Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-27, 14:26   #1891
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tak jest! na 91%
Mąż się cieszy, że zdrowe ale pow , że zbankrutuje na nasze buty
Jeeeej! Gratulacje! To teraz możesz zacząć szaleć w sklepach
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 14:50   #1892
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
A ja bylam dzis w lux na wizycie szalone 5 min bo wczoraj mnie brzuch bolal I tak "przeszkadzal" ale nawet mi nie zrobili usg tylko zbadal szyjke I powiedzial ze ciaza boli, dowidzenia :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najważniejsze, że szyjka ok. U mnie też powiedział, że ok i że w razie bólów brać nospę

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam Wam linki do sklepów z ciuszkami dla naszych brzuszków
Tu sobie zamówiłam dzisiaj spodnie:

https://moromu-sklep.pl/

A tutaj jest sporo tanich rzeczy...w ciąży chodzimy krótko więc można się zapoznać tyle, że nic na siebie nie znalazłam:/

http://odziezciazowa-outlet.pl/sklep/
Ja dzisiaj też zrobiłam zamówienie, tyle że na asosie. Mam nadzieję, że tym radem uda mi się już kupić spodnie ciążowe, bo na razie tylko odsyłam:
http://www.asos.com/asos-maternity/a...rref=247832644
i jeszcze szlafrok do szpitala, chociaż nie wiem czy nie będzie za mały, bo jedynie xs dostępne, ale spodobał mi się i najwyżej oddam:
http://www.asos.com/chelsea-peers/ch...rref=247832644
oglądałam też w necie koszule nocne pod kątem karmienia i nic mi się nie podobało (większość z jakimiś głupimi nadrukami i napisami, ale z kolei babcine), więc zamówiłam pod tym kątem sukienkę:
http://www.asos.com/vila/vila-vana-s...rref=247832644

Płaciłam paypalem i w sumie to nie wiem jak, bo mnie na stronę paypala nie przekierowało, a środki ściągnęło - dziwne.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ja właśnie zauważyłam, że jak jestem pod prysznicem i nakładam odżywki itp. i dłużej mam ręce w górze to zaczynam czuć się gorzej, jakby właśnie ciśnienie mi rosło, bo mi uszy zatyka.

W ogóle to chciałam się pochwalić, że od 2 dni nie wymiotuję Już myślałam,że ten czas nie nadejdzie, mam nadzieję, że tak zostanie.
3mam kciuki, żeby już było po wymiotach

Morelle - super, że płeć się potwierdziła. Ja już nie mogę się doczekać - tż kupił dzisiaj śledzie i kapustę i kazał jesć, żeby był chłopak
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 14:50   #1893
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ja nie mam i będzie mył maż - bez przesady, ręce ma, ułomny nie jest, a to tylko mycie okien, nie operacja na otwartym mózgu.
Mam to samo podejście

Cytat:
Ja właśnie zauważyłam, że jak jestem pod prysznicem i nakładam odżywki itp. i dłużej mam ręce w górze to zaczynam czuć się gorzej, jakby właśnie ciśnienie mi rosło, bo mi uszy zatyka.

W ogóle to chciałam się pochwalić, że od 2 dni nie wymiotuję Już myślałam,że ten czas nie nadejdzie, mam nadzieję, że tak zostanie.
Oby tak dalej! Ja też nie wymiotuje w końcu i częściej mam ochotę coś dobrego zjeść

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tak samo jak mama okna może umyć teściowa a moja nawet nie zapyta a mówiłam jej ze musiałam w końcu sama umyć przed świetami i dzięki temu cały czas się uczę żeby liczyć na siebie no i męża moja mama mieszka 100km dalej i pracuje. Teściowa blisko i nie pracuje.
Moja mama też pracuje jeszcze i nawet by mi nie przyszło do głowy żeby ją do moich okien fatygowac. Tymbardziej ze okien mam sporo Ale na teściową nie mam co narzekać. Jak się wprowadzalismy do domu to po prostu przyjechała jak tylko miała wolny dzien od pracy i pomyła mi okna na calym parterze.

Cytat:
Tak jest! na 91%

Teściowa jak zwykle mnie już wkurzyła. .. odp do męża, że na pewno mocniej będzie jego kochać...
Morelle gratuluję córeczki! Niech rośnie zdrowo maleńka

Teściową się nie przejmuj w ogóle!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 14:51   #1894
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Boszzzz wieki mnie tu nie było i jak tu nadrobić ☺ ?

Mam przymusowy urlop bo dziś wzięłam sobie dzień wolnego.
Boli mnie gardło i mam całe czerwone. Boje się żeby anginy nie mieć bo w tamtym roku dwa razy miałam brrrrrr ....
Znacie jakieś metody na bolące gardło ?

Zmieniając temat to pisalyscie wcześniej ze pomału coś tam kupujecie dla dziecka, a ja napiszę dla odmiany ze nie kupuje nic, dosłownie. W sklepie jest wysyp wszystkich rzeczy i to nie jest jak za komuny ze jak się wanienka w sklepach pojawiła to ciach i bierzemy ja nawet jak kobieta jest w 1 trymestrze.
Nie lubię zapeszac tez. Później jak pójdę na L4 pod koniec 8 miesiąca to zaczne kupować.
Coś czuje zresztą ze moje dziecko będzie raczej z tych większych bo ja mam 175 cm a mój mąż 2 metry wzrostu ☺

Co do imion to aż mi się coś robi jak Polacy nazywają swoje dziecko Dżesika, Dżastina, Kevin czy Alan. Czy my nie mamy swoich pięknych Polskich imion ? Czy jakiś anglik czy niemiec nazwał by swoje dziecko Grażyna, Stanisław czy Michalina? Wątpię. ...
Jestem Polką mieszkająca w Irlandii i jeszcze przymykam oko na takie imiona, ale widzę też ze rodzice jakby mogli to w ogóle zamienili by obywatelstwo polskie na irlandzkie. ...

Edytowane przez niewa
Czas edycji: 2017-01-27 o 14:54
niewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 14:51   #1895
xzora
Zakorzenienie

ja włosy farbuję normalnie od pierwszego trymestu

okien nie mam zamiaru myć, myślę, że raz na rok wystarczy, więc pewnie umyję na jesień

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-01-27 o 14:53
Stary 2017-01-27, 14:52   #1896
vadi
*sportaddict*

Wyprzedaże na asosie a ja właśnie dostałam wypłatę
Xzora nie masz litości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png money.PNG (54,4 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-01-27 o 14:56
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 14:58   #1897
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość

Zmieniając temat to pisalyscie wcześniej ze pomału coś tam kupujecie dla dziecka, a ja napiszę dla odmiany ze nie kupuje nic, dosłownie. W sklepie jest wysyp wszystkich rzeczy i to nie jest jak za komuny ze jak się wanienka w sklepach pojawiła to ciach i bierzemy ja nawet jak kobieta jest w 1 trymestrze.
wiadomo, że później też coś będzie, ale jak w ciągu miesiaca masz kupić 50 rzeczy to nie da się wszystkich zakupów przemyśleć, poszukać promocji itp.
Ja póki co na spokojnie - jak jestem w CH to zajrzę na dział dziecięcy i jak będzie coś fajnego to kupię, czy jak przechodziłam obok taniej odzieży. Na net też zaglądam, bo są wyprzedaże - w pełnej cenie będę już tylko dokupować.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Wyprzedaże na asosie a ja właśnie dostałam wypłatę
Xzora nie masz litości
same zaczęłyście pisać o asosie, ja już od lat nie zrobiłam tam zamówienia a że w h&M ciążowych spodni nie udało mi się kupić, w c&a nic mi się nie spodobało, to tam weszłam. Także wina jest po waszej stronie
Stary 2017-01-27, 15:02   #1898
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
same zaczęłyście pisać o asosie, ja już od lat nie zrobiłam tam zamówienia a że w h&M ciążowych spodni nie udało mi się kupić, w c&a nic mi się nie spodobało, to tam weszłam. Także wina jest po waszej stronie
no dobrze, brzmi to sensownie
Stary 2017-01-27, 15:08   #1899
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a co z włosami, farbujecie w czasie ciąży? Ja do tej pory nie farbowałam, używam sprayu farbującego gdy wychodzę, ale już mnie trochę odrost zaczyna wkurzać. Różni ludzie różnie mówią. Aha i mam wrażenie, że włosy mam jakieś mocniejsze, grubsze.
Mi ginekolog pozwolila poz zakonczeniu 3 mca. I wlasnie bylam we wtorek. Plus 100 punktow do samooceny
Moj fryzjer uzywa kosmetyków Insight - bardzo je lubie, farba tez a ni nie smierdziala ani nie szczypala, poczytaj sobie na sieci jesli masz ochote o tych kosmetykach
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 15:11   #1900
siilmariien
Wtajemniczenie

xzora super ten szlafroczek i sukienka
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 15:12   #1901
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Morelle gratulacje !!

Stary 2017-01-27, 15:12   #1902
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Tak jest! na 91%

Teściowa jak zwykle mnie już wkurzyła. .. odp do męża, że na pewno mocniej będzie jego kochać...
Suuuuper! Gratulacje!

Teściowa na 102 jest najlepsza - zgodnie ze starym kawałem ;p
A na powaznie to u mnie tak moja matka ma tego typu teksty, nie przejmuj sie
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 15:33   #1903
klaudiakala
Raczkowanie

Morelle gratuluję córeczki to na pewno przez ten różowy smoczek Teściowa niech sobie pogada, tyle jej, nie wiem czy Twój mąż ma siostrę, jeśli tak, to może mówi z własnego doświadczenia :P
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 15:45   #1904
AnnaPaula87
Zadomowienie

Taa teściowa się nie przejmować i robić swoje dobrze ze mieszkamy we dwójkę bez rodziców i na 102 to prawda ze teściowa najlepsza
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 15:52   #1905
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Mi ginekolog pozwolila poz zakonczeniu 3 mca. I wlasnie bylam we wtorek. Plus 100 punktow do samooceny
Moj fryzjer uzywa kosmetyków Insight - bardzo je lubie, farba tez a ni nie smierdziala ani nie szczypala, poczytaj sobie na sieci jesli masz ochote o tych kosmetykach
Poczytam, dziękuję
Stary 2017-01-27, 15:53   #1906
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a co z włosami, farbujecie w czasie ciąży? Ja do tej pory nie farbowałam, używam sprayu farbującego gdy wychodzę, ale już mnie trochę odrost zaczyna wkurzać. Różni ludzie różnie mówią. Aha i mam wrażenie, że włosy mam jakieś mocniejsze, grubsze.
Ja dopiero na Wielkanoc wyfarbuje włosy. Narazie nie robię tego😊
Cytat:
Tak jest! na 91%

Gratulacje😙😙😙 będzie corusia tatusia ❤❤ coś o tym wiem 😀

Ja w październiku umylam jedno okno i skończyło się to plamieniem. Teściową nie proszę bo ma ponad 70 lat i mieszka z nami. Mama zawsze pomoże bo młodsza i mieszka blisko. A w razie potrzeby nas też umyje.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 16:12   #1907
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Najważniejsze, że szyjka ok. U mnie też powiedział, że ok i że w razie bólów brać nospę

Ja dzisiaj też zrobiłam zamówienie, tyle że na asosie. Mam nadzieję, że tym radem uda mi się już kupić spodnie ciążowe, bo na razie tylko odsyłam:
i jeszcze szlafrok do szpitala, chociaż nie wiem czy nie będzie za mały, bo jedynie xs dostępne, ale spodobał mi się i najwyżej oddam:
http://www.asos.com/chelsea-peers/ch...rref=247832644
oglądałam też w necie koszule nocne pod kątem karmienia i nic mi się nie podobało (większość z jakimiś głupimi nadrukami i napisami, ale z kolei babcine), więc zamówiłam pod tym kątem sukienkę:
http://www.asos.com/vila/vila-vana-s...rref=247832644

Płaciłam paypalem i w sumie to nie wiem jak, bo mnie na stronę paypala nie przekierowało, a środki ściągnęło - dziwne.

3mam kciuki, żeby już było po wymiotach

Morelle - super, że płeć się potwierdziła. Ja już nie mogę się doczekać - tż kupił dzisiaj śledzie i kapustę i kazał jesć, żeby był chłopak
Ahahahahah Twój tż jest mistrz u mnie w lodówce śledzie i kapusta i ogórki kiszone i nic mnie nie nachodzi nie mam zachcianek ani w strone dziewczynki ani chłopca.

Ja też muszę poczynić jakies zakupki zwłaszcza spodnie. Kupiłam na allegro getry ciążowe. Ciekawe jakie będą jakosciowo.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 16:43   #1908
morelle_
Zakorzenienie

Dziękuję wam pięknie! Bardzo się cieszę

Chilli zmijko

Xzora fajne te spodnie!
Ja myślę nad sukienką, ale jest mało ciążowa

Teściowa temat rzeka. ..
Klaudiakala ma przyrodnią siostrę i brata. Starsi o 12 i 11 lat. Ich ojciec popełnił samobójstwo i wyszła 2 raz za mąż. Mój mąż to jej oczko w głowie. .. prawie jak jedynak. Jego ojciec też zmarł jak mąż miał 5 lat.
Jego rodzeństwo jest rozwiedzione. Od dawna mam teorię dlaczego. .. i cieszę się, że jesteśmy na drugim końcu Polski.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Co do gin o wielkości brzucha juz wam pisałam.

Termin porodu wg pierwszego usg to 04.07. OM 07.07.
Te dwie daty wpisał, więc mam się sugerować tymi datami. Nie 30.06. To jest mój lekarz prowadzący, więc jego będę się słuchać.

Wyniki mam ok. Dodał do karty leki jakie biorę.

Zabrał nas do innego gabinetu na lepszy sprzęt. I pow że na 91% dziewczynka

Co do ilości usg to pow, że to głównie chodzi o te długie usg. Połówkowe itd.
Takie krótkie można robić. Byle z głową.

Właśnie czuję, że robi mi się zimno w nosie a do pn jestem u mamy i nie mam tu leków
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 16:46   #1909
karolinuuusia
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam poznania płci też tak bym już chciała mogłabym zrobić jakieś zakupy a tak to czekam do 22 lutego..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 16:57   #1910
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Morelle super, gratuluje jednak smoczek był przepowiednia

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 17:03   #1911
Mała!
Zakorzenienie

Morele jupi! Gratki już róbcie miejsce w garderobie,

Xzoea świetne rzeczy.. ja dzis dwie pary spodni zamówiłam... i poszłam.na spacer...niebezpieczne te moje spacery ostatnio... znow kupiłam ciuchy :/ żakiet, koszulę i ponczo ( bo w biurze zimno) z torbami pójdę niedługo:/

chyba zrobie pasztet z selera a mąż zrobił.mi.kulki.mocy uwielbiam.je! Najlepsze słodycze ever! zrobiła
1485533025783.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 17:05   #1912
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Morelle super, gratuluje jednak smoczek był przepowiednia

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Był

Cytat:

Xzoea świetne rzeczy.. ja dzis dwie pary spodni zamówiłam... i poszłam.na spacer...niebezpieczne te moje spacery ostatnio... znow kupiłam ciuchy :/ żakiet, koszulę i ponczo ( bo w biurze zimno) z torbami pójdę niedługo:/

chyba zrobie pasztet z selera a mąż zrobił.mi.kulki.mocy uwielbiam.je! Najlepsze słodycze ever! zrobiła
Załącznik 6876821

Pysznie Wyglądają!

Dziękuję
Fasolka ma swoją szafę - garderoba moja
Stary 2017-01-27, 17:08   #1913
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny pisałyście o zwolnieniach i kontroli ZUS niestety obecnie ludzie na zwolnieniach są czesto kontrolowani i ciezarne tez. Ale tylko jesli masz zwolnienie na przynajmniej 3 tyg. bo na krótsze nie zdążą przyjsc. Musisz lezeć oznacza ze nie wolno ci z domu wyjsc. Moze chodzic to chodzisz po domu i do najblizszego sklepu po jedzenie.

Morelle gratulacje dziewczynki ja jestem w 16t5d dzisiaj czyli jyz chyba moge mówić ze 17 tydz. i lekarz powiedział mi że jeszcze za wcześnie jest na płeć ze w lutym już powinno być widać. Teraz ide do drugiego we wtorek i juz nie wiem czy cis wymyśleć żeby mi nie robił czy sie nie odzywać.

Dziś byłam w pracy powiedzieć oficjalnie dziewczyną o ciąży i zdać swoje sprawy. Później pojevhałam do rodziców i kuzynka urodziła niedawno. Okazało się że chodziła prywatnie wizyty i wszystko wyniosły ją prawie 4000 a lekarz na koniec nawet usg jej nie robił dopiero jak przestała czuć ruchy pojechała po szpitala i robili jej na szybko cesarke. Maluszek wiem ze był przewozony do innego szpitala lezał w inkubatorze i kuzynka wyszła a maluszka w tym tygodniu odebrali. A lekarz do niej co ona takiego robiła. Nie znam szczegółów bo nie chce pisać bo tata jej zmarł. Ale po tym wszystkim tata powiedział że lepiej zrobić usg bo wiem na czym stoje.

Ja sie tylko boje bo chodze do dwoch gin na nfz. Ale najwyj mnie dupna. Powiem ze nie ufałam jednemu po tym co sie teraz dzieje.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 17:11   #1914
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6876821

Ślinię się na Twoje kulki, jadłabym

Ja właśnie zamówiłam poduchę Motherhood
Stary 2017-01-27, 17:16   #1915
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ahahahahah Twój tż jest mistrz u mnie w lodówce śledzie i kapusta i ogórki kiszone i nic mnie nie nachodzi nie mam zachcianek ani w strone dziewczynki ani chłopca.

Ja też muszę poczynić jakies zakupki zwłaszcza spodnie. Kupiłam na allegro getry ciążowe. Ciekawe jakie będą jakosciowo.

A ja kapustę bym jadła tonami😎 na córkę tabliczka czekolady na raz była malo😅 zobaczymy czy się sprawdzi ze kapustą na syna 😀

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 17:27   #1916
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6876821

Tak, jak się pracuje w galerii to spacery są bardzo niebezpieczne, wiec coś o tym
Tez lubię kulki mocy

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A ja kapustę bym jadła tonami😎 na córkę tabliczka czekolady na raz była malo😅 zobaczymy czy się sprawdzi ze kapustą na syna 😀

Ja właśnie i słodkie jem (czekolada) i do słonego mnie ciągnie, wiec nie wiem co będzie

Dobrze, ze tak piszecie o tych zakupach, bo już miałam wyrzuty sumienia czy nie przesadziłam, w sumie to prawie 400zl wyszło - ale zawsze sobie w takich sytuacjach mówię, ze nie wiadomo czy będzie dobre i czy wszystko zostawię
Stary 2017-01-27, 17:30   #1917
karolinuuusia
Zakorzenienie

mnie do słodkiego w ogóle nie ciągnie, za to paprykę konserwową mogę jeść ze wszystkim

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 17:41   #1918
taedio
MerDer 4ever

Ja jem wszystko wiec nie wiem czego to dowodzi

Stary 2017-01-27, 17:42   #1919
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Ja właśnie i słodkie jem (czekolada) i do słonego mnie ciągnie, wiec nie wiem co będzie
Mam to samo
Za to ostatnio wyczytałam, że pociąg do soku pomarańczowego, który pilam w 1 trymestrze litrami, oznacza dziewczynkę zobaczymy
Stary 2017-01-27, 17:43   #1920
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jak się pracuje w galerii to spacery są bardzo niebezpieczne, wiec coś o tym
Tez lubię kulki mocy

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Dobrze, ze tak piszecie o tych zakupach, bo już miałam wyrzuty sumienia czy nie przesadziłam, w sumie to prawie 400zl wyszło - ale zawsze sobie w takich sytuacjach mówię, ze nie wiadomo czy będzie dobre i czy wszystko zostawię
Ja w Zarze 1.5 tyś o innych sklepach nie wspomnę. Chyba muszę coś oddać

Ja jem i kwaśne i słodkie

Darietta ja mam dziś wg mojego lekarza 17t3d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości