|
|
#2821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
a bo we Wro miałam taki sam wózek z ogłoszenia i też za 850 i do negocjacji też napisałam kolesiowi czy za 700 sprzeda ale powiedział że nie i nic nie zaprponował to po cholerę do negocjacji opis? może Tobie sie uda powodzenia.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt! a co do ciuszków z lidla to przeszłyśmy same siebie reszta też piękna i te rzeczy motherhood śliczne |
|||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnimi dniami też widzę że brzuch zaczął rosnąć. Jeszcze chwila i go nie ukryje
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na posiadanie pierwszego dziecka w rodzinie się nie załapałam
Ale miałam już 2 bratanków, więc nasza córa była pierwszą dziewczynką - zawsze to jakaś nowość A w rodzinie męża były już wtedy 2 dziewczynki. Teraz po stronie męża nadal same panny, także jeśli będzie u nas syn, to będzie pierwszym chłopakiem z męża strony ![]() To stare! Foty wyprawkowe z 2013 r. Teraz nic nie kupuję, czekam na płeć Dzięki, ekstra się sprawdza więc polecam, a jak ktoś zdolniejszy w ręcznych robótkach, to śmiało może sobie sam taki udziergać Cytat:
Może dziewczyny z młodszymi dziećmi i lepszą pamięcią coś podpowiedzą Na pewno na początek co najmniej 6 flanelowych i 7 tetrowych - te pamiętam, bo były uwiecznione na zdjęciach Po porodzie jeszcze dokupiłam i dostałam, ale nie wiem ile w sumie tego było i jaka ilość to minimum... Na początku na pewno dużo schodzi - póki dziecko ulewa sporo mleka...
|
|
|
|
|
#2824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mojego TZ co weekend w domu musiało byc ciasto, a u mnie nie ma i nie bedzie takiej tradycji.Ostatnio jedliśmy z TZ czekoladę to powiedział, ze dziecku będziemy dawać słodycze raz w tygodniu w niedziele. Ja na to, ze w ogóle nie będziemy mu dawać i będziemy udawać,ze sami tez niej jemy Cytat:
dzieki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Teraz zobaczyłam, ze przesyłka z Zalando wysłana, to moze dzisiaj przyjdzie. Link do body: https://m.zalando.pl/name-it-niturba...6a008-a11.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle mam pytanie o twoją pościel czy były też w rozmiarach kołdra 100x135 poduszka 40-60 bo szukam po allegro i same takie kolorowe pstrokate a ja chce cos w beżu i brązu.
Kupiła te posciele w lidlu i boje się ze nic na to nie znajde. |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja nadal walcze z żołądkiem i bólem głowy, nie poszłam do pracy, nie dam.rady :/
Zaczyna sie u mnie wilczy apetyt - nie dobrze... nie mam ochoty rosnąć nigdzie po za brzuchem. Leżę i czuję ruchy, bardzo delikatne jeszcze, mam na brzuszku troche tluszczyku wiec nie widzę ich jeszcze, ale nawet poczułam pod ręką jednego kopniaczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj zmieniłam sobie poduszkę i dzisiaj wstałam bez bólu glowy - tak coś czułam ze być może to od tego bólu karku częściowo bolala mnie głowa.
Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w 16t a Ty?Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Dziekuje za wszystkie miłe słowa odnośnie brzuszka ![]() Ja juz po śniadanku i siedzę teraz z herbatka pod kocykiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze ze moją nic nie kupuję bo to byłaby masakra same kaftaniki i śpiochy a dla mnie to masakra przy córce ani raz czegoś takiego nie wyłożyłam 😊 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam 6 rodzenstwa a ja 7 najmłodsza jestem A dziaciaki sa w roznym wieku od 9 miesiecy do 19 lat Wczoraj mój tż mówi że jak już urodzimy tzn my lipcowki żebyśmy wystroily nasze dzieciaki w te lidlowe ciuchy i zrobiły sobie kolaż na pamiątkę Chilli czy dobrzr wnioskuję ze masz dziś urodziny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-02-03 o 09:50 |
|
|
|
|
#2833 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=42820304 Cytat:
Ja wstałam dziś o 5. Krew na poduszce. Z nosa mi się lało :/ nigdy tak nie miałam. Mam kosmetyczkę o 11 (moje brwi juz nie wyglądają) i wieczorem imprezę z męża pracy. Miłego dnia wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać, ze przez te dwa dni co tak czuje wypychanie brzucha to urósł pod pępkiem 1,5 cm! więc to jednak rośnięcie
Cytat:
tak przynajmniej myślę![]() Dziś wyjątkowo czuję te bąbelki - i myślę, że to maluszek. morele- łykaj rutinoskorbin! mi też krew z nosa leci, ale podczas dmuchania- juz od 2 tyg. Tez mam dziś imprezę, a dokładnie babski wieczór. Musze iść ale jak mi nie przejdą te dolegliwości to nie bedzie dobrze :/
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-02-03 o 10:00 |
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ja od jakiegoś czasu codziennie budzę się z katarem i na chusteczce zostaje krew :-/ ale ponoć to normalne w ciąży
Dziewczyny jak będziecie chciały piec ciasto, a nie macie za dużo czasu lub słabe zdolności kulinarne to polecam ciasto brownie snicers. Robilam je iles razy zawsze wychodzi, proste, szybkie i uwielbiane przez wszystkich, zawsze wzbudza zachwyt przepis na kotlet tv
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
To na 100% dzidzia, wierci się dziś jak nie wiem
Ja się nie pokuszę na smakołyki, w ogóle staram się jeść mało słodkiego i muszę postarać się bardziej, aby dzidzia nie znała tego smaku za bardzo:/
|
#2837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Carolles super, gratuluję
![]() Mała o matko ten filmik masakra haha Nie przejmuj się apetytem, też mam, ciągle jem, ale stwierdziłam, że po ciąży będę się martwić teraz widocznie potrzebuję taedio ładny !
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [QUOTE=morelle_;70501661]Ooo taedio uważaj! ![]() Fajny ![]() Ja kupiłam take w Pepco ![]() Co piekłaś? Lubie piec wszystko byle nie torty ![]() Oj nie wiem. Tutaj są jego przedmioty: Dzieki za link. Ja myslałam że to jest pościel na kołderkę a to taka kołdra już z aplikacją hehe. |
|
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za namiar na ciasto - moze się przydać. Lubię gotować z kotlet.tv. Cytat:
Ja wiem, ze moja mama nic nie kupi bez konsultacji ze mną i wolałaby np dać pieniądze, a żebym ja sama sobie wybrała co chce, tak było z narożnikiem do salonu. Teściom tez nic takiego nie przyszło by do głowy. |
||||
|
|
|
#2841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tosty mogłabym jeść na śniadanie obiad i koację ![]() Cytat:
Co ubierasz ładnego? ![]() Dziewczyny ja z kolei polecam wam polską firmę TEXPOL - maja niedrogie wyroby bambusowe a bardzo dobrej jakości (i w śliczne wzory, znajdziecie je na pewno na Allegro ale maja tez swoją stronę) Przy córce nakupiłam tetrowych pieluszek w pepco i po kilku praniach były tragiczne - twarde, szorstkie, używałam ich tylko przy karmieniu do wytarcia piersi bo dla dziecka się nie nadawały :/ Teraz mam zamiar kupić tylko bambusowe, bo jakość jest nie do porównania w załączniku pokaże te pieluszki, przykładowa aukcja z Allegro i moja córa z jedną w zębach ![]() IMG_1486118250.112895.jpg IMG_1486118258.924559.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2842 |
|
MerDer 4ever
|
Nonie dzięki za namiar, zapisałam sobie
Cudne zdjęcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei wklejam link do bardzo szczegółowej listy wyprawkowej: http://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dl...egolowa-lista/ Póki co chyba najlepsza jaką znalazłam, bo w większości jest przy ubrankach np 4 x body + 3 x pajace, a to od razu widać, ze za mało będzie. |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to bedzie z tesciami ale boję się że nic nie skonsultuja ze mną. Bo już tesciowa zapowiedziała ze polata po sklepach. Na slub teściowa kupila nam koldre i posciele ktore teraz leżą nie używane i zawadzaja bo kupilismy duże łóżko i dużą posciel. A ta ma standardowe wymiary. |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta kołdra od teściowej moze chociaż dla gości sie przyda. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Xziora dzieki za link, ja ostatnio właśnie stwierdziłam ze nic nie pamietam, ile czego poszło przy synku, ile czego kupiliśmy... wiec tak.na prawdę wszystko od nowa... i szukalasm.właśnie dobrej listy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję każdej z Was za troskę i wsparcie 😚
Jestem już w domu (co prawda u mamy, mąż po mnie przyjedzie po pracy). Wypis dostałam, z zaleceń mam brać Urosept 3x2 tabletki i żuravit. Z posiewu nic nie wyszło, wychodzi na to, że mój organizm sobie symuluje 😊 Przynajmniej miałam możliwość zobaczyć oddział, położne bardzo miłe
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Mi teściowie czy rodzice kupią jakieś ubranka, ale na pewno nie takie rzeczy typu wózek, łóżeczko
) więc u nas tego problemu nie będzie. Teść obiecał dać na wózek
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka super ze wszystko Ok!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

na deser koktajl truskawkowo bananowy 

Ale miałam już 2 bratanków, więc nasza córa była pierwszą dziewczynką - zawsze to jakaś nowość 

Może dziewczyny z młodszymi dziećmi i lepszą pamięcią coś podpowiedzą
Po porodzie jeszcze dokupiłam i dostałam, ale nie wiem ile w sumie tego było i jaka ilość to minimum... Na początku na pewno dużo schodzi - póki dziecko ulewa sporo mleka...

nie chce mi sie robic wszystkiego osobno ..

w załączniku pokaże te pieluszki, przykładowa aukcja z Allegro i moja córa z jedną w zębach