Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-26, 12:53   #1621
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
No ja byłam zdziwiona,że koleżanka w 20 tygodniu nic nie zauważyła.
Ja zrobiłam test w 8 tygodniu. Robiłam test niecały miesiąc wcześniej i była tylko jedna kreska. Ogólnie to nie spodziewałam się,że nam się tak szybko uda bo mam problemy z miesiączką. Robiłam testy,ponieważ sporo piłam wina w tym czasie i paliłam papierosy.
Ciekawe czy to dziecko urodziło się zdrowe? W końcu przez całą ciążę mego mama nie uważała na to co je ani pije.

Super. Zazdroszczę postawy męża. Mój strasznie wszytko do siebie bierze. Mam nadzieje,że mu się to zmieni jak u mnie zaczną hormony świrować Jak na razie jest ok.

I ja się z tym Panem zgadzam. Nie rozumiem matek,które wożą dziecko w foteliku gdy tak na prawdę dały by radę wziąć gondolę. Rozumiem,że fotelik może być wygodny i praktyczny np. u lekarza. Ale godzinne czy kilkugodzinne zakupy?

Słodki malec. Widać też,że mama go fajnie wychowała i wie,że należy się dzielić z innymi

Mi też się spodobał Jedo Fyn tyle że szary z serii Memo Special Edition.
Właśnie wczoraj wpadłam na tego bloga, ale właśnie cenowo te wózki to zazwyczaj już wyższa półka.

Ja też

My w ten lub następny weekend chcemy wybrać się do Wrocławia żeby właśnie móc zobaczyć na żywo Jedo Fyn.
Mieszkanki Wrocławia jakie sklepy z wózkami polecacie? Gdzie najlepiej pojechać?
Czytałam,że spacerówka w Jedo nie jest aż taka zła. Znalazłam kilka pozytywnych opinii
Ja też się zgadzam
Polecam askot

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Będzie ?

Czyli nie ma takiej sytuacji, że mama w pierwszych dniach nie ma pokarmu i malucha trzeba dokarmić bo będzie głodny?

Mi nie pasuje termin Bezpiecznego Malucha
Ciekawe czy robią te warsztaty częściej.

Ale za to znalazłam jedną (!) bezpłatną szkołę rodzenia u mnie w mieście i zapisy są na TA DAM! jesień
Reszta szkół, nawet przyszpitalnych to 300-500 zł.

Mówili coś o tym adapterze? Myślałam o nim, ale w końcu nie kupiłam.

Super, że tak szybko działa!

Do roku?! Niedobrze, liczyłam na dłuższe wyprawy z maluchem.

kochany

A jakie dostałaś? Może będą pasowały przez jakieś adaptery?
Ale oczywiście lepiej używać gondoli.

Robią inne terminy bo dostałam właśnie maila z drugim terminem na Wro

Tak pokazywali dużo o nim. Fajna rzecz

Nie będą Riccar.. coś tam i maxi cozy.
Ciężkie to. Nie mam zamiaru tego nawet ruszać z auta. Cybex też bym nie wyciągała. Dla mnie samo dziecko jest ciężkie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
No nasz wózek nie będzie taki drogi wiec może nie będzie hałasu :P

Ja kicham jak opętana od rana, mam czerwone nos i oczy chyba oszaleje i jeszcze kaszel lekki chyba wyślę Tż po prenalem syrop

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zdrówka !

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja mam tez mega niskie ciśnienie 90/60 nawet a ma być synuś.Muszę zgłębić temat jedo spacerówki bo jak mała to kicha ja na pewno będę mieć duże dziecko i długie ja dodzwoniłam się do szkoły przyszpitalnej dziś i nie ma już bezpłatnych miejsc a nawet dowiedziałam się ,że i tak bym się nie załapała bo mam meldunek gminie pod Wrocławiem hehe a urząd miasta nie sponsoruje spoza Wro mimo ,że to powiat Wrocławski i szpitale mam we Wro no i 300 zł chcą pod koniec marca i nie wiem... ale chyba się zapiszę a byłam taka niechętna do szkół jednak ciąża wszystko zmienia w głowie :P
To słabo :/
Ja mam zameldowanie cały czas na Wro ze względu na żłobki i szkoły itd.
Nie chce, żeby chodziło do szkoły gdzieś tu bo to dla mnie niewygodne.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
W ogóle powiem Wam, że dzisiaj się zmierzyłam w pasie i chociaż wydawało mi się, że mam mini-brzuch jak na 17tc, to mi szczęka opadła. Zawsze poniżej 60-65 cm w porywach, teraz 80 cm

Pod koniec będzie chyba 200 cm

Aczkolwiek przyznam, że mierzyłam trochę nierówno, bo dzieciak mi siedzi poniżej talii, więc nie wiem, czy to ma sens
A ja mierzyłam dziś nowe zakupy i byłam pewna, że się nie dopnę w tiulówkę. Dopięłam się, ale czułam się jak baleron
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 12:53   #1622
karolinuuusia
Zakorzenienie

najgorzej jak ktoś ma dzieci w wieku przedszkolnym, podobno tam to wylęgarnia zarazków :/

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 12:58   #1623
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Robią inne terminy bo dostałam właśnie maila z drugim terminem na Wro

Tak pokazywali dużo o nim. Fajna rzecz

Nie będą Riccar.. coś tam i maxi cozy.
Ciężkie to. Nie mam zamiaru tego nawet ruszać z auta. Cybex też bym nie wyciągała. Dla mnie samo dziecko jest ciężkie :brzydal

A ja mierzyłam dziś nowe zakupy i byłam pewna, że się nie dopnę w tiulówkę. Dopięłam się, ale czułam się jak baleron
I kiedy jest ten drugi termin? Liczę, że może na wiosnę u mnie będzie.
Wszystkie te foteliki są ciężkie. Ostatnio podniosłam taki pusty w sklepie i byłam w szoku.

Uwielbiam tiulówki
Tylko mam problem z bluzkami do nich
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 12:59   #1624
vadi
*sportaddict*

Cytat:
No właśnie się zastanawiam, czy jednak nie czas na poważne ciążowe zakupy Myślałam, że mam bardzo mały brzuch ale centymetr mnie uświadomił, że jest całkiem spory tylko rozłożony na boki
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:01   #1625
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
I kiedy jest ten drugi termin? Liczę, że może na wiosnę u mnie będzie.
Wszystkie te foteliki są ciężkie. Ostatnio podniosłam taki pusty w sklepie i byłam w szoku.

Uwielbiam tiulówki
Tylko mam problem z bluzkami do nich
W marcu

Dlatego ja tego nie będę ruszać

Ja ubieram do środka luźniejsze

Cytat:
No właśnie się zastanawiam, czy jednak nie czas na poważne ciążowe zakupy Myślałam, że mam bardzo mały brzuch ale centymetr mnie uświadomił, że jest całkiem spory tylko rozłożony na boki
Hehe
Ja już nic nie kupuje mam nadzieję, że do końca będę wchodzić w sukienki 34. Jak nie to wtedy będę myśleć
Stary 2017-01-26, 13:11   #1626
klaudiakala
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam bardzo niskie ciśnienie.

Za to na pewno sprawdziło się to mojej mamie - niskie ciśnienie i 2 córki No i mamie mojego taty - nadciśnienie i 2 synów

A co u kobiet z mieszanymi bliźniakami?
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam niskie ciśnienie. Ale jakoś nie wierze w takie rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja mam tez mega niskie ciśnienie 90/60 nawet a ma być synuś.Muszę zgłębić temat jedo spacerówki bo jak mała to kicha ja na pewno będę mieć duże dziecko i długie ja dodzwoniłam się do szkoły przyszpitalnej dziś i nie ma już bezpłatnych miejsc a nawet dowiedziałam się ,że i tak bym się nie załapała bo mam meldunek gminie pod Wrocławiem hehe a urząd miasta nie sponsoruje spoza Wro mimo ,że to powiat Wrocławski i szpitale mam we Wro no i 300 zł chcą pod koniec marca i nie wiem... ale chyba się zapiszę a byłam taka niechętna do szkół jednak ciąża wszystko zmienia w głowie :P
Haha Vadi dobre pytanie, ale nie wiem
Ja też nie wierzę w takie rzeczy, dlatego napisałam, że to ciekawostka Zobaczymy czy nam się sprawdzi i tyle
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:12   #1627
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie ?

Czyli nie ma takiej sytuacji, że mama w pierwszych dniach nie ma pokarmu i malucha trzeba dokarmić bo będzie głodny?

Mi nie pasuje termin Bezpiecznego Malucha
Ciekawe czy robią te warsztaty częściej.

Ale za to znalazłam jedną (!) bezpłatną szkołę rodzenia u mnie w mieście i zapisy są na TA DAM! jesień
Reszta szkół, nawet przyszpitalnych to 300-500 zł.

Mówili coś o tym adapterze? Myślałam o nim, ale w końcu nie kupiłam.

Super, że tak szybko działa!

Do roku?! Niedobrze, liczyłam na dłuższe wyprawy z maluchem.

kochany

A jakie dostałaś? Może będą pasowały przez jakieś adaptery?
Ale oczywiście lepiej używać gondoli.
Co do karmienia piersią ekspertem nie jestem ale na tych warsztatach położna mówiła że maluszek jak i mama muszą się nauczyć tego. Początki bywają trudne. Ale mamy się nie poddawać. Położna która u nas się wypowiadała była zafiksowana na punkcie karmienia piersią i powiedziała że ona nie odpuszcza wręcz namawia każdą mame na karmienie pomaga jej podpowiada co robić razem rozwiązują problemy i dla niej każdy dzień karmienia to sukces. Moim zdaniem super podejście.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:15   #1628
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
W marcu

Dlatego ja tego nie będę ruszać

Ja ubieram do środka luźniejsze

Hehe
Ja już nic nie kupuje mam nadzieję, że do końca będę wchodzić w sukienki 34. Jak nie to wtedy będę myśleć
Super, to może u mnie tez wtedy będzie

My mamy iść na wesele jakoś w 7 miesiącu... Ciekawe czy znajdę coś sensownego...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Co do karmienia piersią ekspertem nie jestem ale na tych warsztatach położna mówiła że maluszek jak i mama muszą się nauczyć tego. Początki bywają trudne. Ale mamy się nie poddawać. Położna która u nas się wypowiadała była zafiksowana na punkcie karmienia piersią i powiedziała że ona nie odpuszcza wręcz namawia każdą mame na karmienie pomaga jej podpowiada co robić razem rozwiązują problemy i dla niej każdy dzień karmienia to sukces. Moim zdaniem super podejście.
Dziękuję. Ja bardzo chcę karmić. Bałam się, że w szpitalu mi wcisną butlę jak małe będzie głodne i potem już będzie ciężko.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:23   #1629
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy iść na wesele jakoś w 7 miesiącu... Ciekawe czy znajdę coś sensownego...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dziękuję. Ja bardzo chcę karmić. Bałam się, że w szpitalu mi wcisną butlę jak małe będzie głodne i potem już będzie ciężko.
Pewnie wszystko zależy od szpitala i ludzi tam pracujących. Ja mam nadzieje ze mi przyjdzie ktoś i pomoże a nie pójdzie na łatwiznę a ty się męcz jak chcesz karmić. Jak sie dowiem że mi ktoś dzieciaka dokarmia a mi nie pomoże to choćbym była mega zmęczona o☠☠☠☠☠☠☠e.
Stary 2017-01-26, 13:23   #1630
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Na asosie są fajne ciążowe sukienki.
Stary 2017-01-26, 13:28   #1631
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:

My idziemy w 8 miesiącu na wesele, właśnie wylicytowałam sukienkę - zobaczę, może się nada.
Co do karmienia mm w szpitalu - jeśli spadek nie jest poniżej ok. 7-8% (mówię o masie ciała), a matka ma mleko i karmi (nie mówię, ze nawał, ale ma), to może się nie zgodzić na dokarmianie. Warto to wiedzieć.

W temacie fotelików i innych - ja zamierzam zainwestować o wiele więcej w fotelik samochodowy bezpieczny, z atestami, od noworodka, aniżeli w wózek. W odpowiednim foteliku dziecko nie siedzi, tylko leży, jak w niektórych nowych wózkach. A jeździć dłużej niż 2 godziny będziemy na pewno, bo w odległosci do 2 godzin to nawet nie mamy się po co ruszać.

Jeśli chodzi o choroby, mi dziś pani w aptece zamówiła Pregnofer Immuno, mówiła, że nie zaszkodzi brać - a i ja chętna, bo wszystkie składniki biorę osobno w różnych formach, a tu wszystko razem. Ja zarządziłam brak spotkań z dziećmi brata mojego męża, bo one na okrągło są chore (bo i nikt ich specjalnie nie leczy) i nie łazimy po sklepach, centrach handlowych. I znajomych ostatnio odwołałam, bo kolega z gilem do pasa, ale przeciwwskazań na wizytę u nas nie widział. Ale ja widziałam
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:35   #1632
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Też bardzo polecam, oglądałam je już przed ciążą i są śliczne - nie robią z kobiety Buki w namiocie
Stary 2017-01-26, 13:43   #1633
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Też bardzo polecam, oglądałam je już przed ciążą i są śliczne - nie robią z kobiety Buki w namiocie
Właśnie
Ja mam dużo sukienek od nich i bardzo je lubię. Ciążowej jeszcze żadnej. Narazie myślę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
My idziemy w 8 miesiącu na wesele, właśnie wylicytowałam sukienkę - zobaczę, może się nada.
Co do karmienia mm w szpitalu - jeśli spadek nie jest poniżej ok. 7-8% (mówię o masie ciała), a matka ma mleko i karmi (nie mówię, ze nawał, ale ma), to może się nie zgodzić na dokarmianie. Warto to wiedzieć.

W temacie fotelików i innych - ja zamierzam zainwestować o wiele więcej w fotelik samochodowy bezpieczny, z atestami, od noworodka, aniżeli w wózek. W odpowiednim foteliku dziecko nie siedzi, tylko leży, jak w niektórych nowych wózkach. A jeździć dłużej niż 2 godziny będziemy na pewno, bo w odległosci do 2 godzin to nawet nie mamy się po co ruszać.

Jeśli chodzi o choroby, mi dziś pani w aptece zamówiła Pregnofer Immuno, mówiła, że nie zaszkodzi brać - a i ja chętna, bo wszystkie składniki biorę osobno w różnych formach, a tu wszystko razem. Ja zarządziłam brak spotkań z dziećmi brata mojego męża, bo one na okrągło są chore (bo i nikt ich specjalnie nie leczy) i nie łazimy po sklepach, centrach handlowych. I znajomych ostatnio odwołałam, bo kolega z gilem do pasa, ale przeciwwskazań na wizytę u nas nie widział. Ale ja widziałam
Niestety tak nie jest.
Fotelik rozkłada się, ale żaden do pozycji całkowicie leżącej jak w gondoli. Jedynie do kubełkowej. Na sali mowa była jedynie o fotelikach z najwyższej półki 5 i 4 gwiazdki. Z atestami itd.
W przypadku każdego fotelika do roku czasu max. 2h można jeździć.
Także nawet w najlepszym foteliku max. 2h dziennie.
Stary 2017-01-26, 13:44   #1634
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
U mnie narazie na pierwszym miejscu jest wózek Baby Merc Faster
http://allegro.pl/hit-wozek-3w1-baby...226504566.html
Ale chciałabym zobaczyć go na żywo, trzeba będzie się przejechać po dziecięcych. Fakt że gondola w standardowym wymiarze bodajże 76 wew., no ale trudno, najwyżej na zimę przesiądziemy się do spacerówki.
Chociaż kto wie może jeszcze mi się zmieni

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Mała zdrówka dla synka, zapalenie ucha to nasza zmora od ponad roku u Miśka. Ale u niego to nic dziwnego bo ma przewlekłe wysiękowe uszy, na szczęście 8 lutego wycięcie migdała i mocno liczę że się poprawi Puki co Misiek dochodzi do siebie, jutro idziemy do kontroli.
Wiesz co? podoba ci sie wozek producenta ktory wam pokazywalam. Bylam dzis osobiscie zamowic to tylko kilka km od mojej miesciny a pan bardzo konkretny. A jako ze bylam osobiscie to nawet wybralam stelaz ktory latwiej mozna zlozyc niz w oryginalym zestawieniu za taka sama cene

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 13:49   #1635
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Właśnie
Ja mam dużo sukienek od nich i bardzo je lubię. Ciążowej jeszcze żadnej. Narazie myślę
Uwielbiam też ich spodnie z serii petite, w końcu faktycznie dopasowane rurki z wysokim stanem dla drobin. No ale póki co leżakują w szafie
Stary 2017-01-26, 13:53   #1636
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam też ich spodnie z serii petite, w końcu faktycznie dopasowane rurki z wysokim stanem dla drobin. No ale póki co leżakują w szafie
Ja lubię sukienki z pepite, ale muszę wtedy brać rozmiar większe bo inaczej są za krótkie.
Z tego samego powodu nie mogę klikać właśnie spodni z pepite bo mam za długie nogi do nich za krótkie są, ale ładne
Stary 2017-01-26, 14:00   #1637
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Niestety tak nie jest.
Fotelik rozkłada się, ale żaden do pozycji całkowicie leżącej jak w gondoli. Jedynie do kubełkowej. Na sali mowa była jedynie o fotelikach z najwyższej półki 5 i 4 gwiazdki. Z atestami itd.
W przypadku każdego fotelika do roku czasu max. 2h można jeździć.
Także nawet w najlepszym foteliku max. 2h dziennie.
Są specjalne wkładki, które umozliwiają pozycję leżącą w fotelikach dla niemowląt, choćby pierwszy z brzegu: klik. U nas na pewno nie będzie podróży krótszych niż 2 godziny naraz, ale na pewno też będziemy robić przerwy na przewijanie i karmienie. Za to nie wyobrażam sobie kupowania wózka z fotelikiem zamiast gondoli - ostatnio widziałam właśnie malucha w takim cudownym wynalazku i wyglądało to mega niewygodnie. Pomijam, że dla niektórych potem taki fotelik to miejsce do spędzania przez dziecko czasu w domu...
Stary 2017-01-26, 14:01   #1638
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
A u nich nie można placić w zł bo nie mogę znaleźć a pierwsze slysze o nich. A jakoś nie wierze w przesyłki z zagranicy. Moj brat zamowił kurtke niby miala byc 3xl i wysyłka z Polski a dostał rozmiar co najwyzej m i przyszło z chin
Stary 2017-01-26, 14:02   #1639
orangemisia
Zadomowienie

Widzę,że dużo z was już się zapisało na szkołę rodzenia. Od którego tygodnia ciąży będziecie chodzić na zajęcia? Ile wcześniej się zapisałyście?

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 14:06   #1640
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
A u nich nie można placić w zł bo nie mogę znaleźć a pierwsze slysze o nich. A jakoś nie wierze w przesyłki z zagranicy. Moj brat zamowił kurtke niby miala byc 3xl i wysyłka z Polski a dostał rozmiar co najwyzej m i przyszło z chin
Szukaj na Allegro, ja tam ostatnio kupiłam, czekam na przesyłkę właśnie - i też z Asosa.
Stary 2017-01-26, 14:10   #1641
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Szukaj na Allegro, ja tam ostatnio kupiłam, czekam na przesyłkę właśnie - i też z Asosa.
dokładnie
albo ze strony Asosa paypalem, często mają super promocje i darmową wysyłkę do Pl.
Stary 2017-01-26, 14:12   #1642
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Są specjalne wkładki, które umozliwiają pozycję leżącą w fotelikach dla niemowląt, choćby pierwszy z brzegu: klik. U nas na pewno nie będzie podróży krótszych niż 2 godziny naraz, ale na pewno też będziemy robić przerwy na przewijanie i karmienie. Za to nie wyobrażam sobie kupowania wózka z fotelikiem zamiast gondoli - ostatnio widziałam właśnie malucha w takim cudownym wynalazku i wyglądało to mega niewygodnie. Pomijam, że dla niektórych potem taki fotelik to miejsce do spędzania przez dziecko czasu w domu...
Zrobisz jak będziesz uważała

Ten fotelik też był na warsztatach. Ta wkładka to nie jest pozycja leżąca jak w gondoli. O niej też była mowa takich fotelików nie ma.

Ja rezygnuję z podróży dłuższych niż 2h do roku

Cytat:
Zamawiam tam od lat. To jest sprawdzony sklep.
Nawet jak zaginęła paczka to oddali bez problemu pieniądze.
Nie można w złotówkach. Euro, funty itd przeliczane są na karcie na pln.

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Widzę,że dużo z was już się zapisało na szkołę rodzenia. Od którego tygodnia ciąży będziecie chodzić na zajęcia? Ile wcześniej się zapisałyście?
Od 21t. Zapisałam się jak tylko pojawił się termin.
Stary 2017-01-26, 14:13   #1643
taedio
MerDer 4ever

Ja chciałam pod koniec sierpnia/ we wrześniu jechać z kruszyna nad morze ze Śląska

Stary 2017-01-26, 14:13   #1644
morelle_
Zakorzenienie

Ja nie lubię kupować na allegro z Asosa bo jest duża przebitka. Wolę bezpośrednio na asosie z możliwością zwrotu.
Stary 2017-01-26, 14:14   #1645
taedio
MerDer 4ever

U mnie szkoła rodzenia jest gdzies od 26t i nie trzeba niewiadomo ile wcześniej sie zapisywać

Stary 2017-01-26, 14:17   #1646
morelle_
Zakorzenienie

Zamówiłam sobie sałatkę. .. masakra!
Stary 2017-01-26, 14:20   #1647
karolinuuusia
Zakorzenienie

Jadłabym ciągle paprykę konserwową moja mama dała mi kilka słoiczków własnej roboty i są mega, zawsze ją lubiłam a teraz szaleństwo, jadłam słoik 3 dni, dziś zrobiłam sobie kanapki z pomidorem i były blee

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 14:43   #1648
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jadłabym ciągle paprykę konserwową moja mama dała mi kilka słoiczków własnej roboty i są mega, zawsze ją lubiłam a teraz szaleństwo, jadłam słoik 3 dni, dziś zrobiłam sobie kanapki z pomidorem i były blee

Ja mam fazę na ogórki kiszone i musztardowe wlasnej roboty :p
A zaraz zabieram sie za obiad - makaron z kurczakiem po chińsku juz chciałabym jeść a tu jeszcze Tz na zakupy musi iść

Stary 2017-01-26, 14:44   #1649
KociaMatka
Raczkowanie

A slyszalyscie moze o takim wozku?
http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-...5.html#thumb/1
Kolega z pracy kupil i mowi, ze wszystko ok poza tym że skrzypi i że fotelik samochodowy kupował osobno bo wolal lepszej jakosci.
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 14:47   #1650
Mała!
Zakorzenienie

A ja mam fazę na pomidory i warzywa surowe, mokre... i oniecznie posolone, biegałam za rzodkiewką bo marzy mi się twarożek...nigdzie nie ma Mąż mi za to z życzeniami wręczył ( jak kwiatka) szczypiorek w zastępstwie więc będzie twarożek

Morele... z tymi dwoma godzinami to chodzi, że bez przerwy ( wiadomo, że najlepiej jak najmniej) ale czasami się nie da, wtedy koniecznie trzeba zrobić dłuższą przerwę, położyć dziecko na płaskim na brzuszku i na pleckach i ponosić. Myślę, że bardziej o to tutaj chodzi... tak też słyszałam na moim szkoleniu
My byliśmy z maluchem nad morzem a mamy całą Polskę do przejechania z dolnego śląska ... i wszystko było ok. jak mały spał było ciężej bo człowiek dziecka budzić nie chce, ale wtedy go wyciągałam i nosiłam lub dawałam cycka przez sen i była przerwa

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości