Scent Bar II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 11:21   #4171
tulipanka
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar II

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie moglam przeczytac lepszej reklamy Koniecznie musze zobaczyc!
Jak do tej pory widzialam tylko azjatycka wersje z 2002 roku
Znajomi powiedzieli, że był całkiem straszny Chociaż (tu będzie moja opinia o zakończeniu filmu, oczywiście bez opowiadania jakie ono będzie) zakończenie strasznie marne, typowo, jak w amerykańskim filmie, wszyscy zgodnie tak stwierdziliśmy
Było kilka takich momentów, że akurat otworzyłam oczy, to aż mnie w fotel wcisnęło dwa razy
Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
O matko i córko - to już wiem na co nie iść - nie lubię mocnych wrażeń - ale amatorów napewno będzie sporo.
Na pewno się znajdzie sporo. Część żeby się bać, część żeby okglądnąć J. Albę
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Haha Mimo wszystko byłaś dzielna Byłaś na sali sama czy z kimś?
Oj byłam dzielna ale gdybym tam miała być sama na sali, to bym zwiała byłam z koleżanką i kolegą z pracy, potem zostałam odprowadzona aż pod samą bramę domu, żeby mnie żadne duchy nie zaatakowały po drodze
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:23   #4172
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Kropko - takie są właśnie banki. Ja nie mam może takich przejść, bo zarabiałam niewiele, a teraz wcale, więc nie mam karty kredytowej, nie brałam nigdy kredytu. Ale wiem, jakie przejścia mają moi rodzice. Też "naście" lat w jednym banku, i też historie w stylu " nie przyznamy kredytu, bo coś tam" - albo właśnie robią łachę, albo narzucają odsetki ale niejasno infromują kiedy i w jakim terminie będą ściągane. Też właśnie mieli kilkakorotnie dawane do zrozumienia, że "ich" bank (po kilkunastu latach posiadania tam konta, albo spłacania w terminie jakiegoś tam kredytu) im nie ufa Chore, wiem...
Wiem coś o tym. Wyjęłam kiedyś kasę z konta i zabrakło 0,64zł na jego obsługę, bank sobie ściągnął te grosze za dwa dni i niby ok, ale za parę miesięcy poszłam po debet i okazało się, że nie mogę go dostać i niewiarygodnym klientem jestem, bo raz tam kiedyś miałam -0,64zł.
Kara - brak debetu na 2 czy 3 lata. Brak słów.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ja przepraszam, ale pozwolę sobie wyrazić nieco odmienne zdanie (w kwestii banków). Co ma, za przeproszeniem, zaufanie do przyznawania kredytu?! Oczywiście rozumiem, jakie to dla potencjalnego kredytobiorcy frustrujące - świadomosć, ze jest fair wobec banku, powierza mu swoje dochody (lokata itp.) ale to w końcu instytucja jak każda inna i swoje przepisy ma. I stosować się do nich musi. Inna sprawa, ze przepisy same w sobie mogłyby być nieco mniej zaostrzone dla długoletnich klientów, no ale skoro nie są, to chyba trzeba się do nich dostosować, i tyle.
Dostosować?
Kochana, parę lat temu kupowałam samochód, brakowało mi durne 2 tysiące zł. Mój bank, w którym miałam konto i lokatę na 6tys. zaoferował mi pożyczę w wysokości 1 tys. zł !! z okresem spłaty 3 lata !!
Może ja nie jestem wyrozumiała, ale do czegoś tak durnego dostosować się nie umiem i nie chcę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:26   #4173
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Wiem coś o tym. Wyjęłam kiedyś kasę z konta i zabrakło 0,64zł na jego obsługę, bank sobie ściągnął te grosze za dwa dni i niby ok, ale za parę miesięcy poszłam po debet i okazało się, że nie mogę go dostać i niewiarygodnym klientem jestem, bo raz tam kiedyś miałam -0,64zł.
Kara - brak debetu na 2 czy 3 lata. Brak słów. .

Nie wiem czy to czy to

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:29   #4174
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to czy to
Ja najpierw miałam to a dopiero jak wyszłam z szoku

Natomiast po ofercie kredytowej dłuuuuugo miałam tak

Stary 2008-03-28, 11:34   #4175
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Ja najpierw miałam to a dopiero jak wyszłam z szoku

Natomiast po ofercie kredytowej dłuuuuugo miałam tak
Wierzę...

Frank Zappa

Stary 2008-03-28, 11:48   #4176
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
a te włochate są z filcu
Sama robiłam z wełny czesankowej - normalnie mi odbiło
Wcale Ci nie odbilo Takie nietypowe są super.
Ja mialam ze splecionej muliny - po niektórych haftach zostawaly mi male kawaleczki i znalazlam takie zastosowanie - kilka rożnych nitek kolo siebie, do tego powyginany w różne ksztalty drucik opleciony tą muliną Z 3 par nie mam żadnej, bo mi koleżanki pozabieraly (i dobrze, ja nie noszę, niech im slużą ).

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ale mnie się nie chce ćwiczyć.
Nie można przy tym czytać książki.
Można sluchać (ew. oglądać TV jak ktoś lubi)

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Poszłam na przegląd "Oka" (zanim się film wyświetli, ktoś musi sprawdzić czy jest dobrze sklejony (?) i czy wszystko jest ok z daną kopią). Rety, to był pierwszy w moim życiu horror, w najbliższym czasie ostatni po seansie pytałam się znajomych czy był straszny, bo 3/4 przesiedziałam z zamkniętymi oczami
O, dzięki, że napisalaś. Ja po reklamie nawet mialam ochotę iść, ale jak piszesz, że takie straszne, to nie. Na takie coś nie mam ochoty...

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
He he Annmarie - ja go kupiłam za 40zł, w Superpharm właśnie - i też zamierzałam używać jako różu, ale się nie sprawdza - za szybko znika Natomiast jako cień jest swietny, i ten delikatny blady róż
No wlaśnie - z twarzy szybko sobie idzie A za taki kolor różu oddalabym wiele - cudny

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Potwierdzam to, co napisała CzarnaZuzia o zalotce.
Ja używam i nic mi się z rzęsami nie dzieje.
To ja na następnym zlocie bardzo proszę o nauczenie mnie używania tego czegoś . Mialam dwie, ale jakoś nie widzialam żadnych efektów i puścilam w świat... Zostalam przy tuszach podkręcających.

Cytat:
Wydumaliśmy wczoraj z mężem, że robimy kartę kredytową do wysokości moich miesięcznych dochodów. Mało, że wniosek wypełniałam chyba godzinę: pesele, nr dowodów, prawa jazdy, adresy, zarobki, kredyty gdzie i ile, koszty utrzymania mieszkania, inne koszty, inne dochody, jakie umowy, ile lat konta i gdzie, jaki samochód i za co kupiony... jaja
Kropko, w jakim banku staralaś się o kartę???
Ja napiszę tak - w Lukasie mam konto - kartę dostalam w ciągu 15 minut, na podstawie konta, dwukrotne miesięcznie dochody. To bylo 3 lata temu. Teraz nie chcieli mi dać bezplatnie kolejnej , więc zamówilam gdzie indziej - w Citibanku. Formalności trwaly 10 minut - nikt nie pytal mnie samochód, mieszkanie, nic - owszem zadeklarowane dochody, od ilu lat pracuję + numer dowodu, pesel, ksero dowodu i... to wszystko wlaściwie. Za 2 dni info, że kartę przyznali i z jakim limitem (dostalam 4 tys., bo jestem freelancerem - na stalej dostalabym nawet do 10). Dodam, że mam wzięty kredyt studencki, a w Citi nie mam i nie mialam konta, lokaty, ani nic...

Także w Twoim banku to trochę nienormalnie jest zrobione, a naprawdę kartę kredytową możesz mieć w każdym innym, nie musisz mieć tam, gdzie konto, lokaty, itp.
Stary 2008-03-28, 11:54   #4177
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Kropko, w jakim banku staralaś się o kartę???
Ja napiszę tak - w Lukasie mam konto - kartę dostalam w ciągu 15 minut, na podstawie konta, dwukrotne miesięcznie dochody. To bylo 3 lata temu. Teraz nie chcieli mi dać bezplatnie kolejnej , więc zamówilam gdzie indziej - w Citibanku. Formalności trwaly 10 minut - nikt nie pytal mnie samochód, mieszkanie, nic - owszem zadeklarowane dochody, od ilu lat pracuję + numer dowodu, pesel, ksero dowodu i... to wszystko wlaściwie. Za 2 dni info, że kartę przyznali i z jakim limitem (dostalam 4 tys., bo jestem freelancerem - na stalej dostalabym nawet do 10). Dodam, że mam wzięty kredyt studencki, a w Citi nie mam i nie mialam konta, lokaty, ani nic...

Także w Twoim banku to trochę nienormalnie jest zrobione, a naprawdę kartę kredytową możesz mieć w każdym innym, nie musisz mieć tam, gdzie konto, lokaty, itp.
Wiem, kochana. Tyle że ja chcę tę kartę rezerwowo. Nie chcę za nią płacić jak mój kolega 85zł rocznie, z samego tytułu posiadania. A ta o którą się staram jest praktycznie darmowa.

Myślałam o GE, bo tam po zakupie aparatu i spłacie tylko 6 rat (ale przed terminem) dostałam limit kredytowy 11tys. i to na telefon. Ale ich karty są drogie, za samo posiadanie 9zł na mc plus inne koszty.

To będzie super antyreklama, ale ten bank od kredytu, karty i debetu to jeden i ten sam - ING. Mają fajne rachunki bankowe i OKO (połączenie ROR i lokaty), ale zasady kredytowania mają z epoki kamienia lizanego.

Zobaczymy, jak mi odpowiedzą, że nie, to im powiem gdzie mają mnie pocałować i pomyślę o innych opcjach.

Stary 2008-03-28, 11:58   #4178
irkax
Zakorzenienie

Cytat:

To ja na następnym zlocie bardzo proszę o nauczenie mnie używania tego czegoś . Mialam dwie, ale jakoś nie widzialam żadnych efektów i puścilam w świat... Zostalam przy tuszach podkręcających.
Nie ma sprawy, ale będziesz musiała przyjść z niepomalowanymi rzęsami
Obsługa zalotki jest banalnie prosta, a efekt wart jest poświęcenia tych 3 minut na naukę
Ja mam rzęsy nie dość, że krótkie to jeszcze proste jak druty, bez zalotki nawet jak mam pomalowane to niewiele mi to daje.

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:59   #4179
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
To będzie super antyreklama, ale ten bank od kredytu, karty i debetu to jeden i ten sam - ING. Mają fajne rachunki bankowe i OKO (połączenie ROR i lokaty), ale zasady kredytowania mają z epoki kamienia lizanego.

Dlaczego od razu wiedziałam o jaki bank chodzi ???

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:02   #4180
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mgielka Gloria jest dosyć trwala?
Nadaje sie na wiosne,lato?
Trwała Z powodzeniem może zastąpić wodę. Wszystkie produkty z lini gloriowej są trwałe i bardzo smakowite

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tymeno... <załamuje ręce>
Agnieszko A chcesz cosik z lini gloriowej? Mgiełkę, olejek...
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:08   #4181
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Obsługa zalotki jest banalnie prosta, a efekt wart jest poświęcenia tych 3 minut na naukę
Ja mam rzęsy nie dość, że krótkie to jeszcze proste jak druty, bez zalotki nawet jak mam pomalowane to niewiele mi to daje.
Raju, ja to się boję, że sobie połamię te kudełki. Nijak się zabrać do tego urządzenia nie umiem.

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Dlaczego od razu wiedziałam o jaki bank chodzi ???

Bo to chyba każdy, kto tam kredyt kiedyś brać próbował już wie. Bolesna to lekcja, ale starcza na długo.

Stary 2008-03-28, 12:12   #4182
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Raju, ja to się boję, że sobie połamię te kudełki. Nijak się zabrać do tego urządzenia nie umiem.
Też się bałam na początku.
Ale byłam zdesperowana, bo żaden tusz nie dawał zadowalającego efektu I to dodało mi odwagi
Jeśli zalotka nie jest felerna (czyt. to, co pisała CzarnaZuzia) i stosuje się ją na NIEPOMALOWANE rzęsy to raczej nie ma możliwości połamania rzęs.
Piszę raczej, bo się z tym nie spotkałam.
Spotkałam się natomiast z połamaniem przy używaniu na rzęsy pomalowane, dziewczyny na wizażystce o tym wspominały.

W załączniku zdjęcie instruktażowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png zalotka_stdd.png (59,0 KB, 19 załadowań)

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:15   #4183
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
O, dzięki, że napisalaś. Ja po reklamie nawet mialam ochotę iść, ale jak piszesz, że takie straszne, to nie. Na takie coś nie mam ochoty...
No to piękną reklamę robię
Miałam iść na przegląd "Drapieżnika", też dzisiaj wchodzi do kin, ale całe szczęście kumpel namówił mnie na "Oko" ("choodź, J.Albę sobie zobaczymy" ). Operator, który musiał "Drapieżnika" oglądnąć powiedział, że masakra na ekranie... Jakieś ręce sobie odcinają, potem ktoś ma to lizać, same takie obrzydliwości

Dzisiaj pierwszy raz będę jechać poza miastem, mam odwieźć mamę do Brzegu Dolnego i potem przywieźć no dobra, mam małego stresa, bo ja tylko po mieście jeżdżę
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:16   #4184
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Wiem, kochana. Tyle że ja chcę tę kartę rezerwowo. Nie chcę za nią płacić jak mój kolega 85zł rocznie, z samego tytułu posiadania. A ta o którą się staram jest praktycznie darmowa.
A co ja napisalam - że nie chcieli mi u mnie dać darmowej, to poszlam gdzie indziej. Domyślna oplata w Citi jest 40 zl, ale jeśli w ciągu 2 miesięcy wykonalam dwie transakcje, to mi anulowali oplatę
A u mnie dali mi najpierw na 2 lata darmowo, za 3 rok kazali zaplacić 25 zl, a za nową 45, to niech się...

Podobnie jest w Reiffeisenie, tylko tam trzeba wykonać 3 transakcje w ciągu 3 miesięcy.

U innych nie wiem

Cytat:
Niepomalowanymi... No tak... E, no nic, przyniosę tusz ze sobą
Stary 2008-03-28, 12:23   #4185
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zawędrowałam na Wizooż. Widzę, że Favkes uzyskała baardzo "fachową" poradę Dochodzę do wniosku, że i miłość do zwierząt może zahaczać o fanatyzm, fanatyzm, gdzie nie ma miejsca na rozum i logiczne argumenty. Ale żeby zrobić z Favkes potwora bez serca którym na 100 % nie jest? To już przesada.

Frank Zappa

Stary 2008-03-28, 12:25   #4186
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A co ja napisalam - że nie chcieli mi u mnie dać darmowej, to poszlam gdzie indziej. Domyślna oplata w Citi jest 40 zl, ale jeśli w ciągu 2 miesięcy wykonalam dwie transakcje, to mi anulowali oplatę
A u mnie dali mi najpierw na 2 lata darmowo, za 3 rok kazali zaplacić 25 zl, a za nową 45, to niech się...

Podobnie jest w Reiffeisenie, tylko tam trzeba wykonać 3 transakcje w ciągu 3 miesięcy.

U innych nie wiem
Ano niezakumaciłam.
Chociaż z City też mam doświadczenie. Byłam z kumpelą rachunek zakładać. Jakoś pani zapomniała dodać, że jeśli wpływy są mniejsze niż 2500 na mc, to konto kosztuje miesięcznie 47zł. Laska zapomniała zrobić zmiany w pracy i gdy po 3 mcach dostała pismo z City, że im wisi 141 zł to się zdziwiła troszkę.
Ale przejrzę co tam piszą o tych kartach...

Stary 2008-03-28, 12:31   #4187
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Nebrasko - czy nowa praca oznacza, że wreszcie będziesz mogła wpaść na któryś nasz zlot? trzymam kciuki za walkę z Excelem
Dzięki Tulip Pracę zaczynam 14-go więc zamierzam do tego czasu choćby troszkę się obeznac w excelu.

W tygodniu to mogiła będzie, bo zamierzam zatrzymać kilku moich ucznów, więc nadal będę kończyć ok21, ale za to będę mieć wolne weekendy i wtedy jeśli będzie zlot to na pewno przybieżę

Cytat:
No to piękną reklamę robię
Miałam iść na przegląd "Drapieżnika", też dzisiaj wchodzi do kin, ale całe szczęście kumpel namówił mnie na "Oko" ("choodź, J.Albę sobie zobaczymy" ). Operator, który musiał "Drapieżnika" oglądnąć powiedział, że masakra na ekranie... Jakieś ręce sobie odcinają, potem ktoś ma to lizać, same takie obrzydliwości

Dzisiaj pierwszy raz będę jechać poza miastem, mam odwieźć mamę do Brzegu Dolnego i potem przywieźć no dobra, mam małego stresa, bo ja tylko po mieście jeżdżę
Nie strachaj, będę za Ciebie trzymac kciuki z balkonu (bo pewnie będziesz przejeżdzac koło mnie).

Mam ochotę na to "oko", mówisz że warto?

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:36   #4188
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Zawędrowałam na Wizooż. Widzę, że Favkes uzyskała baardzo "fachową" poradę Dochodzę do wniosku, że i miłość do zwierząt może zahaczać o fanatyzm, fanatyzm, gdzie nie ma miejsca na rozum i logiczne argumenty. Ale żeby zrobić z Favkes potwora bez serca którym na 100 % nie jest? To już przesada.
Ja myślę, że to nie tyle fanatyzm, co po prostu trochę smutnych obserwacji. Znam parę osób posiadających hodowle i parę takich, które mają prywatne fundacje dla zwierzaków. Wzięcie kotka czy pieska dla dziecka i potem jego zwrot to codzienna zabawa. Smutna bardzo, bo zwierzę ciężko znosi takie wycieczki. Potem opiekunowie mają całą paletę zwierzęcych depresji: niejedzenie, wygryzanie sierści do mięsa aż, agresja, wycie, miauczenie i cała masa zaburzeń psychicznych. Koleżanka aż do Wrocławia do kociego behawiorysty jeździła, takie cuda jej kotka wyczyniała. To nie jest takie hop zwrócić i już.

Dziewczyny poleciały za ostro, ale pewnie na podstawie tego co już widziały i znają trochę, tak je poniosło. Myślę, że nie chodzi im wcale personalnie o jedną Favkes.

Ale masz rację w jednym, miłość do zwierząt nie słucha logicznych argumentów. Mnie np. nie obchodziło nic kiedy swojego kocurka aż z Torunia ściągałam. Tylko jedno: że jest malutki i jeszcze żyje, podczas gdy wokół szaleje epidemia panleukopenii i koty padają jak muchy. Znajomi się w głowę pukali, większość stwierdziła, że mnie mocno powaliło.
Wyciągnęłam go stamtąd, dotarł do mnie i rozchorował się... Ale wygraliśmy, żyje. Podczas gdy ponad 20 sztuk jego towarzyszy niedoli już nie ma.

Stary 2008-03-28, 12:39   #4189
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Pewnie, tak tylko, nigdy nie nalezy uogólniać. Już taka indywidualistka ze mnie To, że dwadzieścia osób zwraca pieska, bo im się znudził, nie znaczy, że dwudziesta pierwsza zrobi to z tego samego powodu.

Frank Zappa

Stary 2008-03-28, 12:59   #4190
ragutka
Zakorzenienie

Obserwowałam ten wątek ze szczeniaczkiem i myśle ,że przede wszystkim chodzi o to, aby decyzja o pojawieniu sie psa w rodzinie była naaprawdę dobrze przemyślana a nie impulsywna chęć sprawienia dzieciakom radości.
Pisze to jako posiadaczka od 8 lat takiego własnie rodzinnego psa, suki dokładniej i jak sie u nas pojawiła dzieci były jeszcze dosyć małe ale pamietam jak szybko sie do niej przywiązaliśmy a ona nas pokochała.
Decyzja o rozstaniu byłaby dla każedej ze stron prawdziwym nieszczęściem.
Stary 2008-03-28, 13:26   #4191
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? Jak oko jest zamknięte to nie wygląda źle.
Ale jak jest otwarte to coś mi nie gra. Powieka jest za ciężka dlatego sugeruję ten jaśniejszy cień w kąciku oka.
Poćwiczysz i dojdziesz do efektu, który Cię zadowoli

Albo jeszcze inna wersja z tym cieniem pośrodku, a koniec i wyciągnięcie jakimś ładnym ciemnym brązem..hm to by mogło zagrać.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Na pewno!

a kolory ladne wiec sie nie zniechecaj, a moze delikatna kreseczka na gornej powiece?
Cytat:

Vesenko, jeśli mogę coś napisać ... Masz trochę podobny kształt oczu do moich więc trochę bym Ci podpowiedziała Opadające kąciki mają to do siebie, że wymagają specjalnego traktowania Ja bym nie rozcierała cienia tak bardzo do boku tylko wyciągnęła minimalnie do góry przy samym zewnętrznym kąciku Poza tym podpisuję się pod wszystkim co napisała Irkax Konieczne jest cieniowanie oraz ciemniejszy cień w załamaniu powieki. Sprawdzi się też zaproponowana przez Hecate kreseczka (a w zewnętrznym kąciku uformowana w taki odwrócony mały trójkącik).

Takie są reguły, ale ja i tak na ogół pozostaję przy samym tuszu

Aha, masz piękne rzęsy - długaśne i dość grube. Postawiłabym jeszcze na małe podkręcenie Zalotka i tusz z wygiętą szczoteczką sprawią, że będzie jeszcze fajniej
No i masz ładny kolor oczu Ten kolor cienia (w teamie z innymi kolorami do cieniowania) ładnie wydobywają tą zieleń
Cytat:
Do góry, tak Ja bym jeszcze dodala kredkę - kontrastującą najlepiej (ale wiem, nie każdy tak lubi - ja kocham brązową kredkę i różowy, fioletowy, beżowy cień), ew. troszkę ciemniejszą od cienia i też nią wyjechać w górę poza kącik...
Cytat:
Aniołek dobrze pisze, polać jej
I właśnie zauważyła jeszcze coś o czym ja też pomyślałam - zalotka.
Rzęsy masz długie, co widać na zdjęciu z zamkniętymi oczami, natomiast już na otwartym ta długość ginie.
Trzeba je podkręcić
A jeszcze jakbyś tak delikatnie kredką pociągnęła przy samej nasadzie rzęs żeby je zagęścić byłoby miodzio
o mamo, dziękuję dziewczyny za rady... chyba zrobię notatki w każdym razie mam co ćwiczyć w weekend
Cytat:
Ja nie widze takiego efektu.

Cienie mają niezwykle ładny połysk, a Ty masz nieprzyzwoicie długie rzęsy. To widzę.
A co do rzęs, dziękuję <mruga zawstydzona> ale długie to ma mój brat, i na dodatek ślicznie wywinięte...i gdzie tu sprawiedliwość??

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Vesenko- oprocz wskazowek, ktorych udzielily Ci juz dziewczyny, ja doradzilabym jeszcze przyciemnienie brwi Przy tak intensywnym makijazu oka, pomoze to optycznie je "odciazyc" i "otworzyc".
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Vesenko może po prostu nie pasują Ci do cery te cienie, ja mam zielonkawe oczy i teoretycznie powinno być mi dobrze we fioletach, nie jest, wyglądam strasznie.
Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Feniksie, jakie urocze i słodkie te różowe glisty, łiiiiii!
glisty są boskie czarny skórzany płaszczyk+różowe glistki

Cytat:
Moja też zupełnie nie... I rozświetlacze też nie moja. I kolorówka w ogóle.
Nie tylko się nie znam, ale i nie mam parcia do zgłębiania wiedzy. Tylko czasem, napadowo i raczej rozpaczliwie bierze mnie na jakieś "cóś" na widok tego, jak pięknie potrafią wyglądać starannie pomalowane dziewczyny....
Ja stwierdziłam,że jak już mam cienie i takie tam inne, to fajnie by było umieć używać Będę łypać jednym okiem w notatki, a drugie będę upiększać
Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość

Vesenko, bardzo interesujący efekt kolorystyczny na Twoim oku Powtórzę za Kattariną - przyciemnij delikatnie brwi, najlepiej grafitowym lub szarym cieniem

A o zalotce to chyba sama muszę pomyśleć Czy ona aby nie osłabia rzęs? Ja i tak mam marne nie chciałabym ich stanu jeszcze pogorszyć
dziękuję. A zalotki się boję z moim talentem rzęsy ślicznie się wywiną i zostaną na zalotce

Cytat:
Vesenko, przypomniało mi się jeszcze, że mam kilka szablonów makijażowych Zerknij proszę na ten obrazek i zwróć uwagę na oczy - nawet kolorystyka jest zbliżona
dziękuję

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 13:36   #4192
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Ja myślę, że to nie tyle fanatyzm, co po prostu trochę smutnych obserwacji. Znam parę osób posiadających hodowle i parę takich, które mają prywatne fundacje dla zwierzaków. Wzięcie kotka czy pieska dla dziecka i potem jego zwrot to codzienna zabawa. Smutna bardzo, bo zwierzę ciężko znosi takie wycieczki. Potem opiekunowie mają całą paletę zwierzęcych depresji: niejedzenie, wygryzanie sierści do mięsa aż, agresja, wycie, miauczenie i cała masa zaburzeń psychicznych. Koleżanka aż do Wrocławia do kociego behawiorysty jeździła, takie cuda jej kotka wyczyniała. To nie jest takie hop zwrócić i już.

Dziewczyny poleciały za ostro, ale pewnie na podstawie tego co już widziały i znają trochę, tak je poniosło. Myślę, że nie chodzi im wcale personalnie o jedną Favkes.

Ale masz rację w jednym, miłość do zwierząt nie słucha logicznych argumentów. Mnie np. nie obchodziło nic kiedy swojego kocurka aż z Torunia ściągałam. Tylko jedno: że jest malutki i jeszcze żyje, podczas gdy wokół szaleje epidemia panleukopenii i koty padają jak muchy. Znajomi się w głowę pukali, większość stwierdziła, że mnie mocno powaliło.
Wyciągnęłam go stamtąd, dotarł do mnie i rozchorował się... Ale wygraliśmy, żyje. Podczas gdy ponad 20 sztuk jego towarzyszy niedoli już nie ma.
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 13:48   #4193
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Obserwowałam ten wątek ze szczeniaczkiem i myśle ,że przede wszystkim chodzi o to, aby decyzja o pojawieniu sie psa w rodzinie była naaprawdę dobrze przemyślana a nie impulsywna chęć sprawienia dzieciakom radości.
Pisze to jako posiadaczka od 8 lat takiego własnie rodzinnego psa, suki dokładniej i jak sie u nas pojawiła dzieci były jeszcze dosyć małe ale pamietam jak szybko sie do niej przywiązaliśmy a ona nas pokochała.
Decyzja o rozstaniu byłaby dla każedej ze stron prawdziwym nieszczęściem.
Czuję się niejako wywołana do tablicy - bez sensu - bo wcale to dla mnie nie była przyjemna sprawa.
Decyzja była jak najbardziej przemyślana i to z każdej strony.
Chciałabym zauważyć, ze czynnikiem decydującym, była alergia - i to bardzo gwałtowna w skutkach - niestety - nie ejst to do przewidzenia. Tutaj zawsze jest "ryzyk-fizyk" . Mieliśmy prawo spodziewać się,ze nie będzie się nic takiego działo - bo mamy już kota - i na kota reakcji żadnej nie było -więc prawdopodobieństwo, że wystąpi przy psie było znikome - co więcej sprawa ta, przed sfinalizowaniem była nawet konsultowana u alergologa, który powiedział,zę trzeba spróbować inaczej się nie przekonamy.

Myśmy się nie rozmyślili bo nam się nie spodobało - nie mieliśmy innego wyjścia - mam nadzieję, że to jasne.

Miałam psa w dzieciństwie i też wiem jak to jest. Wiem, że nie jest łatwo - podejmując decyzję o kupnie psa - znaliśmy jej konsekwencje. Naprawdę.

Gdyby była możliwość leczenia dziecka - napewno wybralibyśmy tą opcję. Niestety jest odczulany obecnie na inne alergeny - szczepionek nie można łączyć, nie można zmieniać w trakcie ( 4 seria - 4 rok odczulania ) Nie ma szans - może kiedyś.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 13:51   #4194
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mi też by do głowy nie przyszło, że jak ktoś nie jest uczulony na kota, to będzie uczulony na psa. Miałam kiedys robione testy i wyszło mi, że jestem uczulona na pierze, ale na sierśc nie. Nie było rozpiski, że uczulenie mam na kanarki i ary, a na papużki faliste już nie. Skąd moglaś wiedzieć, że tak wyjdzie? A niektore dziewczyny na Wizoożu zachowały sie jak jakieś fanatyczki - ciekawe, czy w takiej sytuacji też ryzykowałyby zdrowiem dziecka i faszerowały dzieciaka kolejnymi szczepionkami, chociaz nie wolno...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 13:55   #4195
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mi też by do głowy nie przyszło, że jak ktoś nie jest uczulony na kota, to będzie uczulony na psa. Miałam kiedys robione testy i wyszło mi, że jestem uczulona na pierze, ale na sierśc nie. Nie było rozpiski, że uczulenie mam na kanarki i ary, a na papużki faliste już nie. Skąd moglaś wiedzieć, że tak wyjdzie? A niektore dziewczyny na Wizoożu zachowały sie jak jakieś fanatyczki - ciekawe, czy w takiej sytuacji też ryzykowałyby zdrowiem dziecka i faszerowały dzieciaka kolejnymi szczepionkami, chociaz nie wolno...

Racja

Frank Zappa

Stary 2008-03-28, 13:55   #4196
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
(...)
ta zalotka wygląda jak przyrząd ginekologiczny
Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
zalotny przyrząd ginekologiczny
Coż za skojarzenia

Homyczku, a gdzie się podział Twój podpis ?
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 14:02   #4197
mayeah
Rozeznanie

GG do mayeah

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Alergia nie musi objawić się od razu... moja córka po miesiącu zamieszkiwania z kotem, dopiero teraz ma pełne objawy... mam ją za to winić, że późno? To chyba dobrze dla psinki Favkes, że była poza hodowlą tylko parę dni...

Ciekawe swoją drogą czy te dziewczyny, które najbardziej "pojechały" po Favkes mają dzieci? Punkt widzenia zmienia się wówczas zasadniczo, nawet w przypadku fanatycznego uwielbienia dla kotków i piesków
Stary 2008-03-28, 14:16   #4198
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Homyczku, a gdzie się podział Twój podpis ?
Myszko

Cytat:
Napisane przez mayeah Pokaż wiadomość
Alergia nie musi objawić się od razu... moja córka po miesiącu zamieszkiwania z kotem, dopiero teraz ma pełne objawy... mam ją za to winić, że późno? To chyba dobrze dla psinki Favkes, że była poza hodowlą tylko parę dni...

Ciekawe swoją drogą czy te dziewczyny, które najbardziej "pojechały" po Favkes mają dzieci? Punkt widzenia zmienia się wówczas zasadniczo, nawet w przypadku fanatycznego uwielbienia dla kotków i piesków
Dokładnie
U mnie np. choć dotyczy to dużo mniejszego zwierzęcia, bo szczurasa, alergia ujawniła się dopiero po pół roku, od czasu, kiedy u nas zamieszkał.
Różne są sytuacje, nie można tak genaralizować, doszukiwać się złych intencji i potępiać, jak zrobiły to dziewczyny w wątku.
Reakcja alergiczna, duszności - tu nie ma żartów
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 14:24   #4199
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Dopiero teraz przeczytałam co mi tam napisały - taki był błyskawiczny bieg wydarzeń wczoraj, ze zapomniałam zupełnie o wizoożu. I chyba dobrze, bo by mi się zdrowo adrenalina podniosła i może nie myślałabym logicznie
Tym bardziej, że Pele nie wrócił do jakiegoś schroniska - tylko do Hodowli - tam gdzie jest jego Mama. Ja naprawdę wszystko bardzo dokładnie analizowałam, ale dobra - dość już o tym ..
Dziewczyny - fajna wiosna się zaczyna, co nie ?
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 14:26   #4200
ragutka
Zakorzenienie

Fajna, dlatego ja już tylko o alergii.
Wiosna - moje przekleństwo....

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości