|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Kanciu, no to super
![]() ![]() ![]()
#602 |
Zakorzenienie
|
Juleczka ładnie Mati siedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
kanciu to super, że wszystko ok
![]() juleczko Mati wygląda jak aniołek, taki uśmiechnięty. A ja zaraz jadę po Sylwię. Jak wrócę to akurat Klaudia idzie spać, po drzemce obiad i znowu na dworek. Oby cały czas było tak ładnie.
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
Kanciu extra, że wszystko z Apusiem dobrze
![]() Nic dziwnego, że oczarował wszystkich bo on słodziak jest ![]() Juleczko Mati śmiechulek cudny ![]() No my też za góra godzinkę zasuwamy na spacerek, Oliwka teraz śpi a ja książkę czytam. Obiadek już ugotowałam dla TŻ więc po pobudce kaszka i wioooo ![]() ![]()
#605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a my juz po spacerku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
chciałam też iść za WASZYM przykładem wcześniej na spacer ale Pola stwierdziła, ze w domu śpi sie równie dobrze
![]() ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co ja mam zrobic z tym moim niejadkiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Kanciu a może on lubi słodkie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko lezy i wyje
tak mnie doprowadził na skraj wytrzymałosci, ze bedzie tak lezał i wył az mu sie nie znudzi ![]() czasem mam go serdecznie dosc i mam wrazenie, ze nie jestem gotowa zeby byc mamą ![]() nie chce jesc, jak go prezebieram i nie pozwole isc na brzuch to jest histeria i juz całiem nie da sie nic zrobic, w nocy nie spi, jest marudny. Po co mi to było ![]() i dzieki niemu nie pojdziemy na spacer i dostane tu zaraz ****icy zqazdroszcze tym Wam, które maja dzieci jak anioły i myśle za co i dlaczego mi sie trafił taki niedobry dzieciak ![]() gorzkie żale ale to juz we mnie rosło i rosło i pękło ... |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Kanciu
![]()
![]() |
#611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie załamuj sie!!będzie dobrze!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
Mati dziękuje za komplementy
![]() My już po spacerku, łaziliśmy w pięknym słońcu 2 godzinki ![]() ![]() Czy wasze maluszki tez się wściekają jak im słońce w twarz świeci...??? Kanciu, bo my mamy typy WRAżLIWCóW (Wg Tracy Hogg). I nic na to nie poradzimy...Histerycy i już! Trzymaj sie kochana ![]() ![]() ![]() ![]() I też zazdroszczę dziewczynom aniołków ![]() A co do obiadków to może Kanciu dodawaj więcej marchwi?? Mati tak lubił i teraz jak mu robię zupkito tez najwięcej daje marchwi albo buraczków, wtedy bardziej mu smakuje.
#613 |
Zakorzenienie
|
Juleczka Adrian tez zaraz wyje jak mu swieci słonce
![]() co do reszty niestety musze sie zgodzic ![]() tyle, ze on juz nic nie chce jesc i nie wiem czy przypadkiem po prostu nie chce jesc łyzeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Osłuchowo ok, gardło czyste. Więc dodatkowych lekastw nie dostała moja córcia. Lekarka powiedziała,że jak się nie pogorszyło przez te 2 dni to dobrze. W poniedziałek znowu kontrola. NO I NEWS: IDĄ 4 KOLEJNE ZĘBY /jeden juz sie przebił/. JAk szalec to szalec. Więc te nocki nieprzespane to też przez zęby. Muszę nurofen w czopkach koniecznie nabyc ,bo ten paracetamol jest do kitu. Byłyśmy poza domem 3 godziny i Werka nie zakaszlała ani razu!!!! I tak lekarka mówiła spacer do domu nakarmic i znowu na spacer, ale chyba mi się już nie chce. JAk zacznie kaszlec to wyruzę. kanciu- no to fajnie,że z Apusiem ok.Moja teraz też ma mniejszy apetyt, na obiad nie zjadłą nawet całęgo słoiczka 125 gram, a wcinała juz po 190. JA słyszałm teorię,że niemowlęta powinny chorowac, bo wówczas organizm się uodparnia i przy nastepnej chorobie jest got9owy do walki z nią, a jeśli dzieci nie chrują w niemowlęctwie to później poważniej znoszą choróbska. Nie wiem ile w tym prawdy, może ziarenko ![]() Co do świecącego słońca to mojej nie przeszkadza- zamyka oczy i już, ona nawet jakby sie do niego wychylała, pewnie chce opalic pyszczek No proszę w domu już kaszle. SZlag...
#615 |
Wtajemniczenie
|
Kancia: moje dzieci też nie są aniołkami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve: dzieki za komplementy ![]()
#616 |
Wtajemniczenie
|
no własnie ja jak gotuję werci to zawsze wrzucę jabłuszko do zupki,żeby się gotowało razem i mam taka"owocową nutę".Oczywiście Werka to by najchętniej sama marchewkę jadła,ale żeby z marchewka nie przeginac i żeby było słodkie daję jabłko.
A teraz dostałam od mamy sąsiadki piękną pomarańczową dynię od niej z działki 100% eko ![]() Werka miętoli teraz sucharka beskidzkiego /kojarzycie-mega twarde/ mam nadzieję, że nie zje ![]() CO do ubierania, rozbierania i przewijania tez mam cyrk /albo płacz- czytaj ryk, albo odmowa współpracy albo nagła potrzeba leżenia na brzuszku/, ale trudno robię swoje- choc szkoda mi wtedy tej beksy. A jeszcze chcę Was zapytac- szczególnie te ,które używaja Huggiesów. My mamy te premium od 8czy 7-18 kg i wiele z nich jest felernych. Wkład w środku jest jakby źle zaprasowany i robi sie taki bardzo gruby szew, prawie plastikowy, który z pewnoscią musi ugniatac dziecku dupkę. CZy WAm też się to przytrafiło czy my mamy pechową paczkę.
#617 |
Zakorzenienie
|
ajanno dziękuje.
ja nie wiem jak Ty sobie radzisz z tym ubieraniem u nas nawet odwracanie uwagi nie pomaga ![]() ![]() ![]() a co do jedzenia to mam wrazenie, ze nic mu z warzywami nie smakuje ![]() ![]() ![]() żaluje, ze nie moge sama gotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
mam pytanie czy któraś z Was może zmieniala mleko z nan3 na 3R??bo nikola jakoś po 3R robi więcej kupek i rzadsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
Kanciu, a co wy jecie skoro nie gotujesz?
I chyba masz racje, ze musisz go przełamać i łyzeczka wszystko dawać... Trzymam kciuki, żeby wsunął ładnie kaszkę łyżeczka ![]() A co do ubierania, to mój też nie lubi sie ubierać ale ja wtedy robie z siebie idiotkę i on się śmieje ![]()
#620 |
Zakorzenienie
|
ja dla nas rzadko gotuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
ojej, to współczuję
![]() ![]() ![]() W ogóle to bym kupiła albo pożyczyła od kogoś taką małą kuchenkę dwupalnikową na prąd, albo taką malutką na butlę chociaż... Zawsze można na tym coś ugotować. Może to jest rozwiązanie na jakiś czas zanim się przeprowadzicie? Jak przyjedziesz do mnie to ci pożyczę ![]() ![]() ![]()
#622 |
Rozeznanie
|
Kanciu
![]() ![]() co do ubierania to u nas też czasem protesty, staram sie wpychac malej smoka, mlaskac, cmokać i tysiąc innych durnot, a wierzchnie ubranko zakładam na siedząco i u nas jak na razie działa ![]() Karolinqo, niestety nie pomogę ![]() Iwka, dobrze że Werka ma się lepiej, dużo zdrówka dziewczyny ![]() Ja się nie spotkałam z takimi wybrakowanymi egzemplarzami. Włóczyłyśmy sie na spacerku 3 godziny ![]() edit: Oliwka marudzi jak słonko w oczka jej zagląda, chba parasolkę będę musiała wyjąć.
#623 |
Zakorzenienie
|
karolinqa u nas po zmianie na mleko z R było odwrotnie. Klaudia miała zaparcia.
kanciu powiem Ci tylko, że niedługo będzie lepiej. Zauważyłam to na własnym przykładzie. Wiem że to marne pocieszenie, ale dzieci dorośleją. Jeszcze niedawno Klaudia była upierdliwa, nieznośna i nagle jej sie zmieniło. Nie ma z nią większych problemów. Też często mówiłam "po co się zdecydowałam na drugie dziecko?" Sylwia już była samodzielna a tu od nowa pieluchy, karmienie, uwiązanie. Głowa do góry! Będzie lepiej.
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
Nikola z babcią na spacerze a ja szybko sprzątam.Bo za chwilę to mi nawet" perfekcyjna pani domu nie pomoże"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Zaglądam od czasu do czasu i podziwiam Wasze latorośle
![]() ![]() Kanciu ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o jedzenie, to zauważyłam ostatnio, że Jaś ma pewne preferencje (muszę bardzo ostrożnie wprowadzać nowe produkty, bo mały ma nietolerancję na mleko). Przedwczoraj przygotowałam mu indyka z brokułami, spróbował, wykrzywił się, później nie chciał nawet ust otworzyć. Przez 40 minut próbowałam zachęcić go do jedzenie, w końcu sobie odpuściłam. Postanowiłam spróbować raz jeszcze, po drzemce - to samo + płacz. Pomyślałam, że skoro nie chce otworzyć buzi, to pewnie dziąsełka go bolą (idzie górna jedynka), ale podkusiło mnie, by podać mu jeszcze brzoskwinie. Wtrąbił pół słoiczka i siedział z otwartą buzią, gdy schowałam resztę (pierwszy raz dostał brzoskwinie, nie chciałam przesadzić). Dziś z kolei ze smakiem zjadł Jarzynki z królikiem Gerbera ![]() Wciąż karmię go piersią i Jas strzela popisy cyrkowe podczas jedzenia. Wierci się, macha kończynami, pręży, w końcu puszcza pierś i gada. Ssie może 3 minuty. Rozzłościłam się wczoraj i lekko go przycisnęłam, przytrzymując mocniej główkę. Po paru chwilach uspokoił się i zaczął miarowo, spokojnie ssać ![]() A tak z innej beczki - może któraś z mamuś z Warszawy lub okolic miałaby ochotę spotkać się z Jesiennymi Mamami 19 kwietnia (w sobotę)? Godzina i miejsce jeszcze do uzgodnienia ![]()
#626 |
Zakorzenienie
|
znów porażka
![]() ![]() ![]() ![]() jak myslicie bo ja tu zwariuje dzis... |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz uzbroić się w cierpliwość...
![]() |
#628 |
Konto usunięte
|
kurka, nie mogę chodzic na takie długie spacery, bo potem nie umiem nadrobic zaległości.
![]() A więc po kolei: juleczko, Mati taki słodziak, że aż mi sie japa ze wzruszenia śmieje. ![]() Kanciu, to pewnie jakies przejściowe stresy Apusia, wszystko minie, i juz wkrótce, będziesz mieć idealnego aniołeczka. ![]() iwka, to Ci córcia zaszalała- cztery ząbki na raz. ![]() ![]() Byłam dzis u nich, mała ma się dobrze, już jej usuneli drugą klamre rozdzielajacą kości czaszki, bo sie przemieściła, a że wystarczająco już rozcisła tak jak powinna, to ją usuneli. Teraz tylko za trzy miesiące do kontroli. karolinqa, ja wciąż podaje Maksowi NAN2, więc nie pomogę. Ale tez mi się wydaje, że to powinno w drugą stronę działać, bo dodatek kleiku ryżowego działa raczej zatwardzająco. |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
czesc slicznotki witam dzis juz po pracy
![]() najlepsze zyczenia dla solenizantow ![]() ![]() juleczko, kanciu moj tez jest wrazliwcem wg tracy hogg ![]() ![]() ubierac sie Adrian nienawidzi, zmiana pieluszki to jest roznie.. raz walka aby lezal na pleckach a czasem lezy i zajmie sie jakas grzechotka. Iwka trzymam kciuki aby w koncu slicznotka wyszla z tego paskudnego chorobstwa ![]() pozniej jeszcze napisze wiecej bo musze do mojego urwiska leciec ![]()
#630 |
Zakorzenienie
|
kanciu
![]() Ja dlatego kiedyś wzięłam sie za ćwiczenia, bo całą złość rozładowywałam dzięki nim. A wcześniej to strasznie potrafiłam na Klaudię nawrzeszczeć, a wtedy ona jeszcze gorsza się robiła. Jutro chyba wybieramy się do Lublina lub do Kazimierza Dolnego. Mąż ma weekend wolny i nie chce nam się w domu siedzieć. Jak będziemy w Kazimierzu i będziemy w niedzielę do domu wracać to wpadniemy może na kawę do eve? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.