Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-28, 17:47   #871
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Korah, cudności masz
Ten szampon orientana raz mnie kusił, bo spotkałam na promocji za 8 zł, ale nie wzięłam, a mogłam.

no wyprzedaże ogólnie paskudne wszędzie, aż strach wejść do centrum handlowego
a w sklepach internetowych też nie brakuje wyprzedaży.
Szkoda, że nie wzięłaś, za tę cenę bym brała w ciemno, dam znać jak się spisuje.

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Zawsze to jakiś powód żeby odwiedzić Olkusz. Ale może poczekam aż się ciepło zrobi. A masz tam gdzies u siebie kolorówke Colour Caramel?

Póki co znalazłam w aptece gemini. Szukuje liste na zamowienie tam. Poszukam tez stacjonarnie.
Nie ma tej marki u mnie, jest Felicea i Hauschka tylko, no i mineralne marki Pixie i Annabelle.

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 19:43   #872
beeets
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Zawsze to jakiś powód żeby odwiedzić Olkusz. Ale może poczekam aż się ciepło zrobi. A masz tam gdzies u siebie kolorówke Colour Caramel?

Póki co znalazłam w aptece gemini. Szukuje liste na zamowienie tam. Poszukam tez stacjonarnie.
jest w Bochni

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 20:25   #873
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
jest w Bochni
Ale to już "ciut" dalej.

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Nie ma tej marki u mnie, jest Felicea i Hauschka tylko, no i mineralne marki Pixie i Annabelle.
Te też mogę pooglądać.
Stary 2017-01-28, 21:03   #874
_Kornelia_
Zadomowienie

Cytat:
Za to obkupiłam się obrzydliwie dzisiaj, w ciągu 5 minut, ja to w ogóle nie powinnam z domu wychodzić . Byłam w makadamii, rozwaliłam blisko 2 stówki, potem, no po prostu diabeł mnie podkusił, żeby zajrzeć jeszcze do Rossmanna, bo tam nie dość, że znalazłam całą gamę Petal Fresh, to jeszcze w dodatku w promocji z 20 zł na 17 w ogóle to które najbardziej lubicie szampony i odżywki tej firmy, bo w ciemno brałam

PF Szampon nawilżający
PF Odżywka do farbowanych

Orientana- Szampon imbir i trawa cytrynowa (Ktoś miał?)

Alepia- Odżywka Original (Miał ją ktoś? Ponoć jest świetna)
Go Cranberry- Płyn micelarny
Orientana- Tonik imbir i trawa cytrynowa (drugie opakowanie)
Gorvita- Żyworódka w płynie (poprzednią zakupioną niedawno oddałam w prezencie koleżance)
ATW Beauty Lab- Krem pod oczy
Biotique- Peeling do twarzy z papają
Miałam ten szampon, ale nie zrobił na mnie większego wrażenia. Ot zwykły szampon za zawyżoną cenę, ale ma wiele pozytywnych opinii w necie, więc może u Ciebie się lepiej spisze
Daj proszę znać, jak się będzie spisywał peeling do twarzy z papają Biotique. Zainteresował mnie ten produkt, ale się trochę obawiam indyjskiej receptury, czy nie będzie podrażniać itd.
Stary 2017-01-28, 22:04   #875
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez _Kornelia_ Pokaż wiadomość
Miałam ten szampon, ale nie zrobił na mnie większego wrażenia. Ot zwykły szampon za zawyżoną cenę, ale ma wiele pozytywnych opinii w necie, więc może u Ciebie się lepiej spisze
Daj proszę znać, jak się będzie spisywał peeling do twarzy z papają Biotique. Zainteresował mnie ten produkt, ale się trochę obawiam indyjskiej receptury, czy nie będzie podrażniać itd.
Dzięki za opinię, przyznam, że urzekł mnie wygląd szamponu, jego złocisto-perlista konsystencja, no i ten sam zapach, który ma mój ulubiony tonik, dlatego się skusiłam. Zobaczymy, jak się będzie spisywać u mnie.

Dam znać o peelingu, niedługo go spróbuję. Miałam różne podobnego typu kosmetyki hinduskie czy ajurwedyjskie, niektóre rzeczywiście potrafią zrobić piekielny ogień na skórze, np. skin- toneup Hesha nigdy nie zapomnę Ale zdarzały mi się też łagodne i skuteczne, np. maseczka Khadi.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-01-28 o 23:18
Stary 2017-01-29, 10:22   #876
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Ja przetestowałam dziś serum Santaverde Age Protect i jak dla mnie jest zbyt treściwe i skóra się błyszczy po nim, ładnie nawilża, ale piorunującego działania zbytnio nie widzę, a jednak tego oczekiwałam po kosmetyku za taką zawrotną sumę

Kupiłaś coś

Dobrze, ze mam za daleko i nic nie wiedziałam

Za to obkupiłam się obrzydliwie dzisiaj, w ciągu 5 minut, ja to w ogóle nie powinnam z domu wychodzić . Byłam w makadamii, rozwaliłam blisko 2 stówki, potem, no po prostu diabeł mnie podkusił, żeby zajrzeć jeszcze do Rossmanna, bo tam nie dość, że znalazłam całą gamę Petal Fresh, to jeszcze w dodatku w promocji z 20 zł na 17 w ogóle to które najbardziej lubicie szampony i odżywki tej firmy, bo w ciemno brałam

PF Szampon nawilżający
PF Odżywka do farbowanych

Orientana- Szampon imbir i trawa cytrynowa (Ktoś miał?)
Alepia- Odżywka Original (Miał ją ktoś? Ponoć jest świetna)
Go Cranberry- Płyn micelarny
Orientana- Tonik imbir i trawa cytrynowa (drugie opakowanie)
Gorvita- Żyworódka w płynie (poprzednią zakupioną niedawno oddałam w prezencie koleżance)
ATW Beauty Lab- Krem pod oczy
Biotique- Peeling do twarzy z papają

Fajne zakupy
Ciekawa jestem zwłaszcza peelingu i odżywki z alepii.
Ja mam maśc z zyworodka z gorvity, dostalam od tesciowej, ale ma same syfy w skladzie: glikol propylenowy, parafinę, silikony, DMDM hydration. Ale żeby jej przykrosci nie sprawic stosowalam na chore ręce kilka dni. I odstawilam. I tak nic nie pomógl. Potem dostalam zel aloesowy tej samej firmy i sklad podobny. I stoją na półce nie wiem co z nimi zrobic
Też muszę wrzucić zakupy ostatnie
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 11:17   #877
Miramej
Zakorzenienie

Mam podobne odczucia co do Gorvity, żel aloesowy to takie nic, tonik z żyworódką - to samo. Nie kupię już nic od nich i nic z tym konserwantem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 12:30   #878
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość

Fajne zakupy
Ja mam maśc z zyworodka z gorvity, dostalam od tesciowej, ale ma same syfy w skladzie: glikol propylenowy, parafinę, silikony, DMDM hydration. Ale żeby jej przykrosci nie sprawic stosowalam na chore ręce kilka dni. I odstawilam. I tak nic nie pomógl. Potem dostalam zel aloesowy tej samej firmy i sklad podobny. I stoją na półce nie wiem co z nimi zrobic
Miałam żyworódkę w sprayu i bardzo służyło mojemu skalpowi. Zaczęłam się więc interesować innymi ich produktami i masz rację - składy marne. Ale znalazłam jeden wyjątek spray z lawendą. Skład lepszy niż sprayu z żyworódką (możecie zobaczyć na dozie, wyszukajcie Rabka Spa minerale spray bo wizaż linki z doza wycina).
używam od jakiegoś czasu i zapowiada się dobrze
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia co do Gorvity, żel aloesowy to takie nic, tonik z żyworódką - to samo. Nie kupię już nic od nich i nic z tym konserwantem
Tonik z żyworódką nie służył mojej cerze, ale skóra głowy bardzo go lubiła! Teraz stosuję spray z lawendą i też zapowiada się sukces i w przeciwieństwie do żyworódki twarz dobrze na niego reaguje

Edytowane przez anula_ga
Czas edycji: 2017-01-29 o 12:32
anula_ga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 13:23   #879
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_ga Pokaż wiadomość
Miałam żyworódkę w sprayu i bardzo służyło mojemu skalpowi. Zaczęłam się więc interesować innymi ich produktami i masz rację - składy marne. Ale znalazłam jeden wyjątek spray z lawendą. Skład lepszy niż sprayu z żyworódką (możecie zobaczyć na dozie, wyszukajcie Rabka Spa minerale spray bo wizaż linki z doza wycina).
używam od jakiegoś czasu i zapowiada się dobrze

Tonik z żyworódką nie służył mojej cerze, ale skóra głowy bardzo go lubiła! Teraz stosuję spray z lawendą i też zapowiada się sukces i w przeciwieństwie do żyworódki twarz dobrze na niego reaguje
Dzięki za wzmiankę o sprayu z lawendą, z pewnością wypróbuję
U mnie żyworódka nadal rządzi, najczęściej używam do twarzy, bo do włosów coś mi nie służy.

Cytat:
Ja wpadam do Tk maxx raz na tydzień i jest nedza.

Wow. Poszalałaś. Co robi ta żyworódka w płynie?
U mnie w tkm nie było żadnych wyprzedaży, a po świętach tylko pustki na półkach. Dopiero kilka dni temu coś się znowu ruszyło, np. pojawiły się mydła tajlandzkie oraz kawowe Karuna z Bali.

Korah, fajne zakupy , ciekawa jestem odżywki Alepii.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 14:44   #880
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiusaka Pokaż wiadomość
Dzięki za wzmiankę o sprayu z lawendą, z pewnością wypróbuję
U mnie żyworódka nadal rządzi, najczęściej używam do twarzy, bo do włosów coś mi nie służy.

to zupełnie odwrotnie mamy z tą żyworódką
Stary 2017-01-29, 14:56   #881
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_ga Pokaż wiadomość
O, muszę więc spróbować użyć tej żyworódki na głowę , jak stosowałaś?

Dzięki za info o sprayu lawendowym, już wrzuciłam do schowka w ulubionej aptece

H. MacLeod

.
Stary 2017-01-29, 15:20   #882
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie w tkm nie było żadnych wyprzedaży, a po świętach tylko pustki na półkach. Dopiero kilka dni temu coś się znowu ruszyło, np. pojawiły się mydła tajlandzkie oraz kawowe Karuna z Bali.
podrzucisz linka do ich strony?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-29, 15:41   #883
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
O, muszę więc spróbować użyć tej żyworódki na głowę , jak stosowałaś?

Dzięki za info o sprayu lawendowym, już wrzuciłam do schowka w ulubionej aptece

Żyworódkę używałam albo na suche włosy z godzinkę, dwie przed myciem, albo na mokre po myciu i już nie spłukiwałam.
Po prostu odgarniałam partię włosów po kolei i psikałam na skórę głowy . Czasem mieszałam z żelem aloesowym, dodawałam trochę oleju i wyciągów roślinnych i nanosiłam na skalp za pomocą białej buteleczki farmaceutycznej z kroplomierzem (takiej jak w zsk pakują oleje).
Stary 2017-01-29, 16:13   #884
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość

Fajne zakupy

Zgadzam się, Gorvita, to nie jest naturalna marka, trzeba czytać składy. Ja od nich nic innego nie miałam ze względu na te składy właśnie, tylko tę żyworódkę.

