|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Copyraptor
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
![]() Ja dzieciaków nie chcę i pomocy też nie potrzebuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Konto usunięte
|
Jeżu dziewczyny jestem wściekła. Byłam na jednym wykładzie, na wizycie w muzeum i oddałam pracę ocenioną na 5. Babeczka do mnie, że mi nie zaliczy, muszę przyjść z notatkami i zaliczać. No to ok. Teraz co chwilę ktoś pisze, że im baba pisała, że mają bilet przynieść i będzie zaliczone. Aż napisałam do niej maila, czy mam przychodzić z notatkami i zaliczać materiał, a ona do mnie "tak, proszę przyjść". Razem ze mną było 8 osób w takiej sytuacji i 7 ma donieść tylko bilet, ja mam zaliczać. Przecież to chore
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabrać teściową na oględziny potencjalnego mieszkania, ale wcześniej opłacić któregoś z tamtejszych sąsiadów, żeby o umówionej porze wyszedł na klatkę i niby to rozpoznał teściową jako tę sławną aktorkę itd, niech ma trochę uwagi i adoracji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4566 |
Konto usunięte
|
No i mam kolejny poważny argument za tym, żeby nie mieć dzieci - sama jestem jeszcze dzieciak (ciul, że 35-letni)
![]() Wybrałam się wczoraj z chłopem i trójką kuzynów na lodowisko, wlazłam na łyżwy po ponad 15 latach niejeżdżenia i po jakiś 20-stu minutach "odkleiłam" się od barierki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
U mnie nastąpiła powolna wymiana przyjaciół na tych bezdzietnych. Dzieciaci nie mieli albo dla mnie czasu, albo innych tematów do rozmów.
#4572 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak poradzić sobie z wiecznym "jojczeniem" przyjaciółki? Już mam dość. Chodzi o jej wygląd. Kiedyś była śliczną, pulchną kobietą, miała brzuch, nadwagę, ale mimo to była naprawdę ładna. Teraz okropnie się "zapuscila", wiem, brzmi okropnie, ale tak jest serio. I żeby to jeszcze akceptowala, to spoko, jeśli taką siebie lubi to co mi do tego. Ale nie. Ona ciągle narzeka i nic nie robi. Przez ostatnie 3 lata mocno przytyła - waży ponad 120 kg przy wzroście 180. Lekarz medycyny pracy kazał jej iść do dietetyka. Ciągle mówi, że jest gruba, ogląda zdjęcia sprzed kilku lat i mówi "o patrz, jaka byłam szczupła! Matko, szkoda że tak nie wyglądam". Są też aspekty czysto fizjologiczne - szybko się męczy, bardzo się poci, no i czasem gdy jest ciepło to nie pachnie od niej przyjemnie, mimo używania antyperspirantu. Jestem instruktorem fitness, to jej mówię, chodź, poćwiczymy, rozpisze ci ćwiczenia. Nie bo ja nie mogę bo mam astmę. No to co, z astmą tez można ćwiczyć. No to nie, bo ona ma słabe stawy. Trudno, coś dobierzemy, tak, żeby chociaż kondycję poprawiła. Nie, bo w sumie to ona nie ma czasu. No to może jakaś dieta? Nie, bo dietetyk drogi, zdrowa żywność droga. Inna sprawa to nieleczony, poważny trądzik. Ciągle mi mówi, że mi zazdrosci cery, że ona też by tak chciała, a przy tym nie robi NIC, żeby sobie pomóc. Do dermatologa nie pójdzie, bo nie. Zbadać hormony? Nie. Nie używa nawet szeroko dostępnych specyfików na trądzik, typu brevoxyl czy wszystkim znane serum z bielendy. Bo po co? Nic jej nie pomoże, więc po co wywalać na to kasę? Jojczy Jojczy, że taka brzydka, że blizny. Mówię "a może spróbuj terapii kwasami?" a ona "no może może" i za kilka dni znowu - jestem taka obrzydliwa, nie dziwie się ze nikogo nie mam, nikt mnie nie chce!
Już mam dość dziewczyny. Proponuję jej pomóc, oferuję wsparcie, ale ileż można? Nie mam serca jej powiedzieć wprost, że nic z tym nie robi, to niech nie narzeka, więc wysłuchuje, jaka ona biedna i pokrzywdzona Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Niektórym nie da się pomóc.
Też miałam koleżankę która jojczyła ,szukała wsparcia, jak je ode mnie dostała to w końcu się okazało że to ja jestem winna jej problemów ,że ja jestem ładniejsza ,mi się wszystko układa i to PRZEZE MNIE jej jest źle. Koleżankami już nie jestesmy. Są ludzie co lubią jojczyć po prostu,i nic z tym nie zrobią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam kiedyś taką znajomą, ale relację szlag trafił, gdy miałam już dość tego, że na każdym spotkaniu tylko ona miała problemy, tylko ją trzeba było głaskać i pocieszać i tylko ona cały czas próbowała być w centrum uwagi. Już nie jest moją znajomą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli nie zrobi nawet tego pierwszego kroku to pozostaje Ci nie podejmować tematu kiedy narzeka, czyli nie szukać rozwiązań na jej problemy tylko na marudzenie na tuszę odpowiedzieć np. jaką książkę ostatnio fajną czytałaś. Jak zauważy, że nie użalasz się nad nią to jest szansa, ze dojdzie do ściany i się od niej odbije, mobilizując się do działania.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Tinkerbell, na takich to już nie ma rady. Mieszkałam kiedyś z taką dziewczyną. Po pewnym czasie unikałam rozmów z nią, bo ileż można tego słuchać...
#4578 |
Konto usunięte
|
Jest mi smutno dziewczyny, bo mój fitness chyba nie wypalił. Nie wiem z czego to wynika - robię zróżnicowane ćwiczenia, staram się dostosować ćwiczenia do dziewczyn, cały czas coś nowego, jak mi mówią "o, przydałoby się jakieś ćwiczenie na..." to od razu coś wymyślam. Miałam około 5-6 dziewczyn, a teraz mam 2 max 3. To wygląda żałośnie. Najgorsze jest to, że mój szef na crossficie ma 10-15 ludzi, ja mam 2-3 dziewczyny. Jestem miła, grzeczna, uprzejma, a i tak przyjdzie ktoś do mnie raz i potem ucieka. Dla początkujących mam inne ćwiczenia niż dla stałych klientek. Nikt nie pisze, nikt nie dzwoni o zajęcia, nikt nie przychodzi. Ogłaszam się na portalu mojego miasta, mam fp i tam staram się zachęcać, wrzucam zdjęcia, i nic. Jestem załamana
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Rozeznanie
|
Może ta dziewczyna mówi tak cały czas, bo boi się, że inni widzą ją przez pryzmat tych problemów z wyglądem jakie ma i chciałaby chociaż od przyjaciółki usłyszeć, że to nieważne, że są inne sprawy, inne rzeczy które się w niej ceni, i że są ciekawe zajęcia i interesujące tematy na które można porozmawiać, a nie tylko fitness i pryszcze. Wiem, że ta logika może być trudna do zrozumienia, ale ludzie tak często działają.
Może dlatego, że jak już ktoś chce zainwestować w trenera, to woli osobę z dużym doświadczeniem, a nie początkującą? A reszta ćwiczy bez.
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I faktycznie wiek dużo daje. Sama też bym poszła do kogoś po 30stce niż do 20latki. (trochę ryzyko, bo tak naprawdę nigdy nie wiesz jaką kto ma wiedzę na temat sportu.)
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
Zmieniając na chwilę temat. Jestem lekko w rozterce. Rozmawiałam dziś z facetem o sterylce, całkiem serio jestem gotowa się jej poddać w tym roku. Zaczęliśmy rozmawiać i znów (półtorej roku później) dowiedziałam się, że on nie wie czy chce dziecko/dzieci czy nie. Tzn wie, że teraz na pewno nie (studiujemy). O mojej sterylce wypowiedział się, że to moja decyzja i później ja będę ponosić ewentualne konsekwencje. Nic innego od niego nie wyciągnęłam. Czy to nie dziwne, że facet mający 23 lata nie potrafi się określić? Zwłaszcza, że nie rozmawiamy o tym pierwszy raz. Wolałabym być pewna zanim weźmiemy na siebie spory kredyt na dom.
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
#4582 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2017-02-03 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Zazdroszczę Ci tak udanego związku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |
Copyraptor
|
Cytat:
On Cię lojalnie uprzedza, że nie jest jeszcze w stu procentach pewien. Może mu się odmienić. Może za pięć czy dziesięć lat uznać, że jednak dzieci chce, i ma do tego prawo. Faktem jest, że jak podejmiesz decyzję o sterylizacji, to za te 10 lat nie będziesz już miała możliwości przemyśleć sprawy 2 raz i stwierdzić, że dzieci jednak chcesz. A on będzie miał prawo odejść i znaleźć kobietę, która mu te dzieci urodzi. I unoszenie się, że co to za facet, co Cię kopnie w dupala i pójdzie do innej żeby mu dzieci rodziła, jest trochę, no, słabe. Bo ludziom się zmieniają w życiu priorytety, zwłaszcza młodym, a 23 to jest bardzo młoda osoba. Mocno by mnie zaniepokoiło stwierdzenie o tych konsekwencjach, bo faktycznie on Ci może dawać do zrozumienia, że wcale aż tak bardzo do tej bezdzietności przekonany nie jest i w pewnym momencie może to być kluczowe dla waszego związku. Trochę się tu chyba jednak rozmijacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieodwracalne decyzje jak sterylizacja w takiej sytuacji to bardzo duże ryzyko dla związku. Kredyt na dom też ryzykowna sprawa gdyby jednak z braku dzieci związek miał się rozpaść gdy on zmieni zdanie za parę lat.
![]() |
#4586 |
Naczelna Nastolatka
|
Im człowiek młodszy tym większa prawdopodobienstwo ze mu się odmieni. W takiej sytuacji nie wiazalabym się ani formalnie ani kredytami.
wysłane telepatycznie
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak przy okazji - jak wyobrażasz sobie wykonanie tego zabiegu skoro w Polsce jest nielegalny? Wyjazd za granicę? Dlaczego nie spróbujesz spirali/wkładki domacicznej? Zawsze to mniej inwazyjny zabieg.
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
No cześć 😀 Oj, to jest wątek dla mnie.
Mam 29 lat i nie mam dzieci. Z wyboru. Facet ten sam od stu lat. No więc jestem tą, która nie wie nic o życiu, nie ma problemów, ma tyle czasu i myśli tylko o sobie. A zamiast planować bobasa, to ja zaplanowałam na stare lata aparat na zęby 😀 olaboga. A i ślubu nie mamy. No cudaki. Cytat:
Nie dziwie mu się, że jeszcze nie wie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam 23 lata i jestem swojej decyzji pewna. Jestem też pewna decyzji mojego partnera i chociaż wątpię żeby zmienił zdanie w przyszłości to przecież mu tego nie zabronię. U mnie nie wchodzi w grę rodzenie dziecka ani opieka nad niemowlakiem. Drażnią mnie strasznie, ich płacz doprowadza mnie do pasji, no nie przepadam za małymi dziećmi a tym bardziej nie mam ochoty się żadnym opiekować. Siłą go przy sobie nie zatrzymam jeżeli kiedyś będzie jednak chciał mieć dzieci ale będzie mi cholernie przykro i szczerze mówiąc poczułabym się trochę oszukana. Do tej pory mieliśmy takich rozmów wiele, zgadzamy się we wszystkich ważnych kwestiach i zmiana o 180 stopni byłaby dla mnie dziwna. No ale mój facet nigdy nie twierdził że może kiedyś będzie chciał mieć dzieci i gdybyśmy podjęli decyzję o mojej sterylizacji to byłaby to nasza wspólna decyzja. Nie wyobrażam sobie żeby powiedział że to ja poniosę konsekwencje. Oboje poniesiemy bo jak ja zmienię zdanie to odkręcenie sterylizacji jest prawie niemożliwe, a jego konsekwencją będzie to że będzie musiał mnie zostawić, co skoro mnie kocha to powinno być dla niego trudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.