|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Consay bardzo się cieszę że moja praca zyskała uznanie. Każde słowa aprobaty motywują mnie do pracy i nauki. Dziękuję
|
|
|
|
#2703 |
|
Przyczajenie
|
Ponieważ pisze po raz pierwszy na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Przejrzałam kilkadziesiąt stron z tego tematu bo nie chciałam powtarzać wątku ale już nie mam siły dalej przeglądać. Po prostu zapytam. Jak to jest z tymi tulipanami. Podobno są to kwiaty sezonowe. Od kiedy do kiedy są dostępne? Czy na początku lipca (dokładnie 4) udało by się jeszcze zrobić z nich bukiet? Ile są w stanie wytrzymać? (pal licho że się rozwiną, chodzi o to żeby płatki nie poopadały
) Czytałam już cos o wpinaniu tulipanu we włosy i konkluzja była taka, że to raczej niemożliwe, albo przynajmniej bardzo trudne. Dobrze zrozumiałam?
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Tulipany w ofercie holenderskiej kończą się z końcem czerwca, ale jak to z roślinami bywa czas jest dość płynny i mogą się pojawiać jeszcze przez połowę lipca. Ale zastrzegam w katalogu ofertowym holenderskim jest przerwa w sprzedaży w lipcu, sierpniu i wrześniu. Proponuję wybrać inny bukiet, gdyby się okazało że tulipanów jednak nie ma.
Acha, jeśli tulipany rozwijają sie w trakcie uroczystości problemem są pręciki z pyłkiem, który brudzi raczej trwale tkaniny natomiast skórę zmyjesz po kilku dniach. |
|
|
|
#2706 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Wiecie czy białe cantedeskie dostane w maju??? Te kwiaty wybrałam sobie do bukietu ślubnego i nie chciałabym zmieniać ich na inne. Pozdrawiam |
|
|
|
#2707 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
dziewczyny proszę o pomoc, jaki bukiet do takiej sukienki, ślub 26.04 więc mam niewiele czasu na podjęcie decyzji. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2709 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dobrałabym do niej bukiecik bez zbędnej zieleniny , najlepiej w kolorze łososiowym lub brudny róż. Może z różyczek?Ewaleno, mam kolejne pytania do Ciebie, bo chyba znalazłam cos dla siebie Napisz proszę, czy te bukieciki będą pasować do sukni w kolorze ecru, dziewczęcej i prostej, z koronki (bizuteria - mgiełka perełek ecru)? Czy bukiecik nr 3 da się (w sierpniu) wzbogacić kremowymi/waniliowymi storczykami i czy wówczas nie byłby za bardzo przeładowany? Czy dobrze widzę, że po środku jest biała róża? Bardzo proszę o odpowiedź.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-27 o 21:25 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2711 |
|
Przyczajenie
|
[quote=gosiunia22;7033342]Piękna suknia
Ja dobrałabym do niej bukiecik bez zbędnej zieleniny , najlepiej w kolorze łososiowym lub brudny róż. Może z różyczek?Dziękuje bardzo, pomyślę nad Twoją propozycją, Tez myślałam nad jakimś różem...dzięki wielkie Pozdrawiam |
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam także coś okrągłego i kolorowego. |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jednym słowem szansa na tulipany jest ale tak czy siak są ryzykownym kwiatem jeśli chodzi o wiązanki ślubne. Szkoda bo są piękne. Jedne z moich ulubionych.
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, proszę o pomoc!
Ślubuję w połowie października. Mam 158 cm wzrostu, dość okrągłą buzię. Radziłam się stylistki odnośnie kolorystyki, zdecydowanie doradziła mi bukiet w nasyconych kolorach (kontrastujących z suknią), najlepiej w kolorach różu czy fioletu (o zabarwieniu czerwonym) lub ewentualnie bordowym. Co poradzicie? Włosy farbuję, na ślubie będę miała raczej czekoladowy brąz, być może z kontrastowymi blond pasemkami, oczy mam piwne i pasuje mi mocniejszy makijaż. Załączam fotkę sukni na modelce (swoich nie posiadam). Sukienka jest biała, na górze jest delikatna koronka, która "spływa" niesymetrycznie na dół sukni (czego być może nie widać na zdjęciu). |
|
|
|
#2715 |
|
Przyczajenie
|
EWLENA, dziękuję za propozycje, a powiedz czy właśnie powinnam mieć bukiet okrągły czy raczej troszkę wiszący, mam 164cm wzrostu a narzeczony 180cm....w kwiaciarni powiedziano mi ze właśnie powinnam mieć wiszący bo podobno mnie wydłuży..czy to prawda?
asiuk wklejam bukiety w tych kolorach co proponujesz, może coś znajdziesz dla siebie. p.s. piękna sukienka
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-28 o 21:40 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2716 |
|
Przyczajenie
|
i jeszcze troszkę
|
|
|
|
#2717 |
|
Przyczajenie
|
ostatnie
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za Twoje propozycje Najbardziej spodobał mi się ten bukiecik: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7043465 Jest śliczny! Poproszę jeszcze o opinię naszej wizażowej specjalistki od bukietów, czyli Ewaleny ![]() Czy taki bukiecik wklejony przez Nataszę będzie ok do tej sukni? I jakie kwiaty będą najodpowiedniejsze w październiku? Proszę o propozycję podobnych, wiszących lub z innymi pionowymi elementami bukietów
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dzięki temu forum i Waszej pomocy udało mi się w końcu znaleźć wymarzony bukiet (za co jeszcze raz bardzo dziękuję). Na zdjęciu jest on biały (moja sukienka też jest biała) więc żeby wszystko się nie zlewało to wymyśliłam sobie, że mój bukiet będzie różowy. Problem w tym, że jest on z mieszanych kwiatów (róża, kalia i frezje) i o ile w przypadku bieli nie ma z tym problemu to różowy występuje w kilku/kilkunastu odcieniach.
Stąd moja kolejna prośba (zwłaszcza do Ewaleny): czy znacie może taki gatunek róży, który miałby taki sam odcień jak różowa kalla (optymistycznie zakładam, że jest tylko jeden rodzaj różowych kalli)? Czy może też powinnam przestac "wydziwiać" i zamawiać taki bukiet jak na zdjęciu (czyli biały)? Poniżej załączam sukienkę i bukiet. Pozdrawiam, Z. |
|
|
|
#2720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że lepiej będzie to wyglądało w różnych odcieniach różu niż wszystko monochromatycznie. Kwiaty wybarwiają sie w zależności od natężenia światła. Określ odcień różu w kwiaciarni - dobre kwiaciarnie mają wzorniki kolorów. A jeśli będziesz miała kłopot idź do sklepu z farbami tam mają takie karteczki z kolorami (można je sobie brać). Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-28 o 21:38 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2721 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena, bardzo Ci dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do doboru kolorystycznego kwiatów w bukiecie, to dobra kwiaciarka będzie wiedziała sama, jakie kwiaty ma zamówić do Twojego bukietu. Jak powiedziałam swojej, że chcę mieć w bukiecie mocno bordowe róże, wyglądające jak z aksamitu, od razu wiedziała, jaki rodzaj róż zamówić. Nie zawiodłam się
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet nie może nic rysować na sukni (nic zwisającego z przodu)W formie "księżyca" z wydłużoną prawą stroną moim zdaniem był by dobry. Na ostatnim zdjęciu taki bukiet o jakim myślę z modyfikacja długości po prawej ręce. Możesz uzyskać nasycony kolor stosując kwiaty, których brzegi są mocno wybarwione a reszta jest jasna. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
Czy moglabym sie dowiedziec co to za kwiaty w bukiecie nr 2, ktory wkleilas
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...postid=7051475 Dziekuje |
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak btw to już ją zamówiłas?
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Baaaaaardzo dziękuję za odpowiedź!
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stylistka właśnie widziała suknię (to zdjęcie), ale chyba dobierała kolor pod moją urodę (ponoć dość mocną kolorystycznie i kontrastową), a nie pod suknię Piękne są te bukiety, które wkleiłaś!Podbijam pytanie Taski o kwiaty z bukietu nr 2 - czy one występują w różach albo fioletach? Jakie kwiaty będą takie, jak piszesz - o barwnych brzegach i jasnej reszcie? I czy takowe są w październiku? I mam jeszcze jedną prośbę - czy masz może w swoich zbiorach coś odpowiedniego dla mnie w odcieniach fioletu o zabarwieuniu czerwonym? Czyli nie tak chłodny, jak pierwszy z zamieszczonych. Cytat:
|
||
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Ups,to chyba i ja się wybiorę,bo się zabieram za to jak pies do jeża...
|
#2729 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny zwracam się o pomoc, ślubuję 30 sierpnia i jak pewnie większość mam problem z bukietem..
Mam 175 cm + niski obcas włosy ciemna czekolada i delikatne pasemka (kilka), sukienka biała na podwójnych delikatnych ramiączkach, od pasa się delikatnie poszerza. Na sukience delikatny tiul. Sukienka jest bardzo delikatna stylu romantycznym i nie mam pojęcia jaki bukiet będzie pasował. Pan młody- garnitur czarny w bardzo delikatne prązki..POMOCY!!!
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Wiązanka nr 2 to róża Spinix i cantadeskia Flame + zielenina liście anturium ( małe) i bluszcz z drobnymi listkami,
Bita - poprosimy o zdjęcie sukni lub podobnego fasonu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

) Czytałam już cos o wpinaniu tulipanu we włosy i konkluzja była taka, że to raczej niemożliwe, albo przynajmniej bardzo trudne. Dobrze zrozumiałam?