|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..
Dla przypomnienia:
Orzechy i pestki <-- wybieramy jeden rodzaj w ciągu dnia, moja rada: znajdujmy dla nich miejsce w codziennym jadłospisie bo to super źródło NNKT, bardzo potrzebnych w zdrowej diecie: - masło orzechowe - 2 łyżki - migdały - 15 sztuk - orzechy arachidowe - 20 - orzechy brazylijskie - 8 - orzechy laskowe - 15 - orzechy makadamia - 8 - orzechy nerkowca - 15 - orzeszki piniowe - 30 - orzeszki pistacjowe - 30 - polówki orzechów pekan lub włoskich - 15 - słonecznik - 2 łyżki - pestki dyni - 2 łyżki Słodkie przysmaki - to co tygryski lubią najbardziej (ograniczyć do 75 kcal dziennie): - galaretka bez cukru - guma do żucia bez cukru - kakao nie słodzone - lizaki bez cukru - substytut cukru (słodzik) - twarde cukierki bez cukru - i różne kombinowane deserki PS: Gdzie jest nasza Agaaatttaaa???
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2644 | |||||
Zadomowienie
|
no już jestem, tęskniłyście
![]() Kochanka ze snu nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak zobaczysz że nie ma dużego wyboru słodyczy bez cukru to dasz radę, mnie już praktycznie nie ciągnie do żadnych słodkości ![]()
![]() |
#2645 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() 1 dzień: śniadanie- 2 jajka na twardo, dwa plasterki szynki,zielona herbata II sniadanie- pare orzeszków obiad-ryba smażona,pomidor i ogórek kolacja: serek wiejski,papryka 2 dzien: sniadanie-jogurt naturalny bez cukru,papryka II sniadanie- orzeszki obiad-indyk,kapusta kiszona kolacja-serek wiejski z pomidorem i czy można jeść orzeszki solone ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Orzeszki solone odpadają ![]()
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym Ci poradziła zebys jadła troszke wiecej, a orzeszki wez jako przekaske Ahcak ciesze sie ze mamy podobne myslenie w tej kwestii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
K_asiaczku ja mam nadzieje, ze kiedys doczekam tego dnia i bede z siebie dumna.
Za niecale 2 tyg sie przeprowadzamy i moj TZ juz sie doczekac nie moze kiedy bedziemy mogli gotowac (teraz tez, ale to dluga historia ![]() Oj kochane Wy tu tak szybko piszecie, ze nie nadarzam, wiec wybaczcie jesli kiedys kogos pomine w odpowiedzi. No i cytowac sie musze nauczyc ;-) A no wlasnie doczytalam. Blondee slyszalam, ze kefir zabroniony, ale musialam z czyms ser bialy rozrobic. No i u nas tylko poltlusty, chudego nie znajde :-( A serki wiejskie Piatncy tylko czasami sa light w polskim sklepie wiec jestem zmuszona kupowac zwykle. Ale mam nadzieje, ze ten tescowy bedzie dobry to sie przerzuce ;-) Bo jakis irlandzki 0% tluszczu jadlam dluzszy czas ale jest bleeeeeee.
#2650 |
Raczkowanie
|
raport dzienny:
s: omlet z blonnikiem i siemieniem, serkiem hochland light i oliwkami p: serek wiejski z dzemem truskawkowym montignca o: cos a la chilli con carne p: migdaly prazone i solone /duzo wiecej niz garsc :P) p: zawijaski z salaty maslowej z szynka z indyka serem zoltym light i pomidorami k: caprese /urozmaicona kielkami slonecznika, oliwkami kalamata i oliwa z oliwek i pomidorkami cherry oczywiscie na mozzarelli light/ a teraz czas na herbatke ajurwedy detox i dzieki za abs 8 min. pocwiczylam 8 min to zawsze wiecej niz 0 ![]() papa kochane do jutra
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jechalam na święta do domu, to mi się taaak nudziło w samochodzie i w radiu byl jakis konkurs, w którym Brodka podawała haslo i trzeba było je wysłać smsem. Wiec Kama sięga po telefon, piszę haslo, a tu nie ma zasięgu. Łapałam sieć przez jakieś 15 minut i w koncu wyslalam jak z lasu wyjechalismy. Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa... dopóki się nie okazało, że to konkurs "kto pierwszy ten lepszy"... pff |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2653 |
BAN stały
|
Nedda na kopenhaskiej schudlam jakies 4kg, po okolo tygodniu mialam przerwe swiateczna gdzie nadrobilam jakies 1,5kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jednak od razu mowie ze waga nie adekwatna kompletnie do wygladu.... poniewaz mam maly biust i szczuple nogi i wlasnie kilogramy gromadzily sie w boczkach i brzuszku (dlatego spodnie sie nie dopinaly).... teraz brzuch schudl, biust zostal taki jaki byl! (cale szczescie ze nie zmalal), ale wydaje mi sie ze w nogach troche przytylam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Tak jak myslalam moje wczorajsze przerazenie wagowe bylo spowodowane opuchlizna bo wieczorze w aucie. Dzis waga pokazala, ze do zrzucenia zostalo 12,5 kg a nie 13, 4 kg jak wczoraj ![]() ![]() Dzis musze zrobic jakies zakupki dietowe. Po tych Swietach strasznie wszystko mnie korci- wczoraj myslalam ze zwariuje- sernik z lodowki mnie wolal i w ogole musialam naprawde strasznie mocno walczyc zeby nie zgrzeszyc. Na szczescie wygralam i nie zgreszylam. Pomyslalam, z moze fotke polnagiej Nicole Scherzinger sobie na lodowke walnac? ![]() Dzis na zajecia musze isc- niestety na piechote, bo troszke zimno na rowerek... Jeny jak ja sie odzwyczailam od chodzenia ![]() Buziaczki kochane i zycze Wam milego bezgrzesznego dnia!
#2655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2656 |
BAN stały
|
Dziewczyny a co myslicie o takim jadłospisie?
![]() SOBOTA, NIEDZIELA 1020 kcal 1. Kawa 2. Jajecznica z 2 jaj na boczku z cebulą 3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki) 4. 2 gołąbki bez ryżu ( razem 200g) 5. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami 6. 2 łyżki masła orzechowego ( 24g) PONIEDZIAŁEK, WTOREK 850 kcal 1. Kawa 2. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami 3. 2 plastry sera żółtego gouda pełnotłustego i ogórek konserwowy 4. Kurczak ( udko gotowane) z kalafiorem ( 100g) i 2 ogórki konserwowe 5. 2 jajka i 2 plastry szynki z indyka 6. 2 łyżki masła orzechowego ( 24g) ŚRODA, CZWARTEK 939 kcal 1. Kawa 2. Sałatka: czerwona fasola, 2 tuńczyki, cebula, 2 jajka, 2 ogórki konserwowe (na 2 dni) 3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki) 4. Szaszłyk w piekarniku: mięso kurczaka całe udo, papryka ( 100g), cebula, pomidor ( na 2 dni) 5. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami 6. 2 łyżki masła orzechowego ( 24g) PIĄTEK, SOBOTA 1020 kcal 1. Kawa 2. Sałatka: 4 rzodkiewki, cała feta light, 4 ogórki konserwowe, 2 pomidory, szczypiorek ( na 2 dni) 3. 2 jajka i ogórek swierzy ( 200g) 4. Pulpety ( 200g) i 2 ogórki konserwowe 5. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami 6. 1 łyżka masła orzechowego ( 12g) |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]()
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kilka małych rad. niech mnie zweryfikują specjalistki tiara widzisz kochana ładnie Ci idzie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim za mało kalorii - dieta poniżej 1000kcal jest zła, niedobra, bebe, fuj! W SB chodzi o to, aby JEŚĆ, a nie się głodzić...
Ograniczamy kawę, z kurczaka jemy pierś, mięsto mielone czy jakieś pulpety chyba nie są zalecane, bo powinno się jeść chude mięso i... WIĘCEJ warzyw...
#2662 |
Zakorzenienie
|
no ja się zważyłąm jakoś mnie tak korciło
![]() waga -2kg w 3 dni oby tak dalej chociaż mam motywację do dalszej walki ![]() a ja wczoraj na obiad miałam pierś z kuraka + sałatka grecka i kiszona kapucho ![]()
#2663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
ja potrafię zjeść na raz 200-300gram kapucho
![]()
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Nieee.... ale jakbym miała, to pewnie bym zjadła
![]() Kiedys teściowie przynieśli ogórki kiszone własnoręcznie w takim pudełku... ogórków było 10-15 ![]() ![]()
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.