![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Humbak wyglądacie obydwie ślicznie
![]() ![]() Moni@ u nas z kupką było podobnie, siku od dawna robiła do nocnika a kupki nie chciała na nocnik, tylko tam gdzie akurat stała tam robiła ![]() ![]()
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że jak zamówisz na allegro to dowiozą Ci w całości, bo oni to wysyłają jako przesyłki o szczególnej ostrożnosci czy jakoś tak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
O kochane, dziękuje za słowa otuchy. Potrzebowałam tego
![]()
#2195 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje dzieczyneczki!
Ruch tu się widzę zrobił, aż miło. Witam Humbaczka-brzuchaczka i Katesie-mamusię wszechczasów. No i wszystkie pozostałe laseczki. Ja mam dziś tak podły wieczór, że aż musiałam tu wejść tu się odstresować. Taki fajny był dziś dzień, byliśmy u Kasi prababci, potem na spacerze z chłopakami-bliźniakami, ale potem już nie było tak fajnie. Po kąpieli zrobiłam kolację i herbatę, postawiłam na chwilę na stole, Kasia leżała w łóżku, odwróciłam się na chwilę i Kasia herbatę już miała na sobie. Od razu wziełam ją pod zimną wodę, ale się trzęsła i popsikałam ją panthenolem forte. Wezwaliśmy pogotowie, dostała czopek przeciwbólowy i założyli jej kompresę chłonną i pojechaliśmy do szpitala. Na izbie oczywiście Kasia poleciała z pielegniarką się bujać na jakimś bujaczku i wogóle nie wyglądała na chorą. Jak przyszła pani doktor i zdjęli jej opatrunek to okazało się że już nawet nie ma zaczerwienienia. Kamień z serca. Ja do jej pełnoletniości chyba osiwieję. Zaraz mi się przypomina, jak mój TŻ miał złamany obojczyk, i żeby zdiagnozować czy to złamanie ojciec kazał mu ruszać rękoma, a on pajacyki robił i mówił: "tata zobacz ruszam, zobacz". Nie upilnuję chyba tego żywioła mojego. Ale na dowód tego co ona wyprawia załączam zdjęcia - szczególnie pierwsze. 2. W karczmie na skansenie w Sierpcu 3. Kasia zapija się kawą 4. Z psiaczkami u cioci na wsi 5. Dzisiejszy spacer z chłopakami - robakami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak zobaczyłam Kasię z chłopakami bliźniakami, to tak mi się fajnie zrobiło. Ja mam braci bliźniaków, maja już po 16 lat, ale jak przypomnę ile było przy nich roboty, to współczuje mamie tej dwójki na zdjęciu. Mnie wczoraj TŻ namówił na wyjazd do Ełku. Niby kupić Wiki buciki na wiosnę, ale skończyło się na tym, że ja z Wiki szukałam bucików dla małej, a on poszedł sobie zakupy robić. Zła jestem na niego niesamowicie, bo ja nie dałam rady z Wiki w sklepie, nie chciał nic przymierzyć, tylko chodziła i buty rozwalała, a TŻ zadowolony wrócił , bo kupił spodnie i buty. No zła jestem jeszcze jak sobie o tym przypomnę. Ale nic może dzisiaj coś sama znajdę u nas. Wiki wczoraj zasnęła szybciutko i jakaś taka markotna była, a rano wstała troszkę rozpalona. Nie chciała w ogóle żadnych leków, to jej syropek przeciwgorączkowy nalałam do herbatki. Jak na razie niania nie dzwoniła, to chyba nie dzieje sie nic złego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Witam!
Iwonka jak ta Twoja Kasia dorośle wygląda, normalnie jakby 5 lat miała ![]() Wczoraj rano u nas leżał śnieg i był mróz a dzisiaj po śniegu nie zostało ani śladu za to jest piękna wiosenna pogoda ![]()
#2198 |
Zadomowienie
|
Iwonko super fotki
![]() ![]() ![]() ![]() U nas dziś też piękna pogoda ![]()
#2199 |
Zakorzenienie
|
Iwonko całe szczescie, że nic poważnego sie nie stało, ale wyobrażam sobie ile nerwów zjadłaś
![]() u nas też dzis ładna wiosenna pogoda, a ja przeziębiona jestem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki!
Buziaczki dla Was kochane za miłe słowa odnośnie mojej osóbki ![]() Niki tak się podpaliłam,że sobie fundnę taką lampę. ![]() Iwonka dzięki Bogu,że Kasi nic się poważnego nie stało ale z naszymi maluchami to trzeba mieć dosłownie oczy w du.... ![]() Ślicznie wychodzicie na zdjęciach. Humbak super fotki,dzięki,że wkleiłaś bo trudno mi bylo Ciebie skojarzyć. My dzisiaj byłyśmy na zakupach,kupiłam wózek -parasolkę taka do 4,5 kg ,gdyż do tramwaju lub autobusu jak znalazł. Zrobiłyśmy chrzest z miasta tj.5km wracałyśmy wózeczkiem,super ja zrzucę kg a Amelcia nawet się zdrzemneła.
#2201 |
Zakorzenienie
|
widzę, że Was zaraziłam tą lampą
![]() naprawdę bardzo fajna jest, zwłaszcza wieczorkiem jak się ją włączy, tak fajnie pluska woda i paruje ![]() Jastinek czemu nas podglądasz a nic nie napiszesz??? ![]()
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
Kupiłam dzis Kasi w realu zjeżdżalnię taką ja ta tylko w innych kolorach, zamiast zółtego pomarańczowy ma kolor.
http://www.allegro.pl/item335388277_..._maluszka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
Iwonka u nas niestety reala nie ma ,mam do niego 200 km
![]() Dziewczynki a czy dajecie swoim pociechom wyroby Macdonaldu np.hamburgery lub chisburgery?Bo moja Amelcia uwielbia ,kupuję jej nieraz taki zestaw ale to chyba niezdrowe ![]() Polecam Wam kochane film,dzisiaj byłam na premierze Nie kłam mnie kochanie ,gra tam ten Karolak z filmu 39ipół jak któraś ogląda na tvn. A Moni gdzieś wyjechała,że ostatnio mało pisze? Dobrej nocki idę lulu ![]()
#2204 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!Zapraszam na poranną kawkę
![]() U nas dzisiaj deszczowo,właśnie zaczął padać deszcz. Piszcie bo ostatnio ja piszę sama do siebie ![]() Napiszcie czy Wasze maluchy też są uparte bo moja Amelcia to bardzo.
#2205 |
Zadomowienie
|
Iwonko zjeżdżalnia super
![]() ![]() Nel ja jedzenia mcdonaldowego nie daję dzieciom , ani jednej ani drugiej. Z resztą chodzimy tam baaaaardzo rzadko , max 2 razy w roku. Ale jak już jesteśmy to Julia tylko frytki zje bo hamburgerów i tym podobnych nie lubi, natomiast nie wiem jak by to było z Oliwką bo jak ostatnio byliśmy to ona była malutka.
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
u nas dziś pięknie i wiosennie,mam nadzieje ze bedzie tak cały dzień ![]() ja zagladam ale nie pisze bo nie mam czasu,wczoraj cały dzień szukałam butów i robiłam zakupy,no a dziś wpadłam na chwilke,bo zaraz bede sie szykować na wesele ![]() O 16-stej jest slub,ale wyjazd mamy o 14-30,Wika zostaje z babcią(teściowa sie zadeklarowała ![]() bawic sie zabardzo nie pobawimy,ale przynajmniej bedziemy z nimi w ich ważnym dniu,jutro jest także masza za śp.naszego kochanego Karolka,to juz miesiąc jak go nie ma ![]() ![]() Kupiłam dziś rano Wikusi adidaski bo chodziła jeszcze w zimowych butkach,zadowolona była w sklepie jak nie wiem.Jaki wasze maluchy rozmiar noszą?Wice kupiłam dziś 25,i w sumie są w sam raz,ale miałą i skarpetke i rajstopke. Dobra uciekam,bo mało czasu,miłego weekendu życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nel mowisz że film fajny?? warto isc? Bo ja sie wybieram na niego z tż ![]() Cytat:
![]() Iwonka fajna zjezdzalnia, jak się ma miejsce w domu, czy na podwórku to super rzecz ![]() Jastin miłej zabawy życze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jastin bawcie się dobrze ![]() A my w domu , rano było słonko a teraz się chmurzy więc zapowiada się na deszcz ![]() ![]()
![]() |
#2209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyjechałam nigdzie..mialam troszke spraw do pozalatwiania...pozniej napisze.. Szymek jest uparty na ile ....za to nie slucha sie wcale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Jesli juz wszystkie posty zaliczone to napisze cos od siebie
Ja nie wyjechalam nigdzie, mialam duzo do zalatwienia a jeszcze mnie czeka dalej jezdzenie... w piatek bylam u chirurga z Szymonkiem do kontroli..nie bylo tego lekarza co wtedy byl inny KONOWAŁ...zaluje ze do niego poszłam...byl chamski i bezczelny tzw prostak, nie wie jak podejsc do dziecka a do kobiety (matki) to juz nie wspomne..zwracając sie do mnie "mamuska" Nie bede wiecej pisała bo nie chce tego pamietac...w poniedzialek jade do innego lekarza..ktorego polecil mi znajomy siostry prywatnie... Poprzedni lekarz jak bylam powiedzial ze siusiaczka nie rusza sie do 3-4 latek nawet jak troche przyklejony jest napletek a ten idiota z miejsca na zabieg mnie skierował..a jak miałąm obawy i pytałam jak to przebiega to mowi po co mamuska tu przyszła, ze czas najwyzszy synka rozdziewiczyc....mowie wam wyszłam i sie popłakałam ..powiedziałam mu ze jest bezczelny a ja z nim na ty nie jestem i zeby wykazał troszke szacunku..wychodzac odwrocilam sie i mowie do niego ze wiekszego bezczelnego konowała to nie spotkałam i trzasnelam drzwiami..bo mi nerwy pusciły... po wyjsciu ze szpitala poszłam na spacer, bylo piekne slonce Szymek spał na dworze...wrocilam do domu zmeczona i zła i smutna i poszłam spac... w sobote pojechalam do wroclawia...szukałam butow i kurteczki na szymka...a kuplam spodnie i plaszczyk-wdzianko...butow zero nowych kolekcji..same lakierki zolte zielone i rozowe...targowisko wyglada jak jakis tani bazar dla barbie...szok.....wszystk o do szpica z kokardkami oszalec mozna...wrocilam o 18 do domu i juz nie miałąm sily pisac.... Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2008-03-31 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
Ach co za cisza
![]() ![]() Byłam dzisiaj w przedszkolu , chciałam Wiki zapisać, ale jest za mała. Opowiedziałam moją sytuacje co i jak i Pani dyrektor kazała przychodzić na spotkania czwartkowe, i zobaczy jak sie Wiki czuje wśród dzieci, na ile jest samodzielna i takie tam. Także w czwartek mamy z Wiki wyjście ![]() A tak w ogóle to z Wiki mieszkamy teraz u mojego taty. Jest nam dobrze. Długo by pisać o tym co przeszłam od piątku, ale już jest ok. Grunt, że jesteśmy bezpieczne i spokojne. Poczytałam Wasze posty, ale jest ich tak dużo ![]() aaaaa napisze tylko, że zjeżdżalnię Iwonko kupiłaś świetną. Mi się bardzo spodobała też, ale względu na to iż Wiki to kawał baby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Rozeznanie
|
Moni@ nie denerwuj sie tak. Tylko popatrz na nasze forum. Szymek to rodzynek. To i ubranka dla Szymusia też rodzynki
![]() Żartuje. Ale wiesz, że ja tez mam problem jak kupuje coś dla Wiki, bo za duży wybór. Więc tak źle i tak nie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Kochane przepraszam nei odpisze Wam na wasze posty,ale nie mam siły
![]() Weszłam dosłownie na minute,a i to boje sie stukac w kalwiature żeby Wiki nie obudzić,mam z nią niezły "Meksyk"cały dzień i noc jak widac tez skoro tu do was zaglądam ![]() Tż śpi,Wiki usneła a ja czuwam ![]() Wszystko to przez to ze dalam małą do teściowej na cała sobote i teraz mam za swoje ![]() Wika nie zrobiła mi kupki od soboty,a zjadła bardzo dużo od dwóch dni,brzuszek ma cholernie twardy i sie boje o nią,co chwila zaglądam do jej pokoju,a ona od 19-stej co godzina mi sie budzi(wstała dziś o 5;30 rano i w dzień nie spała wogóle tylko marudziła ![]() Oooo znowu stęka,lece jutro napisze wiecej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jastin nie martw się ,na pewno Wiki zrobi kupkę,daj jej jabłko,wody niegazowanej na czczo i gumę rozpuszczalną,po tych rzeczach moja Amelcia robi jak ma zatwardzenie kupkę.A teściowa chciała dobrze i pewnie jej dała słodkie,czekoladki itp. U nas wczoraj był upał,dosłownie 18 stopni,Amelcia była bez czapki. ![]() A dzisiaj zapowiada się ładny dzień tylko nie ma słońca. Uciekam bo moja Amelcia już płacze,wymusza,żebym do niej poszła.
#2219 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj u drugiego chirurga i jednak Szymek musi miec zabieg...no to 14 tego jade z nim do szpitala
![]() Czytalam duzo o tym w necie i nie ja jedna mam klopot bo widze ze wiele chlopców ma taka przypadłosc...Ale sie boje...LEkarz mi mowił ze to bardzo chlopców boli i z poczatku przejde z nim koszmar i musze wg zalecen postepowac by znow napletek sie nie przykleił.. ![]() U nas ładna pogoda ale od jutra ma wrocic deszcz i 4 C wiec chyba sie nacieszyłam sloncem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Jastin pewnie Wika ma zatwardzenie, u nas w świeta było podobnie, nigdy nie daję jej czekolady a w święta dostała od dziadków i się dorwała
![]() Moni@ nie przejmuj się tym zabiegiem , mojej koleżanki syn (w wieku naszych maluchów) miał ostatnio ten zabieg, było ok tylko zaraz po nim przez kilka dni jak robił siusiu to płakał bo najwidoczniej go bolało jeszcze ale po kilku dniach przeszło ![]() ![]() U nas dziś pięknie , tż ma miedzy zajęciami 4 godzinną przerwę więc ma przyjechac i jedziemy na zakupy, dzieciom musze buty kupić i jakieś ubranka. Potem tż jedzie na wykłady a my do domu, a jak wróci po zajęciach tolecę do dentysty bo mam wizytę, ale tak cykorzę że powiem tż-towi zeby aż tak się nie spieszył do domu ![]() ![]() Wczoraj też było u nas łądnie więc poszłyśy na plażę , chciałam iśc z dzieciakami na spacer po deptaku wzdłuż plaży ale okazało się ze wszystko rozkopane bo robią drogę rowerową , tylko nie wiem po co bo już wcześniej była ![]() A Julce w sobotę wypadł pierwszy mleczak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.