|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017! Część 39.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70351246]to proszę wymazać twarz i pokazać
[/QUOTE]Nie bardzo chcę tak na forum Ma dół muślinowy ![]() Cytat:
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Zdalam egzamin drugi
jakby nie ta poprawka, to byłby spokoj z egzaminami, no ale niestety takie wymagania, jakie ma profesor, to ciężko zdać ![]() Nie nadrobie Was dziś Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3963 | |||||
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
![]() Dzień dobry.. Głowa mi pęka od wczorajszego popołudnia TZ zaraz do pracy jedzie a ja wracam do Spania.. Co do tabaty to ja nie robiłam, ale się przymierzam Mam grafik z labo dobrze, że to ostatni miesiąc gdzie tak zapieprzam, potem wyluzuje, oby tylko ten luty przeżyć ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Najpierw napisali, że to trzeba by użyć dużej siły, żeby je złamać, a potem to co wkleilam.. Zobaczymy co wyjdzie z reklamacji.. Ale zła jestem, bo to jedyne tablice, które mi się spodobały dobrze, że jeszcze czas do ślubu.... Aaa dziś miałam koszmar ślubny śniło mi się, że było kiepskie wesele, przed oczepinami się dużo osób spilo, dużo sobie poszło a ja poszłam spać ok 22-23 i na drugi dzień nic nie pamietalam ani że ślubu i ani z wesela.. Nie wybawilam się, bo wszystko było nie tak jak planowaliśmy, połowa ludzi, muzyka do d.. Jedzenie bez szału .. Nie było kilku osób i potem się okazało że im się daty pomylily i przyjechali dzień później.. Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Cytat:
Do mnie wszystkie ślubne ☠☠☠☠☠☠☠ki do tej pory przychodziły ładnie, dokładnie zapakowane.. Tak, że ciężko było się do nich dostać, ale przynajmniej były całe... Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry nie zdążę teraz nadrobić więc się tylko przywitam
Wykorzystałam rano tzta Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
03.10.15-> 16.04.17..."Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do poprawki teraz będziesz mieć na spokojnie czas się przygotować ![]() Cytat:
chociaż ciagle cię podziwiam ![]() Mnie tez wczoraj głowa bolała a na noc brzuch zaczął wczoraj było mi tak zimno wieczorem i poprzedniej nocy ze dziś założyłam sobie na noc sweter. Przynajmniej się wyjrzałam trochę ![]() A co do tekturki to pewnie wyznacznik tego czy się złamała czy nie. Mógłby powiedzieć ze jeśli widziałaś ze jest złamana to mogłaś spisać protokół bo było pewne ze będzie złamana. No nic. Niech on walczy o zwrot kosztów, chociaż wydaje mi się ze to nic nie da. Dzień dobry. Nie lubie jak TZ ma 2 zmianę. Bo się mijamy cały tydzien Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3968 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak zwykle jestem mega niewyspana, padam na ryj. Dziś jedziemy rozdać jedno zaproszenie.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#3972 |
|
catwoman
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez coś się śniło ale zupełnie nie pamietam
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Czytałam właśnie, że to geny kobiety są odpowiedzialne za ciąże bliźniacza, może w jej rodzinie w poprzednim pokoleniu były bliźniaki Dosyć sporo się o tym naczytałam bo chielibysmy mieć bliźniaki z TZ
|
|
#3976 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
Jest wieksze prawdopodobienstwo przy innych czynnikach. Np zaplodnienie krotko po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, branie lekow na wspomaganie owulacji, wiek no i in vitro
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kiedy ja się wyspie wreszcie :-( Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Apropo blizniakow polecam: http://mamaginekolog.pl/jak-powstaja-bliznieta/ Dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy artykuł
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Odnośnie bliźniaków - trzeba też rozróżnić czy mowa o jedno czy o dwujajowych, bo inne czynniki na to wpływają Bardzo źle zaczęłam dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
No to mały skrót mojego zeszłego tygodnia. (oczywiście mały jak na moje zdolności)Przyjechaliśmy do cioci na wieś z piątku na sobotę trochę po północy. W sobotę rozwieźliśmy zaproszenia mojej rodzinie na wsi (5 rodzin, 11 zaproszeń). Rozwoziliśmy z moją mamą. Poza wizytą u brata mojej mamy, gdzie było dziwnie, bo moja mama z nim nie gadała 3 czy 5 lat (rodzinne kłótnie o ziemię...) to ogółem było bardzo przyjemnie. No średnio 30-60 minut się siedziało po gościach. Wracając stamtąd do Warszawy zawitaliśmy jeszcze do przyjaciela rodziny i posiedzieliśmy tam z TŻ prawie godzinę, a potem dopiero do domu. W międzyczasie musieliśmy kupić karty do telefonów i je aktywować, a dopiero w Wawie mogliśmy to zrobić, bo u cioci w okolicy nie ma punktu Play. Wyobraźcie sobie, że wyjechaliśmy ok 15:00 w piątek, u cioci byliśmy o 00:15, a do TŻa mamy zadzwoniliśmy dopiero po 17:00. Rano miałam to zrobić, ale szybko się ogarnialiśmy, by wyjechać z zaproszeniami, potem sprawdzałam (po 14) stare karty, czy jakiś numer działa i znowu zapomniałam zadzwonić od mojej mamy. A gdy kupiliśmy w Play karty to aktywowało numer jak wchodziliśmy do znajomego z zaproszeniem... Nawet nie wiecie jak teściowa się zmartwiła... Znalazła w numerach numer mojej mamy niemiecki i do niej zadzwoniła i mama jej wszystko wytłumaczyła, więc gdy my zadzwoniliśmy to już była spokojna. Ale no głupio nam było jak cholera. ![]() W niedzielę wyszliśmy chwilę po 9, a wróciliśmy o 23 do domu. Byliśmy w 9 miejscach, w niektórych mieliśmy okazję dać więcej niż jedno zaproszenie (lub zostawić do przekazania), więc rozdaliśmy bodajże 16 zaproszeń. Na koniec zajechaliśmy do cioci TŻa, TŻa mama popiła sobie z siostrą winka Bo się gadało i gadało, i jadło. Z całej sytuacji głupio wyszło, bo u mojej babci byliśmy 20 minut, bo sądziłam, że od cioci TŻ wyjdziemy po jakiś 40-60 minutach. (Moją babcię widuję częściej i gadam częściej, niż TŻ ciocie widuje, więc nie widziałam w tym nic złego, ale już przy 3,5h jest mi mega głupio, a z lenistwa nie zajechaliśmy więcej do mojej babci w tym tygodniu).Ogółem odmówiła nam już jedna rodzina od TŻ, jedna nie wiadomo czy będzie, bo żona kuzyna TŻ ma termin porodu na 2 tygodnie po naszym ślubie. Dodatkowo nie pojechałam w ogóle do chrzestnego, nie mamy kontaktu jak kiedyś wspomniałam, więc w ogólnym rozrachunku stwierdziłam, że jednak nie mam ochoty go prosić. No i odpadły nam już na 99% dwie rodziny z Niemczech. No i odjęłam z listy OT od osób, które wprost powiedziały, że przyjdą same. Za to dopraszamy dwóch kuzynów TŻ z OT i dwie pary znajomych jeszcze. I wychodzi nam na chwilę obecną 121 osób (z nami, z foto i DJami), a było 136. Czuję, że jeszcze jedna rodzina może odpaść (ten brat mamy), a to będzie 7 osób z listy. A w tygodniu załatwiliśmy: zaświadczenie z USC; akty chrztu; obrączki; garnitur; próbna fryzura; próbny makijaż; przymiarka sukni bez koronek. No i oczywiście rozdaliśmy zaproszenia znajomym (jednego nie udało się dać to wyślemy). A to poszliśmy z kimś na kręgle, a to na pizze, a to coś. ![]() Zdjęcia będą w klubie. (pewnie wieczorem) Jedynie łapcie obrączki ze strony salonu: KLIK. Obrączki wyszły po jakimś walentynkowym rabacie za równo 1800zł. Z fryzurą trzeba będzie coś zmienić, także tydzień przed ślubem idę znowu na próbną. Z makijażu jestem zadowolona. A suknia chyba będzie mi się podobać. ![]() Dodatkowo: nic nie załatwiliśmy w kościele, poza aktami chrztu. TŻa mama była w poprzednim tygodniu w parafii TŻa po akty chrztu i z prośbą, by TŻ dostał skierowanie na bierzmowanie, bez przygotowania, bo do ślubu (no coś tam miała pokombinować). Po pierwsze babsztyl w kancelarii powiedziała, że nie da skierowania bez przygotowań, po drugie aktu chrztu do ślubu nie da, bo nie ma adnotacji z bierzmowaniem, bo bierzmowania nie ma, a po trzecie też coś się czepiała...miejscu. Co do mojej parafii to nie było księdza, który 3 razy mnie przyjmował w kancelarii (mówił, że nie będzie go, bo po kolędzie chodzi), tylko prawdopodobnie proboszcz (nie mam nawet pojęcia). No i powiedział, że musimy spisać protokół w Hamburgu i ogółem ogarnąć wszystko w Hamburgu i parafie między sobą będą wysyłać. Bierzmowanie też ma TŻ zrobić w Hamburgu i tyle. A że bierzmowanie w Hamburgu jest niestety w maju to musimy kombinować, ale ksiądz powiedział, że jak nie uda się wcześniej zrobić bierzmowania to pójdzie nam na rękę i udzieli ślubu bez bierzmowania, bo nie jest to wymóg nie do przejścia, bo są sytuacje, jak właśnie ta, że nie da się przyśpieszyć i cóż zrobić. W piątek wyciągnęliśmy dwa akty chrztu TŻa 'do bierzmowania', bo będziemy kombinować tu na miejscu. Ale też robili problemy, po co dwa, do bierzmowania tylko jedno potrzebne. Etc, etc. Także w tym tygodniu musimy jechać to załatwić w Hamburgu, bo za tydzień mam już kurs niemieckiego i nie mam jak urwać się z zajęć, bo uprzedzali, że są tylko 3 sytuacje, które usprawiedliwiają nieobecność i ta sytuacja pod to nie będzie podlegać. A wczorajszy powrót z Polski to masakra. Jedziemy autostradą w Polsce i zgasł nam samochód. Zdążyliśmy zjechać na pobocze i nie mogliśmy odpalić... Godzinę staliśmy i kombinowaliśmy z akumulatorem, potem z dolaniem oleju do silnika (Bo gdy samochód oziębił się trochę to udało się 'spróbować odpalić', bo wcześniej nawet na próby nie reagował, i pojawiła się informacja, żeby uzupełnić olej). Ale nadal upa... Pomoc drogowa z autostrady powiedziała 450zł za holowanie na warsztat, a chwilę później inna firma podjechała, bo robiła objazd. 250zł za holowanie. Ale w sumie nie powiedzieli, że na warsztat. Wywieźli nas na jakąś wieś lawetą, popatrzyli pod maską i powiedzieli, że silnik poszedł. ![]() Jeżeli to rzeczywiście silnik to znajomy mechanik krzyknął 2000 euro za to. Tata powiedział, że jak to silnik to chyba spali ten samochód i ognisko zrobi. Tata ma dziś się przejść do samochodu i pogrzebać, bo może jednak to coś innego.
|
#3985 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję Aniu Cytat:
Tż mnie wczoraj pyta czy odkładamy na noc Helenkę do jej łóżeczka ![]() dobry Najwyższy czas hej Dzień dobry ![]() Zaraz będę dzwoniła do szefowej
|
||
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brać ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Jaszczurko świetna relacja
|
|
#3987 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaszczurka zapraszanie poszło Wam bardzo sprawnie 😊 szkoda tylko że na powrocie mieliście takiego pecha z autem Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Anulka kciuki! Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3990 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

[/QUOTE]
Ma dół muślinowy 

TZ zaraz do pracy jedzie a ja wracam do Spania..
dobrze, że to ostatni miesiąc gdzie tak zapieprzam, potem wyluzuje, oby tylko ten luty przeżyć 
W sumie to od 1,5 roku zmieniło się tylko to, że zamówiłam suknię 
No ja bym pogadała z tym listonoszem zanim bym zgłosiła to na pocztę. Ale jest tu dużo winy tego sprzedawcy , bo zapakował to byle jak
Tak zabezpieczyli papier