|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Virka, Blonndee tak wam szybko te włosy rosną..gratulacje
![]() Ja swoich nawet nie muszę mierzyc, 5.03 zrobiłam sobie pasemka i odrost jest niemal żaden ![]()
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: a z drugiej strony znam dziewczyne, ktora farbuje henna i twirdzi, ze jej to przyspieszylo przyrost. z 1,5cm na miesiac do 3,5... ![]() a ja bym tak troche nie na temat spytac czy ktoras z was farbowala henna na blond? bo widzialam henne jasny blond i sie zastanawiam czy to w ogole cos daje? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie sądze by to była wina farby bo już farbowałam włoski i nic się takiego nie działo, moja mama od wieelu lat co miesiąc farbuje i jej włosy rosną ok. 2 - czasem 2, 5 cm na miesiąc ale ona się bardzo zdrowo odżywia więc to pewnie dzięki temu. Muszę chyba poszukac jakiś nowych sposobóe na porost dla siebie bo zaczynam się poddawac
![]()
#1684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A myslicie, ze mozna np nakladac odzywke nisim u nasady a na reszte wax i tzymac to troszke dluzej i podgzrzewac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przecież roślinka, wax ma ekstrakt z henny, więc pewnie przyśpiesza.
![]() |
#1686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Wtajemniczenie
|
Optymistka z ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() Ale pożyjemy zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tylko 7 cm chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
dla wszystkich zainteresowanych kiełkami i kiełkownicą, wklejam ciekawą stronke http://storytel.republika.pl/kielki.html mozna samemu zrobic i zaoszczedzic ponad 30 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
ale te kielki to jakas nowa metoda na wlosy, ktora pominelam?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Rzepka i zioła
![]() Dziękuję ![]() No tak nazwałam, bo rekordów nie pobijam, ale powyżej średniej też się udało wyjść ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja nie mierzę po odrostach, bo mam już jakieś dwuletnie ![]() Tylko po całej długości ![]() Edit: Mam nadzieję, że włosy nie popadną w samozachwyt i nie przestaną rosnąć... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
uhuhu, warto spróbowac z tymi kiełkami.
![]()
#1694 |
Raczkowanie
|
co do dlugosci to ja bym chciala choc do ramion, ale wszystkie, a tu niestety zonk, bo najkrutszym to jakies 15 cm brakuje, jak nie wiecej, wiec rok przede mna
![]() dobre w tym wszystkim, ze choc troche pozory dlugich stwarzaja, bo najdluzsze sa jakies 5-6cm ponizej ramion. ale wykorzystam wszystko co mam i chyba zdecyduje sie na rozne wlasnoreczne wcierki i tabletki bez zadnych kosmetykow (chemii), chyba ze mi sie odwidzi, bo mam maly kryzys i najchetniej bym nic nie robila. |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
Mi marzą się włosy do łopatek na całej długości
![]() ![]()
#1696 |
Zakorzenienie
|
Mierzyłam dzisiaj odrost... ma dokładnie 0,8cm , farbowałam równo 2 tygodnie temu. Żadne szaleństwo, ale nie jest źle, co?
Włosy już od daawna rosną mi właśnie w tempie 1,5cm na miesiąc. Zdarzały się 2cm ale rzadko. Od 3 tygodni łykam Vitapil, wczoraj zaczęłam pić pokrzywę. Mam nadzieję, że to coś pomoże na szybkość porostu ![]() ![]() Nigdy nie myślałam że to tego dojdzie... i będzie mi zależało na jak największym odroście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |||
Wtajemniczenie
|
tez sie chyba dalam namowic
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to tak na miarke, jaka masz dlugosc? mi do wakacji sie marza do ramion, brakuje do tego z 12 cm. ale moze mi sie uda? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() vitapil jest podobno [wg mojej farmaceutki] najlepszym doustnym suplementem, ma podobno najlepszy sklad. chociaz kusi mnie inneov do wlosow... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
truskawkowawiosno, juz zlokalizowal sklep z kiełkami, zrobie sobie domową kielkownice, ale mam pyt, jak często i ile powinno się jeść kiełków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sorry ze sie tak rozpisalam, ale juz mnie to zlosci. blonndee trzymam kciuki by sie udalo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Za raz zrobię sobie cieniutkie pasemko gdzieś na włosach i postanowiłam również mierzyć odrost sprawdzać czy ten ACTIV F faktycznie będzie działał bo tak na oko to nie dużo mogę powiedzieć
Mierzenie będzie sie odbywało co tydzień, po regularnym stosowaniu Activ'a wax'u i innych specyfików teraz przynajmniej nie będę sie oszukiwać ze, coś rośnie albo i nie ![]()
#1701 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się wtrącę - kupiłam dziś taką odżywkę do włosów suchych i normalnych FITOMEDU - ekstra ziołowa regenerująca. Napisali z tyłu że jest przeznaczona "do pielęgnacji włosów oraz stymulacji ich wzrostu". A oto skład:Aqua,Herbal Extract, Cetearyl Alcohol,Dipalmitolethyl Hydroxyethymonium Methosulfate, Ceteareth-20,Tocopheryl Acetate, Calcium Panthethonate, Panthenol,Fragrance, Methyldibromoglutaronitri le, Phenoxyethanol. Czy któraś z wizażanek jest mi w stanie powiedzieć (patrząc na skład) czy ta odżywka rzeczywiście będzie działała na szybszy porost włosów, czy to tylko pic na wodę??
Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2008-03-27 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślicie że wax (zagraniczny), po nafcie z zółtkiem i olejkiem rycynowym to dobry pomysł czy lepiej nie przeginac i zrobic w inny dzien? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem o co Ci chodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Zmierzyłam właśnie bardzoo dokładnie swój odrost - 1,4 cm w 22 dni. Nie jest najlepiej jak niektórym z was 3 cm w tym czasie przybywa
![]()
#1705 |
Zakorzenienie
|
witajcie Przyspieszaczki Porostu
![]() co do aminokwasow i suplementacji: chyba podaruje sobie tabletki z cystyna i metionina, szkoda mi kasy. inwestuje w kiełki ![]() ![]() jadłam dzis na sniadanie i niesamowicie mi zasmakowaly. co prawda byly to kiełki z supermarketu, ale uprawiane w domu musza byc jeszcze lepsze. kielkownice bede miec niedlugo, wyjdzie ekonimiczniej i zdrowiej niz suplementacja tabletkami. pozarlam rano maly serek wiejski z kielkami brokulowymi i bylam tak najedzona jak nigdy ![]() na wlosy podobno najlepsze sa kielki lucerny, maja caly komplet aminokwasow egzogennych, a wiec nasza kochana metionine tez ![]() w rossmannie widzialam dzis mieszanke ziarenek do kielkownicy, kosztowala jakos ponad 2zl a od zewnatrz tez sie bede wspomagac ![]() ![]() chyba skusze sie na ten szampon http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20816 ma taki skład aqua, sodium laureth sulfate, nettle (urtica dioica) root extract, cocamidopropyl betaine, cocamide dea, sodium chloride, panthenol, disodium undecylenamido mea-sulfosuccinate, polyquaternium-7, pafrum, niacinamide, sodium benzoate, disodium cystinyl disuccinate, lactic acid, tetrasodium edta, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, benzyl salicylate, CI 19140, CI 42080 moze nie jest najdelikatniejszy dla takich wrazliwcow jak ja, ale stosowany wg zalecen produceta chyba nie narobi wiekszej szkody skorze glowy, tak mi sie wydaje ![]() korci mnie jeszcze ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21275 widzialam dzis w superpharm te maseczke czosnkowa za 6,99 moze sie skusze, skoro taka fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a taurynke mam, owszem ![]() ![]() Cytat:
![]() ejj, nie martw sie! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Estelle - oprócz składu który napisałam są tam jeszcze podane "składniki bioaktywne" - oto one: wyciąg z ziół skrzypu, pokrzywy, lipy, szałwi, dioscorei villosa - bogaty w flawonoidy, sole mineralne (krzemu, potasu, wapnia), witaminy i in. ; kompleks witaminowy: prowitamina B5, witaminy E i grupy B. No i jak? Ma to jakis sens? W sensie czy odżywka z tymi wszystkimi składnikami może przyspieszyć porost włosków? Jest skrzyp i pokrzywa, więc chyba nie jest tak źle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
No to może i ja się włączę, mam nadzieję, że starczy mi determinacji - zakupiłam Wax i Seboradin szampon z żeń-szeniem i mam nadzieję, że będzie jakiś efekt pozytywny, bo włosy od zawsze mam niezbyt gęste, a od pewnego czasu namiętnie zapuszczam, przy czym ludzie mi się ciągle pytają - czy obcięłam. Ostatnio jednak kolega zapytał, czy przedłużałam, więc mam nadzieję, że wszystko jest na jak najlepszej drodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.