|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017! Część 40.
Cytat:
I jeszcze TopGaduly wyglądają bosko. XD bez odstepow Gosia i Annulka mają olbrzymie liczby postow. Cytat:
![]() Ja pracowałam na kasie. Cały miesiąc normalnie. Ja chcialam odejsc i złożyć wypowiedzenie, ale uprzedzili mnie i pierwsi mi wręczyli.Mialam problemy ze zliczaniem kasy na koniec dnia. Szło mi cholernie wolno, czasem po dwa razy liczylam i i tak zle wychodzilo. Zawsze było mi wstyd, bo matematyka na papierze i z kalkulatorem super, ale z liczeniem gotówki na bakier konkretnie. No i jeszcze nieszczęsne różnice w kasie. :/ Ale... Przez te problemy prawie przez caly ten miesiąc pracy miewalam koszmary. W nocy, zanim obudziłam się by iść do toalety to potrafiłam sturlac się z łóżka (bylo niskie) i usiąść na podłodze i "liczyć pieniądze" na głos. Dopiero w trakcie się przebudzalam, wstawalam z podłogi i szłam do toalety. Potem TŻ mi mówił, że znowu liczyłam przez sen. Byłam jak zombie przez jakiś czas, bo sen mnie męczył. Kiedyś chciałam pracować jako kelnerka, ale byłam za młoda, gdy mogłam to poznymi wieczorami czy nocami balabym się wracać, a od kilku lat miewam problemy z rownowagą i potrafię stać, stać i nagle się zachwiać lub ogółem wrócić do pozycji siedzacej bez powodu.
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rzeczy ciekawych: Zjem truskawkowy serek czy wypije jogurt, nawet zjem makaron z truskawkowym sosem (z gniecionych truskawek ze smietana), ale truskawek nie zjem. ![]() Zjem ketchup i pomidorową (ale tylko z makaronem), a pomidora nie, nawet z kebaba wyjmuje. Lubię zupę flaki, ale wyjadam tylko mokre bułką, w sensie mam samo rzadkie i moczę bułkę i zjadam namoczona bułkę. Lubię pieczarkową i grzybową, ale bez pływających grzybow. Zjadam makaron z mokrym. Uwielbiam krokiety, ale gdy jem i zbyt dużo farszu wypadnie przy krojeniu to go nie dojem, zjem to co z nalesnikiem nadal, bo to co wypadło nie jest już takie dobre. (nie pytajcie, nie mam pojęcia skąd mi się to wzielo, ale nie umiem się przekonać, że przecież to to samo) I pewnie znalazloby się dużo wiecej, ale nie pamiętam. A co do owoców i warzyw to też niewiele lubię. Przy diecie trochę się przekonałam do niektorych warzyw, jak do papryki np. Ale tylko z patelni w daniu, surowa fu. Owoce to glownie jabłka, banany, gruszki. A z owoców to nie lubię chyba żadnego z cytrusów.
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Nie wiem czy iść jeszcze spać czy od razu poćwiczyć
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
melduję się w nowym wątku 73 dni aaaaa!Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
03.10.15-> 16.04.17..."Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
|
|
|
#66 |
|
polaczek cebulaczek
|
Hej
Ja uwielbiam pomidory, najpyszniejsze warzywo
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
Ze starego wątku: Kolorowana, nigdy nie jadłaś truskawek???? Co do utrzymywania za kasę rodziców - mnie też utrzymują rodzice. I źle mi z tym, ale oni zawsze stawiali sprawę jasno - dopóki się uczysz, masz się uczyć, a nas stać. Co do pracy, mówili że mam się uczyć, a nie pracować (aczkolwiek z tym bym polemizowała, dlatego szukam ). Uważam, że studia są ważne i jasne, że super jak się ma możliwość dodatkowo pracować, ale jeśli nie lub jeśli jest to zbyt męczace przez co zawala się studia - jeśli rodziców stać i chcą, to powinni pomagać dzieciom. W końcu zarabiają dużo więcej niż poczatkujący młody człowiek, a ja od zawsze wiedziałam, że "jak już bedę dużo zarabiać" ( ) to nie zostawię mamy samej tylko będę spełniać jej marzenia.
|
|
#68 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie jem rodzynek. Kiedyś po zjedzeniu opakowania całego oddałam je na łóżko rodziców Ale mam tez inna fobie. Winogrona zjem. Zjem je w cieście czy o tak o, ale z rodzynkami w cieście kojarzą mi się wiśnie. Wiec nie jestem w stanie jeść wiśni Za to TZ ma alergie na ogórki, wszystkie! Która objawia się... uporczywym bólem głowy! Właśnie kiedyś gadałyśmy o takich typowych słowach dla regionu. Przypomniało mi się coś jeszcze. Zawsze na Lubelszczyźnie używa się słowa czego. Tyle ze my go używamy jako czemu i dlaczego. Przykłady "Czego chcesz?"- zwykle pytanie które zada każdy w całej Polsce "Czego nie poszedłeś do sklepu?"- użycie typowe dla Lubelszczyzny I jeszcze wyrażenie "o tak o" to określa prawie wszystko. ![]() "Jak to działa? O tak o (i pokazujesz)" "Jak się czujesz? O tak o" (normalnie, bez Żnin, nic szczególnego) A pare zdań wcześniej użyłam tego jak określenia ze winogrona mogę jeść na surowo, bez przetworzenia, całe owoce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja juz w pracy jestem. U nas jest zabawnie bo ja kocham owoce, a TZ tylko jablko zje. Natomiast z wwrzywami jest na odwrot. On je uwielbia, a ja chyba tylko ziemniaki, marchewke i ostatecznie warzywa w kebabie zjem czasem zjem leczo, ale i tak przebieram. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
melduję, że czytam was dalej ![]() Na poniedziałek mam zamówione 5 smaków torta do degustacji będzie bez owoców bo nawiązując do rozmowy Waszej - ja z owocami i warzywami tak sobie. Co do nowości to tez nie lubie próbować. Tak samo mixowania smków np. sos słodko - kwasny. Ciesze się, że więcej takich osób wybrednych - nie jest ze mna w takim razie tak źle ![]() u mnie 253 ddś
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A co do jedzenia to ani ja ani Tż nie jesteśmy wybredni. Lubimy jeść i gotować lubimy próbować nowych rzeczy jedyne czym się różnimy to to, że Tż lubi ostre smaki, a ja łagodne i ja mogłabym jeść makarony często, a on woli kasze
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie! Ja właśnie jadę na mój 18.pod rząd dzień w pracy.
Owoce i warzywa jem prawie wszystkie. A mój TŻ nie je bananów, które ja uwielbiam. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak z wodą gazowaną, że mam uraz. Jechałam kiedys z mamą i kolegą taty (kolegi samochodem) do Łodzi. Nie wiem ile mogłam mieć lat. Ale wypilam pol litra wody niegazowanej, jedziemy dalej. Potem pol litra gazowanej i obrzygalam cały tyl auta... Dopiero od kilku lat zdarza mi się napic takiej lekko lekko gazowanej lub rozgazowanej wody, ale tylko jak nie mam innej mozliwosci. A kiedys reagowalam od razu odruchem wymiotnym. A co do TŻ to
|
|
#74 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
melduje sie w nowym watku
dzisiajostatnie poprawki mieszkaniowe, jutro kontrola wiec w weekend wracam do Was
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym watku
U mnie 87 dds Przegapilam zmiane kodu a tu zaraz nastepna Co do jedzenia - ja warzywa w wiekszosci zjem, ale owoce mnie nie kreca Najbardziej lubie banana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Hej
7 miesięcy do ślubu <3
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Czytam o tym, czego nie jecie i normalnie nie wierzę. Nie wiedziałam, że tacy wybredni ludzie istnieją ![]() Ewelina, pytałaś wczoraj o różnicę wzrostu. U nas jest ponad 30cm. I nawet jak instruktorka 10 cm wyższa ode mnie próbowała sięgnąć do tż to był problem, więc nawet buty by nie pomogły
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Co do jedzenia, to mój Tż też wybredny i owoców nie je. Za to lubi jak zrobię smoothie, a owoców saute to już nie. Dla niego istnieje tylko mięso. Z kolei ja lubię różnorodność ale jestem za leniwa. Ciągle tylko pieczywo, kanapki, a już źle się po nich czuję. Czas na urozmaicenia, dlatego dawajcie dalej pomysły na śniadania i drugie śniadania/lunche
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#82 |
|
catwoman
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
O, moim ulubionym warzywem jest fasolka po bretonsku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#85 | |
|
catwoman
|
Cytat:
Ja też jestem w szoku, myślałam, że to mój ojciec jest okropnie wybredny, ale on warzywa i owoce je, może mało, ale je. Ja chyba nie lubię tylko flaków, wątróbki, śledzi i tłustego mięsa Całę resztę jak najbardziej i ciężko jest mi sobie wyobrazić, że mogłabym w ciągu dnia nie zjeść kilku rodzajów świeżych warzyw. Z owocami jest różnie, bo wiele wywołuje u mnie alergie, ale staram się chociaż raz dziennie zjeść ich jedną porcję. Serków, jogurtów czy innych interesujących mieszadeł ze szczątkową ilością owoców nawet nie jadam. Mimo tego do tej pory uważałam, że średnio zdrowo się odżywiam...
Edytowane przez luna_laula Czas edycji: 2017-02-02 o 09:02 |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię zupy brukselkowej, ale brukselkę lubię, rodzynek w cieście nie lubię, ale same rodzynki zjem, mięsa nie lubię w bigosie i łazankach i chyba na tym kończy się moje wybrzydzanie ;P
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja się nie znam, bo mi kebab śmierdzi i ograniczam słodycze I podobnie jak Luna nie zjem śledzi, flaków, tłustego mięsa i wątróbki. Dodam jeszcze żurek (to usprawiedliwione) plus śmierdzące ryby :-D ale owoce, warzywa, czyste mięsko i kasze, ryż czy makarony jak najbardziej.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i jeszcze nie lubię serc i żołądków :P wątróbkę lubię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Ja chcialam odejsc i złożyć wypowiedzenie, ale uprzedzili mnie i pierwsi mi wręczyli.
Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .

A i hit jada zupę jarzynową, ale sałatki jarzynowej już nie. A zupę ogórkowa mama mu cedziła przez sitko 
melduję się w nowym wątku
73 dni aaaaa!
) to nie zostawię mamy samej tylko będę spełniać jej marzenia.