|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
heh jaki ten wizaż mały
![]() ![]() mam nadzieję że Ci pomoże, nałóż na zęby na kilka minut, potem porządnie wypłucz i uważaj żeby nie połknąć, bo podobno fluor jest szkodliwy
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1956 |
|
Przyczajenie
|
Więc skaling ani piaskowanie nie są refundowane przez NFZ ?
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
nie rozumiem Twojego śmiechu ????ale cóż pozostawie go bez komentarza.... zgadza sie skaling czyli usuwanie kamienia nazębnego przysługuje za darmo czyli na NFZ raz do roku(oczywiscie trzeba sie zapisać w kolejeczkę do gabinetu który ma takie świadzczenie podpisane z nfz),natomiast za piaskowanie trzeba płacić w 100%gdyz nie ma go wymienionego w świadczczeniach NFZ skaling usuwa kamień nad i poddziasłowy i może tylko troszeczkę,bardzo troszeczkę rozjaśnia zęby,natomiast piaskowanie a i owszem dlatego żę piasek usuwa osad ktory jest cięzko doczyścic sposobami domowymi czyli szcoteczką do zębów)no i chyba troszkę rosjaśniłam sprawę
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie przepraszam za błędne informacje
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1960 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tak jak i ty mam silna wole jutro ostatni raz nakladam
|
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Uzylam ich jeszcze wieczorem, w nocy spac nie moglam przez bol, obudzilam sie o 2 i juz nie moglam zasnac, pozniej jakos przeszlo, rano gdy sie obudzilam to nic nie bolalo... i zaraz znowu musze uzyc, ale to nic, licza sie koncowe efekty
Czy mial ktos podobnie?
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
miałam tak przez pierwsze dni wybielania nakładkowego, potem ból ustąpił
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
to pocieszylas mnie
i masz racje, bo widze ze z kazdym nakladaniem bol ustepuje.
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
O nie! ja nie poddalabym sie za zadne skarby swiata
Po to w koncu to kupilam, i nie widze problemu zeby troszke pocierpiec. Tylko chcialam wiedziec czy to oby napewno normalne, ze tak boli. U mnie tylko 1 dzien byl straszny, teraz juz nic nie boli, jedynie dziasla takie czerwone sie zrobily... Ale to nic, wytrwam i bede miec biale zabki, zreszta juz widze spore efekty
|
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
mnie ciekawi czy wogole jest tu jakas osoba ktora podczas wybielania nie cierpiala przez nadwrazliwosc ??
bo gdzies slyszalem ze tylko 15% osob cierpi na nadwrazliwosc a jak przeczytalem troche w praktyce o wybielaniu to chyba tylko 15% NIE mialo nadwrazliwosci ![]() no i od razu pytanie - co w praktyce najlepiej ograniczylo nadwrazliwosc ? ktory preparat lub pasta ? w temacie polecacie ULTRA EZ, ewentualnie GC Tooth Mouse no i sensodyne jakies zele elmex ... czyli wychodzi na to ze najpierw nalozyc do nakladek np ULTRA EZ a po tym wyplukac i wybielac zelem ? czy na odwrot ? |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
oj wg mnie to bardzo zanizone statystyki, bardzooo wiele ludzi ma problem z nadwrazliwoscia po wybielaniu, i powiedzialbym ze to raczej tak pol na pol.
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
dobra jestem juz po 2 wizytach u dentysty i zdecyduje sie chyba na wybielanie lampa beyond (600zl) 1,5 h na fotelu to wszystko trwa i troche sie obawiam - 1 rzecz to nadwrazliwosc a 2 to żeby te wybielanie zadzialalo i żeby po miesiacu zęby nie wrocily do koloru zoltego ...
![]() chociaz czytam ze duzo osob pisze ze lepiej nakladkowo bo pozniej mozna powtorzyc dla podtrzymania efektu no a lampa gorzej wybiela, i wogole cholera mam metlik w glowie ... |
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem metodą nakładkową łatwiej i taniej podtrzymać efekt,
zrób jak zechcesz wkońcu to Twoje zęby o nadwrażliwość zapytaj stomatologa, powinien Ci doradzić co robić żeby złagodzić ból
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie podziele jeszcze swoim doswiadczeniem
bo robilam wybielanie jeszcze inna metoda!poszlam do dentysty, swojego wujka, poprosic o wybielenie zebow, po przeczytaniu tego watku chcialam zrobic to metoda nakladkowa. dostalam jednak propozycje zeby wybielic je w gabinecie, podobna metoda. dentysta naklada specjalne zabezpieczenie na dziasla a potem naklada preparat (chyba ten sam co do metody nakladkowej) o stezeniu 35% na 20min... i juz! powtarza sie to do 3 razy, co 2 tygodnie. ja wlasnie jestem po 1 zabiegu i w piatek ide na 2 zabki wybielily sie ale nie tak jak bym chciala, zobaczymy jak bedzie po kolejnym razie.nadwrazliwosc mialam minimalna, prawie wcale, ale to chyba dlatego ze generalnie nmam nadwrazliwosci zebow
|
|
#1972 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
lampa beyond wybiela lepiej niż nakładkowe wybielanie nocne. Nie ma tez takiej nadwrażliwości . Ale koszty są większe no i przy wybielaniu przypominającym co kilka lat płacisz znowu całosc a nie jak przy nakładkowym tylko koszty preparatu.
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj zaczęłam wybielać metoda nakładkową żelem Opalescence 15% i powiem wam, że dziś po prostu umieram. Nie chodzi mi tyle o nadwrażliwość na ciepło czy zimno, ale po prostu o ból zębów, tak jakby w środku
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja tez tak cierpiałam i niestety nic na to nie poradzisz. Ten okropny ból w moim przypadku ustępował po paru godzinach, ale czasami trwało to ok 11 godzin . Ja zorientowałam się że na jednym zębie mam pęknięta szkliwo i następnym razem nakładając żel omijałam tego zęba troszkę to pomagało. Teraz jestem już po 10 razie tego wybielania i jest lepiej juz tak nie boli. Ja nakładam żel dwa razy w tygodniu żeby mieć więcej dni bez bólu. Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z doswiadczenia przez jaki czas ten efekt sie utrzymuje ? dentysta mi mowil ze nadwrazliwosci nie bede mial duzej o ile bede mial - i preparaty mi jakies da ale to dzis bede rozmawial dokladniej ... tylko wlasnie rozchodzi sie o efekt no i ile czasu bedzie sie ten efekt utrzymywal ... jeszcze jedno - po jakim czasie od wybielania mozna wymieniac plombe ? Edytowane przez stazysta007 Czas edycji: 2008-04-03 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadwrażliwość na ciepło i zimno też miałam, ale nie było to zbyt uciążliwe, jednak taki tępy ból szczegolnie dolnych zębów był momentami nie do zniesienia. Zęby bolały niesamowicie najbardziej przy wciąganiu powietrza ustami a jak na złość się przeziębiłam i nosem było mi trudno oddychać. Trochę się podkuruję i może w niedzielę powtórzę zabieg. Teraz już przynajmniej wiem czego się spodziewać
|
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o nadwrażliwość zębów po wybielaniu: Najlepiej wybielać przed snem (przynajmniej u mnie
)Ja używałam Białej Perly |
|
|
|
|
#1978 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Plombę można wymienic już po tygodniu, nie ma przeciwskazań. |
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
no ja nie pale ani kawy nie pije tylko herbate wiec mam nadzieje ze efekty beda dobre i dlugo beda sie utrzymywac
![]() mozliwe ze przed majowkami sie na to wybielanie zalapie to zdam relacje a poki co to jeszcze szukam komentarzy osob ktore juz przez to "szybkie" wybielanie lampowe przeszly ... |
|
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Wybielam zęby metodą nakładkową. Generalnie efekty widać. Mam tylko jedno ale - przy dziąsłach (szczególnie na dolnej szczęce) pozostały bez zmiany. Czy u Was przy stosowaniu tej metody też tak było, czy wszystkie zęby wybieliły się równo?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

jestem również

. Ja tez tak cierpiałam i niestety nic na to nie poradzisz. Ten okropny ból w moim przypadku ustępował po paru godzinach, ale czasami trwało to ok 11 godzin