Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-31, 12:36   #751
NaamaH6669
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Poli - witaj! Samopoczucie wkrótce się poprawi
890tojestkasia - o spróbuje mam i imbir i colę :d

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:56   #752
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Poli - witaj! Samopoczucie wkrótce się poprawi
890tojestkasia - o spróbuje mam i imbir i colę :d

Niestety mi nie pomaga... nadal nie wyszłam z łóżka ... od 4 rano mnie męczą mdłości i nawet teraz na sekundę zasnąć nie moge...

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 13:04   #753
bacharybnik
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe mamusie oraz gratuluję wszystkich serduszek

Cytat:
Napisane przez PozytywnaMama Pokaż wiadomość
Witam, chcialabym sie przylaczyc do Was drogie przyszle mamy. W czwartek bylam u lekarza serduszko pieknie bije termin mam na 14 wrzesnia. Do tej pory czulam sie super , dzisiaj od samego rana dziewne klucie w podbrzuszu jajnikach jakby ktos szpilke wbijal czy ktoras z was tak miala?
Witam, ja też mam termin na 14 wrzesień.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;70347301]Mnie na samym początku chciało się spać, teraz jest mi niedobrze... [/QUOTE]

A ja to mogę spać cały dzień i noc na dodatek mam straszne mdłości.

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Jak się naczytam, że mdłości to dobry objaw to zaczynam się martwić :
Ja w każdej ciąży nie miałam żadnych objawów ciąży a tym razem 24 na dobę mam mega mdłości.
Nie musisz się martwić bo każda ciąża jest inna.

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Podziwiam Was, że radzicie sobie z domem, ze starszymi dziećmi. Ja od 2 tygodni ledwo żyje, mdli mnie non stop, kilka razy dziennie wymiotuje, od tygodnia jestem też na L4, mogłabym leżeć i spać cały czas.
Jakbyś musiała to też dałabyś radę z domem i starszymi dziećmi. Ja od około 4 tygodni ledwo żyję i mogę spać i leżeć cały czas ale wiem, że muszę dać radę. Jak tż był w domu to cały czas leżałam i spałam, myślałam, że nie dam rady jak wyjedzie (tż pracuje w NL) a jak wyjechał to nawet ogarniam wszystko.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 18:15   #754
marttb
Zakorzenienie

Jejkuuu, cały dzień z serialami

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 20:08   #755
rudaska
Zakorzenienie

hej,witam nowe mamy, gratuluję serduszek i bardzo współczuję mdłości. Ja się bujam z synem po lekarzach i to mi teraz głowę zaprząta. Nadal bezobjawowo i mnie, w piątek jadę posłuchać serducha. Czas mi zasuwa jak nie wiem.
Dziewczyny które będą mamami po raz pierwszy - leżcie i leńcie się ile wlezie, bierzcie L4 bo taki czas już się nigdy w życiu nie powtórzy 😉

Stary 2017-02-01, 06:52   #756
Dzia_Ja
Przyczajenie

Witajcie przyszłe mamusie Dołączam i ja, lekko przerażona nową sytuacją u mnie 8tydzień 4dzień, 2 tygodnie temu widziałam już na USG serduszko a za tydzień następna wizyta Nawet nie wiecie jak dobrze poczytać że ktoś ma podobne poranki jak ja Też zaczynam dzień od dzikich mdłości i dopiero kolo 11 jestem w stanie iść do pracy Gratulacje dla wszystkich i niech maluszki zdrowo rosną
Dzia_Ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 08:17   #757
ajakasia
Raczkowanie

Byłam wczoraj na wizycie - jest pęcherzyk, nie widać zarodka Minęły 4 tygodnie od zapłodnienia, lekarz twierdzi, że nie ma się czym martwić. A ja się martwię oczywiście.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 08:26   #758
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie - jest pęcherzyk, nie widać zarodka Minęły 4 tygodnie od zapłodnienia, lekarz twierdzi, że nie ma się czym martwić. A ja się martwię oczywiście.
U mnie w 4 tygodniu też był tylko pęcherzyk, nie masz się czym martwić
Na następnej wizycie na pewno będzie już dużo więcej widać

Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina, a to jeszcze 2 tygodnie
Mogłabym chodzić codziennie i sprawdzać czy z fasolką wszystko ok
I chciałabym już poznać płeć
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 09:08   #759
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:

Najgorsze są internety, naczytam się głupot i później nawiedzają mnie wizje pustego pęcherzyka

Princesska w takim razie się nie martwię, tylko czekam do 24 lutego na kolejną wizytę.

A w ogóle to mi doktor powiedział, że jakby dwa pęcherzyki były..
Stary 2017-02-01, 09:11   #760
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Najgorsze są internety, naczytam się głupot i później nawiedzają mnie wizje pustego pęcherzyka

Princesska w takim razie się nie martwię, tylko czekam do 24 lutego na kolejną wizytę.

A w ogóle to mi doktor powiedział, że jakby dwa pęcherzyki były..
No jak dwa to już w ogóle nie powinnaś się martwić
Wiadomo, że to wczesna ciąża i jakieś tam ryzyko jest, ale bądź dobrej myśli
pęcherzyk ciążowy jest i to normalne w tym tyg ciąży
Dla pewności możesz też zrobić betę i ją powtórzyć po kilku dniach, jak będzie rosła to znaczy że wszystko dobrze
Stary 2017-02-01, 09:15   #761
myk
Zadomowienie

Hej Dziewczyny Trochę się nie odzywałam, ale podczytywałam Was na bieżąco Miałam dość trudne dni, mdłości, na przemian z bólem głowy, a osłabienie takie..., że bez drzemki w dzień nie dawałabym rady

Dzisiaj na razie jest dobrze, byle nie zapeszyć

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje serduszek!

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Jejkuuu, cały dzień z serialami
Gdybym była na L4 zapewne też tak wyglądałyby moje dni

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
hej,witam nowe mamy, gratuluję serduszek i bardzo współczuję mdłości. Ja się bujam z synem po lekarzach i to mi teraz głowę zaprząta. Nadal bezobjawowo i mnie, w piątek jadę posłuchać serducha. Czas mi zasuwa jak nie wiem.
Dziewczyny które będą mamami po raz pierwszy - leżcie i leńcie się ile wlezie, bierzcie L4 bo taki czas już się nigdy w życiu nie powtórzy 😉

W sumie bym się poleniła, ale... jeśli dam radę, to planuję pracować do końca kwietnia W zeszłym roku w kwietniu miałam podwyżkę w pracy, a czytałam, że średnią liczy się z ostatnich 12 miesięcy, więc fajnie byłoby wytrwać, bo przy maluszku wydatki urosną Ale w razie gdyby coś (odpukać!), to oczywiście wezmę L4 wcześniej

Cytat:
Napisane przez Dzia_Ja Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie Dołączam i ja, lekko przerażona nową sytuacją u mnie 8tydzień 4dzień, 2 tygodnie temu widziałam już na USG serduszko a za tydzień następna wizyta Nawet nie wiecie jak dobrze poczytać że ktoś ma podobne poranki jak ja Też zaczynam dzień od dzikich mdłości i dopiero kolo 11 jestem w stanie iść do pracy Gratulacje dla wszystkich i niech maluszki zdrowo rosną
Witaj Ja w sumie też najgorzej rano - około 1h/1,5h mnie trzyma (bez wymiotów - na szczęście?), potem z reguły łapie po południu, wczoraj miałam jakąś masakrę, jak złapało przed 16, tak do wieczora....

Cytat:
Też myślę, że nie ma się, czym martwić Ale wiem, że czekanie też jest nurtujące...

Ja mam dzisiaj wizytę po 18, niby 6t5d wg OM, ciekawe czy w końcu coś zobaczę?

Cytat:

Ah, też bym chciała, ale gdzie tam płeć U Ciebie szybciej! Mój mąż twierdzi, że skoro mam TAKIE mdłości, to będzie syn. Ciekawe skąd on ma takie informacje
zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 09:41   #762
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez myk Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Trochę się nie odzywałam, ale podczytywałam Was na bieżąco Miałam dość trudne dni, mdłości, na przemian z bólem głowy, a osłabienie takie..., że bez drzemki w dzień nie dawałabym rady

Dzisiaj na razie jest dobrze, byle nie zapeszyć

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje serduszek!

Gdybym była na L4 zapewne też tak wyglądałyby moje dni

W sumie bym się poleniła, ale... jeśli dam radę, to planuję pracować do końca kwietnia W zeszłym roku w kwietniu miałam podwyżkę w pracy, a czytałam, że średnią liczy się z ostatnich 12 miesięcy, więc fajnie byłoby wytrwać, bo przy maluszku wydatki urosną Ale w razie gdyby coś (odpukać!), to oczywiście wezmę L4 wcześniej

Witaj Ja w sumie też najgorzej rano - około 1h/1,5h mnie trzyma (bez wymiotów - na szczęście?), potem z reguły łapie po południu, wczoraj miałam jakąś masakrę, jak złapało przed 16, tak do wieczora....

Też myślę, że nie ma się, czym martwić Ale wiem, że czekanie też jest nurtujące...

Ah, też bym chciała, ale gdzie tam płeć U Ciebie szybciej! Mój mąż twierdzi, że skoro mam TAKIE mdłości, to będzie syn. Ciekawe skąd on ma takie informacje
Ja już 2 tydzień na l4. Ale mam taką pracę, że bezsensu byłoby tam siedzieć i to po 12 h dziennie
Zasypiałam w połowie dnia, a zarobki będę miała takie same więc mogę się polenić

Mój też twierdzi, że syn ale ja z kolei wcale nie mam mdłości

Dobrze, że już dzisiaj lepiej się czujesz, oby tak już zostało
Stary 2017-02-01, 09:53   #763
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja mam przeczucie na córkę.Dzisiaj tez mi troche lepiej bo zjadłam i o dziwo nie wymiotowalam.Ja tez caly dzień z serialami.Mam takiego lenia ze totalnie nic nie robię i leze całymi dniami.Troche mnie to przeraza.Wizyta coraz bliżej i zaczynam się denerwować.Co do samopoczucia to mnie puszcza tak ok 15.Internetow tez sie naczytalam juz dawno.Maz na mnie krzyczy ze na czas ciąży mi zabierze neta.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 09:55   #764
rudaska
Zakorzenienie

ja w pierwszej ciąży od razu miałam przeczucie na chłopca, nawet mi się śnił o się nie myliłam

Stary 2017-02-01, 10:08   #765
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
ja w pierwszej ciąży od razu miałam przeczucie na chłopca, nawet mi się śnił o się nie myliłam

O, to tak jak ja. I teraz też na chłopca. Albo bliźniaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-01, 10:26   #766
strawberry_orange
Raczkowanie

Cześć
Podczytuję Was regularnie ale u mnie nic ciekawego. Czuję się ok - to piszecie o mdłościach to kosmos dla mnie ;-) ja w ogóle nie mam objawów - jestem trochę bardziej senna, mam większe piersi i tyle. Jakby nie to, że za pierwszym razem było tak samo to bym się martwiła (choć głupie myśli czasem są). Wizytę mam dopiero 6 lutego, wtedy będę spokojniejsza.
Jutro w lidlu odzież ciążowa - staniki do karmienia, spodnie, bluzki - jakby któraś była zainteresowana. I rzeczy dla maluchów też ;-) Zaryzykuję, że wszystko ok i mam w planach zakupy, choć pierwotnie nie chciałam nic kupować przed wizytą.
strawberry_orange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 10:29   #767
juka_juka
Wtajemniczenie

Mi sie sni zawsze ale to zawsze synek. Z tym ze z moimi snami jest tak ze albo sie sprawdzają albo wręcz przeciwnie.Ale przeczucie mam na córkę na bank.Zobaczymy czy sie sprawdzi.Chyba podniosę dupe z lozka.Lepiej sie czuje to sie wezmę za robotę w koncu.Zawsze uwielbialam gotowac teraz się zmuszam żeby cokolwiek zjeść.Wiecie obrzydza mnie widok cebuli.No paranoja haha
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 10:40   #768
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Jak się kilka dni temu przywitałam, tak tylko podczytywałam, bo jakoś nie mogłam się wbić w rozmowę

Mdłości - mam raczej pojedyńcze chwile, ważne jest regularne jedzenie w pierwszej ciąży miałam koszmarne mdłości do połowy 4m-ca codziennie o 6 rano randka z wc :/ potem odkryłam imbir w kapsułkach i bywały lepsze dni.
No i cola nieszczęsna :P

Płeć - mam parkę, gdzie od początku miałam przeczucie płci prawidłowe. Teraz nie mam, ale ze względów materialno-logistycznych wolałabym drugą córę
-------------------------
Ja niestety od dzisiaj jestem na zwolnieniu, bo dostałam mocnego plamienia ostatnie dni siedziałam w domu z chorymi dziećmi, więc nie miałam szans się przemęczyć
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 10:43   #769
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry_orange Pokaż wiadomość
Cześć
Podczytuję Was regularnie ale u mnie nic ciekawego. Czuję się ok - to piszecie o mdłościach to kosmos dla mnie ;-) ja w ogóle nie mam objawów - jestem trochę bardziej senna, mam większe piersi i tyle. Jakby nie to, że za pierwszym razem było tak samo to bym się martwiła (choć głupie myśli czasem są). Wizytę mam dopiero 6 lutego, wtedy będę spokojniejsza.
Jutro w lidlu odzież ciążowa - staniki do karmienia, spodnie, bluzki - jakby któraś była zainteresowana. I rzeczy dla maluchów też ;-) Zaryzykuję, że wszystko ok i mam w planach zakupy, choć pierwotnie nie chciałam nic kupować przed wizytą.
ja w pierwszej ciąży nie patrzyłam na ubrania wcześniej a potem za spodnie ciążowe w hm placilam majątek. Dobrze że je mam. Staniki sobie sama przerabiałam bo te dla karmiących to ochyda a w sumie potrzebowałam tylko do szpitala i na kilka dni w domu

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2017-02-01 o 10:46
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 10:55   #770
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:

Potwierdzam ☺ Druga ciąża, to już nie to samo co pierwsza
Cytat:
Może zapłodnienie było później? A według om, który to tydzień?

Cytat:
Napisane przez myk Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za serduszko na wizycie 😊

Ja mam przeczucie, że będzie u nas druga córka. Ale nie mówię tego głośno, bo mąż nastawiony jest na syna Znów córka chce siostrę, więc najlepiej gdyby były bliźniaki, no ale nie będą

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 11:00   #771
rudaska
Zakorzenienie

U nas teściowa i rodzice,z resztą wszyscy chcą dziewczynkę. Tż obojętnie A ja już mam imię dla chłopca😂

Stary 2017-02-01, 11:05   #772
strawberry_orange
Raczkowanie

Rudaska, mama alles ma ladne staniki choc drogie. Te z lidla na zdj tez wydają się w miarę ok. Zdziwiłaś mnie, że tylko kilka dni - ja używałam przez pól roku non stop - nawet spałam w nich by mi piersi nie obwisły ;-) miałam 3 i w kółko jej prałam więc 2 są do wyrzucenia, tylko ten mama alles jest ok.
strawberry_orange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 11:08   #773
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska, mama alles ma ladne staniki choc drogie. Te z lidla na zdj tez wydają się w miarę ok. Zdziwiłaś mnie, że tylko kilka dni - ja używałam przez pól roku non stop - nawet spałam w nich by mi piersi nie obwisły ;-) miałam 3 i w kółko jej prałam więc 2 są do wyrzucenia, tylko ten mama alles jest ok.
ja karmiłam 12 dni z czego piersią tylko 5 a potem laktator. więc nie będę inwestować

REKLAMA
Stary 2017-02-01, 11:23   #774
NaamaH6669
Rozeznanie

Witam się
Ja po wizycie, serduszko bije dzidziuś ma 7mm i wszystko jest ok. Nie mam plamien od niedzieli, ale do końca tyg leżący tryb życia mode on, kolejny tydzień powoli wracać do normalnego funkcjonowania. 10 lutego wizyta. Chce zwolnienie dalej, w pierwszej ciąży byłam cały czas na l4.
Zgadzam się, bielizna z alles jest super, tym razem kupię sobie ze 3 staniki do karmienia, bo ostatnim razem miałam 2 i było mało a jeśli szykuje się kolejny cyckoholik to się przydadzą, Stasia karmiłam ponad 15 miesięcy. No i ciuszki do karmienia, najfajniejsze są w hm.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 11:37   #775
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam jutro od rana iść, ale nie mogę to wyślę męża po spodnie będziemy miały i tak fajny czas na ciąże pod kątem ubierania

Cytat:
Ja też lubię Alles mama miałam 2, ale do spania nosiłam staniki sportowe takie topy i było wygodnie.

A karmienie tyle co skończyłam po 2,5 roku
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2017-02-01 o 11:39
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 11:49   #776
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Potwierdzam ☺ Druga ciąża, to już nie to samo co pierwsza

Może zapłodnienie było później? A według om, który to tydzień?

Owulacja była 31.12-02.01, a termin OM to 19 grudnia.
Stary 2017-02-01, 11:50   #777
marttb
Zakorzenienie

Witam się

Wstałam o 10 i o 11 znowu się położyłam

Ja jeszcze nic nie kupuję ani sobie ani dzidzi. Jedynie kupiłam nowe staniki większe bo szybko piersi poszły w górę i tamte mnie dusiły i odciskały. Dla siebie będę kupować w miarę potrzeby a dla dzidzi jak poznam płeć

REKLAMA
Stary 2017-02-01, 11:51   #778
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Witam się
Ja po wizycie, serduszko bije dzidziuś ma 7mm i wszystko jest ok.

Super! Dobrze, że z dzidzią w porządku.
Stary 2017-02-01, 11:53   #779
marttb
Zakorzenienie

Naama super że jest serduszko

Ajakasia - ja w 5t miałam tylko pęcherzyk z kuleczka w środku i to nie ciężko było ją złapać żeby widoczną była. A teraz i tak okazuje się że dzidziuś prawie tydzień starszy

Stary 2017-02-01, 11:53   #780
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Witam się
Ja po wizycie, serduszko bije dzidziuś ma 7mm i wszystko jest ok. Nie mam plamien od niedzieli, ale do końca tyg leżący tryb życia mode on, kolejny tydzień powoli wracać do normalnego funkcjonowania. 10 lutego wizyta. Chce zwolnienie dalej, w pierwszej ciąży byłam cały czas na l4.
Zgadzam się, bielizna z alles jest super, tym razem kupię sobie ze 3 staniki do karmienia, bo ostatnim razem miałam 2 i było mało a jeśli szykuje się kolejny cyckoholik to się przydadzą, Stasia karmiłam ponad 15 miesięcy. No i ciuszki do karmienia, najfajniejsze są w hm.

Gratulacje serduszka <3 Póki co leż i się oszczędzaj, wyjdzie Ci to tylko na dobre.
też mam 10lutego wizytę i szczerze mówiąc nie chce mi się wracać do pracy, a że pracuję w delegacji, 300km od domu, to perspektywa samotnych wieczorów mnie przeraża. Inna sprawa, czy moje samopoczucie pozwoli mi na powrót do pracy :P

Już nie mogę się doczekać tych ciążowych i maluszkowych zakupów..

A co do przeczucia, to myślimy z mężem, że będzie chłopiec.
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości