![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.6
Hej dziewczyny,
Mam pytanie, czy któraś z Was miała "do czynienia" z mutacją MTHFR? Ja mam akurat c.1298A>C heterozygota. Wiecie może czy nasz doktor zaleca coś na to ? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
[
Edytowane przez flovu Czas edycji: 2017-11-01 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Homocysteinę miałam w normie właśnie ale kwas foliowy ponad normę i zwróciłam doktorowi na to uwagę a on na to, że to nic nic lepiej jak jest za wysoki niż za niski. Mi to nie dawało spokoju i napisałam to dziewczynom z innego wątku na co one od razu kazały mi zrobić badanie na te mutacje. Szkoda tylko, że to nie doktor zlecił mi to badanie wcześniej bo można było takie rozpoznanie zrobić już kilka cykli temu. Czasami mam wrażenie, że z forum można dowiedzieć się więcej niż od lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez flovu Czas edycji: 2017-11-01 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Kciuki za dzisiaj testujące
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Tak jest dziewczyny!!! Kciuki zaciśnięte
![]() Jadę dziś do dr na kontrolę pęknięcia. Dam znać wieczorem jak sytuacja. Gorąco liczę na pozytywne wieści od Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na wynik,robiłam w diagnostyce więc będą online. Ale jakoś jestem pewna ze nic z tego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Tak jak myslalam. Beta ujemna... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#98 |
Raczkowanie
|
Australia, kochana
![]() Na pewno, prędzej czy później będziesz miała swojego bobaska przy sobie. Mam nadzieje, że wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Australia, bardzo mi przykro. Głowa do góry i się nie poddawaj, jesteśmy z Tobą
![]() Sabeth, co u Ciebie? Testowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Czekamy na dobre wiesci
![]() Trzymamy kciuki mocnooo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Australia, teraz doczytalam twojego posa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie laseczki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już na kilka dni przed betą mam kryzys. Pozwalam sobie wtedy nie być dzielną i przeistaczam się w Królowę Łez ![]() Leczę się wtedy fitnessem, piwkiem z ulubionymi przekąskami, dobrym filmem/ serialem no i przytulasy z mężem. Oj biedny jest w ten czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
U mnie d*pa. 3 torbiele, tylko jeden pęcherzyk pękł. Na niepękniętych widać było przegrody co znaczyło o wadach komórki... W szoku nie spytałam się dr co o tym myśleć. Powiedział tylko, że w moim weku jeszcze by nie robił in vitro ale to zależy od mojej psychiki- też nie wiem o co mu chodziło. Wspomniał jeszcze o laparo na żeby podziałać na otoczkę. Nie był zadowolony, że po drożności i tylu ciałkach jakie wypuściłam ciąży brak...
Nie wiem co myśleć. Beta 17 lutego i monitoring czy się wchłonęły torbiele, bo jak nie to nie mogę brać stymulacji...Beznadzieja: mad: |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Australia wiem co masz na myśli niby czujesz się wyluzowana a tu emocje biorą góre i człowiek nie wytrzymuje aż sama się boję bo bardzo biorę emocjonalnie starania ważne żeby sie podnieś na duchu i mieć siłę do walki
![]() ![]()
#106 |
Raczkowanie
|
aantkaa, torbiele sie wchlona razem z miesiaczka (tak bylo u mnie) przed ciaza tez mialam problemy z pekaniem, gdy zaciazylam mialam tez hiperstymulacje 4 torbiele wielkosci 6,7 cm i jakies tam mniejsze, jajniki mialam srednicy 14 cm hehe dwie glowki kapusty w brzuchu
![]() Mialas wczesniej problem z pekaniem? Dziwne bo tez pytalam doktora o laparoskopie i mi strasznie odradzal twierdzil ze to przynosi efekt na jakiś czas a potem wiecej szkody jak pożytku ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- I mi mimo ze jestem młodsza doradzal in vitro Edytowane przez Kejjdra Czas edycji: 2017-02-03 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
W pierwszym cyklu stymulacja samą lamette skończyła się torbielem. No i w ostatnim najmniejszy pęcherzyk nie pękł.
Mi też tak kiedyś mówił o zabiegu na otoczkę i pokazywał literaturę angielską. Pójde za 2 tygodnie to coś podpytam. A długo jesteś pacjentką dr??? |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Od grudnia 2015r
![]() ![]() Masz jedno ciałko żółte i moze to najszczęśliwsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ja od września 2016, 4 cykl stymulowany. Cieszę się tym jednym jajkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo pozno zaczelam pierwsza stymulacje. oczywiście najpierw badania potem leczenie ureoplazmy znowu powtórka cytologi w miedzy czasie urlopy doktorka i tak zlecial roczek.... I ciagle wiadomosci o kolezankach ze w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Aantkaa
Faktycznie dr Cię nastrszył,ale może nie będzie tak źle, może jak mówi Kejjdra to jedno jajko okaże się szczęśliwe ![]() Ecia staram się nie rozklejać tylko nastawiac bojowo na następny cykl ale gula w gardle mi rośnie coraz większa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ecia A Ty na czym teraz stoisz ?Szukam Twoich wpisów i nie mogę się doszukać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#112 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny uwierzcie, że jedno dobre jajeczko wystarczy. ja w procedurze ivf wychodowałam 11komórek, z czego tylko jedna była ok, przykro prawda? otóż nie, ta jedna wystarczyła abym teraz nie miała czasu tak jak Wy na piwo, chipsy i tv, bo biega mi po domu mały nicpoń 😉
też miałam wiele chwil załamania, w sumie to co miesiąc, przy każdej ujemnej becie, a było ich równo 60, ale za każdym razem się podnosiłam, każda zajdzie w ciąże, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość... 😚😚😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Też wierze, że każda z nas zajdzie w ciąże. Choć nasze drogi mogą się różnić. Jedne są proste, inne pod górkę ale później z górki a jeszcze inne zygzakiem pijaka, długie i żmudne. Ale jak dojdziemy do celu wszystko co złe pójdzie w niepamięć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja przy torbieli prawie 8cm z jednym jajkiem zaszlam w ciazy w cyklu bez stymulacji. Wiec wszystko jest mozliwe. Trzeba byc dobrej mysli. Trzymam za Was kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Australia bo my się relaksujemy sexem
![]() ![]()
#116 |
Raczkowanie
|
Ecia
Czyli jeden jajnik masz niesprawny? Czy niedrozny jajowod? A ja dziś serwuję szarlotkę ![]() Quaka Takie wpisy lubię, podnoszą na duchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#117 | |
Rozeznanie
|
Ecia u nas było tak, że odkąd jestem u Dr to zawsze owulka była po lewej stronie, mimo stymulacji. Tylko akurat ja lewy mam drozny.
Dziewczyny 4 czy 6 cykli to nie dużo. Ja zaciazylam w 10tym i jeszcze takim bez leków i z chorym mężem, więc tego seksu ni było dużo ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny w ten zamglone sobotnie przedpołudnie.
Właśnie to forum daję nam dużo wsparcia w chwilach zwątpienia, każda z nas ma w nim duży udział. Australia, ja tak samo jak Ty .... nie ma żadnych większych przeciwwskazań bym zaszła w ciążę...a jednak nie wychodzi, kto jak nie my to najlepiej rozumiemy. Chciałam w tym tyg jechać do Dr na monitoring, ale niestety przeziębienie wygrało, może uda się w przyszłym tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Jadzia Ty starałaś się w ogóle 10 miesięcy czy z naszym dr ? Bo ja teraz policzyłam i luty to moj 21 cykl starań a u dr piąty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Blaira Właśnie o to chodzi, że czuję się taką bezsilność...cały czas leczenie metodą prób i błędów..Nie wiemy z jakim wrogiem walczymy... Dr powiedział, że może inseminacji spróbujemy ale to jeszcze nie w tym cyklu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#120 |
Raczkowanie
|
Daisy 85 a mogę zapytać haki miałaś poziom ptogesteronu ok 4 tyg? Ja badałam i mam 9.10 i z tego co szukałam w necie to za niski...wizytę u doktora mam 12stego ale mysle czy nie iść wcześniej bo się martwię. ..niby beta przyrost ale ten progesteron mnie martwi..biorę luteine i dupka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Blaira...u nas tez niby nie było przeciwskazan do zajścia a się nie udawalo...żałuję że tak długo zwlekalam z ivf ...nie ma sensu tracić czasu i szkoda naszych nerwów -które też nie pomagają w zajściu w upragniona ciaze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.