Koniecznie się pochwal

Cytat:

Korah, fajne zakupy , ciekawa jestem odżywki Alepii.
Ja do włosów nie mam zbytnio potrzeby jej stosować, ale do twarzy bardzo sobie chwalę, nie znam drugiego tak skutecznego produktu w tej cenie i formie. Bardzo pomocna na podrażnienia i uczulenia, gdy skóra swędzi, piecze i jest zaogniona po czymś, i czasem wystarcza mi nawet za cały krem, bo pięknie nawilża i nie zostawia lepkiej warstwy, tylko trzeba uważać z ilością Za lawendą nie przepadam, więc raczej się nie skuszę na tę wersję. Poza tym Ty chyba kiedyś pisałaś, albo ktoś inny, że kiedyś skład tej żyworódki był nieco inny, bez aloesu. Nie miałam styczności ze starą wersją.

Będę relacjonować.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-01-29 o 16:15
Stary 2017-01-29, 16:20   #885
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Śpieszę donieść wszystkim zainteresowanym, że istnieje także całkiem naturalne wcielenie żyworódki w postaci toniku do skóry i włosów- bez zbędnych dodatków, o większej pojemności, a jedynym mankamentem jest zalecenie przechowywania w lodówce i szybkie zużycie po otwarciu
http://www.i-apteka.pl/product-pol-5...sta-250ml.html
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 16:25   #886
beeets
Zakorzenienie

Kto już wie, że jedzie na 2 edycję EkoCudów? Kwiecień brzmi fajnie

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-29, 16:32   #887
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
podrzucisz linka do ich strony?
Po nazwie mydła nie mogę znaleźć, dopiero po wpisaniu producenta pokazuje się to: http://spafactorybali.biz/ (ale mydeł w ofercie nie widzę).

Cytat:
Ja do włosów nie mam zbytnio potrzeby jej stosować, ale do twarzy bardzo sobie chwalę, nie znam drugiego tak skutecznego produktu w tej cenie i formie. Bardzo pomocna na podrażnienia i uczulenia, gdy skóra swędzi, piecze i jest zaogniona po czymś, i czasem wystarcza mi nawet za cały krem, bo pięknie nawilża i nie zostawia lepkiej warstwy, tylko trzeba uważać z ilością Za lawendą nie przepadam, więc raczej się nie skuszę na tę wersję. Poza tym Ty chyba kiedyś pisałaś, albo ktoś inny, że kiedyś skład tej żyworódki był nieco inny, bez aloesu. Nie miałam styczności ze starą wersją.

Będę relacjonować.
U mnie jeszcze pomaga na naczynka.
To nie ja, nie wiedziałam, że wcześniej był inny skład.
Stary 2017-01-29, 16:36   #888
sylwiusaka
Zadomowienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;70291866]Śpieszę donieść wszystkim zainteresowanym, że istnieje także całkiem naturalne wcielenie żyworódki w postaci toniku do skóry i włosów- bez zbędnych dodatków, o większej pojemności, a jedynym mankamentem jest zalecenie przechowywania w lodówce i szybkie zużycie po otwarciu
http://www.i-apteka.pl/product-pol-5...sta-250ml.html[/QUOTE]

Widziałam te soki w moim sklepie, muszę sprawdzić, czy żyworódkę też mają.

Wrzucam zdjęcie mydeł z Tkm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170129_001.jpg (92,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2017-01-29, 16:38   #889
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Kto już wie, że jedzie na 2 edycję EkoCudów? Kwiecień brzmi fajnie
Jeszcze nie wiem, ale myślem intensywnie

Cytat:
U mnie jeszcze pomaga na naczynka.
To nie ja, nie wiedziałam, że wcześniej był inny skład.
Jest świetny na naczynka, ja nie mam na co dzień z nimi problemów, ale czasem mnie coś podrażni i mam zaognione miejsca, np. brodę, albo skrzydełka nosa i czerwone i od razu żyworódka pomaga, tak miałam po peelingu enzymatycznym.

Cytat:

Stary 2017-01-29, 16:39   #890
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jest świetny na naczynka, ja nie mam na co dzień z nimi problemów, ale czasem mnie coś podrażni i mam zaognione miejsca, np. brodę, albo skrzydełka nosa i czerwone i od razu żyworódka pomaga, tak miałam po peelingu enzymatycznym.
U mnie nie działa

H. MacLeod

.
Stary 2017-01-29, 17:08   #891
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
U mnie nie działa
Szkoda, ale tak to już jest z kosmetykami, gdyby na każdego działało wszystko tak samo, nie byłoby o czym pisać

Ale my tu gadu gadu o żyworódce, gdy tymczasem w cieniu stoi tonik Orientany imbir i trawa cytrynowa, nie jest to jednak stworzone dla niego miejsce, bo i on zasługuje na piedestał, jest naprawdę równie świetny, co żyworódka, z tym, że ma zupełnie inne właściwości i działanie. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa do wypróbowania, zwłaszcza Latem, bo działa przeciwzapalnie, ściągająco, gojąco, odświeża, pięknie pachnie i wycisza łojotok, znaczy normalizuje.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-01-29 o 17:09
Stary 2017-01-29, 17:25   #892
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:

- muszę i ja się wybrać na rekonesans i chyba nawet niedługo będzie ku temu okazja
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 09:35   #893
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, ale tak to już jest z kosmetykami, gdyby na każdego działało wszystko tak samo, nie byłoby o czym pisać

Ale my tu gadu gadu o żyworódce, gdy tymczasem w cieniu stoi tonik Orientany imbir i trawa cytrynowa, nie jest to jednak stworzone dla niego miejsce, bo i on zasługuje na piedestał, jest naprawdę równie świetny, co żyworódka, z tym, że ma zupełnie inne właściwości i działanie. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa do wypróbowania, zwłaszcza Latem, bo działa przeciwzapalnie, ściągająco, gojąco, odświeża, pięknie pachnie i wycisza łojotok, znaczy normalizuje.

skoro tak mówisz to ja też muszę wypróbować ten tonik! Chociaż od orientany dawno trzymałam się z dala- trochę się zawiodłam na kremie do twarzy z lukrecją, bo śmierdziuch taki, że szkoda gadać. A na dodatek działanie miał słabe. Albo po prostu na mnie słabe.
A tonik kupiłam ostatnio Coslys i też się zawiodłam, bo za bardzo się pieni i chyba będę go stosować zamiast micela. Wklejam więc nabytki ostatnie. Szału nie ma, ale kilka rzeczy fajnych się trafiło.
- krem do rąk omia z olejkiem arganowym- dobrze, że na wyprzedaży za połowę ceny kupiłam bo słaby jak dla mnie;
- micel biolaven- na początku wydawał się fajny, po kilku dniach zauważyłam, że lekko wysusza, wolę sylveco lipowy;
- mydła: Alterra dla córki do mycia rąk (lubi kolorowe i pachnące mydła), dla mnie błotne z morza martwego też do rąk (sól dobrze działa na moją chorą skórę);
- krem So Bio aloesowy- ulubiony- smaruję tylko rano, dobrze nawilża, nie potrzebuję więcej kremów nakładać, wieczorem tylko serum żelowe albo ha;
- kremowy żel do twarzy Go&Home - do tej pory rano stosowałam Vianek nawilżającą emulsję do mycia a wieczorem tymiankowy żel Sylveco, chciałam mieć jeden żel i wybrałam ten- na razie jestem zadowolona, rano delikatnie myje a wieczorem domywa makijaż. No ale najbardziej szałowy jest zapach- jak cytrynowy deser- słodki, cytrusowy, mniam;
- tusz SoBio- jeszcze nie wiem co o nim myśleć- na razie jestem niezadowolona ze szczoteczki, za dużo nabiera tuszu i niezbyt dokładnie maluje. Całe szczęcie póki co nie kruszy się i nie robi "pandy";
- korektor SoBio- może być, choć trochę wchodzi w zmarszczki pod oczami. Co do krycia niedoskonałości to nie wiem, bo podkład kryje mi wystarczająco. Korektor ma głównie służyć pod oczy, ale moich cieni pod oczami to nic nie jest w stanie przykryć. Taka uroda
- wspomniany wcześniej tonik Coslys do skóry normalnej i mieszanej- jak wspomniałam wcześniej za bardzo się pieni, będę używała zamiast micela chyba;
- maść z olejem konopnym- super maść na moje dłonie! Zawiera same oleje- niestety domyślam się, że w dużej części są rafinowane, bo zapach nikły a i cena niewygórowana (ok.35 zł w Naturze), ale mi robi dobrze, bo po kilku dniach stosowania tylko na noc skóra na dłoniach jest podleczona.
- masło shea- w końcu kupiłam, też do dłoni. Ale mam zamiar zrobić z niego kolejną maść z woskiem pszczelim albo pomadkę ochronną.
Tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0029.jpg (109,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0039.jpg (121,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0040.jpg (100,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Persefona_12
Czas edycji: 2017-01-30 o 09:55
Stary 2017-01-30, 09:47   #894
Miramej
Zakorzenienie

Fajne zakupy Miałaś już ten krem do rąk OMIA?

A miałyście coś z Bio2You?

I jeszcze pytanie - znacie jakiś fajny dwufazowiec do demakijażu oczu?

H. MacLeod

.
Stary 2017-01-30, 09:54   #895
201705250955
Konto usunięte

Ja mam tą mgielkę
http://bioekodrogeria.pl/product-pol...ka-100-ml.html
Kupiłam ją w jakiejś promocja, bi cena nie zachęca, ale jest to jeden z moich ulubionych kosmetyków - zapach obłędny stosuję ją po myciu twarzy po demakijażu czy maseczkach. Fajnie koi buzię

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 09:58   #896
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

śliczności
ja mam obecnie tylko 4 mydła i już nie mogę się doczekać, aż dojdę do 0, bo wtedy dopiero coś kupię.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Ale to już "ciut" dalej.
W kilkunastu miejscach są punkty stacjonarne, gdzie dostępne są kosmetyki Couleur Caramel. Można sprawdzić na www.ecoandlife.pl
W Katowicach Eco Day na ul. Krzywej 10 (niedługo tzn 14 lutego będą tam konsultacje robione, może się zapisać - są darmowe.Makijażystka dobierze kosmetyki i super doradzi).

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-30, 09:58   #897
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Fajne zakupy Miałaś już ten krem do rąk OMIA?

A miałyście coś z Bio2You?

I jeszcze pytanie - znacie jakiś fajny dwufazowiec do demakijażu oczu?

No właśnie kupiłam ten Omia, bo był za polowę ceny w naturze, ale więcej go nie kupię na pewno. Dla mnie za słabo nawilża i wydaje mi się, że wysusza. No ale ja mam specyficzną skórę rąk, bardzo wymagającą ze względu na egzemę, która się co jakiś czas pojawia. Poza tym posiada w składzie phenoxyetanol.
Stary 2017-01-30, 10:07   #898
beeets
Zakorzenienie

Jest dużo Florame
Doczekałam się wyczekiwanego serum i kremu do twarzy
https://www.ecco-verde.pl/florame?page=2

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-30, 11:39   #899
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Dziewczyny jaki byście poleciły naturalny szampon do włosów przetłuszczających? Najlepiej taki oczyszczający, by było czuć, że włosy są mocno domyte.

Wysłane z Huawei P8 Lite
Stary 2017-01-30, 12:44   #900
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności
ja mam obecnie tylko 4 mydła i już nie mogę się doczekać, aż dojdę do 0, bo wtedy dopiero coś kupię.

W kilkunastu miejscach są punkty stacjonarne, gdzie dostępne są kosmetyki Couleur Caramel. Można sprawdzić na www.ecoandlife.pl
W Katowicach Eco Day na ul. Krzywej 10 (niedługo tzn 14 lutego będą tam konsultacje robione, może się zapisać - są darmowe.Makijażystka dobierze kosmetyki i super doradzi).
Kiedy ja zejdę do 0?!
A Tobie się tak szybko nie uda jak Ci wyślę moje.

Szukałam kiedyś tej marki w okolicy i nic nie mogłam znaleźć a tu się okazuje że są całkiem blisko.
I na konsultacje też się już umówiłam.

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości