PM 2017! Część 39. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-01, 18:52   #4921
Anemone
Mother of Cat

Dot.: PM 2017! Część 39.

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Yyy,ale karli chyba nie chodziło o sam sakrament
Ale o to co się wiąże ze ślubem.
A co takiego się wiąże ze ślubem?
Mieszkamy razem. Nikt mu pieniędzy nie daje, żeby sobie pożył. Potrafi o mnie zadbać w kryzysowych momentach. To, że czasem mówi i zachowuje się jak dzieciak, wcale nie znaczy, że kompletnie się nie nadaje do małżeństwa.
W domu sprząta, gotować wolę ja, bo robię to po prostu lepiej Ale jak o coś poproszę, to to zrobi.
Jest świadomy prozy życia, wie, że chcę się wynieść z Krakowa i sam zaproponował takie rozwiązanie. Powoli to w nim dojrzewa, nie powiem, że nie, ale coś tam się powoli klaruje.

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Zależy od sytuacji. Ja np nie chciałam żyć na koszt mamy, więc wolałam pracować, sory harowac i żyć za swoje a poza domem bywałam od 4-5 do 22-23.. Nie było to komfortowe, ale miałam coś swojego, plus zdobywalam doświadczenie

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
to prawda, zależy od sytuacji.
Jeśli muszę, to haruję, jeśli nie muszę, to tego nie robię
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:52   #4922
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
To zalezy jaka jest skora, jak dosc gruba, malo wrażliwa to można nawet i co 2 tyg. Ale jak cienka i wrażliwa to lepiej 3 tyg na skorne problemy, wypryski bardzo pomaga, napoczatku moze byc sytuacja ze cos wiecej Ci bedzie wychodzic, ale po serii powinnas miec duzo mniej takich problemów, ja widzę super efekty u moich klientek.
To moja jest cienka, sucha i wrażliwa
Cytat:
Hahaha w sumie to masz racje, tez tak na nia spojrzałam napisz do nich ze Ci sie nie podoba i ta ze zdjecia inaczej wyglada, reklamacja na podstawie niezgodnosci towaru.
Taki mam zamiar. Już im napisałam i wysłałam zdjęcia.
Cytat:
Cena zależy od gabinetu, od miasta, ja u siebie samą mikrodermabrazje mam za 65 zl, jeśli z maska czy ampulka to cena wzrasta i jest troszke wiecej.
Ja miałam z maska chłodząca i serum na naczynka. U mnie w salonie jest promocja chyba i jest za 99zl a ja miałam dodatkowa zniżkę i miałam za 89 ale jak patrzyłam na różnych stronach to ceny były różne ale w Lublinie nie były niższe niż 100zl ale w leczonej było za 70 chyba.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:53   #4923
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Nie powiedziałam nigdzie że nie warto się badać Tylko że nie do końca jest tak że zdrowy człowiek musi chodzić 2-3 razy dziennie. Jak ktoś tyle nie chodzi nie znaczy że jest chory i znam też kilka osób które są po badaniach, są w 100% zdrowe a wcale nie chodzą tyle razy do toalety.
I tym ten temat zakończę, jak widać ile lekarzy tyle opinii
Oczywiscie ze nie musi być chory, każdy organizm jest inny. I wiadomo ze zawsze są wyjątki od reguły. Ale jak ma sie czesto problemy i jeszcze inne dolegliwości to warto sie przebadać i upewnic i właśnie o to mi chodziło
Stary 2017-02-01, 18:54   #4924
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja jestem robotem

A tak. Poważnie to skoro chce ślub chociaż w części taki jaki mi się marzy i dom o którym marzymy to robię co mogę żeby na to zapracować na szczęście nie mam leniwego TZ, bo jakby On nic nie robił to też bym to olala ale to nasze wspólne cele i marzenia i to dodaje siły i motywacji. No i jak mam narzekać, pracuje bo chce, nikt mnie nie zmusza

Jak dla mnie jesteś wzorem do naśladowania i Ciebie można nazwać pracoholikiem,ale z dumą
A nie celebryci nazywają się pracoholikami,bo tak ciężko pracują po tyle godzin prowadząc rózne imprezy i koncerty. Za taką kasę to i ja bym była na ich miejscu pracoholikiem
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:57   #4925
nniee
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy od sytuacji. Ja np nie chciałam żyć na koszt mamy, więc wolałam pracować, sory harowac i żyć za swoje a poza domem bywałam od 4-5 do 22-23.. Nie było to komfortowe, ale miałam coś swojego, plus zdobywalam doświadczenie

Zależy od sytuacji - to jest chyba zdanie klucz

Ja też odkąd się wyprowadziłam z domu to robiłam wszystko, żeby nie brać pieniędzy od rodziców i w sumie udawało mi się to, chociaż na pierwszym roku studiów byłam pilną studentką i bywało trudno. Później wrzuciłam na luz ze szkołą Generalnie cenię sobie niezależność, więc pierwsze prace podejmowałam jeszcze w gimnazjum

Ale jeśli ktoś bierze od rodziców to w sumie jego sprawa Póki ode mnie ktoś nie oczekuje, że mu coś dam to mam to gdzieś
Stary 2017-02-01, 18:58   #4926
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Z pierwszym to wzięłam Cię trochę pod ch*ja
Co do drugiego widzę, że nasi TŻci mają część wspólnych cech (nie boją się mało 'ambitnych' prac fizycznych, a i kombinatorstwo nie jest im obce

Zapisz
Muszę pilnować, więc proszę skasuj mi to prącie z posta
Stary 2017-02-01, 18:58   #4927
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
A co takiego się wiąże ze ślubem?
Mieszkamy razem. Nikt mu pieniędzy nie daje, żeby sobie pożył. Potrafi o mnie zadbać w kryzysowych momentach. To, że czasem mówi i zachowuje się jak dzieciak, wcale nie znaczy, że kompletnie się nie nadaje do małżeństwa.
W domu sprząta, gotować wolę ja, bo robię to po prostu lepiej Ale jak o coś poproszę, to to zrobi.
Jest świadomy prozy życia, wie, że chcę się wynieść z Krakowa i sam zaproponował takie rozwiązanie. Powoli to w nim dojrzewa, nie powiem, że nie, ale coś tam się powoli klaruje.

to prawda, zależy od sytuacji.
Jeśli muszę, to haruję, jeśli nie muszę, to tego nie robię
Tak się zastanawiam co to znaczy nie muszę.. Dla mnie dorosły człowiek powinien pracować. A nie byc na utrzymaniu rodziców. Chyba,że naprawdę nie ma innej możliwości. Mnie wyjątkowo jest wstyd za to w jakiej sytuacji obecnie się znajduję,ratuje mnie jedynie ten zasiłek.

A co do pierwszego-jakoś już cięzko mi ciągnąc ten temat. Wszystko to o czym piszesz to dla mnie takie słodkie,codziennie uczynki. Dla mnie nie są one wyznacznikiem wspólnego,udanego zycia.
No,ale jak zawsze piszę-dla mnie niezwykle ważne jest poczucie bezpieczeństwa jakie zapewnia mi TŻ. A sama piszesz,że Twój byle jakiej pracy nie weźmie,więc nie masz pewności,że i w przyszłości nie będzie miał takiego podejścia

Jak dla mnie to dużo częsciej niż "czasem" z tego co tu piszesz.
Stary 2017-02-01, 18:59   #4928
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
To moja jest cienka, sucha i wrażliwa

Taki mam zamiar. Już im napisałam i wysłałam zdjęcia.

Ja miałam z maska chłodząca i serum na naczynka. U mnie w salonie jest promocja chyba i jest za 99zl a ja miałam dodatkowa zniżkę i miałam za 89 ale jak patrzyłam na różnych stronach to ceny były różne ale w Lublinie nie były niższe niż 100zl ale w leczonej było za 70 chyba.

To do kolejnego zabiegu odczekalabym min. 2,5 tyg. Nie wiem jak mialas robiona, bo ja u siebie pierwsza mikro robie delikatnie wmiare by zobaczyc jak skora reaguje, a jak jest ok to kolejne zabiegi juz mocniej. tak kolo 100 zl z maską i serum to dobra cena. A chlodzaca jak najbardziej bo lagodzi skórę. Ja czesto daje algi odżywcze i właśnie serum lub ampulke wprowadzam ultradzwiekami.
Stary 2017-02-01, 18:59   #4929
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Dlaczego prącie w oficjalnej wersji z gwiazdką jest zakazane?
Stary 2017-02-01, 19:01   #4930
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Podupadłaś na zdrowiu przez pracę w sieciówce?

To nasza Asia przy trybie jaki prowadzi powinna być wrakiem
Przy kropo dopiero możesz zobaczyć jaka to cięzka praca,szczególnie psychiczna.
Nie każdy ma zdrowie do stania na nogach cały dzień.
Ja bym tygodnia w takiej pracy nie dała rady
Stary 2017-02-01, 19:02   #4931
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
Napisane przez nniee Pokaż wiadomość
Co do butów, to mi się bardzo te podobają, ciągle do nich wzdycham, ale boję się o ich wygodę na dłuższą metę Może któraś z Was widziała gdzieś podobne?
Śliczne
Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
dziewczyny, dostałam już oficjalną wiadomość - mam nową pracę zaczynam za nieco ponad 2 tygodnie idę się ogarniać a potem tż mnie gdzieś zabiera z tej okazji także miłego wieczoru życzę
Super, gratuluję
Cytat:
Jak dla mnie jesteś wzorem do naśladowania i Ciebie można nazwać pracoholikiem,ale z dumą
A nie celebryci nazywają się pracoholikami,bo tak ciężko pracują po tyle godzin prowadząc rózne imprezy i koncerty. Za taką kasę to i ja bym była na ich miejscu pracoholikiem
Dziękuję

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:04   #4932
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
W pełni się zgadzam

To takie tłumaczenie,że nie musi iśc do pracy,bo ma oszczędności,a w razie co to pewnie mama by pomogła
Sorry jest dorosły i powinien pracować choćby dlatego,by jeszcze więcej oszczedzać i w przyszłości wziąc jak najmniejszy kredyt. No,ale o tym się nie mysli,bo się żyje chwilą.
Mój TŻ by bez pracy nie wytrzymał, on musi coś robić i pracuje na siebie od 18 roku życia. Nie mówię, że każdy tak musi ale jednak facet powinien mieć zapał do pracy by móc utrzymać rodzinę w razie czego.
Ja wiem, że z moim nie zginę, bo teraz przed moim stażem to on płacił za mieszkanie i większość wydatków.
Stary 2017-02-01, 19:09   #4933
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ by bez pracy nie wytrzymał, on musi coś robić i pracuje na siebie od 18 roku życia. Nie mówię, że każdy tak musi ale jednak facet powinien mieć zapał do pracy by móc utrzymać rodzinę w razie czego.
Ja uważam,że jak ktoś się nie uczy to powinien iść do pracy. Rozumiem,że niektóre studia nie pozwalają na jednoczesną pracę. Ale nigdy nie zrozumiem studentów zaocznych,którzy nie pójdą do pracy,chociażby żeby płacić za studia Już nie mówię o utrzymaniu siebie. Ale znam osoby,które właśnie poszły na zaoczne studia,za które i tak płacą rodzice..
Stary 2017-02-01, 19:11   #4934
LadyArya
Amounted Princess

ooo jeszcze troche i nowy wątek ale szybko nabilyscie ja wlasnie wracam ze spotkania z kolezanką
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:13   #4935
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Dlaczego prącie w oficjalnej wersji z gwiazdką jest zakazane?
Bo i tak wiadomo o co chodzi przecież.
Zwłaszcza jak brakuje jednej literki

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Ja uważam,że jak ktoś się nie uczy to powinien iść do pracy. Rozumiem,że niektóre studia nie pozwalają na jednoczesną pracę. Ale nigdy nie zrozumiem studentów zaocznych,którzy nie pójdą do pracy,chociażby żeby płacić za studia Już nie mówię o utrzymaniu siebie. Ale znam osoby,które właśnie poszły na zaoczne studia,za które i tak płacą rodzice..
Zarabiać na siebie trzeba
Ja na studiach nie dałam rady chodzić do pracy, dopiero pod sam koniec sobie dorabiałam. A TŻ mimo studiów pracował, ale on to ma końskie zdrowie
Stary 2017-02-01, 19:17   #4936
201801191006
Konto usunięte

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70432096]
Może najpierw przeczytaj wszystko co napisałam ZE ZROZUMIENIEM a potem się wypowiedz?
i co nazywasz roszczeniową postawą? To, że chcę się wyprowadzić?

i owszem, Tż wie co tutaj wypisuje. Nawet nie musi sam szukać bo po prostu mu podsyłam. Napisz coś ciekawego to z chęcią mu pokażę.[/QUOTE]

no się wyprowadź i dajcie tej biednej babci spokój, bo narzekasz na nią od x części wątku. kawalerek chyba nie brakuje w Krakowie? oh wait... wtedy koszty byłyby większe, czyli jednak bez babinki nie będzie tak kolorowo
chcecie kupić mieszkanie, super. ale kredyt to nie cukier na półce w sklepie więc nie przyjdziesz i nie powiesz "poproszę kredyt". no i znowu, ratuje was dach nad głową od babci. więc może doceń to co macie, weź wdech i wydech i kup babci czekoladki w podziękowaniu, bo ona może wcale nie ma ochoty mieszkać z młodym małżeństwem i ich dzieckiem, a jeszcze międzyczasie twoja siostra się przewinęła. a niestety ona jedyna nie ma za bardzo wyjścia z tej sytuacji.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:21   #4937
serduszko165
Zakorzenienie

Normalnie ciągle jem... Pol godziny temu trzy kromki ciabaty, podjadlam dwie sajgonki TŻ i teraz jeszcze bigos

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:22   #4938
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę kierowniczko:
Cytat:
Z pierwszym to wzięłam Cię trochę pod prącie

Ale moje prącie już zostało zacytowane
Zapisz
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:35   #4939
koolorowana
Zakorzenienie

Heej
Uważam, że nie należy porównywać ludzi pod względem pracy. Każdy człowiek ma inny organizm, wytrzymałość , psychikę i zdrowie

Lolo, jak wpadasz to tylko atakujesz
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:38   #4940
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Proszę kierowniczko:
Ale moje prącie już zostało zacytowane
Zapisz

zaraz naprawię
Stary 2017-02-01, 19:39   #4941
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ze nie musi być chory, każdy organizm jest inny. I wiadomo ze zawsze są wyjątki od reguły. Ale jak ma sie czesto problemy i jeszcze inne dolegliwości to warto sie przebadać i upewnic i właśnie o to mi chodziło
zgadzam się, ja sama mam problemy tylko że w drugą strone

Cytat:
)
Oj taaak

Ja nie będę ściemniać, za studia zapłacili moi rodzice, studiowałam dziennie. To co zarobiłam dodatkowo było moje. Dorabiałam jako hostessa, w jakichś barach, w telemarketingu. Tak żeby mieć grosz dla siebie. Miałam dach nad głową, jedzenie, studia opłacone, jak chciałam jakieś przyjemności to trzeba było zarobić. Jak patrze na to z perspektywy czasu to sama sobie zazdroszczę
Błędem była moja wyprowadzka po studiach i zamieszkanie z facetem. Nie miałam pracy a niepotrzebnie dałam się namówić Ciężko było coś znaleźć poza telemarketingiem który doprowadzał mnie do łez. No ale nie ma tego złego
Wróciłam do rodziców, znalazłam prace, awansowałam i dobrze na tym wyszłam. Rodzicom daje kase i jestem bardzo wdzięczna że przyjeli mnie spowrotem i mogę tu mieszkać.

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2017-02-01 o 19:45
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:43   #4942
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Proszę, oceńcie czy się nadają wogole
Tylko ciężko sobie samej zrobić zdjęcia butów na nogach, więc są trochę stopy wykrzywione

Mnie się podobają : )
Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Jakby magdenka z Laura zaczęły jakąś dyskusje to koniec wątku murowany :-D

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Jestem! Dawno nie byłam na końcówce : D
Cytat:
Anulka a ile on przebywa z babcią? Bo raczej Ty więcej przebywasz z nią niż on.
Ale co jak co ja bym dnia nie wytrzymała mieszkając z kimś innym niż TŻ, a zwłaszcza ze starszą osobą.

Cytat:
Ona pracuje?
A Twój TŻ to też taki maminsynek? Nie wytrzymałabym z takim,który nie umie powiedzieć "nie" mamusi. Dorosły chłop,a z mamą do lekarza idzie,ja pieprzę

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70426576]ja zamarzam jak widzę u kogoś odsłonięte kostki zimą... [/QUOTE]
Ja tak samo
Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
No pewka czasami cały dzień nic nie piszę, bo nie mam czasu, ale w każdej wolnej chwili sobie trochę podczytam Dlatego zawsze jestem na bieżąco, nawet jak myślicie, że nie

niestety po pracy jadę do drugiej pracy i będę w domu koło 20
Ja tak samo : )

Wasza 20 w sumie zaraz : D
Cytat:
Ja współczuję wszystkim,którym wesele finansują rodzice i się tak wtrącają.
Wolałabym tego wesela nie mieć,serio.
Ale u Ciebie największy problem nie tkwi i tak w teściowej,bo z nią żyć nie będziesz. Ale w Twoim TŻ. Absolutnie nie chcę być złośliwa i Cię urazić,ale pisałaś,że on nie pracuje i chyba nie pracował nigdy na dłużej? Nadal studiuje. Więc płacą mu za prawie wszystko rodzice,wesele też mu oni organizują,nie potrafi w zwykłej sprawie jak pójście do lekarza pójść sam,bez mamy,więc jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić,że on sobie całkowicie sam bez ich pomocy tak łatwo poradzi w zyciu. Kiedy trzeba będzie iść samemu do pracy,utrzymać się i wszystko ogarniać samemu.
I tu bym raczej upatrywała największy problem.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70427246]Przyznaję się do winy, to mogłam być ja [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Anemone nie martwisz się jak będzie wyglądało wasze życie po studiach? Wybacz, ale napisanie magistra to nie jest zadanie tak wymagające, że absolutnie nie można równocześnie pracować. To właśnie ten czas, kiedy większość łapie się pierwszych branżowych prac. No i to przewalanie oszczędności. A jakby tak coś się stało? Któreś z was naprawdę nie mogłoby pracować? Albo szybko zaszłabyś w ciąże wymagającą leżenia? I co wtedy? "Sorry kochanie, przewaliliśmy cała kasę na leżenie podczas magisterki"?

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70428656]ja miałam sny o czekoladzie
Trzeba zacisnąć zęby, 12 kg się samoczynnie nie zrzuci [/QUOTE]
To wystarczy zaciskać zęby? Mogłaś wcześniej mówić
Tak btw to śniłaś mi się Ćwiczyłaś u mnie w sypialni

Cytat:
o to się akurat nie martwię, bo jak TŻ ma nóż na gardle, to daje z siebie wszystko
Ale jak nie musi...
Jestem spokojna, bo pieniądze mu się kończą, więc nóż do gardła się zbliża, a co za tym idzie, weźmie się chłop w garść
Faktycznie komfort. Wieczna huśtawka - mam, nie mam...
Cytat:
Poza tym ja jestem nieco wyczulona jak młode osoby narzekają na zdrowie,na coś co ich boli i takie tam.
Podczytuje inne wątki i jak czytam posty jednej osoby,że codziennie budzi sie z innym bólem to
I tak jak poważne choroby czy kontuzje rozumiem,tak użalanie się nad bólami okresowymi czy głowy (pomijając weekendowe migreny przynajmniej raz w miesiącu,które rozumiem jak patrzę na moją siostrę) trochę na mnie działają. Mnie też często coś boli,ale myslę,że ma to 99 % ludzkości Póki nie mam przewlekłej choroby to żyje i mam się dobrze.
Też nie lubię narzekania na zdrowie, bo kogoś rączka boli albo uszko
Cytat:
na to się nigdy nie zgodzę i twardo stoję przy swoim. Ja zdrowego faceta utrzymywać nie będę. NIGDY. Jak się okaże, że on pracować z jakichś powodów nie chce, to grosza złamanego ode mnie nie dostanie. Niech sobie wtedy idzie do mamusi

W ogóle to jestem za rozdzielnością majątkową i podziałem, że rachunki czy jedzenie płacimy wspólnie, a resztę każdy sobie.
Jeśli tż nie będzie miał na swoją działkę, wyrzucisz go z domu?
Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
dziewczyny, dostałam już oficjalną wiadomość - mam nową pracę zaczynam za nieco ponad 2 tygodnie idę się ogarniać a potem tż mnie gdzieś zabiera z tej okazji także miłego wieczoru życzę
Gratki
Cytat:
Nie zgodze sie.... zdrowy organizm wypróżnia się tyle ile tego potrzebuje. I o ile nie sprawia to jakichś dolegliwości i nie czuje się przez to źle, nie ma jakichś rewolucji w toalecie to nawet jeśli chodzi 3-4 razy w tygodniu to jest to wporządku.
Też tak myślę
Cytat:
Ja wiem, że z moim nie zginę, bo teraz przed moim stażem to on płacił za mieszkanie i większość wydatków.
Z moim tak samo
Cytat:
Zdecydowanie!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Obczajcie, co mi wyskoczyło, jak dodawałam mojego pięknego posta:
Cytat:
Wiadomość jest przeładowana grafiką
W wiadomości znajduje się zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów [img]. Program dopuszcza jednorazowe użycie maksimum 20 grafik.
Aby dodać wiadomość usuń z niej emotikonki i wtedy ponownie wyślij.

Edytowane przez Laura Rose
Czas edycji: 2017-02-01 o 19:54
Laura Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:43   #4943
jaszczurka94
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;70413066]
A żeby było śmieszniej to mieszkanie w którym obecnie mieszkamy jest brata Tż-ta a w mieszkaniu babinki mieszkają teściowie i on [/QUOTE]
Ale pokręcone.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Proszę, oceńcie czy się nadają wogole
Uważam, że wyglądają fajnie.

Chyba Was dziś jednak nie nadrobię. Idzie mi cholernie powoli, jakoś mnie wszystko rozprasza.
A chcemy z TŻ obejrzeć serial, a jutro idę z nim do pracy i będziemy do kościoła szli spisać protokół. Więc pewnie zawitam dopiero w nowym wątku.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:51   #4944
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Heej
Uważam, że nie należy porównywać ludzi pod względem pracy. Każdy człowiek ma inny organizm, wytrzymałość , psychikę i zdrowie

Lolo, jak wpadasz to tylko atakujesz
nie atakuję, a staje w obronie zdrowego rozsądku i babci
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:53   #4945
aankaa092
Zakorzenienie

PM 2017! Część 39.

Cytat:
zgadzam się, ja sama mam problemy tylko że w drugą strone

Oj taaak

Ja nie będę ściemniać, za studia zapłacili moi rodzice, studiowałam dziennie. To co zarobiłam dodatkowo było moje. Dorabiałam jako hostessa, w jakichś barach, w telemarketingu. Tak żeby mieć grosz dla siebie. Miałam dach nad głową, jedzenie, studia opłacone, jak chciałam jakieś przyjemności to trzeba było zarobić. Jak patrze na to z perspektywy czasu to sama sobie zazdroszczę
Błędem była moja wyprowadzka po studiach i zamieszkanie z facetem. Nie miałam pracy a niepotrzebnie dałam się namówić Ciężko było coś znaleźć poza telemarketingiem który doprowadzał mnie do łez. No ale nie ma tego złego
Wróciłam do rodziców, znalazłam prace, awansowałam i dobrze na tym wyszłam. Rodzicom daje kase i jestem bardzo wdzięczna że przyjeli mnie spowrotem i mogę tu mieszkać.
To chyba ja jestem jedna z gorszych.
Mieszkam za kase rodziców w mieszkaniu rodzinnym. Nie odmawiam jak chcą mi pomoc. Za studia zaoczne zapłaciliśmy na pół. Pracowałam za marne grosze w czasie studiów a i tak dostawałam kieszonkowe. Uznaje ze jeśli moi rodzice mogą to mi dają/ pomagają. Raczej przez najbliższe 20lat ciężko będzie mi uzyskać takie przychody jakie mają oni. Pomagają po równo mi, siostrze i bratu. Mama robi nadgodziny bo chce i wysyła nam z nich pieniądze bo chce. Nikt jej nie zmusza. Mówi ze ją cieszy ze może to robić. Teraz już nie dostaje kieszonkowego, jestem po studiach, pracuje, będę żoną, ale nadal będę mieszkać w mieszkaniu rodziców za które mówią ze obi płacić będą "bo jakby stało puste to i tak musieliby za nie płacić"
Wiem, ze dla większości to może być najgorsze zachowanie ever, ale ja rodziców do niczego nie zmuszam. Sami robią co chcą, są dorosłymi ludźmi którzy decydują sami co chcą robić ze swoimi pieniędzmi, wiec ja nie mam zamiaru im mówić ze maja tego nie robić.
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
]Obczajcie, co mi wyskoczyło, jak dodawałam mojego pięknego posta:
Mi to regularnie wyskakuje przy cytowaniu Ok 7-10postow

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2017-02-01 o 19:57
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 20:00   #4946
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
no się wyprowadź i dajcie tej biednej babci spokój, bo narzekasz na nią od x części wątku. kawalerek chyba nie brakuje w Krakowie? oh wait... wtedy koszty byłyby większe, czyli jednak bez babinki nie będzie tak kolorowo
chcecie kupić mieszkanie, super. ale kredyt to nie cukier na półce w sklepie więc nie przyjdziesz i nie powiesz "poproszę kredyt". no i znowu, ratuje was dach nad głową od babci. więc może doceń to co macie, weź wdech i wydech i kup babci czekoladki w podziękowaniu, bo ona może wcale nie ma ochoty mieszkać z młodym małżeństwem i ich dzieckiem, a jeszcze międzyczasie twoja siostra się przewinęła. a niestety ona jedyna nie ma za bardzo wyjścia z tej sytuacji.
W dalszym ciągu nie zapoznałaś się z całą sytuacją. Może poczytaj o tym jak ''w żartach'' powiedziała, że robię krzywdę własnemu dziecku. Albo post z dzisiaj jak opowiada niestworzone historie o mnie teściom a potem stawaj w jej obronie. No chyba, że uważasz że to nic takiego i niech sobie dalej tak żartuje i kłamie na mój temat. Uwierz, że gdybyś mieszkała tutaj i przeżywała to co ja to byś po pewnym czasie psychicznie miała tego dość.
Ale najlepiej wpaść ni z gruszki ni z pietruszki i pisać rzeczy w stylu, że mam roszczeniową postawę
edit: gdyby to był dach nad głową od babci to pokory i wdzięczności by mi nie brakowało i wtedy bym jej nawet nie jedno opakowanie czekoladek kupiła

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
To wystarczy zaciskać zęby? Mogłaś wcześniej mówić
Tak btw to śniłaś mi się Ćwiczyłaś u mnie w sypialni
Zaraz poćwiczę ale ''w swojej''

Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Czas edycji: 2017-02-01 o 20:07
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 20:01   #4947
Anemone
Mother of Cat

co jest? Poszłam wątek nowy robić, a tu cisza? Nie kończymy dzisiaj?
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 20:03   #4948
rubbim
City of Bones

Kończymy !
Stary 2017-02-01, 20:04   #4949
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
To chyba ja jestem jedna z gorszych.
Mieszkam za kase rodziców w mieszkaniu rodzinnym. Nie odmawiam jak chcą mi pomoc. Za studia zaoczne zapłaciliśmy na pół. Pracowałam za marne grosze w czasie studiów a i tak dostawałam kieszonkowe. Uznaje ze jeśli moi rodzice mogą to mi dają/ pomagają. Raczej przez najbliższe 20lat ciężko będzie mi uzyskać takie przychody jakie mają oni. Pomagają po równo mi, siostrze i bratu. Mama robi nadgodziny bo chce i wysyła nam z nich pieniądze bo chce. Nikt jej nie zmusza. Mówi ze ją cieszy ze może to robić. Teraz już nie dostaje kieszonkowego, jestem po studiach, pracuje, będę żoną, ale nadal będę mieszkać w mieszkaniu rodziców za które mówią ze obi płacić będą "bo jakby stało puste to i tak musieliby za nie płacić"
Wiem, ze dla większości to może być najgorsze zachowanie ever, ale ja rodziców do niczego nie zmuszam. Sami robią co chcą, są dorosłymi ludźmi którzy decydują sami co chcą robić ze swoimi pieniędzmi, wiec ja nie mam zamiaru im mówić ze maja tego nie robić.

Mi to regularnie wyskakuje przy cytowaniu Ok 7-10postow
O ile rozumiem utrzymywanie przez rodziców na studiach, moi też mnie wspierali i dosyłali kasę, o tyle kompletnie nie rozumiem mieszkania jako małżeństwo w domku rodziców, który oni opłacają. Nie zgodziłabym się na to. I w sumie się nie zgodziłam, bo rodzice Tż dając mu mieszkanie, chcieli nam je opłacać dopóki mogą. I upierali się przy tym tak bardzo, że praktycznie pakowaliśmy już manatki i mieliśmy załatwione mieszkanie na wynajem, jak zrozumieli, że my się po prostu wyniesiemy i dali sobie spokój zostawiając to nam. W tym akurat lubię podejście moich rodziców: utrzymywaliśmy cię na studiach, płacimy wesele, będziemy kupować prezenty wam czy wnuką, ale skoro jesteście na tyle dorośli, aby się żenić i zakładać własną rodzinę, to musicie być w stanie samemu ją utrzymać.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 20:07   #4950
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
O ile rozumiem utrzymywanie przez rodziców na studiach, moi też mnie wspierali i dosyłali kasę, o tyle kompletnie nie rozumiem mieszkania jako małżeństwo w domku rodziców, który oni opłacają. Nie zgodziłabym się na to. I w sumie się nie zgodziłam, bo rodzice Tż dając mu mieszkanie, chcieli nam je opłacać dopóki mogą. I upierali się przy tym tak bardzo, że praktycznie pakowaliśmy już manatki i mieliśmy załatwione mieszkanie na wynajem, jak zrozumieli, że my się po prostu wyniesiemy i dali sobie spokój zostawiając to nam. W tym akurat lubię podejście moich rodziców: utrzymywaliśmy cię na studiach, płacimy wesele, będziemy kupować prezenty wam czy wnuką, ale skoro jesteście na tyle dorośli, aby się żenić i zakładać własną rodzinę, to musicie być w stanie samemu ją utrzymać.
Każdy ma inne podejście i swoją historię. Ktoś chce mieszkać w domu rodziców, kogoś rodzice utrzymują, mimo że ma dziecko, a inna osoba nie bierze pieniędzy od rodziców na studiach ani nie chce by organizowali jej oni wesele
Dochodzimy tu do subiektywnych standardów i niczego więcej

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości