Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-30, 12:46   #901
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki byście poleciły naturalny szampon do włosów przetłuszczających? Najlepiej taki oczyszczający, by było czuć, że włosy są mocno domyte.

Wysłane z Huawei P8 Lite
Speick Balance&Frische
Sante Lava Power
Mocno doczyszczające są też szampony Dr Organic, przynajmniej na pewno lawenda i róża, bo te miałam.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-01-30 o 14:35
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 13:06   #902
beeets
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Kiedy ja zejdę do 0?!
A Tobie się tak szybko nie uda jak Ci wyślę moje.

Szukałam kiedyś tej marki w okolicy i nic nie mogłam znaleźć a tu się okazuje że są całkiem blisko.
I na konsultacje też się już umówiłam.
chcę

super! czekam na relację z niecierpliwością. fajnie, że 14 już tuż tuż.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 16:02   #903
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość

skoro tak mówisz to ja też muszę wypróbować ten tonik! Chociaż od orientany dawno trzymałam się z dala- trochę się zawiodłam na kremie do twarzy z lukrecją, bo śmierdziuch taki, że szkoda gadać. A na dodatek działanie miał słabe. Albo po prostu na mnie słabe.
A tonik kupiłam ostatnio Coslys i też się zawiodłam, bo za bardzo się pieni i chyba będę go stosować zamiast micela. Wklejam więc nabytki ostatnie. Szału nie ma, ale kilka rzeczy fajnych się trafiło.
- krem do rąk omia z olejkiem arganowym- dobrze, że na wyprzedaży za połowę ceny kupiłam bo słaby jak dla mnie;
- micel biolaven- na początku wydawał się fajny, po kilku dniach zauważyłam, że lekko wysusza, wolę sylveco lipowy;
- mydła: Alterra dla córki do mycia rąk (lubi kolorowe i pachnące mydła), dla mnie błotne z morza martwego też do rąk (sól dobrze działa na moją chorą skórę);
- krem So Bio aloesowy- ulubiony- smaruję tylko rano, dobrze nawilża, nie potrzebuję więcej kremów nakładać, wieczorem tylko serum żelowe albo ha;
- kremowy żel do twarzy Go&Home - do tej pory rano stosowałam Vianek nawilżającą emulsję do mycia a wieczorem tymiankowy żel Sylveco, chciałam mieć jeden żel i wybrałam ten- na razie jestem zadowolona, rano delikatnie myje a wieczorem domywa makijaż. No ale najbardziej szałowy jest zapach- jak cytrynowy deser- słodki, cytrusowy, mniam;
- tusz SoBio- jeszcze nie wiem co o nim myśleć- na razie jestem niezadowolona ze szczoteczki, za dużo nabiera tuszu i niezbyt dokładnie maluje. Całe szczęcie póki co nie kruszy się i nie robi "pandy";
- korektor SoBio- może być, choć trochę wchodzi w zmarszczki pod oczami. Co do krycia niedoskonałości to nie wiem, bo podkład kryje mi wystarczająco. Korektor ma głównie służyć pod oczy, ale moich cieni pod oczami to nic nie jest w stanie przykryć. Taka uroda
- wspomniany wcześniej tonik Coslys do skóry normalnej i mieszanej- jak wspomniałam wcześniej za bardzo się pieni, będę używała zamiast micela chyba;
- maść z olejem konopnym- super maść na moje dłonie! Zawiera same oleje- niestety domyślam się, że w dużej części są rafinowane, bo zapach nikły a i cena niewygórowana (ok.35 zł w Naturze), ale mi robi dobrze, bo po kilku dniach stosowania tylko na noc skóra na dłoniach jest podleczona.
- masło shea- w końcu kupiłam, też do dłoni. Ale mam zamiar zrobić z niego kolejną maść z woskiem pszczelim albo pomadkę ochronną.
Tyle

Ja też nie lubię, jak tonik się pieni A z Orientany niektóre rzeczy są super, inne to takie średniaki, a jeszcze inne kompletnie mi nie podeszły, ale ten tonik mogę polecić, jeden z lepszych, jakie miałam, czego nie mogę powiedzieć o toniku neem i cytron, który jest dużo gorszy od imbirowego, krem pod oczy rozmarynowy też był beznadziejny, a wersja z kaskarylą okazała się natomiast całkiem spoko. Kiedyś się czaiłam na Omia, m.in. maski do włosów i kremy do rąk, dobrze, że piszesz o kremie, bo niewiele jest rzetelnych opinii w necie o tej marce.

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Jest dużo Florame
Doczekałam się wyczekiwanego serum i kremu do twarzy
https://www.ecco-verde.pl/florame?page=2
Co ja paczę Czy ja dobrze widzę Pamiętam, że w tamtym nieczynnym już sklepie Florame to serum kosztowało znacznie więcej, chyba coś ok 140-180 zł

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 16:26   #904
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
[

Co ja paczę Czy ja dobrze widzę Pamiętam, że w tamtym nieczynnym już sklepie Florame to serum kosztowało znacznie więcej, chyba coś ok 140-180 zł
kosztowało 135 zł.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-30, 17:02   #905
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
kosztowało 135 zł.

To nie najgorzej, chyba, że tyle było w promocji, bo coś mi świta, że suma była zawrotna.

Stary 2017-01-30, 17:09   #906
poison.iv
Wtajemniczenie

Cześć,

Chciałam do Was dołączyć Od dłuższego czasu staram się przejść na bardziej naturalną pielęgnację. Zaczęłam od kosmetyków rosyjskich, teraz używam więcej polskich i wciąż szukam swoich perełek. Na szczęście kilka już udało mi się znaleźć Jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia mojej skromnej kolekcji
Po przeczytaniu tej części wątku mam już listę rzeczy do wypróbowania na najbliższy czas

W weekend poczyniłam też zakupy:
Yope balsam wanilia i cynamon, mydła Werbena i Bergamotka
3 peelingi Fresh&Natural malinowy i 2 algowe - jeden będzie na prezent. Do 2.02 jest promocja na całą markę w dozie. Mam nadzieję, że ta informacja nie zostanie źle odebrana, ale wpadłam wczoraj przypadkiem na promocję i chciałam się nią podzielić
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 17:16   #907
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
To nie najgorzej, chyba, że tyle było w promocji, bo coś mi świta, że suma była zawrotna.
cena regularna. mam w notatkach

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-30, 18:25   #908
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś się czaiłam na Omia, m.in. maski do włosów i kremy do rąk, dobrze, że piszesz o kremie, bo niewiele jest rzetelnych opinii w necie o tej marce.
Miałam z tej marki tylko popularną swego czasu maskę do włosów z siemieniem i nie lubiłam jej, w porównaniu z moją ulubioną nawilżającą maską aloesową Natur Vital to niebo a ziemia. Była niby na pierwszy rzut oka ciężka, ale nic zupełnie nie robiła.
Stary 2017-01-30, 18:42   #909
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Cześć,

Chciałam do Was dołączyć Od dłuższego czasu staram się przejść na bardziej naturalną pielęgnację. Zaczęłam od kosmetyków rosyjskich, teraz używam więcej polskich i wciąż szukam swoich perełek. Na szczęście kilka już udało mi się znaleźć Jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia mojej skromnej kolekcji
Po przeczytaniu tej części wątku mam już listę rzeczy do wypróbowania na najbliższy czas

3 peelingi Fresh&Natural malinowy i 2 algowe - jeden będzie na prezent. Do 2.02 jest promocja na całą markę w dozie. Mam nadzieję, że ta informacja nie zostanie źle odebrana, ale wpadłam wczoraj przypadkiem na promocję i chciałam się nią podzielić
Witamy. To idealne miejsce dla chwalipięt oraz zakupowych kusicielek, więc jeśli czujesz, że dobrze trafiłaś, to zapraszamy, my się tu nie krępujemy i nie mamy hamulców

Cytat:
cena regularna. mam w notatkach
To i tak cena na ecco wypada bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Miałam z tej marki tylko popularną swego czasu maskę do włosów z siemieniem i nie lubiłam jej, w porównaniu z moją ulubioną nawilżającą maską aloesową Natur Vital to niebo a ziemia. Była niby na pierwszy rzut oka ciężka, ale nic zupełnie nie robiła.
Ja tej Natur vital się trochę boję, mam ją pod nosem w drogerii Jasmin, ale mam obawy, czy nie będzie za lekka i pusząca, bo miałam podobną maskę Equilibry aloesową i okazała się bublem w moim przypadku. Może kiedyś przyjdzie na nią kolej, na razie mam spore zapasy.

Stary 2017-01-30, 18:53   #910
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Cytat:
Speick Balance&Frische
Sante Lava Power
Mocno doczyszczające są też szampony Dr Organic, przynajmniej na pewno lawenda i róża, bo te miałam.
Dzięki za odpowiedź. Nigdy nie miałam tych szamponów. Muszę sobie o nich poczytać. Obecnie używam John Masters Organics do włosów tłustych ale nie odpowiada mi on. Czuję jakby były nie domyte.
agatanaturalnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 19:49   #911
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tej Natur vital się trochę boję, mam ją pod nosem w drogerii Jasmin, ale mam obawy, czy nie będzie za lekka i pusząca, bo miałam podobną maskę Equilibry aloesową i okazała się bublem w moim przypadku. Może kiedyś przyjdzie na nią kolej, na razie mam spore zapasy.
Ona jest lekka, to taka puchata śmietanka. Jedyna maska, którą mogę używać na skórę głowy bez ryzykowania naleśnikiem. Puszyć może, bo to bomba nawilżająca. Był okres, że nie mogłam jej używać, w tym czasie prawie każda odżywka mnie puszyła, bo zdecydowana większość oferty rynkowej zawiera nawilżacze, a te eko to już wyjątkowo dużo.
Stary 2017-01-30, 19:54   #912
201705240954
Konto usunięte

Dla mnie aloesowa natur to tylko na wakacje. Nie widze po niej w ciągu roku żadnych efektow. Trzymam ją w zapasie na wypadek przedobrzenia proteiinami, ale...od 1,5 roku mam to samo opakowanie. W przypadku niskoporowatych wlosów to nie jest fajna. Korah-ty masz zupelnie odmienne włosy od moich-u Ciebie to może byc hit.

Miałyście hydrolat make me bio? potrzebuje bardzo a ten jest na all
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 20:13   #913
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilyVanDerWoodsen Pokaż wiadomość
Dla mnie aloesowa natur to tylko na wakacje. Nie widze po niej w ciągu roku żadnych efektow. Trzymam ją w zapasie na wypadek przedobrzenia proteiinami, ale...od 1,5 roku mam to samo opakowanie. W przypadku niskoporowatych wlosów to nie jest fajna. Korah-ty masz zupelnie odmienne włosy od moich-u Ciebie to może byc hit.
Ja mam podobno niskoporowate, a bardzo ją lubię, jak miałam zniszczone i suche też się sprawdzała. Tylko w tym okresie maksymalnej nadwrażliwości na wilgoć nie.
Ale ja w ogóle nie jestem zwolenniczką teorii o porowatości włosów, że można na tej podstawie wywróżyć, czy to albo to będzie pasowało.
Stary 2017-01-30, 20:15   #914
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Ona jest lekka, to taka puchata śmietanka. Jedyna maska, którą mogę używać na skórę głowy bez ryzykowania naleśnikiem. Puszyć może, bo to bomba nawilżająca. Był okres, że nie mogłam jej używać, w tym czasie prawie każda odżywka mnie puszyła, bo zdecydowana większość oferty rynkowej zawiera nawilżacze, a te eko to już wyjątkowo dużo.
Cytat:

Cytat:
Ja mam podobno niskoporowate, a bardzo ją lubię, jak miałam zniszczone i suche też się sprawdzała. Tylko w tym okresie maksymalnej nadwrażliwości na wilgoć nie.
Ale ja w ogóle nie jestem zwolenniczką teorii o porowatości włosów, że można na tej podstawie wywróżyć, czy to albo to będzie pasowało.
Ja mam wysokoporowate, a z Waszego opisu, to ta maska przedstawia mi się taką samą, jak tamten bubel Equilibry (puszący, plączący i wysuszający).

Stary 2017-01-30, 20:36   #915
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:

woda różana make me bio to mój hit! uwielbiam
to chyba najlepszy hydrolat róży damasceskiej jaki miałam
Stary 2017-01-30, 20:41   #916
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anula_ga Pokaż wiadomość
woda różana make me bio to mój hit! uwielbiam
to chyba najlepszy hydrolat róży damasceskiej jaki miałam
dzięki to klikam
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 21:19   #917
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Nigdy nie miałam tych szamponów. Muszę sobie o nich poczytać. Obecnie używam John Masters Organics do włosów tłustych ale nie odpowiada mi on. Czuję jakby były nie domyte.
A tak w ogóle to największy szampon rypacz, z jakim miałam do czynienia to były skoncentrowane szampony Weledy w tubkach. Tylko że już nie są produkowane.
Stary 2017-01-30, 22:15   #918
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ja mam tą mgielkę
http://bioekodrogeria.pl/product-pol...ka-100-ml.html
Kupiłam ją w jakiejś promocja, bi cena nie zachęca, ale jest to jeden z moich ulubionych kosmetyków - zapach obłędny stosuję ją po myciu twarzy po demakijażu czy maseczkach. Fajnie koi buzię
O, dzięki , wygląda zachęcająco, też poczekam na jakąś promocję

Cytat:
No właśnie kupiłam ten Omia, bo był za polowę ceny w naturze, ale więcej go nie kupię na pewno. Dla mnie za słabo nawilża i wydaje mi się, że wysusza. No ale ja mam specyficzną skórę rąk, bardzo wymagającą ze względu na egzemę, która się co jakiś czas pojawia. Poza tym posiada w składzie phenoxyetanol.
, ja również mam problematyczną skórę dłoni, masz jakiegoś dotychczasowego ulubieńca?

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Cześć,

Witaj , czekamy na zdjęcia

Super jest też ich sól do kąpieli relaksująca, boska

Cytat:
Cudowny

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 08:11   #919
beeets
Zakorzenienie

Ale śliczny kolor
https://www.perlanegra.pl/produkt/ur...lver-fox-70-ml
widzę, że coraz więcej kobiet farbuje się na taki, nawet mlode dziewczyny.

w ogóle jakie farby naturalne polecacie? czy logona jest dobra?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-31, 08:44   #920
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Ale śliczny kolor
https://www.perlanegra.pl/produkt/ur...lver-fox-70-ml
widzę, że coraz więcej kobiet farbuje się na taki, nawet mlode dziewczyny.

w ogóle jakie farby naturalne polecacie? czy logona jest dobra?
Nigdy nie miałam naturalnej farby, nie radzę się sugerować tym, co jest na zdjęciu, to czysty fotoszop. Każdemu wyjdzie co innego w zależności od koloru i rodzaju włosów, a nawet sposobu aplikacji.

Ja użyłam przed chwilą szamponu i odżywki Petal Fresh i mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że szampon zrobił całą robotę, chociaż zapach ma średni, to czułam wyjątkowo dobre mycie, a włosy nabrały delikatności pod palcami, natomiast odżywka pachnie pięknie owocowo, jak cukierki, nie jest bardzo gęsta, jest lekko szklista, przyjemnie się nakładała, ale jak spłukałam, to czuję, że mam szorstkie włosy, jakby zniweczyła działanie szamponu i zero odżywienia. Zobaczymy, jakie będą, jak wyschną.

Stary 2017-01-31, 09:22   #921
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Nigdy nie miałam naturalnej farby, nie radzę się sugerować tym, co jest na zdjęciu, to czysty fotoszop. Każdemu wyjdzie co innego w zależności od koloru i rodzaju włosów, a nawet sposobu aplikacji.

Ja użyłam przed chwilą szamponu i odżywki Petal Fresh i mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że szampon zrobił całą robotę, chociaż zapach ma średni, to czułam wyjątkowo dobre mycie, a włosy nabrały delikatności pod palcami, natomiast odżywka pachnie pięknie owocowo, jak cukierki, nie jest bardzo gęsta, jest lekko szklista, przyjemnie się nakładała, ale jak spłukałam, to czuję, że mam szorstkie włosy, jakby zniweczyła działanie szamponu i zero odżywienia. Zobaczymy, jakie będą, jak wyschną.

No właśnie czekałam na Twoją opinię tej odżywki, bo ja nie byłam zadowolona z niej. Gdzieś chyba jeszcze ją mam w kosmetyczce podróżnej.
Coś w ogóle nie mam szczęścia do odżywek ostatnio. Czekam na okazję, może kupię JMO w Douglasie.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

[QUOTE=Miramej;70350741]O, dzięki , wygląda zachęcająco, też poczekam na jakąś promocję

, ja również mam problematyczną skórę dłoni, masz jakiegoś dotychczasowego ulubieńca?

mam, ale jeszcze nie z nasturalsów
Ulubieńcem póki co jest krem bambino z tlenkiem cynku, bo przy dużych problemach łagodzi i podsusza stany zapalne. W zasadzie maść z tlenkiem cynku mam cały czas w domu, bo inaczej bym rozdrapała ręce, w czasie najgorszych problemów.
Obecnie nie jest źle, tzn. smaruję na noc tłuściochami (maść konopna albo masło shea) a w dzień smaruję nawilżaczami, oprócz omia (mam w domu) smaruję tym (w pracy):
https://www.saint-clouds.com/produkt...rose-kardamom/

ale szukam nieustannie ideału
To chyba jest jakiś paradoks, bo w większości kremy do rąk mają się wchłaniać i nawilżać a moje potrzebują natłuszczenia i nawilżenia, nawet lubię jak trochę się nie wchłoną, bo wtedy zostaje ochronna warstwa, dzięki której jakoś dłonie wyglądają. W przeciwnym razie skóra jest od razu sucha i swędząca.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 09:26   #922
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

nie znam się w ogóle na farbach, bo nie farbuję Ale przeglądając ofertę sklepu, ten kolor przykuł moją uwagę, a markę akurat miło wspominam, bo była dostępna w nieistniejącym dziś sklepie Brasil Natural Miałam z SB balsam do ust, miły był

Dobrze, że nie kupiłam. Ostatnio mnie korciła. Zatem wezmę z Unique bez spłukiwania oraz z Alteya Organic, bo z Alteya jeszcze nie miałam żadnej maski do włosów, a jestem ciekawa.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-31, 09:45   #923
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak patrzę na Twoje zakupy i się zastanawiam o co chodzi. Bo też mam nawilżający szampon Petal Fresh, ale mój jest taki: http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,362737,7134. Mają dwa różne nawilżające?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 10:21   #924
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

U mnie w tkm generalnie słabo, ale udało mi się wyhaczyć parę perełek
- krem różany do rąk Trilogy za 34,99 http://www.lavande.com.pl/Trilogy-ro...FSsz0wodP0IIsg
- mydło w kostce od Beekman z tej serii za 19,99 https://www.theshoppingchannel.com/B...268,E:12107493
- po raz drugi mgiełkę Coast to Coast za 19,99, która cudnie koi skórę, zwłaszcza o tej porze roku (a myślałam, że jak zawiera miętę, to będzie dobra dla mnie wyłącznie latem )
- olejek eteryczny z bazylii od Plantlife za 27,99.
Były jeszcze mydła w płynie Dr. Jacobs i Dr. Bonners, trochę szamponów Lavery i kosmetyki dla dzieci Yes To, ale wszystko to sprawiało wrażenie macanych, niestety...

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-01-31 o 12:22
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 10:23   #925
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
ale szukam nieustannie ideału
To chyba jest jakiś paradoks, bo w większości kremy do rąk mają się wchłaniać i nawilżać a moje potrzebują natłuszczenia i nawilżenia, nawet lubię jak trochę się nie wchłoną, bo wtedy zostaje ochronna warstwa, dzięki której jakoś dłonie wyglądają. W przeciwnym razie skóra jest od razu sucha i swędząca.
Mam to samo, na dodatek kremy do rąk schodzą mi w ekspresowym tempie, więc stwierdziłam jakiś czas temu, że nie ma sensu się wykosztowywaćna kremy za 40-50 zł, zwłaszcza że nie jestem w stanie wyeliminować głównego czynnika odpowiedzialnego za wysuszenie dłoni czyli częstego mycia i dezynfekowania. Do tego skórki wokół paznokci szybko mi narastają, czasem trudno mi znaleźć równowagę między usuwaniem ich, co nasila narastanie, a zostawieniem w spokoju, co skutkuje zadziorkami z suchej skóry. Więc do tego muszę jeszcze używać sztyftów i innych tego typu rzeczy do samych skórek i paznokci.

Miał ktoś do czynienia z marką Mythos? Te ich produkty to są chyba takie eko na pół gwizdka, widzę w składach PEGi i Phenoxyethanol. Konkretnie to interesują mnie ich masła do ciała i to jak pachną.
Stary 2017-01-31, 14:16   #926
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Dziewczyny jakie byście poleciły naturalne kremy BB lub CC do cery tłustej, skłonnej do zapychania? Może wiecie gdzie można nabyć próbki? Od listopada używam podkład mineralny Annabelle Minerals. Bardzo mi odpowiada ale chciałabym mieć jakiś kosmetyk na "szybkie wyjścia" Żebym nie musiała dużo czasu spędzać przed lustrem. Są czasami takie dni gdy muszę wyskoczyć tylko do osiedlowego sklepu, na pocztę i nie chcę robić pełnego makijażu.
agatanaturalnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 15:24   #927
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jakie byście poleciły naturalne kremy BB lub CC do cery tłustej, skłonnej do zapychania? Może wiecie gdzie można nabyć próbki? Od listopada używam podkład mineralny Annabelle Minerals. Bardzo mi odpowiada ale chciałabym mieć jakiś kosmetyk na "szybkie wyjścia" Żebym nie musiała dużo czasu spędzać przed lustrem. Są czasami takie dni gdy muszę wyskoczyć tylko do osiedlowego sklepu, na pocztę i nie chcę robić pełnego makijażu.
Pamiętam, że dziewczyny polecały kiedyś bb SoBio, ja wprawdzie mam podkład tej firmy ale jestem zadowolona.

Wracając do tematu odżywek do włosów, to nabyłam drogą kupna to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ropolisie.html

nigdy nic nie miałam babuszki agafii itp. ale kosztowało mnie ok 10 zł, więc żal nie brać. Poszłam też do natury zachęcona opinią Korah o toniku Orientany... ufff całe szczęście nie było go!
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 19:08   #928
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
No właśnie czekałam na Twoją opinię tej odżywki, bo ja nie byłam zadowolona z niej. Gdzieś chyba jeszcze ją mam w kosmetyczce podróżnej.
Coś w ogóle nie mam szczęścia do odżywek ostatnio. Czekam na okazję, może kupię JMO w Douglasie.
Po wyschnięciu włosy są jednak mięciutkie i pięknie pachną tą odżywką, ale tę miękkość chyba jednak zawdzięczam szamponowi, odżywka mam wrażenie, to będzie jednak takie "nic" dla moich włosów, poza zapachem. Szamponem natomiast po pierwszym użyciu jestem zachwycona, solidny i taki nieco inny, jakby wieje nieco Ameryką Pięknie myje, przy małej ilości, a przy tym jest bardzo łagodny i naprawdę włosy takie jedwabiste bardziej.

Cytat:
nie znam się w ogóle na farbach, bo nie farbuję Ale przeglądając ofertę sklepu, ten kolor przykuł moją uwagę, a markę akurat miło wspominam, bo była dostępna w nieistniejącym dziś sklepie Brasil Natural Miałam z SB balsam do ust, miły był

Dobrze, że nie kupiłam. Ostatnio mnie korciła. Zatem wezmę z Unique bez spłukiwania oraz z Alteya Organic, bo z Alteya jeszcze nie miałam żadnej maski do włosów, a jestem ciekawa.
Jeśli przymierzasz się do pierwszego farbowania, to nie licz na wspaniały efekt od razu, często jest tak, że początki przygody z farbami są opłakane w skutkach, jeśli chodzi o efekt kolorystyczny i równomierność. Dopiero z czasem włosy stają się podatniejsze na farbowanie.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A ja tak patrzę na Twoje zakupy i się zastanawiam o co chodzi. Bo też mam nawilżający szampon Petal Fresh, ale mój jest taki: http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,362737,7134. Mają dwa różne nawilżające?
Też to zauważyłam szukając opinii w sieci. Z tego co widzę pozamieniali wszystko, bo ten z oliwą i winogronami kiedyś był Anti Age, teraz jest Moisturising, z kolei cytrusowy czy aloesowy kiedyś był moisturising, a teraz jest anti age (czy jakoś tak). Coś pokiełbasili rzeczywiście.

Cytat:
Miał ktoś do czynienia z marką Mythos? Te ich produkty to są chyba takie eko na pół gwizdka, widzę w składach PEGi i Phenoxyethanol. Konkretnie to interesują mnie ich masła do ciała i to jak pachną.
Miałam parę rzeczy kilka lat temu, maskę i odżywkę, mydło z winem i jakieś próbki, ale nic mnie nie zachwyciło, kosmetyki średnie lub dobre, ale nie świetne. Najbardziej jestem zadowolona z ręczniczka Frotte z logo Flax- dystrybutora, który był dorzucony w zestawie promocyjnym, mam i używam go do dziś do mycia twarzy, bardzo delikatny.

Cytat:
Poszłam też do natury zachęcona opinią Korah o toniku Orientany... ufff całe szczęście nie było go!
No nie wiem, czy takie szczęście

Przetestowałam peeling Biotique, ten z papają, wypadł całkiem nieźle, chociaż wszystko wokół zrobiło się żółte. Dość ostre ma drobinki, a formuła lekko też piecze w skórę, ale nie podrażnił mnie. Podczas masowania na mokrej skórze peeling robi się kremowy i rzadki. Efektu Wow! nie zaobserwowałam póki co, wygładził i tyle, ale to taki kosmetyk, którego można na różne sposoby używać, też spróbuję go jako maseczkę za parę dni. Dobrze się spłukał, nie jest tłusty, ani jakiś nawilżający.

Cały czas też testuję krem pod oczy ATW. Jeszcze nie mam zdania co do niego, ale jedno mogę już stwierdzić, jest bardzo łagodny dla oczu, nie podrażnia nic, a nic, nawet jak bliżej spojówek posmaruję, to nic złego się nie dzieje. Zapach ma nawet przyjemny, taki kosmetyczny, ale subtelny.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-01-31 o 19:11
Stary 2017-01-31, 19:24   #929
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli przymierzasz się do pierwszego farbowania, to nie licz na wspaniały efekt od razu, często jest tak, że początki przygody z farbami są opłakane w skutkach, jeśli chodzi o efekt kolorystyczny i równomierność. Dopiero z czasem włosy stają się podatniejsze na farbowanie.
nie chcę farbować jedynie temat mnie zaciekawił

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-01-31, 23:59   #930
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jaki byście poleciły naturalny szampon do włosów przetłuszczających? Najlepiej taki oczyszczający, by było czuć, że włosy są mocno domyte.

Wysłane z Huawei P8 Lite
Szampony Cattier, szczególnie z octem rozmarynowym, ale też z glinką i przeciwłupieżowy. Bardzo lubię też Yes to ogórkowy (na objętość).

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;70362126]U mnie w tkm generalnie słabo, ale udało mi się wyhaczyć parę perełek
- krem różany do rąk Trilogy za 34,99 http://www.lavande.com.pl/Trilogy-ro...FSsz0wodP0IIsg
- mydło w kostce od Beekman z tej serii za 19,99 https://www.theshoppingchannel.com/B...268,E:12107493
- po raz drugi mgiełkę Coast to Coast za 19,99, która cudnie koi skórę, zwłaszcza o tej porze roku (a myślałam, że jak zawiera miętę, to będzie dobra dla mnie wyłącznie latem )
- olejek eteryczny z bazylii od Plantlife za 27,99.
Były jeszcze mydła w płynie Dr. Jacobs i Dr. Bonners, trochę szamponów Lavery i kosmetyki dla dzieci Yes To, ale wszystko to sprawiało wrażenie macanych, niestety...[/QUOTE]

Nie tak słabo
U mnie też były te mgiełki, ale tym razem w żółtym opakowaniu - do cery odwodnionej.
Strasznie jestem ciekawa Yes to dla dzieci.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości