|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
[quote=marticia;7047453]Dziewczynki koniec!!!
skonczylam prace! od jutra laba na calego...no musze nadciagna to co produkowalyscie, ale zdazylam obejrzec sukieneczki malej Kasiulki i sa cudowne . Tez chce dziewczynke . quote]Super - to teraz odpoczywaj, zasłużyłas sobie na słodkie lenistwo Kasiulka nie wiem czemu ale nie otwierają mi sie stronki - zobacze póżniej. W panoramie mówili o badaniach dotyczących udziała męzczyzn w porodach.Stwierdzono, że przez to wzrasta liczba separacji i rozwodów a w przypadku kilku procent męzczyzn nawet prowadzi do impotencji.Podsumowanie było bardzo słuszne - wszystko jest w porzadku jesli facet robi to bo chce a nie dlatego, że taka jest moda albo kobieta go zmusza.
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest mój kochany Dorbarek??? Dziewczyny jestem po spotkaniu z byłą żoną pana M.Bardzo ok dziewczyna.Niestety dowiedziałam się,że obecna dziewczyna pana M jest w ciąży.Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić....Czemu musi być tak ciężko na tym świecie???
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nic sie nie martw, sprawiedliwosc musi zwyciezyc |
||
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
No ta laska to jego narzeczona,z ktorą jest od 2 lat,a o ktorej nic nie wiedziałam.chyba powinnam powiedzieć tak jak jego była żona;"kupic wiatrówkę i w jaja strzelać"NIENAWIDZĘ GOOO
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT, w koncu zbierzecie sie wszystkie i wytoczycie mu proces i facet z alimentow se nie wyplaci
![]() Asiula, a ja a L4 nie poszlam, mialam taki beznadzijny kontrakt, z zostaje przerwany na okres macierzynstwa tak wiec rok czasu mam laby a pozniej pewnie bede szukala czego nowego lepszego ![]() Ale i tak sie ciesze . Prawdziwe lwice nielubia sie przemeczac..hihihi
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
niby Marticia to tak latwo wygląda ale sprawa jest cholernie trudna.Ja już nie mam siły chyba by walczyć...
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Andape kochana, nie mam pojęcia czemu stronki nie chcą chodzić
paskudy jedne, mnie wczytują się linki za każdym razem MaładT współczuję Ci serdecznie... normalnie jakiś siewca nasienia z tego pana M. Szkoda słów. My byliśmy popołudniu w sklepie na małych zakupach i zleciało. Olcia szaleje sobie w brzuszku już od dłuższego czasu, fajna z niej babka ![]() Marticia Słonko, gratuluję decyzji i życzę udanego, rozkosznego wypoczynku i byczenia się ile dusza zapragnie Anisia Gadzinko, a gdzie zdjęcia brzuszka! Domagam się!
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulko - mimo,że nie jestem zbytnią fanką różu to takie sukienki jak te Twoje sama bym z checią kupiła - niestety Maksymilianek mógłby nie byc zbyt szcześliwy
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki cieszę się bardzo że moje zakupki Wam się podobały...
Taaa...Zyrafki, owieczki i dinusie są słodkie Jowiszku fajnie że jestes zadowolona z ciuszków u tego sprzedawcy, przynajmniej wiem że wszystko z nimi ok Kasiulka - sukienusie dla Olci śliczne!! Walczyłaś dzielnie ale było warto ![]() Buteleczki TT bardzo interesujące - też słyszałam o nich dobre opinie wiec pewnie za jakiś czas sie nimi zainteresuję. Anisia, Kasia - ale milusio że tak Was cieszy mój come back na FW ![]() To teraz szybciutko wkleję ostatnie ciuszki z wczorajszych zakupów... |
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihihi Cieszę się bardzo kochana, że Ci się podobają Ja właśnie się wnerwiłam Nie wiem... jakieś przesilenie wiosenne chyba ma, ja wiem że wcześnie wstaje, ale chodzimy spać też wcześnie. Nio wkurzyłam się, jak słowo daję
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje zakupki są równie boskie, prześliczny jest każdy jeden ciuszek... a gdy jeszcze ma się je w rękach, można poczuć tę miękkość i pomyśleć, że za kilka miesięcy nasz szkrab będzie w tym wdzianku to już można odlecieć totalnie Ja patrzę na tą moją szafeczkę z ciuszkami i uwielbiam ją otwierać, dotykać ciuszków, składać.Dziś sprawdzałam ceny proszków w sklepie, proszków do prania ma się rozumieć I tak Lovela 3,6 kg kosztowała 33 zł z hakiem, a Jelp 5,4 kg 59 z hakiem. Dziewczyny co jest lepsze Lovela czy Jelp, czy to już wszystko jedno, sama nie wiem który kupię - oczywiście jeszcze nie teraz ale gdzieś czerwiec, lipiec zacznę pranko
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, zdjecia brzuszka beda jak mezu mi zrobi, narazie przeziebiony wiec i marudny
dzizas.. jakby tak nosil w brzuchu swoje dziecko i ciagle by go cos bolalo to by dopiero narzekal... Bozia wiedziala co robi obdarzajac kobiety tymi wlasciwosciami macierzynskimi
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jesli on by to jakims cudem przeżył to na pewno samotnie bo żadna kobieta by przy nim nie wytrzymała - wyobrazacie sobie to narzekanie 24/7 tylko dlatego, że jest okazja !!!
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jelp jes ogólnie droższy niż lovela, mi dermatolog poleciła jelp dla siebie i maluszka, ale wydaje mi się, że bez różnicy... Ja jutro wypiorę wszystkie ciuchy, potem poprasuję i schowam szczelnie w półkę, wolę to zrobić teraz póki jeszcze nie będę tak sapać nad tym żelazkiem, choć pewnie bez narzekania się nie obejdzie hehemała ciuszki słodkie.... marticia słodkiego obijania w końcu sobie wypoczniesz![]() Ja byłam dzisiaj w kinie, mężuś zrobił mi niespodziankę byliśmy na 10000 B.C. Super filmik, w stylu apocalypto... polecam Już chce być kisiany jak mamusia , uwielbiamy to tak samo. Szkoda ze nikt nie wymyślił maszyny do kisiania po plecach, bo mój mężuś nawet jak mu mówię, ze mu zapłacę to się obija i zapomina. Wtedy musze mu przypominać ![]() ![]()
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Judi kochana wiesz ja właśnie w Auchan byłam dziś i ten Jelp tam tyle kosztował... o by ich dunder
Muszę popatrzeć jeszcze w innych sklepach Hihihi ja również uwielbiam mizianie po plecach, mogłabym tak spędzać godziny, ale małżon by padł, a tak czasem da się wykorzystać. O Andape właśnie Cię doczytałam hihihi jak małżon to przeczyta na śmierć się obrazi , dobry z niego stwór... ale dziś się wkurzyłam to sobie ponarzekam! Śpiochacz jeden. Ja też pewnie będę zmykać, bo taaaaaaaaaaaaaak mi się chce siku że zaraz oszaleję, a jak się przejdę do łazienki to zbłądzę w stronę łóżka
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Oj laski lepiej mieć faceta niż nie mieć,a w moim przypadku to drugie jest podkreślone i ojciec Wiktorii zabawia się w reproduktora.Coraz fajniej.Jego żonka nawet stwierdziła,że też on jest w stanie zrobić dziecko.Myślałam,że padnę...
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulko toż to rozbój w biały dzień... nie łądnie.... dobranoc misiaki
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=andape;7047670]
Cytat:
bardzo wygodny taki lekarz położnik wobec tego w ogóle chyba by na kobity patrzeć nie mógł i tylko na kozetce u psychiatry siedział gdyby ten widok taki ciężki był i w końcu o samym oglądaniu mówimy, kto powiedział że każda babeczka jest do porodu gotowa, a jakoś nikt się jej nie pyta, a na chęć cesarki na życzenie częściej się ze świętym oburzeniem spotyka niż ze zrozumieniem ![]() śliczne ! bodziak boski. dobranoc
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
ALE SUPER JEST TA WYPRAWKA Z POPRZEDNIEJ STRONY aż kusi
a co do tych pieluszek tetrowych to jak moge doradzić to ci którzy chcą używać tylko pampersów a tetre tylko do podkładania czy wycierania to maksymalnie 20 ja jak kupowałam wcześniej do moich pierwszych dzieci to też kupiłam 40 szt i używałam ani połowy z nich a muszą powiedzieć że 10 lat temu bo tyle ma mój starszy syn w początkowych dniach używałam tetre i na jedno przewinięcie przeważnie używałam 2 pieluszki i nawet wtedy nie użyłam wszystkich pieluszek proszek napewno kupię lovelle bo taki kupowałam ostatnio ale jaki potem będziemy używać to się okarze bo czasem dzieci mają uczulenie na jakieś proszki MaladT to przykre co cię spotyka tyle stresów z powodu jakiegoś dupka który najwyraźniej nie liczy się z innymi najlepiej by było zapomnieć o nim ale wiem że to nie takie proste najważniejsze żeby wysądzić od niego jak największe alimęty i traktować go jak powietrze współczuję ci głowa do góry będzie dobrze bo musi być. |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
bry
ja już przy kawie, umyta i umalowana spać nie mogę jakoś w tej ciąży no. mąż dalej drzemie więc dzielnie czekam jeszcze z godzinę ze śniadaniem.przed 10tą wyjeżdżamy na zajęcia i wrócimy dopiero ok. 13.30 o właśnie, muszę paszteciki na obiad rozmrozić
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio spie do 6 i ani troche wiecej Chyba sie organizm przestawia na poranne wstawanie ![]() Mala, ladne ciuszki Ja wczoraj ciuszki wszytskie spakowalam do szuflad w komodzie. Ledwo je domknelam ![]() teraz tylko proszku do prania brakuje Bede w Pl, to przywioze sobie zapas Loveli
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
ja odebrałam wczoraj kolejną paczkę - przyszedł koc, ręcznik dla małej, pieluchy, prześcieradła i majtki z podkładami poporodowymi dla mnie. wielkość podkładów mnie lekko podłamała
no ale potem uświadomiłam sobie te ewent. szyte krocze i fakt, że zwykła podpaska jednak by za krótka była dziś jedziemy oglądać meble chcę komodę i stolik rtv do dużego pokoju. wtedy starą komodę będę mogła zaadoptować w sypialni dla dziecka. obecnie mamy tylko 2 pokoje więc Iga będzie urzędowała z nami no ale to służbowa chata, kiedyś kupimy na pewno o pokój więcej.
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki - co prawda ja dzis nie tak wczesnie jak ostatnio ale dobre i to
Mijalea dzieki ze Tobie tez podobały się ciuszki. Właśnie dostałam meila ze wyprawka wczoraj juz została wysłana (a wczoraj rano płaciłam przelew!). Więc tempo mają ekspresowe - dam Wam potem znać jaka jest gatunkowo (gdyby niektóre z Was miały na nią chrapkę) ![]() Jowiszku - myślę, że pochwalisz się zawartością nowej paczuszki? Chyba że już po zakupie wklejałaś linki a ja przeoczyłam...Ja też mam tylko 2 pokoje i nasza obecna sypialnia będzie pokojem dla dziecka. Mam w niej z tylko jedną wielką szafę z lustrem w której niestety nie znajdę wolnego miejsca na ciuszki. Więc też mnie czeka zakup jakiejś komody tylko nie wiem gdzie ją wstawię Powodzenia w dzisiejszych zakupkach Ja teraz zastawnawiam się nad pościelą...Chcę kupić tą 11-elementową pewnie juz ją widziałyście na allegro. I się zastanawiam czy brac 2 komplety? Bo przecież pościel musi być na zmianę Czy tylko kupić osobno poszewkę na podusię i kołderkę+prześcieradło? Co prawda moja mama się zaofiarowała, że nam kupi dodatkowy komplet tej 11-elementowej w innym wzorze ale nie wiem czy jest sens kupować znów całość....
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Mała ja mam całe dwa osobne komplety, ale nie wydaje mi się by była taka potrzeba. Ja jestem ubezpieczona jakby mi sie dziecko posikało na kołdrę czy coą. Ale kupiłam dwa tylko temu, ze jeden mam z ikei a jeden nasz polski-znacznie różnią się rozmiarami. Wydaje mi się, że kup jeden cały plus poszewka na podusie i kołderkę i drugie prześcieradełko wystarczy Ci:")A ja dzisiaj wyjątkowo jeszcze przed śniadankiem, zaraz lecę Dzisiaj robie big pranie dziecięcych ciuchaczów, potem przykruję sobie ręcznikiem w komodzie i będzie na Tymcia czekało ![]() Jowiszku czekamy na relacje ze szkoły
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Judi dzieki
Fajniutko że dzis masz pranko dzięcięcych ciuszków, ale to będzie miło potem prasować takie pachnące rzeczy Dziewczyny czy dziś jest jakaś zmiana czasu na letni czy coś?? |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
No moje drogie ja dzisiaj z wielką pretensją na ustach wstałam o 6.30 bo na 8 miałam prawko.Już jestem po jeździe
i małych zakupach typu chleb,marchewki,jogurt,so czek jednodniowy i rzodkiewki. Wypiłam już soczek i stwierdziłam,że musze coś napisać.Od rana mam wielki come back myśli o panu M i jego podwójnym ojcostwie.Nawet się trochę wkurzyłam jak instruktor kazał mi jechać koło jego domu.Gdyby przypadkiem stał na chodniku i byłaby tak kałuża na 1000% bym w nią wjechala by go ochlapać.chyba by mnie wtedy zabił ze zdenerwowania hehe No i dziś muszę się wziąć za naukę i to trochę ostrawo bo we wtorek mam koło,a do tego czasu codzień jazdę.Myślałam rano,ze jak wrócę to się położę,bo przecież się nie wyspałam,ale myślę że jeszcze trochę przetrzymam i ewentualnie moją jak co dzień popołudniową drzemkę przyspieszę.Teraz pędzę na jakieś drugie śniadanko i będę siedzieć z kodeksem cywilnym...Ale oczywiście będę Was czytać więc pisać co u Was..Mała mnie się coś o uszy obiło,że dziś w nocy przestawiamy zegarki z 2 na 3.
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
No i proszę jakie wiadomości z rana dostaję.Już pan M napisał swojej żonce,że jego laska poroniła.Nie życzę jej tego,ale wydaje mi się,że pan M znowu wymyślił jakieś kłamstwo.Szkoda,ze powiadomił o tym swojego syna,który na tą wieść się rozpłakał.Szkoda mi malucha bo bardzo fajny jest.
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie nie pocieszyłyście z tą zmianą czasu...
Biorąc pod uwagę moje ostatnie poranne wstawanie przed 6 to teraz w nocy chyba juz bede na nogach hehe Dziś mnie czeka sprzątanie chaty...Bleee Narazie tylko pranie wstawiłam ale cała reszta przede mną... Teraz korzystam z kompa bo mężuś ogląda jakiś program motoryzacyjny w tv...Szybko myknę na allegro bo muszę znaleźć dla siebie jakaś dłuższą bluzkę - z moich dotychczasowych raczej krótkich brzuch mi wystaje Myślę też żeby kupić jakiś pas ciążowy w fajnych kolorkach bo to chyba praktyczna rzecz. Używacie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

. Tez chce dziewczynke

paskudy jedne, mnie wczytują się linki za każdym razem 

Twoje zakupki są równie boskie, prześliczny jest każdy jeden ciuszek... a gdy jeszcze ma się je w rękach, można poczuć tę miękkość i pomyśleć, że za kilka miesięcy nasz szkrab będzie w tym wdzianku to już można odlecieć totalnie
Ja patrzę na tą moją szafeczkę z ciuszkami i uwielbiam ją otwierać, dotykać ciuszków, składać.
dzizas.. jakby tak nosil w brzuchu swoje dziecko i ciagle by go cos bolalo to by dopiero narzekal... Bozia wiedziala co robi obdarzajac kobiety tymi wlasciwosciami macierzynskimi
Bede w Pl, to przywioze sobie zapas Loveli