|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Dzięki za gratulacje.
Wypowiem sie też w związku z pracą w szkole. Pracuje już trzeci rok. Nie jest łatwo ani znaleźć prace, ani z zarobkami. "Oddzwonimy"? standardowy tekst, jaki sie słyszy przy rozmowie z dyrektorem. Marzenia zawsze są idealne, ale rzeczywistość no cóż. Nawet słodki sześciolatek w kucykach w kokardki też daje nieźle popalić, nie trzeba gimnazjum Ale ogólnie nie jest źle. Życzę wam żeby wasze marzenia się zrealizowały.
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewazne czy male czy duze wlazne ze wlasne i ze sami.. najbardziej mi by przeszkadzalo to ze jak bedzie jakas sprzeczka to zostanie w nich obraz.. ale on/ona niesprawiedliwa zadziorna.. i ciagle wscibianie nosa.. a co wam zrobic pomoc.. z 2 strony to niejest wtedy do konca mieszkanie u siebie.. bo obiad to tesciu zrobi pranie wrzuci tesciowa itd...Cytat:
jestem bardzo szczesliwa bo praca w zawodzie nauczyciela czy w szkole czy w przedszkolu jest ciezka do zdobycia.. tu sie niezdazaja zwolnienia co pol roku i jest ciezej ja otrzymac...
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem studentką pedagogiki, specjalność praca socjalna, jestem na drugim roku. Już zanim zaczęłam studiować, wiedziałam, że po tych studiach będzie marna kasa i nie chcę być nauczycielem, ale jakoś poszłam za głosem serca, bo tylko studia pedagogiczne mi odpowiadały. Masz rację, nauczyciel, czy przedszkolanka to nie jest taki łatwy zawód jakby się wydawało. Moja teściowa jest nauczycielką i zawsze przynosi prace do domu, właściwie praca wypełnia prawie jej całe życie poza wakacjami, ale ona to lubi. Ja bym tak nie chciała. |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
niestety tu test taki pech pracy ze dopiero emerytura czy ciaza zwalnia miejsce, a ta i tak nie na dlugo.. ale to w publicznych, bo z prywatnych czesciej ludzie uciekaja bo pracyje sie 40godz z dziecmi za okolo 1300 bynajmniej tak jest u mnie wiec kazda mloda robi kontraktowego, i spada do przedszkola panstwowego - pracujac w zawodzie jest latwiej zmienic przedszkole, a tak to duzoo ciezej. Dlatego ja sie zaczepilam w prywatnym i jak tylko urodze dzidziusia to po urlopie uciekam (oby sie udalo) do panstwego...
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w wakacje byłam w salonie Agnes w Bilelsku(TZ mnie zaprosił
) weszłam i tyle sukni tam było a jeszcze większy szok przeżyłam jak zobaczyłam ceny bardzo piękne i to od 1000do 2000 ale te za 2000 to już takie full wypas mi się podobała taka za 1700 a pani z obsługi miła chciałą doradzać, ale chciałam sama z TZ polatać i pooglądać
|
#1657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak sie nie moglamz decydowac to stwierdzila "nie ma problemu, mierzymy wszystkie" bylam tez w takim malutkim salonie anabell i tez bardzo mila pani tam byla. a w agnes z tego wsyztskiego anwet nie zpaytalam o cene sukienki a to wlasnie ta suknia agnes ktora tak mi sie spodobala(tylko chcialabym biała): i szkoda ze dół nie jest troche "szerszy" bo mi sie podobaja takie suknie szerokie![]() ale juz wiem ze gore chcialabym taka jak tu:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podobają takie tylko, że a chcę w bieli
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Oj to podobnie jak mi
Za to bardzo mi się podobają suknie Agnes,no też nie wszystkie modele,ale jednak ta kolekcja bardziej do mnie przemawiaCytat:
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja welonu nie chce miec, a jak juz to krotki... ale jeszcze sie zastanowie, bo napewno chce miec rozpuszczone i pokrecone wlosy, a ze moje naturalnie sie kreca (chyba ze je prostownica podsmaze, co czesto sie zdarza) i do tego sa bardzo podatne na wszelkie zabiegi, to jestem przekonana ze przetyrzymaja zabawe
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
ja rozważam opcję bez welonu,ale wczoraj powiedzialam o tym mamie i siostrze i sie obrzyły,że jakto bez welonu
ech no już sama nie wiem
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama jest w szoku jak jej oswiadczylam ze to bedzie kolor ecru, jesli chodzi o welon to chyba padnie an zawal.. ale co ona tez nie miala welonu tylko toczek (juz slysze... ale wtedy byly inne czas... jassssne) wiec wiem co przezywasz... najwazniejsze jest to zebys ty sie w tym czula (albo bez niego) dobrze a nie one..
P.S. Ciekawe co zrobi mama jak sie dowie ze mojej siostrze podobaja sie bordowe sukienki..
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybulko z tym moim zorganizowaniem to bywa różnie. Choć podobno jest taka dziwna prawidłowość, że im więcej ma się zajęć, tym lepiej się to wszystko organizuje. Tak jak mówisz, muszę jeszcze wziąć pod uwagę TŻ, rodzinę i znajomych, bo nawet teraz czasem brakuje mi dla nich czasu. Mam jeszcze niestety 2 zaległe egzaminy, więc może być trochę ciężko pogodzić to wszystko. Być może wstrzymam się jakiś czas, studia skończę w lutym (mam nadzieję) i zawsze wtedy mogę się wziąć za dodatkową pracę ![]() Pożyjemy zobaczymy, w każdym razie |
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Witam was wszystkie. Dawno mnie tu nie było miałam zepsuty komp a potem brak czasu. Strasznie dużo napisałyście przez ten czas nie wiem kiedy to nadrobie
Wogóle mam stresa bo jutro mam egzamin na prawo jazdy i o niczym innym narazie nie myśle
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie będe chciałą welonu jakoś mi się to nie podoba
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
ooo kiedy masz bo ja 2 kwietnia w srode
tez sie stresuje:P ale z drugiej strony jak nie zdam to przeciez swiat sie niezawali przeciez to dopiero moje pierwsze podejscie
|
|
#1667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez pierwsze podejście.
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jesli Tobie sie marzy ebz welonu i taka jest Twoja wizja to czemu masz z tego rezygnowac? ja chce miec dlugi welon i tez juz slyszalam ze jakie to "tandetne" a mnie sie ta "tandeta" podoba w koncu to ja w tym sie pokaze a nie ciocie, babcie, mama czy ktos inny nasze wesele w dużej mierze finansuja rodzice jednak nie narzucaja nam niczego- sami wybralismy sale, fotografa itd z roznymi moimi pomyslami typu winietki na stołach, dugi welon, samochod odkryty itp rozne byly komentarze np ze mi sie po drodze rozpadnie fryzura itp przyjelam komentarz, rozwazylam i zdecydowalismy sie i tak bo o tym marzymy, a daleko jechac nie ebdziemy wiec mysle ze jednak moja fryzura przezyje biore rozne opinie pod uwage, ale tak latwo nie dam sie przekonac
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak weszła do jednego salonu to baba co tam pracowała od razu zlustrowała mnie TZ a przez wszystkim MÓJ brzuch
tak bo jak mamy 21 i 24 lata to na pewno wpadliśmy, bo przecież nie bierzemy ślubu bo się kochamy![]() ale chyba się zawiodła bo brzuch mam płaski jak decha
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam już to na szczęście za sobą, ale wiem jaki to stres |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wybranego fryzjera.. a raczej jestem wierna mojemu, ale ostateczna decyzje co do welonu podejme sama, jesli do sukienki bedzie pasowal to wezme, jesli nie to raczej sie niezdecyduje.. moj fryzjer jest ze tak powiem bardzo nowoczesny i on jesli (a nie robi tego czesto bo nielubi) zaklada komus welon to bardziej wplata go we wlosy jakos tak smiesznie i wypuszcza bokiem... ja dokonca nie wiem.. wolalabym rozpuszczone wlosy i bez welonu ale naprawde ciagle sie waham... a co wy na wianuszek z prawdziwych kwiatow? szkoda ze niewalnela jakiegos glupiego komentarza... ehsss...
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
ona nic nie mówiła, ale ja do TZ "choć bo tu jakaś niemiła obsługa"
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym mieć welon, ale czy będę mieć to się okaże, bo przecież niekoniecznie musi mi być dobrze w welonie. Jeśli nie, to pewnie zdecyduję się na jakiś pojedynczy kwiat we włosach, wianki mi się kompletnie nie podobają, wyglądają tak... komunijnie... |
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Ja bardzo bym chciała mieć welon ale również podobają mi sie wpięte kwiaty. A znowu kwiat z welonem nie bardzo pasują. Dobrze że teraz nie muszę decydować...
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tez mam pulchne policzki . Będzie mi trudno zdecydować czy zrobić koka i odsłonić moją piękna szyjkę ![]() czy może rozpuścić włosy i zakryć moje szerokie ramiona .
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm sama juz nic nie wiem.. chyba tylko tyle ze chce wyjsc za maz
![]() ![]() ale to nic jest przeciez jeszcze duzooo czasu moze cos mi sie umysli... ostateczna decyzje i tak kazda z nas podejmie majac juz sukienke, i przewidujac czy welon, kwiat, a moze kapelusz.. a reszte to juz z fryzjerem sie ustali
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Ale ogólnie nie jest źle. Życzę wam żeby wasze marzenia się zrealizowały.

wchodizmy z kolezanka a pani łaskawie wyszla z zaplecza i w ogole potraktowala nas jak intruzów!! pierwsze co zapytala kiedy slub to powiedzialam ze w sierpniun<o rok nie pytala przeciez:P >. mialam ze soba zdjecie sukni i mowie ze szukam czgeos takiego a ta babka nawet na to nie spojrzala tylko walnela mi sterte katalogow i mowi "jak pani znajdzie to niech mnie pani zawola" i poszla na zaplecze pic kawe z kolezanka... no wiec siadla niczym nie zrażona i ogladamy... pani sie zjawila po 15 minutach i z pretensją w glosie "juz?"- myslalam ze ją walnę ale powiedzialam ze takk JUŻ, wyciagnela suknie i powiedziala ze mam sobie zdjac ubranie, wlazla do przebieralni i po prostu wtarmosila ta sukienke na mnie z zerem wyczucia!!!! a mam porownanie bo bylam w jeszcze 2 innych slaonach gdzie panie byly naprawde przemile i same mi mowily ze najlepiej rozne fasony poprzymeirzac zeby zobaczyc w czym mi dobrze, w jakim kolorze itp. wiec do agnes sie juz nie wybiore mimo, ze jedna sukienka bardzo mi sie spodobala.
wszedzie mówią, aby zostawic podanie i jak cos sie zmieni to odzdzwonią
) weszłam i tyle sukni tam było a jeszcze większy szok przeżyłam jak zobaczyłam ceny
bardzo piękne i to od 1000do 2000 ale te za 2000 to już takie full wypas mi się podobała taka za 1700 a pani z obsługi miła chciałą doradzać, ale chciałam sama z TZ polatać i pooglądać
a to wlasnie ta suknia agnes ktora tak mi sie spodobala(tylko chcialabym biała): i szkoda ze dół nie jest troche "szerszy" bo mi sie podobaja takie suknie szerokie
ech no już sama nie wiem