|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Favkes a masz umowę kupna/sprzedaży? Kurcze znalazłam 3 wzory takich umów i niestety w żadnej z nich nie było mowy o zwrocie. Kurcze to gdzieś w prawie trzeba szukać. Tylko gdzie hmm
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że czekaja mnie duze zmiany chyba...
Jakis czas temu zaczęłam mieć dość dotychczasowej pracy i niepewności z nią związanej, byłam zniechęcona studentami i w ogóle podejśsciem ludzi do nauki języka. Zaczęłam się rozglądać za czymś innym. Odpowiedziałam na jedno ogłoszenie, miałam dwie rozmowy i chyba poszły nieźle. Właśnie dzwoniła pani z rekrutacji, że chyba firma złoży mi ofertę. Cieszę się i boję, bo sprawa wygląda tak, ze będę zajmować się czyms o czym kompletnie do tej pory nie miałam pojęcia - księgowością. Ta firma to duża korporacja, urządza szkolenia itp., ale ja nawet o exelu mam blade pojęcie (chociaż nie ukrywałam tego oczywiście) No zobaczymy, stracham się jak nie wiem
|
|
|
|
#4026 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
BTW co to za rasa? Bokserek? często uczulaczem jest nie sierść a ślina z takich krótko kufych psiaków
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych wszystkich różach, rozświetlaczach, że sama nabrałam ochoty na "cos lepszego" niż dotychczas (L'oreal, Max Factor), zastanawiam się, który róż sobie sprawić - Dior Blush Duo - Glowing Color czy słynny Clinique Fresh Bloom - który z nich jest bardziej wydajny i daje lepszy efekt ?
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej sytuacji ciesz się i niczego nie bój Znajomość Excela jest wyuczalna, a firma na pewno znalazła w Tobie takie plusy, które przesłoniły im ten mały minus Gratuluję
|
|
#4029 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moja szwagierka po geografii poszła pracować w księgowości, jeszcze się uczy ale idzie jej coraz lepiej. |
|
|
|
|
#4030 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) i okazuje się, ze nie taki diabeł straszny, jak go malowali ![]() Cytat:
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenie dziewczyny. Bardzo, bardzo chciłam zmian w zyciu zawodowym, więc mam motywacje |
|
|
|
|
#4032 |
|
rude jest piękne:)
|
Favkes piszesz ,ze jest to pies z hodowili po czempionach wobec tego ta pani ma zgloszona hodowle w Zwiazku Kynologicznym (taki obowiazek).
Na umowie powinnas miec adres Zwiazku ,powiedz pani ,ze w takim ukladzie skontaktujesz sie ze Zwiazkiem Kynologicznym. Sprawe nalezy zalatwic jak najszybciej poniewaz kazdy dzien pobytu psa u Was (a wiecie,ze nie moze zostac) powoduje , ze zwierzatko przyzwyczaja sie i ponowne oddanie niestety powoduje gleboki uraz , stres( pewnie Truskawa bedzie wiedziala) ,dziwi mnie ,ze ta pani weterynarz zreszta ,jak napisalas , przedluza cala sytuacje. Przepisy odnosnie zwrotu pieniedzy za wykonana transkcje sa ogolne i,chyba ,ze w umowie jest zapisane zastrzezenie uzgodnione przez obie strony. Tutaj wchodzi tylko dobra wola sprzedajacego, zobacz Favkes co jest napisane w umowie. Trzymam kciuki za szybkie zalatwienie sprawy w trosce o Was i biedne zwierzatko(naprawde trzeba szybko dzialac) Mendosito za pozytywne rozwiazanie sprawy.(jak sie cos robi ,to i takie historie sie zdarzaja , nie zdarza sie tylko tym ,ktorzy nic nie robia)Edt zanim napisalam ,to juz doszlo z 10 postow eh...moje zolwie tempo ![]() Nebrasko jesli podjelas decyzje o zmianie to skorzystaj z tej propozycji . Kazda zmiana budzi niepokoj jest to normalne odczucie , nigdy nie dowiesz sie czy akurat tego szukalas jesli nie sprobujesz. Jesli chodzi o merytoryczna strone ksiegowosci ,to zapewniam ,ze doskonale sobie poradzisz i szybko sie nauczysz do tego nie jest potrzebna wielka matematyka ,a raczej przyswojenie pewnych zasad. Trzymam kciuki i naprawde nie boj sie dasz rade ![]()
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Testy miał robione - owszem coś tam mu wychodziło - ale kota tez wychodził i co? I nic ... na kota zero reakcji a na psa po całości. Nie Zuziu - wiem, ze czas się liczy - dla psa i dla mojego syna, każdy dzień to przyzwyczajanie się malucha i cierpienie dziecka .... |
||
|
|
|
#4034 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to dziwne, że ktoś sprzedaje psy hodowlane bez umowy. W takich umowach najczęściej jest zapis o konieczności rejestracji psa (przez kupującego) w ZK i ważne informacje dotyczące psiaka. Hm nie podoba mi się to Może tak jak pisze Katty kontakt ze ZK pomoże. Opis całej sytuacji. Jeśli hodowla jest zarejestrowana.
|
|
#4036 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakies podejrzane to wszystko, sama sie dobrze na tym nie znam, ale wydaje mi się, że ta kobieta coś kręci i pozbyła sie psa a teraz co? |
|
|
|
|
#4037 |
|
|
Favkes zadzwon do pani i powiedz ,ze w takim ukladzie skontaktujesz sie ze Zwiazkiem Kynologicznym ,ta pani powinna wystawic umowe nawet jesli kupujacy nie chcial.
Natomiast jesli chodzi o zwrot pieniedzy w calosci ,to tutaj niestety pani ma prawo zatrzymac jakas czesc , tylko jej dobra wola jesli chodzi o zwrot calosci. Favkes sprobuj spokojnie bez udawadniania swoich racji i bez zbednych emocji(wiem trudno sie powstrzymac) ale nie masz wyjscia. Ta pani doskonale sie orientuje we wszystkich przepisach odnosnie prowadzenia hodowli i sprzedazy skoro zajmuje sie tym na codzien i pojscie na udry nie wiele da tylko moze zaognic sytuacje. Znalazlam swoia umowe kupna jamnika i w par 6pisze W sprawach nie unormowanych umowa maja zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego. Sluchaj musi byc zgloszenie sprzedazy w Zwiazku ,poniewa (ja mam ) z Warszawy z ZK dostalam wyciag zgodny z zapisem z Polskiej Ksiegi Rodowodowej Psow Rasowych Przypomnialo mi sie wez napisz PW do Miski S ona prowadzi hodowle napewno pomoze Tobie zajac wlasciwe stanowisko wez sprobuj |
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Możliwe, że Plum bylby ok (tak mi się wydaje), ale nie testowalam.Dior jest o tyle lepszy, że masz też opcję matową i możesz stopniować blysk, ale jest trudniej rozcieralny od maczka - niemniej da się go ladnie nalożyć ![]() A wydajne są oba
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z maczków moją uwagę zwrócił tylko "Almond Blossom". Masz rację - najlepiej chyba jednak będzie jak przetestuję sobie oba w perfumerii
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do Związku - powiedzieli mi, że nie zajmują stanowiska w takich sprawach jeśli nie ma umowy Poza tym Pani powiedziała mi,że nie ma czasu rozmawiać o takich sprawach i to jest tylko sprawa między kupującym a hodowcą.Poza tym - pies ma chore oko. zaczerwieniło mu się przedwczoraj i wczoraj wieczorem zauważyłam, że coś jest nie tak - okazało się, że ma jakieś zapalenie - wet. go dziś będzie oglądać. Pytałam czy to nasza wina -powiedziała,że takie infekcje nie rozwijają się z dnia na dzień. Musiał być chory wcześniej. Bosko ... |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszko, to zalezy jakiego oczekujesz po rozu/rozswietlaczu efektu. Maczek to roz i rozswietlacz w jednym, baaardzo wydajny. Wcale nie daje jakiegos paskudnego blysku, raczej delikatny. Roz Diora to roz bardziej satynowy nizi nablyszczajacy. Niezwykle delikatny i przepiekny efekt na jasnych buziach daje kolor Paradice cos-tam... ![]() Polecilabym tez roz Diorshow nanjasniejszy. To ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11575 Na allegro mozna kupic miniature tego rozu o gramaturze bodaj polowy stadartowego opakowania, to duzo. Roz pieknie pachnie, jest subtelny, daje taki promienny, zdrowy koloryt. Mnie przypomina pryzmy Givenchy - ta sama "mialkosc', delikatnosc. Polecam. Natomiast bezkokurencyjny jest wedlug mnie roz Chanel JC. Swietne kolory, piekny efekt na polikach, zapach, opakowanie, wydajnosc - nr.1 (ino cena do d...) |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
czyli wygląda na jakiś przekręt ... Favkes słuchaj, a może to infekcja psia ma związek z objawami syna??? Pogadaj o tym z wetem jak już ustali co to za cholerstwo ...Co do babiszona - hodoffcy to powiedz, że nie pracujesz i masz czas na wytoczenie sprawy cywilnej (jakby co) i że nie zaoferowanie umowy miało związak z ukryciem choroby psiaka na co masz mocne dowody ....
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam, że coś musi być na rzeczy..Wygląda na to, że baba jest nieuczciwa, a do tego wiedziała co robi. Nie ma umowy - nie macie podstaw do roszczeń. W takim wypadku wyraźnie bym jej powiedziała, że zrobię jej taką reklamę, że nie sprzeda już żadnego psa
|
|
#4044 | |
|
|
Cytat:
Ja wlasnie siegnelam do papierow jakie posiadam na zakup psa . Pisz do Miski i daj znac ,a mmy jeszcze bedziemy myslec . |
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Favkes, ale placek
Mam nadzieję, że uda Ci się sprawę pozytywnie i szybko załatwić choć z tego, co piszesz widzę, że kobitka wykazuje zero empatii o uczciwości nie wspominając |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
ZK nie chce się wtrącać RzPK powiedziała,z ę nie ma przepisów regulujacych zwroty - w ramach rękojmi można oddać towar uszkodzony - a na oczko piesek mógł zachorować już u nas - jeśłi będziemy chcieli dochodzić swego - to tylko sąd i nie wiadomo czy się uda - nie wiem czy jest sens ..... bosz.
Najgorsze jest to, że tu przecież chodzi o psa. Nie o jakąś rzecz - tylko o żywe stworzenie ... matko ... zaczynam się czuć okropnie ... ps. Dzwonił mój Tata - powiedział, że jak chcemy to możemy oddać psa i za 50%. I chyba tak zrobię, wydaje mi się,że nie ma co przedłużać całej sprawy .. głowa mi już pęka ... |
|
|
|
#4047 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Favkes, współczuję
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Favkes, szczerze współczuję
Że też takie nieuczciwe osoby bez grama sumienia zajmują się żywymi stworzeniami Szkoda Was i szkoda psiaka...
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i bez nich sobie poradzisz. A Excel jest łatwo wyuczalny i równie łatwo zapominalny. Ja już byłam w miarę biegła w poruszaniu się w Excelu trzy razy w życiu. I trzy razy wszystko pozapominałam. Ale pamiętam, że żadna to filozofia. Cytat:
nie pomyślałaś o Irrelle Blush? Nie znam lepszego. Favkes, współczuję - nieprzyjemna sprawa.
|
|
#4050 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny mam do was kilka pytań odnośnie truskawy, bo nie wiem czy się rejestrować czy nie? I jak to zrobić? Czy ewentualnie ktoś by mi zrobił zakupy w niej za jakiś czas? Bo chciałabym zakupić 2 lub 3 butelki perfum, ceny są bardzo korzystne, w zasadzie to dzisiaj pierwszy raz obczaiłam co jest na truskawce. I jak to jest z przesyłką i z tym cłem? Bardzo proszę o wytłumaczenie tego wszystkiego jak koniowi na miedzy
![]() Gucci edp, gucci edp II i innocent wyniosło by mnie razem 355.30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

)

Poza tym Pani powiedziała mi,że nie ma czasu rozmawiać o takich sprawach i to jest tylko sprawa między kupującym a hodowcą.