Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-01, 17:01   #2551
lacomme
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
a lekarza z którego masz szpitala?
Ze Staszica
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:02   #2552
vadi
*sportaddict*

Zdrowia, Nulka i serdeczne gratulacje
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:06   #2553
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Pędzicie z tymi postami jak szalone
Ja na początku ciąży schudłam 5kg i od tego czasu waga ani drgnie zobaczę co na ten temat gin powie.
Stanik.kupiłam większy o rozmiar jakiś miesiąc temu i na razie jeszcze pasuje
Fajnie że znacie już płeć! Ja w niepewności muszę czekać do poniedziałku jeszcze
A jeszcze co do zwolnienia to ja przez te choroby już na nim zostaję i w sumie nie uprzedzałam, bo nie miałam zamiaru już iść na zwolnienie ale i tak od 1,5 miesiąca jest już osoba na moje stanowisko, myślę że gotowa zostać sama, także chyba będzie ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-02-01, 17:09   #2554
AnnaPaula87
Zadomowienie

Gratuluję Wam dziewczyny poznania płci

Nulka dobrze ze tak o Ciebie dbają

U mnie w pracy od dziś przyuczam dziewczynę i mam nadzieję ze szybko załapie ja mówiłam szefowi o ciazy prawie miesiąc temu i nie było opcji ze odejdę od razu. Chyba ze ze zdrowiem byłoby zle
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:26   #2555
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja dla odmiany dzisiaj obudziłam sie z gorączka
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle witam się po kilkudniowej przerwie, chwilę mi zajęło nadrabianie, ale już jestem na bieżąco
Ogłaszam wszem i wobec że jesteśmy przeprowadzeni Jeszcze mnóstwo pracy, porządków przed nami ale już w swoim ukochanym domku
Wow ale super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Dziewczynki.... pomocy... Co Wy myslicie o szcepieniu dzieci?
Współczuję sytuacji
Zgłębialiśmy z mężem temat szczepień w 2013 i argumenty antyszczepionkowców nas nie przekonały - zwłaszcza że gdy szukaliśmy źródeł i szczegółowych informacji dot. argumentów które przytaczali okazywało się, że wiele z tych argumentów to manipulacje. Pytaliśmy też kilku różnych pediatrów (na nfz w luxmedzie i prywatnie), różnych położnych i wszyscy mówili jedno: kategorycznie szczepić! Trudno mi uwierzyć że wszyscy lekarze jak jeden mąż kłamią, są opłacani przez lobby lub mieli pranie mózgu na studiach i mają wywalone na zdrowie dzieci.
Owszem, po naczytaniu się tych wszystkich rzeczy na temat szczepień bałam się za każdym razem gdy szczepilismy córkę - ale jeszcze bardziej bałam się chorób, na które moje dziecko może zachorować jeśli jej nie zaszczepię. Nie byłabym w stanie tak narażać jej życia - argument, który się pojawia u antyszczepionkowców, że gdyby była niezaszczepiona też by nie zachorowała - absolutnie mnie nie przekonuje, ale to temat rzeka.
Tak czy siak moja córka nie miala NOP po szczepieniach, raz tylko lekko podwyższoną temperaturę.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Cały ruch antyszczepionkowy zaczął się od zioma, który ogłosił, że szczepionki są złe i powodują autyzm. Ludzie, jak cielęta, zaczęli to powtarzać, chociaż każde rzetelne badania to obalały, a prowodyr całej g*wnoburzy przyznał po latach, że spreparował swoje badania, bo chciał wprowadzić na rynek własne, bezpieczne szczepionki. Ale ludzie już się zafiksowali na punkcie tej szkodliwości, powstają kolejne i kolejne afery spiskowe, aktualnie widziałam np. wielką jazdę, że szczepionki zawierają wodór, jak bomby wodorowe!!!! Jakoś nikomu nie przyszło do głowy, że wodór znajduje się np. także w wodzie, nie, to spisek, chcą nas wszystkich zabić i zmutować. Sorry ale mi się ciśnienie podnosi od takich bredni, większość argumentów antyszczepionkowców to ten poziom wiedzy medycznej co 'potrzyj niemowlaka brudnymi majtkami na zaciotanie'. Nieszczepienie jest nieskończenie razy bardziej niebezpieczne od szczepienia. Oczywiście, zdarzały się wadliwe serie szczepionek, tak, jak i każdych innych leków, także to żaden argument. Także ja szczepić na pewno będę, tylko poczytam o lepszych i gorszych jakościowo szczepionkach.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
U mnie Tż zaczął pracować nad moją masą (niestety bez rzeźby ) - wczoraj pochłonęłam przez niego 3 kawałki napoleonki

Skąd wzięłaś zdjęcie mojego kota??

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Pani doktor mówi że jej się nie zmieni i będzie SYNUS❤❤❤
Super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, piszę do Was ze szpitalnego łóżka. Ogolnie źle nie jest, sale są 2-osobowe, od rana byłam sama, niedawno dołożyli mi dziewczynę do sali. Czysto, schludnie, personel miły. Przyjęli mnie na oddział ok 9:00 rano, później badania - krew, posiew na mocz. Wyniki z krwi są dobre, na posiew muszę czekać. Dostałam leki rozkurczowe i urosept. W sumie mogłabym to sama w domu brać, no ale...
Przed chwilą miałam usg, na 90% DZIEWCZYNKA ale wytrzymam się jeszcze do badania połówkowego 20.02
Ja od początku ciąży przytylam jakieś 5kg 😊
Gratuluję córeczki! Trzymaj się!

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-02-01 o 17:28
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:31   #2556
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu po chleb, chwyciłam za bułkę orkiszową, potem po pączka, a następnie po fantazje z gwiazdkami czekoladowymi i właśnie wszystko pochłonęłam
Hehe, mi tez dzisiaj mega apetyt dopisywał. W sumie to nie tylko dzisiaj - odkąd przeszły mdłości jedzenie to moje ulubione zajęcie.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Też mam wizytę 10.02

Trzymam kciuki, żeby się pokazało!
Nie dziekuje! W sumie ta wizyta to specjalnie po płeć.

Cytat:
Cześć dziewczyny, piszę do Was ze szpitalnego łóżka. Ogolnie źle nie jest, sale są 2-osobowe, od rana byłam sama, niedawno dołożyli mi dziewczynę do sali. Czysto, schludnie, personel miły. Przyjęli mnie na oddział ok 9:00 rano, później badania - krew, posiew na mocz. Wyniki z krwi są dobre, na posiew muszę czekać. Dostałam leki rozkurczowe i urosept. W sumie mogłabym to sama w domu brać, no ale...
Przed chwilą miałam usg, na 90% DZIEWCZYNKA ale wytrzymam się jeszcze do badania połówkowego 20.02
Ja od początku ciąży przytylam jakieś 5kg
O, super, ze dziewczynka. Dobrze, ze nie jest tak strasznie w tym szpitalu.

Cytat:
Napisane przez lacomme Pokaż wiadomość
Ze Staszica

To chyba nie ma co kombinować. Jedź tam, gdzie masz lekarza, zwłaszcza, ze Staszic ma bardzo dobre opinie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:31   #2557
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

to mój brzusio 20 tc + obiad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170201_172159 nnn.jpg (68,2 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-02-01 o 17:34
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:33   #2558
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Wow ale super, gratulacje!

Współczuję sytuacji
Zgłębialiśmy z mężem dogłębnie temat szczepień w 2013 i argumenty antyszczepionkowców nas nie przekonały - zwłaszcza że gdy szukaliśmy źródeł i szczegółowych informacji dot. argumentów które przytaczali okazywało się, że wiele z tych argumentów to manipulacje. Pytaliśmy też kilku różnych pediatrów (na nfz w luxmedzie i prywatnie), różnych położnych i wszyscy mówili jedno: kategorycznie szczepić! Trudno mi uwierzyć że wszyscy lekarze jak jeden mąż kłamią, są opłacani przez lobby lub mieli pranie mózgu na studiach i mają wywalone na zdrowie dzieci.
Owszem, po naczytaniu się tych wszystkich rzeczy na temat szczepień bałam się za każdym razem gdy szczepilismy córkę - ale jeszcze bardziej bałam się chorób, na które moje dziecko może zachorować jeśli jej nie zaszczepię. Nie byłabym w stanie tak narażać jej życia - argument, który się pojawia u antyszczepionkowców, że gdyby była niezaszczepiona też by nie zachorowała - absolutnie mnie nie przekonuje, ale to temat rzeka.
Tak czy siak moja córka nie miala NOP po szczepieniach, raz tylko lekko podwyższoną temperaturę.

Zgadzam się

Skąd wzięłaś zdjęcie mojego kota??

Super, gratulacje!

Gratuluję córeczki! Trzymaj się!
Dziekuje za odpowiedz Ja sobie mysle, ze szczepionki maja skutki uboczne tak jak i inne leki. Czasem wystarczy oslabienie zeby zle sie przyjelo, a czasem dziecko moze zakrztusic sie tabletka jak u p. Blaszczyk. Nie mam tez odwagi zeby dziecka nie szczepic, zreszta cos mi sie wydaje ze to matki czesciej ganiaja po lekarzach niz ojcowie jak cos sie dzieje.
Nie neguje skutkow ubocznych ale nie robilabym wokol nich legend tak jak robia to antysz. Zwlaszcza ze pod te NOPy podciagane sa choroby, ktore trudno udowodnic pod katem ich pochodzenia jak np alergie czy bezplodnosc.

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:34   #2559
darietta
Zakorzenienie

ja też będę szczepić. Ja byłam szczepiona i żyje a zachorowałam tylko na świnkę. Różyczki ospy odpukać nie miałam chociaż mama jak juz byłam starsza to kazała mi iść do chorego kolegi żebym tez już miała to za sobą poszłam posiedziałam chwile u niego i nic. jak pytałam lekarza powiedział że szczepionka musiała dobrze zadziałać. A od tego roku wprowadzono chyba obowiązkowe bezpłatne szczepienia i z nich też skorzystam
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:38   #2560
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się! A wiadomo ile będziesz leżeć? No i plus że płeć znasz

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:43   #2561
darietta
Zakorzenienie

a co do waszych zachcianek z jedzeniem mnie jakoś na fast foody nie ciągnie ale jakoś wcześniej też za nimi nie byłam za to zrobiłam sobie dzisiaj babkę gotowaną i właśnie próbuje heh zabijecie mnie jest pyszna!!!!!!
Stary 2017-02-01, 17:53   #2562
karolinuuusia
Zakorzenienie

Może do naszej listy przy terminie porodu dopisujcie płeć? Będzie wiadomo ile dziewczynek, ilu chłopców

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 17:56   #2563
xzora
Zakorzenienie

Nie słyszałam o czymś takim jak babka gotowana - do głowy by mi nie przyszło, ze można ugotować ciasto

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:00   #2564
elaweronika
Rozeznanie

Ja właśnie w kolejce do lekarza, jakoś zawsze mam stres czy wszystko na pewno dobrze.

Nulka trzymaj się ciepło

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:08   #2565
aniaa_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Też mam wizytę 10.02

Trzymam kciuki, żeby się pokazało!
Ja mam niedługo po was bo 14 lutego także w walentynki znów ujrzeć miłość mojego życia i mam nadzieje ze dr juz napewno potwierdzi płeć 😊.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Poszłam do sklepu po chleb, chwyciłam za bułkę orkiszową, potem po pączka, a następnie po fantazje z gwiazdkami czekoladowymi i właśnie wszystko pochłonęłam
Heheeh skąd ja to znam 😂

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
2 osobowe to super . Gratuluję córeczki 😁 i szybie powrotu do domu życzę

aniaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:08   #2566
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję!
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Nice
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:12   #2567
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o czymś takim jak babka gotowana - do głowy by mi nie przyszło, ze można ugotować ciasto

musisz mieć specjalną formę do której wkładasz ciasto i zamykasz i wstawiasz do garnka z gotująca wodą i tak sobie pyrka godzinkę i gotowe. Zapraszam na ciacho.

w załączniku zdjęcie mojej babki i foremki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170201_180606.jpg (64,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2017-02-01, 18:12   #2568
aniaa_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Pędzicie z tymi postami jak szalone
Ja na początku ciąży schudłam 5kg i od tego czasu waga ani drgnie zobaczę co na ten temat gin powie.
Stanik.kupiłam większy o rozmiar jakiś miesiąc temu i na razie jeszcze pasuje
Fajnie że znacie już płeć! Ja w niepewności muszę czekać do poniedziałku jeszcze
A jeszcze co do zwolnienia to ja przez te choroby już na nim zostaję i w sumie nie uprzedzałam, bo nie miałam zamiaru już iść na zwolnienie ale i tak od 1,5 miesiąca jest już osoba na moje stanowisko, myślę że gotowa zostać sama, także chyba będzie ok

Ja na L4 poszłam na początku ciąży , już w 10 tc i tak siedzę w domu do tej pory . Nie tęskni mi się za praca 😊

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Śliczny 😍

Stary 2017-02-01, 18:20   #2569
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ale napisaliście dziś a ja miałam problem z wizażem ...

Ja szczepić tez zamierzam

Na zwolnienie poszłam szybko ale wiedzieli o tym musieli kogoś znaleźć na moje miejsce

Co do spotkania bardzo chętnie ja jeśli będę we Wrocławiu to raczej na początku marca

Stary 2017-02-01, 18:23   #2570
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A gdzie można zobaczyć które meble są w promocji? Masz jakiś link?
Chodzi o ten system http://jarstol.eu/systemy/smiki-nowosc. Tylko to jest strona producenta, oni nie sprzedają bezpośrednio, tylko przez sklepy meblowe.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:23   #2571
aniaa_91
Raczkowanie

Super 😊 i kolejna do kawy i duuuuzego ciasta 😊

Stary 2017-02-01, 18:46   #2572
Agg_s
Wtajemniczenie

Darietta, chyba chcemy się pogniewać Haha ale babka!!!! Aż mi ślinka cieknie jak na nią patrzę mmmmm

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 18:58   #2573
karolinuuusia
Zakorzenienie

My jedliśmy właśnie spaghetti mniam

Alicja

Stary 2017-02-01, 19:00   #2574
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Darietta, chyba chcemy się pogniewać Haha ale babka!!!! Aż mi ślinka cieknie jak na nią patrzę mmmmm

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

ja zapraszam na ciacho do mnie.
Stary 2017-02-01, 19:03   #2575
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
My jedliśmy właśnie spaghetti mniam

A ja sosem do spagetti zalalam lososia mniam

Stary 2017-02-01, 19:04   #2576
morelle_
Zakorzenienie

Przez was robie się Głodna. ..
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-01, 19:13   #2577
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz Ja sobie mysle, ze szczepionki maja skutki uboczne tak jak i inne leki. Czasem wystarczy oslabienie zeby zle sie przyjelo, a czasem dziecko moze zakrztusic sie tabletka jak u p. Blaszczyk. Nie mam tez odwagi zeby dziecka nie szczepic, zreszta cos mi sie wydaje ze to matki czesciej ganiaja po lekarzach niz ojcowie jak cos sie dzieje.
Nie neguje skutkow ubocznych ale nie robilabym wokol nich legend tak jak robia to antysz. Zwlaszcza ze pod te NOPy podciagane sa choroby, ktore trudno udowodnic pod katem ich pochodzenia jak np alergie czy bezplodnosc.

Też tak myślę

Karolinuuusia cieszę się zawsze kiedy apetyt Ci dopisuje, bo daje mi to nadzieję na lepsze jutro u mnie Ja jeszcze nie pożegnałam się z wymiotami i mdłościami, ale coraz więcej rzeczy mogę jeść, teraz mam fazę na owoce Zwłaszcza mango, kiwi, grejpfruty, melon... No i rzeżucha w końcu wyrosła, już połowy tacki nie ma (ale córka pomaga w podjadaniu)
Stary 2017-02-01, 19:23   #2578
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę

Karolinuuusia cieszę się zawsze kiedy apetyt Ci dopisuje, bo daje mi to nadzieję na lepsze jutro u mnie Ja jeszcze nie pożegnałam się z wymiotami i mdłościami, ale coraz więcej rzeczy mogę jeść, teraz mam fazę na owoce Zwłaszcza mango, kiwi, grejpfruty, melon... No i rzeżucha w końcu wyrosła, już połowy tacki nie ma (ale córka pomaga w podjadaniu)
Jeszcze trochę i u Ciebie będzie dobrze mi już dolegliwości zoladkowe całkowicie minęły i mam nadzieję ze nie wrócą Z dnia na dzień było coraz lepiej i teraz już od 2 tygodni gdzieś jem wszystko i się przyjmuje. Także życzę Ci tego samego!

Alicja

Stary 2017-02-01, 19:27   #2579
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze trochę i u Ciebie będzie dobrze mi już dolegliwości zoladkowe całkowicie minęły i mam nadzieję ze nie wrócą Z dnia na dzień było coraz lepiej i teraz już od 2 tygodni gdzieś jem wszystko i się przyjmuje. Także życzę Ci tego samego!

Dzięki Mam nadzieję że lada dzień i u mnie będzie podobnie!
Stary 2017-02-01, 19:31   #2580
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Mam nadzieję że lada dzień i u mnie będzie podobnie!
Ojj ja tez chce, jutro wracam do pracy po 2 dniach laby wiec poranna podroz busem znow skonczy sie ... na przystanku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości