![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008
Mój łobuz śpi w ciągu dnia tylko na spacerze. Kiedyś przesypiał cały spacer (2-2,5h), teraz śpi tylko przez ok. 1,5-2 h). Poza tym nie śpi w ciągu dnia wcale. Może raz na tydzień zdarzy mu się 15 min drzemki ok. 10, ale to się zdarzyło nam dopiero 2 razy. Wieczorem kładę go do łóżka ok. 20-20.30. Śpi do ok. 7.30, oczywiście z przerwami na jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Moja mała dzisiaj znowu ładnie spała od 23 do 7.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu ale fajne okularki poluje na takie ![]() Dziewczyny szkraby przecudne ![]() Gadmarko moja mała to nieraz potrafi nie spać cały dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
no okularki dostępne w Realu... na hali
![]() ![]() co do Łucji,to normalnie chyba nie powinnam wogole na to dziecko narzekac... ona nie ma takich dni zeby przez dzien nie spac... spi i to calkiem ladnie... nawet nieraz jej sie zdarza,ze 3 godziny przez dzien spac ciagiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
My już niespimy jakiś czas. Ala pobawiła się na macie a teraz lezy w łozeczku i gapi się na karuzelę.
Mała w ciągu dnia śpi, ale nie tak często i długo jak kiedys. Odwala sobie takie 15 minutowe drzemki. Właśnie czekam na taką chwilę, zebym mogła pod prysznic skoczyć. W nocy jest super - całe noce przesypia a je na śpiąco ![]() Dzisiaj musze kolejną serię zdjęć wybrać i wywołac na papier. Troszkę się tego nazbierało. Miłego dnia. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam smutaskowy dzień. Do firmy w której pracuję mąż zawiózł moje wypowiedzenie ![]() uciekam Amelia coś dusi ![]()
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Karolinko a dlaczego mąż zawozi wypowiedzenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Justynko co do karmienia to ja miałam też zanik pokarmu po tym jak próbowaliśmy mleka dla alergików a laktator wiadomo to nie to co dziecko i cyce sie rozleniwiły,ale karmiłam małą nawet co godzinę żeby głodna nie była i pokarm wrócił.Teraz jest już gorzej bo znowu mam mało mleka,podejrzewam że to już i stres i zmęczenie a i to że nie mam czasu na jedzenie też mi nie pomaga.Mam jednak nadzieję że wszystko wróci u Was do normy. Oj Dagmara rozgryzłaś mnie ![]() ![]() Jeżeli chodzi o aktywność małej w łóżeczku to zero,jak się ją położy tak prześpi tyle ile ma przespać zero kopania. Dzisiaj mam wolne,mąż w domu i powiedział że mam dzisiaj dzień spa ![]() Dzieci Wam śpią jak marzenie tylko pozazdrościć ,Basi Łucja to już całkiem aniołek nic dziwnego że Basia ma czas i ochotę na zakupy i winko wieczorem. A tak na marginesie to można wypić lampkę wina jak się karmi?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Ramilko to nie ja to Gosia
![]() ![]() widzę że nie tylko moja księżniczka tak kiepsko sypia ![]() Jolu tak samo poluję na takie chwile ![]() no i po spaniu ![]() ![]() ale nic to, niedługo idziemy po Piotrka do przedszkola to pośpi na spacerze ![]()
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
co do winka przy karmieniu,to z tego co mi lekarka mowila, raz na jakis czas pol lampki czerwonego jak najbardziej... ale wiadomo bez przeginania... ja juz nie karmie,wiec inna sprawa
![]() my bylysmy od 10:20 na spacerku, pochodzilysmy dwie godzinki, mała sobie ładnie spała... wózek do babci, blok obok, babcia ją troche ponosiła, nim zaczęłą się niecierpliwić że głodna. Drzwi obok poszłyśmy odwiedzić kawalera który ma 5,5 tygodnia,ale on nie zainteresowany jeszcze, natomiast ona go tak zaczepiała, że hej ![]() ![]() no i wróciłyśmy do domku, mała chwilę jeszcze pogadała, pośmiała się, więc nie dawałam jej od razu jeść. Najlepsze jak coś do niej mówię, a jej się wymksnęło JA, akurat trafnie do mojego pytania i się tak uśmiałam, że hej zjadła i co, i w momencie zasnęła jak ją tylko do łóżeczka położyłam. Więc co do spania, no to dzisiaj mała pospała od 21 gdzieś do 5:30, potem zjadła i pospała do 6:50, zjadła, pobawiła się trochę i gdzieś od 8 spała do 10. Zjadła, ubrałyśmy się i na spacer, tam drzemka, choć co chwilę podglądała... dwie godziny spania. No i teraz gdzieś od 13 też śpi ![]() to tak apropo spania... i co do Adatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Gosiu - fantastyczne te Twoje fotki z dziećiństwa ![]() ![]() ![]() ![]() Dagmara - Małgosia zazwyczaj robi sobie jedną krótką drzemkę do południa (tak 15-20 minut, najchętniej leżąc na mojej piersi ![]() ![]() Karolina - dlaczego składasz wypowiedzenie? Miałaś umowę na czas określony? Ja muszę w końcu do szefa zadzwoic... Milenko - uwielbiam, gdy Tż-cik jest w domu i zajmuje się trochę małą... Kto by pomyślał, że dluższy niż 3-minutowy prysznic, będzie dla nas taką frajdą ![]() Basiu - Ty to naprawdę masz szczęście z tą Lusią. Aniołek nie dziecko!
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem... obnazam sie dzisiaj publicznie, wkleilam swoje zdjecia na blogu i na wąku mż-wr, oraz na swoim wątku... tutaj też wkleje,a co mi tam... motywacji potrzebuje jak najwiecej... odwazylam sie dzisiaj zrobic zdjecia swoim 82kg praktycznie w neglizu,tzn w bieliznie... wklejam tylko po to, byscie widzialy jak wygladam teraz przy 82kg cielsku, a za miesiac wkleje zdjecie jak rewelacyjnie wygladam troche chudsza... i moze za dwa, jak jeszcze chudsza... startuje z odchudzaniem po raz setny,mam nadzieje,ze tym razem sie uda...
a wygladam tak: poza tym dobrej nocy... a co do mojej Lusi, to nie zawsze taki aniołek, nieraz ma napady krzyku, po prostu musi sie wykrzyczec i tyle i basta... dzisiaj zeszlo jej jakies 40minut,akurat u tesciow bylam... bo nei wiem czy wiecie,ze znowu remont sie u mnie zaczal,zostal nam do zrobienia pokoik babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Więc dziewczyny z moją praca jest tak. Umowa kończyła mi się 9 stycznia. Przedłużyli mi na rok. Jednak stwierdzilismy z mężem że do roku powinnam zostać z Amelią w domu. Po pierwsze chcę, a po drugie nie dam jej jeszcze do pilnowania jakieś obcej babie. Moja mama nie zawsze może. Chcę być ten pierwszy rok z naszą niunią. Zaplanowaliśmy ją, udało się po miesiącu starań i teraz chcę się tym skarbem nacieszyć.
Dlaczego mąż zawoził wypowiedzenie? Ponieważ pracujemy w tej samej firmie i wiele spraw było załatwiane właśnie przez niego. Jak mieli jakies pismo to dzwonili do mnie z zapytaniem czy moga podać do podpisania przez męża. Bardzo mi to pasuje, bo jechać 80km żeby tylko coś podpisać to śmieszne. Teraz wkręcił się w moje zwolnienie. Załatwił że najpierw po macierzyńskim wykorzystam zaległy urlop i wczasy pod gruszą, a potem pa pa moja praco. Nie opłaca mi się iść na wychowawczy bo mamy za wysokie dochody żebym coś dostała. Byłam w urzędzie pracy i tam dowiedziałam się że zwalniając się z pracy po zarejestrowaniu się u nich przez pierwsze 3 miesiace nic nie dostane a potem przez 9 zasilek. Chyba ze znajda mi prace, co jak sama stwierdzila jest nie mozliwe bo nie mają ofert pracy dla socjologa. Tak więc zostane z myszką w domu, a i na papmpersy mi się ostanie. Trzeba jakoś sobie radzić. Potem poszukam odpowiedniej osoby do dziecka, a wiadomo po reakcji rocznego malca widac czy lubią tą osobę, czy nie. Ja znajdę prace tutaj na miejscu i gra gitara. Basiu - dla mnie zdjęcie super ![]()
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Basia - ja waże niecałe 70 kg, ale ciało mam w opłakanym stanie. Ty masz ładne jędrne ciało, moje jest zaatakowane cellulitem i obwisłe
![]() Kupiłam dzisiaj wagę kuchenną i zwazyłam na niej Alę ![]() Ala śpi, ja wychyliłam lapmkę wina w nowym kieliszku i zaraz idę spać. Jak tak dalej pójdzie to w alkoholizm popadnę... Uwielbiam różowe Carlo Rossi, mniam. Spokojnej nocki mamusie. Ps. Uzywacie żelu durex? Ja chce kupić ale jest kilka rodzajów i nie wiem który wybrac. Poza tym mam nowa bieliznę i szlafroczek, ale czekam az okres się skończy i wtedy się zabawię w romantyczny wieczór. Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Jolu powiem Ci szczerze, że ja wcale tak jędrnej i bez cellulitu skóry po porodzie nie miałam. Wtedy to była tragedia. Miałam dziure na dziurze, taki cellulit, w dużej mierze na nogach, i pupie... tam tragedia, brzuszek troche mniej, na brzuchu na szczescie ominely mnie rozstepy, natomiast piersi i przod ud, zaatakowal bardzo... ale i tak juz jest lepiej, splycily sie,teraz czekam az troche wyjasnieja. Duza zasluga tutaj serum z eveline, roznych innych specyfikow... smaruje sie, kremuje, najwazniejsza jest systematycznosc... teraz trzeci dzien odchudzania, moze wkoncu sie uda, bo tyle razy juz od porodu probowalam... chce dojsc na poczatku do wagi 70kg, to jest teraz moj cel... bo 82kg to za duzo jak na mnie... natomiast potem tak 62-63kg to jest moja waga koncowa...
co do alkoholizmu... hmmm wiesz co rozowego tego wina nie pilam,ale wyprobujemy z mezem. My teraz mamy nalewkę babuni, też lubię... a wcześniej mielismy takie dobre winko ale nazwy nie pamietam ![]() i co do żelu z durexa.. to my na pierwszy rzut kupiliśmy ten zwykly, uniwersalny... nie narzekalismy, calkiem niezly. Teraz natomiast mamy ten fioletowy 2w1, do masazu i nawilzajacy... jak dla mnie rewelacja, mąż też jest zachwycony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Karolina - teraz juz rozumiem sytuację
![]() ![]() Jolus - też bardzo lubię lekkie Californijskie winka ![]() ![]() Basiu- wyglądasz super! Ile ty masz wzrostu? Ja ważę 67 kg (od wczoraj ścisła dieta), a jak patrzę w lustro to chce mi sie wyć! Celulit, rozstępy, koszmar... ![]()
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Izunia ja mam 167cm wzrostu mniej wiecej, przynajmniej tyle mam w dowodzie... i tyle powinnam miec, no chyba ze zmalalalm z wiekiem. Co do cellulitu, rozstepow to ja mialam ogromny problem po ciazy,za to kremy tak jak wczesniej pisalam pomogly mi bardzo... cwiczyc nic nie cwiczylam, a skora sama widzisz jaka sie zrobila,szkoda ze nie mam zdjecia po ciazy,ale wstyd mi bylo robic,wygladalam okropnie. Cellulit mialam tak okropny ze szok... moj D sie dziwi,ze tak ladnie i szybko mozna sie tego dranstwa pozbyc
wiadome ze calkowicie jeszcze wszystko nie zniknelo,ale i tak jest poprawa taka ze szok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny Adatka sie odezwala... beda jej powtarzali EKG,bo jeszcze w serduszku cos tam w serduszku jej im nie pasuje... a w dodatku Marcelinka ma pleśniawki w buzi i Adatka chce by juz ten koszmar sie skonczyl - czego sie jej nie dziwie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli Agata ma takie problemy to tylko i wyłącznie wina naturanego porodu. Albo ktoś nie dopilnował podczas ciązy, ze naprzykład sa przeciwskazania, albo miała tak trudny poród, ze teraz wychodza wszytkie jego pozostałości... I jak to czytam to zaczynam docieniać moją cesarkę, bo ze mną mogło być to samo. Gdyby mnie dużej trzymali i kazali rodzić naturalnie to pewnie nieźle by mnie porozrywało w srodku, serce też mogłoby mi siąść (miałam kiedyś problemy) a wzrok i tak poszedł w dół jak szalony (z -1,25 do -2,5).
Trzymam za Agatę mocno kciuki. Zresztą ona o tym wie ![]() Ja wstałam o 11!!! Przebudziłam się przed 7 - nakarmiłam Ale i poszłam spać znowu. Mała teraz bawi się macie a ja piękę zapiekanki. Dzięki za info o żelu. Ja chyba na początek kupię czerwony. Okres się kończy. Być moze dzisiaj wieczorem będzie przyjemny wieczór ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
No to prawda, że Adatka ma same problemy. W Olkuszu jej powiedzieli, że to naprawiaja to co inni popsuli,wiec wiesz... mam nadzieje,ze wkoncu jednak wszystko bedzie dobrze...
a żel tak jak mówię, ten fioletowy jest rewelacyjny ![]() ![]() my juz po spacerku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj śliczna pogoda. Na spacer na razie nie mam jak wyjść. Mała nie zamierza spac aja nawet pod prysznic nie mam jak pójśc. Pewnie poczekamy na tatusie i jak wróci z pracy to wtedy pójdziemy razem pospacerować.
Mówisz fioletowy jest lepszy? To chyba mnie przekonałaś. Jak zrobię męzowi masaż to będzie do końca życia pamiętał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
no ja naprawde jestem mega zadowolona z tego fioletowego, mąż zresztą też... a do masażu super... Damian wczoraj był z masażyku bardzo zadowolony
![]() no ja bym pewnie jeszcze na spacer po południu z małą poszła,ale idziemy na urodziny do mojego taty... a może jak dalej tak ładnie będzie to wsadzimy ją do nosidełka i tak pójdziemy,tego co sie na ramiona zaklada... swoja droga chwala,ze ktos takie nosidelka wymyslil, bo pisalam wam chyba,ze wozek mamy u drugiej babci blok obok, niby nie daleko,ale zawsze jak szlysmy na spacer, pakowałam Łucję do fotelika samochodowego i tak ją niosłam do babci, a ciężarek jest taki, że hej i problem był... od kilku dni wsadzam ją do plecaczka i idziemy, o wiele wiele lepiej ![]() pierwszy raz w nosidełku był w święta, a dokładnie szliśmy jajeczka święcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
Ja te zostatnio myśląłam o takim nosidełku. Tylko słyszałam ze to na kręgosłup nie za dobrze działa... Sama już nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem Jolu, są takie ponoć od 3 tygodnia, czy od 3 miesiąca i od 6 miesiąca, my mamy takie usztywniane... i wiesz w sumie trzymam małą i tak, tak jakbyś ją na rękach trzymała, tylko masz wspomaganie na ramionach. Ja jestem bardzo zadowolona, Łucja już waży prawie 6kg, więc wiesz... troche jej jest, nieraz jak wiesz niose ja w foteliku,to dodatkowy ciezar i po prostu masakra
a my wlasnie sie szykujemy na urodziny mojego taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
Basiu - ja właśnie szukam nosidełka na allegro. Nie sądziłam, ze są tak tanie.
Zyczę Wam przyjemnej imprezki na urodzinach. Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jakie są ceny tak naprawde... co ja gadam, nie nie nie... wiem, mąż kupił jak dobrze pamiętam za 30zł i to całkiem dobrej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Mam na oku kilka nosidełek, ale nie wiem już sama czy te za 30 zł będa tak dobre jak te za 200. A może tylko za firmę się płaci? Bo w końcu i te, i te mają atesty bezpieczeństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
nie wiem Jolu jak to jest, ja jestem bardzo zadowolona z tego co ja mam... kolezanka kupila takie za 110zł i powiem ci, że ostatnio ogladala moje i stwierdzila,ze jest o wiele lepiej w ykonane...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Cisza tutaj że hej... ja tam się tylko chciałam pochwalić jak ładnie mi Łucja spała... jak usnęła o 21, tak się obudziła do jedzenia o 7... no odejmując przesunięcie czasu, to o 6... zjadła i śpi do teraz... ciekawe o której się obudzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
A my zbieralismy się do kościoła na 11 kiedy gapnęlismy się ze już jest 11
![]() My jak zwykle wyspani zaraz idziemy na spacerek. Pogoda pięęękna!! Wreszcie ciepło i niebo bezchmurne pełne słoneczka ![]() Polecam dzisiaj wieczorem nowy serial na tvn. Będzie Madera pokazana. Być moze uda mi się tam w ciągu raku jeszcze raz zawitać. Piękna wyspa -warto zobaczyć. To byłą reklama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.