|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
dorwałam róż mur i roświetlający róż serduszko i boję się użyć <jak ja będę wyglądać>
|
|
|
|
#1383 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Ja ostatnio kupiłam paletę Live Love Bronze&Light i namiętnie nakładam sobie różowy rozświetlacz (moim zdaniem to rozświetlający róż) na policzki - nikt się dziwnie nie patrzy .
|
|
#1384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dorwałam dziś Wibo nr 6 - podobno dziś była dostawa, a już był tylko jedna sztuka (+tester), chyba nawet trafiła mi się niemacana, bo patyczek był idealnie czysty, jak za pierwszym wyciągnięciem zwykle bywa. Wstawiam fotkę porównawczą z kilkoma pomadkami, odzwierciedlenie kolorystyczne nie jest super, bo o tej godzinie mogę polegać tylko na świetle sztucznym, ale mniej więcej podgląd jest. 1 - Bourjois Rouge Edition Velvet 10 Don't Pink of it 2 - Golden Rose Velvet Matte 02 3 - Lovely Extra Lasting 1 4 - Lovely konturówka Perfect line 1 5 - Golden Rose Longstay Liquid Matte 03 6 - Wibo Million Dolar Lips 6 Ładna ta pomadka Wibo, bardziej różowa niż fioletowa, choć w fiolet delikatnie też idzie |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Ostatnio widzialam kilka przecenionych kosmetyków MUR w Rossie i jak dla mnie te serduszka są mega brokatowe. Szkoda mi było nawet tych 7-8zl.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-01-31 o 19:35 |
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;70388721]Też ostatnio używam rozświetlającego różu (serduszka MUR), dorwanego za 7,49 zł i sobie chwalę, świeży efekt gwarantowany
![]() Dorwałam dziś Wibo nr 6 - podobno dziś była dostawa, a już był tylko jedna sztuka (+tester), chyba nawet trafiła mi się niemacana, bo patyczek był idealnie czysty, jak za pierwszym wyciągnięciem zwykle bywa. Wstawiam fotkę porównawczą z kilkoma pomadkami, odzwierciedlenie kolorystyczne nie jest super, bo o tej godzinie mogę polegać tylko na świetle sztucznym, ale mniej więcej podgląd jest. 1 - Bourjois Rouge Edition Velvet 10 Don't Pink of it 2 - Golden Rose Velvet Matte 02 3 - Lovely Extra Lasting 1 4 - Lovely konturówka Perfect line 1 5 - Golden Rose Longstay Liquid Matte 03 6 - Wibo Million Dolar Lips 6 Ładna ta pomadka Wibo, bardziej różowa niż fioletowa, choć w fiolet delikatnie też idzie[/QUOTE] ja nie wiem, czemu u wszystkich Golden Rose Nr 3 jest taki ciemny. Ja mam od lipca i u mnie odcień jest zdecydowanie jaśniejszy, podobny do tego z nr 4 na twoim obrazku.
|
#1387 |
|
Konto usunięte
|
Może po prostu jesteś bardziej opalona
|
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj widziałam już stacjonarnie żele micelarne z Garniera. Online pojawiły się dopiero dzisiaj. Ktoś już używał?
|
|
|
|
#1389 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Widziałam je już tydzień temu, jeszcze niestety nie używałam.
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kupię blady róż to często wychodzi mi coś w średnim różu albo fuksji. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#1391 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam w wiosennych kolekcjach marek wysokopółkowych rozświetlacze, Dior aż 4 odcienie
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie każda moda jest dobra i dobrze że ludzie w miarę trzeźwo podchodzą do tych trendów.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1394 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i moda na złoto w makijażu. I róż, granat w makijażu oka. A i na pomarańczowe lakiery do paznokci. Rozświetlacz nadal dobrze się sprzedają, więc firmy nadal je wypuszczają, ale trend setterzy jednak promują teraz już na wiosnę głównie róż.
|
|
#1397 |
|
lokalna gwiazda
|
Moda modą, dziewczyny, ale ja mam małe usta i matowe wyglądają po prostu źle.
Kupiłam matową szminkę, bo jakżeby nie! Nawet dwie. A jak się pomalowałam... Spojrzałam w lustro, westchnęłam ciężko i spojrzałam z ubolewaniem. Moje usta po prostu lubią połysk. |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie tylko kilka jak dotąd matowych się u mnie sprawdziło, ale na co dzień nie mogę ich używać. Kurcze miałam na oku ładne nudziaki na wiosnę, ale jak poczytałam, że są tak kremowe, że producent nalega by je trzymać w lodówce i że nawet w czasie dostawy czasem przychodzą nadtopione no to chyba jednak odpuszczę.
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakich nudziakach piszesz? Mi od razu przychodzą na myśl szminki z Wibo. Jedna mi się tak szybko rozmaśliła, ze nie dało rady jej używać. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę blogerek oddawało. A najtańsze nie są. Znam tańsze. Topiących się łatwo nie chcę. Bo na wiosnę do torebki taka szminka jest bez sensu. Już jedną taką miałam i wolę nie ryzykować. Mam 2 sprawdzone nudziaki z Yves Rocher, które na pewno mi w torebce nie popłyną. Chciałam odmiany, inne kolory na wiosnę, ale jeśli mają mi się takie szminki topić no to ochota na odmianę mi przechodzi. A te Wibo to na półkach w drogerii rossmann widziałam roztopione, więc na nie raczej nigdy się nie skuszę. Bo do dziś pamiętam ten ohydny, obleśny widok tych szminek. A z tą ciemniejszą konturówką to kiepski pomysł. Okropnie to wygląda jak się szminkę zjada. W latach 90-tych była na to moda, więc wiem z doświadczenia jakie to było okropne. Nawet teraz makijażyści doradzają by nigdy tego nie robić, a konturówkę brać jaśniejszą albo w kolorze naszych ust. A optycznie powiększa błysk i jasne kolory, ewentualnie gradient, ale komu by się na co dzień chciało to robić. Tym bardziej, że gradient może się dziwnie zjadać. Na szminki MAC nude też patrzyłam, ale trwałość 4 godziny za 100 zł? Dobry żart. Na inne jeszcze zerkam. W jednej Chanel się zakochałam ostatnio- w jednym odcieniu, ale też nie wiem czy jest sens tyle na nią wydać bo nie wiem jak z trwałością.
|
|
#1401 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisze Zoila 4h to świetny wynik, na kremowe nie ma co przepłacać jeśli oczekujesz trwałości. Jak myślisz, że wydasz 100 zł na kremową i oczekujesz trwałości z 8h czy więcej, to się zawiedziesz na bank. Płacisz za luksusowe opakowanie i prestiż marki Bardzo drogą bym kupiła tylko w momencie gdybym nie znalazła odpowiednika kolorystycznego w tańszej marce. Mi wystarczą Essence Longlasting, mam dwa nudziaki z tej poprzedniej kolekcji i się z kupna Mac wyleczyłam. Rimmel Moisture Renew o wykończeniu kremowym też daje radę. Powyższe się nie topią. Co do tej konturówki to nie miałam na myśli tylko obrysu ust, ale też trochę wypełnienie i zrobienie gradientu, przy nałożeniu matowej płynnej to się połączy i nie będzie widać odcięcia. Ale racja z tym trochę zabawy. Ja szukałam jednego koloru i ostatecznie robię miks matowej płynnej (the Balm) i matowej tradycyjnej (Kobo), która nakładam zaraz jeszcze na mokrą płynną, to się wszystko ładnie łączy i zastyga i mam kolor petarda Ostatnio na kanale u Dressed in Mint i Karoliny Zientek pokazywały test pomadki LipSense. Płynna pomadka plus błyszczyk top który utrwala. Wyglądają na nie do zdarcia, ale trzeba mieć zestaw, żeby to działało i to już spory koszt. |
||
|
|
|
#1403 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Kupiłam niedawno kremową szminkę ze Smashbox i Golden Rose o wiele dłużej się u mnie trzyma i ma intensywniejszy kolor....
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że można zrobić trwalszy kosmetyk kolorowy do ust niż te MAC, więc szukam pod kątem trwałości. Może i tracę np. możliwość sięgania po inne odcienie bo w sumie gama MAC bogata, ale makijaż ust moim zdaniem powinien być trwały bo to kłopotliwe mieć szminkę wszędzie, tylko nie na ustach- na zębach, jedzeniu, kubku z kawą i zawracać sobie głowę poprawkami makijażu co 4 godziny. Wiem, że wybrzydzam, ale w ciągu dnia na wielokrotne poprawki makijażu ust nie mam czasu. Dlatego przed zakupem robię ostrą selekcję i trwałość to dla mnie jedno z najistotniejszych kryteriów wyboru szminki. Potem patrzę na kolor, potem czy nadaje się do suchych ust, a dopiero na końcu na cenę.
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isocetyl Stearoyl Stearate, VP/Hexadecene Copolymer, Polybutene, Microcristallina Cera, Caprylic/Capric Triglyceride, Ricinus Communis Seed Oil, Candelilla Cera, C30-45 Alkyl Methicone, Tocopheryl Acetate, Ethylhexyl Palmitate, Tribehenin, Sorbitan Isostearate, Palmitoyl Oligopeptide, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Butyl Stearate, Cocoyl Hydrolyzed Collagen, Oleoyl Sarcosine, Sesamum Indicum Seed Oil, Lanolin Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylparaben, BHA, Parfum, Anise Alcohol, Linalool, Limonene, [+/-]: Mica, Silica, Titanium Dioxide, CI 45410, CI 15850, CI 77491, CI 77499, CI 77492, CI 42090, CI 16035, CI 17200. Z Nabli kolor Rock"n'Nude INGREDIENTS: hydrogenated polyisobutene ¡ ethylhexyl palmitate ¡ silica ¡ disteardimonium hectorite ¡ candelilla cera (euphorbia cerifera (candelilla) wax) ¡ polyethylene ¡ pentaerythrityl tetraisostearate ¡ isododecane ¡ mica ¡ camellia japonica seed oil ¡ propylene carbonate ¡ tocopheryl acetate ¡ parfum (fragrance) [+/â (may contain): ci 77891, ci 77491, ci 77492, ci 77499, ci 15850, ci 45410, ci 42090, ci 19140] Właściwie to tylko ta jedna z tych co mam się rozjechała. Z innymi firmami nie miałam problemu. Tym bardziej z Nablą mnie zaskoczyłaś. Kremowe nigdy nie będą trwałe, to że się rozpływają to już kompletny fail dla mnie, ale na ustach też specjalnie długo się nie utrzymają. Ta formuła ma to do siebie niestety i trzeba to zaakceptować
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-02-04 o 18:00 |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, znalazłam. Tu masz porównanie obu: http://www.paulinaweiher.pl/2016/10/...ely-oh-oh.html
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-02-05 o 00:50 |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za link
widzę,że ten z Wibo też ma ich sporo mi by te drobinki tak bardzo nie przeszkadzały,gdyby nie migrowały w ciągu dnia. Nie szukam 100% matowego różu, wolałabym coś satynowego, bo jednak trudniej takim zrobić sobie krzywdę a kolor w tym z Lovely bardzo mi odpowiada. Trudno, będę poszukiwać dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

. Ja ostatnio kupiłam paletę Live Love Bronze&Light i namiętnie nakładam sobie różowy rozświetlacz (moim zdaniem to rozświetlający róż) na policzki - nikt się dziwnie nie patrzy 

Kupiłam matową szminkę, bo jakżeby nie! Nawet dwie. A jak się pomalowałam... Spojrzałam w lustro, westchnęłam ciężko i spojrzałam z ubolewaniem.
Kupiłam niedawno kremową szminkę ze Smashbox i Golden Rose o wiele dłużej się u mnie trzyma i ma intensywniejszy kolor....
a kolor w tym z Lovely bardzo mi odpowiada. Trudno, będę poszukiwać dalej
tp