam raczej wczasy zagraniczne
![]() Po podliczeniu kosztów okazało się że łącznie płacimy za nie niewiele więcej niż za wczasy nad Bałtykiem.. Przede wszystkim polecam Egipt I Turcję.. W Egipcie hotel Sea Gull i Titanic, w Turcji niestety nie polecę żadnego, bo byłam tam 3 lata temu w hotelu Holiday Park i byłam BARDZO zadowolona, ale czytając obecne opinie stwierdzam że hotel bardzo znacznie obniżył jakość swoich usług.. A szkoda.. W tym roku jadę po raz 3 do Egiptu, tym razem do Sharm- hotel Lti Grand Azure polecony przez znajomych
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie na wakacje..
Witam! wiem ze moj temat wydaje sie nie co nie na czasie,ale prawda jest taka...mozee zacze od tego ze chcialabym na wakacje pojechac nad polskie morze...tylko nie wiem gdzie ...szukałam jakis fajnych meiejsc no ale dobrze wiemy ze wsyztsko fajnie wyglada na obrazku... chcialabym tez jakis tanszy hotel/kwatere a najlepiej domek letniskowy moze macie jakies sprawdzone i pomorzecie?Bardzo bym nawet prosiła o telefony...z góry dzieki
|
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie na wakacje..
Chcialam dodac ze dzownilam w kilka miejsc inie maja juz terminow wolnych:|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Moze masz znajomych albo rodzine u ktorej mozesz sie zatrzymac?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Lepiej zaklepać wczasy wcześniej . Bardziej atrakcyjne i niższe ceny
.
10 luty 2009