|
|
#2131 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Zapobiec raczej nie, w dawnych czasach popularne było 'hartowanie' sutków - lekarze zalecali np pocieranie ich szorstką gąbka lub szczypanie i smarowanie właśnie jakimiś specyfikami. Jednak to mit, najważniejsze jest prawidłowe przystawianie, jesli dziecko zle chwyci i czujemy ból, przerywamy karmienie i przystawiamy od nowa. Dla mnie najlepszą radą w tym temacie było stwierdzenie ''przystawiamy dziecko do piersi a nie pierś do dziecka'', te które maja zamiar karmić niech sobie wyryją to zdanie na czole mi ułatwiło mega sprawę ![]() Cytat:
U nas tez był ochraniacz od początku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o otulaczach
? IMG_1485771275.446244.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Mi mama powiedziała zeby nie zakładać ochraniacza to jeden kłopot mniej a teściowa może sobie gadać ![]() Dziewczyny kupuje któraś z Was mutsy? Myśle nad otulaczem i śpiworkiem
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-01-30 o 11:17 |
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie też ![]() Cytat:
dla mnie to nowsza forma rożka i śpiwora ![]() Myślałam dziś nad Medelą, ale nie kupię dopóki nie będę pewna, że mam pokarm. Więc kliknęłam butelki i smoczek. To i tak muszę mieć
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo pomyślałam jak zobaczyłam to ale może fajniejsze niż te rożki ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba wolę śpiwór , żeby mogło się ruszać. Sama Nie wiem
|
|
#2138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Morelka, bedziesz miała pokarm przystawiać przystawiać i jeszcze raz przystawiać - dzidziuś ssie - mleczko sie produkuje - jesli dajemy/dokarmiamy mm dziecko automatycznie odpuszcza posiłki z piersi, wtedy nie dajemy sygnału mózgowi do produkcji mleka i laktacja zanika. Jest popyt, jest tez i podaż, to jest naprawde proste w teorii tylko się trzeba przyłożyć na początku ![]() Ja kupiłam butelki z tommee tippee, córka spróbowała pierwszy raz z niej pic jak została sama z tata jak miała 4 tygodnie, nie było problemu. W trzecim miesiącu jej sie odwidziało i nie było szans nakarmić ją z butli, nie zaakceptowała juz żadnej innej firmy nawet ciekawe jaki teraz egzemplarz mi sie trafi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Niby otulacze maja swoje zadanie, bo dzieci tego potrzebują... ale wydaje mi sie że dziecko rodzi sie gotowe na świat, ma rączki i może samo kontrolować ich ruch i np stronę na której leży, więc trochę moim zdaniem krępuje to ich ruchy. Fajne sa np do zaśnięcia lub noszenia, do spania wolę rożki gdzie maluch ma więcej miejsca.
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę dziś z Mamą coś pooglądać z ubranek. Jutro chce karnisze kupić i będzie skończony pokój ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybciutko sie z pokojem wyrobiliscie ![]() My mamy jeden pokój w którym docelowo ma byc dziecięcy, chciałam juz na jesień ogarniać zeby był gotowy niedługo dla starszej, ale poki co mąż ma tam bieżnię do biegania i trenażer rowerowy i nie kwapi się z wyprowadzką do pomieszczenia gospodarczego z tym sprzętem, wiec chyba nie prędko to załatwimy musze go chyba przycisnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechałam do warszawy. Czekam właśnie do okulisty, mam na 12. Chciałabym jeszcze przejść się do arkadii ale nie wiem czy sił mi wystarczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj były tylko kartony bo nie miałam mebli ![]() Więc dlatego szybciej poszło. Jednak z kartonami walczyłam 6h ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
A czym się różni ochraniacz od śpiwora do wózka? Ochraniacz jest tylko na nóżki?
|
|
#2145 |
|
*sportaddict*
|
Dzieci na początku lubią mieć ciasno, więc otulacze są fajne, zastanawiam się tylko, czy nie będzie na nie za ciepło
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śpiwór chyba jest ocieplany i na pewno droższy nie widziałam na żywo wiec pytam może któraś widziała
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Morelle, ale super, że masz pokoik już
My ustaliliśmy już koncepcję, ale dopiero koniec lutego ruszamy z robotą, nie mogę się doczekać Dziewczyny Wy tyle wiecie, ja to się czuję zielona naprawdę, nie wiem w ogóle co i jak :P Otulacz mi się podoba, skoro coś takiego funkcjonuje to znaczy, że nadaje się do dzidziusiów i nie krępuje ich w żaden sposób, ale właśnie pytanie czy nie będzie za ciepło... |
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że u Was zakupy pełną parą
Z zakupem ciuszków czekam, aż będzie znana płeć, na razie kupiłam tylko dwie sztuki takie unisex Za pokoik weźmiemy się pewnie dopiero w kwietniu, bo dopóki pracuję w domu (a ustaliłam z pracodawcą, że chcę pracować tak do końca marca, o ile samopoczucie na to pozwoli) to pokoik funkcjonuje jako gabinet -tj. pokój z biurkiem i komputerem Komputer stacjonarny w zasadzie od czasu, gdy mąż zrobił magisterkę, stał nieużywany, podobnie jak biurko, więc potem się ich pozbędziemy![]() A mnie wczoraj złapały masakryczne mdłości Cały dzień było mi niedobrze, ale nie na tyle, żeby zwymiotować. Większość czasu przeleżałam, ale jadłam normalnie tylko małe porcje i nic mi nie było, a na wieczór zachciało mi się surowej marchewki i po niej zaczęła się rewolucja w jelitach i marchewkowa biegunka Rano kręciło mi się w głowie i było mi słabo, teraz jest już trochę lepiej, mam nadzieję, że szybko przejdzie i nic się nie stanie maleństwu
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można kupić bambusowe czy tez muślinowe tylko nie wiem czy wtedy one nie są do samodzielnego wiązania Ja na pewno się skuszę i zobaczymy czy dziecko się z tym polubi jak pomyśle ze może spać lepiej w tym mogę brać w ciemno :P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Electric ja tez dziś miałam ciężki poranek nie wiem czy to przez to ze napiłam się zimnego soku porzeczkowego z rana czy coś innego ...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mojego wózka jest tylko śpiwór. Cytat:
![]() Pokoik to sama radość Cytat:
Wymiotowałam raz wczoraj. Zdrówka życzę!
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.otulaczwoombie.pl/produkt...-mint-25-65kg/
Tu jest chyba jakiś na lato Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2152 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie to zdjęcie
|
#2154 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Tz - extra! Wspieraj i chwal - niech sie rozwija w tej dziedzinie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Fakt-sliczna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Sama sie ucze - internet to kopalnia tutoriali. Jakby co moge podeslac Wam kilka linkow tutaj czy na prv ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2155 |
|
*sportaddict*
|
Ja też umiem szyć, chociaż wieki tego nie robiłam
I ostatnio zrobiłam sobie fuksjowy swetro-płaszcz na szydełku, z którego jestem bardzo dumna Myślałam, żeby coś porobić dla malucha, ale nie wiem jakiego rozmiaru będzie jak przyjdą chłody, więc chyba ograniczę się do kocyków, czapeczek itp.
|
|
|
|
#2156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi jeszcze dzis jazda busem uzewnetrznila sie zawaroscia zoladka a to juz 15 tc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
W empiku o dziwo jest dobra cena.
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mysle ze malenstwu na poczatku kupie pieluszke bambusowa 100cm x 100cm ,bo to jednak lipiec i moze byc goraco a potem kocyk . U nas nie sprawdzil sie spiworek ,zreszta mi bylo strasznie nie wygodnie i Bartuś jako ze marcowy spal normalnie pod kołderką
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Mi mąż ciagle mówi żebym nie cudowala i kupowała to co potrzebne. My nie mieliśmy tego co teraz jest a tez się wychowaliśmy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

i smarowanie właśnie jakimiś specyfikami. Jednak to mit, najważniejsze jest prawidłowe przystawianie, jesli dziecko zle chwyci i czujemy ból, przerywamy karmienie i przystawiamy od nowa. Dla mnie najlepszą radą w tym temacie było stwierdzenie ''przystawiamy dziecko do piersi a nie pierś do dziecka'', te które maja zamiar karmić niech sobie wyryją to zdanie na czole
mi ułatwiło mega sprawę 

ale może fajniejsze niż te rożki ? 

ciekawe jaki teraz egzemplarz mi sie trafi
musze go chyba przycisnąć 

Cały dzień było mi niedobrze, ale nie na tyle, żeby zwymiotować. Większość czasu przeleżałam, ale jadłam normalnie tylko małe porcje i nic mi nie było, a na wieczór zachciało mi się surowej marchewki i po niej zaczęła się rewolucja w jelitach i marchewkowa biegunka
Rano kręciło mi się w głowie i było mi słabo, teraz jest już trochę lepiej, mam nadzieję, że szybko przejdzie i nic się nie stanie maleństwu
Sama się uczyłaś ?