Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 17:02   #1741
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
szkoda tylko, ze nie ma henny rozjasniajacej bo ja za zadne skarby nie przyciemnie wlosow!
a taurynke mam, owszem no popatrz, a mowia, ze takie to bogate sklady... pewnie namawiaja, zeby miec utarg, skubane
Hmm a ta henna z waxa (lawsonia)? Przeciez ona nie farbuje

Dla pewnosci możesz poszukac o tym skladzie ale ja czytalam ze nic specjalnego oprócz tych skladników tam mnie ma.

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
karla_92 - czekoladowa 5.99 zł a z rumem ki migdałem 3,99 (promocja na nia była
To musze jakąs kupic

Cytat:
Swoją drogą popatrzcie kto uzywa waxa :
http://www.lansik.pl/2839/gasowski-s...porost-wlosow/
Haha dobre to jest

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
dziewczynki, mialam co prawda o sukcesach w przyroscie wlosa po nissimie odezwac sie za 2 tygodnie, ale rano nie wytrzymalam i zmierzylam kosmyk, ktory mierzylam tydzien temu....

i....

bylo 24cm, teraz jest 26

nie ma mowy o pomylce, sprawdzilam kilka kosmkow, zaden nie ma 24 cm.. najkrotszy ma dlugosc 26...

czary ?

eeeeeee tam, najwazniejsze ze szamponik dziala
To super

Weronika - wlosy mogą urosnąc nawet 5cm w niecały miesiac tak jak w przypadku Tulipanny

A tak na marginesie to polecam wypróbowanie całego jajka, również białka Tak jak pisala Truskawkowawiosna zawiera ono jeszcze wiecej aminokwasów niz samo zółtko, a maseczka np. z nafta i olejkami łatwiej sie zmywa (o 100 razy lepiej) i nie wiem czy może tylko u mnie wystąpił taki efekt ale wlosy wcale sie nie pozlepiały ani nie zrobiły sie sztywne tak jak po samym zółtku. Wprost przeciwnie byly super miekkie Takiego komfortu przy nakladaniu tego typu mikstur chyba jeszcze nigdy nie mialam
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:10   #1742
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Wiecie co przypomnialo mi sie,ze szalwia dobrze dziala na porost

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:14   #1743
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Stosowałaś już ?

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:16   #1744
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Stosowałaś już ?
No cos mi sie ta szalwia kojarzy
Chyba pilam kiedys

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-03-28, 17:19   #1745
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
kosmarko: ja niby nie jestem rasistka, ale zaklamania niemcow nienawidze
Ja mam poprostu uraz i niczym konkretnym tego nie wytłumaczę, poprostu mam i koniec, nawet na urlopie musiałam znosić ich "schnela, schnela"
Cytat:
Tak - ja myslałam, że na przyciemnianie głównie .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:20   #1746
*~Carmen~*
Raczkowanie

Arrow Wasze TOPY na porost włosów ;)

Hej Dziewczyny
Hmm.. mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego wątku. Mam pomysł, abyśmy wszystkie Włosomaniaczki Zapuszczające wypełniały te 3 punkty i dzieliły sie swoimi doświadczeniami. Mianowicie :
1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena)
2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie
3) Długość stosowania tego sposobu

Wydaje mi się, że taka podsumowanie ułatwi nowym Wizażankom w odnalezieniu się w całym wizażowym chaosie
Pozdrawiam
*~Carmen~* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:21   #1747
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Ja mam poprostu uraz i niczym konkretnym tego nie wytłumaczę, poprostu mam i koniec, nawet na urlopie musiałam znosić ich "schnela, schnela"

Tak - ja myslałam, że na przyciemnianie głównie .
Wlasnie ! Tak stosowałam go na przyciemnienie,ale krotko
Czytałąm ze na porost jest tez dobry

Papierosy
zapuszczanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 17:28   #1748
kosmarka
Wtajemniczenie

No to trzeba będzie dorzucić do płukanki - nie zaszkodzi

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:31   #1749
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dziewczyny, uwazajcie na plukanki z szałwi, moga niezle przesuszyc kudly
szałwia jest polecana glownie przy problemach z nadmiernym poceniem, na łojotok tez ma szanse pomoc. kiedys robilam plukanki, ale wlosy byly strasznie sztywne po nich i matowe
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:33   #1750
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
dziewczyny, uwazajcie na plukanki z szałwi, moga niezle przesuszyc kudly
szałwia jest polecana glownie przy problemach z nadmiernym poceniem, na łojotok tez ma szanse pomoc. kiedys robilam plukanki, ale wlosy byly strasznie sztywne po nich i matowe
Ja napewno mialam herbate z szalwi
I tak teraz juz bym nie zastosowała bo chce rozjasnic a nie przyciemnic wlosy

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-03-28, 17:34   #1751
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
No cos mi sie ta szalwia kojarzy
Chyba pilam kiedys
To trzeba będzie kupic i wypróbowac

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 17:43   #1752
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Znalazlam rozne ciekawe rzeczy

Wyciąg z sosny α-pinen działa na poziomie brodawki włosa:
- sprzyja, podziałowi komórek niezbędnych do wzrostu włosów;
- stymuluje mieszek włosowy aż korzeń, przedłużając fazę życia i hamując wypadanie

Szczególnie ważne dla włosów są witaminy z grupy B, które wspomagają wzrost włosów, oraz chronią je przed chorobami i niekorzystnym oddziaływaniem czynników atmosferycznych i środowiskowych.

Witaminy B 1 i B 6 ułatwiają wchłanianie aminokwasów w układzie pokarmowym. Witaminy te (wraz z witaminą A) wspomagają odżywiania komórek macierzy włosa i są jednym z kilku (wymienionych tutaj) czynników pobudzających wzrost i warunkujących poprawną budowę włosów. Witaminy z grupy B zapobiegają łojotokowi i związanym z tym zmianom zapalnymi skóry osłabiającym włosy. Warto wiedzieć, że przetłuszczanie się włosów może być spowodowane brakiem tych witamin w diecie. Chociaż decydujący wpływ na występowanie łojotoku mają hormony płciowe). Szczególne znaczenie w ochronie zdrowia włosów ma prowitamina B 5 - kwas pantotenowy.

proteiny, czyli białka, głównie kolagen i keratyna - wspomagają wzrost włosa, nawilżają i uelastyczniają  prowitamina B5 (pantenol) - przyspiesza wzrost

Masaż skóry głowy (obecny w czasie mycia głowy) zapobiega wypadaniu włosów ale także pobudza cebulki co przyspiesza wzrost nowych włosów.

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-03-28, 19:12   #1753
Ankafanka
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Wasze TOPY na porost włosów ;)

Swietny pomysl!! ;D
Moj sposob jest prosty jak nie wiem ;D Pije codziennie dwa kubki pokrzywy z Herbapolu i musze przyznac ze dziala. Wloski zaczely mi rosnac 1,5 cm na miesiac ;D A poza tym sa wzmocnione
Pozdrawiam i czekam na dalsze rady

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 19:40   #1754
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie bawie sie i miodem, i cytryna i rumiankiem. a o pietruszce szczerze mowiac nawet nie slyszalam, jak to sie je? a blawatek jak mniemam z apteki/zielarskiego, tak? dziekuje bardzo za pomoc i cenne rady tak w ogole
Bierze się 2 solidne korzenie pietruszki, zalewa litrem wody i gotuje jakieś 20 min (przepis pochodzi z PRL-owskiej książki Barbary Jarosińskiej "Praca i uroda" )

Bławatek z zielarni . Przy okazji polecam bławatkowy kompres na oczy podrażnione od ślipienia w monitor .
Są też bławatkowe szampony. Yves Rocher, Klorane i Lavera mają takowe.
Stary 2008-03-28, 19:44   #1755
ImYourDestiny
Raczkowanie

Dot.: Wasze TOPY na porost włosów ;)

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429

wejdź tu.... WSZYSTKO pisze
ImYourDestiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 19:48   #1756
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Bierze się 2 solidne korzenie pietruszki, zalewa litrem wody i gotuje jakieś 20 min (przepis pochodzi z PRL-owskiej książki Barbary Jarosińskiej "Praca i uroda" )

Bławatek z zielarni . Przy okazji polecam bławatkowy kompres na oczy podrażnione od ślipienia w monitor .
Są też bławatkowe szampony. Yves Rocher, Klorane i Lavera mają takowe.
to 2 pytania pomocnicze. mam obrac ta pietruszke? a drugie: mam to stosowac jako ostatnie plukanie [juz potem woda nie zmywac]? i jak czesto moge sie w to bawic?
a co do blawatka... moge go laczyc z rumiankiem, miodem i cytryna?
Stary 2008-03-28, 19:57   #1757
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImYourDestiny Pokaż wiadomość

A ja uwazam, ze ten watek jest dobry W tamtym naprawde dlugo trzeba grzebac, zeby znalezc konkretne tresci. Kolezanka proponuje tutaj taka liste produktow, jakiej nigdzie nie ma - swietny pomysl ulatwiajacy unikniecia dziesiatek pytan o to, co jest najlepsze

1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena)

www.nisim.pl - zestaw nisim fast, szampon plus odzywka. Nalezy umyc glowe(skore glowy) szamponem, splukac i uzyc odzywki. Warto wykonywac przy tym masaz glowy. Ok 100zl. Zestaw jest bardzo wydajny. Zuzyłam dopiero polowe.

2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie

bylo took 6cm

3) Długość stosowania tego sposobu

miesiac. z tym, ze na poczatku wlosy gnaly jak szalone, pozniej stopniowo opadal z nich entuzjazm W tej chwili nie stosuje, bo produkt nadaje sie tylko do wlosow niefarbowanych, a ja zmuszona bylam zafarbowac.

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-03-28 o 20:01 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 20:14   #1758
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
to 2 pytania pomocnicze. mam obrac ta pietruszke? a drugie: mam to stosowac jako ostatnie plukanie [juz potem woda nie zmywac]? i jak czesto moge sie w to bawic?
a co do blawatka... moge go laczyc z rumiankiem, miodem i cytryna?
Pietruchę wystarczy porządnie wyszorować, a wywar należy stosować do ostatniego płukania. Można nawet wlać go do miski i chwilę pomoczyć w nim pukle .

A jak często? Nawet po każdym myciu , aż do zlikwidowania żółtawego odcienia.

Co do bławatka, to jego zadaniem jest przysrebrzenie koloru, tak więc nie wiem czy jest sens mieszać go z rumiankiem, który z kolei ma dawać ciepłe, złotawe refleksy.
Jeśli chodzi o pozostałe składniki nie widzę przeciwskazań, z tym że kompres z miodu trzeba potrzymać na głowie dobrych parę godzin, żeby można było mówić o widocznych efektach.
Stary 2008-03-28, 21:18   #1759
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Pietruchę wystarczy porządnie wyszorować, a wywar należy stosować do ostatniego płukania. Można nawet wlać go do miski i chwilę pomoczyć w nim pukle .

A jak często? Nawet po każdym myciu , aż do zlikwidowania żółtawego odcienia.

Co do bławatka, to jego zadaniem jest przysrebrzenie koloru, tak więc nie wiem czy jest sens mieszać go z rumiankiem, który z kolei ma dawać ciepłe, złotawe refleksy.
Jeśli chodzi o pozostałe składniki nie widzę przeciwskazań, z tym że kompres z miodu trzeba potrzymać na głowie dobrych parę godzin, żeby można było mówić o widocznych efektach.
tez slyszalam o tym, ze miod to trzeba kilka godzin... no nic, i tak mi bardzo pomogals, juz wiem co jutro robie
a tego wywaru z pietruchy laczyc z blawatkiem tez nie moge...? bo ja to lubie laczyc, tak dla zaoszczedzenia czasu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 22:02   #1760
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie to polecam wypróbowanie całego jajka, również białka Tak jak pisala Truskawkowawiosna zawiera ono jeszcze wiecej aminokwasów niz samo zółtko, a maseczka np. z nafta i olejkami łatwiej sie zmywa (o 100 razy lepiej) i nie wiem czy może tylko u mnie wystąpił taki efekt ale wlosy wcale sie nie pozlepiały ani nie zrobiły sie sztywne tak jak po samym zółtku. Wprost przeciwnie byly super miekkie Takiego komfortu przy nakladaniu tego typu mikstur chyba jeszcze nigdy nie mialam
No proszę, skoro Ty to mówisz, to warto spróbować
Ja myślałam, że naftę już odstawiłaś całkiem ?

Cytat:

- stymuluje mieszek włosowy aż korzeń, przedłużając fazę życia i hamując wypadanie

Szczególnie ważne dla włosów są witaminy z grupy B, które wspomagają wzrost włosów, oraz chronią je przed chorobami i niekorzystnym oddziaływaniem czynników atmosferycznych i środowiskowych.

Witaminy B 1 i B 6 ułatwiają wchłanianie aminokwasów w układzie pokarmowym. Witaminy te (wraz z witaminą A) wspomagają odżywiania komórek macierzy włosa i są jednym z kilku (wymienionych tutaj) czynników pobudzających wzrost i warunkujących poprawną budowę włosów. Witaminy z grupy B zapobiegają łojotokowi i związanym z tym zmianom zapalnymi skóry osłabiającym włosy. Warto wiedzieć, że przetłuszczanie się włosów może być spowodowane brakiem tych witamin w diecie. Chociaż decydujący wpływ na występowanie łojotoku mają hormony płciowe). Szczególne znaczenie w ochronie zdrowia włosów ma prowitamina B 5 - kwas pantotenowy.

proteiny, czyli białka, głównie kolagen i keratyna - wspomagają wzrost włosa, nawilżają i uelastyczniają  prowitamina B5 (pantenol) - przyspiesza wzrost

Masaż skóry głowy (obecny w czasie mycia głowy) zapobiega wypadaniu włosów ale także pobudza cebulki co przyspiesza wzrost nowych włosów.
Jeszcze jakbyś podała źródło to już by było całkiem super

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 22:04   #1761
KENZO
Rozeznanie

Mi włosy gnają jak szalone po wcieraniu Seboradinu Niger lotionu w skóre głowy po umyciu Fakt ze włosy brzydko pachna ale efekty mi to wynagradzają - najbardziej narzeka zawsze moj TZ jak wchodzi do łazienki po moim rutuale Seboradinowym - mówi ze potwornie cuchnie ale na szczęscie w miare szybko wietrzeje
Ja stosuje tylko lotion bo całej serii chyba bym nie zniosła , staram sie dawać jakas ładnie pachnącą odżywke i to troszke pomaga
Lubie też ampułki z serii Seboradinu
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 22:13   #1762
Luna83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
Mi włosy gnają jak szalone po wcieraniu Seboradinu Niger lotionu w skóre głowy po umyciu Fakt ze włosy brzydko pachna ale efekty mi to wynagradzają - najbardziej narzeka zawsze moj TZ jak wchodzi do łazienki po moim rutuale Seboradinowym - mówi ze potwornie cuchnie ale na szczęscie w miare szybko wietrzeje
Ja stosuje tylko lotion bo całej serii chyba bym nie zniosła , staram sie dawać jakas ładnie pachnącą odżywke i to troszke pomaga

O tak, zgadzam się z tym. To też mój TOP, nikt tak nie pomaga ma porost włosków. Piszę zatem w punktach::

1) lotion Seboradin Niger, najlepiej w duecie z szamponem z tej serii. Nie tylko szybko rosną, ale przede wszystkich - przestały mi wypadać !!!

2) trudno powiedzieć, mam mnóstwo nowych włosków na głowie, na pewno z jakieś 3 cm miesiecznie mi rosną.

3) stosuje od sierpnia 2007 z przerwami

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 22:16   #1763
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Widze ze ciekawe rzeczy ale jutro poczytam bo dzis juz mi sie oczy kleja, a tu jeszcze takie małe literki

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
No proszę, skoro Ty to mówisz, to warto spróbować
Ja myślałam, że naftę już odstawiłaś całkiem ?
Moje przepisy zawsze dobre
Postanowilam do niej wrócic, ale stosuje tylko na skore w celu wzmocnienia i przyspieszenia porostu. Odbiło mi calkiem bo jeszcze od paru dni myje ziołowym szamponem
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 22:26   #1764
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Moje przepisy zawsze dobre
Postanowilam do niej wrócic, ale stosuje tylko na skore w celu wzmocnienia i przyspieszenia porostu. Odbiło mi calkiem bo jeszcze od paru dni myje ziołowym szamponem
No kochana, szalejesz, szalejesz

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:07   #1765
zielonadaglezja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość

a zostawiasz włosy żeby same wyschły czy suszysz suszarką? Ja też wcieram ten lotion, tylko za chwilę suszę włosy suszarką i nie wiem czy te składniki z lotionu docierają do cebulek, czy je wysuszam zanim zdążą wniknąć.

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:14   #1766
Benek23
Zakorzenienie

Zmierzyłam dziś moje włosy - po 2 tygodniach urosły tylko 1 centymetr....
Eh... Cierpliwości... Dopiero od jakiegoś tygodnia stosuję rzodkiew oraz olejek rozmarynowy, więc nie ma co liczyć na cud jak narazie....
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:15   #1767
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielonadaglezja Pokaż wiadomość
a zostawiasz włosy żeby same wyschły czy suszysz suszarką? Ja też wcieram ten lotion, tylko za chwilę suszę włosy suszarką i nie wiem czy te składniki z lotionu docierają do cebulek, czy je wysuszam zanim zdążą wniknąć.
wlacze sie do rozmowy po wtarciu seboradinu lepiej poczekac zeby wlosy same wyschły

ps. przepraszam ze pytam, ale data w Twoim podpisie to data slubu?
Stary 2008-03-29, 10:26   #1768
balbina01
Raczkowanie

maseczkę z jajka robić przed umyciem włosów szamponem czy po? ;>
balbina01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:27   #1769
zielonadaglezja
Raczkowanie

Tak to data ślubu kurcze mi włosy strasznie długo schną , zresztą strasznie ich nie lubię jak same wyschną.

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:38   #1770
maluutka90
Przyczajenie

Dziewczynki powiedzcie mi tylko jak długo trzymacie tego WAXA? I o co chodzi z tym cieplym recznikiem? wystarczy owinac wloski tylko zwyklym suchym recznikiem czy trzeba jakos go nagrzac wczesniej??

a w d o d a t k u z a k o c h a n a p o u s z y. .
.
maluutka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości