Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-02, 23:15   #2821
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja patrze na Poznań
a bo we Wro miałam taki sam wózek z ogłoszenia i też za 850 i do negocjacji też napisałam kolesiowi czy za 700 sprzeda ale powiedział że nie i nic nie zaprponował to po cholerę do negocjacji opis? może Tobie sie uda powodzenia.
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę cebulowa, wyszła pyszna na deser koktajl truskawkowo bananowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niezłe połączenie tylko po cebulowej żeby Cię w nocy żołądek nie męczył
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Masz jakiś link?

Carolles- gratulacje - super wieści

Patrzcie na to dziewczyny

https://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k

ja nie mogę na to patrzeć ostatnio oglądałam podobny filmik z TŻ i nie daję rady

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
U rodziców mojego tż też pierwsza ale u moich rodziców to już 7 wnuczka i mają jeszcze 5 wnuków

aleee dzieciaków a ja mówię ,że u nas 6 to dużo ...ile masz rodzeństwa?czy ktoś zdolniejszy w temacie hehe?

Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt! a co do ciuszków z lidla to przeszłyśmy same siebie reszta też piękna i te rzeczy motherhood śliczneja dziś ledwo żywa od świtu na nogach po tych łowach później obiad ibyłam u dzieciaków bo mój chrześniak wyszedł ze szpitala a odkąd wróciłam czyli od 18 siedzę w kuchni i piekę ciasta na jutro i mam już tak dosyć ,że zasypiam na siedząco jutro rodzinka niby tylko na kawkę i ciacho ale jakoś mi głupio nie zrobić nic więcej ehhhh pewnie jutro znowu pół dnia w kuchni przesiedzę...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 23:36   #2822
cashmere
Zakorzenienie

Ja ostatnimi dniami też widzę że brzuch zaczął rosnąć. Jeszcze chwila i go nie ukryje

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-02, 23:44   #2823
siilmariien
Wtajemniczenie

Ja na posiadanie pierwszego dziecka w rodzinie się nie załapałam Ale miałam już 2 bratanków, więc nasza córa była pierwszą dziewczynką - zawsze to jakaś nowość A w rodzinie męża były już wtedy 2 dziewczynki. Teraz po stronie męża nadal same panny, także jeśli będzie u nas syn, to będzie pierwszym chłopakiem z męża strony

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Widzę, że Twoje zakupy też zacne
To stare! Foty wyprawkowe z 2013 r. Teraz nic nie kupuję, czekam na płeć

Cytat:
Silimaren cudny kocyk
Dzięki, ekstra się sprawdza więc polecam, a jak ktoś zdolniejszy w ręcznych robótkach, to śmiało może sobie sam taki udziergać

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dzięki za rady. A powiedz jeszcze ile sztuk pieluch się przydaje -tetrowych i flanelowych? Planuję jeszcze kupić muślinowe (takie większe, żeby też jako otulacze były) 2szt.
Kurczę, zabij ale nie pamiętam ile tego miałam Może dziewczyny z młodszymi dziećmi i lepszą pamięcią coś podpowiedzą Na pewno na początek co najmniej 6 flanelowych i 7 tetrowych - te pamiętam, bo były uwiecznione na zdjęciach Po porodzie jeszcze dokupiłam i dostałam, ale nie wiem ile w sumie tego było i jaka ilość to minimum... Na początku na pewno dużo schodzi - póki dziecko ulewa sporo mleka...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 07:21   #2824
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie brzuszka, 16t2d Załącznik 6889626

Fajna piłeczka

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny godz temu wrocilam z warsztatow bezpiecznego malucha i ogólnie warsztaty bardzo fajne ale było bardzo mało giftow i wystawców był facet od krwi pepowinowej, z maxi cosi i położna... :/ Z próbek tylko palmers żadnych smoczkow itp. I nagrody tez licho bo tylko dwa zestawy palmersa i 5 rzeczy typu rogal, prześcieradło, kocyk...

A co do rzeczy z motherhooda to ja jeszcze moge wam dziewczyny polecić spioszki, są super jakościowo i mają fajne "zakladki" na raczki zeby sie dziecko nie zadrapalo ☺ używałam ich do rozmiaru 86 od 56

Najważniejsze, ze warsztaty fajne. Co do śpioszków Motherhood - nie wiedziałam, ze są. Teraz na Zalando udało mi się kupić body kopertowe z zakładkami. Tylko coś mi długo przesyłkę realizują - zamówiłam w poniedziałek a jeszcze nie wysłali.

Cytat:
Werka - fajnie że warsztaty udane, ja się chyba nie załapię już:/

ten filmik świetny, dużo tego na YT- mnie to nie przeraża, to nawet bardzo miłe ( jeśli nie kopie po pęcherzu i żebrach)

Ja mam wrażenie że mi przez ostatnie dwa dni brzuch wywala... dosłownie czuje rozpieranie od środka, ciągnie przy jajnikach. No po prostu czuje jak wychodzi/ jak rośnie Nawet koleżanka dziś mi powiedział że dwa dni temu był mniejszy - ciekawe, zmierzę się jutro z ciekawości. A wy czujecie jak wam rośnie z dnia na dzień?
Ciągniecie czuje, rozpieranie nie. Za to potwierdzam, ze rośnie z dnia na dzien.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
a bo we Wro miałam taki sam wózek z ogłoszenia i też za 850 i do negocjacji też napisałam kolesiowi czy za 700 sprzeda ale powiedział że nie i nic nie zaprponował to po cholerę do negocjacji opis? może Tobie sie uda powodzenia.

ja nie mogę na to patrzeć ostatnio oglądałam podobny filmik z TŻ i nie daję rady

aleee dzieciaków a ja mówię ,że u nas 6 to dużo ...ile masz rodzeństwa?czy ktoś zdolniejszy w temacie hehe?

Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt! a co do ciuszków z lidla to przeszłyśmy same siebie reszta też piękna i te rzeczy motherhood śliczneja dziś ledwo żywa od świtu na nogach po tych łowach później obiad ibyłam u dzieciaków bo mój chrześniak wyszedł ze szpitala a odkąd wróciłam czyli od 18 siedzę w kuchni i piekę ciasta na jutro i mam już tak dosyć ,że zasypiam na siedząco jutro rodzinka niby tylko na kawkę i ciacho ale jakoś mi głupio nie zrobić nic więcej ehhhh pewnie jutro znowu pół dnia w kuchni przesiedzę...
Pracuś z Ciebie. Ja bym zrobiła tylko kawę i ciasto. Chociaż moja rodzina najcześciej przyjeżdża na samą kawę i ciasta nie robię. Jak teściowa chce ciasto to sobie sama przywozi U mojego TZ co weekend w domu musiało byc ciasto, a u mnie nie ma i nie bedzie takiej tradycji.
Ostatnio jedliśmy z TZ czekoladę to powiedział, ze dziecku będziemy dawać słodycze raz w tygodniu w niedziele. Ja na to, ze w ogóle nie będziemy mu dawać i będziemy udawać,ze sami tez niej jemy

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja na posiadanie pierwszego dziecka w rodzinie się nie załapałam Ale miałam już 2 bratanków, więc nasza córa była pierwszą dziewczynką - zawsze to jakaś nowość A w rodzinie męża były już wtedy 2 dziewczynki. Teraz po stronie męża nadal same panny, także jeśli będzie u nas syn, to będzie pierwszym chłopakiem z męża strony

To stare! Foty wyprawkowe z 2013 r. Teraz nic nie kupuję, czekam na płeć

Dzięki, ekstra się sprawdza więc polecam, a jak ktoś zdolniejszy w ręcznych robótkach, to śmiało może sobie sam taki udziergać

Kurczę, zabij ale nie pamiętam ile tego miałam Może dziewczyny z młodszymi dziećmi i lepszą pamięcią coś podpowiedzą Na pewno na początek co najmniej 6 flanelowych i 7 tetrowych - te pamiętam, bo były uwiecznione na zdjęciach Po porodzie jeszcze dokupiłam i dostałam, ale nie wiem ile w sumie tego było i jaka ilość to minimum... Na początku na pewno dużo schodzi - póki dziecko ulewa sporo mleka...
6 i 7 - zapisałam dzieki

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Teraz zobaczyłam, ze przesyłka z Zalando wysłana, to moze dzisiaj przyjdzie.
Link do body: https://m.zalando.pl/name-it-niturba...6a008-a11.html

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 07:21   #2825
darietta
Zakorzenienie

Morelle mam pytanie o twoją pościel czy były też w rozmiarach kołdra 100x135 poduszka 40-60 bo szukam po allegro i same takie kolorowe pstrokate a ja chce cos w beżu i brązu.
Kupiła te posciele w lidlu i boje się ze nic na to nie znajde.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 08:48   #2826
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Ja nadal walcze z żołądkiem i bólem głowy, nie poszłam do pracy, nie dam.rady :/

Zaczyna sie u mnie wilczy apetyt - nie dobrze... nie mam ochoty rosnąć nigdzie po za brzuchem.

Leżę i czuję ruchy, bardzo delikatne jeszcze, mam na brzuszku troche tluszczyku wiec nie widzę ich jeszcze, ale nawet poczułam pod ręką jednego kopniaczka.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 08:56   #2827
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja nadal walcze z żołądkiem i bólem głowy, nie poszłam do pracy, nie dam.rady :/

Zaczyna sie u mnie wilczy apetyt - nie dobrze... nie mam ochoty rosnąć nigdzie po za brzuchem.

Leżę i czuję ruchy, bardzo delikatne jeszcze, mam na brzuszku troche tluszczyku wiec nie widzę ich jeszcze, ale nawet poczułam pod ręką jednego kopniaczka.

bidulko ! ale nie świruj z tym niejedzeniem!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 08:57   #2828
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja wczoraj zmieniłam sobie poduszkę i dzisiaj wstałam bez bólu glowy - tak coś czułam ze być może to od tego bólu karku częściowo bolala mnie głowa.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 09:17   #2829
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja ostatnimi dniami też widzę że brzuch zaczął rosnąć. Jeszcze chwila i go nie ukryje
Ja też zauważam różnice z dnia na dzień. Wczoraj w pracy miałam ostatni raz na sobie ulubione dżinsy, było mi w nich tak ciasno, ze bez rozpietego guzika bym nie wysiedziała. A jeszcze tydzień temu było wygodnie. I brzuch zrobił sie okrągły a tydz temu był prawie płaski jestem w 16t a Ty?

Cytat:

Ja nic jeszcze nie czuję albo nie umiem rozpoznać :-D w którym jestes tyg?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 09:22   #2830
taedio
MerDer 4ever

Hej
Dziekuje za wszystkie miłe słowa odnośnie brzuszka

Ja juz po śniadanku i siedzę teraz z herbatka pod kocykiem

Stary 2017-02-03, 09:43   #2831
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja teściowa zaszalała w lidlu nie chce mi sie robic wszystkiego osobno .. Załącznik 6889206

Proszę jak teściową poszalala!!
Dobrze ze moją nic nie kupuję bo to byłaby masakra same kaftaniki i śpiochy a dla mnie to masakra przy córce ani raz czegoś takiego nie wyłożyłam 😊
Cytat:
Steves cudne sukienki! Ja mam wesele pod koniec kwietnia.

Myszowata fajny ten wózek 

Morelle piękny pokoik! Mnie coraz bardziej korci żeby zrobić pokoik dla maluszka i mój tż też o tym myśli bo go nakrecilam 

Karolina biedna Ty  ja tylko raz dostałam takiego bolu od zatok. wspolczuje 

Gratuluję łupów dziewczyny! Przez Was i ja poległam  ale nie kupiłam dużo bo już rozmiary były wybrane bardzo

Ja po wizycie. Mój gin miał dziś bardzo dobry humor  Wyniki prenatalnych w normie. Na szczęście!
W gabinecie zgubili moje wyniki cytologii i bede musiala powtórzyć chyba.
Maleństwo sobie cudnie rośnie. Pokazywał mi dzis w 3D ujęcia  i nawet mi zdjęcie buźki dał na lodówce sobie przypne  Zmierzył szyjke. Sprawdził wody plodowe,łożysko. Odpowiedział na kilka moich pytań. Dzidziul waży 150g. Bardzo dziś szczegółowo podszedł do badania. Jestem zadowolona bardzo 
No i najważniejsze - potwierdził płeć  Kolejna panienka jak to mój lekarz mówi
I moje zakupki dla małej.
A sobie też Kupiłam coś tylko w pepco pizame za cale 30 zl
Załącznik 6889221

Gratuluję córci 😍

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 09:46   #2832
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Dzien dobry!
Mam 6 rodzenstwa a ja 7 najmłodsza jestem
A dziaciaki sa w roznym wieku od 9 miesiecy do 19 lat

Wczoraj mój tż mówi że jak już urodzimy tzn my lipcowki żebyśmy wystroily nasze dzieciaki w te lidlowe ciuchy i zrobiły sobie kolaż na pamiątkę

Chilli czy dobrzr wnioskuję ze masz dziś urodziny?

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-02-03 o 09:50
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 09:48   #2833
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ahahahah może to prorocze potknięcie i będzie wnuczka jak u Morelle ze smoczkiem

Ooo taedio uważaj!

Cytat:
Wstawiam zdjęcie brzuszka, 16t2d Załącznik 6889626

Fajny

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny godz temu wrocilam z warsztatow bezpiecznego malucha i ogólnie warsztaty bardzo fajne ale było bardzo mało giftow i wystawców był facet od krwi pepowinowej, z maxi cosi i położna... :/ Z próbek tylko palmers żadnych smoczkow itp. I nagrody tez licho bo tylko dwa zestawy palmersa i 5 rzeczy typu rogal, prześcieradło, kocyk...

A co do rzeczy z motherhooda to ja jeszcze moge wam dziewczyny polecić spioszki, są super jakościowo i mają fajne "zakladki" na raczki zeby sie dziecko nie zadrapalo ☺ używałam ich do rozmiaru 86 od 56

Ja kupiłam take w Pepco

Cytat:

Co piekłaś? Lubie piec wszystko byle nie torty

Cytat:
Morelle mam pytanie o twoją pościel czy były też w rozmiarach kołdra 100x135 poduszka 40-60 bo szukam po allegro i same takie kolorowe pstrokate a ja chce cos w beżu i brązu.
Kupiła te posciele w lidlu i boje się ze nic na to nie znajde.
Oj nie wiem. Tutaj są jego przedmioty:

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=42820304

Cytat:

Odpoczywaj

Ja wstałam dziś o 5. Krew na poduszce. Z nosa mi się lało :/ nigdy tak nie miałam.

Mam kosmetyczkę o 11 (moje brwi juz nie wyglądają) i wieczorem imprezę z męża pracy.

Miłego dnia wszystkim

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Dzien dobry!
Mam 6 rodzenstwa a ja 7 najmłodsza jestem
A dziaciaki sa w roznym wieku od 9 miesiecy do 19 lat

Wczoraj mój tż mówi że jak już urodzimy tzn my lipcowki żebyśmy wystroily nasze dzieciaki w te lidlowe ciuchy i zrobiły sobie kolaż na pamiątkę

Hehe też o tym pomyślałam
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 09:56   #2834
Mała!
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać, ze przez te dwa dni co tak czuje wypychanie brzucha to urósł pod pępkiem 1,5 cm! więc to jednak rośnięcie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Ja nic jeszcze nie czuję albo nie umiem rozpoznać :-D w którym jestes tyg?
Ja dzisiaj jestem 16 t. 5.d - to moja druga ciąża, więc umiem rozpoznać tak przynajmniej myślę
Dziś wyjątkowo czuję te bąbelki - i myślę, że to maluszek.

morele- łykaj rutinoskorbin! mi też krew z nosa leci, ale podczas dmuchania- juz od 2 tyg.
Tez mam dziś imprezę, a dokładnie babski wieczór. Musze iść ale jak mi nie przejdą te dolegliwości to nie bedzie dobrze :/

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-02-03 o 10:00
Stary 2017-02-03, 10:08   #2835
poprostu
Zakorzenienie

Post Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Morelle ja od jakiegoś czasu codziennie budzę się z katarem i na chusteczce zostaje krew :-/ ale ponoć to normalne w ciąży

Dziewczyny jak będziecie chciały piec ciasto, a nie macie za dużo czasu lub słabe zdolności kulinarne to polecam ciasto brownie snicers. Robilam je iles razy zawsze wychodzi, proste, szybkie i uwielbiane przez wszystkich, zawsze wzbudza zachwyt przepis na kotlet tv
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 10:14   #2836
Mała!
Zakorzenienie

To na 100% dzidzia, wierci się dziś jak nie wiem

Ja się nie pokuszę na smakołyki, w ogóle staram się jeść mało słodkiego i muszę postarać się bardziej, aby dzidzia nie znała tego smaku za bardzo:/

Stary 2017-02-03, 10:17   #2837
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo taedio uważaj!

Fajny

Ja kupiłam take w Pepco

Odpoczywaj

Ja wstałam dziś o 5. Krew na poduszce. Z nosa mi się lało :/ nigdy tak nie miałam.

Mam kosmetyczkę o 11 (moje brwi juz nie wyglądają) i wieczorem imprezę z męża pracy.

Miłego dnia wszystkim

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A pytałaś lekarza o to krwawienie z nosa?

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, ze przez te dwa dni co tak czuje wypychanie brzucha to urósł pod pępkiem 1,5 cm! więc to jednak rośnięcie

Ja dzisiaj jestem 16 t. 5.d - to moja druga ciąża, więc umiem rozpoznać tak przynajmniej myślę
Dziś wyjątkowo czuję te bąbelki - i myślę, że to maluszek.

morele- łykaj rutinoskorbin! mi też krew z nosa leci, ale podczas dmuchania- juz od 2 tyg.
Tez mam dziś imprezę, a dokładnie babski wieczór. Musze iść ale jak mi nie przejdą te dolegliwości to nie bedzie dobrze :/
Moja gin mi nie pozwala brać rutinoscorbinu, dzwoniłam do niej teraz przez tę chorobę i mówiła że mam brać wit. C tylko nie rutinoscrobin, ale nie spytałam dlaczego
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 10:22   #2838
klaudiakala
Raczkowanie

Carolles super, gratuluję

Mała o matko ten filmik masakra haha Nie przejmuj się apetytem, też mam, ciągle jem, ale stwierdziłam, że po ciąży będę się martwić teraz widocznie potrzebuję

taedio ładny !
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 10:44   #2839
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Proszę jak teściową poszalala!!
Dobrze ze moją nic nie kupuję bo to byłaby masakra same kaftaniki i śpiochy a dla mnie to masakra przy córce ani raz czegoś takiego nie wyłożyłam 😊

Gratuluję córci 😍

Nic mi nie mów ja od wczoraj jestem wściekła teść zadzwonił do męża i w teakcie rozmowy powiedział ze byli w sklepie oglądać wózki i łóżeczka. Teraz musze na szybko wszystko kupować bo boję się że coś kupią beze mnie. Jednym słowem odechciało mi się wszystkiego. To moje pierwsze dziecko i chce sama sobie pochodzić po sklepach i kupić to co mi sie podoba.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

[QUOTE=morelle_;70501661]Ooo taedio uważaj!

Fajny

Ja kupiłam take w Pepco

Dzieki za link. Ja myslałam że to jest pościel na kołderkę a to taka kołdra już z aplikacją hehe.
Stary 2017-02-03, 11:34   #2840
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowia! A aptetytem tak się nie przejmuj. Ja jak za dużo sobie folgowałam to tyłam te 3-4kg, ale zawsze bez problemu rzucałam - wystarczyło przejść na zdrowszą dietę (i to bez ograniczania się w jedzeniu) i więcej się ruszać. Także teraz tez jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zmieniłam sobie poduszkę i dzisiaj wstałam bez bólu glowy - tak coś czułam ze być może to od tego bólu karku częściowo bolala mnie głowa.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
O widzisz, moze rzeczywiście zmiana poduszki pomoże. Ja mam ortopedyczną i nie potrafię na innej spac.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle ja od jakiegoś czasu codziennie budzę się z katarem i na chusteczce zostaje krew :-/ ale ponoć to normalne w ciąży

Dziewczyny jak będziecie chciały piec ciasto, a nie macie za dużo czasu lub słabe zdolności kulinarne to polecam ciasto brownie snicers. Robilam je iles razy zawsze wychodzi, proste, szybkie i uwielbiane przez wszystkich, zawsze wzbudza zachwyt przepis na kotlet tv
Mi tez krew leci z nosa co kilka dni,na szczęście nie jest to jakieś mocno uciążliwe krwawienie.
Dzięki za namiar na ciasto - moze się przydać. Lubię gotować z kotlet.tv.

Cytat:
Nic mi nie mów ja od wczoraj jestem wściekła teść zadzwonił do męża i w teakcie rozmowy powiedział ze byli w sklepie oglądać wózki i łóżeczka. Teraz musze na szybko wszystko kupować bo boję się że coś kupią beze mnie. Jednym słowem odechciało mi się wszystkiego. To moje pierwsze dziecko i chce sama sobie pochodzić po sklepach i kupić to co mi sie podoba.
To moze na spokojnie powiedz, ze chciałabyś sama wybrać łóżeczko i wózek i zeby żadne decyzje zakupowe nie były podejmowane bez twojej zgody. Chyba, ze obawiasz się, ze nie posłuchają i na siłę będą chcieli was uszczęśliwić. W takiej sytuacji możesz powiedzieć , ze masz już upatrzone łóżeczko i wózek (np od koleżanki i jesteś z nią umówiona na zakup w czerwcu).

Ja wiem, ze moja mama nic nie kupi bez konsultacji ze mną i wolałaby np dać pieniądze, a żebym ja sama sobie wybrała co chce, tak było z narożnikiem do salonu. Teściom tez nic takiego nie przyszło by do głowy.
Stary 2017-02-03, 11:37   #2841
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
DZiękuję!

Moja teściowa oszaleje jak się dowie ze dziewczynka  ma dwóch synów i bardzo jej córki brakowało więc będzie naszą małą rozpieszczac 

U mnie dzis na kolację byly tosty mniammm kupiłam w biedronce opiekacz do kanapek i czuje ze zagoszczą tosty w naszym domu na dluzej

Tosty mogłabym jeść na śniadanie obiad i koację

Cytat:
Ooo taedio uważaj!

Fajny

Ja kupiłam take w Pepco

Odpoczywaj

Miłego dnia wszystkim

Co ubierasz ładnego?

Dziewczyny ja z kolei polecam wam polską firmę TEXPOL - maja niedrogie wyroby bambusowe a bardzo dobrej jakości (i w śliczne wzory, znajdziecie je na pewno na Allegro ale maja tez swoją stronę) Przy córce nakupiłam tetrowych pieluszek w pepco i po kilku praniach były tragiczne - twarde, szorstkie, używałam ich tylko przy karmieniu do wytarcia piersi bo dla dziecka się nie nadawały :/
Teraz mam zamiar kupić tylko bambusowe, bo jakość jest nie do porównania w załączniku pokaże te pieluszki, przykładowa aukcja z Allegro i moja córa z jedną w zębach
IMG_1486118250.112895.jpg
IMG_1486118258.924559.jpg

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 11:39   #2842
taedio
MerDer 4ever

Nonie dzięki za namiar, zapisałam sobie
Cudne zdjęcie

Stary 2017-02-03, 11:42   #2843
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Tosty mogłabym jeść na śniadanie obiad i koację

Co ubierasz ładnego?

Dziewczyny ja z kolei polecam wam polską firmę TEXPOL - maja niedrogie wyroby bambusowe a bardzo dobrej jakości (i w śliczne wzory, znajdziecie je na pewno na Allegro ale maja tez swoją stronę) Przy córce nakupiłam tetrowych pieluszek w pepco i po kilku praniach były tragiczne - twarde, szorstkie, używałam ich tylko przy karmieniu do wytarcia piersi bo dla dziecka się nie nadawały :/
Teraz mam zamiar kupić tylko bambusowe, bo jakość jest nie do porównania w załączniku pokaże te pieluszki, przykładowa aukcja z Allegro i moja córa z jedną w zębach
Załącznik 6890156
Załącznik 6890161

O, dzięki za namiar

Ja z kolei wklejam link do bardzo szczegółowej listy wyprawkowej: http://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dl...egolowa-lista/
Póki co chyba najlepsza jaką znalazłam, bo w większości jest przy ubrankach np 4 x body + 3 x pajace, a to od razu widać, ze za mało będzie.
Stary 2017-02-03, 11:46   #2844
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Zdrowia! A aptetytem tak się nie przejmuj. Ja jak za dużo sobie folgowałam to tyłam te 3-4kg, ale zawsze bez problemu rzucałam - wystarczyło przejść na zdrowszą dietę (i to bez ograniczania się w jedzeniu) i więcej się ruszać. Także teraz tez jestem dobrej myśli

O widzisz, moze rzeczywiście zmiana poduszki pomoże. Ja mam ortopedyczną i nie potrafię na innej spac.

Mi tez krew leci z nosa co kilka dni,na szczęście nie jest to jakieś mocno uciążliwe krwawienie.
Dzięki za namiar na ciasto - moze się przydać. Lubię gotować z kotlet.tv.

To moze na spokojnie powiedz, ze chciałabyś sama wybrać łóżeczko i wózek i zeby żadne decyzje zakupowe nie były podejmowane bez twojej zgody. Chyba, ze obawiasz się, ze nie posłuchają i na siłę będą chcieli was uszczęśliwić. W takiej sytuacji możesz powiedzieć , ze masz już upatrzone łóżeczko i wózek (np od koleżanki i jesteś z nią umówiona na zakup w czerwcu).

Ja wiem, ze moja mama nic nie kupi bez konsultacji ze mną i wolałaby np dać pieniądze, a żebym ja sama sobie wybrała co chce, tak było z narożnikiem do salonu. Teściom tez nic takiego nie przyszło by do głowy.
Moja mama też nigdy nic nie kupiła bez konsultacji ze mną. Jeśli była na zakupach i coś wpadnie jej w oko to robiła zdjecie i wysylala zeby zobaczyć. Albo jechalysmy razem jeszcze raz albo tak jak piszesz dali pieniadze i sama wybierałam.

Nie wiem jak to bedzie z tesciami ale boję się że nic nie skonsultuja ze mną. Bo już tesciowa zapowiedziała ze polata po sklepach. Na slub teściowa kupila nam koldre i posciele ktore teraz leżą nie używane i zawadzaja bo kupilismy duże łóżko i dużą posciel. A ta ma standardowe wymiary.
Stary 2017-02-03, 11:52   #2845
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to bedzie z tesciami ale boję się że nic nie skonsultuja ze mną. Bo już tesciowa zapowiedziała ze polata po sklepach. Na slub teściowa kupila nam koldre i posciele ktore teraz leżą nie używane i zawadzaja bo kupilismy duże łóżko i dużą posciel. A ta ma standardowe wymiary.
To reaguj, bo inaczej będziesz się wkurzać. Czasami teściową trzeba wychować. Mi się na szczęście trafiła bezproblemowa teściowa - w nic się nie wtrąca.

A ta kołdra od teściowej moze chociaż dla gości sie przyda.
Stary 2017-02-03, 12:18   #2846
Mała!
Zakorzenienie

Xziora dzieki za link, ja ostatnio właśnie stwierdziłam ze nic nie pamietam, ile czego poszło przy synku, ile czego kupiliśmy... wiec tak.na prawdę wszystko od nowa... i szukalasm.właśnie dobrej listy

Stary 2017-02-03, 12:18   #2847
nulkaa3
Rozeznanie

Dziękuję każdej z Was za troskę i wsparcie 😚
Jestem już w domu (co prawda u mamy, mąż po mnie przyjedzie po pracy). Wypis dostałam, z zaleceń mam brać Urosept 3x2 tabletki i żuravit. Z posiewu nic nie wyszło, wychodzi na to, że mój organizm sobie symuluje 😊 Przynajmniej miałam możliwość zobaczyć oddział, położne bardzo miłe
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 12:20   #2848
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi teściowie czy rodzice kupią jakieś ubranka, ale na pewno nie takie rzeczy typu wózek, łóżeczko mama już zbiera kasę żeby dać na zakupy, ale tata mówi że jeszcze za wcześnie (jak to mama mówi człowiek starej daty, kupowałby wszystko po narodzinach) więc u nas tego problemu nie będzie. Teść obiecał dać na wózek

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-03, 12:26   #2849
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Dziękuję każdej z Was za troskę i wsparcie 😚
Jestem już w domu (co prawda u mamy, mąż po mnie przyjedzie po pracy). Wypis dostałam, z zaleceń mam brać Urosept 3x2 tabletki i żuravit. Z posiewu nic nie wyszło, wychodzi na to, że mój organizm sobie symuluje 😊 Przynajmniej miałam możliwość zobaczyć oddział, położne bardzo miłe
Super, ze wszystko ok i ze już wróciłaś!
Stary 2017-02-03, 12:31   #2850
taedio
MerDer 4ever

Nulka super ze wszystko Ok!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości