Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 18:26   #1681
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Virka, Blonndee tak wam szybko te włosy rosną..gratulacje
Ja swoich nawet nie muszę mierzyc, 5.03 zrobiłam sobie pasemka i odrost jest niemal żaden . Coś mi zwolniły włoski bo już rosły szybciej.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 18:58   #1682
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Ja swoich nawet nie muszę mierzyc, 5.03 zrobiłam sobie pasemka i odrost jest niemal żaden . Coś mi zwolniły włoski bo już rosły szybciej.
a moze farba ci spowalnia? slyszalam taka opinie, ze niektorym osobom po farbie wolniej rosna...

edit: a z drugiej strony znam dziewczyne, ktora farbuje henna i twirdzi, ze jej to przyspieszylo przyrost. z 1,5cm na miesiac do 3,5...

a ja bym tak troche nie na temat spytac czy ktoras z was farbowala henna na blond? bo widzialam henne jasny blond i sie zastanawiam czy to w ogole cos daje?
Stary 2008-03-26, 19:27   #1683
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Właśnie nie sądze by to była wina farby bo już farbowałam włoski i nic się takiego nie działo, moja mama od wieelu lat co miesiąc farbuje i jej włosy rosną ok. 2 - czasem 2, 5 cm na miesiąc ale ona się bardzo zdrowo odżywia więc to pewnie dzięki temu. Muszę chyba poszukac jakiś nowych sposobóe na porost dla siebie bo zaczynam się poddawac

Stary 2008-03-26, 19:29   #1684
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
sa dwie opcje. jedna gorsza czyli to, ze jednak odciazane [w koncu 45cm gestych wlosow nie wazylo malo] przez obciecie spowodowalo, ze nagle przyspieszyly. to by fajne nie bylo, bo pewnie zaraz by zwolnily.
a druga, ze to jednak cos z tego calego kramu mojego [albo wszystko naraz] i to by bylo mile, bo chcialabym jednak ten 1cm na tydzien utrzymac do czerwca. a potem niech sie dzieje PRAWIE co chce napewno jak rozpoczne badania to dam znac

ja zakupilam zwykly olejek amla na mazidlach, ale JESZCZE nie stosowalam a tego pudru nigdy na oczy nie widzialam

ja czesto uzywam jeszcze czegos po nisimie [i szamponie, i odzywce] albo nawet przed [tu mam na mysli te rzepki, jajka, drozdze i inne wymysly]. odzywki w stylu kallos, wax uzywam po. a seboradin tez raz na jakis czas po, jak mi juz wlosy przeschna. i jak widac przyrostu to nie spowalnia

u mnie bylo widac juz po 3 tzn inaczej, widac to juz po 2, ale po 3 ostatecznie je zmierzylam. to daj znac jak ci dziala

zdecydowanie nie obciazone! wrecz uwazam, ze sa takie lekkie i mieciutkie, mimo tych ilosci odzywek, wcierek, preparatow itp moim zdecydowanie sluzy brak silikonow!
tzn ze po nisimie , nawet odzywce moge swobodnie uzywac np toniku goldwella?
A myslicie, ze mozna np nakladac odzywke nisim u nasady a na reszte wax i tzymac to troszke dluzej i podgzrzewac?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 19:30   #1685
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym tak troche nie na temat spytac czy ktoras z was farbowala henna na blond? bo widzialam henne jasny blond i sie zastanawiam czy to w ogole cos daje?
Raczej nic jeśli masz ciemniejsze włosy. Henna tylko dodaje refleksów, przyciemnia.
To przecież roślinka, wax ma ekstrakt z henny, więc pewnie przyśpiesza.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 19:38   #1686
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
tzn ze po nisimie , nawet odzywce moge swobodnie uzywac np toniku goldwella?
A myslicie, ze mozna np nakladac odzywke nisim u nasady a na reszte wax i tzymac to troszke dluzej i podgzrzewac?
mysle, ze tak, czemu by nie? tzn nie wiem co ma w sobie ten tonik i nie znam jego dzialania, ale jak juz mowilam, uzywalam po nisimie i kallosa, i waxa a nawet te bez splukiwania w stylu seboradin czy pokrzepol i jak widac urosly nawet sporo
Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Raczej nic jeśli masz ciemniejsze włosy. Henna tylko dodaje refleksów, przyciemnia.
To przecież roślinka, wax ma ekstrakt z henny, więc pewnie przyśpiesza.
mam wlosy popielaty blond. dlatego tak mysle, co tam moga jeszcze dodawac do tej henny? moze jutro ja kupie i sprawdze? chociaz troche sie boje. zaraz przeszukam wizaz w tym kierunku
Stary 2008-03-26, 19:40   #1687
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Kosmarko ja mysle ze bedziemy mialy te 10 cm
Optymistka z ciebie - ale to dobrze, moje musiały by wreszcie ruszyć z kopyta i dostać megaprzyspieszenia - nie wiem czy do 4 czewca urosną mi 7,5 cm .
Ale pożyjemy zobaczymy .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 19:40   #1688
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Ja jeszcze tylko 7 cm chce

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 20:26   #1689
kitay
Raczkowanie

dla wszystkich zainteresowanych kiełkami i kiełkownicą, wklejam ciekawą stronke http://storytel.republika.pl/kielki.html mozna samemu zrobic i zaoszczedzic ponad 30 zl
Stary 2008-03-26, 20:30   #1690
blonndee
Wtajemniczenie

ale te kielki to jakas nowa metoda na wlosy, ktora pominelam?
Stary 2008-03-26, 21:35   #1691
virka
Zakorzenienie

Cytat:
a ty chyba glownie stosujesz takie rzeczy jak rzepe itp nie ?
Rzepka i zioła
Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Gratuluję Marzence . I ty to nazywasz tylko niezłym wynikiem
Dziękuję
No tak nazwałam, bo rekordów nie pobijam, ale powyżej średniej też się udało wyjść
Cytat:
Virka Gratulacje
Dziękuję

Cytat:

Ale ja nie mierzę po odrostach, bo mam już jakieś dwuletnie
Tylko po całej długości

Edit:
Mam nadzieję, że włosy nie popadną w samozachwyt i nie przestaną rosnąć...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 22:22   #1692
kitay
Raczkowanie

Cytat:
ale te kielki to jakas nowa metoda na wlosy, ktora pominelam?
kiełki zawierają dużo siarki i ogólnie wiele pierwiastkow i witamin, dlatego ich jedzenie korzystnie wplywa na cere i wlosy
Stary 2008-03-26, 22:26   #1693
ulna
Raczkowanie

uhuhu, warto spróbowac z tymi kiełkami.
Stary 2008-03-26, 22:27   #1694
saszulek23
Raczkowanie

co do dlugosci to ja bym chciala choc do ramion, ale wszystkie, a tu niestety zonk, bo najkrutszym to jakies 15 cm brakuje, jak nie wiecej, wiec rok przede mna nie wiem jak ja to wytrzymam (glupia bylam i sie na fyzure dalam namowic). ale teraz nie farbuje i chce miec wlasne dlugie wlosy.
dobre w tym wszystkim, ze choc troche pozory dlugich stwarzaja, bo najdluzsze sa jakies 5-6cm ponizej ramion.
ale wykorzystam wszystko co mam i chyba zdecyduje sie na rozne wlasnoreczne wcierki i tabletki bez zadnych kosmetykow (chemii), chyba ze mi sie odwidzi, bo mam maly kryzys i najchetniej bym nic nie robila.
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 23:04   #1695
LenaaaP
Raczkowanie

Mi marzą się włosy do łopatek na całej długości takie jak miałam kiedyś, ale nie sadze aby to sie udało do wakacji, bo nie rosną prawie w ogóle teraz ważne dla mnie jest to, żeby ruszyły chociaż trochę i żebym mogla zmienić uczesanie, bo non stop w związanej kitce ;/

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 06:48   #1696
beoneself
Zakorzenienie

Mierzyłam dzisiaj odrost... ma dokładnie 0,8cm , farbowałam równo 2 tygodnie temu. Żadne szaleństwo, ale nie jest źle, co?
Włosy już od daawna rosną mi właśnie w tempie 1,5cm na miesiąc. Zdarzały się 2cm ale rzadko.

Od 3 tygodni łykam Vitapil, wczoraj zaczęłam pić pokrzywę. Mam nadzieję, że to coś pomoże na szybkość porostu, bo nie chce mi się robić żadnych maseczek na głowę z żółtek ani innych takich

Nigdy nie myślałam że to tego dojdzie... i będzie mi zależało na jak największym odroście
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 08:58   #1697
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ulna Pokaż wiadomość
uhuhu, warto spróbowac z tymi kiełkami.
tez sie chyba dalam namowic a ja baardzo lubie kielki wiec chyba znow zaczne chodowac
Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
co do dlugosci to ja bym chciala choc do ramion, ale wszystkie, a tu niestety zonk, bo najkrutszym to jakies 15 cm brakuje, jak nie wiecej, wiec rok przede mna nie wiem jak ja to wytrzymam (glupia bylam i sie na fyzure dalam namowic). ale teraz nie farbuje i chce miec wlasne dlugie wlosy.
dobre w tym wszystkim, ze choc troche pozory dlugich stwarzaja, bo najdluzsze sa jakies 5-6cm ponizej ramion.
ale wykorzystam wszystko co mam i chyba zdecyduje sie na rozne wlasnoreczne wcierki i tabletki bez zadnych kosmetykow (chemii), chyba ze mi sie odwidzi, bo mam maly kryzys i najchetniej bym nic nie robila.
tylko nie mow, ze na fryzure beckhamowej/rihanny bo umre ze smiechu pamietam jak okolo wakacji byl na to szal, wszystkie sie tak ciely a potem wiekszosc zalowala, bo przy odrastaniu wlosow ciagle trzeba podcinac, inaczej wyglada to kiepsko
to tak na miarke, jaka masz dlugosc?
mi do wakacji sie marza do ramion, brakuje do tego z 12 cm. ale moze mi sie uda?
Cytat:
Napisane przez LenaaaP Pokaż wiadomość
Mi marzą się włosy do łopatek na całej długości takie jak miałam kiedyś, ale nie sadze aby to sie udało do wakacji, bo nie rosną prawie w ogóle teraz ważne dla mnie jest to, żeby ruszyły chociaż trochę i żebym mogla zmienić uczesanie, bo non stop w związanej kitce ;/
tak ogolnie to tez bym chciala wrocic do swojej dlugosci, do talii, ale zeby tym razem urosly zdrowe i silne, dlatego tak teraz o nie dbama ze u mnie to szybko idzie wiec za rok pewnie bede takie miala tylko zeby sie nie zniszczyly do tej pory bo znow nozyczki...
Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Mierzyłam dzisiaj odrost... ma dokładnie 0,8cm , farbowałam równo 2 tygodnie temu. Żadne szaleństwo, ale nie jest źle, co?
Włosy już od daawna rosną mi właśnie w tempie 1,5cm na miesiąc. Zdarzały się 2cm ale rzadko.

Od 3 tygodni łykam Vitapil, wczoraj zaczęłam pić pokrzywę. Mam nadzieję, że to coś pomoże na szybkość porostu, bo nie chce mi się robić żadnych maseczek na głowę z żółtek ani innych takich

Nigdy nie myślałam że to tego dojdzie... i będzie mi zależało na jak największym odroście
pewnie, ze nie jest zle tak prawie cm na 2tyg jest w wyzszej normie
vitapil jest podobno [wg mojej farmaceutki] najlepszym doustnym suplementem, ma podobno najlepszy sklad. chociaz kusi mnie inneov do wlosow... bo te inneovy sa bardzo bogate w skladzie z tego co wiem eh, dodam to do listy zakupow
Stary 2008-03-27, 09:41   #1698
kitay
Raczkowanie

truskawkowawiosno, juz zlokalizowal sklep z kiełkami, zrobie sobie domową kielkownice, ale mam pyt, jak często i ile powinno się jeść kiełków?
Stary 2008-03-27, 11:41   #1699
saszulek23
Raczkowanie

Cytat:
tylko nie mow, ze na fryzure beckhamowej/rihanny bo umre ze smiechu pamietam jak okolo wakacji byl na to szal, wszystkie sie tak ciely a potem wiekszosc zalowala, bo przy odrastaniu wlosow ciagle trzeba podcinac, inaczej wyglada to kiepsko
szczerze powiem ze nie wiem jak wyglada fryzura beckhamowej/rihanny, ale zaraz odnajde i porownam. jezeli chodzi o to ze z tylu krotkie z przodu dluzsze to nie tak, ja mialam na czubku glowy krociutkie takie ze stojace a na karku zakrywajace szyje cos miedzy punkiem a emo. wprawdzie zawsze mi sie ta fryzurka podobala, bo nietuzinkowa i fajnie bylo przez jakis miesiac-poltora, a teraz to nie wiadomo kiedy odrosnie zeby najkrotsze byly do ramion to jakies 25cm, najdluzsze zas sa jakies 8cm za ramionaale niedlugo bede musiala je skrocic, bo juz zaczyna dziwnie wygladac,zwlaszcza, ze te krotsze wlosy (okolo10cm)sa naturalnego koloru i musze to jakos wyrownac

sorry ze sie tak rozpisalam, ale juz mnie to zlosci.

blonndee trzymam kciuki by sie udalo ja bym chciala do pazdziernika miec wloski mniej wiecej rownej dlugosci, choc do polowy szyi, czyli jakies 15cm.zobaczmy
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 12:23   #1700
LenaaaP
Raczkowanie

Za raz zrobię sobie cieniutkie pasemko gdzieś na włosach i postanowiłam również mierzyć odrost sprawdzać czy ten ACTIV F faktycznie będzie działał bo tak na oko to nie dużo mogę powiedzieć
Mierzenie będzie sie odbywało co tydzień, po regularnym stosowaniu Activ'a wax'u i innych specyfików teraz przynajmniej nie będę sie oszukiwać ze, coś rośnie albo i nie

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:28   #1701
Benek23
Zakorzenienie

Przepraszam, że się wtrącę - kupiłam dziś taką odżywkę do włosów suchych i normalnych FITOMEDU - ekstra ziołowa regenerująca. Napisali z tyłu że jest przeznaczona "do pielęgnacji włosów oraz stymulacji ich wzrostu". A oto skład:Aqua,Herbal Extract, Cetearyl Alcohol,Dipalmitolethyl Hydroxyethymonium Methosulfate, Ceteareth-20,Tocopheryl Acetate, Calcium Panthethonate, Panthenol,Fragrance, Methyldibromoglutaronitri le, Phenoxyethanol. Czy któraś z wizażanek jest mi w stanie powiedzieć (patrząc na skład) czy ta odżywka rzeczywiście będzie działała na szybszy porost włosów, czy to tylko pic na wodę??

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2008-03-27 o 20:14
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 17:08   #1702
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Już tu kiedyś ktoś miał podobne wątpliwości Przyspieszane włosy nie są gorszej jakości. Często gesto są grubsze i mocniejsze niż te rosnące samoczynnie.
Grubsze? To ja też sie biore za ten szybszy porost bo aktualnie sie troszke obijam Płukanek nie robilam juz chyba z tydzien
Myślicie że wax (zagraniczny), po nafcie z zółtkiem i olejkiem rycynowym to dobry pomysł czy lepiej nie przeginac i zrobic w inny dzien? A i jeszcze czy olejki eteryczne można zostawic tylko na 15-20 min? Czy trzeba minimum te 30min?

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
U producentów surowców kosmetycznych, np. tu http://sdc.com.pl/produkty.html
Zrzutka na wiaderko proteinek ??
Ja chętnie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś sobie 2 herbatki w rossmanie taka jakakaś dziwna seria - sypane pakowane w takie woreczki/torebki jak na wagę - strzeliłam sobie 1 -czarną chińską z rumem i migdałami -RUM IRISH COFFEE, i 1-czarną chińskąz wyciągiem z kakaowca i cząstkami czekolady - pieknie pachna i dobre .
A ile za nie dałas? Smaka mi na nie narobiłas

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dokonałam pomiaru
Wynik:
po miesiącu --> przyrost 3 cm
Jestem szczęśliwa, bo chyba to niezły wynik
Będę mogła częściej podcinać
To super Ja też tak poprosze

Cytat:
edit: a z drugiej strony znam dziewczyne, ktora farbuje henna i twirdzi, ze jej to przyspieszylo przyrost. z 1,5cm na miesiac do 3,5...
To jest bardzo możliwe bo z tego co wiem henna przyspiesza porost (bo niby co w tym waxie ma dzialac jak tam niczego innego nie ma) U mnie też zagęsciła włosy

Cytat:
...chociaz kusi mnie inneov do wlosow... bo te inneovy sa bardzo bogate w skladzie z tego co wiem eh, dodam to do listy zakupow
Skład tego inneovy to (chyba tylko) tauryna, cynk i katechiny, które można stosowac oddzielnie. Wydaje mi sie ze wyjdzie taniej niż tabletki. Zreszta Ty juz masz chyba taurynę czy sie myle?

Cytat:
szczerze powiem ze nie wiem jak wyglada fryzura beckhamowej/rihanny, ale zaraz odnajde i porownam. jezeli chodzi o to ze z tylu krotkie z przodu dluzsze to nie tak, ja mialam na czubku glowy krociutkie takie ze stojace a na karku zakrywajace szyje cos miedzy punkiem a emo. wprawdzie zawsze mi sie ta fryzurka podobala, bo nietuzinkowa i fajnie bylo przez jakis miesiac-poltora, a teraz to nie wiadomo kiedy odrosnie
Super jest taka fryzyra Dzisiaj widzialam wlasnie taka dziewczyne w szkole ktora miala takie wlosy. Normalnie napatrzec sie nie mogłam

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę - kupiłam dziś taką odżywkę do włosów suchych i normalnych FITOMEDU - ekstra ziołowa regenerująca. Napisali z tyłu że jest przeznaczona "do pielęgnacji włosów oraz stymulacji ich wzrostu". A oto skład:Aqua,Herbal Extract, Cetearyl Alcohol,Dipalmitolethyl Hydroxyethymonium Methosulfate, Ceteareth-20,Tocopheryl Acetate, Calcium Panthethonate, Panthenol,Fragrance, Methyldibromoglutaronitri le, Phenoxyethanol. Czy któraś z wizażanek jest mi w stanie powiedzieć (patrząc na skład) czy ta odżywka rzeczywiście będzie działała na szybszy porost włosów, czy to tylko pic na wodę??
Jak sie Jolie pojawi to Ci powie, ale lepiej zadaj to pytanie w walce o piekne i zdrowe wlosy, tam chyba szybciej uzyskasz odp
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:02   #1703
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
szczerze powiem ze nie wiem jak wyglada fryzura beckhamowej/rihanny, ale zaraz odnajde i porownam. jezeli chodzi o to ze z tylu krotkie z przodu dluzsze to nie tak, ja mialam na czubku glowy krociutkie takie ze stojace a na karku zakrywajace szyje cos miedzy punkiem a emo. wprawdzie zawsze mi sie ta fryzurka podobala, bo nietuzinkowa i fajnie bylo przez jakis miesiac-poltora, a teraz to nie wiadomo kiedy odrosnie zeby najkrotsze byly do ramion to jakies 25cm, najdluzsze zas sa jakies 8cm za ramionaale niedlugo bede musiala je skrocic, bo juz zaczyna dziwnie wygladac,zwlaszcza, ze te krotsze wlosy (okolo10cm)sa naturalnego koloru i musze to jakos wyrownac

sorry ze sie tak rozpisalam, ale juz mnie to zlosci.

Wiem o co Ci chodzi mam dokładnie to samo na głowie i nie powiem, żebym była w siódmym niebie - tyle, że bez punka, a 2 długości, właśnie coś jak emo. Czekam aż te z góry mi odrosną jeszcze tak z 5 cm i ścinam te z dołu - w efekcie włosy będą trochę za brodę, tak jak 2 lata temu, ehhh...
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:16   #1704
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Zmierzyłam właśnie bardzoo dokładnie swój odrost - 1,4 cm w 22 dni. Nie jest najlepiej jak niektórym z was 3 cm w tym czasie przybywa . By zmienic to tępo właśnie porządnie wmasowałam tonik i popijam skrzyp. Szkoda tylko że tonik się kończy...Muszę kupic z 2 butelki wody pokrzywowej albo brzozowej w sobotę.

Stary 2008-03-27, 19:20   #1705
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

witajcie Przyspieszaczki Porostu

co do aminokwasow i suplementacji: chyba podaruje sobie tabletki z cystyna i metionina, szkoda mi kasy.

inwestuje w kiełki

jadłam dzis na sniadanie i niesamowicie mi zasmakowaly. co prawda byly to kiełki z supermarketu, ale uprawiane w domu musza byc jeszcze lepsze. kielkownice bede miec niedlugo, wyjdzie ekonimiczniej i zdrowiej niz suplementacja tabletkami.

pozarlam rano maly serek wiejski z kielkami brokulowymi i bylam tak najedzona jak nigdy dla osob, ktore sie odchudzaja, a chca byc zdrowe kielki to swietne rozwiazanie.

na wlosy podobno najlepsze sa kielki lucerny, maja caly komplet aminokwasow egzogennych, a wiec nasza kochana metionine tez

w rossmannie widzialam dzis mieszanke ziarenek do kielkownicy, kosztowala jakos ponad 2zl

a od zewnatrz tez sie bede wspomagac znowu szukam alternatywy Nisimu

chyba skusze sie na ten szampon http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20816

ma taki skład
aqua, sodium laureth sulfate, nettle (urtica dioica) root extract, cocamidopropyl betaine, cocamide dea, sodium chloride, panthenol, disodium undecylenamido mea-sulfosuccinate, polyquaternium-7, pafrum, niacinamide, sodium benzoate, disodium cystinyl disuccinate, lactic acid, tetrasodium edta, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, benzyl salicylate, CI 19140, CI 42080

moze nie jest najdelikatniejszy dla takich wrazliwcow jak ja, ale stosowany wg zalecen produceta chyba nie narobi wiekszej szkody skorze glowy, tak mi sie wydaje

korci mnie jeszcze ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21275

widzialam dzis w superpharm te maseczke czosnkowa za 6,99 moze sie skusze, skoro taka fajna
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:21   #1706
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To jest bardzo możliwe bo z tego co wiem henna przyspiesza porost (bo niby co w tym waxie ma dzialac jak tam niczego innego nie ma) U mnie też zagęsciła włosy

Skład tego inneovy to (chyba tylko) tauryna, cynk i katechiny, które można stosowac oddzielnie. Wydaje mi sie ze wyjdzie taniej niż tabletki. Zreszta Ty juz masz chyba taurynę czy sie myle?
szkoda tylko, ze nie ma henny rozjasniajacej bo ja za zadne skarby nie przyciemnie wlosow!
a taurynke mam, owszem no popatrz, a mowia, ze takie to bogate sklady... pewnie namawiaja, zeby miec utarg, skubane
Cytat:
Zmierzyłam właśnie bardzoo dokładnie swój odrost - 1,4 cm w 22 dni. Nie jest najlepiej jak niektórym z was 3 cm w tym czasie przybywa . By zmienic to tępo właśnie porządnie wmasowałam tonik i popijam skrzyp. Szkoda tylko że tonik się kończy...Muszę kupic z 2 butelki wody pokrzywowej albo brzozowej w sobotę.
ja przeszukalam cala wawe i co? zrezygnowana zamowilam zapas w necie
ejj, nie martw sie! pomysl, ze przecietnemu polakowi rosnie ok tyle w miesiac!
Stary 2008-03-27, 19:57   #1707
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
szkoda tylko, ze nie ma henny rozjasniajacej bo ja za zadne skarby nie przyciemnie wlosow!
a taurynke mam, owszem no popatrz, a mowia, ze takie to bogate sklady... pewnie namawiaja, zeby miec utarg, skubane

ja przeszukalam cala wawe i co? zrezygnowana zamowilam zapas w necie
ejj, nie martw sie! pomysl, ze przecietnemu polakowi rosnie ok tyle w miesiac!
Dzięki za wsparcie , lepsze w końcu tyle niż 1 cm na cały miesiąc .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 20:04   #1708
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Wszystko jest kwestią tego, co kryje się za skrótem herbal ekstract. Oprócz tego w składzie są witamina E i panthenol oraz substancje odżywiające włosy.Zawartość ma treściwą, bez zbędnych wypełniaczy, które właściwie nic nie robią.

Cytat:
Jest coś takiego... o ile mnie pamięć nie myli, to ziółko Cassia się nazywa
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 20:22   #1709
Benek23
Zakorzenienie

Estelle - oprócz składu który napisałam są tam jeszcze podane "składniki bioaktywne" - oto one: wyciąg z ziół skrzypu, pokrzywy, lipy, szałwi, dioscorei villosa - bogaty w flawonoidy, sole mineralne (krzemu, potasu, wapnia), witaminy i in. ; kompleks witaminowy: prowitamina B5, witaminy E i grupy B. No i jak? Ma to jakis sens? W sensie czy odżywka z tymi wszystkimi składnikami może przyspieszyć porost włosków? Jest skrzyp i pokrzywa, więc chyba nie jest tak źle?
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 20:24   #1710
Astreea
Raczkowanie

No to może i ja się włączę, mam nadzieję, że starczy mi determinacji - zakupiłam Wax i Seboradin szampon z żeń-szeniem i mam nadzieję, że będzie jakiś efekt pozytywny, bo włosy od zawsze mam niezbyt gęste, a od pewnego czasu namiętnie zapuszczam, przy czym ludzie mi się ciągle pytają - czy obcięłam. Ostatnio jednak kolega zapytał, czy przedłużałam, więc mam nadzieję, że wszystko jest na jak najlepszej drodze
Astreea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości