|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Witajcie z rana
![]() nowe Mamusie piszcie koniecznie dużo minia ale sobie urządziłaś wieczorek, nie martw się ja czasem to do połowy puszki nie jestem w stanie dotrwac , a Oliwka to rzeczywiście istny Aniołmamba super, że u Was wszytsko sie powoli układa, duzo pomyslności Iwka, kancia Jak nocka?? pospałyście choć chwile spokojnie w nocy? Mati też okropnie marudny, rosna 4 góne ząbki na raz... juz tak po 1/4 ma ale strasznie go bolą jak wyjezdzają dalej... Wczoraj była maskra, od 17 tylko na rekach chciał jezdzić i miałczał co chwila. no ale w sumie ma juz 8 ząbkow na wierychu. Z nowych osiągnięć: Mój 9 miesięczny szkrab nauczył sie w końcu pełzać ![]() Zdrówka dla wszytskich, aby dzisiejszy dzień był bardziej spokojny niż wczoraj... no i żeby pogoda dopisała na spacerki ![]() EDIT: Właśnie mój maluch tak się rozpędził, ze poleciał kwiatek... ide wyprowadzić kwiatka na wysokości i sprzątać ziemię... łądnie sie dzień zapowiada.....
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
cz.mamba
katia taka beznadziejna pogoda jest, ze wszyscy choruja ![]() minia ale mnie rozbawiłas swoim postem ![]() u nas nocka średnia po 3 musiałm wziac małego do siebie bo mocno marudził. Głowka jest ciagle ciepła ale np jeden policzek zimny uszko zimne rączki chłodne. Kaszel rzadko mam wrazenie, ze to od sliny kataru brak, zebów nie widac, kupki normalne. Nie wiem czy isc do lekarza bo nie chciałabym zeby cos mu na płucka zeszło ale jak jest tylko stan podgorączkowy to moze nie isc
|
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
dzisiaj mam urlop . O 10 niania zabiera moją Mróweczkę a ja do roboty.Madziu no wiem, że mi się anioł trafił ciekawe po kim tak ma , napewno po rodzicach tak samo jak kolor oczu (my brązowe ona niebieskie )Kanciu jak przeczytałam Twojego posta to się przeraziłam i zaraz przeczytałam co tu wczoraj skrobałam, no ale uffff myślałam, że było gorzej i cieszę się, że wpłynęłam chociaż w taki sosób na poprawę Twojego humoru. Mam nadzieję, że u Apusia to tylko zęby. Gdy moja Olivcia miała stan podgorączkowy i katarek, bez kaszlu wogóle to poszłam na wszelki wypadek do lekarza, ale ten powiedział, że wszędzie czysto, podawać witaminy i w ciągu kilku dni albo przejdzie albo się rozwinie no i niestety się rozwinęło . Wam oczywiście życzę tego pierwszego.Moja Olivka to dzisiaj poszła na rekord spała od 17 do 7 z półgodzinną przerwą na kąpiel. Idę do małej bo znudziło jej się już zwiedzanie mieszkania i z czymś się właśnie kłóci
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za zyczenia dla Wikusi kochane jestescie
Wiktorka sama siada tylko trzeba jej nóżki przytrzymać |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
minia a y jak sie dzisiaj czujesz ??lepiej??
moja mała jakoś nie chce tak długo spac ![]() no właśnie mam pytanie ile wasze dzieciaki śpią?Nikola zasypia tak między 19/20 a budzi sie rano o 5.30/6.30 no i oczywiście jeszcze raz w nocy na mleko.i kilka razy jak smoka zgubi![]() w dzien to ma dwie drzemki albo trzy w sumie to śpi tak ok.3godzin(dzień) |
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki!
Ja dzisiaj wzięłam Matiego do siebie i nawet sie wyspałam. Tylko 2 pobudki. i wytrzymał z szyną do 6 ! Jessu, jak wy to robicie dziewczyny, że wasze dzieci chodzą w okolicy godziny 20-21 spać ??? Mój o tej godzinie to jest na maksa rozbudzony... Kanciu, ja bym poszła do lekarza sprawdzić, czy wszystko ok, czego wam życzę Madziu, buziaki dla Ciebie i Matiego, zeby te zęby juz go tak nie męczyły, ani on Ciebie . No i gratki dla matiego za pełzanie karolinqa, mój Mati zasypia między 22 a 23 i śpi do ok8 rano z budzeniem najczęściej cogodzinnym w nocy A Mati od 3 dni wieczorem nie chce mleka... Zawsze wypijał rano i na dobranoc po 260ml mleka z kleikiem. A teraz wypija połowę .
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Karolinkqa Ja dzisiaj jestem jak nowonarodzona
).Moja Olivka śpi więcej ale ona to straszny śpioch A i mam jeszcze pytanie, które miałam już dawno zadać jak wyglądają u Waszych dzieci ciemiączka?? Moja ma jeszcze tak z 1 cm na 1 cm ostatnio pytałam lekarza jak to jest z ciemiączkiem i powiedział, że jest dobrze jak do roku ciemiączko nie jest całkiem zarośnięte. Co mówią Wasi lekarze?
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Moje dziecię poszło wczoraj spać o 20.30 i całą noc pięknie przespała do 7.20. Ja wieczorem też byłam jakaś zmęczona i zaraz po Klaudii się położyłam. Ale się wyspałam Lea zapomniałam wczoraj napisać,że Maks świetnie zasuwa. Jak mały motorek . A Klaudii to czwórka na dole wychodzi.Katia nie daj się chorobie, wracaj szybko do zdrowia. Dobrze, że Kacperek już ok. No i niech się jeszcze pupcia zagoi Madzia gratulujemy nowych umiejętności kanciu może lepiej iść do lekarza, upewnić się? Sama nie wiem co doradzić
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
minia zazdroszczę śpioszka
![]() u nikoli ciemiączko jest takie jak u olivki.może 2/3 mm większe czytałam że ciemiączko nie powinno się za szybko zrosnąc.a lekarka mówi że jest wszystko w normie. |
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj ale napisałyście
![]() witam nowe mamy i ich słodkie dzieciaki u nas constans nawet nie ma za bardzo co opisywać rutyna dnia powszedniego - czekam jak na zmiłowanie na cieplejsze dni a pokaże WAM jeszcze Apolonię z kuzynami starszym Mikołajem i młodszym Ernestem - chłopaki nie mogą sie doczekać kiedy Pola będzie bardziej mobilna, ale już świetnie sie razem bawią - strasznie miło się na nich patrzy
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
no lubię taka produkcje
zarejestrowałam nas na jutro na 8.40 zobaczymy co p.doktor powie ![]() ale widze, ze jest troszke lepiej bo juz nie ma takiej ciepłej głowki i nawet chwile sam na podłodze siedzi. Ale smoka nie wypuszcza ani na moment ![]() Patrilla super fotka chociaz ze bedzie miała Polusia towarzycho
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
ja zmykam na spacerek bo słonko wyszlo!!
trzeba korzystać póki świeci
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Minia się uśmiałam z Twojego posta ![]() Karolinqa moja Oliwcia zasypia ok 19:30-20:30 i śpi tak do ok 6:30 ale ma przerwę na jedzonko (znowu bo już nie było) ok 3 rano i czasami marudzi o smoka. W dzień śpi tak ok 4x, w tym raz ok 1,5-2 godz. Kanciu, hmm chyba też bym się przeszła do lekarza na Twoim miejscu. Dla Apusia i Jego Mamusi Patrilla właśnie słyszałam, że niedziela ma być do 15 st i słoneczna Hmm dzisiaj u nas też zapowiada się ładny dzień ![]() Idziemy na 12:45 do lekarza na szczepienie (zaległe WZW) i zobaczymy ile ta moja myszka waży i mierzy ![]() Miłego dnia Kobietki
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
No Olivka już na spacerze (u nas jest piękne słonko ale tylko 5 stopni) więc ja zabieram się do roboty. Miłego dnia życzę wszystkim
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kanciu no ja też dla spokoju świętego bym poszła do lekarza minia no uśmiałam się z twojego posta I dobrze, że już lepiej A tego śpioszka twojego to ucałuj ode mnie Co do ciemiączka do Hania ma 2x2 i lekarka powiedziała, że po roku ma prawo zarosnąć - nie prędzej, bo jak prędzej to coś nie tak, ale u Hani jest wszystko OK karolinqa u nas Hania zasypia ok 22:00 i budzi się ok 8:00-9:00 ostatnio bez pobudek, a jak już się budziła to dostała smoka i szła dalej spać ![]() W dzień ma 2 drzemki - ok 12:00 od 30 minut do 2,5 godziny i potem ok 17:00 od 30 minut do 1,5 godzinki ![]() cz.mamba fajnie, ze się odezwałaś i skzoda, ze już do nas nie zaglądasz ![]() Madzia oby ząbki szybko wyszły ![]() katia dobrze, że Kacpi już ma się lepiej U mnie też fajna pogoda już 8 stopni i słonko świeci łądnie, więc koło południa idziemy na spacerek, jeszcze teraz obiad zrobię, bo przed 16:00 jadę na spotkanie do Silesii z koleżankami
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu trzymam kciuki żeby maluszkowi sie polepszyło
u nas 2 na plusie i szarawo - oby nie padało
|
|
#527 |
|
Konto usunięte
|
U nas też słonko pieknie świeci, ale ja jestem padnięta.
Moje dziecko uparło się dziś w nocy, że musi spać ze smoczkiem, którego- na przekór sobie- -co chwilke wypluwał poza łóżeczko. Wstawałam co pół godziny aż do 4:00, żeby małemu potworkowi smoczek podać. Jestem totalnie nie dzisiejsza, nie wyspana, nie do życia. ![]() Zmykam. |
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
kochane za zyczonka zdrowia mały ma sie w miare dobrze, juz jest normalny jesli chodzi o temperaturke. Troszkę marudzi ale nawet gada, wczoraj tylko plakał. Zobaczymy jak bedzie po poludniu bo wczoraj własnie okolo 14 tak sie rozkreciło. Załuje, ze nie pojdziemy na spacerek bo soneczko swieci ale nie chce go narazac bo nie wiem co sie dzieje. Najwyzej jutro pojdziemy
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
U nas też piękne słonko ale mroźno, tylko +3.
Mati właśnie odleciał po wypiciu buteleczki z soczkiem .
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
ja już po spacerku
Kanciu trzymamy kciuki!! a to zdjęcie ze spacerku |
|
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
Ciemiączko Tymek ma dość duże ponoć, ale moja lekarka tez twierdzi, że to dobrze i że nie ma co przyspieszac procesu zarastania.
Teraz mój diabełek lezy i kwiczy w łózeczku, a ja wyrodniara piszę do Was. ja to mam problem z uśpieniem go w dzień, dobrze, że choć w nocy ładnie śpi. u nas słonecznie, acz zimno spacer będzie of course WItajcie nowe MAMUSIE
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
barwa, ja tez mam problem z usypianiem Matiego w dzień i dlatego podaje mu picie, po którym zaraz usypia
![]() karolinqa, ale z was laseczki
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
karolinqa fajne z Was dziewczynki
u nas w dzien to jak widze, ze potfór zmeczony to kłade do łozia daje smoka i zostawiam go, czasem połazi po łozeczku i musze go odwracac na plecy kilka razy ale po chwili pada
|
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też tak usypiam nikole i jeszcze do ręki daję jej misia,takiego włochatego |
|
|
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
No to wy jestescie supermamy
. Ja jak mojego zmęczonego do łóżeczka odkładam to jest wściekły i wtedy to juz nici ze spania .
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Juleczka bez takich mi tu proszę, a Ty to niby co jesteś jak nie supermama??? Hmmm? Megasupermama
Twój Mati jak już będzie bez szyn to też będzie spokojniutki zobaczysz Moja Olivka zasypia wszędzie ale musi mieć swojego misia, taki w szlafmycy i ona łapie do rączki czubek tej czapki i w momencie się oczka przewracają , kurcze może się mam zacząć martwić , z rączki jej nie wypuszcza
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczko u nas tez tak było
ale bylismy konsekwentni kładlismy on płakał obracał sie łaził i płakał, co chwile odkładalimy na plecki przykrywalismy dawalismy smoka a on znów płakał, obracał sie łazil i tak w kółko, po ktoryms razie padał teraz odwraca sie czasem połazi ale juz nie płacze a pogada troche a jak jest spiacy to zasypia od razu ale nie ma juz takiej walki jak wczesniej moze spróbuj tak samo na poczatku to pewnie ze 100 razy go bedziesz musiała podniesc przytulic i odłozyc za kazdym razem tak samo ![]() jaka ja mądra teraz jestem a sama mało co z siebie nie wyszlam jak tak robilismy
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ze spaniem inna metoda trzeba uważać u Poli by nie przegapić TEGo momentu w łóżeczko spanie w dzień jej nie wychodzi kładę ją na nasze łóżko staram sie wyciszyć jeśli sie podnosi marudzi pozwalam podnosić sie ale po kilku minutach znów kładę - niestety trzeba być konsekwentnym u niej
i to prawda że niestety trzeba trzymać sie ustalonych reguł ja wiem ze najczęściej po 2h aktywności Pola robi sie zmęczona i nawet jeśli nie przyśnie staram sie ją wyciszyć, poleżeć ...Juleczko z sokiem, a potem spaniem proszę uważaj słodkie szkodzi na zęby nawet jak ich nie ma ...
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo
Patrilko, pewnie masz rację. Ale on nic innego nie chce pić, czasem ciepłej wody przegotowanej sie napije, ale ogólnie to mam wrażenie że on potrzebuje dużo pić . Daję mu nektarki, ale staram się rozcieńczać wodą. On po wypiciu 100 napoju pada Kanciu, hmm... może jak będę w lepszej formie psychicznej to tak będę robic... Na razie piernicze wszystkie zasady które kiedys sobie załozyłam, że będą żelazne, byleby miec trochę spokoju... Śpię z Matim, usypiam przed TV, daję słodkie picie...
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak wieczorem usypiam Klaudię to kładę się z nią na naszym łóżku. Ona wtula się we mnie i za chwilę śpi. Czekam jeszcze moment i przekładam do łóżeczka. A w południe to zazwyczaj usypia siedząc mi na kolanach. Teraz też właśnie śpi już ponad godzinę, a ja jestem po godzinnej sesji na orbitreku. Padam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

, a Oliwka to rzeczywiście istny Anioł

. O 10 niania zabiera moją Mróweczkę a ja do roboty.
. Wam oczywiście życzę tego pierwszego.

kochane za zyczonka zdrowia