![]() |
#1951 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Ja już nie dałabym rady nosić mojego Kubulka. Za ciężko! Myślę, że miałabym podobne obawy jak Ty. Ale myślę, że po pierwszym razie będzie mniej stresu 😉 i jestem zdania, że trzeba dzieciaki wysyłać. Uczą się samodzielnosci i odpowiedzialności. ( I dopiero zakumałam, że przecież Ty masz dzieci harcerskie)😉 Czyli będzie survival itp. Smacznych robaczków😜 I zazdroszczę wyjazdów nad morze. Ja uwielbiam, ale mąż mniej. I zawsze jest jakieś "ale"😞 Dobrze, że rok temu znaleźliśmy fajna miejscowkę w Sobieszewie i mężowi się podobało to jest szansa, że kiedyś powtórzymy wypad. Myślałam, że w tym roku ale mamy za dużo wydatków. (2 komunie na które musimy polecieć i 18 mojej chrzesnicy) Ja właśnie przed chwilą napisałam na fb, że nie jaram się"gadaniem" ( czyt: klepaniem) Kuby bo to gadanie niewiele ma wspólnego z późniejszym gadaniem. Cytat:
( Mi czasem się zdarzało to robiłam jakiś sosik serowy/ beszamelowy. Oczywiście jak już był trochę starszy i też zjadał ) ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
No nie wyglądasz😜 ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Dziewczyny, proszę o kciuki✊ Jutro rano jedziemy z Maksem na zabieg. Będzie usypiany i jesteśmy zestresowani. Na razie nic mu nie mówiliśmy, żeby się nie bał. Jutro jak Go obudzimy to powiemy, że jedziemy na badania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wam też ta strona alaantkoweblw tak kiepsko się otwiera.? bo u mnie strasznie.
Dodam więc fotki ktore sobie zapisałam z przepisami na fajne placuszki ( Chyba właśnie z w/w strony) |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Pobudka!!!!!!
Wstawać śpiochy!😀 Dzień dobry. Kuba zadbał żebym.nie.zaspala do szpitala i nie śpimy od 5 . Dobrze, że będę miała dawkę adrenaliny bo chyba bym padła. Zaraz wstaje reszta rodziny i zbieramy się. Miłego dnia 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Powodzenia Miszko! ![]() U nas nie ma spania od 7.30, łeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My od 3 wszyscy w jednym łóżku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1956 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja aż tak blisko nie planuję ale jakoś chyba lepiej bym się czuła psychicznie wiedząc, że są kilkanaście/kilkadziesiąt km. ode mnie a nie na drugim końcu Polski. Cytat:
![]() miszka, survival i robaczki ![]() Iga się mnie wczoraj pytała gdzie będą tam spali, a ja do niej że pewnie w jakimś ośrodku, a potem się skapłam, że na obozach harcerskich to przecież w namiotach ![]() Najbardziej to się oczywiście Igor martwi co on też tam będzie jadł ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- A tak w ogóle to Dzień Dobry! Nie śpimy już od 7... Jakaś gorsza ta noc była, oczy mi się zamykają. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie elaborat?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas placki zjedzone a nawet stroczone ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1959 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tak serio, to troszkę możesz wyluzować ![]() Mój starszy z powyższych powodów nie lubi spać poza domem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj po raz pierwszy robiłam z bananem, ale nawet nie próbowałam, bo ja banana nie znoszę. Za to zawsze robiłam z jabłkiem i cynamonem. Aby miały smak zawsze możesz dodać kilka kropli syropu klonowego albo daktylowego. My już prawie wszyscy zdrowi. Franio inhalacje ma już odstawione, bo czysto na oskrzelach, ale uszy dalej chore i ma brać antybiotyk do niedzieli.U nas niby biało, ale jest na plusie więc pewnie zaraz wszystko popłynie. Wypadałoby się przejść z maluchami na spacer, ale jakoś sił i ochoty brak. Ehhh.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No cóż, te placuszki to żaden rarytas jak dla mnie. Robię, bo Ignaś chętnie próbuje i Iga też chętnie zjada z cukrem pudrem. Myślę, że te warzywne będą lepsze. Tylko przed smażeniem będę sobie musiała doprawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Placuszki robilam z polową banana i polową jablka ![]() Cytat:
![]() Siostrzeńcy jeździli na takie obozy i byli bardzo zadowoleni. Najmłodszy syn siostry, który nigdy nie mial w ustach owoców i warzyw przezył 2 tygodnie na bulkach i kiełbasie ![]() ![]()
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Nie wiem kiedy wyjdziemy... dalej slychac swisty w plucach. Wydzielina mu zalega. Bedzie oklepywany zeby ruszylo. Zmniejsza mu dawke hydrokortyzolu bo za duzo zjada i ma ciągle wydety brzuszek. Yh.. tyle nie chorowal, odstawilam cyca i dopadlo go z grubej rury
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1963 |
Zakorzenienie
|
Caryca mój starszak był na cycu jeszcze jak trafiliśmy pierwszy raz z dusznościami i zapaleniem płuc. Ja ledwo co do pracy wróciłam. Mąż cały swój ojcowski w szpitalu przesiedział. Pobyt trwał 10dni. Wtedy to wirusowe było, cały oddział zapchany.
Placuszki są jeszcze z kaszy gryczanej jak nie lubi ktoś manny. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Miszka kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Konto usunięte
|
majkela oby uszy Frania wyzdrowiały i już opuściły Was te choróbska
![]() Honcia właśnie to samo Igorowi powiedziałam, że przez 2 tygodnie na suchych bułkach da się przeżyć ![]() Cytat:
Oby szybko Mieszkowi przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z odstawieniem suę nue obwiniaj, to przecież nie jest tak, ze dzieci na cycu nie chorują! My wlaśnie skonczylyśmy antybiotyk, Franio Majkeli też jeszcze bierze ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka po raz kolejny życzę! ![]() Cytat:
![]() Jaka ciapa się u nas zrobiła ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Ja mam buty trekkingowe softshell firmy 4F i nie przemakają, a nie są aż takie drogie jak North Face ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gumaki sobie kup! ![]() ![]()
![]() |
#1969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gumaki też mam i... też przemakają ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Rozeznanie
|
Miszka powodzenia
![]() Sliweczka znam dużo rodziców którzy jechali na wakacje w pobliżu miejscowości gdzie ich dzieci były na obozach czy koloniach. Więc to całkiem normalne że będziesz przeżywać rozłąkę. Zawsze to wygoda jak dzieciakom skończy się kasa na słodycze, a kiedyś na fajki ![]() Australia to masz szczęście do butów. Mi w sumie w Polsce też co rusz jakieś przemakaly. Firma 4F jest bardzo dobra, lubię buty z niej. Majkela oby już skończyły się te choroby Caryca zdrówka dla Mieszka. To nie przez odstawienie od cycka tak się dzieje, nie miej wyrzutów. Na wirusa nic nie pomoże. Gabi uciol sobie drzemkę 1,5 h a ja ten czas przesiedział na kanapie z telefonem. A tyle mam rzeczy do zrobienia :/
#1971 |
Zakorzenienie
|
Znowu trzy dni mnie nie było. Ale jak mam gości to ledwo mi starcza czasu na inne rzeczy. Wczoraj Gabi ciągiem spala 3h w nocy (raz), a dzisiaj już lipa. Po powrocie od dziadków znowu mniej je stalych posiłków i obrazila sie na jaglanke.
![]() ![]() MADZIA jak w parowarze jajecznicę robiłaś? HONCIA taa wychodne. Pojechalam na 30min do biblioteki i 40min do fryzjera. Do tego jeden dzień Igiego zostawiłam w domu, bo rzadko z babcią się widzą. CARYCA zdroowia! AUSTRALIA moj syn też poczatkowo pozniej zasypial na spacerze po przesiadce do spacerówki. Ciekawy byl świata. Gabi jeszcze w gondoli, ale to już ostatki. Wychodzimy i tak po drzemce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1972 |
Zakorzenienie
|
Jezu, przez cały dzień jęczenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
AUSTRALI mnie też wkurzaly przemakajace buty. Mam trekkingowe z Hi Mountain.
MISZKA jak zabieg? To nie przujezdzacie? Szkoda ze u nas mieszkanie, to byście u nas zamieszkali. MARIA czad z tym gadaniem ![]() MAJKELA zdrowka dla Frania, niech już całkiem wyzdrowieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Gdzie są wszyscy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, Miszka, jak tam Maks?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fryzjer ehh bylam ostatnio przed ciążą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A DZIEWCZYNY PODCZYTUJĄCE MOGŁYBY W KOŃCU COŚ NAPISAĆ, A NIE TAK TYLKO CZYTAJĄ CICHACZEM! ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-02-03 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba się nastawić, ze wychowanie dzieci to kołchoz ![]() ![]() Tak naprawdę nie ma idealnej recepty ![]()
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Honcia pytasz co ja jem, no na tę chwilę niewiele, ze względu na siebie nie jem jeszcze selera, kakao i mąki żytniej, ale na szczęście teraz jest tyle różnych zamienników, że da się żyć. Jak zrezygnuję z pszenicy będę musiała sobie robić chleb kukurydziany, bo żyta nie powinnam.
Majkela, miszka nie pomyślałabym, że Wy też z.o.ł.z.y. ![]() Miszka ja wiem, że to gadanie nie ma nic wspólnego z późniejszym, prawdziwym, rozumnym, ale bawi mnie to. Śmieszne są dla mnie takie "dialogi", albo dorabianie sobie sensu do dźwięków i później słyszę jak " mówi" Heniek (imię mojego taty) albo pan z apteki (tu nie wiem kogo miała na myśli ![]() Jak tam zabieg u Maksa, mamy nadzieję, że wszystko ok? Majkela dobrze, że już wychodzicie z choróbsk. Fiazo przytulam, dużo siły życzę. No są takie podglądaczki co to nic o sobie nie napiszą, np. Zullugula, Maxunia, twarda sztuka, czyta ostro i cichutko siedzi. A Zabciajs jest na fejsie czy jest ogólnie offline jak kiedyś pisała? Dzisiaj pesto buraczane, smakowalo im bardzo, mi z resztą też, przypominało mi w smaku po prostu buraczki zasmażane, które bardzo lubię. I pochwalę się, że moje gwiazdki zjadają całe chrupki, nawet te w piąstce. Dorcia jakoś paluszkami obkręca, a Kinia odkłada na talerz i inaczej chwyta. No ale to w końcu poznanianki z urodzenia, więc muszą być oszczędne, a właściwie jak tutejsi mówią, gospodarne. ![]() Uciekam spac, dobrej i spokojnej nocy.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-03 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.