Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-02, 14:06   #2731
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Przyszły mi dziś kolejne sukienki, tym razem z ASOS Maternity. Jestem ogólnie zadowolona, biała sukienka jest taka na już niedługo, ale ma sporo miejsca na większy brzuszek - rozmiar S idealny. Niebieską wzięłam w rozmiarze M i teraz jest nieco za duża w biuście, ale ona ma być na wesele w maju, więc liczę, że cycki jeszcze trochę urosną - muszę tylko do niej dokupić coś na ich podtrzymanie Ogólnie podoba mi sie jakość i mam na oku już następne
Świetne te sukienki w ogóle nie wiedziałam o tych zwrotach z Asosa w PL, to, ze przesyłka jest DHL. Ostatnio tam zamawialam lata temu i właśnie odstraszało mnie, ze przesyłka pocztą, nierejestrowana, wiec nie wiadomo czy dojdzie, a jeśli rejestrowana to 9 funtów dopłaty. Zwroty pocztą do UK tez trochę kosztowały. Także teraz będę częściej zaglądać do Asosa szkoda, ze nie mają ubranek dziecięcych.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
słyszałam ,że jest dobry ale jego żona to masakra chodziłam kiedyś do niej i bratowa i nie polecam nie będę wchodziła w szczegóły.

gratuluje!

no to mamy podobnie ja poszłam po dresik i pajaca a wróciłam z pościelą tą niebieską matą taką samą kołderką i leginsami strasznie mi się podobają te wzory i jakość za taką cenę a kołderka nawet jak przyduża to przyda się na dłużej.

ja kupuje tak samo!

oo pierożki domowe mniam ja leczo dziś i zabieram się za ciacho urodzinowe powoli śliczne ciuszki fajnie ,że mąż tak sam z siebie pojechał coś kupić

super brzusio i zakupy.ja się pomyliłam i pojechałam 7.40 a lidl od 8 ale już babki czekały jak drzwi się otworzyły jak poszłyyy to myślałam ,że padnę ale też szłam jak przecinak i stwierdzam ,że to jakaś psychoza grupowa nagle te zwały kołderek zaczęły znikać to ja też mówię kurdę biorę a co zaraz rozszarpią wszystko !i w taki oto sposób przepadłam zastanawiałam się czy czegoś nie oddać ale moja mama jak zobaczyłam mówi zostaw sobie ja Ci dołożę na tą matę i kołderkę bo będziesz żałować ale mówię Wam po 8.00 jak przychodziły babki to już rozmiarów nie było niektórych takie tłumy.

fajne te sukieneczki
O matko, jaka akcja z tymi zakupami. Trzeba było powiedzieć, ze jesteś w ciąży i domagać się pierwszeństwa

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Posciel
Super to wyglada. Widzę, ze jest tez rożek w zestawie. Tak się wczoraj zastanawiałam (bo oczywiście teraz są przeceny na rożki) co kupić do spania mojemu dziecku - rożek, otulalacz, śpiworek....
Poki co nie chce takiego typowego otylacza tylko kupię muślinowe pieluszki, które mogą robić na otulacz, ale tez kocyk. Do tego śpiworek i chyba kokon. No, ale ze moze mi się jeszcze zmienić, to na razie nie kupuje. Podobno w moim szpitalu wymagają rożka, ale jak się nie ma to mają szpitalne.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Super pościel ja też chcę coś podobnego. Fajne z imieniem gdzie można takie coś zamówić?

My z mężem w sobotę pójdziemy zobaczyć ten wózek jak będzie oki to kupimy.
Fajny kolor, lubię połączenie granatu z bielą

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle to wygląda przepięknie

Nie lubię jak ktoś mówi coś właśnie w stylu "nie chce polskiego wózka" takie uogólnienie może być krzywdzące polski to na bank zły? myślę, że niejeden polski wózek jest lepszy niż ten zagraniczny
Dla mnie tez spore uogólnienie, np X-Landery mają bardzo dobre opinie, Bebetto

Klaudiakala - mam tak samo z tym bólem całego dołu. W niedziele jak byłam w CH to nawet dobrze zniosłam 2-godzinne chodzenie, ale dzisiaj było gorzej. Zajrzałam m.in. do Pepco i kupiłam pajace i półśpiochy z przeceny. W sumie nic taniej nie kupie, a chce mieć kilka zestawów 56 właśnie po taniości. Lepszej jakości rzeczy kupuje już w rozmiarze 62. Zamówiłam tez kilka ubranek w internetowym Smyku i kocyk:
http://www.smyk.com/smiki-kocyk-bawe...ttle-bear.html
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...cy-174420.html
http://www.smyk.com/cool-club-rekawi...ki-157105.html
http://www.smyk.com/catalog/product/...we-niemowlece/

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:16   #2732
calineczka3
Zadomowienie

Zazdroszczę Wam tych zakupów~
Też chcę już znać płeć... A tu jeszcze 3 tygodnie do wizyty
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:18   #2733
vadi
*sportaddict*

Xzora, skąd ta świetna leżanka? Też smyk?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:25   #2734
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Świetne te sukienki w ogóle nie wiedziałam o tych zwrotach z Asosa w PL, to, ze przesyłka jest DHL. Ostatnio tam zamawialam lata temu i właśnie odstraszało mnie, ze przesyłka pocztą, nierejestrowana, wiec nie wiadomo czy dojdzie, a jeśli rejestrowana to 9 funtów dopłaty. Zwroty pocztą do UK tez trochę kosztowały. Także teraz będę częściej zaglądać do Asosa szkoda, ze nie mają ubranek dziecięcych.

O matko, jaka akcja z tymi zakupami. Trzeba było powiedzieć, ze jesteś w ciąży i domagać się pierwszeństwa

Super to wyglada. Widzę, ze jest tez rożek w zestawie. Tak się wczoraj zastanawiałam (bo oczywiście teraz są przeceny na rożki) co kupić do spania mojemu dziecku - rożek, otulalacz, śpiworek....
Poki co nie chce takiego typowego otylacza tylko kupię muślinowe pieluszki, które mogą robić na otulacz, ale tez kocyk. Do tego śpiworek i chyba kokon. No, ale ze moze mi się jeszcze zmienić, to na razie nie kupuje. Podobno w moim szpitalu wymagają rożka, ale jak się nie ma to mają szpitalne.

Fajny kolor, lubię połączenie granatu z bielą

Dla mnie tez spore uogólnienie, np X-Landery mają bardzo dobre opinie, Bebetto

Klaudiakala - mam tak samo z tym bólem całego dołu. W niedziele jak byłam w CH to nawet dobrze zniosłam 2-godzinne chodzenie, ale dzisiaj było gorzej. Zajrzałam m.in. do Pepco i kupiłam pajace i półśpiochy z przeceny. W sumie nic taniej nie kupie, a chce mieć kilka zestawów 56 właśnie po taniości. Lepszej jakości rzeczy kupuje już w rozmiarze 62. Zamówiłam tez kilka ubranek w internetowym Smyku i kocyk:
http://www.smyk.com/smiki-kocyk-bawe...ttle-bear.html
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...cy-174420.html
http://www.smyk.com/cool-club-rekawi...ki-157105.html
http://www.smyk.com/catalog/product/...we-niemowlece/

Asos oddaje całą kasę za przesyłki nierejestrowane. Więc nie ma sensu dopłacać.

Zaszlałaś - fajnie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Cudowna! !

Widzę ze lipcowki się rozszalaly w lidlu 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zmasowany atak

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Morelle ładna pościel i gratuluje wyboru imienia (chyba nie zarejestrowałam wcześniej ), piękne jest

Ja chce jak najwiecej polskich produktów kupować wózek tez

Dziękuję Ci bardzo!

Cytat:
Super hehe ja kupiłam wieksze skarpetki boje sie ze beda za duze ale trudno. Są grubsze wiec będą na poźniej. Na lato kupie takie cieniutkie. Jak ubierzemy nasze maleństwa to wszystkie równo.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
śliczne!

Ja także, to duże zagrożenie. I zastanawiam się też, czy rodzice odmawiający szczepienia dzieci nie powinni podpisywać zobowiązania, że jeśli jednak coś pójdzie bardzo nie tak, to na ich odpowiedzialność (także finansową).

Morelle uroczy ten Twój pokoik

U nas jednak się okazało, że wózek będziemy kupować, także muszę nadrobić wszystkie Wasze posty z polecanymi wózkami

Boskie są te skarpetki lidlowe
Dziękuję
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:28   #2735
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych zakupów~
Też chcę już znać płeć... A tu jeszcze 3 tygodnie do wizyty
Ja nie znam, a i tak kupuję Najbardziej i tak podobają mi się białe i szare ubranka, ewentualnie trochę niebieskiego, granatu.
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Xzora, skąd ta świetna leżanka? Też smyk?
leżanka z google - wpisałam w wyszukiwanie kokon do spania. Jeszcze go nie zamówiłam. Podobno przydaje się też jak się śpi w łóżku z dzieckiem, żeby go nie przygnieść. Ja pomyślałam, że w łóżeczku dziecku będzie przytulniej, albo nawet można go w tym położyć w salonie na kanapie itp
Stary 2017-02-02, 14:31   #2736
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
no to był mój wymarzony i w tymm samym kolorze chciałam ale przeczytałam że należy do tzw. czołgów 15 kg i jednak zrezygnowałam.
Poza tym dostałam spacerówkę mamas papas sola city czarno limonkową i znalazłam gondolę do niej czarną bo tylko takie były produkowane.Ale prowadzi się miodzio testowałam z dwulatką wagi ciężkiej.
Nie widziałam jeszcze na żywo ale czytałam że ciężki jest do wnoszenia ale prowadzi sie lekko. Ja u siebie mam winde u rodziców 3 schodki i winda tata zejdzie pomoże albo miły sasiad. Do teściów najgorzej bo kamienica i wejsc trzeba na 2 pietro ale jak beda chcieli wnuczeke zobaczyc to tesciu pomoże wnieść. Pan z ktorym rozmawiałam powiedział że wyniesie go na zewnatrz zebym go zobaczyła w swietle dziennym i pojezdziła sobie. Ja chciałam camarelo sevila ale nie ma nigdzie poza szarym i różowym i jakoś nie podobają mi sie te kolory a nie chce czekać bo nie dostane ten sprzeda sie i bedzie klapa.

A gondola podobno jest duża bo urodziła im się córka 4,5 kg i 8 miesiecy jeździła a spacerówka niespełna rok bo kupili lżejszą.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:34   #2737
vadi
*sportaddict*

Cytat:
leżanka z google - wpisałam w wyszukiwanie kokon do spania. Jeszcze go nie zamówiłam. Podobno przydaje się też jak się śpi w łóżku z dzieckiem, żeby go nie przygnieść. Ja pomyślałam, że w łóżeczku dziecku będzie przytulniej, albo nawet można go w tym położyć w salonie na kanapie itp
Fajna kolorystyka też czytałam dużo dobrego o tych kokonach
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:42   #2738
Agg_s
Wtajemniczenie

U mnie w lidlu spokój, byłam po 10, stałam sama przy koszach, wybór ogromny nie było tylko tych spodni ciążowych ale wydaje mi się ze w ogóle nie były wyłożone jeszcze. Wzięłam komplety żółto-szare to jak połączę z innymi kolorami będą i dla chłopca i dla dziewczynki

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 14:54   #2739
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Posciel
Bardzo ładna

Cytat:
Super pościel ja też chcę coś podobnego. Fajne z imieniem gdzie można takie coś zamówić?

My z mężem w sobotę pójdziemy zobaczyć ten wózek jak będzie oki to kupimy.
Fajny My też chcemy kupić jedo fyn (albo camarelo

Edytowane przez orangemisia
Czas edycji: 2017-02-02 o 15:11
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:13   #2740
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Bardzo ładna

Fajny My też chcemy kupić jedo fyn
A w jakich cenach jest u was 3w1 bo facet chce 850 ale ma napisane że cena do negocjacji i jestem ciekawa ile zejdzie bo mysle zeby pomarudzić i np 700 zaproponować jak sie nie zgodzi to powiem ze muszę się zastanowić.
Stary 2017-02-02, 15:15   #2741
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Darietta ja mam jedo fyn classic troche starszą wersje ale stelaz ten sam . Jest ciężki ale jedzie po wszystkim jak masełko ,szwagierka miala xlandera to nie do porównania jej gondola telepotalo ze szok a nasz ani drgnal

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:19   #2742
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie znam, a i tak kupuję Najbardziej i tak podobają mi się białe i szare ubranka, ewentualnie trochę niebieskiego, granatu.

Też podobają mi się białe i szare Ale one też często mają np. różowe wstawki. Jeszcze dużo czasu. Jak na połówkowym nic się nie pokaże to wtedy będę się zastanawiać

A co do wózków to przyzwyczajam się do myśli, że po roku będzie trzeba kupić drugi wózek. Bardzo się przed tym broniłam, ale żaden wózek 2 w 1 nie ma lekkiej i mobilnej spacerówki, którą łatwo można przenosić i zabierać do samolotu.
Więc na ten pierwszy nie chcę wydać majątku skoro może służyć rok, a potem tylko sporadycznie.
Stary 2017-02-02, 15:29   #2743
klaudiakala
Raczkowanie

Cytat:
Przyszły mi dziś kolejne sukienki, tym razem z ASOS Maternity. Jestem ogólnie zadowolona, biała sukienka jest taka na już niedługo, ale ma sporo miejsca na większy brzuszek - rozmiar S idealny. Niebieską wzięłam w rozmiarze M i teraz jest nieco za duża w biuście, ale ona ma być na wesele w maju, więc liczę, że cycki jeszcze trochę urosną - muszę tylko do niej dokupić coś na ich podtrzymanie Ogólnie podoba mi sie jakość i mam na oku już następne
Ale śliczne te sukienki, szukałam czegoś takiego jak ta pierwsza

morelle zakochałam się w Twoje pościeli!!

Xzora ja mam zakaz od lekarza na długie zakupy ;/
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:30   #2744
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna

Fajny My też chcemy kupić jedo fyn (albo camarelo

Cytat:
A w jakich cenach jest u was 3w1 bo facet chce 850 ale ma napisane że cena do negocjacji i jestem ciekawa ile zejdzie bo mysle zeby pomarudzić i np 700 zaproponować jak sie nie zgodzi to powiem ze muszę się zastanowić.
Ja też będę kupować 3w1, ale mój jest drogi. Zobacz ile nowy to będziesz wiedzieć za ile używany można kupić.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
Ale śliczne te sukienki, szukałam czegoś takiego jak ta pierwsza

morelle zakochałam się w Twoje pościeli!!

Xzora ja mam zakaz od lekarza na długie zakupy ;/

Jeszcze była żyrafką - też słodziak
Stary 2017-02-02, 15:32   #2745
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się,że cena ok.
Ja patrze za 2w1 i używane są za 300-600zł(w zależności w jakim są stanie i z którego roku). No i mi się najbardziej podoba szary jedo fyn special edition. Rzadko ktoś chce taki sprzedać i cena jest wyższa. Jeden przegapiłam,a był za 600 zł

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:35   #2746
taedio
MerDer 4ever

Kupujecie wózki 2w1 czy 3w1?

Stary 2017-02-02, 15:37   #2747
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli znajdziemy z bezpiecznym fotelikiem to 3w1. Ale my nówkę.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:45   #2748
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

2w1 - źle napisałam, fotelik mam
Stary 2017-02-02, 15:48   #2749
karolinuuusia
Zakorzenienie

Tak mi się rozhulały zatoki, że płakałam z bólu, apap nie pomagał. Zadzwoniłam do męża, wyrwał się z pracy, poszedł do apteki i Pani poleciła płukankę z solą morską, potem podgrzać sól na patelni, do woreczka i przykładać do czoła, na koniec posmarować amolem. W między czasie mogę robić inhalacje, jakiś olejek mu dała. Czuje ulgę, mam nadzieję, że jak będę to stosowała ból już nie wróci... takim sposobem musiałam zrezygnować z zakupów w lidlu...

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 15:54   #2750
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Jeśli znajdziemy z bezpiecznym fotelikiem to 3w1. Ale my nówkę.
My tez nówkę i właśnie sie zastanawiamy który wariant wybrać..

Cytat:
2w1 - źle napisałam, fotelik mam

Dzięki
Jaki fotelik macie?

Stary 2017-02-02, 16:01   #2751
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:

Mi z tych 3w1 najbardziej póki co do gustu przypadł Jedo Fyn Memo z fotelikiem BeSafe Izi Go. W sumie finansowo jest za ok. 2050 zł, więc też się opłaca, bo sam Jedo Fyn ok. 1450 minimum, fotelik ok. 500-550.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 16:03   #2752
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki
Jaki fotelik macie?

Maxi Cosi i Recaro
Stary 2017-02-02, 16:05   #2753
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się,że cena ok.
Ja patrze za 2w1 i używane są za 300-600zł(w zależności w jakim są stanie i z którego roku). No i mi się najbardziej podoba szary jedo fyn special edition. Rzadko ktoś chce taki sprzedać i cena jest wyższa. Jeden przegapiłam,a był za 600 zł
Mi tak camarello sevila poszedł za 700 stan idealny fioletowy, teraz jest różowy ale nie chce. I tak polowałam ale nic sie nie pojawia a ten był jako drugi wiec boje sie ze też pojdzie. Ten kupili na poczatku roku 2014 i 8 mies. używali gondoli niespełna rok spacerówke ile prawdy w tym to nigdy nie wiadomo. Ja tak do 700 chciałam dać więc sie potargujemy.
Stary 2017-02-02, 16:15   #2754
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

2w1 i osobno fotelik. Nie kupiłabym używanego fotelika albo tez fotelika ze słabymi ocenami bezpieczeństwa. Sa tez fajne zestawy 3w1 (np z BeSafe Izi Go), ale ja sie uparłam na rozkładany fotelik.

Stary 2017-02-02, 16:16   #2755
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
2w1 i osobno fotelik. Nie kupiłabym używanego fotelika albo tez fotelika ze słabymi ocenami bezpieczeństwa. Sa tez fajne zestawy 3w1 (np z BeSafe Izi Go), ale ja sie uparłam na rozkładany fotelik.

Ja używane też nie, wyjątek stanowi fotelik otrzymany ze sprawdzonego źródła. Czyli jak ja dostałam 2 od kuzynów, wiem że nic im nie dolega.
Stary 2017-02-02, 16:16   #2756
Mała!
Zakorzenienie

Karolinusia bidula z Ciebie mi.pomagal olejek eukaliptusowy i krople z soli fizjologicznej z dodatkiem wody utlenionej...

Fajne zakupy dziewczyny... gratki

Głowa mi dziś pęka tragicznie - ta gi cznie! I usmażylam placki ziemniaczane ( pyszne) ale od zapachu jeszcze bardziej boli...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 16:20   #2757
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używane też nie, wyjątek stanowi fotelik otrzymany ze sprawdzonego źródła. Czyli jak ja dostałam 2 od kuzynów, wiem że nic im nie dolega.
Ja fotelik potrzebuje tylko po to zeby maluszka ze szpitala odebać dlatego patrze na 3 w 1.
Stary 2017-02-02, 16:28   #2758
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

2w1 plus fotelik z bazą innej firmy, ale z adapterem do wózka. Więc wyjdzie 4w1 jak niektórzy mówią, ale dwóch firm

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tak mi się rozhulały zatoki, że płakałam z bólu, apap nie pomagał. Zadzwoniłam do męża, wyrwał się z pracy, poszedł do apteki i Pani poleciła płukankę z solą morską, potem podgrzać sól na patelni, do woreczka i przykładać do czoła, na koniec posmarować amolem. W między czasie mogę robić inhalacje, jakiś olejek mu dała. Czuje ulgę, mam nadzieję, że jak będę to stosowała ból już nie wróci... takim sposobem musiałam zrezygnować z zakupów w lidlu...
współczuję

Cytat:

Rozkladane foteliki też są w zestawach 3w1 i 4w1

Cytat:
Dokładnie Fotelik używany nie wiadomo od kogo to ryzyko, może być po wypadku.
Stary 2017-02-02, 16:34   #2759
taedio
MerDer 4ever

No ja tez nie kupuje używanego fotelika a nie mam od kogo dostać :p
Tyle tych firm i konfiguracji ze głowa mała

Stary 2017-02-02, 16:44   #2760
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
No ja tez nie kupuje używanego fotelika a nie mam od kogo dostać :p
Tyle tych firm i konfiguracji ze głowa mała

Łączę się w bólu
Ciężki wybór
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości