Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 18:02   #1951
blush
Zadomowienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

heh jaki ten wizaż mały
mam nadzieję że Ci pomoże, nałóż na zęby na kilka minut, potem porządnie wypłucz i uważaj żeby nie połknąć, bo podobno fluor jest szkodliwy
Stary 2008-03-26, 18:04   #1952
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
heh jaki ten wizaż mały
mam nadzieję że Ci pomoże, nałóż na zęby na kilka minut, potem porządnie wypłucz i uważaj żeby nie połknąć, bo podobno fluor jest szkodliwy
no strasznie maly jest hehe
ok bede dzialac wedlug twoich wzkazowek
dziekuje
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 18:54   #1953
Smurfik1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
wcześniej wspomniałam, że na nadwrażliwośc przy wybielaniu stosuje się żel z fluorem, nakłada sie na kilka minut, powinno pomóc
Musi to być żel ? Możę być płukanka z fluorem ( elmex )
Smurfik1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 14:41   #1954
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirage01 Pokaż wiadomość
ehh... o tym,że można raz do roku to zrobić za darmo to ktoś mnie tu na forum poinformował..
trudno..
Ja słyszałam o zdejmowaniu kamienia raz w roku za darmo.. za piaskowanie sie już płaci.. Oba działania tak czy siak rozjaśniają nieco zęby

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 15:22   #1955
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o zdejmowaniu kamienia raz w roku za darmo.. za piaskowanie sie już płaci.. Oba działania tak czy siak rozjaśniają nieco zęby
skąd wy macie takie nieprawdziwe informacje
Stary 2008-03-28, 17:27   #1956
Smurfik1992
Przyczajenie

Więc skaling ani piaskowanie nie są refundowane przez NFZ ?
Stary 2008-03-28, 17:42   #1957
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
skąd wy macie takie nieprawdziwe informacje

nie rozumiem Twojego śmiechu ????ale cóż pozostawie go bez komentarza....

zgadza sie skaling czyli usuwanie kamienia nazębnego przysługuje za darmo czyli na NFZ raz do roku(oczywiscie trzeba sie zapisać w kolejeczkę do gabinetu który ma takie świadzczenie podpisane z nfz),natomiast za piaskowanie trzeba płacić w 100%gdyz nie ma go wymienionego w świadczczeniach NFZ
skaling usuwa kamień nad i poddziasłowy i może tylko troszeczkę,bardzo troszeczkę rozjaśnia zęby,natomiast piaskowanie a i owszem dlatego żę piasek usuwa osad ktory jest cięzko doczyścic sposobami domowymi czyli szcoteczką do zębów)no i chyba troszkę rosjaśniłam sprawę
Stary 2008-03-28, 20:30   #1958
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

w takim razie przepraszam za błędne informacje
Stary 2008-03-28, 21:25   #1959
natural-love
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no u mnie tez tylko troszke bola .. jak zimne powietrze sie dostanie no ale tak ogolnie nie jest zle no a jaki efekt
Uzylam dzisiaj po raz 1wszy Blen-a-med Whitestrips, za moment bede je nakladac po raz drugi. Zeby mnie strasznie bola, sa bardzo wrazliwe, nie tylko na zimno czy cieplo, ale same w sobie juz mnie bola! Niestety z tego co wyczytalam z ulotki to efekt uboczny nadtlenku wodoru, ale tak czy siak, tak latwo sie nie poddam i mimo tego bolu zuzyje je do konca, bo chce osiagnac zamierzony efekt!

Zaufanie to piękny dar - buduje się je latami, traci w ciągu sekundy...

natural-love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 22:15   #1960
Smurfik1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
nie rozumiem Twojego śmiechu ????ale cóż pozostawie go bez komentarza....

zgadza sie skaling czyli usuwanie kamienia nazębnego przysługuje za darmo czyli na NFZ raz do roku(oczywiscie trzeba sie zapisać w kolejeczkę do gabinetu który ma takie świadzczenie podpisane z nfz),natomiast za piaskowanie trzeba płacić w 100%gdyz nie ma go wymienionego w świadczczeniach NFZ
skaling usuwa kamień nad i poddziasłowy i może tylko troszeczkę,bardzo troszeczkę rozjaśnia zęby,natomiast piaskowanie a i owszem dlatego żę piasek usuwa osad ktory jest cięzko doczyścic sposobami domowymi czyli szcoteczką do zębów)no i chyba troszkę rosjaśniłam sprawę
To dobra wiadomość! A czy skaling chociaż troszeczke usunie osad ? Bo nie wiem czy po skalingu zdecydować się na piaskowanie...
Stary 2008-03-29, 00:37   #1961
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natural-love Pokaż wiadomość
Uzylam dzisiaj po raz 1wszy Blen-a-med Whitestrips, za moment bede je nakladac po raz drugi. Zeby mnie strasznie bola, sa bardzo wrazliwe, nie tylko na zimno czy cieplo, ale same w sobie juz mnie bola! Niestety z tego co wyczytalam z ulotki to efekt uboczny nadtlenku wodoru, ale tak czy siak, tak latwo sie nie poddam i mimo tego bolu zuzyje je do konca, bo chce osiagnac zamierzony efekt!
no moje zeby tez sa dosc wrazliwe ( moze dlatego ze uzywam ich 2 raz ) za pierwszym razem bylo wszystko ok ... teraz odczuwam ze sa wrazliwe na ziemno zwlaszcza ;/
no ale tak jak i ty mam silna wole jutro ostatni raz nakladam
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 11:06   #1962
natural-love
Zakorzenienie

Uzylam ich jeszcze wieczorem, w nocy spac nie moglam przez bol, obudzilam sie o 2 i juz nie moglam zasnac, pozniej jakos przeszlo, rano gdy sie obudzilam to nic nie bolalo... i zaraz znowu musze uzyc, ale to nic, licza sie koncowe efekty

Czy mial ktos podobnie?

Stary 2008-03-29, 12:30   #1963
blush
Zadomowienie

Cytat:
Uzylam ich jeszcze wieczorem, w nocy spac nie moglam przez bol, obudzilam sie o 2 i juz nie moglam zasnac, pozniej jakos przeszlo, rano gdy sie obudzilam to nic nie bolalo... i zaraz znowu musze uzyc, ale to nic, licza sie koncowe efekty

Czy mial ktos podobnie?
miałam tak przez pierwsze dni wybielania nakładkowego, potem ból ustąpił
Stary 2008-03-29, 17:56   #1964
natural-love
Zakorzenienie

to pocieszylas mnie i masz racje, bo widze ze z kazdym nakladaniem bol ustepuje.

Stary 2008-03-30, 19:49   #1965
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
to pocieszylas mnie i masz racje, bo widze ze z kazdym nakladaniem bol ustepuje.
nie martw sie, dla efektu warto pocierpiec
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 00:11   #1966
natural-love
Zakorzenienie

O nie! ja nie poddalabym sie za zadne skarby swiata Po to w koncu to kupilam, i nie widze problemu zeby troszke pocierpiec. Tylko chcialam wiedziec czy to oby napewno normalne, ze tak boli. U mnie tylko 1 dzien byl straszny, teraz juz nic nie boli, jedynie dziasla takie czerwone sie zrobily... Ale to nic, wytrwam i bede miec biale zabki, zreszta juz widze spore efekty

Stary 2008-03-31, 13:53   #1967
stazysta007
Raczkowanie

mnie ciekawi czy wogole jest tu jakas osoba ktora podczas wybielania nie cierpiala przez nadwrazliwosc ??
bo gdzies slyszalem ze tylko 15% osob cierpi na nadwrazliwosc a jak przeczytalem troche w praktyce o wybielaniu to chyba tylko 15% NIE mialo nadwrazliwosci

no i od razu pytanie - co w praktyce najlepiej ograniczylo nadwrazliwosc ? ktory preparat lub pasta ?

w temacie polecacie ULTRA EZ, ewentualnie GC Tooth Mouse no i sensodyne jakies zele elmex ...

czyli wychodzi na to ze najpierw nalozyc do nakladek np ULTRA EZ a po tym wyplukac i wybielac zelem ? czy na odwrot ?
stazysta007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 15:04   #1968
natural-love
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stazysta007 Pokaż wiadomość
mnie ciekawi czy wogole jest tu jakas osoba ktora podczas wybielania nie cierpiala przez nadwrazliwosc ??
bo gdzies slyszalem ze tylko 15% osob cierpi na nadwrazliwosc a jak przeczytalem troche w praktyce o wybielaniu to chyba tylko 15% NIE mialo nadwrazliwosci
oj wg mnie to bardzo zanizone statystyki, bardzooo wiele ludzi ma problem z nadwrazliwoscia po wybielaniu, i powiedzialbym ze to raczej tak pol na pol.

Stary 2008-04-02, 21:37   #1969
stazysta007
Raczkowanie

dobra jestem juz po 2 wizytach u dentysty i zdecyduje sie chyba na wybielanie lampa beyond (600zl) 1,5 h na fotelu to wszystko trwa i troche sie obawiam - 1 rzecz to nadwrazliwosc a 2 to żeby te wybielanie zadzialalo i żeby po miesiacu zęby nie wrocily do koloru zoltego ...

chociaz czytam ze duzo osob pisze ze lepiej nakladkowo bo pozniej mozna powtorzyc dla podtrzymania efektu no a lampa gorzej wybiela, i wogole cholera mam metlik w glowie ...
Stary 2008-04-02, 21:49   #1970
blush
Zadomowienie

moim zdaniem metodą nakładkową łatwiej i taniej podtrzymać efekt,
zrób jak zechcesz wkońcu to Twoje zęby
o nadwrażliwość zapytaj stomatologa, powinien Ci doradzić co robić żeby złagodzić ból
Stary 2008-04-02, 22:07   #1971
*nulka*
Zakorzenienie

to ja sie podziele jeszcze swoim doswiadczeniem bo robilam wybielanie jeszcze inna metoda!

poszlam do dentysty, swojego wujka, poprosic o wybielenie zebow, po przeczytaniu tego watku chcialam zrobic to metoda nakladkowa. dostalam jednak propozycje zeby wybielic je w gabinecie, podobna metoda.

dentysta naklada specjalne zabezpieczenie na dziasla a potem naklada preparat (chyba ten sam co do metody nakladkowej) o stezeniu 35% na 20min... i juz! powtarza sie to do 3 razy, co 2 tygodnie.

ja wlasnie jestem po 1 zabiegu i w piatek ide na 2 zabki wybielily sie ale nie tak jak bym chciala, zobaczymy jak bedzie po kolejnym razie.

nadwrazliwosc mialam minimalna, prawie wcale, ale to chyba dlatego ze generalnie nmam nadwrazliwosci zebow

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:16   #1972
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

lampa beyond wybiela lepiej niż nakładkowe wybielanie nocne. Nie ma tez takiej nadwrażliwości . Ale koszty są większe no i przy wybielaniu przypominającym co kilka lat płacisz znowu całosc a nie jak przy nakładkowym tylko koszty preparatu.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 07:07   #1973
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, wczoraj zaczęłam wybielać metoda nakładkową żelem Opalescence 15% i powiem wam, że dziś po prostu umieram. Nie chodzi mi tyle o nadwrażliwość na ciepło czy zimno, ale po prostu o ból zębów, tak jakby w środku jeść mogę i wtedy nic nie boli, ale jak sobie siedzę bezczynnie to po rpostu mam ochotę wyrwać je wszystie nie wiem co poradzić na to
Stary 2008-04-03, 07:39   #1974
olka@@@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj zaczęłam wybielać metoda nakładkową żelem Opalescence 15% i powiem wam, że dziś po prostu umieram. Nie chodzi mi tyle o nadwrażliwość na ciepło czy zimno, ale po prostu o ból zębów, tak jakby w środku jeść mogę i wtedy nic nie boli, ale jak sobie siedzę bezczynnie to po rpostu mam ochotę wyrwać je wszystie nie wiem co poradzić na to
Mysza_87 już mi ciebie jest strasznie żal . Ja tez tak cierpiałam i niestety nic na to nie poradzisz. Ten okropny ból w moim przypadku ustępował po paru godzinach, ale czasami trwało to ok 11 godzin. Ja zorientowałam się że na jednym zębie mam pęknięta szkliwo i następnym razem nakładając żel omijałam tego zęba troszkę to pomagało. Teraz jestem już po 10 razie tego wybielania i jest lepiej juz tak nie boli. Ja nakładam żel dwa razy w tygodniu żeby mieć więcej dni bez bólu. Powodzenia
olka@@@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 08:28   #1975
stazysta007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
lampa beyond wybiela lepiej niż nakładkowe wybielanie nocne. Nie ma tez takiej nadwrażliwości . Ale koszty są większe no i przy wybielaniu przypominającym co kilka lat płacisz znowu całosc a nie jak przy nakładkowym tylko koszty preparatu.
no dobrze tylko czy wybielanie przypominajace trzeba robic co kilka lat czy kilka miesiecy ? z doswiadczenia przez jaki czas ten efekt sie utrzymuje ?

dentysta mi mowil ze nadwrazliwosci nie bede mial duzej o ile bede mial - i preparaty mi jakies da ale to dzis bede rozmawial dokladniej ...

tylko wlasnie rozchodzi sie o efekt no i ile czasu bedzie sie ten efekt utrzymywal ...

jeszcze jedno - po jakim czasie od wybielania mozna wymieniac plombe ?

Edytowane przez stazysta007
Czas edycji: 2008-04-03 o 18:27
Stary 2008-04-03, 20:19   #1976
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez olka@@@ Pokaż wiadomość
Mysza_87 już mi ciebie jest strasznie żal . Ja tez tak cierpiałam i niestety nic na to nie poradzisz. Ten okropny ból w moim przypadku ustępował po paru godzinach, ale czasami trwało to ok 11 godzin. Ja zorientowałam się że na jednym zębie mam pęknięta szkliwo i następnym razem nakładając żel omijałam tego zęba troszkę to pomagało. Teraz jestem już po 10 razie tego wybielania i jest lepiej juz tak nie boli. Ja nakładam żel dwa razy w tygodniu żeby mieć więcej dni bez bólu. Powodzenia
mi to minęło tak mniej więcej ok. 15 ale juz od 10 ból powoli zaczął słabnąć. Jak teraz na to patrzę z perspektywy dnia, to jeśli mam mieć jeszcze 7 takich dni (bo mam jeszce 3,5 strzykawki a wystarcza mi połowa na obie szczęki), ale za to białe ząbki to jestem w stanie przecierpieć Nadwrażliwość na ciepło i zimno też miałam, ale nie było to zbyt uciążliwe, jednak taki tępy ból szczegolnie dolnych zębów był momentami nie do zniesienia. Zęby bolały niesamowicie najbardziej przy wciąganiu powietrza ustami a jak na złość się przeziębiłam i nosem było mi trudno oddychać. Trochę się podkuruję i może w niedzielę powtórzę zabieg. Teraz już przynajmniej wiem czego się spodziewać
Stary 2008-04-03, 21:38   #1977
Gosiaq
Raczkowanie

GG do Gosiaq Send a message via Skype™ to Gosiaq

Jeśli chodzi o nadwrażliwość zębów po wybielaniu: Najlepiej wybielać przed snem (przynajmniej u mnie )
Ja używałam Białej Perly
Gosiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 21:54   #1978
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez stazysta007 Pokaż wiadomość
no dobrze tylko czy wybielanie przypominajace trzeba robic co kilka lat czy kilka miesiecy ? z doswiadczenia przez jaki czas ten efekt sie utrzymuje ?

dentysta mi mowil ze nadwrazliwosci nie bede mial duzej o ile bede mial - i preparaty mi jakies da ale to dzis bede rozmawial dokladniej ...

tylko wlasnie rozchodzi sie o efekt no i ile czasu bedzie sie ten efekt utrzymywal ...

jeszcze jedno - po jakim czasie od wybielania mozna wymieniac plombe ?
wybielanie przypominające warto wykonac po ok. półtora roku-dwóch latach. Zresztą to sprawa indywidualna , zależy od nawyków pacjenta-kawa, herbata, papierosy.
Plombę można wymienic już po tygodniu, nie ma przeciwskazań.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 10:46   #1979
stazysta007
Raczkowanie

no ja nie pale ani kawy nie pije tylko herbate wiec mam nadzieje ze efekty beda dobre i dlugo beda sie utrzymywac
mozliwe ze przed majowkami sie na to wybielanie zalapie to zdam relacje a poki co to jeszcze szukam komentarzy osob ktore juz przez to "szybkie" wybielanie lampowe przeszly ...
Stary 2008-04-07, 14:16   #1980
joko1
Raczkowanie

Witam. Wybielam zęby metodą nakładkową. Generalnie efekty widać. Mam tylko jedno ale - przy dziąsłach (szczególnie na dolnej szczęce) pozostały bez zmiany. Czy u Was przy stosowaniu tej metody też tak było, czy wszystkie zęby wybieliły się równo?
joko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości