|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
![]() Dla pewnosci możesz poszukac o tym skladzie ale ja czytalam ze nic specjalnego oprócz tych skladników tam mnie ma. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Weronika - wlosy mogą urosnąc nawet 5cm w niecały miesiac tak jak w przypadku Tulipanny ![]() A tak na marginesie to polecam wypróbowanie całego jajka, również białka ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co przypomnialo mi sie,ze szalwia dobrze dziala na porost
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Wtajemniczenie
|
Stosowałaś już
![]()
#1744 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak ![]() ![]()
![]() |
#1746 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Dziewczyny
![]() Hmm.. mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego wątku. Mam pomysł, abyśmy wszystkie Włosomaniaczki Zapuszczające wypełniały te 3 punkty i dzieliły sie swoimi doświadczeniami. Mianowicie : 1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena) 2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie 3) Długość stosowania tego sposobu Wydaje mi się, że taka podsumowanie ułatwi nowym Wizażankom w odnalezieniu się w całym wizażowym chaosie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałąm ze na porost jest tez dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Wtajemniczenie
|
No to trzeba będzie dorzucić do płukanki
![]() ![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, uwazajcie na plukanki z szałwi, moga niezle przesuszyc kudly
![]() szałwia jest polecana glownie przy problemach z nadmiernym poceniem, na łojotok tez ma szanse pomoc. kiedys robilam plukanki, ale wlosy byly strasznie sztywne po nich i matowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak teraz juz bym nie zastosowała bo chce rozjasnic a nie przyciemnic wlosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
To trzeba będzie kupic i wypróbowac
![]()
#1752 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam rozne ciekawe rzeczy
![]() Wyciąg z sosny α-pinen działa na poziomie brodawki włosa: - sprzyja, podziałowi komórek niezbędnych do wzrostu włosów; - stymuluje mieszek włosowy aż korzeń, przedłużając fazę życia i hamując wypadanie ![]() Szczególnie ważne dla włosów są witaminy z grupy B, które wspomagają wzrost włosów, oraz chronią je przed chorobami i niekorzystnym oddziaływaniem czynników atmosferycznych i środowiskowych. ![]() Witaminy B 1 i B 6 ułatwiają wchłanianie aminokwasów w układzie pokarmowym. Witaminy te (wraz z witaminą A) wspomagają odżywiania komórek macierzy włosa i są jednym z kilku (wymienionych tutaj) czynników pobudzających wzrost i warunkujących poprawną budowę włosów. Witaminy z grupy B zapobiegają łojotokowi i związanym z tym zmianom zapalnymi skóry osłabiającym włosy. Warto wiedzieć, że przetłuszczanie się włosów może być spowodowane brakiem tych witamin w diecie. Chociaż decydujący wpływ na występowanie łojotoku mają hormony płciowe). Szczególne znaczenie w ochronie zdrowia włosów ma prowitamina B 5 - kwas pantotenowy. ![]() proteiny, czyli białka, głównie kolagen i keratyna - wspomagają wzrost włosa, nawilżają i uelastyczniają prowitamina B5 (pantenol) - przyspiesza wzrost ![]() Masaż skóry głowy (obecny w czasie mycia głowy) zapobiega wypadaniu włosów ale także pobudza cebulki co przyspiesza wzrost nowych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
![]()
Swietny pomysl!! ;D
Moj sposob jest prosty jak nie wiem ;D Pije codziennie dwa kubki pokrzywy z Herbapolu i musze przyznac ze dziala. Wloski zaczely mi rosnac 1,5 cm na miesiac ;D A poza tym sa wzmocnione ![]() Pozdrawiam i czekam na dalsze rady ![]()
#1754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bławatek z zielarni ![]() ![]() Są też bławatkowe szampony. Yves Rocher, Klorane i Lavera mają takowe.
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze TOPY na porost włosów ;)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429
wejdź tu.... WSZYSTKO pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do blawatka... moge go laczyc z rumiankiem, miodem i cytryna?
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uwazam, ze ten watek jest dobry ![]() ![]() 1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena) www.nisim.pl - zestaw nisim fast, szampon plus odzywka. Nalezy umyc glowe(skore glowy) szamponem, splukac i uzyc odzywki. Warto wykonywac przy tym masaz glowy. Ok 100zl. Zestaw jest bardzo wydajny. Zuzyłam dopiero polowe. 2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie bylo took 6cm 3) Długość stosowania tego sposobu miesiac. z tym, ze na poczatku wlosy gnaly jak szalone, pozniej stopniowo opadal z nich entuzjazm ![]() Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-03-28 o 20:01 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak często? Nawet po każdym myciu , aż do zlikwidowania żółtawego odcienia. Co do bławatka, to jego zadaniem jest przysrebrzenie koloru, tak więc nie wiem czy jest sens mieszać go z rumiankiem, który z kolei ma dawać ciepłe, złotawe refleksy. Jeśli chodzi o pozostałe składniki nie widzę przeciwskazań, z tym że kompres z miodu trzeba potrzymać na głowie dobrych parę godzin, żeby można było mówić o widocznych efektach.
![]() |
#1759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a tego wywaru z pietruchy laczyc z blawatkiem tez nie moge...? ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że naftę już odstawiłaś całkiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1761 |
Rozeznanie
|
Mi włosy gnają jak szalone po wcieraniu Seboradinu Niger lotionu w skóre głowy po umyciu
![]() ![]() Ja stosuje tylko lotion bo całej serii chyba bym nie zniosła , staram sie dawać jakas ładnie pachnącą odżywke i to troszke pomaga ![]() Lubie też ampułki z serii Seboradinu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak, zgadzam się z tym. To też mój TOP, nikt tak nie pomaga ma porost włosków. Piszę zatem w punktach: ![]() 1) lotion Seboradin Niger, najlepiej w duecie z szamponem z tej serii. Nie tylko szybko rosną, ale przede wszystkich - przestały mi wypadać !!! ![]() 2) trudno powiedzieć, mam mnóstwo nowych włosków na głowie, na pewno z jakieś 3 cm miesiecznie mi rosną. 3) stosuje od sierpnia 2007 z przerwami
![]() |
#1763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Postanowilam do niej wrócic, ale stosuje tylko na skore w celu wzmocnienia i przyspieszenia porostu. Odbiło mi calkiem bo jeszcze od paru dni myje ziołowym szamponem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a zostawiasz włosy żeby same wyschły czy suszysz suszarką? Ja też wcieram ten lotion, tylko za chwilę suszę włosy suszarką i nie wiem czy te składniki z lotionu docierają do cebulek, czy je wysuszam zanim zdążą wniknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam dziś moje włosy - po 2 tygodniach urosły tylko 1 centymetr....
![]() Eh... Cierpliwości... Dopiero od jakiegoś tygodnia stosuję rzodkiew oraz olejek rozmarynowy, więc nie ma co liczyć na cud jak narazie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. przepraszam ze pytam, ale data w Twoim podpisie to data slubu? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
maseczkę z jajka robić przed umyciem włosów szamponem czy po? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
Tak to data ślubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki powiedzcie mi tylko jak długo trzymacie tego WAXA? I o co chodzi z tym cieplym recznikiem? wystarczy owinac wloski tylko zwyklym suchym recznikiem czy trzeba jakos go nagrzac wczesniej??
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.