|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Farba-Szampon L'oreal Casting - wątek zbiorczy
|
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
JUZ JEST NOWY CASTING GLOSSY CHOCOLATE!!!
dzis zaopatrzylam sie w 2 praliny!!! szukajacie w rossmanach!,o malo go nie przegapilam bo wyglada identycznie jak poprzednie,nigdzie nie bylo zadnej reklamy,ze juz pojawily sie te odcienie ,jedyna roznica W cenie,jest za 19,99,podczas gdy pozostale w rossmanie sa po 15,99.ja kupilam,w w warszawie,na marszalkowskiej kolo Alberta,niestety na efekt bede musial chwile poczekac,bo wczoraj pofarbowalam jasnym brazem,ale grunt,ze juz sa
|
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem swiezo po farbowaniu blondem 700( naturalne włosy miałam w kolorze jasnego brazu/ciemnego blondu, z refleksami zlotymi pod swiatło) To bylo moje 1 farbowanie wlosow. kolor praktycznie mi sie nie zmienil, no moze jest bardziej taki wpadajacy w brazik a wczesniej byly bardziej bure i mialy taki chlodniejszy odcien.. jestem zadowolona, kolor wyszedl troche ciemniejszy niz ma ta modelka na opakowaniu, ale podobny. No i duuuzy + za to ze włoski slicznie pachna, blyszcza jak nigdy dotad i sa miekkie, heeh caly czas je wącham
Chyba sie zaprzyjaznie blizej z ta "farba"
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to dla wszystkch zainteresowanych z Warszawy znalazlam drogerie- Forte Farma na Swietokrzyskiej, gdzie sa wszystkie stare odcienie brazow |
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, wiecie może, czy w soboty Rossman jest otwarty??
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
HHaaa!!! I mialam racje piszac kiedys, ze Casting rozjasnia jednak wlosy podczas koloryzacji (to wyjasnia fakt, ze mam po nim wiecznie odrosty :/)
Casting Creme Gloss (sugerowana cena 20 zł) promowany jest jako prawdziwy produkt pielęgnacyjny, odchodzący od tradycyjnych skojarzeń z koloryzacją w domu. Ma on zapewniać promienne kolory błyszczące refleksami, widocznymi nawet na ciemnych włosach. Jest umiejscawiany jako produkt pomiędzy koloryzacją ton w ton, a farbą trwale koloryzującą. Zamiast amoniaku zawiera nowy czynnik alkaliczny, mniej agresywny i pozbawiony zapachu. Jednak, podobnie jak amoniak, powoduje on lekkie otwarcie łusek włosa, rozjaśniając je o 1 ton i umożliwiając wprowadzenie substancji koloryzujących. Casting Creme Gloss nadaje włosom wielowymiarowy kolor bliski ich naturalnemu odcieniowi. |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny87, moze jak pofarbujesz pralinka wrzuć jakieś zdjęcia, jestem bardzo ciekawa efektu
|
|
|
|
#579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko teraz niestety musze chwile z tym poczekac,bo na dzien przed zakupem,pofarbowalam wlosy jasnym brazem,bo nie sadzilam,ze kupie pralinke,ale wlasnie tez nie moge sie doczekac ,jak wyjdzie ta pralinka jak tylko nia pofarbuje to wrzuce fotki
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Ok czekam z nieceirpliwością
|
|
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzis poraz 2 nalozylam castinga swietlisty blond, na rozjasnione wlosy spreyem. Pierwszy raz malowalam nim wlosy jakies 2 miesiace temu, spral sie dosc szybko. Teraz nalozylam wieksza ilosc, wczesniej zostalo mi ok polowy mieszanki, teraz o wiele mniej. Trzymalam na calosci wlosow ok 10 min. Moj naturalny kolor to ciemny blond, mialam odrost ok 1,5cm. Dalej mialam troszke jasniejsze..a od polowy glowy jasny blond zlocisty. O dziwo zlapal on nawet odrosty w najciemniejszym kolorze, kolor sie wyrownal-wyglada to naturalnie. Oczywiscie rozjasnil wlosy, przede wszystkim usunal lekko ruda czy ciemniejsza poswiate. Gdyby nie rozjasnial to by nie pokryl odrosto w kolorze ciemny blond ![]() Ale po tym 2 nalozeniu wysuszyl mi bardziej wlosy niz za 1 uzyciem. Mam nadzieje, ze kolor bedzie sie troche dluzej utrzymywal.
|
|
#583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam odrosty tylko od Casting (nie wiem jak to bedzie wygladalo w przypadku odrostow od innej farby). Zrobilam probe i zafarbowalam jedno pasemko innym kolorem i zauwazylam, ze pokrylo mi rowno cale wlosy. Nakladalam wiec rownomiernie na calosc i nie ma zadnej roznicy w kolorze. Uzywalam Blondy 700, potem Perlowego Blondu a teraz Nugatu. |
|
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
A jaki kolor proponujecie dla włosów brązowych, żeby uzyskać zimny brąz? Dodam, że do tej pory używałam mroźnego kasztanu, ale nie był zbyt mroźny ;P
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
jasny braz,ja tak samo jak ty chcialam uzyskac ladny chlodny brazik, tez rozxpoczelam od mroznego kasztanu,ktory bynajmniej z mroznym nie wiele mial wspolnego,za to zasprawa jasnego brazu osiagnelam dokladnie to co chcialam
|
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Loreal Castng Perłowy blond
A czy po nim nie wychodza rude refleksy? Na opakowaniu wygląda jakby to był jakiś rudy blond a nie taki perłowy :P
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam takie same przejscia z wlosami tez maialam rozjasniane spreyem i tez na dole mialam jasniutkie a u gory ciemny bond po castingu swietnie wyrownal sie kolor i mam opatentowany sposob by po farbie zaraz wlosy sie nie rzepily plukanka z octu winnego jasnego zaraz po farbwaniu na sam koniec plukania swietnie domyka luski wlosa i sa blyszczace i nie plataja sie zawsze zaraz po splukaniu castinga tak robie
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdzie nie moge oberżyny dorwać
Ostatnio promocja na Castingi była w Rossmanie (po 15,99 zł bodajże).
|
|
|
|
#590 |
|
Konto usunięte
|
mam włosy ciemny blond, używałam castingu już kilka razy, najpierw słoneczny blond, potem świetlisty blond i ostatnio ciemniejszy, chyba perłowy blond, a teraz znowu świetlisty
w każdym razie nie zmywa się po 28 myciach, jak piszą, więc zdecydowanie trzeba przygotować się na odrosty. poza tym byłam zadowolona. do tego dołączają odżywkę, mam ich już kilka, bo nigdy nie mogę zużyć
|
|
|
|
#591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauwazylam dzis w Rossmannie, ze wraz z nowa seria Glossy Chocolate pojawily sie ponownie odciebie brazow :P
Ja ostatnio zrobilam sobie wlosy Nugatem i nie polecam (fotki na watku o karmelowych wlosach)- kolor poczatkowo wyszedl jak Bursztyn, a teraz jestem sprawno rudo czerwona :/. |
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się właśnie czaję na ten Perłowy blond... Mam dość ciemne odrosty, a resztę włosów jasną, boję się, że Świetlisty blond mógłby wyjść mi żólty j
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
U wiekszosci osob Perlowy Blond wyszedl szary albo jak jasny popielaty blond, a u mnie wlosy rozjasnily sie o 1 ton i kolor byl taki troche rudawo-zoltawy..:/ (pewnie dlatego ze mialam wlosy koloru sredni blond- czyli za ciemne)
|
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej sprobuj na pasemku, bo kazdemu moze wyjsc inaczej.. Poza tym zazwyczaj ziemniejsze wlosy rozjasniaja sie na zolto. Mi sie spral po 1 myciu (a np Nugat sie nie spiera na razie po 7 :P)- wiec to pewnie ogolnie wina moich wlosow, ale sprawdzic nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
farbowałam czekoladą z nowej serii dwa tygodnie temu, wczesniej mialam mrozny bez i UWAGA !! wyszedl okropny rudy
Ktorym z castingow mozna uzyskac prawdziwy braz, ale taki, zeby nie zrobil sie znow rudy ? POMÓŻCIE
|
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Farbowałam odcieniem 400 Brąz i nie miał żadnego rudego połysku. Piękny, prawdziwy brąz w lekko chłodnawym odcieniu. Ale uprzedzam, że na początku wychodzi bardzo ciemny, dopiero później trochę się wypłukuje.
|
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Loreal Castng Perłowy blond
też używałam tego koloru, nic rudego mi się nie przytrafiło, ale to oczywiście zależy od sytuacji wyjściowej. nie miałam pasemek, ale równomierny kolor z poprzedniego castingu świetlisty blond. wychodzi równomierny, ciemniejszy blond.
Wroniasta, piszesz, że po 5-6 tygodniach kolor zszedł - jak to zrobiłaś? ja też myję włosy codziennie i żaden casting nigdy mi nie zszedł całkowicie, zawsze były odrosty...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Chyba sie zaprzyjaznie blizej z ta "farba"

Ostatnio promocja na Castingi była w Rossmanie (po 15,99 zł bodajże).
j